Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

•  
      CommentAuthoraisha
    • CommentTime5. May 2010

Evo, tokrat pa sem se sama osebno javila za malo pomoči iz vaše strani...
    Nekatere me že poznate, ostale pa upam, da se spoznamo....

Moj problem je ta, da želim shujšati (kot vsaka na tem forumu), ampak enostavno nimam več idej, kako....s čim..zakaj...
    Največji problem je ta, da si sploh ne znam splanirati obrokov...Na kratko...
    Malico imam ob 10.00, kosilo ob 15.30, večerja pa..kot sem doma...
    Diete, ki so na tej strani, mi večinoma ne ustrezajo zaradi premajhnih zajtrkov in preobilnih večerij.
    Naj povem, da 8 ur čičam za računalnikom, kar je zelo utrudljivo, še skoraj bolj, kot če bi bila 8 ur na nogah.Tako imam vedno občutek, da sem lačna....
    Če se odločim, da bom imela za malico sadje (ker ga imam zelo rada), me ta npr. nasiti za kake 2 ure..posebej kaka jabolka, po njih znam biti še bolj lačna.
    Tako da, ko pridem domov, sem lačna kot volk in zaradi tega tudi več pojem, kot bi npr. smela...
    Popoldne imam kar veliko fizične aktivnosti, kar pomeni, da ko se okoli 19.00 ure umirim, se mi lakota zopet pojavi..takrat zopet ne vem, kaj pojesti.

Zaradi velikih zdravstvenih težav mi je bila odrejena dieta (stran bela moka, sladkor) in stran živila živalskega izvora.

Naj še povem, da kruha ne jem, niti belega, niti črnega, ker me napihne, mi da občutek prevelike utrujenosti.

Zelo bi bila vesela, če ima katera kak nasvet, kaj sploh jesti, sploh zajtrk, kajti sama potrebujem kar močen zajtrk, da se mi povrne energija.
    Zdravniki žal le svetujejo, da pa bi dobila kako specifično dieto..pa ne.
    • CommentAuthorSara.
    • CommentTime2. Jun 2010

Tudi meni diete ne delujejo kot bi morale.. Predvsem je to zato, ker je vse preveč omejeno na neka posamezna živila..
    Če ne preneseš kruha najbolje da vzameš tistega mokrega - pumpernikel! Mene je ponavadi zelo nasitil za zajtrk in sem bila sita do kosila.
    Ampak po nekem času se mi je začel gnusiti ta kruh :bigsmile:
    pa saj verjetno veste vse o tem kruhu, sploh nevem zakaj to govorim nekomu, ki ve že vse :bigsmile:

sicer pa sama se zelo težko borim z lakoto... ko sem "lačna" mislim samo na hrano. V glavo si vpičim, da sem "lačna" in niti filma ne morem gledat skoncentrirano...
    Po mislih mi skače samo hrana... dejansko imam pa želodec poln, lačne so samo oči... Kil pa je vedno več...
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime2. Jun 2010

Aisha si poskusila z ovsenimi ali sojinimi kosmici za zajtrk?
    Ali prosenimi?
    Zelo nasitijo nimajo nic skupnega z moko.
    Ko sedis za racunalnikom pa popij vodo ce si lacna.
    Ko jaz delam v ambulanti in sem 9 ur za racunalnikom si naredim Bicentury napitek 2x v roku 9 ur
    Aicha
    • CommentAuthorGagalina
    • CommentTime3. Jun 2010

Ko se zjutraj zbudiš moraš jest, tudi med službo moraš jest. Ker imaš rada sadje, si sabo nesi sadje in ga jej. Tvoj problem je, da imaš preveliko časnovno obdoje med obroki. Torej jej več manjših obrokov na dan in volčja lakota bo izginila. Za to pa moraš biti zelo vztrajna, kajti pri meni je trajalo mesec in pol, da sem se privadila in zdaj nimam problemov.
    Vem, da ni lahko ampak zberi se in se potrudi, ker se ti bo na koncu izplačalo. Če si telesno aktivna moraš pred vadbo nekaj pojesti, najbolje so hidrati za moč. Po vadbi pa pojej nekaj beljakovin za mišice.
Dodajte vaš komentar
  • Uporabniško ime Geslo
    V primeru, da še niste registrirani v forum lahko to storite tukaj (postopek je zelo kratek).
  • Formatiraj komentar kot
Tukaj lahko dodaš priponko (slike, dokumenti):