Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthormetjan
    • CommentTime2. Jun 2010

Pozdravljeni, že nekaj let imam migreno in sem ugotovila, da tudi tudi zaradi hrane.(poleg vremena, pms, vetra,sonca,slabe drže,zdravil)
    Ne smem jesti/piti : mleka, sira, čokolade, kave, alkohola,limon,pomaranč,jajc,,jogurta,namazov,coca cola, čaj,pohanega,marmelade, medu, skratka skladkarij,banan, paradižnika, balzamični kis, vložene kumare...čebula, polenta, kosmiči...še kaj bi se našlo.
    A mi lahko kdo pove ,kaj naj sploh še jem? Tako sem že suha, da se bom posušila.
    Če mi lahko daste kakšen link ali kakšen nasvet ,bi bila res vesela.
    • CommentAuthorjabka
    • CommentTime2. Jun 2010

Daga metjan, res ti ni za zavidat ... Kaj pa VODA, je piješ dovolj? Ampak res res dosti?

Izposodi si v knjižnici knjigo z naslovom (ga samo približno navajam; vprašaj v knjižnic, bodo že vedeli):
    "Niste bolni, ste žejni. Telo kliče po VODI".
    Morda boš tu našla kako koristno informacijo in nasvet.

Glede hrane, ki naj bi se je izogibala, pa tudi ni nevemkolikšnapanika. Kljub vsemu lahko okusno ješ. Pač, prilagojeno. Inn z ljubeznijo do sebe.

In slaba drža! Tu ti je ogromen minus. To popravi. Mislim tudi, da bi bilo zate dobro, če bi si dala naravnat Atlas (vratno vretence). Ta bi lahko bil velik vzrok tvojih težav.

Oglasi se še kaj!:swingin:
    • CommentAuthorjabka
    • CommentTime2. Jun 2010

Metjen, še tale članek sem ti prekopirala iz Sončevih Pozitivk, ker sem slučajno prav zdaj naletela nanj.
    Morda ti kaj koristi.

*
    Migrena ni moja domena

torek, 1. junij 2010 @ 05:02 CEST
    Uporabnik: bole

Berem, da je migrena veliko bolj pogost pojav pri ženskah kot moških. Berem, da to hromečo, utripajočo bolečino v glavi, ki preprečuje normalno opravljanje dnevnih opravil, velikokrat spremljajo opozorilni simptomi. Strah, utrujenost, povečana želja po hrani in pijači, depresija, trd vrat ... sami simptomi, ki jih večina posameznikov pozna.

Migrena pa po navadi obišče tiste, ki živijo odmaknjeni od svojega telesa, premalo spijo, slabo jejo, doživljajo hormonske spremembe in morda nevede dopuščajo stresu, da vodi njihovo bivanje. Posledice so obupna bolečina, nemogoče delovanje kakšno uro ali celo več dni, bruhanje, motnje govora, zvonjenje v ušesih ...

Migrena na srečo ni moja spremljevalka, njeni simptomi pa so me vsekakor obiskali že večkrat. In ko spremljam prijatelje, ki se z njo srečujejo, ugotavljam, da so klasične medicinske metode, ki jih uporabljajo, da to zahrbtno bolečino ustavijo, le kratkoročna pomoč in hkrati dolgoročna slabost.

Kaj torej narediti? Najti sprostitev, ki nam najbolj leži, se gibati in (ponovno) vzpostaviti stik z naravo, bežati od dejavnikov, ki to bolečino povzročajo. Kaj naj torej storim, da se bom v tem hektičnem svetu sploh znal sprostiti? Meni pomaga akupresura.

Že kratka akupresurna stimulacija pravilno izbranih točk na posameznikovem telesu (priporočam uporabo akupresurne palčke), ki sem se jo naučila od meni zelo dragih prijateljev, mi olajša dnevne tegobe, sprosti telo in pomaga zadihati s polnimi pljuči vsak dan znova. In kaj, če ravno v tem grmu tiči zajec, da migrena res ni in prisežem, da tudi nikdar ne bo moja domena!
    *
    • CommentAuthorfrfa
    • CommentTime25. Jun 2010

metjan ne morem verjet ,da ne smeš jest vsega kar si naštela.Saj po vsem tem ne smeš jest skoraj ničesar.Mislim ,da imaš problem kje drugje ne v hrani. ćao
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime25. Jun 2010

V glavi, ja. Pa saj je rekla, da jo boli glava.:confused:
    • CommentAuthorerika100
    • CommentTime26. Jun 2010

Vse je v glavi. Odloči se.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime26. Jun 2010

Mogoce glavoboli od premalo hrane.
    A.
Dodajte vaš komentar
  • Uporabniško ime Geslo
    V primeru, da še niste registrirani v forum lahko to storite tukaj (postopek je zelo kratek).
  • Formatiraj komentar kot
Tukaj lahko dodaš priponko (slike, dokumenti):