Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

•  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime12. Jun 2010

Jaz sem kliknila.
    Porocilo:
    prisli smo onb 23-tih odprto je do dveh zjutraj.
    Guzva za znoret, klima ni delala.
    Za 70% so bile znizane knjige "za na plazo" kot jih imenujem in skoraj vse sem prebrala.
    One resne pa niso bile znizane samo cena je bila tudi samo med 10 in 20 evrov.
    Smo hoteli kupit 3, da bi dobili eno zastonj pa je bila taka guzva, da nihce ni hotel cakati v vrsti.
    Lp Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime13. Jun 2010

Ja tako je, če hočeš kaj profitirat, stat v vrsti in se potit..., nič ni čisto zastonj.:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthorpretezka

Iiii, zdaj sem kliknila na slikico. :bigsmile: :heartbounce:

Aicha, hvala za poročilo in škoda, da niso znižane še tiste malo bolj zahtevne kdaj.

Midva pa danes ves dan v pospravljalskem zagonu. Vmes sem naredila marelično marmelado, pa eksperimentiram z jagodno. Grem nazaj pospravljat, lepo se imejte,

Pretežka
    •  
      CommentAuthorpretezka

Samo 13 dni je trajalo, da sem objavila Primorkine tortne čarovnije ... http://huferka.dulmin.si/2010/06/13/primorkino-igranje-s-fondantom/ ja, saj vem, za s kuhalnico me je ... zdaj grem pa res nazaj pospravljat, pa ne po računalniku. :wink:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime14. Jun 2010

Jaz pogledat.
    •  
      CommentAuthormams

Jaz tudi pogledala:)
    •  
      CommentAuthorAicha

Super so.
    Primorka, nasa primorka?
    •  
      CommentAuthorpretezka

Ja, prav ta. :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha

Ooo.
    •  
      CommentAuthorVandolina

Bravo Primorka, super.
    •  
      CommentAuthorprimorka
    • CommentTime15. Jun 2010

Evo ka me hvalite, se morem javit, da sem še živa. Komaj! Nekje med službo, hrano in učenjem. :shamed: Grem pogledat blog!
    •  
      CommentAuthorprimorka
    • CommentTime15. Jun 2010

Pretžka, ponosna sem, da sem del tvojega bloga. Vidi pa se, da sem še začetnica v pokrivanju. :shamed:
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime16. Jun 2010

Daj, daj, obvladaš! Pa saj ne more biti prva torta s fondantom taka, kot je lahko potem vsaka naslednja. Malo se mora tudi roka privaditi na rokovanje z njim, drugače ne bi bilo zabavno. :wink:
    •  
      CommentAuthorAicha

Prav nic jim ne manjka.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina

Važno je, da so tortice dobre.

Primorka kje delaš v LJ.? , ko pridem v hribe se ti javim, če boš doma, da se končno vidiva. Če neboš imela časa, me pripelje Jožica k tebi.

Lp vsem Vandolina
    •  
      CommentAuthorprimorka

V Ljubljano prideš? :smile: Aja, v hribe. Eh, tam me pa ne boš najlaže najdla. Odkar fant dela tudi ob sobotah skoraj ne greva domov. Še kakšno leto, potem pa res upam, da že spokava kufre proti našim krajem.
    Ma jaz pa delam preko študenta na direkciji za ceste. Nič posebnega od dela, za preživet pa je.
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime17. Jun 2010

A tako, si postala lublanska srajca. Hribi so pa hribi, ni kaj. Te vleče domov?
    Mene nič ne vleče v hribe, mi je ob morju lepše, no saj sem tu že 40 let, hu, kar dosti a ne.

Ja delat pa je treba, da je vsaj nekaj za sproti.

Lep pozdravček vsem posebno pa Primorki

Vandolina
    •  
      CommentAuthorprimorka

Hvala za pozdravčke. Je kar zadišalo po morju. :wink: Ja sem že napol ljubljančanka, pa mi nič ne diši. :confused: Že komaj čakam, da zaključim s študijem in srčno upam, da dobim službo v domačih krajih in ne v Lj. Iskala jo bom pa itak povsod ... Se pa prej ali slej vrnem v rodni Tolmin. (upam, na prej)
    •  
      CommentAuthorVandolina

:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha

No saj ves kako pravijo primorka, samo, dokler nimas kozice med prsti se nisi ta prava lblancanka.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime19. Jun 2010

Primorka, saj mogoče si že povedala, pa sem pozabila ... kaj pa študiraš? :bigsmile:

Kar se tiče diete: zdaj sem že mesec in pol na isti kilaži. Sem se odločila, da grem zato naslednji teden v torek spet na dieto. Druga runda: najprej 2 tedna 1. stopnje, potem 6 tednov 2. stopnje. Zdaj sem očitno jedla "vzdrževalno". Kar se mi zdi čisto kul. V bistvu se mi zdi ful kul. :wink: Je pa zanimivo, kako moram krotiti svojo neučakanost vsakič znova. Vedno si zadam scenarije, "če bo šlo vse gladko", nikoli ne upoštevam "kaj pa, če". Ne velja samo za dieto, tudi za razporeditev dela (če me kdo vpraša za rok, do kdaj bom lahko nekaj končala, vedno rečem, da rabim xy dni, v katere ne vštejem nedelj in dni z nizko produktivnostjo ... potem moram pa zadnji teden delati po 16 ur na dan, da ulovim nerealistični rok, ki sem si ga sama zastavila). :bigsmile: Se počasi učim, kako in kaj. :wink:

No, pa še tole sem vam prišla pokazat. Končno objavila še eno tortico. Upam, da sedite, ko tole berete ... brez fondanta je. :tongue: http://huferka.dulmin.si/2010/06/19/v-znamenju-tort-2/

Lep večer vsem, grem na čeeeešnjeeeeeeeee!

Pretežka
    •  
      CommentAuthorprimorka
    • CommentTime20. Jun 2010

O torti sploh ne bi ... :clap:

Študij: elektrotehnika

Hujšanje: Tudi jaz jem vzdrževalno ... že kakšno leto?! Pa se spravim in zbijem dve kili in jih čez dva tedna dobim nazaj ... Sem kar malo jezna nase. Pa rabim samo še 5kg zgubit, pa se ne morem dost ujezit. :confused:
    •  
      CommentAuthorpretezka

No, Primorka,

izziv: naslednji teden v torek (torej čez dva dneva) začneva skupaj hujšati. Predstavljaj si, da sem te oklofutala z rokavico IN da sem jo vrgla predte :wink: ... sprejmeš? Jaz sem v prvi rundi 1. in 2. stopnje shujšala 8 kg, tako da si zdaj zadajam, da spet shujšam 8 kg v 8 tednih ... uf, kila na teden, to pa sploh ni slabo. :bigsmile:

Hudo za študij!, moja sestrica tudi razmišlja nekaj v tej smeri. :bigsmile: Pa hvala, meni je bila tudi všeč tortica. :wink:

Grem na češnje. :bigsmile: Češnje so moje najljubše sadje. Potem pa jagode. Potem si pa tretje mesto delijo breskve, maline in borovnice. Pomladno-poletni čas ruuulaaaa! :wink:
    •  
      CommentAuthorprimorka

Sprejmem! En me mora malo sklofutat. Pa torek je super, ker gre še ponedeljkov izpit mimo. :smile:

S študijem sem pa zlo zadovoljna. Si sploh ne predstavljam, da bi kaj drugega študirala. Je pa malo problematičen odnos. Pa ne bi zdaj o tem razpredala. Neke kulture obnašanja na našem faksu ravno ni. :confused: In naj bo sestrica na to pripravljena, če se odloči. Sicer sem pa zelo vesela, da je vedno več ženske populacije tudi na našem faksu. :smile:

Mmm, češnje. Pri nas so VSE kosi pojedli preden so dozorele. :cry: So pa tudi moje najljubše (prebava se sicer ne strinja), potem pa vse jagodičevje ... mmm. Na zalogi pa samo nekaj pustih jabk. :sad:

Se bom pa s čim manj zdravim danes pocartala. :shamed: Mmm, pohan sir! Joj, kako dolgo ga že nisem jedla. Pa pole ga spet dolgo ne bom smela. :devil:
    •  
      CommentAuthorpretezka

Odlično! :bigsmile: Pa sočustvujem za češnje, čista grozljivka, tile kosi!
    Ahaha, pohan sir! :bigsmile: Meni pa v tej vročini (khm, ja, vem, da ni več vročine) sploh ne paše jesti pripravljenih jedi. Če bi mi kdo pral solato, bi lahko od jutra do večera jedla samo solato z jajcem, narejenem na tartufnem olju. :bigsmile: Hvala za namig o faksu, bom povedala tamali.
    Ja, meni je pa torek super, ker dragi, ki ga danes peljem na letališče, v torek pride nazaj domov. Da začneva skupaj. Samo, da njemu ni treba nič več dol dati, tako, da bo jedel večje porcije oz. še kakšen OH zraven. :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorprimorka
    • CommentTime20. Jun 2010 urejeno

Sem že hotela reči, da "saj ni bil pripravljen". Pa je bil. Mi ga je dragi pripravil. :tongue: Saj vem, da nisi imela tega v mislih. :bigsmile: Se pa tudi jaz ne bi branila solatk na tisoč in en način, pa raznih mineštrc. Samo trnutno mi manjka časa za ljubo kuho. :confused: Pa v službi nas vedno kdo razvaja s sladoledom, pa pohanim piščancem, pa pico. Se mi zdi, da vedno nekaj praznujemo. Jaz pa tako hitro podležem skušnjavi. :shamed: Zdaj ko sem dala besedo, bom mogla biti bolj pridna. :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha

Ja le glejta, da bo res. Tudi jaz v torek pridem domov in se stehtam.
    Sicer pa sem se najedla: cesenj, marelic, breskev in pa tudi lubenice so ze dobre.
    Primorka nikar ne podlegaj skusnjavam ni zdravo.
    Aicha

Torta: ti se pa tudi spomnis.
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime21. Jun 2010

Aicha, se bova potrudili! :bigsmile:
    Jaz sem pa minuto do polnoči objavila V znamenju tort 3. :bigsmile: Zdaj pa spet na češnje pred spanjem. :wink:
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime22. Jun 2010

Primorka: pripravljena? Pozor ... Gremo! :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorprimorka

Štart s 64,3 kg!
    •  
      CommentAuthorprimorka

Poročilo - nisem bila pridna. Sicer količinsko omejena, ampak zelo nezdrava prehrana. Je pa pomagalo za počutje. Skozi cel dan sem pojedla nektarino in jabolko in češnje, malo razmeroma čiste juhe in preveč nenormalno dobrega domačega peciva na šihtu. Za nameček me je pa še dragi hotel potolažiti s šmornom, ker nisem bila najboljše volje, pa bi se mu najraje zjokala, nisem pa imela srca, da bi mu rekla, da ne bom. Mislim, da bo jutri rdeča luč na tehtnici. :shamed: Sem pa manj povožena, ker me je danes grozno k tlom tiščalo, pa tudi malo boljše volje. Samo cuker ima zelo kratkotrajne dobrovoljne učinke.
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime23. Jun 2010

Eko, moj štart pa s 79.5 (predvidevam, da bo to šlo hitro dol, ker je taka teža zadnja dva dneva, prej je bila pa 78,5). Ampak danes nisem jedla po dieti, no, zajtrk sem (1. jedilnik 1. stopnje), kosilo in večerjo sem imela pa kar skupaj, Pri Mraku smo zajedli prijateljičin magisterij, tako da sem jedla lignje pa solato. :)
    Primorka, kako je danes kazala tehtnica?
    •  
      CommentAuthorprimorka
    • CommentTime24. Jun 2010

64,2 po dveh norih dnevih. Na šihtu čisto pridna, po šihtu pa direkt na nogomet, domov pa šele ob polpolnoči. Komaj gledam! No včerajšnja prehrana čips in pivo, drugega ni bilo na razpolago. Danes pa mislim, da ni nič, kar bi me lahko vrglo iz tira. Da se ne zarečem!
    • CommentAuthorerika100

Ma en velik HURA za primorko. Je naša, ja ja.

P.s. Zaradi tort, sem mislila.
    •  
      CommentAuthorprimorka

Hvala, erika100! :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorprimorka

Zelo dietno vprašanje - a je katera že nakupovala tukaj: http://www.zito.si/index.php?id=514 ?

A je kaj ponudbe? Se spalča na ogled?:devil:
    •  
      CommentAuthorpretezka

Primorka, lepo lepo, samo, da je dol, je dobro! :bigsmile: :clap:
    Jaz pa danes zjutraj pol kile manj, torej 79,0. Ampak, kot rečeno, ena kilca bi morala hitro dol, ker sem imela tisto zgoraj napisano težo šele dva dneva. :bigsmile:

@Erika100 ... ti tudi tortaš? :bigsmile: :bigsmile: :bigsmile: Kje se jih da videti? :bigsmile:

Lp vsem, grem ... na peko! Petit fours (limonovo-malinasti), skutne kocke, torta opera, tartufi in marcipan ... za prijateljičino mamo. To so še vse stvari, obljubljene pred majem. Maja sem namreč odpovedala peko za druge. :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorpretezka

Aja, Primorka, ja, sem kupovala tam. Imajo kar nekaj stvari, tako da je čisto mogoče, da boš našla kaj zase. Ampak so pa res bolj namenjene slaščičarjem kot ljubiteljem, tako da so doze kar velike. Za kakšne stvari je to čisto kul, za barve konkretno pa jaz nisem hotela odšteti 8 evrov samo za eno stekleničko črne barve. :bigsmile: So pa odprti samo do 16-ih in tudi samo na keš poslujejo, nimajo kartic. Je pa bankomat 15 metrov stran.
    • CommentAuthorerika100
    • CommentTime25. Jun 2010

ma nič ne tortam. Tud nič jaz ne pečem. Sam dajem +za primorko, ker je naša. OK?
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime25. Jun 2010 urejeno

@Erika100, tvoj post: "* erika100 * CommentTime10 ur nazaj
    Ma en velik HURA za primorko. Je naša, ja ja. P.s. Zaradi tort, sem mislila." je meni dal misliti, da ti tudi delaš torte, ker si napisala v p. s. "zaradi tort". Saj veš, besede imajo pomene, pa to, pa če jih skupaj vežeš, potem imajo besedila pomene, pa to. In tvoje besedilo v diskusiji, v kateri nisi prej nikoli sodelovala, tako da o pomenu tvojih besed ne morem soditi po drugem, kot po teh besedah, lahko pomeni samo, da je primorka "naša" "zaradi tort". Ker samo to piše v treh stavkih. OK?
    •  
      CommentAuthormams

Pretežka , action girl, yeah, my kind of woman:cool:
    •  
      CommentAuthorprimorka

Včeraj sem bila pridna, sadje, solata, ena skutka in zmerna količina ajdovih žgancev. Teža danes 64,4 kg. Grr! Saj vem, da teža malo niha, ma sem vseeno jezna na tehtnico, ki me ne uboga. :tongue:

Punce ne se kregat, sem tako ali drugače vaša in ve malo moje. :grouphug:
    •  
      CommentAuthorprimorka
    • CommentTime25. Jun 2010 urejeno

Glede slaščičarskih zadev, sem pa vedela, da se lahko zanesem nate, pretežka. :smile: Bom mogla enkrat prej iz službe, pa it pogledat. A vozi trola mimo? No, saj bi lahko šla zemljevid pogledat ... A je še kakšna taka trgovinica, ki ne vem zanjo? :cool: Nekaj o pekarni Vrhnika sem že slišala.

Pravkar sem ugotovila, da je ta Žitova trgovina ista kot tista Pekarne Vrhnika ... Ma sem smotana! Ja, pa trola št. 8 pelje mimo. :smile:
    •  
      CommentAuthorprimorka
    • CommentTime26. Jun 2010

Poročilo včerajšnjega dne. Lenoritis - cel dan nisem NIČ delala. Vsaj na Rožnik sva se spravila pozno popoldne. Sem bila glede hrane bolj pridna. No, danes tehtnica pravi 64,0 kg. Zdaj pa si grem pripraviti kosmiče in za zvezke. :confused:

Kako pa kaj s tabo, pretežka?
    •  
      CommentAuthorprimorka

Še to, a lahko recept za Petit fours? Mogoče jih naredim poleg piškotov. :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorpretezka

Ooooo, mams!!! Welcome back! :bigsmile: Jah, enako z enakim, če mi človek na same smajlije odgovori tako, se meni ne da smehljati nazaj. To fazo smo prerasli. :wink:

@primorka Ves dan v kuhinji ... razen jutra, ki je bilo pa preživeto v vinogradu, škropljenje trte. Jezna na vse, kar je sladkega pod soncem. :wink: Petit fours so pa katastrofa ... jaz sem si predstavljala svilnato limonino kremo pa mehko malinovo marmelado oz. žele, žele je trd (naj bi rezal jih, ko so bili v zmrzovalniku ... najslabši nasvet ewah! .... zdaj so bili čez noč v hladilniku, da imam sploh kaj šans pri rezanju), limonina krema, narejena iz samih svežih sestavin, pa ima okus po umetni kremi. Ogabno. Ne priporočam sploh. Ampak bom našla tudi dober recept enkrat v prihodnosti, ker sem se odločila, da ga bom! Sem pa vzela ta recept, če te še vedno mika kleti v kuhinji :wink:: http://weevaliciousrecipes.blogspot.com/2008/05/raspberry-lime-petit-fours.html ... mogoče bi bilo z limetami, vsaj kar se okusa tiče, boljše, z limono je katastrofa.
    Grem nazaj rezat te pošasti, potem jih je pa treba še glazirat, pa marcipan končat, pa torto opera zglazirazt, potem pa generalno čiščenje stanovanja. I need a vacation. :wink:
    Teža stoji na 79,0 ... glede na to, da sem jedla, ko sem lahko kaj vtaknila v usta, to ni presenetljivo. :smile:

Lepo bodite, deklice,

pretežka
    •  
      CommentAuthorprimorka

Ok, potem teh ne bom delala. :tongue: Zvenijo pa dobro. Imaš pa sigurno kake fajn "recepte" za glazure? Moje so vedno ali preredke ali pregoste. :devil:

Sicer zdajšnje debate nimajo nobene veze z instiktivno dieto ... :bigsmile:
    •  
      CommentAuthormams

Res ne. Je pa fajn brat:)
    • CommentAuthorerika100

Ojej, pretežka. DOOOOOOOOOOOLGI STAVKI.
    •  
      CommentAuthorprimorka

Meni se zdijo bolj razumljivi kot TVOOOOOOJI! :confused: