Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

•  
      CommentAuthorkozoroginja
    • CommentTime16. Mar 2010 urejeno

Pretežka, pozdravljena. Da te še jaz pozdravim. Krasno da si spet z nami. Vidim da imaš eno novo dieto. Uspešno kakor berem. Super.

Lp kozoroginja:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime16. Mar 2010

:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime17. Mar 2010

Zdravo, Kozoroginja! :bigsmile: Ja, uspešno in okusno dieto imam, sem zelo vesela! :bigsmile:
    Nazaj v drug program, delo kliče. :bigsmile:
    lp, Pretežka
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime18. Mar 2010

Nova prelomnica! :clap: Teža danes zjutraj: 79,9 kg. 7 je spredaj, 7 je spredaj! :bigsmile:
    Lep dan vsem!
    •  
      CommentAuthorAicha

Cestitam, bravo.
    •  
      CommentAuthorDaisy*

Čestitke Pretežka :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorpretezka

Hvala, Aicha, hvala, Daisy*! :bigsmile:
  1.  
    čestitke pretežka
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime19. Mar 2010

Hvala, trebušček*! :)
    Danes spet 0,2 kg manj. In danes za večerjo imava vegeterijanske hamburgerje, včeraj sem spekla polnozrnate okrogle "štručke" prav zanje. Res hiter recept in res mehek kruh, vsaj od zunaj, ko sem ga stiskala med prsti ... me prav zanima, kakšen bo danes. :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha

Bos videla.
    Jaz pa sem na neke vrste Scarsdale dieti.
    Jem meso in solato, malo mi manjka neke zelenjave.
    Gresim edino zvecer ko vzamem malo sladice, koscki so polovicni.
    Na smrt me zanima kolikjo tehtam.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka

Aicha, kaj pa zelenjava z mesom? :bigsmile: A v toplicah nimajo tehtnice? Mi smo včasih hodili v Olimje, pa je bila tehtnica v kopalnici (pod omarico) ... pa tudi v fitnesu, si se šel lahko samo stehtat.
    •  
      CommentAuthorAicha

Ne nisem zasledila tehtnice. No, ce bi jo intenzivno iskala bi jo nasla, bom pa doma stopila na mojo, vem kaj je bila zadnja stevilka.
    Zelenjave je zelo malo (tudi v vegi varijanti) samo solate je v izobilju. Meni zlica pecenih buck ali jajcevcev ne zadosca.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka

Uf :shocked:, to so pa škrti! Jaz bi šla po repete ... pa še po en ... pa še po en ... dokler ne bi dojeli. :wink:
    •  
      CommentAuthorAicha

Najbolj pogresam eno krepko porcijo spinace. :wink:
    Saj bo, nisem lacna.
    Aicha
  2.  
    Aicha....a nimaš samopostrežne za solate?
    Pretežka.....mene tale tvoja hrana ful mika....a je to veliko za pripravit
    namreč dopoldan delam(no saj sem doma) mojmu pomagam,popoldan pa imam
    mojo pikico,ko pride iz vrtca in skrbi,da mi ni dolgčas......
    •  
      CommentAuthorpretezka

Oo, Aicha, jaz bom pa ravno danes jedla špinačo kot prilogo. :bigsmile:
    Trebušček*, na razpolago so 4 jedilniki za vsak dan, dva od teh sta taka, da praktično stvari samo namečeš skupaj, da ni nič kuhanja, dva sta pa s kuhanjem. Jaz rada kuham, tako da kuham vsak dan, se pa potrudim, da ob nedeljah skuham za vsa kosila vnaprej (vse juhe skuham na veliko, da jih potem zamrznem, pa tudi meso spečem in ga narežem na koščke, da potem, ko delam solato z njim, samo narežem zelenjavo in vržem stvari skupaj), večerje pa kuham vsak dan sproti. Priprave je, kakor vzameš ... nekaterih stvari se pri nas ne da kupiti, druge se da (granolo prodajajo kot hrustljavi muesli pri nas, seveda niso vsi hrustljavi muesliji enaki), ampak jih jaz raje pripravim sama, ker mi je to v užitek :bigsmile: ... Ampak glede na to, da sem jaz freelancerka in delam cele dneve, ker je treba lovit roke, pa mi znese, mislim, da ni preveč za pripravit. :bigsmile: Če ti angleščina ne dela težav, ti kar svetujem, da si kupiš knjigo, ker stane skupaj s poštnino 15 evrov, z amazon.com, sicer malo traja, da pride sem, ampak ok ... drugače bom pa jaz tudi na blogu počasi objavljala recepte tudi iz te knjige, ampak tisto bo res počasi, ker je treba slike urediti, pa nimam vedno časa, da bi se tega lotila, tako da sem ta mesec šele en post objavila, pa še ta je bil za sladico ... :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha

Joj moram pogledati blog, upam, da je kaksne novi recept.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka

Nič ni še novega na blogu :shamed:, kar ne pridem zraven, za vikend greva trte obrezovat na Dolenjsko ... sicer je bil pa vegetarjanski hamburger nadodličen, štručke so bile mehke in zelooo okusne, in tudi polpet je bil super, čeprav sem med delanjem klela, ker se ga ni dalo obračati ... no, ker sem naredila 8 polpetov (6 jih je romalo v zamrzovalnik skupaj s 6 štručkami), pa sem bila preveč lačna, da bi vse spekla naenkrat, sem polovico polpetov pekla po tem, ko so že 2 uri odsedeli na pultu in se ohladili (najprej čebulo, korenje in šampinjone kuhaš, da vsa voda izpari, potem pa dodaš parmezan, sol in poper in oblikuješ polpete) ... in potem jih je bilo veliiiko lažje peči in obračati. :bigsmile: Naslednje 3 petke s tem itak ne bom imela problema, samo iz zamrzovalnika jih vzamem in hop v pečico! :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorprimorka
    • CommentTime20. Mar 2010

Mene pa bolj zanima recept za štručke. Do zdaj so bile vse prvi dan mehke, naslednji dan pa za koga ubit. :shamed:
    •  
      CommentAuthorpretezka

Eko, Primorka, obrezovanje trt je bilo prestavljeno, ker menda veter brije, tako da grem zdaj napisat recept za štručke. :bigsmile:
    Prvi dan so bile že na dotik zelooo mehke, drugi dan so bile seveda malo manj, čeprav še vedno mehke, niso postale orožje :tongue:, ampak ko jih prerežeš in potem polovički nekoliko popečeš na teflonu, se zaradi toplote spet zmehčajo.
    •  
      CommentAuthorprimorka

Mmmm! Že cedim sline. :tongue:
    •  
      CommentAuthorpretezka

Takole, Primorka, objavljeno: http://huferka.dulmin.si/?p=413 :bigsmile:
    Dober tek vnaprej. :wink:
    •  
      CommentAuthorprimorka

Jooj, cedim sline! Naslednji teden jih moram narediti! Edino, mislim, da si jih posipala s sezamom in ne parmezanom. :wink: Zgledajo fenomenalne!
    •  
      CommentAuthorpretezka

Uj, sem napisala parmezan?? :shamed: Grem takoj popravit! Hvala! :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime21. Mar 2010

Evo, deklice, pa sem objavila še recept za vegiburger: http://huferka.dulmin.si/?p=426
    Zdaj pa na zajtrk: topli instant kosmiči z rozinami, orehi in cimetom. :bigsmile:
    Lepo nedeljo vsem!
    Pretežka
    •  
      CommentAuthorprimorka
    • CommentTime21. Mar 2010

Tudi to bo za sprobat, samo moram najti nekaj namesto gob. Nisem ravno ljubitelj. :sad: Ti kar pridno objavljaj! :wink:
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime22. Mar 2010

Škoda, jaz imam pa rada gobice ... ravnokar jih bom imela za zajtrk, skupaj z jajci. :bigsmile: Lahko pa probaš z bučkami?
    Bom, bom, objavljala namreč. :bigsmile:
    Teža se spet motovili, 0,1 kg gor, 0,2 kg dol ... ampak sem se že navadila, da tako pač gre, v povprečju se pa manjša, mi je prav zanimivo videti, kakšno zaupanje v dieto sem dobila. :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime23. Mar 2010

Jaz sem pristala na ovsenih kosmicih in jogurtu za zajtrk.
    In kavi iz avtomata.
    Meni so na tvoj nacin Pretezka odlicni samo rozine sem izpustila ker jih ne jem. Brusnic pa nisem imela.
    PA vem kaj imam notri in koliko so sladki, kupljeni so mi presladki.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime23. Mar 2010

Super, Aicha, sem zelo vesela, da so ti dobri! :bigsmile: Tudi jaz jih imam zdajle za zajtrk! :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime24. Mar 2010

No moj zajtrk je bolj bogat ker rabim energijo do pol dveh.
    Sedaj, doma pa samo kosmici.
    Danes sem pojedla ( je bilo prevec): ovsene kosmice, namocene v vodi, sadni jogurt 3 dcl, jajce, rizev vaflelj, tri rezine kraskega vratu.
    Tooooo much.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime24. Mar 2010

Uuu, so bila pa lačna! :bigsmile: Kakšni pa so kosmiči, namočeni v vodi? Pride to kot ena kaša ven?
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime25. Mar 2010

To je bilo ob 7:15 zjutraj.
    Meni so kosmici v vodi boljsi, ker se malo natopijo.
    In jih kar tako pojem, lahko pa jih potem vrzes v jogurt.
    Doma jih dam se malo v mikrovalovno, da so bolj "pocasti".
    Poskusi.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina

Bljak, Aicha, jem skoraj vse, to mi negre dol.
    • CommentAuthorpower

Aicha, zanimiv okus imaš ;) Pocasti kosmiči :)
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime26. Mar 2010

Jap pa se dobro je.
    No, danes sem jedla sendvic za zajtrk. ;)
    A.
    •  
      CommentAuthorpretezka

Uj :shocked: ... jaz pa vedno čim bolj mrzlo mleko na kosmiče, da ja ostanejo čim dlje nepocasti. :bigsmile:
    Včeraj sem imela malo zmešano prehrano, ker sem ves dan pekla torto za TwestivalLJ, tako da zajtrk in kosilo (ob dvanajstih) sta še bila po urniku, čeprav ni bilo malice vmes ... potem malo malo polizane kreme tu, odrezanega odpadnega koščka torte tam, pa zvečer kos torte in pivo ... in danes pol kg manj na tehtnici ... ja malo hrane je še vedno malo hrane, tudi, če je v obliki torte in piva :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorVandolina

:clap:
    •  
      CommentAuthorprimorka
    • CommentTime26. Mar 2010 urejeno

Humus in masa za jutrišnje polpetke sta na varnem v hladilniku. :jumping:

Kar se pa kosmičev tiče ... jih jem skoraj vedno z jogurtom, da ne ratajo pocasti. :smile:
    •  
      CommentAuthorpretezka

Ooo, primorka, super! :clap: ... uuu, ja, z jogurtom so še boljši! :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime28. Mar 2010

No, takole, bila sva na Dolenjskem, obrezovanje trte, sajenje česna in take fore, in sva jedla tamkajšnjo hrano, rezultat je 1 kg več na tehtnici ... saj bi bilo vse še v redu, če ne bi za večerjo dobila vsak svoje zelooo obložene pice (debeli kosi šunke, narezana klobasa, ogromno sira in ogromno oliv) ... če bi pojedla tretjino pice in veliko skledo solate, bi bilo vse super, ampak solate ni bilo, lakota pa je bila ... na srečo se zavedam, da se hrana ne spremeni tako zlahka v zaloge, se je pa že drugič potrdilo, kako sem komaj čakala, da greva nazaj na "najin" način prehranjevanja ... tole "dieto" (dieto v narekovajih, ker je mišljeno kot način prehranjevanja, ne kot to, kar nam večinoma pomeni dieta, ko izrečemo besedo ... narobe svet, ampak tako je :wink:) sva oba posvojila, dobro se počutiva, hrana je raznolika, vsem čutom je zadovoljeno in nikoli nisva nabutano sita, kot sva bila včeraj oba po pici ... in še danes zjutraj se me drži ta težki občutek. Sem hotela deliti z vami, ker se mi zdi zanimiv podatek ... prej se mi res ni nikoli zgodilo, da bi po tem, ko me je odpihnilo ven iz diete (tokrat brez narekovajev :wink:), hotela nazaj.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime28. Mar 2010

No, vidis tudi obrezovanje se pokaze kot koristno.
    Sedaj ko sem doma, se bom bolj posvetila tvoji dieti. Bom pa kar vzela za svoje iz nje kaksno jed ali obrok.
    In se humus bom naredila, ker sem rekla, da se bom ta teden malo postila.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime30. Mar 2010

Aicha, super, le vzemi kakšno stvar ven! :bigsmile: In me veseli, da boš humus naredila, čeprav ne razumem posta. :wink:
    No, dva dneva sta bila potrebna, da sem se znebila tistega kg-ja več z Dolenjske ... zdaj pa veselo naprej, danes imava namesto solate s piščancem solato z olimskim sirom, ker sva ga kupila še pred dieto in ga takrat nisva porabila. Sicer pa opažam, da počasi posvajam, tudi zavestno, principe tega načina prehranjevanja, tako sva v nedeljo jedla zunaj, sem naročila solatni krožnik z rukolo, zeleno solato, fižolom, parmezanom, panceto, kaprami in prelivom, vzdihovala, kako je dobro ves čas, pojedla pa samo pol, ker je bilo vsebine seveda po restavracijsko dovolj za dva človeka. Zvečer pa samo vegiburgerje, hop, iz zamzrovalnika, pa veliko skledo solate, pa je bilo naslednje jutro že pol kg manj.
    Zdaj sem se odločila, da se bova bolj strogo držala jedilnikov ... saj taki dnevi, kot je bila Dolenjska, niso nič tako groznega, za tri dni nekako upočasnijo hujšanje, ampak če bo šla teža tako lepo dol, kot gre zdaj, lahko z upoštevanjem jedilnikov oz. principov tega prehranjevanja (torej veliko nizkokalorične hrane z malo visokokalorične hrane za okus, najbolj kratko vodilo za naročanje v restavracijah) v povprečju izgubim en kg na pet do sedem dni, sicer pa en kg na deset dni ... in zdaj me tudi misel na morje motivira. :tongue: Do morja lahko namreč izgubim še 10 kg, če grem s tem tempom, ali pa 15 do 20 kg (in torej že dosežem svoj cilj), če vmes ne jem na način, kot sva jedla na Dolenjskem. :wink:
    Glede na to, da se po tej hrani res počutiva odlično, to "strogo držanje" bolj pomeni "strogo upiranje okolici, ko bi nama radi dali kaj drugega za jest". :bigsmile:
    Nič, deklice, lepo se imejte,
    Pretežka
    •  
      CommentAuthorAicha

Pretezka post za to, ker sem v Catezu jedla predvsem meso in zelenjavo in se ne pocutim dobro. Zakisanost organizma bi rekla. Tako, da bom jedla zelenjavo in malo S.
    Moram te se javno pohvaliti in napisati, kar se mi je utrnilo, ko sem brala zadnji post:
    "Edina, ki zeli hujsati normalno 1 kg na sedem dni in si je dolgorocno zastavila cilj, ne pa 10 kg v 7 dneh. Torej POHVALA"
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka

Aa, Aicha, to mi je pa znano. Jaz sem tudi po Dolenjski kar hrepenela po solati, osvežilni zeleni solati. :wink:
    Ja, hvala za pohvalo :shamed:, saj ko se teža počasi pa vztrajno niža, ti to da neko mirnost, da bo šlo, s to mirnostjo pa tudi pomirjenost s tempom hujšanja. :wink: Malce me je še strah kakega platoja, ampak do njega menda sploh ne bi smelo priti, dokler ne pridem na svojo idealno težo, pravi Robertsova ... glede na to, da so se še vse ostale njene obljube izkazale za resnične ... upam, da se bo tudi ta. :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime1. Apr 2010

No, ker je danes tehtnica pokazala 789 ... no, 78.9 :D, to pomeni, da sem zdaj zbila dol točno 7 kg od začetka hujšanja. :bigsmile:
    1. 2. 2010 = 85.9 kg
    1. 4. 2010 = 78.9 kg
    Bravo, moja okusna dieta, in bravo, jaz, da sem jo našla na amazonu! :wink:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime1. Apr 2010

Bravo ti.
    Lep uspeh brez stradanja.
    Cetitam.
    A.
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime2. Apr 2010

Hvala, Aicha! :bigsmile: Danes zjutraj še 0,2 kg manj ... čeprav sva imela včeraj na obisku bratranca in njegovo drago in sem nam pripravila večerjo: sem naredila Cezarjevo solato po tistem receptu, ki sem ga objavila, samo da sem spremenila količine za preliv, sem jih spremenila tudi v objavljenem receptu, ker se je izkazalo, da je preliva odločno preveč ... potem sem se spomnila, da sem že prvič rekla, da bo to preveč preliva za 4 ljudi (resno: 150 ml limoninega soka in kar 450 ml olivnega olja ... halo???) in se količine prepolovila ... No, včeraj sem tako naredila veliiiko preveč preliva, pa sem ga spravila v plastenko in ga imava zdaj kar v hladilniku. Uf, sem se zapletla :shamed:, torej, naredila sem to solato, pa zmiksala jogurt, jagode in borovnice in spekla polnozrnate piškote s pšeničnimi otrobi, čokolado in granolo, tako da je bila to naša večerja. :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime12. Apr 2010 urejeno

Eko, dekleta, sem objavila še recept za pekoče sezamove krekerje (5. dan na jedilniku 2. stopnje): http://huferka.dulmin.si/2010/04/12/pekoci-sezamovi-krekerji/
    Sva bila v atomskih čez vikend, tisti novi kompleks Orhidelia ima božaaanske ležalnike, vsi po vrsti so bili taki, da bi človek kar ležal na njih in bral in se ne bi premaknil nikamor, če ne bi voda klicala in če ne bi bile savne nore. Ker sva bila v hotelu, sva imela potem vstop za 13 evrov cenejši kot sicer, čez vikend je 20 evrov za cel dan (pa 19 za 3 ure ali nekaj takega), če bi ne bila v hotelu, bi bilo pa 33 evrov. Meni se to zdi kar veliko, sicer se je splačalo, ampak je pa res veliko. Me zanima, če imajo kakšen popust, če prideš z zdraviliškim vlakom. :bigsmile: Teža je ostala ista v teh treh dneh, ne gor ne dol.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime12. Apr 2010

Za Lasko vem, da je popust ce prides z vlakom.
    Sem gledala ko sem se mislila, da bom sla v Lasko.
    Jaz imam to nesreco, da mi ta voda nikakor ne ustreza. Sedaj sploh se ne smem v te mlakuze, pa ze prej
    mi ni ugajala.
    Jaz sem pa se pozabila stehtati.
    Bom jutri.
    Sicer pa sem sedaj na intenzivnem porgramu za odstranjevanje celulita. :bigsmile:
    Zacela sem v soboto s ciljanimi vajami, masazo in mazanjem s kavo in olivnim oljem.
    Bom videla kako bo. Izgubiti nimam kaj pridobim pa lahko. :wink:
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime12. Apr 2010

Ooo, Aicha, le poročaj, me prav zanima, kakšni bodo rezultati. :bigsmile:
    Ja, moji koži pa tale voda v toplicah noro pomaga. :bigsmile: