Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

•  
      CommentAuthorlollipop
    • CommentTime23. Nov 2010

pozdravljeni.Sem odprla novo temo v kateri sta združeni sve popolnoma drugačni.In sicer.
    1.JUTRANJA TELOVADBA - odločila sem se namreč da bom zjutraj med gledanjem tv ali poslušanjem glasbe telovadila.In to čisto navadne vaje za raztezanje.Ali jih vi opravljate.Meni namreč zmanjka časa,da bi šla zvečer na sprehod,teči,kolo (sobno) imamo v kleti :bigsmile: skratka zanima me vaš pogled na jutranjo telovadbo.Ali je dovolj samo raztezanje (kot v šoli ogrevanje) npr par počepov,poskokov,razteg noge,predklon vstran,naprej,nazaj,vrtenje ramen,boki...Torej
    PON: http://www.zenska.si/lepota-moda/hujsanje-rekreacija/video-3-najboljse-vaje-za-jutranjo-telovadbo/ in pa raztezne vaje
    TOR: premalo časa - mal bi plesala http://www.youtube.com/watch?v=iee3-3fspR0&feature=related a niso dobri hehe
    SRE: bi posksila http://www.aktivni.si/fitnes/vaje/videovadnica-tibetanske-vaje/ imam pa športno v šoli tko da..
    ČET: dvigovanje uteži
    PET: spet malo razteznih vaj,sprostitev
    SOB: rolanje (če je lep dan) ,če ne pa v klet na kolo.
    NED: hoja v trgovini :bigsmile:
    Pa mislim da že z osnovnimi gimnastičnimi vajami in hojo,rolanjem ob vikendih veliko naredimo za svoje telo.

Zdaj pa 2.tema - hja to se pa zahvalite mami.Namreč moja mami je tip človeka katera hoče imeti za prazniike vse lepo,popolno.Jaz že vem da se za novo leto pa božič ne bom tako zelo prekršila.Jedla bom večerjo vsaj pred 19.00 - 19.30..no glede sladic,rada bi mami dokazala da jih ne rabimo veliko..saj ne gre zame - ker je do zdaj delala že kremšnite,rolado in pa ruske kapice pa nisem niti probala,gre zato ker jih enostavno ne rabimo veliko.
    Razmišljali smo da bi naredili rafaelo (moja mami ga zna fuul dobr) in pa kroglice iz suhega sadja.Poleg tega se v mojemu predallu skrivvajo grancereale piškotki,pa tofiffe,pa muchmallow al kaj je že,pa različne čokolade,pa čokoladni smoki se mi zdi (se je zbralo med dieto,pa me ne prepričajo lih da bi jih pojedla..) In to bi bilo to.moja mami pa želi potico ali pa marmorni kolač pa eno fuul dobro rolado,pa še kei.pomoje tudi domače napolitanke.Ampak ona hoče to sama narest.No pa me malo zanima (in mamico) kaj bo na vaših novoletnih ali božičnih mizicah...Se strinjate da bi bilo super kroglice iz suhih sliv z koščki indijskih oreščkov (k jih že mamo) in pa rafelo kroglice pa ostale sladkarije iz predala v posodicah.Kajneda da bi bili obiski veseli. No se opravičujem za ta izčrpajoč,nezanimiv spis. če je le kdo prebral vse :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime23. Nov 2010

Lolipop za telovadbo ti povem, da je to moja edina stalnica ze 3 leta.
    Vsako jutro telovadim, naredim vaje za vrat, ramena, trebuh in noge.
    To je vse.
    Drugace pa hodim, rolam, vozim kolo. Ce je vreme primerno.

KAr se sladic tice:

tvoje bi jaz kar stran zmetala, ker so same packarije. Sploh cokoladni smoki.
    Sadne kroglice, rafaelo, kaksne rumove kroglice izgleda na mizi super, pa se poticka in skledice s suhim sadjem
    in orescki. To bi bilo to.
    Pri nas ni v navadi, da bi se kaj sibilo od sladkarij, potice nihce ne mara prevec, naredim medenjake, sladoled ali kostanjev pire s smetano
    in pa suho sadje in orescke. To je vse.
    Torta pa je 2.1. ko imam rojstni dan.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorlollipop
    • CommentTime24. Nov 2010

Aicha se popolnoma strinjam.Saj tako tudi bo. Rafaelo kroglice in pa kroglice iz suhega sadja,da ni vse belo.pa oreščki.Tudi pri nas ne maramo potice.Rumove kroglice pa se bojimo narediti so zelo kalorične - sicer manj kakor rafaelo,vendar je rafaelo boljši.Pa domač čips in pa sadni čips iz pečice,ali kokice brez soli,če bi se nam zljubilo kaj papati..pa ne verjamem.Torto imamo pa tudi pri nas ko imam jaz rojstni dan 16.12. pa ko smo že tu..Vi kupujete torto.Mi jo,in rada bi letos kupila čim manjšo.Če bomo jedli torto nas bo 5 -mami,oči,jaz,brat in pa njegova punca.Zato bi rada kupila čim manjšo.ali pa tiste rezine,kocke kjer jih dobiš več ali vsako posamezno.Ali ima kdo izkušnje s tem.
    Lep pozdrav
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime24. Nov 2010

Jaz ne torte delam sama doma in so vedno okusne.
    PGledam, da niso presladke in pojem samo koscek, ker je pac rojstni dan.
    A.

Kupljenih sladic pa ne jem.
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime26. Nov 2010

:bigsmile::bigsmile::bigsmile:

Jaz tudi jem torte, samo doma narejene, a ne Aicha!
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime27. Nov 2010

Ja te so najboljse.
    A.
    •  
      CommentAuthorkozoroginja
    • CommentTime28. Nov 2010 urejeno

Jaz bi tudi jedla torte, pa mi škodijo hahaha.:cry:
    :bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime1. Dec 2010

Ja, ja, kaj škodijo, saj veš kako so fine, njami!!!:hungry::hungry::hungry::hungry:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime1. Dec 2010

Joj meni je tako cuker padel
    :devil:
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime3. Dec 2010

Meni pada že dva tedna:shocked:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime3. Dec 2010

Meni dva dni kaj si nor, da crknes.:devil::devil:
    Pa se ne dam vceraj sem pojedla jabolko.
    A.
    •  
      CommentAuthorlollipop
    • CommentTime3. Dec 2010 urejeno

pozdrav.joj samo ne o cukru.Drugače pa bi tudi sama napisala en recept za piškotke.Zdajle za praznike so fajn npr.So pa navadni piškotki brez moke, z beljaki in mandlji.Potrebujemo pa:

1 pomarančo (neškropljeno)
    2 beljaka
    ščepec soli
    150g sladkorja
    250g mletih mandljev
    2 žlici jedilnega škroba
    125g sladkorja v prahu in 2-3 žlice pomarančnega soka za glazuro

Priprava:
    Pomarančo operemo in osušimo. Naribamo lupinico in iztisnemo sok. Beljaka s soljo stepemo v zelo trd sneg. Dodamo 2 žlički naribane pomarančne lupine in žlico pomarančnega soka - še malo stepamo. Zmešamo mandlje,sladkor in jedilni škrob,vmešamo v beljakovo zmes. Ugnetemo gladko testo. Zavijemo ga v prozorno folijo za živila in postavimo za 1 uro na hladno. Pečico segrejemo na 160 °C Pekač obložimo s papirjem za peko. Testo razvaljamo med dvema plastema prozorne folije (cca 3 - 4 mm debelo) z modelčki izrežemo lunice (lahko tudi zvezdice,srčke,smrekice,kar želite). Položimo na pekač in v pečici pečemo 15 min. (na sredini v ventilatorski pečici pri 140 °C) Ko so pečeni jih dvignemo skupaj s papirjem in jih ohladimo. Medtem pa zmešamo sladkor v prahu s pomarančnim sokom v gost obliv. Premažemo lunice (ali drugo obliko piškotov ) in posušimo. Lahko jih tudi potresete s pistacijami,mandlji..

To je za približno 50 lunic.
    •  
      CommentAuthorlollipop
    • CommentTime3. Dec 2010

No bi pa prosila (skupaj z mami) za kakšne fajn praznične piškotke,roladice,štručke ki jih vi pripravljate,pa da imajo čim manj (oz. nič) masla, kakšnih maščobnih zadev pa sladkorja itd..
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime3. Dec 2010

Jaz zal ne vem nic receptov za sladice.
    Pecem samo medenjake, torte in pa pite, ter ostale zadeve.
    A.

Hvala za recept, sem ga ze shranila.
Dodajte vaš komentar
  • Uporabniško ime Geslo
    V primeru, da še niste registrirani v forum lahko to storite tukaj (postopek je zelo kratek).
  • Formatiraj komentar kot
Tukaj lahko dodaš priponko (slike, dokumenti):