Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthormischela
    • CommentTime5. Mar 2010

Stara sem 32 let in se že od otroštva borim z kilogrami.V moji žlahti ni nobenega človeka z normalno telesno težo.Pred enim letom sem tehtala 136 kilogramov, danes jih imam 124!Borim se iz dneva v dan. Ker moje telo ne izdrži kakih večjih fizičnih naporov je moja rekreacija le daljši sprehodi! Poskušala sem že raznorazne diete, rezultat je bil, vendar sem po določenem času, pridobila duple izgubljene kilograme nazaj! Zdaj pa imam obroke razdeljene na točno 3 ure, z tem, da je moja večerja sprehod, pijem le vodo in dvakrat na dan popijem 2dcl vode z pol limoninega soka, nič kave, čaja, sokov, vode z okusi,.,.,.,jem večinoma lahko hrano. Mogoče moj način hujšanja ni najbolj zdrav, ampak mi zelo, zelo počasi uspeva. Izogibam se piknikov, rojstnih dnevov in podobnih prireditev, iz enega samega razloga, ker bo tehtnica spet pokazala kilogram več, z tem kilogramom sem se pa jaz mogoče borila 10 dni, da sem ga izgubila. Da nebi slučajno pomislila na sladoled, tortico, čokolado, čips, smoki,.,.,. pri meni doma tega sploh ne najdeš! Zdaj se mi pa začne pojavljat en drug problem, koža je raztegnjena, maščobe pod kožo je ogromno, če to uspem porihtat, imam ziher 30 kg manj! Zato vas prosim za nasvete!!!!! POMAGAJTE MI PROSIM!!!!!!!!!
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime5. Mar 2010

S taksnim pocasnim nacinom hujsanja bos dosegla to, kar zelis: izgubo mascobe.
    Ce hujsas hitro izgubljas misicno maso. Vedi, da je potrebno 17 dni (priblizno) da izgubis kilogram mascobe.
    Dobro si zacela, tako nadaljuj, ko bos pa zmogla malo telovadit pa le potelovadi.
    Samo bodi vztrajna, verjetno si si celo zivljenje nabirala te kilograme, tako da ne misli, da jih bos izgubila v par mesecih.
    Zastavi si realne cilje mogoce prvi mesec 8 kg, drugi, 6 in tretji 4. In potem si naredi plan, da bi v letu dni shujsala 50 kg.
    Magari preproste vaje, ki smo jih delalai v vrtcu.
    Dosti uspeha ti zelim.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime5. Mar 2010

Zdravo, Mischela,

kljub temu, da reskiram, da se bo tole bralo kot reklama, ti svetujem, da si nabaviš knjigo, o kateri sem včeraj pisala, ko sem po dolgem času spet prišla na forum. Če ti seveda angleščina ne dela težav: http://www.amazon.com/Diet-Instincts-Weight-Off-Without-Feeling/dp/076115874X/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1267804676&sr=8-1
    Predvsem pa povej tudi osebni zdravnici (khm, ali zdravniku, seveda! :wink:), da hujšaš, in ji pokaži program, po katerem to počneš. Če boš kupila to knjigo, super (o njej sem napisala v temi instinktivna dieta, si lahko malo prebereš, jaz osebno sem zelooooo navdušena :bigsmile:, tudi zato, ker me je knjiga naučila tudi, da se mi ni treba bati sladkarij in masla, konec koncev tudi čipsov in smokijev ne, ko bom enkrat na drugi in tretji stopnji diete ... ključ je v raznolikosti prehrane in v zmernosti, ko pride do visokokaloričnih živil), ji lahko pokažeš program iz same knjige. Tam so napisani jedilniki, piše pa tudi, koliko kalorij moraš pojesti glede na svojo začetno težo. Če pa boš na tej svoji lastni dieti, ki si jo opisala, kak teden sproti piši, kaj točno ješ, koliko in ob kateri uri, pa ji pokaži to.

Za kožo pa uporabljal kakšne hranljive kreme, jaz imam kar mandljevo olje, v lekarni ti pa tudi namešajo posebno kremo, če jim razložiš, za kaj jo rabiš. Sicer pa, kot ti je svetovala Aicha, bodi vztrajna! In ne sekiraj se preveč zaradi telovadbe, počasi se daleč pride, ko boš lahko naredila več, ko bodo šle kile dol in tako, boš tudi lažje migala, sprehodi pa so zaenkrat in vedno itak super! :bigsmile:
    Vem, da se sliši bogokletno, ampak avtorica zgoraj omenjene knjige pravi, da za izgubo teže ne potrebujemo telovadbe. Telovaditi je seveda treba, ker je zdravo za srce ipd., ampak v resnici lahko vsak dan telovadiš, pa če boš jedel preveč (ali enostavno preveč napačne hrane), bo šla teža vseeno gor. S tem hoče avtorica (ki je napisala preko 200 znanstvenih člankov na to temo, doktorica nutricionistike in psihiatrije, se že 20 let ukvarja z debelostjo ... ne gre za nekoga, ki kar iz glave stresa neke napol preverjene podatke) tudi opozoriti na to, koliko je v resnici pomembno, kaj vtaknemo v usta. Pravi pa, da so raziskave pokazale, da pri vzdrževanju teže pa ima telovadba ključno vlogo. Samo toliko, da ne boš krivde zvračala nase in se sekirala še zaradi tega! :smile:

Kar pogumno! :bigsmile:

Pretežka
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime5. Mar 2010

No, malo pa le krepis misice s telovadbo.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime5. Mar 2010

Seveda jih krepiš in telovadba je v vsakem primeru dobra, gre samo za to, da se je treba zavedati, da največ glede rejenja in hujšanja naredi to, kaj damo v usta. :bigsmile: In da nima smisla, da se človek tolče po glavi in se slabo počuti, če še ne more telovaditi ... korak za korakom. :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime5. Mar 2010

Pretežka, tudi jaz sem ena izmed tistih, ki ne more telovaditi, pa nič zato, se pa sprehajam in hitro hodim, kolikor lahko. Pa sem vseeno kar lepo shujšala.

Lp Vandolina
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime5. Mar 2010

No, vidiš! :bigsmile: In čestitke za izgubljene kilograme, Vandolina! :clap:
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime5. Mar 2010

Hvala in veš, da se super počutim. Sploh ne čutim let, ki jih imam. Sem se prej komaj sklonila in pogledala v skrinjo ali v pečico. Zdaj ni problemov.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime5. Mar 2010

Saj sem sti rekla, da si glavna.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime6. Mar 2010

Ma, dej no Aicha, daleč od glavne, a si mislila glavna bajsa.
    •  
      CommentAuthortehtnica
    • CommentTime6. Mar 2010

Prva dieta pri treh letih, ko sem imela 35 kil. In tako vse do danes. Kazalec na vagi se je že večkrat nagnil čez 100. Imam zelo izničeno samopodobo in se zdravim pri psihiatru. A danes je tako: Dvajset minut si notri, napiše ti recept in to je to. Nekaj bi morala narediti zase, pa preprosto nimam energije. Zelo sem se zanemarila. Zdaj še težko hodim, ker imam na stopalih polno trde kože in otiščance. Morala bi h pedikerju, pa ne grem. Gotovo bi lahko tudi sama kaj naredila glede tega, pa ne. Od novega leta delam po 12 ur, skoz na nogah in se mi že kozla od tega! Ko ne bi bilo tako težko za službo, bi jo že zdavnaj zamenjala.
    Danes ni moj dan. Zoprna sem sama sebi, kaj šele drugim. Ne zamerite mi prosim, da sem se malo izkašljala.
    :shocked:
    •  
      CommentAuthortehtnica
    • CommentTime6. Mar 2010

Da ne pozabim: Mischela, držim pesti zate, hkrati pa ti čestitam za izgubljene kilograme! Želim ti veliko VOLJE in VZTRAJNOSTI še naprej!
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime6. Mar 2010

Hojla, faconke!

Vandolina, super! Poznam ta občutek, ko te odvečno salo ovira pri gibanju. :wink:
    Tehtnica, narava zdravi. :wink: Jaz lahko samo sedim na klopci zunaj (če je pa to ob kaki veliki vodi, pa sploh super), pa se že bolje počutim. :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime6. Mar 2010

Tehtnica naj te ne obdajajo crne misli.
    Vsi imamo krizo pa potem vedno posije sonce.
    Tudi zate bo.
    In ne zanemari se.
    Aicha
Dodajte vaš komentar
  • Uporabniško ime Geslo
    V primeru, da še niste registrirani v forum lahko to storite tukaj (postopek je zelo kratek).
  • Formatiraj komentar kot
Tukaj lahko dodaš priponko (slike, dokumenti):