Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

•  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime3. Jul 2010

Caj za shujsevanje S. Asica
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime4. Jul 2010

@Primorka pol kilce it is! :bigsmile: Ja, brez kazni ne gre, pa kazen mora biti vzgojna, je rekel boter Meseček. :wink: Do naslednjega petka zate torej na 63.0, zame pa na 77.7.
    @Aicha, zdajle se zdi, da je daleč, pa bo še prekmalu september tukaj. Hvala za info o čaju. :bigsmile: Jaz imam tudi doma en "čudežni čaj", ima notri zaviralce lakote, pa mi je sicer zelo dober (masala), sem ga naredila sama po receptu iz knjige instinktivne diete, ampak sem kar malo pozabila nanj. Bo zdaj za zajtrk. :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime5. Jul 2010

Lep pozdrav z morja, deklice! :bigsmile:
    Prvi dan diete uspešno za mano, pozabila sem že, kako okusna je solata taco pinto bean in kako dober je losos s koprovo-limonino-jogurtovo omako! :bigsmile: Jutri jem isto, pojutrišnjem tudi, potem pa na jedilnik drugega dne. Granola vabi. :wink:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime5. Jul 2010

Jaz bom znorela samo jaz sem doma ali kaj?
    :devil::devil::devil:
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime5. Jul 2010

Aicha, če te kaj potolaži, jaz ravnokar delam. Sem zamenjala okolje, ampak delo je prišlo z mano. :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorprimorka
    • CommentTime5. Jul 2010

No, jaz sem se pa cel dan potepala, potem ko sem opravila z izpitom! Jeeej! Vmes sem eno uro spala, bila sem v Črnučah kupila dvoje mrvice in dvoje "štanc", ma jutri več o tem, zdej pa v mižule! LN!
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime5. Jul 2010

Bravo za izpit!!! :bigsmile: LN ... pa čakamo na poročilo o mrvicah in štancah! :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime6. Jul 2010

Saj ti verjamem samo na morju pa si vseeno.
    Uzivaj.
    Zadnjic sva bila na Jazz Lentu in je so igrali jazz (logicno). V enem trenutku sem pomislila: glej pretezka bi pa na to sigurno
    lahko stepela, jaz, ki o stepu nimam pojma bolje sem ga pogledala prvic takrat ko si posnetek dala na bolg.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime7. Jul 2010

To je že res ... ampak zamujam pa Jazz Lent! Letos sem zaradi dela zamudila ljubljanski festival, pa MB me tudi ne bo videl ... bo treba nujno v Perugio na Umbria Jazz pod pretvezo obiska prijateljice, ki je zdaj tam. :wink: In prav fino se mi zdi, da si to pomislila ... bom kdaj dala še kakšen link gor, kakšno hard core novodobno nabijanje pa kakšen soft shoe pa kakšno komično veseljačenje. :bigsmile:
    vetrovni pozdrav,
    Pretežka
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime7. Jul 2010

Velja, pa vsaj enkrat zaplavaj zame v morju.
    LP Alenka

Fred Wesley & The new JB's bo ok. :wink:
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime7. Jul 2010

Eko, Aicha, sem se naplavala zate! :bigsmile:
    Hihi, hvala za namig. :wink:

No, danes sva zaključila s prvimi tremi dnevi: na sporedu je bil jedilnik 1. Od jutri naprej pa trije dnevi z jedilnikom 2. Danes sem naredila jogurtov sladoled (jogurt, maline, limonin sok, sladkor), sem ga pojedla eno kepico, pa za kepico sladke smetane zraven in en kos marmornega kolača od prikoličastih sosedov. Oni so skupaj z otroci pojedli preostali liter sladoleda. Sem pa zato, ker sem pojedla to, se odpovedala jagodam s čokolado in smetano, pa namesto fižola z maslom sem ob lososu pojedla skledo zelene in paradižnikove solate. To so bile spremembe, da bom fer do diete in sebe. :wink: Zdaj se grem pripravljat za naslednje tri dni: mislim, da sem končno našla sistem, ki nama ustreza. En jedilnik na tri dni, ravno dovolj, da si prvi dan ves navdušen in komaj čakaš, da bi to še enkrat jedel, drugi dan si ves zadovoljen, ker to še enkrat ješ, tretji dan ti je pa dobro, hkrati se pa veseliš spremembe, ki prihaja, in zato lahko še toliko bolj uživaš. Pa še nakupovanje je lažje, če kupuješ za 3 dni in ne za pol meseca vnaprej, da ne omenjam prostora v hladilniku. :wink:

Lepo bodite!
    Pretežka
    •  
      CommentAuthorprimorka
    • CommentTime8. Jul 2010

Joj, kam beži ta čas, jutri je kar že tehtalni dan?! Pretežka, upam, da uživaš na morju.
    Jaz pa sem že cel teden leteča in se še tukaj ne uspem javiti. Uživam poizpitniški dopust. :smile: No, danes sem kupila še zlato barvo in ugotovila, zakaj je zadnjič nisem našla - ni bila v škatli z ostalimi! Zadnjič sem pa v pekarni Vrhnika kupila tri male štance rožic in tri srčkov (so pakirane po tri različnih velikosti) pa oranžne mrvice in rumen sladkor (ker mi ni padlo na pamet, da bi bilo bolje, da ga sama obarvam!)
    Drugače sem pa ponosni lastnik še ene nove igrače! :bigsmile: Take ob kateri sem dologo vzdihovala, da mi 40? pa ravno ne ostaja. No, kupila sem danes v akciji Iskra ero set za poliranje, graviranje, vrtanje, ... :crazy:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime8. Jul 2010

Jaz sem tudi plavala v bazenu.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime9. Jul 2010

Jutro, deklice!

Primorka, link? :bigsmile: Kako se ta set uporablja? Kakšen sploh je? :bigsmile: Super, da uživaš poizpitno obdobje!!! :bigsmile:

Aicha, :clap: :clap: ... jaz grem zdajle spet, včeraj sva šla samo zjutraj, ko je bila voda mrrrrzla. :wink: Potem smo se pa ves dan potepali s prikoličarskimi sosedi po Grožnjanu. Imava totalne face za sosede, odrasel par z dvema otrokoma (7 in 11), pa še eden je na poti. In ta maladva sta čista norca, 11-letnik bere, kuha, štrika, goji rastline, v šoli ga kličejo "walking encyclopedia", včeraj je za vsako rastlino, ki smo jo srečali, vedel njeno ime. In potem smo šli zvečer na večerjo v restavracijo v kampu, tako da nisem jedla predvidenih buritosov s fižolom in sirom. Sem pa vzela solato s piščancem, zelena solata, rukvica, paradižnik in piščanec, tako da sem ostala nekako znotraj okvirov diete. Danes pa ... trararararararam ...

77,1 kg!!!!

To je ta začetni veliki spust na tej dieti, ampak kljub temu, da vem, da gre večinoma za vodo, ne morem, da ne bi bila ful vesela! :wink: To je 0,6 kg več od zastavljenega minicilja. Naslednji minicilj zame je tako 76,6 ... neverjetno bo, ko bom videla šestico! :bigsmile: Primorka, kako kaže? :bigsmile:

Lp vsem, grem plavat, potem pa na zatrjk (danes so kosmiči z granolo),

Pretežka
    •  
      CommentAuthorprimorka
    • CommentTime9. Jul 2010 urejeno

Kaže, kaže. :-) 62,7 kg!

še link do mojega novega čuda:

Iskra ero MS 165
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime9. Jul 2010

jaz si bom zacela tudi zastavljati mini cilje
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime9. Jul 2010

Bravo, Primorka!!!!! :clap: :clap: :clap: Obe ekstra pridni, madona, nič ne bo z mojim izmišljevanjem kazni! :wink: Tvoj naslednji minicilj je torej 62,2! :bigsmile:

Eko, najini naslednji minicilji:
    Primorka: 62,2 kg
    Pretežka: 76,6 kg

Aicha, super! Moram reči, da je kar fino tole z minicilji. Vabljena, da miniciljaš :tongue: z nama s Primorko! :bigsmile:

Lp vsem, čas je, da se lotim dela. Prikoličarsko-sosedovi otroci so naju danes čisto okupirali. Njun oče je imel rojstni dan, tako da sem mu spekla torto. Jaz sem je pojedla 2 vilici, toliko, da sem poskusila, kaj sem naredila ... bila je delana "na uč", 3 jajca, nekaj temne čokolade, nekaj masla, nekaj sladkorja, nekaj moke. V tej čudni pečici na morju se je spekla v 15-ih minutah! Potem sem jo prerezala (bila je čisto majhna, 8 majhnih kosov, ko smo jo prerezali), premazala s kar veliko domače jagodne marmelade in s stepeno sladko smetano, prekrila z drugo polovico torte, premazala z domačo jagodo in prelila s čokoladno glazuro. Tamaladva sta se mi kar naprej motala pod nogami in spraševala, kaj pa zdaj. :bigsmile:

Lepo bodite!

Pretežka
    •  
      CommentAuthorprimorka
    • CommentTime10. Jul 2010

No, pri meni pa je danes dan za piškote in popoldanski piknik. Zadnej čase sem tako leteča, da se komaj uspem javit in kaj prebrat. Saj ne da bi mi kaj falilo, ampak malo vas kar pogrešam. :smile:
    •  
      CommentAuthorprimorka

Aja, pa cilj seveda velja. Me je kar malo strah, ker je to ravno minimalna teža, ki sem jo vmes že uspela doseči. :shamed:
    •  
      CommentAuthorpretezka

Saj bo, Primorka ... moja najnižja zabeležena pred tole drugo etapo je bila pa 77.4, pa je šlo tudi nižje od nje. Držim pesti in verjamem, da ti bo uspelo! :bigsmile:
    Aja, btw, hvala za link, sem si ogledala, pobliže si bom pa doma, da vidim, če jaz tudi to mašinco nujno rabim :tongue:!
    Grem budit dragega, še kar drnjoha, bova spet prespala jutranjo etapo kopanja (jaz drugače obožujem plavanje in bi bila v vodi ves dan, ampak se zadnja leta tudi bojim sonca, tako da hodim plavat samo pred deseto zjutraj in po šesti zvečer, kar precej omeji čas v vodi :confused:). Lepo bodite!
    Pretežka
    •  
      CommentAuthorAicha

Rade volje bi se vama pridruzila ampak pri meni tako niha, da ne vem kaj naj si zastavim za mini cilj.
    V ponedeljek sem imela 54,2, danes 55,1.
    Jutri pa bo spet manj.
    No jaz sem srecna da sem med 54 in 55 mislim pa da na 53 ne bo vec padlo.
    Jem pa tako kot jem.
    Bom se videla.
    JAz sem zalostna ker ne morem telovadit, sem pretiravala sedaj pa me rama boli.
    Danes imam prosti dan.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime11. Jul 2010

Hojla, Aicha,

a tudi plavati ne moreš? Plavanje je najboljše za sklepe itd., ker ni nobenega pretiravanja in jih ne moreš poškodovati ... mogoče kakšnim profesionalnim plavalcem sicer rata, ampak načeloma je pa zelo varen šport. :bigsmile:
    Morda bi morali biti pa tvoji cilji ne kilogramski, ampak telovadbeni ali kaj podobnega. Pa taki, ne pretiravaški. :bigsmile:

Aja, mimogrede, če še niste šle: fuuuul priporočam ogled razstave Bodies Revealed, ki je trenutno v Zagrebu. Malo bolj ti postanejo jasne stvari v lastnem telesu in dobiš kar motivacijo, da bi lepo skrbel zanj. :bigsmile:

Morski pozdrav vsem,

Pretežka
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime11. Jul 2010

Pretezka plavam lahko samo saj ne morem vsaki dan na bazen.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime12. Jul 2010

Štekavši. :bigsmile:

Meni pa kilice že tri dni stojijo na 67,9 ... pa 4 dni že nisem šla downloadat. :wink: Nimam pojma, zakaj, glede na to, da pojem res veliko vlaknin. Reees veliko.

Lp vsem,

Pretežka
    •  
      CommentAuthorprimorka
    • CommentTime14. Jul 2010

Spet jaz čisto na hitro ... poleg tega, da že sumim piko ... me zanima, kam naj že dam namakati strok vanilije? Ne vem, kje je že bilo govora o tem. :shamed:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime14. Jul 2010

Kaj se ne da v sladkor?
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime15. Jul 2010

Ojla! :)
    Če hočeš narediti vanilijev ekstrakt, se da vanilijev strok (lahko že popraskan ven, vsekakor pa dan na pol) v vodko. Potem se pa čaka najmanj dva meseca.
    Če ga daš pa v sladkor, kot predlaga Aicha, dobiš pa vanilijev sladkor. Jaz imam veliko spraskanih strokov v sladkorju in samo dofilavam sladkor in je to to. :bigsmile:
    Jaz bom pa na rožici, se mi zdi, teža ista, kot sem nazadnje napisala.

Uživajte!
    Pretežka
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime15. Jul 2010

:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime16. Jul 2010

Hojla, deklice!

Danes sva se vrnila nazaj v Lj, vmes sva opravila že toliko stvari, da sploh ne dojemam, koliko je že ura! :bigsmile:
    Teža zjutraj: 76,7 kg ... kar je za 0,1 kg manj od ciljne, torej ne dobim zlate pike, ampak samo rožico. :wink: Primorka, pa ti? :bigsmile:

Grem se aklimatizirovat naprej :wink:, ravnokar je mami odšla, je skrbela za najino stanovanje in rože, ko naju ni bilo. :bigsmile:

Lepo bodite,
    Pretežka
    •  
      CommentAuthorVandolina

:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha

Jaz si nabavljam korita z rezervoarjem za vodo, potem ko mi je soseda
    utopila vse roze.
    Sedaj pa je druge dez namocil in upam, da niso korenine zgnile.
    Aicha
    \
    No lani sem jih jaz utopila.
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime17. Jul 2010

Ujej ... jaz sem pred leti sosedi po enem takem pomoru borovca, ki sem ga vzgojila iz semena, kar na vsak lonček napisala, kdaj in koliko je treba posamezno rožo zaliti. Je delovalo. :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime17. Jul 2010

Pretezka to so bile navadne pelargonije in sobne roze.
    Saj ne bi rekla, da bi bile kaksne ekstra roze.
    Pa sama ima roze.
    Dracena je bima 14 dni cisto mokra in koralni kaktus (kaktus!!) tudi.
    Mislim.
    Jaz pa skrbim za njene roze in se macaka.
    Ne vem kaj ji je bilo.
    Aicha

Mi gremo danes spet na bazen, sem vceraj plavala ves, pa me roka boli.
    Rotacija mi ne gre.
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime18. Jul 2010

Aicha, a to te potem pri kravlu roka boli?
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime18. Jul 2010

Ne ze ce ze zabico pplavam, kravla pa sploh ne znam,
    •  
      CommentAuthorprimorka
    • CommentTime19. Jul 2010

No, jaz sem dolžna še sramotno poročilo. Tehtnica kaže groznih 64 kg. :shamed: Se malo tolažim, da je mogoče tudi zaradi slabe prebave, ker tako grozno veliko pa spet nisem jedla prejšnji teden.
    •  
      CommentAuthorAicha

Pretezka danes sem ujela ortopeda, ko sem pesacila v 14 nadstropje in je rekel, da moram na kontrolo ker me roka pri rotaciji boli.
    Mora videti ali bo to minilo ali je kaj narobe, ni pa v redu.

Primorka jaz jem tako ves cas isto in sem v soboto tehtala 1 kg vec kot v ponedeljek.
    Cez vikend pa isto.
    Tako da je sigurno prebava kriva.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka

Aicha, kar hitro na pregled. Upam, da ti bo ortoped znal pomagati, da te bo roka nehala boleti.

Primorka, jejjej, pride tako, jaz sem bila tudi v soboto na Dolenjskem, pa sem po hrani fantove babice tehtala dve kili več (pa niti nisem žrla!), no, pa do danes se je že uneslo. Tako da hitro normalno jest, pa bo šlo nazaj. :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha

Ja prej kot avgusta ne bo slo.
    Zal.
    Ce bo videl, da je kaj narobe bo ze povedal, saj je on bil operater :wink:
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime23. Jul 2010

Aaa, dobro to! :bigsmile:n Potem imaš take minipreglede na stopnicah. :bigsmile:
    Midva sva bila pa včeraj v stari Lj ... kjer očitno nisem bila že predolgo. Sploh nisem mogla čez dejstvo, koliko ljudi je bilo zunaj, tako počitniško sem se počutila, da se ne da povedati. Zdajle moram delati, pa se ta počitniški občutek nadaljuje. :bigsmile:
    Teža danes je 77,7 ... ampak imam tudi menstruacijo, tako da si ne zaslužim črne pike, a ne, Primorka? :wink:
    Deklice, lepo bodite, grem bit koristna :wink:,

lp vsem,

pretezka
    •  
      CommentAuthorprimorka
    • CommentTime23. Jul 2010

Ostajam, kjer sem bila - pri 64 kg - preveč piva in čipsa, če je pa tako lepo posedati v tivoliju! :shamed:
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime24. Jul 2010

Ma Primorka, nekaj si pa moraš privoščit, pa ja neboš celo svojo mladost na dieti????
    •  
      CommentAuthorprimorka

Če sta pivo in čips dieta ... tud lahko! :wink: No saj mislim, da bi se ju. hitro naveličala. :cool:
    •  
      CommentAuthorVandolina

:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime25. Jul 2010

Ne pivo in cips sta priboljsek ce dobis zlato piko.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime26. Jul 2010

Hejahoj!

Primorka, pivo in čips? Jejejejejejej. :wink: No, do naslednjega tedna najprej obe nazaj na 76,6 oz 62,7, prav? Jaz sem imela pa vikend sicer brez piva in čipsa, ampak vsekakor ne dieten, ker sva bila najprej pri mojih starih starših, potem pa še pri njegovih ... da se je jedlo, kot se pri babicah in dedkih je, je jasno. Zdaj sva pa dobila oz. sem dobila zastonj trenerja, ki me bo vsak dan gural ven na dolge sprehode: spet paziva na taščino psičko. :bigsmile:
    Vandolina, se strinjam, vso mladost pa tudi ni treba hujšati ... zato sem tako odločena, da gre zdaj pa res enkrat za vselej dol. :bigsmile:
    Aicha, a je z roko kaj bolje?

Lp vsem, grem na zajtrk in potem na sprehod. Saj bi šla najprej na sprehod, ampak sem laaaačnaaaaa. :wink:

Pretežka
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime26. Jul 2010

Ja je od vceraj ko nisem v sluzbi nic dvigovala in nic telovadila.
    Ampak ce jo poskusim vrteti se boli.
    Vidim, da mi vaje ne denejo dobro.
    V torek dopoldan grem k ortopedu, upam, da ne bo sel na dopust.
    Nisem pametna.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime27. Jul 2010

Jejjej, Aicha, počivaj roko, da ne bo roka tebe poslala na bolniški počitek! :bigsmile:
    Jaz sem bila pa danes pri ginekologinji, vse tip top. :bigsmile:
    Grem zdaj kuhat kosilce, losoooos ... včeraj sva šla nakupovat hrano za naslednje tri dni in so mi takooo zadišale ribice, da se ne da povedati!
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime27. Jul 2010

Roka ne more pocivati ker delam.
    Pa spet sem v fazi ko ne morem niti minute spati na levi strani.
    GRRRRRR.
    •  
      CommentAuthorkoka
    • CommentTime28. Jul 2010

Dan!
    Sicer ne hujšam po teli dieti, sem prišla predvsem pozdravit Pretezko in ostale punce, ki se me spomnete ;) I'm back... 8 mesecev po porodu in 14 dni ter -4kg po začetku ločevalne (jap, spet). Imamo se super, mala miška je živahna in čas nam gre 100/h. Sem mogla prav pobrskat po starih temah, da sem se spomnila kakšen nick sem mela tukajle :shamed:
    Toliko na hitro, samo da vas pozdravim, pa se še kej javim ;)

Pridne bodite ;)

Lp, Koka