Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

•  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime26. Jun 2010

Primorka odkrivamo, tvoje talente.
    Nisem si mislila, da tako rada peces.
    Super.
    Zenske nasle smo se.
    Morale bi odpreti diskusijo Sladice :devil::devil::devil::devil:.
    A.
    •  
      CommentAuthorprimorka

Haha, mogoče bi bilo dobro imeti diskusijo Dietne sladice. :bigsmile: Ja, drugače uživam v pečenju, nisem sicer taka umetnica kar se krašenja tiče, poje se pa vedno. :devil: Sem pa bolj piškotarca kot pecivarca. :wink:
    • CommentAuthorerika100

FUČ!
    •  
      CommentAuthormams

Primorka, jaz pa raje pecivo pečem, ker kvadrata ali pa pravokotnika ne morš falit, ko vliješ testo v pekač, pri piškotih pa kljub modelčkom včasih ne vem, a je srček al luna:confused::wink:
    Dietne sladice - eh, brezveze, kot seks brez ..khm....(grizemsevjezikpress):bigsmile:
    Sicer pa lihkar pečem rolado ( pravzaprav se mi že hladi), pa da sem si malo olajšala vest, sem noter nafilala super zdrav in oh in sploh ananas:smile:
    • CommentAuthorerika100

Pa ve vse pečete, ma kako pa lahko držite dieto?
    meni bi se zmešalo.

Drugače, a obstajajo kakšni recepti za sladice na netu, une ne za pečt, sam daš v hladilnik alla tiramisu.
    •  
      CommentAuthormams

•  
      CommentAuthorprimorka

Veš, da obstajajo. Vem, da sem jih enkrat celo zbrane dobila v enem mailu.
    Pa po pravici povedano, ko pečem še laže držim dieto. Pojem piškot ali dva, več mi ne paše, za kaj drugega pa ni časa. :smile: Pri pecivu, ki je hitreje narejeno je teže. Ampak imam pri hiši dovolj pridnega jedca, da si moram prav izboriti kak košček. :bigsmile:
    Če se mi pa prav zalušta kako pecivo, pa naredim čisto preprosto z jogurtom in jagodičevjem - za potešit pa ni preveč kalorično. :smile: A, evo, pa še brez peke! Naredim pa tako, da okoli 150 g polnozrnatih piškotov ali prepečenca (ali poljubnih piškotov, ki so obležali v posodi) zdrobim in zmešam s 50 g masla. S tem prekrijem dno v folijo zavitega pekača. Obložim s poljubnim sadjem, najraje z robidami ali višnjami, tudi limoni. Vse skupaj pa prelijem s pol litra jogurta, ki mu dodam vrečko (ne vem, koliko je notri lističev) razpuščene želatine. Pa samo še v hladilnik za par ur. Če je sila dodam jogurtu žlico sladkorja, ma večinoma pa ne. Preračunala sem, da pri 12 koščkih znese nekje med 150-170 kCal/kos. Mislim, da ni prehudo. :tongue:
    •  
      CommentAuthorprimorka

Sem vedela, da morajo biti nekje. Zdaj pa hitro v akcijo! :wink:
    •  
      CommentAuthorprimorka

Sem šele zdaj videla, da si jih tudi ti poslala Mams. Mislim, da so isti. :cry:
    • CommentAuthorerika100

O madona saj jih je veliko. Ok, bom šla jutri v akcijo. In tisto zgoraj primorka z jogutom zgleda še za mule prav super. Hvala.
    •  
      CommentAuthorAicha

Zenske nujno je treba odpreti novo diskusijo.
    JAz tudi pecem vsak vikend, mojim dragim, sama pa pojem koscek ali pol ali pa tudi nic.
    Kupljeno pecivo sem nehalka jesti.
    Primorka hvala za recepte.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime28. Jun 2010

Hojla, deklice!

Uuu, recepti, bo treba prečekirat! :bigsmile:
    Pa saj pogovarjanje o peki je del diete, nooo. :wink: Dieta itak pomeni način življenja in če me rade pečemo, potem je to del načina našega življenja in potem se moramo seveda pogovarjati o tem. :wink:

Sicer pa danes zjutraj 78,5 kg. To je bila dobra izguba, pol kilce. Slaba izguba je bila včeraj opolnoči, ko sva prišla domov z evropskega v stepu (naši so bili letos huuudi, imamo kar nekaj prvakov, predvsem pa imamo prvaka v kategoriji solo moški in duo moški :bigsmile:): klet na široko odprta, in od vseh koles manjkata samo najini. :sad: Najbolj glupo od vsega pa je, da so pod stopnicami, sploh ne za vrati kleti, 3 kolesa pa na prostem. In kljub temu ta niso izginila.

Grem na zajtrk, lp vsem,
    Pretežka
    •  
      CommentAuthorAicha

Sorry za kolesa.
    Pa res glupo, kaj naj recem. Kateri bedak je to delal sploh verjetno ni vedel.
    Mene taksne stvari grozno potrejo.
    Aicha

Super za kilograme.:clap:
    • CommentAuthorerika100

Eni pa majo čas. In voljo delat ljudi žalostne. Ma va fan culo.
    •  
      CommentAuthorpretezka

Hvala, Aicha, mene tudi potrejo, sploh, ker sem si tole s kolesom, ki sem si ga želela dve leti, svojega, ženskega, vzela k srcu. Šparala, delala, nič kupila zase, potem pa en mesec, pa hop, ti ga nekdo spizdjot. Dragi me je tolažil, da je "samo kolo". Ga poskušam poslušat. :bigsmile: Pa jaa, super za kg. :bigsmile:

Ja, Erika100, naj grejo v culo di balena in naj se ta poserje! :wink:
    •  
      CommentAuthorprimorka

Jah, kolesa pa Ljubljana ... Vem, kako zgleda. Naj potrkam, da se me moj lepotec še drži. Kile pa khm khm ... :shamed: JOOOJ! :cry: 64,4 kg Sama kriva. Se bližajo tisti dnevi. In sem se nažrla kruha. Pa sploh ne maram beleg kruha! Mislim, nisem ravno ljubitelj. :confused: Dve po buči!
    •  
      CommentAuthorprimorka

Drugače pa imam v četrtek dva izpita. :confused: NORO! Ampak potem sem fraj in pojdem najbrž v slaščičarske nakupe! :clap:
    •  
      CommentAuthormams

Culo di elefante bi bilo bol efikasno:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorprimorka

Naj grejo v tri krasne teli lopovi. Hahaha! Še na lepš jih pošiljam. :wink:
    •  
      CommentAuthorVandolina

Primorka po dolgem času se oglašam in sem videla, da sprašuješ. če je kdo kupoval v pekarni Žito, moja hči je tam kupila vse pripomočke za torte in pecivo.

Vidim, da si pridna tako pri izpitih kot pri hujšanju, bravo.

Ker sem precej gradiva zamudila na tem postu, samo lepo pozdravljam vse skupaj

Vandolina
    •  
      CommentAuthorprimorka

Hej, Vandolina! Aha, če je zanjo dobro, bo pa tudi zame, ki nisem tak ekspert! :wink: Bomo videli, kakšne so kaj količine.

Lepe pozdrave tudi na morje!
    • CommentAuthorerika100

Pretežka, kolo je res kolo, ampak samo kolo. Ti si še vedno tu, tvoj dragi pa tudi.

Razmišljaj takole:

čas - jutri in nadalje
    prelepo kolo točno tako kot tvoje ob steni parkirano, ti na njem, po celi LJ, se smeješ, uživaš. Vsem, ampak vsem želiš dobro, lopovov ni v tej sliki. ..

in dovoli da te vesolje potolaži, verjemi mi, da te bo. Bo že našlo način.
    •  
      CommentAuthorAicha

Pretezka ves, vse se enkrat vrne tako ali drugace.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina

Primorka, če rabiš kakšen nasvet o peki, se ji javi na FB, pa ti bo rada kaj svetovala.
    •  
      CommentAuthorAicha

Potrjujem resnicnost Vandolininih besed.
    A.
    • CommentAuthorerika100

Zadela si bistvo, aicha.........citiram: vse se enkrat vrne tako ali drugace.
    • CommentAuthorerika100

Zadela si bistvo, aicha.........citiram: vse se enkrat vrne tako ali drugace.
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime30. Jun 2010

Hvala, erika100 in Aicha, se bo že uredilo. Tako ali drugače. :bigsmile: Danes je že sprijaznjenost z dejstvom. :bigsmile:

Hehe, mams, ampak kit je večji od slona ... čeprav to najbrž ni zadosten kriterij, če pogledamo, kaj sem hotela, da kit naredi. :wink:

Primorka, lepo se uči danes! Teža danes pri meni 78,0 kg ... še pol kilce manj. :clap: Po mojem bo prišlo do 77,7, kot je bila najnižja teža, potem se bo pa začelo pravo hujšanje druge etape. Tako da nabrusi pete, da te ne bom prehitela! :wink: Si zastaviva manjše cilje? Npr.: do konca tega tedna mora vsaka od naju izgubiti 0,4 kg. Tista, ki ne izgubi ničesar ali gre celo gor, dobi črno piko, tista, ki izgubi nekaj, ampak ne 0,4, dobi rožico, tista, ki pa izgubi 0,4 (ali, nemogoče sicer, celo več :wink:) pa zlato zvezdico? Tako je tvoj mini cilj 64,0, moj pa 77,6. Kaj praviš? :bigsmile:

Grem delat, lp vsem,

Pretežka
    •  
      CommentAuthormams

Pretežka, si bo treba pa že pisat:)))
    •  
      CommentAuthorpretezka

Ja, tabelco. In tanepridna mora potem nekaj narediti za pridno. Kazen kot motivator. :wink:
    •  
      CommentAuthorprimorka

Narobe si rekla, nagrada kot motivator. :-) Lahko, ne vem sicer, kje je moja teža danes, ker se zjutraj nisem tehtala. Kdaj pa je konec tedna? V petek? Mi je ljubše kot v nedeljo, ker sem ob petkih vedno v Lj in je bolj realno tehtanje. Mislim, da bi mogla cilj doseči, ker me bo izpit usušil. :-P Grem za zvezke!
    •  
      CommentAuthorpretezka

Oj, Primorka!
    Ja, mislila sem sicer v nedeljo, v dveh dneh skoraj pol kile spustit je nekam veliko ... torej rečeva do petka ti na 64,2 in jaz na 77,8. Pa petki ostanejo dnevi za minicilje, če ti je tako lažje. :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorprimorka

Zmenjeno! In bolj realno, ja. Kar pozabljam, da smo že sredi tedna! :devil:
    •  
      CommentAuthorVandolina

:clap::clap::clap::clap::clap:
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime2. Jul 2010

No, začenjam s črno piko! Včeraj zvečer sem našla eno denarnico, sem jo vrnila lastniku, pa nas je častil pivo ... po tem, ko sva že bila pri najemodajalcu, kjer se vedno je in pije. Danes tako namesto 77,8 kg 78,3! :shamed:
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime2. Jul 2010 urejeno

:bigsmile: Jej, jej, kaj bo z nami.... jaz bi po predvidevanjih dva dni pred morjem morala biti skoraj dvojnica letošnje miss Hawaian tropic, namesto tega bom pa kmalu rezerva svetovne prvakinje v metanju kugle:shocked:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime2. Jul 2010

Samo da se bos lepo na morju imela.
    •  
      CommentAuthorprimorka
    • CommentTime2. Jul 2010

Evo mene ... sicer je to poizpitna teža in malo dvomim vanjo. Ampak 63,5 kg! Sem pa včeraj izšvicala, kar se je dalo in celo jutro prečepela na školjki ... Tako da pričakujem dvig teže do ponedeljka. Ampak vseeno ne za črno piko :fingersear:
    Torej, sledi kazen. Hmm, se lahko neki spomnem ... Imaš v ponedeljek "dopoldne" kaj časa, pretežka?
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime2. Jul 2010

Sej bo Primorka.

Ja, ta teža, grrr. Jaz sem malo pridobila na teži od RD naprej in zdej tega nikakor ne morem zbit dol. Za ubit se je. Pa imam vodni, pa sadni, pa vodni,
    pa nič ne pomaga. Sadja ne pojem veliko. Danes sem pojedla nekaj ringlojev in par hruškic, tistih malih, pa vodo, kofe in spet vodo. Kile stojijo.
    Prebava nikakva, jem, nejem, isto mi se piše. Sem žalostna na celi črti. Res, da se spravim v moje kaubojke od lani, samo ...... lahko bi bilo manj.:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime2. Jul 2010

Pijes caj Vandolina?
    Aicha
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime2. Jul 2010

Ce koga zanima caj za shujsevanje, jaz ga pijem v sluubi in sedaj vsi mislijo da imam cudezno sredstvo za hujsanje.
    A.
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime2. Jul 2010

Še ne, ker grem na dopust, ko se vrnem, začnem resno.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime2. Jul 2010

A-ha.
    Razumem.
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime3. Jul 2010

Oooo, Primorka,

bravoooo! :clap:
    Midva greva na morje jutri zvečer (zdajle pa na en piknik) in naju ni do 19. v Ljubljani. Takrat, 20., me pa lahko doleti kazen, če boš v Slo. :wink:
    Btw, na morje grem hujšat. :wink: Imam že pripravljen seznam za šoping, zdajle pred piknikom greva. :bigsmile: Fino tole, zdajle si me namotivirala s svojo zlato zvezdico čist ful! :wink: Bom nahecala dragega, da naredi eno lepo tabelo ... jaz znam narediti samo grdo. :tongue:

Vandolina, daj, poskusi tole mojo dieto, na začetku diskusije imaš pisane jedilnike, vem, da nimaš receptov še zaenkrat ... govoriš angleško ali govori angleško kdo od tvojih otrok? Ti lahko pošljem kopijo, če želiš. Na tej dieti res ni občutkov žalosti, pa še dobro se je. :bigsmile: Jaz grem zdaj na morju spet od začetka prvo stopnjo. Ko prideva nazaj, pa 2. stopnja 2. etape.

Aicha, o kakšnem čaju pa govoriš?

Grem v šoping za morje, lepo bodite,

Pretežka
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime3. Jul 2010

U, Primorka,

nov minicilj rabiva. Pol kile na teden? Od zadnje zabeležene teže? Ali 0,7 kg na teden od zadnje zabeležene? Ali kako drugače? :bigsmile:

lp vsem,
    Pretežka
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime3. Jul 2010

Mams, jaz bi tudi do morja že morala biti šlang. :wink: Ampak zdaj bo pa moralo iti, ker imam Primorkin uspeh in moj neuspeh, ki me skupaj brcata v rit. Zdrav tekmovalni duh. A greš ti tudi zbirat zlate zvezdice in črne pike z nama? :wink:
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime3. Jul 2010

Ja, po morju:bigsmile:
    Moram na Malti probat Stuffat Tal-Fenek, pa timpano, lampuki in tiste njihove pistizzi , ki so itak sami OH.
    Pa kinnie moram pit - pomaranča z vodo in zelišči, ponavadi z meto...to zna biti njamsi.Piva pa ne bom, za pivo je pri nas mož zadolžen... je rekel, da mu moram s sabo same hlače na špago vzet, nobenih kavbojk:bigsmile:

Ampak, po morju pa RES začnem spet.:confused:
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime3. Jul 2010

Uuuu, dobro se sliši! :bigsmile: No, po morju te pocukava za rokav. :wink:
    •  
      CommentAuthorprimorka
    • CommentTime3. Jul 2010

Kje je šele 20?! Do takrat bodo še celo piškoti pojedeni, pa se peka še začela ni. :bigsmile: Ampak nekaznovana, pa ne moreš ostat, torej pa takrat. :smile:
    Hmm, mislim, da je pol kile bolj realen cilj, glede na to, da veliko nimam za zgubiti, mislim, da bodo kar trdovratne kilce.

Jaz bi tudi MOOOORJE! :cry:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime3. Jul 2010

Joj kej je 7. september ko grem na dopust.
    Kako morje?
    Samo sanjam lahko.
    Danes je v sluzbi parav prijetno hladno klimo smo vklopili pa je.
    In v primerjavi s presnjim vikendom prava banja.
    Aicha