Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

•  
      CommentAuthormams
    • CommentTime22. Apr 2010

O moj bog, kakšna torta!:clap:
    •  
      CommentAuthorpretezka

Hvala, mams! :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha

Uf, se dobro res, da se od gledanja ne redi.
    Saj je niti poskusiti ne bi mogla.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka

:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha

No, mogoce koscek.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka

Pravilno. :wink:
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime23. Apr 2010

Pretežkica, en nasvet - nuuujno (da ni v zvezi s hujšanjem, ampak...)
    Rabim tvoj predlog - kako in na kakšen način (okroglo, kvadratno, pravokot, sploh nič od tega) bi se ti lotila delat torto DINOZAVER.
    Ampak, to še ni vse. Biti mora tiranozaver.:shocked: Naš najmlajši scrkljanček bo imel 3. maja 4 leta in si želi takšno torto.
    Se pa v nadaljevanju zakomplicira še zaradi sledečega : njegova 12 letna sestra ne je sadja razen banan, njegova 18 letna sestra obožuje sadno - smetanovo - jogurtne-tudi skutine variante ( pravtako naš ati) , jaz sem itak na dieti:shamed:, mali pa ima rad vse.
    Ostali povabljeni pač nimajo prava glasanja.:devil::wink:
    Ful ti bom hvaležna za nasvet. Itak se je ne upam sama lotit, ampak, da bom vsaj znala povedat kaj in kako.:shamed:

p.s.
    Včeraj zvečer je bil borovničev večer - prženice so tako dišale, da sem šla na balkon sedet.:cry:
    Danes sem že nazaj v tirih.:smile:
    •  
      CommentAuthorpretezka

Hojla, Mams! :)

Jaz bi se tiranozavra lotila na dva načina, odvisno od tega, ali bi bila dovolj samo glava ali bi moralo biti celo telo. Če bi bila dovolj glava, bi spekla eno veliko pravokotno torto (dinozaver/torta bi ležal s profila v vsakem primeru), narisala grob oris glave in najprej to izrezala. 3D učinek bi dosegla ali tako, da bi spekla dve pravokotni torti (pravokotni zato, ker vsaj jaz nimam tako velikega okroglega ali celo elipsnega pekača :)), ju položila eno na drugo, in ju obrezovala, ko bi bili že nafilani (princip, ki sem ga uporabila pri delanju čevlja http://huferka.dulmin.si/2010/03/05/o-3d-tortah-in-fondantu/) --- v tem primeru bi sicer velik del torte moral biti nafilan z masleno kremo. Drug način za doseganje 3D učinka pa bi dosegla s plazma torto = ta bi mi bil v tem primeru ljubši, ker bi spodnja torta še vedno lahko imela običajno filo, tudi s sadjem, zgoraj bi bila pa pač plazma. Plazma zgleda takole, se vidi, da se je da lepo oblikovati: http://huferka.dulmin.si/wp-content/uploads/2009/12/Fotke-za-blog-039.jpg ... če greš do konca objave, lahko vidiš zmajčka, ki sem ga naredila iz plazme: http://huferka.dulmin.si/2009/12/01/marcipan-marcevski-kruhek-ali-nepremicno-sedeci-kralj/ ... sicer pa recept najdeš tukaj: http://www.blogoye.org/kuhinjica/34436/Plazma+torta.html (tista rendana čokolada je naribana čokolada :wink:).

Če bi se lotila dinozavra v celoti, bi ga najprej narisala, ampak še preden bi začela, bi se pri malem pozanimala, če mora biti torta "realistična" ali je lahko malo bolj risankasta. Tista risankasta bi bila manjši problem (tretja slikica) :bigsmile::
    http://www005.upp.so-net.ne.jp/JurassicGallery/Tyrannosaurus-rex.jpg
    http://animals.nationalgeographic.com/staticfiles/NGS/Shared/StaticFiles/animals/images/tyrannosaurus-ga.jpg
    http://farm3.static.flickr.com/2037/2492769694_d4ca06ee7a.jpg?v=0

Potem bi spekla ali eno pravokotno torto in eno okroglo, pa bi iz odrezkov naredila noge in roke, ali eno večjo in eno manjšo okroglo, in bi enako iz odrezkov naredila noge in roke. Sicer ne bi komplicirala in bi se potrudila najti/narisati sliko ležečega dinozavra samo iz profila. Noge in roke sicer vedno lahko narediš samo iz fondanta, profesionalci navadno tako delajo, ampak meni ni všeč princip, da ni vse na torti za pojest, zato bi jih delala kar iz torte.

Kako narediti osnovno obliko, ki bi jo začrtala na pečeno torto, bi si pomagala s tem:
    http://www.dragoart.com/tuts/pics/9/172/856/how-to-draw-a-tyrannosaurus-rex-dinosaur-step-5.jpg
    http://www.dragoart.com/tuts/pics/9/172/860/how-to-draw-a-tyrannosaurus-rex-dinosaur-step-9.jpg

Glede okusov pa: jaz bi skombinirala, kar jesta obe sestri, uporabila bi torej smetanovo-jogurtno-skutne file, take, za katere že vem, da jih obožujejo, sadje, ki bi ga vključila, bi bile pa banane. Volk sit ... :wink: Seveda pa bi, če bi hotela s fondantom prekrito torto, na robove oblatov nujno morala nabrizgati masleno kremo.

Mislim, da je to to, če pa te še kaj zanima, pa kar povej. :bigsmile:
    Mi je zelo žal, da slišim, da si se odstranila na balkon ... pridi na mojo dieto, jih boš lahko jedla in hujšala zraven! :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha

Super si pretezka.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka

:shamed: :bigsmile:
    •  
      CommentAuthormams

Pretežka, super hvala in še čez. Sem zdaj šele na netu, če ne bi se ti že prej zahvalila. Res si carica.Danes je starejša doma, ker je dan šole. Sva zdaj skupaj pregledali tvoje nasvete, samo oči so ji ven izstopile. Itak je "umetnica " ( umetniška gimnazija - likovna smer - četrti letnik končuje). Zdaj je šla v sobo , bo še enkrat v miru vse pregledala, preštudirala in pravi, da se zna zgodit, da bova kar sami skupaj kaj ustvarili. Če pride do tega, pofotkam. Tako ali tako ne vem, kdo bi mi tu, bogu za leđima, dinozavra naredu:shocked:

Grem zdaj papcat, še nisem uhitela kosila...:cry:
    •  
      CommentAuthorAicha

Mams od kje si ti?
    Mogoce si napisala pa sem spregledala.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorAicha

Jaz pa sem hotela princseki narediti Hello Kity torto in je bila navdusena.
    Sedaj pa si je premislila in hoce Winx samo ne tako, da das umetno winxico noter in kremo okoli. Ne ve sama kako naj bi to izgledalo.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka

Super, mams, potem imaš stručkota v hiši!!! Se že veselim posnetkov, če bosta s hčerko imeli kakšna vprašanja, pa kar na dan z njimi! :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorpretezka

Aicha, je mislila na ta način, samo z winxsico? (sem morala prav poguglat, kaj to je za en stvor :wink:)
    http://www.google.si/images?hl=sl&client=firefox-a&hs=KGf&rls=org.mozilla:sl:official&q=barbie+cake&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=b7DRS9PBOYWAON6y7I8O&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=1&ved=0CBwQsAQwAA
    •  
      CommentAuthorAicha

Jaz pa z dolgim kljunom.
    No, nisem se zacela iskati, oktober je se dalec in samo princesa ve kolikokrat se bo premislila.
    Pri nas sem pa jaz glavna za torte.
    V maju imata dragi in hcerka RD pa bom kar zdruzila, ker je samo 4 dni razlike.
    Drzim se nacela saj ni vazno ce ni dizajnerska, samo da je dobra.
    Ker kupljene so katastrofa.
    BTW: danes sva bila v mestu iskala sem neke malo boljse kavbojke. Ne vem zakaj mi dobro stojijo samo tiste
    ki stanejo od 50-60 evrov in vec, tiste za 20-40 pa ne?
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka

khm, še enkrat link: http://tiny.cc/ecscc
    •  
      CommentAuthorpretezka

Aicha, totalno se strinjam s tabo. Ni ga čez doma narejeno torto! :bigsmile:
    Za hlače pa ne vem, mogoče si stopila v napačno štacuno ... jaz vsakič sproti pozabim, katere znamke mi ustrezajo, ampak sem pa tudi ugotovila, da vsi malo po svoje krojijo, tako da so štacune, kjer v vsem zgledam dobro, in štacune, kjer vse stoji čudno, čeprav mi je prav. :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha

Ma sem jih probala vec v razlicnih.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorAicha

Hvala za link
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime24. Apr 2010

Hojla, punce!
    Danes sem šla na TEDx, eno od predavanj je bilo tudi o teku ... in moram reči, da me je kar malo zmotiviralo, da bi še sama poskusila. Po malem, nikamor se mi ne mudi. Ko bo video dostopen tudi na spletu (no, mogoče je že, itak so sproti snemali in predvajali), priporočam, da si ga ogledate. Žal je Urbanu Praprotniku zmanjkalo časa ravno takrat, ko je prišel do stvari, ki so me kot netekačico najbolj zanimale, ampak bom že zbrskala podatke. :bigsmile:
    lp vsem,
    Pretežka
    •  
      CommentAuthormams

Pretežka, ful dobro, da si bla v Kiberpipi.:thumbup:
    •  
      CommentAuthormams

Aja, bizgec jaz,

sem mal prebrskala za Urbana..... evo ti njegovo stran www.tekaskitrener.si ....:wink:

Ko boš pritekla do Bele krajine, mi javi, da ti zrihtam svežo limonado.:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorpretezka

Mams, si bila ti tudi? :bigsmile: Hvala za link ... zdaj pa čakati do maja, da se stran na novo postavi. :wink:
    Hihi, zmenjeno za limonado! :bigsmile:
    Kaj je ugotovila hčerka, bosta delali torto? :bigsmile:
    •  
      CommentAuthormams

Mhm. Sva si razdelili delo. Jaz bom pekarica, ona pa kiparka. Imava mal problemov s sestavinami, ampak bova rešili, itak greva v ponedeljek skupaj v LJ. Kje ponavadi kupuješ ti? Na enem mestu ali kjer kaj najdeš?
    Torta bo čokoladna, ne bova komplicirali s sadjem, Nika je predlagala, da narediva pravokotno podlago ( torto) , na torti pa 3D dinozaver. Okrog njega ( na pravokotnik) bo pa narisala grmovje in vode in skale itd.... Včeraj zvečer je že narisala:bigsmile:

Ali misliš, da če jo nardiva naslednji četrtek je prekmalu za v soboto? Bi bilo boljše da se je lotiva v petek? Ne vem, kako mi bo vse zneslo, ker bom spekla še breskvice, hruškice, gobice, bananice in lubeničice:bigsmile: Pa čokoladno - orehovo rulado s kislo smetano - to pa naš mali naravnost obožuje.
    Še dobro, da ima atijeve gene in se ga nič ne prime:wink:
    •  
      CommentAuthorpretezka

O, super! :bigsmile:
    Jaz večino sestavin za peko kupim v Lidlu, moko, jajca, sladkor, čokolado (70% stane en evro, v mercatorju pa dva!), sladko smetano, maslo, sladkor v prahu itd. Če bosta torej delali čokoladno torto, bi morali vse dobiti tam. Če bosta za 3D dinozavra uporabili plazma torto, potem se plazma kekse dobi tako v sparu kot v mercatorju, jaz sem pa zadnjič dala kar ene druge piškote, pa je bilo isto dobro. Tako da: vse, kar imajo v Lidlu, kupim v lidlu, kvaliteta je dobra, pride pa pol ceneje, kot drugod, česar pa nimajo, grem pa drugam iskat.
    Glicerol, če bosta sami delali fondant, se dobi v vsaki lekarni. Barve za fondant se pa dobijo v podhodu Ajdovščina v trgovini BonBon & Chocolate, tam pa sicer tudi prodajajo fondant. Mogoče je dobro prej poklicat, da ga pripeljejo, ker zadnjič, ko sem bila tam, ga niso imeli. Meni to itak ni bilo problematično, ker ga naredim sama (na blogu je recept :smile:), ampak če se ga slučajno ne bosta lotili, je tam super prostor. Če bo Nika prav risala na torto, to stori kar s čopičem, verjamem, da jih ima veliko, samo jaz sem za torte kupila set, ki ga uporabljam samo za torte. :bigsmile: Aja, pa že kapljica vode je dovolj, da se barva v prahu stopi.
    Tole je cifra in mejl za trgovino, lahko magari tudi vprašata, če imajo barve, ki jih bosta potrebovali. :bigsmile:
    01 620 87 39
    david.danieli@tin.it
    Če boš delala tako veliko stvari, bi jaz torto spekla vnaprej, saj pečen biskvit lahko počaka v hladilniku, oblikovanja bi se pa lotila v petek. Če bo 3D dinozaver iz plazma torte, je pa plazma itak takoj narejena, samo piškote je treba zmlet, jaz navadno vse, razen tekočih sestavin, fliknem v multipraktik, dobro zmiksam, potem pa z roko vmešam rumenjak in fanto. V 5-ih minutah je masa pripravljena. Seveda pa lahko tudi to pripravita en dan prej, ne bo nič narobe.
    Ooo, se priporočam za recept za čokoladno-orehovo rulado s kislo smetano, zveni božansko! :hungry:
    Potem pa nujno objavit fotko vseh dobrot, sem firbčna! :wink:
    •  
      CommentAuthormams

Bom, deklica, bom.... tudi če bo mal cigu migu, pa nič zato. Kdor ne proba, ne more vedet. Bom poskušala bit pridna, upoštevat vse tvoje nasvete, kar voljo si mi dala.:hugging:
    Aja, v zvezi s "sadnim krožnikom" ... testo (kroglice in valjčki) je hitro pečeno, potem pa traja malo več časa, da vse "sadje" oblikuješ in poštrihaš ( no ja, breskvice in gobice so še najbolj izi) je pa zelo lepo in pisano, se mi zdi super za take male junake. "Glavna jed" na otroškem žuru so pa itak mini hrenovke v testu:rasta:
    Dobiš poročilo. Saj mogoče te bom še kaj zamorila v naslednjih dneh:peace:
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime25. Apr 2010

Super, mams! :bigsmile: Ti kar vprašaj, če bo še kaj :wink:, itak mi je to v totalno veselje. :rolling:
    Tale sadni krožnik se mi pa noro sliši, sploh me zanima, kakšne so lubenice, ker tega pa še nisem delala. Nikoli. :bigsmile:
    •  
      CommentAuthormams

Če si predstavljaš :

1. masa:
    18 dag mleka v prahu
    18 dag sladkorja v prahu
    18 dag margarine
    1 rdeča barva

2. masa:
    17,5 dag sladkorja v prahu
    17,5 dag lešnikov ali orehov
    1 beljak
    1 zelena barva

Iz prve mase naredimo testo in ga razdelimo na dva dela. V en del damo rdečo barvo in jo damo v hladilnik za 30 minut. Oba dela razvaljamo v klobaso in jo razdelimo na pet delov, testo z rdečo barvo oblikujemo v kroglico. Iz druge mase naredimo testo in dodamo zeleno barvo, nato razdelimo na pet delov. Ko rdeče kroglice otrdijo, jih oblečemo v testo z belo barvo in nato še v testo z zeleno barvo. Okrogle lubeničice damo v hladilnik za 1 uro. Nato jo z ostrim, tankim nožem razrežemo na osem delov. Tako dobimo krhlje, katerim dodamo še koščice (čokolado raztopimo in jih z zobotrebcem narišemo, ali pa že prej v rdečo maso umešamo nekaj čokoladnih mrvic)

Fotka sledi, ko bodo, za nazaj nimam nobene.
    Zdaj pa dost o hrani, madona ja:devil:
    •  
      CommentAuthormams

Aja, to s 17,5 sem natuhtala zato, da je recept bolj zakompliciran:wink:
    •  
      CommentAuthorpretezka

Ahahaha, odlično, hvala! :bigsmile: In ja, čisto si predstavljam, dober opis. :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha

Zenski kaj bi odprli temo sladice?
    Jaz susim beljakove poljubcke, potem ko sem naredila zepke z marmelado in tono jabolcne pite.
    Aicha
    •  
      CommentAuthormams

:shocked:

Joj Aicha.... same skomine. :shamed:

Sicer pa dobro da si me spomnila - beljakovi poljubčki so tudi zakon - bom še to nardila za v soboto... d:cool:
    •  
      CommentAuthorAicha

Ja pa se cisto na hitro so.
    Moji sicer niso kot poljubcki po videzu, po okusu pa.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime26. Apr 2010

Ooo, same dobrote. :bigsmile: Jaz sem pa ravnokar imela za zajtrk žitno ploščico s čokolado (skupaj jo pa drži beljak s sladkorjem, marshmellow fluff -- vse skupaj je po okusu kot en žvečljiv čokolino s koščki orehov) pa bananin mlečni šejk s kepico vanilijevega sladoleda. Težko meni na tej dieti! :tongue:
    Včeraj in danes pa za kosilo tudi tisto z melancani v listnatem testu pa češnjevimi paradižniki za okras. Sva šla včeraj k mami reševat eno mobitelsko situacijo, pa sem prinesla eno testenih skledic s sabo, v desetih sekundah jo je zmazala! :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorVandolina

•  
      CommentAuthorpretezka

Eko, sem objavila recept za tisto skledico/ladjico ... pa še za čebulno juho in postopek za lilije iz fondanta ... ja, ravno danes sem zaključila nek projekt, kako veste? :wink:
    http://bit.ly/8Xdew7 & http://bit.ly/azcUjo & http://bit.ly/akqjIy
    •  
      CommentAuthorAicha

Njami.
    A.
    •  
      CommentAuthorpretezka

Ja, je bilo, sploh tiste testene ladjice so bile mmmmmmmmmm. :bigsmile: Ker pred nekaj leti nisem znala pripraviti melancanov tako, da bi mi bili všeč, sem vsakič na novo presenečena, ko se melancani v receptu obnašajo božansko. :wink:
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime27. Apr 2010

Jutro, bejbika,

tale čebulna juha je njammmma videt - ko pride mož v četrtek iz tujine, ga bom mal pocrkljala, ker je nor na čebulo.
    Eno vprašanje - nor je tudi na popečene kruhove kockice. vendar jih redko nardim ker pozabim. Glede ujemanja okusov med juho in kockami vem da ne bi blo težav, glede gostote juhe nisem čist šur - bodo plavale gor?
    Ali je bolje, da mu popečem koščke kruha zraven?

Evo, mi že sline tečejo, grem popit kis z vodo...:confused:
    •  
      CommentAuthorpretezka

Jutro, mams! :bigsmile:
    Ja, je kar gosta juha, ne verjamem, da bi kockice plavale gor. :bigsmile:
    •  
      CommentAuthormams

Gut. To sva torej rešili. Obveščam te, da priprave na rd potekajo po planu. Zaenkrat kriznih situacij ni bilo. Danes sem spekla že črnobelo biskvitno pecivo, ki zelo doooolgo stoji in je strašno kul videt na krožniku pa še dobro je. Zdaj sem ga dala obtežit ( kuhinjska deska + trije deli egipčanske kulture), potem pa še čokoladni obliv, strdit in hitro skrit, da ne bo čudežno izginilo.:bigsmile:

Torta bo televizor z dinozavrom:shocked: Se pravi : pravokotna in gor dinozaver. To je zadnja glasbena želja malega tirana. Aja, pa modra televizja mora bit:shocked: in seveda zelen dinozaver.

Sadni krožnik jutri. Aleksovi piškoti četrtek. Torta v petek. Kruhki za žur v soboto zjutraj. Filana francoska štručka v soboto zjutraj. Hrenovke v testu v soboto opoldne. "Ta lumen ldeč sokec na slamčko" v soboto ob enih.
    Madona, potem bo pa že žur ob dveh. Dinozavrova vabila so bila razposlana že včeraj.

•  
      CommentAuthorpretezka

Madona, mams, pa ti si superwoman! Slike, slike, slike, ko bo vse končano! :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorVandolina

Spet je bila torta, božanska, taka brez moke, uf, hvala bogu, da je do oktobra konec.
    •  
      CommentAuthorAicha

Ta torat bo pri nas maja Vandolina.
    Se dragi strinja z njo.
    Samo okrasena pa ne bo tako lepo.

Mams kaj ti sploh hodis v sluzbo ali si vzela dopust ta teden.
    Dela imas za sto dni.
    Aicha
    •  
      CommentAuthormams

Doma sem do 3. maja, aichica... hvala bogu. Sicer imam delo, tako da bolj ali manj visim za računalnikom, pa vmes kuham, pečem, pospravljam, migam, otroke ganjam... skratka, cela zmeda.
    •  
      CommentAuthorAicha

Se dobro, da si se zorganizirala.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime28. Apr 2010

Vandolina, si imela rojstni dan? :bigsmile: Vse najboljše, če ja. :bigsmile:
    Aicha, kje pa si videla Vandolinino torto? :bigsmile:
    Mams, kapo dol! :bigsmile:

Jaz sem včeraj spekla eno, čokoladno na čokoladno na čokoladno ... za neko družinsko slavje ... in ko sem jo jedla, mi je bila prav presladka.
    Zdaj pa komaj čakam na svoje obroke, včeraj sem do slavja bila na jabolkih in lešnikih, ker sem vedela, da bo takrat vsega preveč, sem jedla malo, pa je bilo še vedno dovolj, da sem imela tisti težki občutek v želodcu. Dragi je rekel enako. Se nama je obema spremenil okus. :wink:

lp vsem,
    Pretežka
    •  
      CommentAuthormams

pretežka, jutro, da te na hitrop pozdravim, potem pa dovečera stran od rač.... Eno vprašanjce : si kdaj oblikovala iz "ponarejene" tičina mase?
    20 dag sladkorja v prahu
    20 dag mleka v prahu
    čajna žlička olja
    malo hladne vode

Jaz bom danes probala, da vidim, kako gre....

Čokolada na čokolado na čokolado?:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorpretezka

Hojla, mams!
    Ne maram okusa mleka v prahu, zato nisem te mase poskusila nikoli narediti. Boš pa ti povedala, kako gre. :bigsmile: Ta masa, ki jo pa jaz uporabljam, se pa lepo oblikuje.
    Ja, čokoladno testo, smetanosto-čokoladna krema in smetanosto-nutellina krema ... pa čisto presladek kokosov liker za navlažitev ... pfuj, presladko! :wink: