Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthortjaššaa
    • CommentTime5. Apr 2010

živjo....
    kot veste bi rada shujšala. shujšala bi za 5 kg pa nevem kako, vse sem že sprobavala ampak nikakor mi ne uspe.Velika sem 160 cm , tehtam pa 53 kg. ali mi lahko kako svetujete saj bi rada shujšala 5 kg v dveh tednih če se da. :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime5. Apr 2010

Hm, koliko si pa stra?
    In malo pobrskaj po forumu bos nasla kup diet.
    Samo zapomni si: hitro dol, se hitreje gor pa se malo zraven.
    Aicha
    • CommentAuthortjaššaa
    • CommentTime5. Apr 2010

Am stara sm pa 13 let.
    a mi lohka kera punca svetuje k je že tut sama hujšala pa koko je hujšala, k bi bla res fuul vesela!:bigsmile:
    hvala..
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime5. Apr 2010 urejeno

Tvoj ITM je 20,7.
    Glede na izračun ITM po tabeli na sms dieti si normalno prehranjena.
    Glede na izračun ITM po tabeli za mladostnike pa je sledeče :
    pod 15.3 prenizka telesna teža
    15.3 - 20.9 normalna telesna teža
    21 - 26.2 prekomerna telesna teža
    nad 26.3 debelost

Kot vidiš si še vedno v mejah "normale".
    Pet kilogramov v dveh tednih NE MOREŠ shujšati. Tudi če bi lahko, ti to sploh ni treba, drugo, bolj bistveno pa je to, da bi s tem lahko ogrozila svoje zdravje.

Če želiš oklestiti kak kilogram ne pij sladkih sadnih ali gaziranih napitkov (gosti sokovi, kokakole ...) , izogibaj se sladkarij, ne jej po 18. uri zvečer ter se poskušaj čimveč gibati. Športna vzgoja v šoli ni dovolj.
    Ostale obroke jej normalno - zajtrk, šolska malica, kosilo, popoldne kak sadež in večerja pred 18. uro( jogurti, polnozrnat kruh, zelenjava, manj mastni siri in meso...) .

To je moj nasvet. Če se ga boš držala, bodo rezultati opazni, zagotovo pa ne čez noč. OK ?
    :bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime5. Apr 2010

Nimam kaj za dodati.
    Sicer pa tjassaa pri tvojih letih je cisto normalno, da imas malo mascobice, ki se ji rece pubertetniska. S casom tudi ta izgine.
    Jaz sem pri 15-tih imela 56 kg.
    30 let kasneje jih imam recimo 55, pa so te mascobne blazinice bolj vidne, spet so tu.
    Vmes pa jih enih 25 let nisem imela.
    Zensko telo. In hormoni.
    Aicha
    • CommentAuthorslivca
    • CommentTime5. Apr 2010

zdravo
    sem nova na tem forumu in me zanima če je katera poskusila shujšati z medicinsko dieto? zelo bi rada shujšala vsaj za 10kg saj sem bl majhne rasti sicer 153cm in imam skoraj 60 kg in mi je od vseh diet ravno ta najbolša pa če je ktera probala če res gre kej dol pri tej dieti
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime5. Apr 2010

A to je ta ?
    :confused::shocked:

1.DAN: kuhana zelenjava
    2.DAN: kuhano meso (hrenovke ali teletina)
    3.DAN: kuhan krompir
    4.DAN: jogurt
    5.DAN: kuhana jajca (največ 9 jajc)
    6.DAN: sadje (mešano)
    7.DAN: juha iz vrečke
    8.DAN: kuhano meso
    9.DAN: kuhan riž
    10.DAN: sadje (mešano)
    11.DAN: kuhan krompir + jogurt
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime5. Apr 2010

Malo me moti: 9 jajc, juha iz vrecke.
    Nekako ni v stilu.
    Aicha
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime5. Apr 2010

Kar se mene tiče, je čist mim. Sem jo našla na internetu, ko sem vtipkala "medicinska dieta". Ne deluje mi ravno medicinsko.:confused:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime5. Apr 2010

Sem precekirala.
    Brez veze.
    A.
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime6. Apr 2010

Groza, 9 jajc, saj imam 2 za cel dan dovolj. Kaj pa žolčni kamni itd...??? Kaj 7 dan imaš samo tisto juho? Malo čudno vseskupaj!

Juho imam vedno v skrinji zaradi otrok, tisto iz vrečke pa nikoli ne kuham.
    • CommentAuthorslivca
    • CommentTime6. Apr 2010

js sm na enmu drugemu forumu prebrala da je ene parim pomagala in da je lepo šlo dol..........pa sej jih ni treba 9 pojest ampak da jih lahko do 9 na dan. sej če te nasiti lahko recimo samo 4 poješ.meni je zelo zanimiva tak da jo bom sprobala pa bomo vidl
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime6. Apr 2010

Silvica zelim ti dosti uspeha.
    Teoreticno gledano je 9 jajc samo 900 kcal.
    Ce jih na dan pojes 4 je to samo 400 kcal.
    Kar je premalo.
    Samo 9 jajc pa spet ni dobro za zolc.
    Juha iz vrecke ni ravno najbolj zdrava, ker ima cel kup raznoraznih stvari v sebi. Je pa boljse, da jo sam skuhas.
    Jaz jo imam doma samo za nujne primere (in se to redkokdaj), ko res ni casa kaj skuhati. Naceloma pa jo kuham sama.
    Aicha
    • CommentAuthorGagalina
    • CommentTime7. Apr 2010

Slivca veliko uspeha, samo, da se ti pol ne bo vse vrnilo zaradi te radiklane diete in upam, da ne boš imela kakšnih zdravstvenih težav zaradi tega.
    Sem pa čula, da neka določena snov, ki je v teh juhah iz vrečke, povzroča lakoto. Tako, da že samo zaradi tega niso priporočljive.

lp

NikaPika84
    • CommentAuthorGagalina
    • CommentTime7. Apr 2010 urejeno

:wink:
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime7. Apr 2010

Glede juh iz vrečke v tej kao dieti - že sam pojem "juha iz vrečke" je relativen . Juha iz vrečke je lahko krompirjeva s cvetačo, lahko je fižolova, lahko je z zdrobovimi cmoki itd - kar se mene tiče, so te juhe, poleg tega, da niso pretirano zdrave, tudi nasitne in redilne. V dieti pa ne piše, a je to zelenjavna, alpska, al katere so že, saj ne vem, razen kar jih po reklamah ujamem, ko jih pretakajo vrle gospodinje:tooth:

Da o devetih jajcih sploh ne izgubljam besed. Tudi pojem "jogurt" je zelo širok. Sicer pa - slivca bo probala in poročala.:thumbup:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime7. Apr 2010

En dan zdrzis z litrom jogurta.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime7. Apr 2010

Glede jajc še ena pripomba, danes sem pojedla za kosilo 2 jajci in 1 zdaj zvečer, bljak, nič dober občutek, vsaj pri meni.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime7. Apr 2010

Bi rekla ja.
    Jaz jih imam zelo rada, pojedla bi jih lahko 3 ali 4 naenkrat.
    Samo potem pa zelodcek boli.
    AIcha
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime8. Apr 2010

jasno da:devil:
  1.  
    prava kombinacija hrane + pravilen red kaj zaužiješ najprej.

najbolje da pred obrokom spiješ kozarec vode in ne med obrokom, nato pojej solato. sedaj boš verjetno že malo potešila lakoto, tako da ti potem ne bo treba jesti velikega obroka. jej dokler si lačna in nato prenehaj.

za več energije in boljše počutje pa zaužij samo eno koncentirano hrano na obrok, to pomeni hrana, ki vsebuje malo vode (krompir, riž, meso, testenine itd.) se pravi ne ješ riž in nato zrezek zraven :)

če ješ ribe, jih ješ samo s solato, itd. - vem, malce nenavadno, ampak poskusi ;)

lp, Mitja
Dodajte vaš komentar
  • Uporabniško ime Geslo
    V primeru, da še niste registrirani v forum lahko to storite tukaj (postopek je zelo kratek).
  • Formatiraj komentar kot
Tukaj lahko dodaš priponko (slike, dokumenti):