Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthorGagalina
    • CommentTime16. Jun 2010

Ker moje kile že en mesec stojijo, rabim podporo za motivacijo, da nadaljujem moje hujšanje. Po treh mesecih imam res 9 kg majn, ampak kot sem že nekje omenila še morem stopiti 20 kg. Torej bom kmalu 26 let stara, imam 92 kg pri velikosti 173 cm. Definitivno preveč in bolje, da ne omenim kako je to ne zdravo sploh, ker sem še mlada. Da sem se zredila, sem si čisto sama kriva in sem se s tem sprijaznila. Oziroma bolje rečeno sem si odpustila, kaj sem si naredila in delam na tem, da popravim moje prehranjevalne napake. Ker pa trenutno stojim na enem in istem mestu, mi to ni normalno in se ne želim sprijaznit s tem, da je to to. Ker ni, to to! Torej čeprav vem kaj je prav in kaj ne, rabim dodatno podporo ali celo brco v rit.

Zahvaljujem se pa Aichi in ostalim, da ste me na začetku motivirale in prebudile, da končno naredim nekaj zase in za moje zdravje. Vem, da ne morem kar tako shujšat v parih dneh, saj imam ze 5 let prekomerno težo. Zdaj, ko preberem za sabo, da že to težo nosim s sabo 5 let, me kar šokira. Res me je sram. Sploh, ker si želim otroka, sicer ne zdaj, ampak ga planiram tam nekje čez dve leti. Torej je to zame ena motivacija več, da se uzamem v roke. Pri taki teži zanosti, pa je zame totalno neodgovorno.

Do sedaj me je motiviralo družinsko srečanje, do katerega sem želela čim več shujšati. Čeprav mi je nekaj kg uspelo shujšati, so bili komentarji neprijetni. Določni so mislili, da sem noseča, drugi so kar naravnost povedali, da sem debela. Tako je to pri nas:cry:. Ampak vem, da sem si sama kriva in, da sem to sama sprovucirla. Nekoč sem imela 62 kg in sem zgledala, za moje pojme mal anoreksična. Ampak mi ni nič manjkalo. Nato sem se malo poredila in spet malo, nato še malo in tada...tukaj sem zdaj. Ker se nisem vzela v roke in se zapustila. Tako, da če se lahko s te zgodbe naučite kaj, je to da se ne zredit in ne zapustit, tega ne želim res nobenem.

Torej prosim, dajte me malo spametovat. Vsake toliko časa morem malo bolj pojamrati, da pol dobim dodatno voljo.
    •  
      CommentAuthordany

Ojla Gagalina :bigsmile:
    No, da ti malo povem svojo zgodbo... Jaz pa sem že od nekdaj pri ta bolj močnih. Nekje od šestega leta naprej, ko me niso več napadale bolezni sem dobila apetit in se je vleko vse skozi čez otroštvo in puberteto in še naprej. Nekje pri 25-ih pa sem se zaljubila (noro) in so kg kopneli kar sami od sebe. Sem 168cm visoka in sem tistokrat pristala nekje okrog 70 kg. Sem bila zelo zadovoljna in všeč sem si bila. Vem pa ne koliko sem imela prej, ker se v mladih letih nisem tehtala. Pa ziher okrog 80-85 kg. No potem pa sem dobila redno službo, ljubezen je minila in so se kg tako lepo počasi prikradli nazaj. Ne naenkrat tako lepo počasi. Sem vmes kar nekajkrat hotela hujšat, vendar je bila tolažba v hrani boljša in mi je mirila dušo. Tako sem v dobrih 10 letih pristala na najvišji točki, ki je bila za novo leto 2010 = 103 kg. Sama s sabo sem bila nezadovoljna in nesrečna. Sem začela z ločevalno - preveč sem delala tistih vmesnih grehov. Potem sem probala z zeljno juho - ta je bila uspešna, vendar na dolgi rok ne gre. Sem nekaj shujšala in potem nekaj dni prekinila in zopet dobila vse gor :sad:
    V začetku maja pa sem se malo skup vzela - tedaj sem imela 101 kg in sem malo z zeljno juhico in sedaj zadnjih 14 dni z "Dieta -9 kg" (mislim, da je tukaj pod restriktivno dieto) in sem sedaj pristala na 93 kg.
    Od danes pa do petka bom na zeljni juhi. Čez vikend imamo dve slavji, v ponedeljek pa bom verjetno šla na 90 dnevno ločevalno dieto. Sem ugotovila, da te diete na hitro niso ta pravo. Sicer toliko sem sedaj dobila voljo s temi 8 kg manj, da bi v tem trenutku nadaljevala lepo počasi naprej.

Ne morem ti sedaj rečt zdaj pa moraš to in ono in tega ne smeš, lahko ti samo rečem (iz izkušenj) prvo imej sebe rada in se sprejmi takšno kot si, da boš v sebi imela mir. Ko boš tako daleč, da ne boš več nesrečna nad kg, pa boš videla, da bo veliko lažje. Ti ko si dobrih 10 let mlajša od mene ti bo sigurno bolje uspelo. Veš, starejši si težje je, to ti tudi iz svojih izkušenj povem :wink:

Ne vem če sem ti lahko kaj pomagala? Želim ti v glavnem velikoooo dobre volje in uspeha :cool:

Adijo.
    •  
      CommentAuthordany

Sem se prej zmotila :confused:
    Dieta minus 9 kg = Dieta za pospeševanje metabolizma.
    •  
      CommentAuthoraisha

Živjo Gagalina, da ti še jaz napišem komentar....

Kako se počutiš, sama dobro vem, ker sem včasih pri svoji viši imela borih 55kg...jedla sem vse, kar mi je prišlo pod roke, a se nisem zredila.
    Potem pa je nastopila določena bolezen (stara sem šele 28 let), tableti, zastajanje vode, rahla depresija zaradi zdravja, in kg so bili ogromni-vsaj zame.

Jaz priznam, da mi je bil užitek zvečer jesti...lahko sem jedla tudi okoli 21.00 ure, sicer ne vedno junk food, pa vseeno.
    Ko 1x počistiš v glavi, da hrana ni tolažba in da je treba jesti toliko, da telo preživi in ne ravno kontra, potem je mnogo boljše.

Jaz sem trenutno na jajčni dieti, to pa samo zato, ker sem lansko leto z njo shujšala 6 kg, sicer sem pričakovala več, ampak mi je bilo najbolj pomembno to, da sem se naučila reda pri hrani.
    Ravno zaradi tega jo prakticiram tudi sedaj.

Kruh pri meni odpade...pa tudi doma pečeni...če spijem preveč vode (dnevno jo tam okoli 3l), sem vedno napihnjena. Najprej je treba pogruntati, kaj telesu paše in kaj ne.
    Začela sem tudi telovaditi..tečem vsaj 3x na teden, plus tega prehodim vsak dan vsaj 3km, če pa mi čas dopušča, pa se lotim tudi orenk telovadbe. Zame je bil zelo velik uspeh ta, da je imel pred 2 dnevoma sodelavec roj. dan, prinesel je pizzo in sadje, a nisem posegla po pici...ko ti naredi ta klik v glavi, je vse lažje. Enostavno sem se prepričala, da me ta kos pizze ne bo zadovoljil dolgooročno....
    Ja, kar pa se tiče sadja in zelenjave..pojem jo ogromno, še tiste, katere prej nisem nikoli želela poizkusiti...

Za povečanje kg smo v veliki meri itak sami krivi, ampak bolj ko se boš obremenjevala, slabše bo. Tudi jaz vsak dan poslušam, da sem "močna" punca, okoli mene skačejo preklaste frajle, pa kaj.
    Nehala sem se obremenjevat, ker delam na tem, da kg izgubim in se trudim. Je pa res, da bom morala celo življenje paziti na kilograme-žal.

Pa še to sem pozabila povedati, ko grem na dopust, si privoščim...kar se mi srce poželi..sicer v mejah normale, ampak si.

Motivacija naj ti bo zdravje, lep izgled, lepa koža, lasišče in dober občutek, ko greš v shoping in iščeš po manjših konfekcijah...

Tudi meni kg ne lezejo tako hitro doli, kot npr moji kolegici, ampak če ti kaj pomaga....prav tekmujeva, katera bo prej izgubila....povem ti, občutek je fenomenalen...

In da te potolažim, tudi meni je zelo, zelo hudo...vsa ta dobra hrana, jaz pa na minimalni prehrani....ampak bomo zrdžali...

Tako da se še kaj javi, pa bo takoj lažje.!
    •  
      CommentAuthorAicha

Gagalin a punce so vec ali manj povedale vse.
    Potrebujes tisti "klik" in pa to, da se imej rada, hujsaj pocasi in z uzitkom.
    Izbiraj po presoji, to kar ti telo narekuje.
    Seveda lahko pojes kdaj tudi kos ampak kos ne celo pico pa ne bo nic narobe.
    Vecinoma so vse diete pisane za ljudi, ki si sami tezko izplanirajo kaj bodo jedli in, da bo to kaj imelo tudi manj kalorij, da bodo
    jedli in imeli red.
    Nacelo vsake diete pa je zmanjsan vnos kalorij, povecana poraba le teh s telovadbo in to je hujsanje.
    Pri vzdrzevanju pa je potem isto. Pojes lahko malo vec kalori ampak res malo in tako potem do konca zivljenja.
    Kar sploh ni strasno poglej si jedilnike na Instiktivna dieta.
    Jaz jem vse ampak se trudim, da dnevno ne zauzijem vec kot 1500 kcal.
    Porcije so pac manjse.
    Zato se sedaj lepo vzami v roke shujsaj in zanosi, da bos lepa in privlacna mamica.
    In seveda pazi, da se med nosecnostjo ne bos prenajedla, ker to, da moras jesti za dva ne drzi.
    Aicha
    • CommentAuthorerika100

Živijo.
    Kot sem že nekje napisala sem mama treh, 34 let, imela tudi že 107 kg. In kaj je bil moj "klik"?
    Enkrat v marcu, eno dopoldne v službi, knjižila sem plače, sem kar naenkrat ugotovila da sem fajn. Počutila sem se čisto ok. Potem je rahlo minilo, in sem bila spet fajn. Čustva ok, prihodnost ok, nobenega težkega vzdihovanja, ... in sem pomislila, kaj pa če bi jaz tako živela naprej. Samo da sem fajn, taka kot sem. In to je bilo to. Sprejela sem se. Nisem več rabila se zvečer basat s kruhom, salamom, majonezo, ampak sem si vsakič rekla: Jaz sem fajn. In po tolikih ponovitvah se prepričaš. Ugasnejo negativna čustva, razburjenja, nevihta v glavi se poleže. V aprilu sem zbirala dieto, shujšala na 98 kg, zdaj v juniju hodim vsako jutro ( 06.15 - 07.20 na fitnes ) in držim montinjaka. In sem enostavno fajn. IN SE IMAM ZELLLLLLOOOOOOOOOO RADA. Ker sem fajn.

Lp, Erika.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime17. Jun 2010

Super.
    Jaz se tudi pocutim odlicno v svojem telesu (lih zdaj ne, ker sem se najedla spinace).
    In potem je dosti lazje.
    Aicha
    • CommentAuthorfrfa
    • CommentTime17. Jun 2010

Lep pozdrav.AICHA- kaj nimaš rada špinače.Jaz jo imam zelorada,ker se imam zelo rada.ČAO. :hungry:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime18. Jun 2010

Oj imam jo rada samo saj ves malo vec pojes pa si sit kot pok.
    A.
    • CommentAuthorGagalina

Se bom vzela v roke in danes bom na zelenjavni juhici. Za jutri si bom pa nekaj druga zmislila. Ugotovila sem, da čeprav so kg na istem mestu, so se cm na telesa zmanjšali. Niso se ful spremenili, ampak malo pa je le. Mišic mam malo več, ampak to gre tak počasi, da je za popiz.... Vsak dan hodim od 1-2 ure, ker sem strastna gobarka. Po 5 letih sem le razhodila moje gorske čevlje. Popoldan grem pa še malo plavat.

Punce hvala vam za podporo in želim vam lep dan.
    •  
      CommentAuthorAicha

Gagalina:
    da povem moj primer: ceprav jih nekatere zenskeze pozanjo vse te moje primere.
    Ze eno leto mi kilogrami stojijo oz se gibajo nekje med 53,5 do 56.
    Lani sem v Beogradu dobila neke 3/4 hlace od D&G , ki jih sploh nisem mogla zapreti.
    In vceraj sem jih hotela probati, da bi jih imela ce bi jih lahko slucajno zaprla.
    In glej ga zlomka: prevelike so mi. In jih spet ne morem nositi.
    Pa se mi od lani teza ni spremenila.
    Samo telo se mi je preoblikovalo, kar je posledica redne vadbe.
    Aicha
    • CommentAuthorjabka
    • CommentTime21. Jun 2010

UF, Aicha, to je pa dobra novica! Za vse nas.
    Ja, redna vadba.

redno ... moj problem, moj izziv in moja - rešitev. Samodisciplina , to je to.

Erika, pozdravček :bigsmile:! Lepo si napisala: sem fajn.
    Ja, sem fajn. Danes!
    Jutri pa spet!
    • CommentAuthorGagalina
    • CommentTime24. Jun 2010

Res je, če si dobre volje gre lažje oz sploh nimaš občutka, da je hujšanje tako težko.
    Jaz sem zdaj šla malo dol -1.7 kg. Tako, da je mogoče dobro, da sem bila en mesec na isti kilaži. To je vse skupaj že dobrih 10 kg. In ko pomislim, ni blo tako težko, tako da bom nadaljevala, ker še imam za zgubit velikoooo. Ampak sem vesela, da sem vsaj nekaj zgubila in zdaj vem, da to gre. Mi ogromno pomeni, da preberem o kateri kako se spopada s tem, ker me motivira, da nadaljujem.
    • CommentAuthorbinca

Gagalina, morda bi bilo dobro, da si ogledaš Dukanovo ali Atkins dieto. Meni hujšanje dobro uspeva, po štirih mesecih sem 14 kg lažja.
    Se pa držim Atkinsa.
    •  
      CommentAuthormams

Bravo Binči:)
    • CommentAuthorbinca

Hvala mams!
    Še nadaljujem, res po tej dieti ni težko hujšati.
    Do cilja imam še 10 kg, morda mi uspe do novega leta.
    Vem, da bo šlo zdaj počasneje, vendar sem tako spremenila prehranjevalne navade, da sploh nimam več občutka, da sem na dieti.
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime28. Jun 2010

Bravo Binca!:cheer::cheer:
    • CommentAuthorerika100

ma atkinsonova je kje objavljena? al neka dukanova ( kot da bi klicala sultane po imenu )
    •  
      CommentAuthorAicha

Erika cel kup jih je, samo googlaj pa bo.
    Aicha
    • CommentAuthorerika100

fajn
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime29. Jun 2010

• CommentAuthorerika100

kaj ti meni daješ - page not found, a a a a?
    • CommentAuthorerika100

a dobila, sori
    ma čaki, 14 dni ješ po atkinsonu samo meso, jajca, ribe. In nič drugega? zelenjava?
    •  
      CommentAuthorAicha

Ja nic zelenjave samo solatko, ker ima tudi OH.
    Dieta ni ravno najbolj zdrava.
    A.
    • CommentAuthorerika100

prebrala, me je ratalo kar strah. Moj jaz raj DKR, nekako mi ta gre še najbolj
    • CommentAuthorMimi_233
    • CommentTime16. Jul 2010

jas mislim da je najbol hudo prvi teden ali dva, potem pa ti to pride v navado in tudi ce hoces jest ne mores ko si enkrat sita.. to je zato, ker je tvoj zelodec velik toliko, da lahko spravi vso hrano, ki si jo pojedla noter in ko pojes manj hrane veckrat, se tudi na to spremembo prilagodi. =) torej to pomeni, da ZARES hujsas in mas apetit samo nekaj casa potem pa ne vec in se navadis na bolj zdrav nacin =D aja pa se nekaj,. tiste tablete bilight al kaj so.. ja.. tisto je pa bullshit. moja prijateljica jih je jedla 3 mesece in se s tem zredila 6 kg!! NIC ne pomagajo. ampak tisti ki ste pripravljeni hujsat si obvezno kpite freestyler ker je zakoon! jas sem velika 171 in mam 64 kg + tega mam nore dobre trebusne misice =D freestyler mi pomaga pri ohranitvi radijatorckov na trebuhu in ful hitro jih tut dobis po redni vadbi ! =D zakon
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime16. Jul 2010

:confused::confused::confused:
    • CommentAuthorbinca
    • CommentTime17. Jul 2010

Zdravo punce!

Še vedno sem na dieti,do sedaj sem shujšala 17kg( se že en teden nisem tehtala...dopust), počutim se odlično.
    Atkins niti slučajno ni nezdrav, sem pod redno kontrolo zdravnika in tudi on je presenečen nad izvidi. Skratka, holesterol, sladkor, trigliceridi so kot pri mladenki, kar pa jaz nisem več, imam 52 let. težave s povečanim krvnim tlakom so izginile.

Res je, da niti slučajno ne pojem toliko maščob kot je dovoljeno, enostavno sem se odpovedala kruhu, testeninam,rižu, škrobu in sladkorju. Jem vso zelenjavo razen graha in fižola, vse meso, sadje pa v malo manjših količinah. Po 4 mesecih sploh nimam več občutka da sem na shujševalni, enostavno sem spremenila način prehranjevanja.
    Najboljše na tej dieti je to, da odpreš hladilnik in vzameš ven tisto kar ti takrat paše. Nikakor se ne morem držati napisanih jedilnikov v naprej.
    In kar je najboljše, nikoli nisi lačen, ker lahko poješ kolikor ti paše, hrana je normalno skuhana na maščobah, lahko tudi z dodatkom sira ali smetane.Tako sploh nimaš občutka da si na dieti, saj je vsa hrana izredno okusna. Ne štejem kalorij, štejem samo OH, ki so v sadju in zelenjavi.

Lep pozdrav vsem.
    •  
      CommentAuthorAicha

Binca hvala da si delila izkusnje.
    Ce ti ustreza zakaj pa ne.
    In pod zdravniskim nadzorom je se boljse.
    Bravo :clap::clap:
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina

Bravo Binca.

Meni pa ustreza ločevalna dieta in bom tako nadaljevala.

Lp Vandolina :bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthortehtnica

:clap::clap::clap:
    •  
      CommentAuthorAicha

Jaz se bom sedaj poglobila v Atkinsonovo.
    Malo bolj podrobno.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina

:bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha

Pise, da je Atkinsonova slaba dieta, South Beach pa dobra, ker ni tako stroga bi rekla.
    Obe pa sta skoraj isti.
    Meso in solatke.
    Na dolgi rok ni to ta pravo, na kratki pa se da vzdrzati.
    Aicha
    • CommentAuthorbinca
    • CommentTime18. Jul 2010

Aicha, niso samo solatke, je se kompletna zelenjava, sadje, sicer omejene količine, siri, polnozrnate žitarice v zadnji fazi. Jaz sem v zadnji fazi in še vedno hujšam.(New Atkins diet)
    V bistvu popolnoma normalna hrana brez sladkorja in z omejenim vnosom OH.Ker mi sladkor v krvi zaradi take prehrane ne skače tudi nisem lačna (stanje ketoze).
    Skratka, res naj vsak hujša kakor mu paše samo da je uspešen.

Sama sem poskusila z ločevalno, pa mi ni uspelo.
    Enostavno se mi ne da držati nekih strogih režimov prehranjevanja, ko imaš v naprej določeno, kakšno hrano boš jedel (bejakovinski dan, hidratni, sadni..)
    Do normalne teže mi še vedno manjka 10 kg, upam da mi se jih bo uspelo znebiti do novega leta v kolikor ta špeh ni zabetoniran, saj nikoli v življenju nisem bila suha.
    Pa nič hudega, že sedaj sem zadovoljna s svojim videzom, udarilo ma je edino po žepu, saj sem morala zamenjati kompletno garderobo.
    Veliko uspeha vsem hujšajočim!
    •  
      CommentAuthortehtnica

Binca, iskrene čestitke! Jaz sem se po dolgem času spet lotila diete. Trenutno sem na "9 kg", ki pa je precej stroga, potem pa naprej. Upam na najboljše! Pa lep pozdrav!
    • CommentAuthorbinca

Tehtnica, veliko uspeha in volje!
    Sem prebrala tvojo dieto, vsa čast vsakemu, ki to zdrži!
    Lp
    •  
      CommentAuthorAicha

Binca mislila sem zacetek diete potem vzdrzevanje je znosnejse.
    Kakor komu pase, meni je meso in solata zakon.
    Manjkali bi mi le jogurti in pa sadje.
    Vazni so koncni rezultati.
    Aicha
    •  
      CommentAuthortehtnica

:sad:
    • CommentAuthorbinca

Joj tehtnica, nisem mislila tako!
    Občudujem te, da si tako disciplinirana in da se pridno držiš vsak dan jedilnika.
    Jaz tega nikoli nisem mogla in ravno zato sem vendar enkrat uspešna v hujšanju, saj jem vse kar mi tisti dan paše, odpovedala sem se le določenim živilom, ko imajo veliko OH-jev.
    Veliko, veliko uspeha naprej ti želim.
    •  
      CommentAuthortehtnica

Saj nisem žalostna zaradi tebe! V Vivi sem prebrala, kako je ta dieta nevarna! Vse mi je dol padlo! Poglej članek V diskusiji NOVA DIETA. Drugače pa HVALA!
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime22. Jul 2010

Tehtnica katera dieta je nevarna????
    •  
      CommentAuthorVandolina

A sem na tekočem beljakovinska dieta. Tudi jaz mislim, da ni dobra.
    •  
      CommentAuthorAicha

No Atkinsova.
    •  
      CommentAuthorVandolina

Ja :sad::sad:
  1.  
    @Gagalina - glede motivacije je tako, motiviraš se lahko le sama, drugi ti lahko stojimo ob strani ampak še vseeno boš morala sama poseči po zdravi prehrani ter telovadbi.

če se kdaj ne moreš motivirati, je najbolje da razmisliš o posledicah, ki te čakajo, če ne boš telovadila!

npr: imela boš preveč kg, ne boš privlačna, ne sebi niti drugim. s časom se bo nevarnost za bolezni povečala, sploh bolezni srca in ožilja. takrat, ko nastopijo problemi jih je najtežje rešiti. bolje da ukrepaš čim prej, lepo počasi in postopoma. zdravo in naravno. zdravje se gradi od vznotraj in ne od zunaj. najprej poskrbi za dobro počutje in tako se ti bo začelo obnašati tudi tvoje telo.

če želiš postati mamica, bodi vzor za otroka, bodi vzor tudi ostalim, kaj lahko storiš. ko ti bo uspelo boš lahko pomagala ostalim. na vsakem koraku naredi nekaj zase, tudi partnerju boš bolj všeč vitka.

npr. jaz in moj moto - na vsakem koraku naredi nekaj zase - grem vsakič peš do stanovanja in ne z liftom, in takih malih stvari se nabere veliko. če si zaželim kaj sladkega, si raje naredim sadni frape, kot pa da bi pojedel čokolado. bodi izvirna :)

diete, ki vsebujejo veliko mesa, jajcev, sira itd. so slabe diete, zato ker ta prehrana pri prebavi povzroča zakisanost. to pa ni dobro za kri, niti za telo.

rastlinske celice so veliko bolj prijazne za telo, zato je tudi zelenjava in sadje boljša alternativa.

lp, Mitja
Dodajte vaš komentar
  • Uporabniško ime Geslo
    V primeru, da še niste registrirani v forum lahko to storite tukaj (postopek je zelo kratek).
  • Formatiraj komentar kot
Tukaj lahko dodaš priponko (slike, dokumenti):