![]() | forum.SMSdieta.si |
Niste prijavljeni (Prijava) |
Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.
V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.
Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.
Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.
,
, tudi meni ste manjkale. Na mojem blogu so zaenkrat praktično same sladice, po naslednji objavi bodo šle pa stvari bolj v smer slanega.
Sicer je pa naslov: http://huferka.dulmin.si/ Trenutno recepti gor niso prav nič dietni, tako da ne odgovarjam za posledice. 
Edina stvar, ki je čisto ameriška, so pekani, pa še te lahko nadomestiš z orehi. Granola so pa samo ovseni kosmiči z medom in oreščki, popečeni v pečici, potem se pa doda rozine (ali brusnice, ki so meni boljše, rozine so mi presladke (razen, če so namočene v rumu
)). Kar se tiče dosti hrane: knjiga mi je odprla oči za dve stvari: da za hujšanje ni treba stradati & kako velike so normalno velike porcije. Sem imela že zelo popačeno predstavo. Kalorij na dan je na tej prvi stopnji, za katero sem napisala jedilnik, okoli 1200. Tisti piščanec, za katerega sem napisala recept, jih ima 192 na enega človeka (recept je bil za dva človeka).
Te jedilniki so sicer taki, kot sem si jih izbrala sama, v knjigi so za vsak dan na razpolago 4 jedilniki, dva vegeterijanska in dva nevegeterijanska, znotraj teh kategorij je pa en tak, da se praktično vse kupi v trgovini in samo sestavi skupaj, drug pa tak, da se jedi kuha. Ker rada kuham, sem šla seveda na to varianto (zato so tudi tiste številke strani ob strani, stran v knjigi, kjer je recept). 

Ja, ni veliko kalorij. To je v prvi fazi, druga stopnja traja 6 tednov, mislim, da je tudi več kalorij, okoli 1600 ali nekaj takega, takrat je tudi že dovoljen alkohol (seveda ne veliko), in pa dnevno imaš "bon za 100 kalorij", ki ga lahko uporabiš za karkoli (kakšno čokoladko ali več mesa, karkoli pač), lahko pa tudi te "bone" nabiraš in ko jih imaš, denimo, 400, poješ en kos čokoladne torte. Dvakrat na teden tako teoretično, če ti srce poželi, lahko ješ povsem običajne sladice.
Edini dve slabi oceni na amazonu sta ji dala dva, ki sploh nista ne prebrala njene knjige ne preizkusila njenih receptov. In tisti, ki niso dali dieti 5 zvezdic, ampak 4, so ji jih dali zato, ker je bilo treba "preveč kuhati". Karkoli že to pomeni.
Ne, resno, jaz sem eno nedeljo kuhala ves dan, da sem pripravila stvari vnaprej (granolo sem naredila, govejo in ječmenovo juho, ki je božanska, čeprav jaz drugače ne maram ravno ječmena!, razne prelive za solate (pehtranovega, italijanskega ipd.), salso, omako za pico ... take stvari). In od takrat dalje mi na dan vzame okoli pol ure, da pripravim glavni obrok (večerjo okoli petih, šestih zvečer).

... ko bo, boš povedala.
... en zelo enostaven recept, na katerega vsi padajo, so tudi browniji. 
:
, lep dan vsem!
.

Pojutrišnjem pridem napisat težo po končani prvi stopnji, pa najbrž prilepim še jedilnik, če ga bom do takrat že prepisala v word.
V tejle moji knjigi sicer piše, da se mi ne bo in tudi nekako verjamem, da se mi ne bo ... ampak sem se pa spomnila tudi, da sem z vsako novo dieto enako verjela, da se bom enkrat za vselej znebila odvečne teže.

), če imaš pa redne obroke, se pa nauči pričakovati hrano takrat, vmes ti ne teži z lakoto pa še ne dela si blaznih zalog. 

Ja, saj tisti jedilnik za 3 dni, ki sem ga objavila, je torej tak za tvoje potrebe, je 1200 kalorij. Jaz se spomnim, kako sem se mučila, da sem jedla 1200 kalorij, ko sem bila na sparkpeople, stalno lačna ... tile so pa res oblikovani tako, da je maksimalen užitek in sitost za minimalno pojedenih kalorij. 
Zakaj pa greš na rehabilitacijo?

. Tole v Čateških so pa čudaki. Mogoče ti bodo pa dali brisače in kopalni plašč, če jih prosiš zanje ...

V
, ta teden je bila norišnica, kar se tiče dela, tako da nisem imela časa skuhati vseh večjih stvari (juh) vnaprej, in sva jedla tudi stvari od zunaj ... ampak drugače, kot sicer, včeraj sva šla po kebab, ga nisva vzela v lepinji, ampak v jufki, in vsak pol, je bilo ravno prav. Predvsem pa nimam več občutka krivde zaradi svoje teže. Meni je to osvobajajoče. 

Bravo tudi za še dodatno znižanje številke!
Pa hvala za podatek o knjigi.