Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

•  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime28. Jul 2010

Koka! Kokaaaaaa! Kokicaaaaaaaaaa!!!!!!!! :bigsmile: Sem prav dvakrat pogledala, ali res piše, da je Koka objavila nekaj!
    Daj, pusti ločevalno, pridi na instinktivno, kar gre dol, ostane dol! :bigsmile: Kako gre kaj življenje z otročičkom? Lepo brati, da se imate super, res! :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime28. Jul 2010

Koka pozdravljena.
    •  
      CommentAuthorkoka
    • CommentTime29. Jul 2010

hihi, jap, koka is back... :))
    Mah... zdej sem se je lotila in mi je najbl simpl, jo poznam že skor napamet, haha... mi ni treba nč razmišljat kako in kaj pa tko :)

Življenje z otročičkom je super, si sploh ne predstavljam več, da je ne bi imela :)) Uživam, sploh se ne veselim konca porodniške, ampak sej mam še 3 mesece ;) Kako si ti?

Pa ostale? Uživate, pridno izgubljate kile in jih ohranjate v minusu? Poletje je kar fajn (no, razn zadnjih dni), vroče in nam ne paše preveč jest, a ne? :wink:
    •  
      CommentAuthorkoka

No, ampak vidim, da ti grejo res lepo kilce v minus... Koliko časa se je zdej držiš?
    Moje kilce so tkole (groza, začela spet sky high :cry:)
    91,1
    90,4
    89,1
    88,2
    88,4
    88,6
    87,9
    88,0
    87,7
    87,7
    88,0
    87,5
    86,7
    86,9
    86,9
    86,7
    Gre mal gor, dol, ampak ok, počasi gre dol. Zdej se mi res ne da menjat, se je pa mogoče lotim potem, ko bo tole mimo. Sem gledala na hitro in je vidt fajn. Sem bila pa kmalu po porodu že malo v minusu, ampak potem je kar ostalo pri tem, sem upala, da bo šlo zaradi dojenja še kej v minus :confused: Mogoče si pa naročim tole knjigo...
    •  
      CommentAuthorkoka

Po delčkih pišem, ko mala spi ;)...
    Počasi se prebijam skozi temo.. ah, te vaše torte :bigsmile: Sm hotla sam povedat, da sem letos dvakrat delala nutelino torto (v bistvu sem prvič v življenju sploh pekla torto) in je božanska :shamed:. Potem me pa še zanima, Pretežka... teli jedilniki za 3 dni, ki si jih objavila na 5. strani... to so še za 2. stopnjo?

Pa tale tvoj blog... zakon!!! :tongue:
    •  
      CommentAuthorkoka

Po delčkih pišem, ko mala spi ;)...
    Počasi se prebijam skozi temo.. ah, te vaše torte :bigsmile: Sm hotla sam povedat, da sem letos dvakrat delala nutelino torto (v bistvu sem prvič v življenju sploh pekla torto) in je božanska :shamed:. Potem me pa še zanima, Pretežka... teli jedilniki za 3 dni, ki si jih objavila na 5. strani... to so še za 2. stopnjo?

Pa tale tvoj blog... zakon!!! :tongue:
    •  
      CommentAuthorkoka

Am, kako se že zbriše komentar?? :))
    •  
      CommentAuthorAicha

Uredi
    •  
      CommentAuthorVandolina

:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime30. Jul 2010

Hojla!

Koka, ja, tisti jedilniki so že za drugo stopnjo. :bigsmile: Pa hvala za pohvale :shamed:, blog je bil zdaj en mesec na počitnicah od mene ... ali pa sem bila jaz na počitnicah od bloga, saj ne vem :wink:, danes bom pa objavila solato taco pinto bean, ki je tudi del te instinktivne diete. Imam že skoraj vse slikice, samo še preliv moram združiti s solato, ampak to bo potem, ko jo bom jedla, tako da takrat napišem objavo. :bigsmile:
    Torta nutella je kar kul torta, ja :bigsmile:, me veseli, da si z njo pristopila v tortni tabor. :wink:
    Z instinktivno je tako: dva meseca sem bila na njej (takrat, ko sem odprla to temo), je šlo 8 kg dol in to je dol ostalo. Zdaj sem pa po dveh mesecih premora, vzdrževanja, kakorkoli, začela z drugo etapo. Je pa tako, da je tak način hranjenja zelo ... no ... instinktiven, tako da se tudi v mesecih vzdrževanja človek prehranjuje bolj ali manj po teh načelih. Pač ne tako strogo, kar se tiče kalorijskega vnosa (predvsem kakšen domači sladoled ali pa tortica pade :tongue:), ampak še vedno zajtrk kar konkreten, prva malica sadje in oreški, druga malica nek mlečni izdelek, kosilo ob dvanajstih kakšna močna juha ali solata, kosilo zvečer pa z več hodi. Pa na lososa sem postala mahnjena. In zadnjič so mi celo ribe v ribarnici dišale! Jaz ribe drugače jem, ampak ne s kakšnim večjim užitkom, zadnjič sva pa kupovala lososa in mi je tam pri ribah vse dišalo. Navadno mi je smrdelo. :wink:
    Grem zdaj delat, s pesjanko sva imeli sprehod po dežju, potem sem jo pa v bano vrgla in jo našamponirala in zdaj diši po limoni. :wink:

Lp vsem!

Pretežka
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime30. Jul 2010 urejeno

eko, solata taco pinto bean z jedilnikov :bigsmile:
    zdaj grem pa pesa ven peljat, preden se me odpove :wink:

ups, link!: http://huferka.dulmin.si/2010/07/30/hrustljava-solata-s-puranom-fizolom-in-mesanico-zacimb-taco/
    •  
      CommentAuthorprimorka
    • CommentTime2. Aug 2010

A sem spregledala ali ni petkove teže? No, jaz sem jo tudi še dolžna. Še zmeraj 64 kg. Ampak sem bila pa ravno na tem, da dobim jaz obiske s Krvavca. :shamed: Čez vikend sem se sladkala na partonu in poroki, :shamed: danes sem bila pa razmeroma pridne glede prehrane v službi, če odmislim sladoled, ampak ga pa tudi ni bilo tako veliko. Zdaj grem pa kuhat čisto pravo domačo mineštrco! Mmmm! Pa še rdečo peso bom dala kuhat za jutri. Ok, itak jo bom jedla že za večerjo ... :smile:
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime3. Aug 2010

Primorka, pozabila sem se stehtati pred zajtrkom! :bigsmile: Jaz sem na 77 drugače, spet vikendi pri babicah. Sicer sem pa za naslednje tri dni naplanirala falafle, sem že zarolala kroglice, zdaj se pa ne morem odločiti, ali naj jih scvrem ali spečem. Moram še pogledati, če je blazna razlika v kalorijah, potem jih bom pač spekla ... čeprav mi je cvretje bolj izziv, ker me zanima, ali bodo skupaj ostali ali bodo razpadli v olju in bo treba dodajati moko (česar nočem, pa ne samo zato, ker sem jih že zrolala in se mi ne da še enkrat ponavljati vaje :smile:).
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime3. Aug 2010

Jaz sem pa sam še žalostna. Moram spet začet in to je šit. Ker sem bla prepričana, da sem kar carica že, ko sem shujšala.:confused:
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime3. Aug 2010

Mams, ne bit žalostna! A so šle kile nazaj gor ali te je strah druge etape?
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime3. Aug 2010

Mams nic hudega.
    Do Novega leta bomo carice.
    A.
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime5. Aug 2010

Ok, drage moje, jaz ne vem, kaj mi je bilo včeraj zvečer, ampak ob desetih sem postala lačna ko volk in sem pojedla čabato s kozjim sirom, češnjevim paradižnikom, humusom in gorčico. Seveda se danes pozna na tehtnici. Pa res ne vem, kaj mi je bilo, ker me zvečer navadno ne popade lakota ... včeraj mi je bilo pa za umreti brez hrane. Mislim, da bi morala takrat samo spat, sem se pa trudila še biti pokonci ... no, pa vem, kaj mi je bilo! :wink:
    •  
      CommentAuthorkoka
    • CommentTime5. Aug 2010

Dan!
    Mi smo bli čez vikend na morju... sicer sem se trudila ne preveč jest, ampak itak ni šlo tako kot bi moglo... no, dans sem spet na minusu, tko da pač, gremo naprej. Sem pa dans neki lačna, grrr... Komi čakam kosilo, hehe. Še bolj pa večerjo, dans bojo palačinke, njami :wink:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime5. Aug 2010

Jaz zacnem 9.8.
    Nacrt sem si izdelala.
    A.
    •  
      CommentAuthorprimorka
    • CommentTime5. Aug 2010

Meni ta teden malo bolje uspeva. :shamed: Čeprav bi z veseljem volka požrla, tisti dnevi pač. Ma bo bo, upam de ne podležem. Pa vsa sem nekam povožena, zaspana ta teden. :neutral:
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime9. Aug 2010

Koka, kako napreduje? :bigsmile:
    Aicha, danes je tvoj prvi dan! :bigsmile: Boš delila načrt z nami?
    Primorka, pridna za uspevanje. :wink: Upam, da te ta teden ne matra zaspanost.
    Jaz sem pa dobila ponudbo, da oblikujem vegetarijanske recepte po principih instinktivne diete, ki naj bi bili potem izdani, do naslednjega leta do aprila imam čas ... če bom sprejela. So weird. :wink: Grem zdaj naprej na svoje strokovno škrebljanje, članki so stresni, muzika zraven pomaga. :bigsmile:
    Uživajte!
    Pretežka
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime9. Aug 2010

Prestavila iz objektivnih razlogov, moz je dobil delo in odpotuje v cetrtek jaz pa ne morem zaceti ako je on doma, ker bi mi vrat zavil ce bi videl, da se postim :wink:.
    Zacenjam 12.
    A.

BTW morala bom menjati delovno mesto.
    Sem govorila z glavno sestro.
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime10. Aug 2010

CCC, Aicha, če ne bo moža, da bi te kregal, te bom pa jaz ... skrajnosti so slabe! :bigsmile: Ne, resno, pazi nase! :grouphug:
    Upam, da bo menjava delovnega mesta taka, da bo tvoja uboga roka imela malo šans priti k sebi!
    Grem škrebljat, sem jezna nase, lahko bi že včeraj končala, pa se kar nisem mogla spraviti, napisala čez dan vsega skupaj dve strani. Potem me je pa moj superduper fantič opozoril na finto, naj si dam uro za 25 minut in samo toliko naredim, če potem padem notri in hočem še, nadaljujem, sicer vzamem odmor. No, in sem potem v 50-ih minutah naredila toliko, kot v osmih urah skupaj. Lp vsem! :bigsmile:
    Pretežka
    •  
      CommentAuthorkoka

Hej!
    Hja, tko... jaz sicer napredujem, ampak počasi... no saj je prav, vseeno še vedno dojim in nočem prehitro izgubljat teže, da ne bom zgubila še mleka ;) Pa že itak je prav, da ne gre prehitro.
    U, pretežka, dobr job si ti to dobla, če boš sprejela. Tole morš že mal obvladat, maš kuhanje in angleške recepte v malem prstu ;)
    Sem pa vidla tole foro z uro, sem pokukala na blog tvojega dragega. Dobra fora, mogoče bi jo mogla tud jest kdaj uporabit :)) Recimo zdele, da ne bi visela na compu ampak kej pospravla, medtem ko mala spi. :tongue:
    •  
      CommentAuthorAicha

Pretezka meni je to edini nacin, da zacnem.
    In ni mi tezko, skodljivo pa tudi ni za 2-3 dni.
    Ker ce bi pa vec mi gredo misice.
    Lp Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime8. Sep 2010

Hojla, deklice ... me ni bilo, ker sem vmes imela nekaj, zaradi česar nisem smela hujšati, potem je pa tisto nekaj šlo, malo sem k sebi prihajala, zdaj sem pa spet na instinktivni. Kako ste kaj, kako napreduje izgubljanje odvečnih maščob? :bigsmile:
    Lp vsem,
    Pretežka
    •  
      CommentAuthorkoka
    • CommentTime8. Sep 2010

Pretežka, a si torte pekla, zato nisi smela hujšat? :P Ne resno, tale borovničeva je vidt njami ;)

Men kr gre... počas... na -9 sem. No, grem proti -10. Sicer se mi zdi, da ne bom dosegla končnega željenega cilja (74), sem na 81,8, imam pa še 33 dni diete. No, sej... počas. Že to bo cel dosežek, da bom na 7 pa neki...Se mi pa že ful pozna, zdej pa že vsi opazijo. Tko da je v bistvu kar uspešno...

Potem pa... kdo ve, mogoče instinktivna ;)
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime8. Sep 2010

Ahahah, Koka, ne, torte so bile za intermezzo. :bigsmile:
    Pridna ful! Instinktivna je pa zakon, tako da jo še vedno zelo zelo priporočam, še kar imava tisti novi sistem, ki sem ga omenila, da nakupiva za 3 dni vnaprej, no, zdaj 4, in vse 4 dni jeva isto, prvi dan tako kuham malo več, potem pa tri dni minimalno, in je super, ker je hrana ekstra okusna (zdaj je še dva dni na sporedu chicken parm, samo, da uporabljam purana ... tisti tretji jedilnik prve stopnje, skratka), tako da razen tega, da se zdaj odpovedujem torticam, sploh nimam občutka diete. :bigsmile:
    Sicer pa, 33 dni, to so 4 tedni, morda ne bo 74, ampak bo pa že zelo blizu! :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorkoka
    • CommentTime8. Sep 2010

Ja, sem lih prejle razmišljala, da morm mal bolj počekirat kako je s to instinktivno. Al pa te povabt na kšn čajček, da v živo poveš ;) Sej je kle kr precej napisanega, sam če po resnic povem, se še nisem utegnila poglabljat ;)
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime9. Sep 2010

Pretežka, samo da je za tabo.
    Se zgodi.
    Meni dvakrat.:wink:

:kissing:
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime9. Sep 2010

@mams hvala :grouphug: :bigsmile:
    @koka z veseljem ti kdaj razložim, kako je z instinktivno :bigsmile:

Aja, eno spremembo sem še uvedla ... zdaj vsaj polovico dneva delam stoje. Računalnik prestavim na eno od knjižnih polic, ki je ravno prav visoka, in tako delam. Tako vsaj ne sedim nonstop, prej je bilo od postelje do delovne mize, vmes do jedilne mize, nazaj za delovno, pa zvečer na kavč. Me je pa tale članek (in besno guglanje po njem :wink:) vzpodbudil, da sem začela delati stoje: http://sweatscience.com/too-much-sitting-will-kill-you-even-if-youre-fit/ Prvi dan sem eno uro komaj zdržala, tako da sem vsako uro prestavljala komp z mize na polico in nazaj, ampak že po enem tednu sem lahko prestala ves delavnik. Pa ugotovila sem, da sem stoje bolj skoncentrirana na eno stvar in posledično bolj produktivna. Pa seveda ne stojim kot lipov bog. :wink: Aja, pa bojda je tudi sedenje povezano z debelenjem: http://www.psychologytoday.com/blog/cravings/200905/get-stand Člankov je veliko, če bo katero zamikalo stati med delom, lahko pogugla in sama presodi. Jaz moram reči, da sem navdušena stalka. :wink:
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime12. Sep 2010

Hojla, deklice!

Danes sem na kosmičevsko-mlečni prečiščevalni dieti :wink:, včeraj sva bila na bratrančevi poroki, se nisva držala nazaj ne pri jedi ne pri plesu, danes pa telo pravi predvsem in samo vodeeeee. Zdaj pa v nakupovanje hrane za naslednje 4 dni. Moram reči, da je prav osvobajajoče, tole kuhanje za več dni naprej. Saj vem, da večina tako že dela, tudi doma je mami vedno skuhala veliko, pa smo jedli, dokler ni zmanjkalo, ampak nekateri moramo očitno do vsega priti sami. :wink:

Lep dan vsem,
    Pretežka
    • CommentAuthoralinka
    • CommentTime14. Sep 2010

Ojla pretežka. Imam eno prošnjo zate. Zelo mi je všeč dieta, ki se je držiš, saj moram sama po porodu stresti dol kar okroglih 30kg. No, že pred zanositvijo sem jih imela kar nekaj odveč, sedaj pa sem že čisto obupana, ker gredo kile samo še gor. Bila sem na ločevalni en mesec in nisem dala dol niti ene samcate kile (mi ni bilo čisto jasno zakaj ne, če sem se pa do potankosti držala diete:( ). Bila bi zelo vesela, če bi mi lahko samo napisala tisti jedilnik prve stopnje za en teden :shamed:
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime17. Sep 2010

Alinka, verjetno si imela prevelike porcije. Mesa pri ločevalni je npr. zrezek za eno tvojo dlan, za večerjo pa pol manj, itd.
    Če je meni, ki nisem več mlada uspelo zgubiti v 3 mesecih 20 kg, mislim, da bi tebi tudi, samo potruditi se moraš.

Veliko uspeha ti želim

lp Vandolina
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime21. Sep 2010

Uu, forum je nazaj! :bigsmile:
    Alinka, jedilnike sem napisala na čisto prvi strani te diskusije. A si hotela kaj drugega od mene? :bigsmile:
    Uspešno hujšanje vsem,
    Pretežka
    •  
      CommentAuthorkoka
    • CommentTime28. Sep 2010

No, končno sem na 79 pa neki ;) Matr je trajal :P

Kako gre pa vam, punce?
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime28. Sep 2010 urejeno

Bravo, Koka! :bigsmile:
    Meni gre čez teden lepo dol, čez vikende pa gor, potem pa spet zbijam dol ... sva čez vikende na Dolenjskem, kuha fantova babica, ki ne razume, ko ji rečeš, da boš samo eno hrenovko pa kumarično solato za večerjo, in da res ne boš še trdo kuhanega jajca in kruha zraven, da misliš resno, pa ti vseeno da še trdo kuhano jajce pa olimski sir zraven. Zdaj sicer dajem fantu skrivaj na krožnik višek, ampak vsega se pa vedno ne da. Ampak se ne pritožujem, ravno ta vikend sem se sprijaznila s situacijo ... pa bomo videli, kako bo šlo naprej. Sem si rekla, prav, tile vikendi mi upočasnijo ritem na pol, če bo šla torej kila na teden dol, bo v redu. Ne da se mi več sekirati zaradi tempa. :bigsmile:
    Sicer pa zdaj na sporedu: zajtrk so bile s to kombinacijo kosila in večerje prženice z borovnicami, ampak zdaj pa že dva dneva kosmiči z jogurtom (ker paaašeee), kosilo je čilijeva juha pa kos tistega pumpernikelskega kruha, večerja je pa vegi pica z gobicami in zelena solata. Dobra hrana, sem bila že na 77,1, pa zdaj po vikendu spet na 78,0.
    Gremo delat naprej, lepo bodite,
    Pretežka
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime29. Sep 2010

Eko, danes 77,3. :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime29. Sep 2010

Jaz pa razmisljam (res) ce morda ne bi pustila hormonske terapije, ker sem prav besna.
    Morala bi do ginekologa, nihce se mi ne javi pa nikjer nisem nasla (zaenkrat), da HNZ povzorocajo obilje mascobe, kar pa tako vem.
    A.
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime30. Sep 2010

Uh, Aicha, ne vem, za kakšne hormone gre v tvojem primeru, ampak so pa kar zoprni taki "dodatki", zato jaz nisem hotela jemati kontracepcijskih tabletk, ker so me spremenile v cmerajočo, cepetajočo občutljivko. Na težo na srečo pri meni niso vplivale. :wink:
    Sicer pa danes 76,7. Ampak jutri greva spet na Dolenjsko, heh. :wink:
    •  
      CommentAuthorAicha

Jaz imam hormonsko nadomestno zdravljenje. Sem bila presuha, da bi bila brez menstruacije in v meni, sem dobila tabletke, da mi je ostala menstruacija sem se pa zredila.
    In sedaj karkoli naredim ne shujsam oz. imam mascobne blazinice.
    Ne upam, pa jih nehat jemati kr se bojim da ne bom postala cepetajoca, oblivajoca, cmeravka.
    Morala bi do ginekologije pa izgleda stavkajo ne vem zakaj samo jaz delam.
    Pri osebnemu zdravniku pa tudi nihce ne dviguje telefona.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka

Khm, upam, da kmalu dobiš koga na telefon, da vsaj zveš kakšne prave odgovore.

Sicer pa malo za šalo, mene je nasmejalo: http://www.hotsynch.com/funny/fb.html?ref=nf :wink:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime1. Oct 2010

:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime1. Oct 2010

Hvala ti me vedno razveselis s svojimi odgovori.
    SIcer pa danes pecem torto za princesko z Winxico iz cokolade.
    Ni iz ticine boma pa sama spacala skupaj, slike posljem na tvoj forum.
    A.
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime1. Oct 2010

Aicha, ni kaj :wink: in super, se že veselim fotke! :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime2. Oct 2010

Je poslana na gmail.
    Po koncu sem pa dobila se par pametnih nasvetov od Katarine (ni s foruma).
    Kako vrh okoli polozis, da je ravna.
    In sedaj vem, da bom glazuro se naprej delalal sama kot sem jo vseh 30 let.
    A.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime2. Oct 2010

Danes sem (bom) nehala jemati hormonske tablete.
    Sem se odlocila.
    Ce pa mi ne bo dobro pa jih bom ponovno zacela jemati.
    A.
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime4. Oct 2010

No, eko, vikend in teža spet gor, na 77,7. Pa da vidimo, kako bo v petek. :wink:
    Zdajle sva bila spet na Dolenjskem, sva šla prešat, ravnokar prišla domov. Aicha, kot sem ti že povedala, tvoja torta je leeepa, kmalu jo objavim. :bigsmile: Kako je pa s tabletami zdaj?
    Lp,
    pretežka
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime5. Oct 2010

Zabrisala sem jih v smeti brez posvetom z ginekologijo.
    Pet let (varna doba) je minilo, se vedno jih lahko zacnem jemati.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime27. Oct 2010

Hojla, deklice,

sem prišla samo sporočit, da sem zdaj od 1. 2., ko sem začela hujšati, shujšala 10 kg (pa pol :D). Kot veste, ni bilo vse v enem šusu, ob drugi etapi je šlo sploh počasneje, ker še vedno velja, da me ob vikendih fantova babica nafutra za naprej in nazaj, ampak ja, celotno gledano pa je šlo počasi dol. :bigsmile:

Lepo bodite,

Pretežka