Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

•  
      CommentAuthorlollipop
    • CommentTime30. Dec 2010

No,se opravičujem za spet eno nezanimivo temo..malo mi je dolgčas pa bi se pogovarjala o sladkarijah.Jih imate radi..jih uživati v mejah normale,ali ste odvisnice? No jaz(nekatere veste) jih imam zelooo rada - vse oblike samo da je sladko pa je žur. :bigsmile: Pa čeprav si jih ne privoščim tako veliko.Zdaj se jih silim jesti,da se ne bodo pokvarile - no to je le izgovor,namreč med hujšanjem se je nabral cel predal...
    Torej imate radi sladkarije.Katere.S čim se boste pregrešili za novo leto.Katera znamka je najboljša.

Jaz obožujem čokolado - milko - sem milkaholik - pa tudi tiste wafellini -njama.In pa vse od fererra in kinder (od piškotov,čokolad,kinder jajčkov,mlečnih rezin..)..pa piškote,od tistih zeloo kaloričnih maslenih in čokoladnih pa manner napolitank do malo manj kaloričnih grancereale - najboljši.(pa še niso tok sladki)..Aja pa tofifee..tvix in pa snickers..Pa samo navadna čokolada.aja sm že rekla..joj pa praline z najrazličnejšimi kremami (sploh kakšno belo) :bigsmile: Tudi bomboni,ampak ne tako zelo..
    no pa me zdaj zanimajo vaša mnenja..Pa tudi to s čim se sladkate,ko (blagor vam) nimate ničesar v predalu.Jaz že načrtujem,da ko se jih znebim (če se jih bom) - jih bom zamenjala z oreščki,suhimi marelicami,slivami,brusnicami...in pa z čokoladnimi kosmiči (že mam in to une vitalis - kao manj redijo - japaja..)
    Pa tudi sadni jogurt...Aja pa če imate kakšno sladico lahko poveste koliko kcal ima..pa probamo ugotoviti katera jih nima tako veliko.
    Upam da je kdo prebral tole mojo temo.Se mu zahvaljujem in čestitam

Sprejemam kritike glede na to da sem odprla temo pa to...ampak ne žaljivih.
    Aja pa še to,zakaj morajo imeti oreščki več maščob kot čokolada - saj vem da je zdrava ampak...

za konec pa slika meni najljubših (lahko bi rekla) znamk.
    :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorlollipop
    • CommentTime30. Dec 2010 urejeno

Ne se jezite name,bi vam za novo leto podarila nekaj znanja o čokoladi...:bigsmile:Ker sem toliko prebrala..Če koga zanima...
    namreč čokolada,jaz ji pravim da je droga,vendar zdrava.Koristna je za srce in možgane,deluje proti kronični utrujenosti in napadom migrene. Podari nam tudi občutek sreče(vendar kratek za tiste,ki moramo pojesti le košček) in poveča koncentracijo. Vsebuje antioksidante,sladkor ki ni tako škodljiv,kot v ostalih sladicah pa zvišuje stopnjo dobrega holesterola v krvi.Vsebuje tudi veliko magnezija, ki lajša simptome predmenstrualnega sindroma.Ampak kot veste je tista z več kakava koristnejša in bolj zdrava. Kakav namreč vsebuje neko protibakterijsko snov, ki preprečuje karies.. Poznamo več vrst čokolade:
    grenka čokolada z večjo vsebnostjo kakava,
    Temna čokolada z 64% kakavovimi delci ima cca 521 kcal, 8g proteinov, 39g ogljikovih hidratov, 37g maščobe in 4g vlaknin
    70% kakavovimi delci cca 561 kcal, 8g proteinov, 31g ogljikovih hidratov, 45g maščobe in 7g vlaknin.
    z 86% kakavovimi delci pa približno 567 kcal, 9.7g proteinov, 19.1g ogljikovih hidratov, 50.2g maščobe in 9.3g vlaknin.
    grenko-sladka,ki mora vsebovati najmanj 35 % kakavove mase,
    priljubljena mlečna čokolada,ki vsebuje kakavovo maslo, mleko, sladkor in arome,ki jih dodajajo kakavovi masi,ima cca 567 kcal, 6.7g proteinov, 51g ogljikovih hidratov, 37.3g maščobe, 1.3g vlaknin
    bela čokolada,ki je najbolj lomljiva vrsta čokolade.Vsebuje kakavovo maslo,je brez kakavovega praha,ima cca 543 kcal, 8g proteinov, 58.3g ogljikovih hidratov, 30.9g maščobe, 0g vlaknin.
    in pa jedilna,ki jo uporabljamo pri božanskih sladicah,in nima tako dobrega okusa, da bi jo jedli samo, brez dodatkov..
    No,in še en test z naslovom Ali si čokoholik?
    1 Pri čokoladni bombonjeri nikakor ne moreš ostati le pri enem pralineju in jih 'poizkušaš', dokler jih ne zmanjka? Da ali ne?
    2 Se bojiš imeti čokolado v shrambi, ker se zavedaš, da jo boš slej kot prej celo naenkrat pohlepno pojedla? Da ali ne?
    3 Tudi ponoči ne zdržiš brez čokolade in ne moreš zaspati, dokler se ne posladkaš z nekaj koščki ali bomboni? Da ali ne?
    Odgovori po naslednji zanimivosti:
    Tiste ki rade prebirate članke ste mogoče že prebrale da čokoladno mleko pomaga pri izgradnji mišic, preprečuje poškodbe mišic,jih učvrščuje in pripomore k ravnemu trebuhu..Lahko ga pripravite tudi same iz:
    5 dcl vode
    100 g indijskih oreščkov
    2 žlici agavinega sirupa (je bolj zdrav od belega sladkorja,dobite pa ga v Mercatorju,dm- u,v tušu je poceni ali pa ga zamenjate s pestjo dateljev)
    2 žlici kakava v prahu (lahko zamenjate z vanilijo ali sadjem..)
    Vodo in indijske oreščke dobro premešate v blenderju. Na koncu vmešate še preostali sestavini.Če uporabljate dateljne namesto sirupa, jih že na začetku skupaj z vodo indijskimi oreščki dodobra premešate.Dobile boste 2 kozarca.
    Rezultati testa:
    Če si na vsaj eno vprašanje odgovorila z DA, si navdušen ljubitelj čokolade.Če si z DA odgovorila na dve vprašanji, si čokoholik, ki se s kančkom slabe vesti predaja tej neustavljivi sladici.Če si z DA odgovorila na vsa tri vprašanja, si strasten čokoholik, ki se sladko-grenki razvadi ne more upreti ne podnevi ne ponoči.

Pa še en lahek čokoladni recept (je zelo dobro)
    2 beljaka
    2 čajni žlički kakava v prahu (brez dodanega sladkorja)
    pol žlice javorjevega sirupa (lahko tudi sladilo ali čajno žličko rjavega sladkorja)

Beljaka, kakav in javorjev sirup stresemo v posodo ter stepemo do lepe, goste strukture. Podobno, kot to storimo, kadar želimo iz beljakov narediti sneg. Ne skrbite glede surovih beljakov, saj so povsem varni, poskrbite le, da boste uporabili sveža jajca.Na koncu okrasite s kokosovo moko,oreščki..
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime30. Dec 2010 urejeno

Jaz se izogibam cokoladi in sladkarijam kot ves.
    Sedaj je ze lazje.
    Sicer pa mi je boljsa temna cokolada od mlecne, samo po temni dobim migreno; se sreca.
    Drugace pa imam rada Snickers, pa posebne Lindtove cokoladne bonbone, vcasih je bila to Sprungli firma pa se se z
    Lindtom zdruzili. Potem imam rada cokolatine iz Anglije, ki jih baje uziva sama kraljica. Se pravi bolj kot cokolado
    imam rada cokolatine.
    Ce mi pa sladkor prevec pade pojem kar zlicko sladkorja.
    Sicer pa doma nimam nobenih sladkarij.
    A.
    •  
      CommentAuthorBinko

ne jem čokolade...v bistvu ne jem nobenih sladkarij, kdaj pa kdaj kak sladoled...
    •  
      CommentAuthorlollipop

hvala vama.Hvala binko,si me spomnila na sladoled. :bigsmile:
    Aicha,se strinjam.čokolatini in pa praline jooj..Zakaj na pozabljene Lindtove? Saj so še poznani..in tako dobri.Sem pa samo eno v življenju probala.Pa snickers - jooj :bigsmile:
    Drugače pa jih tudi jaz ne bom več kupovala.Saj pravim - sladkala se bom s sladoledom,kosmiči,zame je že suho sadje super sladko.Pa čokolino imam tudi.
    • CommentAuthorhanna

joj lollipop ne sprašuj o sladkarijah,,ker jaz,jaz jaz pojem lahko tudi po kilo čokolade na dan in še dobro da se mi spet toliko ne pozna kokr bi se mi lahko poznalo,,,sem ljubiiiteljicaa sladkarij,,pa skoraj ni važno kaj samo da je sladko...tortice čokoladne obožujem,,kake bombone čokoladne, čokolada nasploh.
    Sem prav obsedena z čokolado in sem enkrat brala, da čokoladi res mešajo nekaj samo da bi ljudje postali zasvojeni in mislim da je to tudi res,,,ješ jo in bi jo še več in več in nikoli ni dosti.
    Dobra tema, da vem da nisem edina odvisnica...največji problem so sladkarije ko se kake diete lotim in mi pride kaj sladkega pod nos se zelooo težko uprem in sem sama nase jezna da sem lahko taka:(
    ampak bo novo leto novi začetki:)))
    •  
      CommentAuthorlollipop
    • CommentTime31. Dec 2010

hanna hvala za mnenje.tudi mene veseli,da nisem edina.Ampak blagor tebi,ker se ti nič ne pozna.Drugače pa se strinjam za čokolado..Jaz sem odvisna od nje.Nemorem je vsak dan pojesti samo košček.V resnici sem raje 3 tedne brez in potem pojem celo.Ker če pomisliš da un košček ki si ga pojedel prinesel kalorije in maščobo,užival pa si samo 3sekunde v okusu..Ohja.Drugače pa jaz med dieto zdržim.Po dieti je pa problem...:bigsmile:
Dodajte vaš komentar
  • Uporabniško ime Geslo
    V primeru, da še niste registrirani v forum lahko to storite tukaj (postopek je zelo kratek).
  • Formatiraj komentar kot
Tukaj lahko dodaš priponko (slike, dokumenti):