Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

•  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime13. Apr 2010

Če katero zanima: napisala sem objavo o predzadnji torti, ki sem jo naredila http://huferka.dulmin.si/2010/04/13/tvorta-v-njej-pa-torte-opera-dobos-in-plazma/
    •  
      CommentAuthorDaisy*

Naslednjič prosim dodaj opozorilo,da lačni to gledajo na lastno odgovornost (oz.raje sploh ne) :bigsmile:
    •  
      CommentAuthormams

Bože mili, instiktivna dieta bi tukaj strašno vzpodbujala izživetje instinktov. In prvinskih nagonov po prehranjevalni zadovoljitvi.
    Pretežkica, daj povej mi, ko vse to pripravljaš, a si vmes kaj prste poližeš? Ker to je greh:bigsmile:
  1.  
    Kaka lakota me je zdaj zgrabilaaaaaaa........hudo dober
    •  
      CommentAuthorpretezka

Hihi, Daisy* & trebušček*, bom drugič opozorilo napisala! :bigsmile:
    Mams, a veš, da mi med delanjem torte nikoli ne paše niti malo polizat stvari, pečem in kuham vedno na isti način, kar nek odpor imam do pokušanja vmes, vedno se pustim presenetiti. Če že moooram poskusiti, najprej pokličem poskusnega zajčka, da poskusi namesto mene, če pa nisem zadovoljna z njegovim odgovorom, potem pa še sama probam. :bigsmile: Ampak potem pa z užitkom pojem kos ... in presojam, ali je dosegel moja pričakovanja. :tongue:
    •  
      CommentAuthorAicha

Ne dvomim v okus tvojih tort, mislim, celo da zajcek poskusi 2x, da se drugic preprica ce je prvic okusal dobro.
    Pretezka si kdaj ze delala halvo?
    Jaz stikam po receptih pa me zanima ce si ze kdaj ti delala?
    Aicha
    •  
      CommentAuthorkozoroginja
    • CommentTime13. Apr 2010 urejeno

Pogledala sem tvoje delo tortic. Da dol padeš. Že od gledanja se zrediš.
    Super delo.:clap::peace:
    •  
      CommentAuthorAicha

Ja mislim, da sem zato tezja, ker sem jih tudi jaz gledala.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka

Hojla, Aicha, ne, halve pa še nisem delala. Boš povedala, če boš našla recept, ki ti bo všeč? :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorpretezka

Ahaha, Kozoroginja, Aicha, zdaj vem, zakaj imam jaz preveč kil ... vse to gledanje hrane je krivo! Pa še vsak dan za inspiracijo po foodgawkerju, kile pa kar gor ... :wink:
    •  
      CommentAuthorkozoroginja

To bo. Se tudi meni že dogaja od gledanja in ko se mi cedijo sline....:hungry:
    •  
      CommentAuthorAicha

Ja gledanje bo krivo.
    Nasla sem najbolj simpl recept za halvo izmed milijona. Bom poskusila najprej tega potem pa ostale.
    Ce bo prvi dober.

http://www.muslimserbia.com/forum/viewtopic.php?f=25&t=2431
    BOSANSKA HALVA

Sastojci:

1 šolja brašna
    1 šolja masla
    1 šolja šećera
    1 šolja vode
    1 vanilin šećer

Priprema.

maslo zagrijati u šerpi i na njemu pržiti brašno, koje se mora miješati da ne izgori. Smjesu pržiti na lagahnoj temepraturi sve dok ne poprimi finu zlatno žutu boju.
    U drugoj posudi napraviti šerbe od vode i šećera i v. šećera. Vrućim šerbetom zaliti prethodno napravljenu smjesu i brzo miješati dok se halva ne zgusne, odnosno, ne počne odvajati od kašike. Halvu vaditi tako da kašikom oblikujete lokume i redate ih po tanjuru. Možete je posuti šećerom u prahu i mljevenim orasima.

CIGLICE OD HALVE

sastojci:

5 šoljica šećera
    5 šoljica brašna
    1 šoljica mlijeka
    1 šoljica ulja
    2 vanilin šećera
    4 kašike kakaa

Priprema:

u šerpu staviti šećer, mliljeko, ulje i v. šećer i kuhati dok ne provri. Zatim kuhati još par minuta i u tu smjesu dodati brašno koje smo prethodno fino izmiješali s kakaom. Sjediniti smjesu i sipati u podmazan pleh. Ostaviti da se ohladi. Rezati ciglice. Poslužiti.

Ta bo druga:

http://www.bodieko.si/recept-mangova-halva

Ostale varijante pa sledijo.
    Aicha
    •  
      CommentAuthormams

A se lahk uštulim :

1 skodelica pšeničnega zdroba
    50 g olupljenih, tenko narezanih mandljev ali lešnikov
    2 skodelici kristalnega sladkorja
    3 skodelice vode
    150 g surovega masla
    2 zavojčka vanilijevega sladkorja
    450 g višenj ali drugo vloženo ali zamrznjeno sadje

stepena sladka smetana
    vanilijev sladkor

Na šibkem ognju, med nenehnim mešanjem, popražimo mandlje in zdrob na 50 g masla, a le toliko, da porumeni. Mandlje ali lešnike pred tem pečemo 10 minut na 200 stopinj, da jih lažje olupimo.

V drugi posodi zavremo vodo s sladkorjem in surovim maslom (100 g) in to počasi vmešamo v prepražen zdrob in mandlje. Ko se zdrob zgosti, dodamo sadje, premešamo, posodo odstavimo, jo pokrijemo najprej s prtičkom in nato s pokrovko ter pustimo, da se ohladi.

S tem napolnimo mokre, manjše kavne skodelice, ki so nam za modelčke. Maso z žlico v skodelici dobro stisnemo in poravnamo ter jo poveznemo na steklene krožničke ali večji stekleni krožnik. Dobro ohlajeno alvo prelijemo s sladko stepeno smetano ali pa samo potresemo z vanilijevim sladkorjem.

Skoraj enako alvo (halvo) pripravljajo v Grčiji.Sadje je slovenska izmišljotina, v pravi grški ALVI ni sadja.

Škoda, ker ne morem slikce prilepit.

:sad:

Aja, je pa ta jed super afrodiziak (baje):shamed:
    •  
      CommentAuthorAicha

Hvala bom poskusila tudi to.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime14. Apr 2010

O, super, recepti! Si jih že printam, jih bom enkrat naredila. :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha

Halva iz prvega recepta je narejena.
    Se hladi.
    A.
    •  
      CommentAuthorpretezka

No, prinašam novice o insinktivni dieti :wink:: počasi sem se naveličala tudi hrane iz 2. stopnje, moj instinkt po raznolikosti se je oglasil in zdaj raje niti ne pomislim na razne afriške enolončnice, čeprav je res dobra in čeprav sem jo jedla danes za kosilo. Ampak če je ne jem kakšen mesec, bom čisto zadovoljna. Tudi dobrih stvari se človek lahko preobje. :bigsmile:

Že 10 dni sem, kar se teže tiče, na istem, kar sicer pripisujem dejstvu, da sem morda malo preveč svobodno jedla čokoladke, čeprav le črne, ampak vsekakor nisem preveč nadzorovala vnosa čokolad. Dobro, gor ni šlo, kar je seveda super, torej sem 7 kg res izgubila in na tem ostaja. :clap:

V knjigi je še dosti več receptov, zato sem se odločila, da si bom zdaj s pomočjo receptov iz te in iz še ene knjige z italijanskimi recepti sestavila jedilnike. Med sledenjem tem jedilnikom sem spoznala, da recimo bi jaz nekaj, kar sem jedla danes (kot je afriška enolončnica), z veseljem jedla tudi jutri, ampak je enolončnica prišla na vrsto šele teden kasneje. Tako se bom poslušala in si bom sestavila 3 različne jedilnike za malo več kot en teden (po 2 do 3 dni bom jedla isto): to zadovolji moje navdušenje nad novim okusom (prvi dan), zadovoljstvo, da lahko jem novo odkrito stvar (drugi dan) in zadovoljstvo, da lahko še enkrat jem novo odkrito stvar, če mi je zadeva reees všeč. Po treh dneh se pa vedno naveličam iste stvari, to pa že vem od prej.

S. B. Roberts napiše tudi smernice, kako si sestavljati svoje jedilnike, tako da zaenkrat ne bo težav. Popolnoma vseh principov še nisem čisto posvojila, tako da predvidevam, da si bom vsaj 3 mesece tako pisala jedilnike. Pisanje jedilnikov mi je sicer všeč tudi zaradi dveh stvari: videla sem, da me je dejstvo, da sem vedela, kaj bo za obroke, toliko pomirilo, da nisem preveč gruntala, kaj zaboga naj jem čez dan, lačna sem zdaj ob točno določenih urah in to je to. Všeč mi je torej neka struktura, ki mi jo premišljeni jedilniki dajejo. Poleg tega rada kuham in rada odkrivam nove okuse, če pa lahko te nove okuse vkorporiram v jedilnike, je manjša bojazen, da bom nove hrane pojedla preveč, pa tudi bojazen, da bom, kot sem delala včasih, se čisto preveč ukvarjala s tem, kaj naj danes skuham. Sem pa občutek za velikost porcij že bistveno spremenila, se je videlo, ko sva šla v Podčetrtku jest ven. Medtem ko je fant jedel juho, zrezek, riž z džuvečem, grah, solato in sladico, sem bila jaz čisto sita in zadovoljna že pri gobovi juhi in regratovo-motovilčevo-rukvičasti solati :bigsmile: (to je bilo kosilo opoldne), da sem vzela še sladico, ki sva si jo razdelila, je bila pa čista sladkosnednost (suhe slive v rumu in kepica vanilijevega sladoleda) in dejstvo, da je bila hrana na voljo (še eden od instinktov :bigsmile:). Zvečer sem se zato odpovedala redni sladici, tako da ni bilo nobenih prekrškov.

In ja, že vem, katera stvar bo prva napisana na jedilniku: italijanska kremna rižota. :bigsmile:

Ker še nisem zadovoljna s svojo težo (kot sem že zapisala, moram izgubiti še 23 kg), bodo moji jedilniki zaenkrat s po 1200 kalorijami dnevno (oz. nameravam pogledati, koliko kalorij dnevno točno so znesli tile jedilniki druge stopnje).

Na dieti mi je manjkala tudi ena stvar ... instinkt domačnosti tokrat :bigsmile:, in sicer večerja (ker ob 12-ih pa res ne morem toliko pojesti, na tako kosilo sem navajena ob 5-ih, 6-ih popoldne), ki bi bila sestavljena iz treh hodov, juhe, glavne jedi in solate. Za glavno jed in solato je bilo poskrbljeno, sladico pa bi jaz vsak dan z velikim veseljem zamenjala za juho. Juha mi je torej manjkala. Tako da nameravam čiste juhe vključiti v večerje, magari nekaj dni jesti juho ob ostalem, nekaj dni pa sladico.

Tako, ko si sestavim jedilnik, ga pridem prilepit, do takrat pa lepo se imejte! :bigsmile:
    Pretežka
    •  
      CommentAuthorpretezka

Mmm, dober tek, Aicha! :smile:
    •  
      CommentAuthorAicha

Joj tace stran.
    Saj ni "bogvekaj" iz moke, sladkorja, vode in masla, ampak ze ta je dobra.
    O drugih dveh niti ne razmisljam.
    Bom jo kar hcerki podarila.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorAicha

Ta halva je unicojoca.
    Se dragi, ki me sinoci razlagal, da je to ena bolj "revnih" sladic jo je zmazal.
    In se 3 palacinke na vrh.
    Jaz sem pojedla za eo jedilno zlico, pa mi je malo slabo.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina

:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime15. Apr 2010

Vandolina, kaj se smejčkaš? Ti ne bi ene halvice probala nardit pa popapcat:wink:
    Pretežka, čakam tvoje jedilnike, se slinim, ko jih berem... to je večinoma tudi vse.:cry:
    •  
      CommentAuthorpretezka

Hihi, mams, kaj skušnjaviš Vandolino? :wink:
    Ja, jedilniki nastajajo, zdajle sem izračunala, koliko je bilo kalorij v drugi stopnji, sem šla seštet kalorije in pogledala povprečje, in povprečje je tako:
    zajtrk: 300
    malica: 150
    kosilo: 300
    malica: 150
    večerja: 500
    sladica: 100
    skupaj: 1500 ... jedilnike s 1500 kalorij si bom torej sestavila, zdaj pa v samo sestavljanje :bigsmile:

Danes za zajtrk: 1 jogurt (manj masten), 7 ogrooomnih dišečih jagod, malo žitaric ... pa zdajle šibam po vodo, sem čisto dehidrirana, včeraj zvečer smo po stepu zavili na pivo (sicer sem ga več kot 2/3 pretočila v steklenice naših fantov, ker nisem neka blazna pivopivka), pa kakšno četrtino vrečke čipsa sem pojedla zraven, danes pa žeeejaaaa (pa pol kile manj, hehe :wink:).
    •  
      CommentAuthorAicha

Pretezka malo kalorij za tako fine stvari.
    Cakamo jedilnike.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka

Takole, dekleta, pa sem sestavila 3 jedilnikov, pb. 1500 kalorij dnevno je, še vedno velja, da je vsak dan dovoljenih 100 kalorij od koderkoli, ampak sva se zmenila, da ob petkih pečem čisto prave, prav nič dietične sladice, pa se odpoveva vsakodnevnim koščkom čokolade. :wink:

Jedilniki: (v oklepaju sem najprej napisala kalorije, vezajem pa sledi avtor knjige in številka strani, kjer je recept)
    A (1391 kalorij, bojda)
    zajtrk: v pečici pečena jajca s šunko in paradižnikom (223 -- Dino, 41)
    malica: pol skodelice jogurta (pb. 100 ml) in pol skodelice grozdja (60 + 53)
    kosilo: gaspačo, panin s pršutom, pestom, parmezanom in čebulo (75 + 225 -- Roberts, 146 in 164)
    malica: jabolko/kivi, žlica orehov (95 + 50)
    večerja: kremna rižota z gobami in belim vinom, zelena solata s češnjevimi paradižniki (510 + 100 -- Dino, 120)

B (1199 kalorij ... khm, premalo ... bom še videla, kaj bom dodala, morda zeleno solato pri kosilu zamenjam za grško)
    zajtrk: bananin šejk, čokoladno-orehova ploščica za zajtrk (189 + 113 -- Dino, 34; Roberts, 139)
    malica: pomaranča, žlica indijskih oreškov (62 + 57)
    kosilo: zavitki iz listnatega testa s češnjevimi paradižniki in jajčevci, zelena solata (214 + 60 -- Dino, 65)
    malica: cottage cheese in 2 korenčka (105 + 55)
    večerja: piščanec arista, toskanski fižol z rožmarinom in olivnim oljem, zelena solata s plemenitim sirom (180 + 109 + 55 -- Roberts, 197, 233 in 169)

C (1358 kalorij)
    zajtrk: prženice z žličko pomarančne marmelade, borovnicami in javorjevim sirupom (293 -- Roberts, 138)
    malica: pol kepe lahke mocarele, 1/3 rdeče paprike, sol, poper, kajenski poper (pb. 100)
    kosilo: čebulna juha s panceto, pol skodelice jagod (228 + 23 -- Dino, 84)
    malica: smoothie iz jagod in borovnic (104 -- Roberts, 270)
    večerja: čista goveja juha z jušnimi kroglicami, postrv iz pečice, krompir z blitvo (60 + 230 + 320)

Tako, da bo za naslednjih 6 do 9 dni, potem sestavim nove. :bigsmile:
    Glede na to, da sladice nisem vključevala, zgleda, da jo kar bom, ker šele zdaj, ko sem vse kalorije seštela skupaj, vidim, da jih je premalo. Prej sem gledala bolj na uč, da je bilo približno tisto zgornje razmerje kalorij. Vsak dan torej še en "cereal dessert", ki ima okoli 100 kalorij, ali pa jagode s čokolado in smetano, oz. kak kos sadja.

Kaj se vam zdi? :bigsmile: Jaz se že veselim. Nekatere stvari sva ohranila iz dosedanjih jedilnikov, solato z modrim sirom, pa prženice, pa iz prve stopnje jajca s šunko in paradižnikom, ker so preveč dobre, da si jih ne bi še želela.

Lp vsem,
    Pretežka
    •  
      CommentAuthorAicha

Vecerja B; koliko plemenitega sira pa das na solato, da ima samo 50 kcal?
    Zajtrk C: 100 g mocarele light = 165 kcal (1 kepa je 125 g) 62 g = 104 kcal.

Tako iz uca. No mogoce dobis se kje bolj light mocarelo, ta ima 8,5 g mascobe na 100g.
    Drugace pa so jedilniki fenomenalni.
    Jaz sem sedaj navalila na florentinsko solato.
    Strocji fizol (300g)+200g belega fizola, cebula cesen, bazilika, poprazena zlica pinjol. Bozansko.
    Kolicine so za 40 osebe po porciji je 165 kcal. Jaz jo jem dva dni, namesto fziola iz konzerve pa vzamem ciceriko.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka

Aicha, malo plemenitega sira je, naredi se preliv z jogurtom, kamor se da žlica ali dve sira, pa to je za 4 porcije ... bom jutri prepisala recept za preliv. :bigsmile:
    Hvala za podatke o mocareli! :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime16. Apr 2010

Eko, recept za solato za 4 osebe:

1 glava ledenke
    1/4 skodelice (to je pb. 60 ml) preliva s plemenitim sirom
    1/4 skodelice mleka
    2 naribana korenčka
    1/4 skodelice narezane čebule
    & (naslednje sestavine niso nujne)
    pest kuhane čičerike
    nasekljan peteršilj
    2 čajni žlički popečenega pršuta

za preliv s plemenitim sirom pa:
    1 žlica olivnega olja
    1 žlica balzamičnega kisa
    1 žlička medu
    1 žlica in pol nadrobljenega plemenitega sira
    2 žlici (nizkokaloričnega) jogurta
    sol in poper
    •  
      CommentAuthorpretezka

Tole tvojo florentinsko solato bom pa vključila v jedilnike v prihodnosti! :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha

Jaz pa preliv.
    Hvala.
    Solata pa je res dobra.
    Ce pojes zraven kos kruha je cisto zadosti za vecerjo.
    Aicha
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime20. Apr 2010

Pretežka?

Kukuc?
    •  
      CommentAuthorpretezka

Hojla, mams, tukaj sem. :bigsmile: Kako? :bigsmile:

Odkar sem spremenila jedilnike, gre teža spet dol. Čeprav se jih tudi tokrat ne držim popolnoma, v nedeljo nisva bila doma, tako da sva šla na pico v picerijo Matiček v Radovljici, jaz sem jedla vražjo malo (če je tisto mala pica, sem jaz papež!), pustila sem je četrt, dragi je tudi jedel "malo" pico, antisklerozo, potem sem pa jaz včeraj ostanka teh dveh pic pojedla eno za zajtrk (vražjo, pekočo, mmmmm), drugo za kosilo ob 12-ih, potem pa zvečer prežganko iz solidarnosti do dragega, ki ga je nekaj zvilo, pa kos kruha s tuninim namazom in kislimi kumaricami. Za malici sem pa jedla lešnike in jabolko. Danes zjutraj pa najmanj doslej, 78,1 kg. :clap:
    Zadnjič sem rekla, da še nisem povsem posvojila teh principov, ampak kaže, da sem vseeno jih. Ko sva šla na pico, recimo, bi prej vedno zmazala celo, do točke, ko bi mi bilo že slabo, zdaj nisem imela nobenih težav s tem, da sem je pustila četrt. Pa zeleno solato sem seveda naročila zraven. Poleg tega za malico pogledam, da pojem kakšno sadje ali zelenjavo, kakšen mlečni izdelek in kakšne oreške. Sem pa zadnjič kupila nove hlače, kavbojke, za eno številko so manjše od mojih prejšnjih, in ko sta sestra in mami prišli na obisk, sem najprej slišala, "to je moja smejoča sestra ... pa čist suha je!" Ja, čist suha pri 78,1 kg še nisem, ampak bo, korak za korakom. :bigsmile:
    lep dan vsem!
    • CommentAuthorjabka

pretežka :clap::clap::clap:
    •  
      CommentAuthorpretezka

hvala, jabka! :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorpretezka

•  
      CommentAuthormams

Pretežka, evo ti ga na... lih shujšamo, pa izumiš nov zajtrk.
    Jaz samo preberem, pa se zredim 20 dek.:shamed:
    •  
      CommentAuthorpretezka

Če ga pa poješ zjutraj, gre pa dol 20 dek. :wink:
    •  
      CommentAuthorAicha

Pretezka cestitam.
    Veselim se s teboj.
    In cakam dan ko bos napisala, danes imam 68 kg. Da bo pod 7.
    Dieta pa je cisto cool zadeva, jaz bom kar nekaj jedi uvrstila v nase jedilnike.
    Ko bom v sluzbi.
    Aicha

Recept za zajtrk pa bom spremenila v vecerjo za dragega, jaz przenic ne jem.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka

Najlepša hvala, Aicha! :grouphug: Ja, tudi jaz se veselim dne, ko bo spredaj 6 ... še nekaj mesecev, pa bo. :wink: Še pred tem se pa veselim dne, ko bom končno tehtala manj kot moje srce! Zdaj tehtam toliko, kot je on na začetku diete (tudi on je to hrano z mano, pa glede na to, da sem ga zredila za 8 kg, ni nič dodajal hrane). Dragi jih ima zdaj 5.5 kg manj. :bigsmile:
    Me veseli, da boš porabila te jedilnike, so res super! Pa blagor tvojemu dragemu, da mu boš naredila te prženice, čeprav jih sama ne ješ! :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha

Ves, da mu bom.
    Z veseljem ga gledam kako se masti.
    On poje za vecerjo nekih 800-1000 kcal. Si lahko zamislis?
    Suh pa kot glista.
    Aicha
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime21. Apr 2010

Se prijavljam v tvoj klub Aicha.
    Moj mož jih najbrž poje 1500 zvečer.
    Nikjer se mu ne pozna.
    Najboljši pa je, ko mi reče - draga, kje je lesena dila, una v obliki lista?
    Potem že vem kaj bo. Na mizi pol kleti in pol hladilnika.
    Z užitkom in počasi.
    In televizija vmes.:shocked:
    •  
      CommentAuthorpretezka

Ahaha, ja, smo le grajeni različno! :bigsmile: Moj dragi ima tudi večerna hranjenja. :smile:
    Jaz pa danes še 100 g manj. Vem, vem, bo šlo tudi malo gor, fluktuacija teže in tako, ampak je vseeno fino proslavljati številko. :wink:
    •  
      CommentAuthormams

Bravo....

pretežka, a si kaj razmišljala o spremembi nick nejma. Če bo šlo tako naprej, boš najprej šemalotežka, potem pa že premalotežka:winkkiss:
    •  
      CommentAuthorAicha

Ja bo pretezka spremenila nick.

Vceraj zvecer manj kot zjutraj, danes pa 200 g manj kot zvecer.
    Samo pocasi se zgubljam v teh opisih.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka

Hvala, mams :bigsmile: ... bom spremenila vzdevek v "nekdaj_pretežka", ko bom že čisto skupaj potegnjena. :wink:

Hehe, Aicha, pri meni je 100 g manj pomenilo: 78.0 kg. Če se jutri spusti pod 78, bom zaplesala indijanski ples. :wink:
    •  
      CommentAuthorAicha

Jupiiii.
    Alenka
    •  
      CommentAuthorVandolina

Pretežka boš poslala posnetek plesa, rada bi ga vidla, zato ti želim, da bi bila jutri teža 77 kg.

Lp Vandolina
    •  
      CommentAuthorpretezka

Ahaha, Vandolina :bigsmile:, hvala hvala ... nisem se sicer mislila posneti ... :wink: Ampak nikoli se ne ve! :bigsmile:
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime22. Apr 2010

Bodoča "nekdaj_pretežka" , ko boš velika boš zagotovo slavna hobi kuharica ali tortopekica. Najmanj, kar sledi je tudi knjiga s tvojimi nasveti, recepti in seveda komentarji da te kap.:thumbup:
    Če se boš snemala, posnetke skrij, da ti ne bodo v kaki televizijski oddaji potem pripravili presenečenja v stilu "pred leti pa tako".
    Ali pa, da se ne najde kdo, ki bo s tvojimi posnetki zaslužil. Saj veš, vse pride na dan...severina, pa take...:crazy:
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime22. Apr 2010 urejeno

Ahahaha, mams, vzeto na znanje! :bigsmile: Nisem se posnela spljoh, sem pa indijanski ples na začudenost dragega zaplesala kar na hodniku pred kopalnico, ker je bila danes teža 77,9! :clap: Fant je po začetnem šoku bruhnil v smeh, potem je pa rekel, če sem prepričana, da ne bi bili Indijanci užaljeni, ko bi videli, kaj sem zaplesala, ampak sem mu povedala, da so razumevajoči in da vrtenja v krogu in tresenja riti v stilu mokrih račk definitivno ne bi vzeli za slabo. :tongue:
    Za tisto tvoje predvidevanje prihodnosti ne vem, ampak sem pa objavila še eno tortarsko. :wink: Sem zadnjič stestirala, taščica je jedla torto, jaz sem jo pa gledala ... gledanje ne redi: http://huferka.dulmin.si/2010/04/22/torta-s-tulipani-prekrivanje-torte-s-fondantom-in-tulipani-iz-fondanta/ :bigsmile: