Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

•  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime28. Apr 2010

Ne Vandolina ni imela RD, mislila sem eno drugo torto, ki so jo imeli na RD,
    spekla pa jo je njena hcerka.
    Rece se ji Schillerjeva torta (je brez moke).
    Aicha
    •  
      CommentAuthorAicha

Ne Vandolina ni imela RD, mislila sem eno drugo torto, ki so jo imeli na RD,
    spekla pa jo je njena hcerka.
    Rece se ji Schillerjeva torta (je brez moke).
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka

Hvala, Aicha! :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime28. Apr 2010 urejeno

Vandolina je imela rojstni dan 27.2. in je imela okroglo 00!

Aprila imajo moji otroci RD 13. vnukinja, 16. hči, 19. zet in 26 mož. Grrrr. Kar je preveč, je preveč.

No tu je slika moje tortice

•  
      CommentAuthorkozoroginja
    • CommentTime28. Apr 2010 urejeno

Vandilina, res si imela krasno torto. Mnjami.. vsaka čast tvoji hčerki za tako remek delo.
    Rojstne dneve imaš pa res na kupu, ampak imaš pa potem mir.
    Pri nas so raztegnjeni čez celo leto. Edino v maju so trije rojstni dnevi. Sin 7.maj; vnuček 18.maj; mož 29. maj. No pa še brat ima r.d. 17.maja.

Lp kozoroginja:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorpretezka

Wow, Vandolina, torta je čudovita!!!! Čestitke hčerki, tebi pa vse najboljše za nazaj! In naprej! :wink:
    Hih, Kozoroginja, Vandolina, mi imamo pa oktobra 4 rojstne dneve in novembra 2, tako da jih je 6 v roku treh tednov! Zgleda, da se morajo pri vsaki familiji nabutat na en mesec. :wink:
    •  
      CommentAuthorVandolina

Ja moja tamlajša hči je res mojstrica. Zame se je še posebno potrudila.
    Spodnji del je bil orehov, zgornji pa borovničev, njami, kar sline se mi pocedijo, ko se spomnim.
    •  
      CommentAuthorAicha

Kaj hcerka si ni spekla torto?
    Sedaj sem pa ze pozabila ali jo je zase naredila.
    Aicha
    •  
      CommentAuthormams

Šele zdaj oddahnila in si ogledala vse.
    Njama stvari. In punce tudi.:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime29. Apr 2010

Hojla, punce!
    No, pa je prišel spet dan, ko se mi ne da ukvarjati s hrano. Saj vem, da to ni večno stanje, ampak vseeno komaj čakam, da mine. Zaenkrat imam pa odpor že samo jajca pripravit, kaj šele kaj več. Tako da grem zdajle ven na solato. Točno vem, kaj bi rada jedla, samo enega kuharja bi rabila, ki bi to storil namesto mene. :wink: Se vam tudi to dogaja?
    lp vsem! :bigsmile:
    Pretežka
    •  
      CommentAuthorAicha

Meni dostikrat.
    Kaj sele ko bom v sluzbi?
    Aicha
    •  
      CommentAuthorBinko

Uf, meni tudi. Vedno, kadar moram kuhati samo zase....
    •  
      CommentAuthorpretezka

Ja, Binko, a ne! Meni je tudi kuhanje samo zase misija nemogoče, zato je fino, da imam že pripravljene stvari v zamrzovalniku pa da jih dam dan prej ven ... ampak ko ni nič pripravljeno, kot je bilo zdaj, je pa kriza!
    Aicha in Binko, me zelo veseli, da nisem edina! :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha

Kje pa, pride tako.
    Danes sem kupila ze panirane puranje zrezke za dragega za vecerjo in sem jih samo pogrela.
    Enostavno vcasih nimam idej al pa mi zmanjka volje.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime30. Apr 2010

Ja, točno tako! :bigsmile: Zdaj sem pol ure porabila za zapis v "shujševalni dnevnik" ... pišem si vsak dan težo vanj, ko je pa kakšna krizica, pa še kaj daljšega, da dam ven iz sebe, kar me muči. Trenutno sem dobila zagon, upam, da me ne mine sredi dneva. :wink: Tako da si grem zdaj končno prepisat že 3 dni nazaj sestavljen jedilnik. :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime30. Apr 2010 urejeno

Takole, prilepljam jedilnik 2, spet za 3 dni ... ponekod pri kosilu sta napisani dve varianti, ker imam eno od napisanih stvari pri kosilu še za porabit ... drugo se mi bo pa, upam, zdaj ljubilo pripravit. :wink: V oklepaju niso kalorije, ampak številka strani, kjer je recept. :smile:

1. dan:
    ZAJTRK: paradižnik na žaru z umešanimi jajci in lososom, kos toasta, kivi
    MALICA: 100 g jogurta in 4 orehove police
    KOSILO: afriška enolončnica in zelena solata
    Ječmenova in paradižnikova juha, sendvič s tunino solato
    MALICA: smoothie iz gozdnih sadežev
    VEČERJA: losos s koprovo omako in stročji fižol z maslom
    oslič in stročji fižol (Gino, 132)
    2. dan:
    ZAJTRK: ovsena kaša z malinami in borovnicami
    MALICA: banana-shake
    KOSILO: lečina zelenjavna juha (134) in ameriška zeljna solata (174)
    MALICA: korenček ali dva
    VEČERJA: ragu s testeninami in ohrovt s pršutom
    3. dan:
    ZAJTRK: čežana z jogurtom in kos toasta z namazom
    MALICA: mocarela s paprik0
    KOSILO: piščančja solata s karijem (178)
    MALICA: vroča ali mrzla čokolada (iDiet hot chocolate)
    VEČERJA: goveja juha, postrv in krompir iz pečice
    •  
      CommentAuthorpretezka

Recept za lenobne dni :bigsmile:, tam, kjer piše 1 do 2 rezini pršuta ... če pripravljam zase, dam eno, za fanta dam dve: http://huferka.dulmin.si/2010/04/30/italijanska-tortilja/
    •  
      CommentAuthorVandolina

:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime1. May 2010

Fuč sem, zadeta od zraka. :wink: Ves dan smo namreč bili v vinogradu na Dolenjskem, smo zamenjali ribam vodo, pa reševali zajčka pred kosilnico pa klepetali na svežem zraku ves čas. :bigsmile:
    Mams, kakšno je bilo slavje? So vsi dol popadali od vseh dobrot in lepot, kaj? Komaj čakam, da vidim slikice! :bigsmile:
    lahko noč vsem! :bigsmile:
    Pretežka
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime2. May 2010

Mams slike cakam.
    Aicha
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime2. May 2010

Jaz tudi:bigsmile: Ima tastarejša fotoaparat in kable za računalnik, je pa pri fantu še vedno.:devil:
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime2. May 2010

Ja, ja punce, sami izgovori, samo da vas nebi videle kakšne ste!!!!

Me, ki smo bolj korajžne, smo že zdavnaj objavile svoje slike, pa debele, suhe, srednje ....:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime2. May 2010

Mene itak ne boš videla, jaz bom objavila torto in piškote, tako kot sem rekla.
    Pa mislim, da ni stvar korajže, če se želiš pokazat al ne na spletu. Nekdo se pač ne more, ne želi ali pa ne sme.

Jaz bi se sicer z veseljem, ker sem zelo lepa in simpatična ženska in mi je prijetno, če mi delijo komplimente.:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime3. May 2010

Hihihi, mams :clap:, si me nasmejala navsezgodaj zjutraj! :bigsmile: :bigsmile: Complimenti! :wink: (poskus ita-slo besedne igre :tongue:)
    Meni je bilo včeraj čez dan nekaj slabo, tako, na polno slabo, pa glava me je bolela ... potem sva šla pa zvečer do mami s torto, je imela 1. maja rojstni dan, pa takrat sva ji šla samo voščit, in sem tam jedla čisto govejo juho s prepečencem, pa je bilo kmalu bolje. Sicer sem pa naredila nek križanec Schillerjeve torte (testo) in čokoladno-orehove torte s KulSlo (s tam sem pobrala čokoladno kremo s popečenimi orehi), to testo je božaaansko, najlepša hvala, Vandolina, da si mi povedala zanjo! Sicer sem ga pojedla samo eno žličko, toliko, da sem poskusila, kaj je prišlo ven, ker mi je bilo čisto preveč slabo, da bi hotela torto jest. :bigsmile:
    Grem v wordov fajl, delat, lepo se imejte! :bigsmile:
    Pretežka
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime3. May 2010 urejeno

Pretežka, nehaj o tortah, bom dobila kompleks in ne bom objavila moje:confused:
    No, da ti poročam na kratko, ker preden uredim in zberem fotke bo trajalo (nekaj jih ima hčera, nekaj mama, nekaj mož na telefonu , nekaj kolegica...jaz itak nisem fotkala, nisem imela časa).
    S ponarejeno tičino maso je bilo tako: nisem mogla najti pravega razmerja za oblikovanje, dodajala sem vodo, pa prah, pa vodo, pa prah...no, končno mi je uspelo - je pa res, da se je zelena barva ful lepo mešala vanjo, pa še svetila se je, zaradi žličke olja menda. Pri torti so mi hoteli vsi pomagat, samo ta starejša ne, ker je spala. nazadnje sem naredila nutella varianto testa ( vem, dolgočasno) in ena nutella krema, ena vanili krema in še ena kar neki krema podložena z bananami. Cel pravokotnik sem polila s čokolado - res mi je uspela, tako, da je nastal \"televizor\" . Ko sem iz mase že nardila dinozavra si je mali zaželel, da dinozaver leži na torti, tako kot je videl na dinosaurs cake na netu. Vse skupaj sem pobrala dol, zvaljala maso, naredila šablono iz papirja in dinozavra nalimala na torto ( ko bi prej vedela:shamed:) ... Skratka, torta je bila rahlo defektna ampak dobra. No, glede defektnosti se boste itak sami prepričali - je pa bila iz srca, glede na to, da tort pa res ne delam prav pogosto. Vse ostalo je bil uspeh, gostje, predvsem pa mali, zadovoljni.
    Sicer pa - še dobro da je konec - tole pokušanje raznih mas in sestavin mi je počasi začelo načenjati živce.
    Danes pa delooooo - od 12h do 14h sem prosta, pa grem za eno uro na fitnes po dolgem času. Pa pa... se beremo...
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime3. May 2010

Nenenene, mams, nobenih kompleksov, prosim lepo! Nutellina torta se drugače meni sliši zelo slastno. Samo enkrat sem jo jedla, naredila je pa še nisem ... se mi zdi, vsekakor se živo spomnim branja recepta na KulSlo, pa sem že med branjem tako notri padla, da ne vem, ali sem recept samo brala ali sem ga tudi naredila. :wink: Upam, da si slikala tudi vmesno varianto (oz. da so ti poslikali tudi vmesno varianto), tisto, preden si dinozavra postrgala s torte in ga oblikovala v drugačnega. :bigsmile:
    Poleg težav pri pripravi ponarejene tičino mase, kakšen ti je bil pa okus?
    Uf, tale stavek o načenjanju živcev ... totalno se poistovečam z njim! Če naslednje tri mesece ne vidim več ene torte, bom čisto vesela. Pa moram danes speči eno za fantovega brata, pa konec tedna še reformco za mami, ker gremo še ven širše praznovat njen rd, pa morda še eno kot darilo za en drug rojstni dan, želja je bila izražena kot blag namig in navadno bi takoj skočila in rekla, ja, seveda, z veseljem ... zdaj me ima pa, da bi se naredila Francoza ... khm, Francozinjo? :tongue: Pa konec maja še 5, za frenda, zase, za babi, za fantovo babi in za frendico. Potem ima pa še fant rojstni dan na začetku junija. Aaargh, raje sploh ne razmišljam o tem, me ima, da bi planila v jok pa na drevo! :wink: Pri vsem skupaj ne pomaga, da mi je še kar slabo, danes mirim želodček s prepečenci in janeževim čajem, kaj drugega mi itak ne paše. :bigsmile:
    Mimogrede, mams, sem šla prejle v diskusijo Čvekanje in sem prebrala tisto slikovito pismo o pleskavici, sem se naglas narežala! Iz tega humorja, ki seva iz tvojih in njegovega zapisa, morata biti čisto hud par! :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime3. May 2010

Pretezka povej ali se zelo cutijo mandlji in orehi v Schillerjevi torti.
    Moja hcerka je povedala ko je prebrala recept, da ona pac ne je orehov in mandljev. Prvic slisim to pri njenih 27. letih.
    Zal mi je, da sem ji pokazala recept, ker drugace tako ne bi pogruntala.
    Nutelina torta pa je zelo dobra, jaz sem si jo naredila za RD 2 leti nazaj.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime3. May 2010

Hojla, Aicha,

khm, veš, meni se ni zdelo, da se kaj preveč čutijo. Samo je pa tudi res, da sem poskusila samo en košček, bi jih morala več, če bi hotela presoditi. Preventivno sem mami rekla, naj nama da za s sabo samo en kos, vseeno nama je dala dva, pa sem oba poturila dragemu za v službo, tako da je nimam doma. :bigsmile:
    Mogoče jo pa vseeno narediš in prodaš pod drugim imenom. Vsaj za začetne ugrize. :wink:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime3. May 2010

Saj to sem mislila. :devil:
    Eno je nadev iz orehov drugo pa testo.
    No, potico pa je.
    A.
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime3. May 2010

Hihi, Aicha, če potico je, potem ji bo šlo tudi tole lepo po grlu. :devil: Aja, pa v tej orehovi kremi, ki sem jo naredila, se seveda čuti orehe na polno, samo Schillerjeva torta v kremi itak nima orehov. :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime3. May 2010

Ja za Schillerjevo sem islila.
    Ji bom ze pokazala, se bom delala Francoza.
    Pretezka, kaj tvoj fah je samo anglescina ali si vicna tudi slovenscine in slovnice?
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime3. May 2010

Aicha, sem slovenistka in italijanistka. Tako da ja, Z slovnco SMO na ti. :tongue: Iz angleščine imam pa le certifikat FF-ja. Zaenkrat. :wink: Čemu sprašuješ? :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime3. May 2010

•  
      CommentAuthorkozoroginja
    • CommentTime3. May 2010 urejeno

Uf:bigsmile::bigsmile:same dobrote.:bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime3. May 2010

Hm rabila bi nekoga, da mi pomaga.
    Samo o tem na ZS, ce lahko.
    Nic tezkega.
    Mi posljes tvoj e-mail na moj mail pa ti povem.
    alenkapastar@gmail.com
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime3. May 2010

Poslano. :bigsmile:
    Hihihi, Kozoroginja, saj vem, same dietne teme. :wink:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime3. May 2010

Hvala.
    Ti pisem.
    Ne vem zakaj sem ti pripisala anglescino kot glavno.
    Se boljse.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime4. May 2010

Mogoče zato, ker vedno prilepljam cel kup angleških linkov. :wink:
    •  
      CommentAuthorkozoroginja
    • CommentTime4. May 2010 urejeno

Sladka dietna hrana, samo berem pa sem težja. Haha na OH dan za večerjo prebereš malo teh receptov, pa si sit.:crazy:
    kozoroginja:thumbup:
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime4. May 2010

To bi bilo fino! Samo kaj, ko jaz zelo nekontrolirano berem recepte ... še več, kot jem! :tongue:
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime4. May 2010

O tako bi tudi jaz jedla Kozoroginja!:clap::clap::clap::rolling::rolling::rolling:
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime5. May 2010

Hojla, punce,

tole ni vprašanje v zvezi z dieto, ampak v zvezi s francoskimi restavracijami v Ljubljani. Fantova babica bo imela 80 let, prva leta svojega življenja pa je preživela v Franciji, tudi govorila je najprej francosko, šele ko so sem prišli, še slovensko, pa dnevno je v stiku s francoščino, ker gleda francoski tv in bere francoske knjige itd. Radi bi ji pripravili "francosko" slavje v francoski restavraciji, ampak mora biti restavracija odlična ... fantova babica je bila namreč po poklicu kuharica in še vedno kuha tako, da dol padeš, tako da vse zelo kritično oceni, kadar gremo ven jest. :bigsmile: Tako da me zanima, če ima kdo izkušnje z Bon Appetit (pa Chez Eric, če sploh še obstaja) in kakšne ... našla sem nekaj mnenj na netu, ampak so vsa stara, najnovejše na strani moja-gostilna.com pa ni najbolj vzpodbudno. Tako da: au secours! :wink:
    Pa že vnaprej hvala :bigsmile:, lp,

Pretežka
    •  
      CommentAuthorprimorka
    • CommentTime5. May 2010 urejeno

Jaz sem bila dve leti nazaj pri Chez Eric, tako da ti kaj svežih informacij ne znam dati. Sem bila pa takrat čisto fascinirana nad postrežbo in odlično hrano za normalno ceno. Kolikor imam v spominu sva za dva dala nekje 70-80?, za odlično večerjo s štirimi hodi in vinčkom. Mi je ostalo v zelo lepem spominu. Pa še vrtnico sem dobila. :wink: Sva imela s fantom tako filmsko pocukrano obletnico. :bigsmile:
    Aja, tudi fant (kuhar) je bil zadovoljen. :wink:
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime5. May 2010

V Bon Appetit imajo po novem tudi na šudentske bone. Sicer to res ni merilo, da je slabo. Ampak tako, v info.
    Če boste babico peljali konec tedna, bo mal težka, ker je v nedeljo zaprto, v soboto pa odprto samo od sedmih zvečer dalje.:shocked:
    Drugače pa ne vem kaj ti reči. Jaz sicer nisem neki fensi tip, me pa iz čistega mira zmoti kar neki - npr. ploščice po tleh v Chez Ericu ali pa slovnična napaka v vabilu za novoletni meni "OD restavracije Bon Appetit" :bigsmile::wink: Čudna sem bila že kot otrok.:tooth:
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime5. May 2010

Aja, drugače me pa vzemte s sabo - Zakaj so pa Francozinje lahko vitke ? Poznaš knjigo?:cool:

Domači jogurti, juhice, pravi francoski kruh... njama njama njama... Ok, o sladicah raje ne berem.
    :shamed:
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime5. May 2010 urejeno

Primorka, najlepša hvala za info ... če se niso spremenili v tem času, je to kar dobra popotnica, da je kuhar požegnal! :bigsmile: In btw, nisem pozabila na gvakamole, ampak sem pa pozabila na en avokado, tako da je bil samo za v smeti, zdaj pa upam, da nisem z dvema enako predolgo čakala. :shamed:

Mams, več nas bo, bolj bo veselo! :wink: In jaaa, poznam knjigico, jo imam, sem eno leto kar redno delala jogurt po njej ... zdaj imam sicer čisto preveč jogurta v hladilniku (še kilo pa pol, ne vprašat, koliko ga je bilo prej ... fantu se je nekaj zmešalo za jogurti pa jih je prinesel toliko, da je bila cela polica polna! In to takih, pol-litrskih :bigsmile:), da bi se ga spet lotila sama delati, ampak ga bom, ker si me spomnila, kako je res dooobeeeeer. Drugih receptov pa nisem naredila iz njene knjige, ker sem, po pravici povedano, kar malo pozabila nanjo. Bom pofirbcala pa vključila kaj v svoje jedilnike. :bigsmile: Hih, sicer pa razumem te slovnične zbodljaje. :wink:
    •  
      CommentAuthorminaa
    • CommentTime5. May 2010

pozdravljene!
    Moram se pohvalit da sem danes pekla kruhke,ki je link dala
    pretežka in so bile full dobre,,,mnjam
    Sam ne vem kok je to narobe da sem jih v enem dnevu pojedla
    kr 6 kosov,,če so pa tako dobri da dol padeš.
    LP
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime5. May 2010

Zal ne morem podati mnenja.
    Uau kaksan frajerka babica.
    Kaj ce bi recimo sla v izvidnico?
    Ploscice in WC sta po mojem ogledalo restavracij.
    In slovnica tudi.

Mams tudi jaz sem prebrala knijgo.
    Danes pa sem koncala "ZIvljenje je za pop***** prekratko....
    Malo me je zmotilo, da je avtorica dala taksen pomen sebi: jaz, jaz, jaz...
    Drugace pa cel kup zanimivih nasvetov.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime6. May 2010

Jutro, deklice,

minaa, me zelo veseli, da so ti štručke všeč! :bigsmile: Čeprav je 6 morda maaaalček preveč :wink:, jaz jih, ko se ohladijo, preventivno takoj po 2 pospravim v zamrzovalnik. Daleč od oči ... :wink:

Aicha, ja, babica je totalno kul, in imaš prav, izvidnica je dobra ideja. :bigsmile:

lp vsem,

Pretežka
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime6. May 2010

Aicha, saj v tem je fora... da je ona sama, skozi svoje izkušnje, prišla do teh spoznanj. Resnično se bere kot nek odštekan priročnik z malce nenavadnimi nasveti na cajte... :shocked::cool:

Pretežkica, kaj pa če naročiš francoski ketering na dom pa se duvaš, da si vse sama pripravla?:bigsmile: