Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

•  
      CommentAuthorprimorka
    • CommentTime6. May 2010

Hmm, o WC-ju se mi je sedaj nekaj čudnega prikradlo v spomin. :confused: Samo se ne spomnim, kaj je bilo. Za ploščice pa ne bi vedela. :smile:
    • CommentAuthorjabka
    • CommentTime6. May 2010

ojla, samo za hipec sem pokukala, več ne upam ...

Pozdravček pretežki in vsem vam, deklice, ki rade dobro papate in rade dobro kuhate, rade dobro pečete in rade dobro postrežete svojim dragim in rade ... se imate rade.:clap:

Zaenkrat je bolje, da se samo za zeljem oziram, je moja volja še preveč "švoh". Tele vaše papice bi mene čist zmešale. (že tako dva dni vsa vesela skačen naokrog, ko pomerjam lanske cunce, torej praznujem in seveda jem - štrudle)

Super ste. In lepo se imejte!
    :winkkiss:
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime6. May 2010

Primorka, mogoče je na wcju preveč dišalo po francoskih osvežilcih?:bigsmile:
    Pa če se ne motim, imajo pri umivalnikih "bouquet chic " :shocked: in rezervne najlonke, če se dami med prehranjevanjem mal strgajo na stegnih ( sicer ne vem kako, glede na porcije po francoskih merilih):devil:

Jabka, ne nakladaj o tvoji volji, lej, da si vedno za akcijo.:rainbow: Štrudli? No tnx. Me ne premakne. Probaj mi pa omeniti sendvič s tuno in vsemi spodobnimi dodatki, pa še malce zapečen....:whorship::whorship::whorship:

Sori, pretežka, svinjamo ti po temi:flowers:
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime6. May 2010

Ahahaha, mams, ve kar, saj je zabavno brati! :bigsmile: Jabka, ti kar pridi še kaj povedat! :bigsmile: Pa itak je vsa hrana stvar instinktivne diete, samo v pravih količinah in prav kombinirana (če je visoko kalorična, potem rabiš nekaj še zraven, kar te zafila) mora biti! :bigsmile: Jaz sem tudi včeraj naredila burek, zadnjič sem v Sparu odkrila polnozrnato vlečno testo in sem ga _morala_ kupiti. Sem porabila 265 g testa, 715 g fete in 35 g olivnega olja ... to je sicer moj lasten recept za burek (teže vem, ker sem zaradi bloga vse tehtala :devil:), nama je najboljši ... včasih sem dajala vse, kar je mlečnega, od skute, kisle smetane, jogurta, sira itd., pa je bil vedno tako ... štrudlast, potem sem pa enkrat šla na nek srbski forum in tam sem prebrala, da je v sirnem samo ena vrsta slanega sira, ne spomnim se več, katera, itak je ne dobimo pri nas, ampak po opisu se je bralo zelo fetasto. No, skratka, sem zračunala, da ima 1/8 (okrogel burek za narezat, ne polžki) 404 kalorije, tako da sem pojedla to pa eno veliiiiko skledo zelene solate. Kilice pa dol. :bigsmile: 6/8 je popapcal moj dragi, eno sem si pa priborila za danes popoldne. :wink:
  1.  
    Pretežka,prav občudeujem te in tvoje recepte sploh....
    v bližnji prihodnosti jih probam....
    a kupljen sirni burek v pekarnici in zelena solata a grejo kile tudi dol :shamed:
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime6. May 2010

Pečjakov sirni burek vem, da ima okrog 500 kalorij ( trikotnik), je bla enkrat ena debata na tv. Tako, da ni kaka pretirana panika - ima pa seveda velikoooo maščob in beljakovin, ter v primerjavi s tem zanemarljivo OHjev. Torej, na beljakovinski dan ga pajsni, pa bo, če te že drži, da bi ga.:wink:
  2.  
    mama...ma nimam neke želje,da bi ga.Bolj me radovednost daje,na B dan imam
    najrajši ribje fileje na žaru z veliko sklede zelene solate obvezno česen gor....
    pa mogoče kak svinjski kotlet....pa kaka kuhana govedina v solati...
    ostale stvari pa kar pozabim....bo treba sam jogurte enkrat jest na B dan:-))
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime7. May 2010

Hojla, deklice! :bigsmile:

@trebušček*, za občudovat me še ni, recepte pa le poskusi! :wink:
    @mams, huuu, kaj si pa ti predlagala ... še dobro, da je vmes padla druga restavracija, kjer babica pozna lastnico (francoska je odpadla, ker je dedek totalno skritiziral zadevo ... to so ti pa gostinci! :bigsmile:), drugače bi bila že do kolenih v pripravah francoske hrane. Jaz imam nek naredi-sam-gen, ki se aktivira takoj, ko je kaj videti težko in tako, da bi bila pametnejša izbira poklicat katering :wink:, sicer pa glede na to, kar si ti pripravila za malega, ga imaš gotovo tudi ti! :bigsmile: A slikice so že? Sem grozna, a ne, saj vem. :devil:

Nič, grem na zajtrk, že kruuuli močno, danes sem vstala ob šestih, toliko, da sem zapisala delček sanj, potem pa nazaj spat, ker sva sicer šla spat opolnoči, ampak jaz dve uri nikakor nisem morala zaspat. Tako da je cel začetek dneva danes bolj pozen. :bigsmile:

Lepo se imejte,

Pretežka
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime7. May 2010

:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime8. May 2010 urejeno

Ok, tole je čisto preveč neumno, sem morala deliti z vami. Ženska dejansko misli, da je tole dobro zanjo, ker ima malo ogljikovih hidratov! In temu reče ... SOLATA!!!! http://www.ifood.tv/network/fried_tortilla_bowl/recipes oz. http://www.ifood.tv/recipe/low-carb-taco-salad-bowl
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime8. May 2010

To pomeni gremo na SOLATKO.
    A.
    •  
      CommentAuthorminaa
    • CommentTime8. May 2010

to je pa res "solatka" ,,o fuujjjj groza.
    Kak nasvet bi ji prav pršu.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime8. May 2010

Potem pa reces: "jJoj danes sem pojedla samo eno solatko."
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime8. May 2010

Ahaha, Aihca, ja, res, solatka!
    Minaa, ja, to sem tudi jaz pomislila.
    •  
      CommentAuthorkozoroginja
    • CommentTime10. May 2010 urejeno

Je kaj novega? punce.
    :bigsmile:
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime10. May 2010

Je, kozoroginja, je. :bigsmile::wink:
    •  
      CommentAuthorminaa
    • CommentTime10. May 2010

danes ponovno pekla kruhke,ki jih je pretežka dala gor
    super so,dala sem jih 6 v skrinjo:)
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime12. May 2010

Super, minaa! :bigsmile:
    Jaz sem pa včeraj jedla v Jurčku na GR ... kako dobra hrana! Vse je bilo tako okusno, od juhe dalje ... njam njam in še enkrat njam. :wink: Teža gre gor pa dol pa gor pa dol, ampak v povprečju še vedno vztrajno dol. Sicer zelo počasi, ampak mi je čisto vseeno. Dokler lahko jem takole vse, me prav nič več ne moti hitrost hujšanja. Zdaj sem namreč na "brez jedilnikov", principe sem posvojila, tako da vem, koliko moram jesti, če želim, da gre dol, in tudi vem, koliko je preveč. Kot bi mi kdo dal navodila za uporabo mojega telesa, in sem jih zdaj končno pokapirala. :devil: Čez vikend sva bila denimo na dveh piknikih na isti dan, seveda je bilo hrane preveč, čeprav nisem planila po vsem, ampak nikoli nisem šla čez tisto mejo, ko si že daaavno sit, pa se naješ do slabosti. Kar sem pred dieto redno prakticirala. :shamed: In ko sem v ponedeljek za kosilo jedla občutno preveč, sem potem za večerjo zmazala samo eno veliko skledo solate. Tako, to je moje lovljenje ravnotežja in odganjanje maščobic. Pa fino se mi zdi, ker vsak pripomni, da se mi teh 8 kg minusa fuuul pozna. :wink:
    Nič, zdaj pa na word, lepo se imejte,

Pretežka
    •  
      CommentAuthorminaa

jst sem med službo za malico vedno hodila v jurčka na solato
    z tuno,,mnjami kok je to dobr pa z bučnim oljem:)
    •  
      CommentAuthorAicha

Pretezka 8 kilogramov je lepa cifra.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka

Ja, prav lepo zveni, kajne. :bigsmile:
    Uu, Minaa, bom šla enkrat poskusit tudi to tunino solato, super se sliši.
    Danes sem pa jedla takole:
    Z: velik polnozrnat toast, 2 žlički tunine paštete, žlička majoneze, srednje veliko jabolko zlati delišes, borovničev čaj
    K: ena tortilja z jajcem, rezino pršuta, naribanim kozjim sirom s česnom in žlico kečapa, en piškot, borovičev čaj
    V: 3 polnorznate palačinke (s sirotko namesto mleka narejene) z nutello in pomarančno marmelado, skleda zelene solate, vanilijev čaj
    Grem pod tuš, danes smo tako stepali, da imam lase od vrha do konic čisto mokre :bigsmile:, lepo se imejte,
    pretežka
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime13. May 2010

No, danes 300 g manj kot včeraj. Noro norejše najnorejše. :bigsmile:
    Malic vmes ne jem več, kot se vidi iz včerajšnjega "jedilnika", lažje mi je, da tisto, kar je pri malici, pojem zraven zajtrka oz. kasneje večerje.
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime13. May 2010 urejeno

Pijem zajtrk: kot kaže, se instant kosmičev ne sme delati s sirotko namesto mleka (mleka je zmanjkalo, sirotke je bilo pa še pol litra), ker se kar razgradijo, namesto da bi se napihnili v vročo kašo. Khm. Tako da zdaj namesto ovsenih kosmičev z borovnicami in javorjevim sirupom pijem ovsene kosmiče z borovnicami in javorjevim sirupom. Eh ja, živi in se uči. :wink:
    •  
      CommentAuthorpretezka

Kosilo: porcija kuskusa z mediteranskimi začimbami, pelati in kozjim sirom s česnom, zelena solata, 3 kosi prepečenca z nutelo in marmelado (to zadnje ni bilo nujno, danes sem nekaj otožna, pa sem si pustila tako sladico).
    •  
      CommentAuthorAicha

Jaz bi eurocrem.
    Me pa caka zito sem danes skuhala se eno porcijo.
    AIcha
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime14. May 2010

Kako pa ga pripraviš, Aicha? :bigsmile:
    Bila na literarnem večeru z Davidom Grossmanom. Navdušena.
    •  
      CommentAuthorAicha

Skuham psenico. potem jo osusim, dodam orehe in sladkor pustim,
    da stoji eno uero in zmeljem.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka

Hvala, Aicha, imam še skoraj kilo pšenice doma, tako da bom naredila. :bigsmile:
    večerja včeraj: hrenovka (polovica ali ena od dveh ali kakorkoli), žlička gorčice, kos polnozrnatega toasta, veliiika skleda solate
    zajtrk danes: polnozrnat toast s pekočo pašteto, vroča čežana s cimetom in rozinami, zmešana z dvema žlicama jogurta (mmmm), borovničev čaj

za ostale obroke se pustim presenetiti :wink:

lep dan vsem,
    pretežka
    •  
      CommentAuthorpretezka

Kosilo: polovica Etinega prebranca, motovilec v solati, pol polnozrnatega toasta, s katerim sem pomazala ostanke prebranca s krožnika :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha

Cezana je bila verjetno dobra, si jo naredial sama?
    To bi jaz lahko pordala kot sladico pri nas doma.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime19. May 2010

Hojla, Aicha,

ja, sam sem jo pripravila, v bistvu je malo manj čežanska, ker niso speštana jabolka, ampak krhlji. Eko, recept:

7 velikih jabolk (pb. 1,3 kg)
    2 žlici temnega rjavega sladkorja (muscovado ipd.)
    4 žlice svetlo rjavega ali belega sladkorja
    2 žlici rozin
    3 žličke cimeta
    200 ml vode

Jabolka nareži na četrtine, sredico s semeni odstrani, lupine pa pusti gor. Vsako tako pripravljeno četrtinko jabolka nato nareži na 4 do 5 rezin.
    Narezana jabolka in vodo postavi v veliko posodo in zavri. Ko zavre, zmanjšaj vročino, pokrij posodo in naj vse skupaj nežno vre kakih 10 do 15 minut, dokler niso jabolčni krhlji lepo mehki.
    Zdaj notri vmešaj obe vrsti sladkorja, rozine in cimet, če se ti zdi, da je omaka pregosta, lahko dodaš malo vode, pa če se ti zdi, da ni dovolj sladka, sladkorja ... pač, po okusu. Ampak meni je s temi količinami prišlo čisto prav.

Da se fino zamrznit, potem pa kar na štedilniku pogret, da je vroče, pa daš pol skodelice za čaj take tople jabolčne omake pa dve žlici jogurta notri in premešaš in je božansko. :bigsmile:

Jaz sem pa zadnje dni malo zabluzila in se ravno zdaj spravljam k sebi. Obdobja, ko se mi ne da kuhati, so tudi obdobja, ko se mi ne da jesti prav, in potem se obnašam do sebe kot do kante za smeti. Raje ne povem, kakšne polnovredne obroke sem imela včeraj ... zdaj se spravljam k sebi, sem odprla svoj zvezek za nujne primere in se oštevam. :wink: Samo sem res za iz hlač strest, halo!, od februarja se trudim, pa sploh ni nek velik trud, samo pravilno jem, zdaj pa sama sebi v zelje skačem z neokusno hrano v prevelikih količinah. Danes mi je prav slabo od včeraj. No comment.

Lepo se imejte, deklice, se grem še malo stresat iz hlač,

lp vsem,

Pretežka
    •  
      CommentAuthorpretezka

*skodelice za čaj* -- pač, te velike skodelice, ne kakšne porcelanaste male, nekaj v tem stilu: http://www.istranka.si/data/default/files/shop/533/a01f2ef86be3383b1f3ad4ac6bbfc960.jpg :wink:
    •  
      CommentAuthorAicha

Hvala.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime3. Jun 2010

Hojla, deklice,

uf, koliko časa je že mimo od zadnjega obiska ... nori dnevi za mano, da nisem vedela, kje se me glava drži. :bigsmile: V bistvu glede diete nimam nič kaj novega za povedati, zdaj sem rabila en mesec, da sem spravila eno kilo dol. Čez teden je šlo lepo počasi po gramih, čez vikend sva bila pa na Dolenjskem, babičina kuhinja, pa je šlo spet dve kili gor, potem sem se čez teden trudila ta višek spraviti dol, pa spet na Dolenjsko v soboto, v nedeljo na piknik, pa spet gor. No, ampak danes sem se vseeno premaknila malo nižje, najnižja teža doslej 77,1 oz. 76,8 (skakalo je med obema). Delni cilj je, da do 9. 6. pridem na 76,3 ... če mi ne bo spet vikend prekrižal načrtov.
    Je pa res fino dejansko se zavedati, kaj je dobro in kaj ni. Prvič v življenju se poslušam ali pa se znam poslušati, kakorkoli, deluje. In seveda jem vse, tudi pice in kebabe, ki jih je nekdo po krivem obdolžil za nezdravo hrano. Pač ne cele pice in ne celega kebaba v lepinji, ampak pol kebaba v jufki, pa fino pekočega, pa je.
    Ok, čas za zajtrk (čakata me dva mala kosa polnozrnatega toasta, kaj bo šlo gor, še ne vem, včeraj je bil en božanski sir, ampak ga danes ni več :bigsmile:), lep dan vsem,

Pretežka
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime3. Jun 2010

Ojla,
    dolgo te ni bilo.
    Samo, da napredujes, pocasi ampak sigurno.
    Se malo pa bo 6 na prvem mestu.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime3. Jun 2010

:bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime4. Jun 2010

Aicha, ko se to zgodi, si pa privoščim kaj velikega! Računalnik ali pa razvajanje v toplicah ali pa nakupovanje knjig brez omejitve cene ... :bigsmile:
    Vandolina, :bigsmile: :wink:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime4. Jun 2010

O ne omejitev more biti, ker to ni konec.
    Zato naj bo recimo nekaj v fazonu omejitev je 6.. evrov samo za 60 dobis bolj malo knjig.
    Ko bo konec pa res nekaj velikega.
    Midva sva tudi taksna sopoholika kar se knjig tice, kar naprej jih nosiva domov kot hrcka, sploh iz BG, kjer so cenejse.
    In kaj se je zgodilo? Knjig nimava vec kam dajati. Sedaj jih imava cel kup, ki sva jih komaj izbrala in so v kleti, cakajo,
    da jih odnesem v knjiznico pa mi jih je zal.
    Aicha

Meni je post hasnil ze cel teden imam isto tezo.
    :wink:
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime4. Jun 2010

Bravo za težo! :bigsmile:

Ja, imaš prav, omejitev mora biti ... ampak do takrat je še daaaleč. :wink:
    Mogoče bi morala pa z možem klet spremeniti v domačo knjižnico! :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorBinko
    • CommentTime4. Jun 2010

Uf, dobra ideja...Aicha, jaz bi se takoj najavila za obisk. Tudi sama se pri knjigah težko kontroliram....obožujem jih :smile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime4. Jun 2010

Ves sva razmisljala, da bi odprla nekaksno "bralnico in knjiznico" v mislih imam en kot kafic (brez pijace), kjer se zbirajo ljudje in klepetajo, pa berejo.
    Samo prostor je problem. Klet je premajhna in ne verjamem da bi ostali sosedje bili ravno navduseni.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime4. Jun 2010

Pretežka ti si kar privošči nekaj velikega, vse kar si napisala je kar veliko, če ti uspe, bravo.:bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime6. Jun 2010

Hvala, Vandolina, za zeleno luč! :bigsmile: Mislim, da mi res ne bo škodilo, če si privoščim. :wink:
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime7. Jun 2010

:bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime7. Jun 2010

Privosci si.
    Jaz si bom tudi.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorkozoroginja
    • CommentTime11. Jun 2010 urejeno

:)
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime11. Jun 2010

Pretezka:
    danes gremo na neko zadevo in knjifge bodo imeli znizane za 50%.
    Mislim, da bom odvojila nekaj denarja.
    Porocam zvecer.
    Aicha

No sigurno bom.
    •  
      CommentAuthorpretezka

Oooo, fouš :wink: ... komaj čakam poročilo. :bigsmile:
    Kozoroginja, luuuuškana slikica! :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha

Porocam jutri, ker greva tja sele ob 22-tih.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina

klikni nanjo pertežka