Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthorkr ena
    • CommentTime20. Jan 2011

Živjo. Ne vem pod kater forum naj napišem težave, zato sem se odločila za novo diskusijo.
    No...jaz sem se že neštetokrat spravila hujšat in "hujšam" tako, sem se zredila dodatnih 15kg.
    Vsak dan si rečem jutri pa res začnem. In tako se najem do onemoglosti, se dobesedno zadevam s hrano,
    misleč ah saj jutri grem na dieto pa moram jest da ne bom lačna(---ja če verjameš v palčke).
    Naslednje jutre sem še prej lačna in pojedla bi še več in zopet ah samo še danes jutri pa začnem.
    In tako že pol leta! Kaj naj naredim? Bila sem pri psihiatru pa mi je dau neke antidepresive pa sem se še
    bolj zredila po njih pol mi jih je pa ukinil pa rekel da naj sama rešim težavo tako da razmislim kaj hočem.
    Pa jaz vem kaj hočem. HOČEM SHUJŠATI za začetek VSAJ 10KG!!!!!!!!!!!!!! Pa ne nuca... Želim si shujšat pa jem.. HALO???
    Z mano ni nič..sem doma, jem in berem diete s katero bi lahko začela. FAK!!
    Je imel kdo take težave kot jaz? Prosim pomagajte mi? Kako naj začnem?
    PROSIM POMAGAJTE
    :cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:
    • CommentAuthorrozica4

Oja kr ena, mislim da imamo vse podobno izkušnjo kot ti. Povem ti pa, da če hočeš shujšat, lahko shujšaš! Jaz sem velikokrat začela, pa po dveh dneh nehala. Ehh, to ni za nikamor. Potem je bil pri meni odločilen pogled v ogledalu, ko sem kupovala nov modrc. Takšna ogledala, ko se vidiš tudi odzadaj so res dobra. Mene je skor kap, ko sem videla kako mi vse visi in se guba. Fuj. Nisem videla samo žepke pod lopaticami, to so bile že cele torbe, in takrat sem si rekla, takšna pa jaz že nebom. Našla sem dijeto ki mi ustreza, za vspodbudo berem izkušnje deklet s foruma in povem ti da pomaga in dobro mi gre.
    V glavnem, res moraš najprej razčistit sama s seboj, potem pa gre lahko.
    Veliko volje in uspeha ti želim!
    •  
      CommentAuthorAicha

Kr ena vse je v glavi.
    In samo zelja ni vse, saj imas lahko se druge zelje (recimo da zivis ob morju, si ti zelo zelis ampak ne naredis nic).
    Izberi si dieto in potem vztrajaj naj te pregrehe ne spravijo v obup, drzi se zacrtanega, veseli se vsakega izgubljenega grama.
    Postavi si majhne cilje npr, sedaj v prvi rudni (10 dni recimo) bom izgubila 3 kg. Pa se z necim nagradi. Ne vem z neko malenkostjo.
    In tako naprej.
    V mesecu dni lahko ustvaris cuda.
    A.

P.S. Samo volje ne smes izgubiti in pomisli kako dolgo se moras truditi, da shujsas za tisto cokolado, ki si jo brez potrebe trpas v usta. Ali pac kaj drugega.
    • CommentAuthorkr ena

Punce hvala.
    Odločila sem se, da jutri pa REEESSSS začnem. Vsak dan bom pisala na tale forum, k je res fajn, kaj sem pojedla
    in upam da mi bo šlo. Začela bom z zeljno juho. Ima kdo kakšne nasvete kako naj jem?
    Ali bo v redu če jem 5krat na dan krožnik juhe in imam eno uro sprehoda (kar se aktivnosti tiče nimam preveč časa
    ker so pred mano izpiti)?
    HELP ME
    •  
      CommentAuthorAicha

Kr ena lepo, da si se pridruzila.
    Juhe lahko pojes kolikor ti pase.
    Po nekaj dnevih pa presedlaj na eno bolj ne tako drasticno dieto.
    Ce v mesecu dni izgubis 4 kg bos shujsala do poletja. To naj bo tvoj cilj, ne pa d konca februarja moram imeti 15 kg manj.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorDaisy*

kr ena..zakaj jutri? Začni danes. Zakaj bi se še danes najedla do onemoglosti in si povečala možnost,da jutri spet padeš v začaran krog..
    •  
      CommentAuthormams

Ravno to sem hotela napisati, Daisy.
    Kar takoj. Danes zvečer že maqlo probaj. Ko si boš hotela odrezti debel kos kruha, se nasmehni in ga odreži pol manj, kao priprava na jutri.
    Pa že danes npr. pij za žejo samo vodo, ne sokov ali kaj drugega.

Jutri ti bo lažje "zares" začeti. In ne bodi preveč na horuk v smislu "samo zeljna juha"... ker boš prehitro obupala in potem ne bo iz vsega nič.
    Kivi je ok, pa kislo zelje iz kozarca, pa kak kos pustega mesa... če boš "uniformirana" z zeljno juho, boš po dveh dnevih kaput.
    Pa še nekaj :
    Tudi če boš tretji dan pod večer npr. pojedla košček banane, ne reci potem - evo, konc je, grešim, itak je brezveze... NE! Greš dalje.
    Seveda pa pazi, da si take "zmote" privoščiš res takrat, ko bo sila.
    Super ti bo šlo, boš videla. Meni lahko verjameš, ker vedno hujšam :bigsmile::wink:
    • CommentAuthorkr ena

Ja sei..najbolj bi bilo če bi že učeraj al pa en mesec nazaj. In ja, danes bom začela. Ne bom si šla sedaj skuhat vročo čokolado, ampak
    bom pila čaj z limonco. Vem da mi bo uspelo,počasi a bo, še pposebno sedaj ko sem se odločila da bom redna članica tega foruma
    in delila z vami vsak izgubljen gramček.
    Hvala vam, super ste:flowers:
    •  
      CommentAuthorAicha

Kar zacni danes, juhi si ze skuhala?
    Kaksno vroco cokolado ti si na dieti.
    A.
    • CommentAuthorrozica4

Bravo punca, tako se govori ! Začetek ZDAJ !
    Boš videla, da se boš zjutraj že boljše počutila :)
    • CommentAuthorkr ena

Amm..kaj je že to vroča čokolada? Ni več v mojem slovarju:bigsmile:
    Ja Aicha juhica je že kuhana.:wink:
    upam da bom skuz tako optimistična
    bom sporočala kako mi gre
    še enkrat hvala za spodbudo
    • CommentAuthorptičica

Kjer je volja tam je moč:wink:
    Veliko uspeha:peace:
    • CommentAuthorkr ena
    • CommentTime21. Jan 2011

Ah....naj gre vse nekam...
    za zajtrk sem pojedla juho, kos kruha in sir. Pila sem tudi čaj Pu Erh, ki pomaga pri zgorevanju maščob.
    Newem če bo to šlo....ampak sedaj sem zaklenila kuhinjo in bom počakala da pride domov fant,da bova
    skupaj uživala juhico.
    Ne bom vrgla puške v koruzo!!!
    LP
    • CommentAuthorrozica4
    • CommentTime21. Jan 2011

Kr ena, to pa je bil obiln zajtrk :wink: No, boš vsaj lažje zdržala do kosila, ampak kruhu se pa za danes odpovej.
    Saj bo šlo!
    • CommentAuthorkr ena
    • CommentTime26. Jan 2011

Heila. Spet jaz:bigsmile:
    No moram reči, da neke diete se ne držim samo kalorije zmanjšujem. In ratuje mi!!!!!!!!!
    Samo imam en problem. Ne morem se odreči kruhu!! Pa tudi doma so bolj take razmere da drugea že ni...
    No pa me zanima, če pojem 1000kcal na dan in če jih dobim z kruhom ali potem lahko vseeno shujšam?
  1.  
    kr ena pa menda ne misliš vse dni jest samo kruh???
    ..ti časi so pa res že malo mimo se mi zdi,pa čeprav ni na jedilniku doma dosti druge izbire kot si napisala

..raje kombiniraj,zmanjšuj obroke se odreci sladkemu in pozni večerji...
    tole ti pišem že zaradi tvojega zdravja..

lep pozdrav
    • CommentAuthorkr ena

ja vem...pa saj ne jem samo kruh...samo zjutraj...
    pa je to narobe? mislim bom lahko kljub graham žemljici dopoldne shujšala?
    • CommentAuthormetkasmetka
    • CommentTime26. Jan 2011 urejeno

..če si se odločila samo zmanjšati obroke ,mislim
    da ena graham žemljica ne bo nič narobe samo zraven pa ne pretiravaj z prilogami...:wink:
    • CommentAuthorkr ena

se odvajam od prilog kot so viki krema, sir, hrenovke,... Sedaj pojem samo žemljico in spijem čaj..
    pa kar gre:bigsmile:

no vidiš da gre,samo ne obupaj ..
    ..držim pesti:wink::bigsmile:
    •  
      CommentAuthormams

Lej.... kr ena - malo višje gor si napisala, da so doma take razmere, da drugega kot kruh ni...

Viki krema, sir, hrenovke ?

Saj veš, kaj mislim:wink:

Pa pojej eno jutro samo žemljo, naslednje pa samo hrenovko. Pa imaš dva zajtrka za ceno enega, pa še hujšaš zraven.
    Viki kremo pa zabetoniraj v klet, ko boš imela otroke, jo boš odkopala in jim samo včasih dala žličko na kruh .

Zdaj, ko ti to pišem, zajtrkujem in malcam hkrati, ker do zdaj nisem uhitela. Hrenovka in žlička ajvarja. Pa za nagrado, en lipton čaj brez dodatkov, delight s citusi. Ful dobro. :smile:

Se strinjam za mams

..jaz se pa davim z woolong al kr koli že je čajem,bljak...:sad:
    •  
      CommentAuthormams

Jaz pa čakam, da ga bodo spet dobili, ker ga je zmanjkalo kao. In kako je ? Koliko časa ga piješ?
  2.  
    ..pijem ga od decembra,shujšala nič,pa še ogaben je...
    ..ampak sem pogruntala da če je topel -pijem ga brez vsega- še kar gre
    ..bolj je to da me vsake 14 dni pošteno prežene da imam kar drisko
    no ja glih za hvalit tale čaj ni ampak se pač navadiš
    mams si ga ti že kdaj prej pila?imaš kakšne rezultate?
    •  
      CommentAuthormams

Ne. Jaz pijem zeliščni čaj od enga kolega ( njegov ata je farmacevt, pa v Beogradu to lepo prodajajo , to je NBA - Naša biljna apoteka čaj) ... Mi ga je pa zmanjkalo, in vmes sem naročila ta vulong. Nisem ga še pila in ne vem, kako deluje. Sicer mi je pa vseeno, ker pri hujšanju pomaga samo dieta, to vem. Vnos kalorij. Kombinacija. Nekako sem se pa navadila na te čaje vmes, ker mi je naprimer bolj fajn, da pred TV srebam zeliščni čaj, kot pa vročo čokolado. Ker nekaj pa moram delat:bigsmile:

Je pa res boljš da piješ čaj pred TV kot pa grizljaš:bigsmile:
    •  
      CommentAuthormams

Še boljš pa je da pijem čaj in grizljam. Ampak ni vsak večer razpoložen . :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha

Kr ena seveda lahko pojes koscek kruha ali graham zemljico.
    Ampak nic vec.
    100 g kruha je 270 kcal. Priblizno.
    Zemljica ima menda 30g.
    Preveri tezo in kalorije in kombiniraj.
    Saj tudi v locevalni dieti pojes po mesu se kruh.
    Viki kremo pa kot je napisala mams. V klet z njo.
    Hrenovka pa je odlicna vecerja.
    Imas nesteto moznosti.
    A.
    •  
      CommentAuthorAicha

Hvala za info o caju.
    A.
  3.  
    Drage moje !

S težo se spopadam že odkar pomnim. Pa veste,da obstaja izhod za vednoooo ?!
    Preberite mojo zgodbo na www.vitka-za-vedno.si

LP, vitka za vedno !
    • CommentAuthorMajdica
    • CommentTime28. Mar 2011

Hey punce jest sem tole naročila danes in komaj čakam da pride da poskusim, soseda jo ma pa je deklina za dobrih 20 kg v 4,5 mescih shujšala pa baje sploh ni nobene diete gre se zato, da ti prav svetujejo kaj je dobro zate za jest pa za delat ful dobro baje, sem čula da je to ena najbolj znanih zadev za hujšanje na svetu.

http://thedietsolutionprogram.comoj.com/
    • CommentAuthorMango

Če bi bilo to res, potem nebi mogla na ta forum pisat,ker nebi obstajau k bi bili usi SUHI:devil:!

Lp,M
    • CommentAuthorMajdica

Bi bli ja če nebi bli boječke pa skopuhi :wink:, vse bi meli pa noben nebi nič dal, sj ne rečem lepo da vam rata brez pomoči, sam meni ne pač sem čudna sry :bigsmile:
    • CommentAuthorMajdica

Aya boječke mislim, ker se nas velika večina boji prek interneta kupovat, tud sama sem se, sam sosedi zaupam tko da vam povem če so me nateg****:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
  4.  
    nevem no zakaj sploh pišem,ampak ti si se obesila na to ko pijanec plota,pa na to to tvojo sosedo. pa če bi se lotila vsaj ene diete bi vidla da gre,ne pa da čakaš da ti bojo neem kaj svetovali za nevem kak dnar.in od kdaj rabiš potrošit kaj če želiš shujšat?kvečjemu prišparaš ker manj žreš. pa če bi se noter v forum bacila pa malo komentarje prebrala,pa ugotovila da ne hujšamo z nekimi izdelki in sploh nebi pisala take. sicer pa je sam tvoj post sestavljen tako da se vidi da nisi iskala mnenja ampak si dajala ponudbo.nniti enega vprašaja ni v tvojem postu tak da ti kar pričaj pričicu. drugače pa vprašaj tvojo sosedo,če je lepo dalje žrla kot prej in shujšala. če je nam povej,očitno sta najdli čudežno tableto. mislim halo,podstrešje porihtaj, pa ne misli da vse kar plačaš je dobro,
    •  
      CommentAuthormams

:bigsmile:

Pa čisto v vse teme je prilepila linke do tam. Zgleda, da ji slabo kaže. Najbrž je prodala samo tisto, kar sta s sosedo skupaj konzumirali.:devil:
    •  
      CommentAuthorAicha

Jaz tudi rabim pomoc oz. mnenje:
    Je katera ze uprabila arganovo olje za mazanje koze in ali ji je kaj pomgalo.
    Letos imam blazno suho kozo in nikakor se ne izkopljem iz zacaranega kroga.
    Olivno olje, mandljevo, kreme, kremice za 3 pa tudi 15 evrov nic mi ne pomaga.
    Sedaj sem se obesila na to.
    Nasvet?

60$ stane zadeva, da ti jo posljejo iz ZDA. Vsak najde nacin, ki mu najbolj ustreza, da shujsa.
    Zaradi mene lahko nekdo samo crve je in potem poroca. Samo ne tukaj prodajati crvov.
    A.
    •  
      CommentAuthormams

Aicha - krema/balzam iz kozjega mleka. Bela tuba. Ne preveč drago. DM.
    Meni pomaga. Samo povem. Ne prodajam jaz.:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha

Sem gledala ampak mi je krema nekako tekoca.
    Potrjujem, da ne prodajas.
    Hvala.
    A.
    •  
      CommentAuthorTalita
    • CommentTime29. Mar 2011 urejeno

kr ena!
    Jaz sem tudi imela te težave in so mi ob želji, da bi shujšala, kilogrami še bolj znoreli navzgor. Potem sem ugotovila, da če kak dan slučajno nimam apetita, to izkoristim in potem tudi naslednje dneve ne jem veliko. Če en dan ne morem jesti, naslednji dan lakota ni tako močna, kot če bi se dan prej nažrla. Zato ni dobro se napokati, ker to poslabša situacijo in smo potem naslednji dan prav požrešni. To so moje izkušnje.
  5.  
    @kr ena - najprej naj povem, lepo da si se odločila končno narediti spremembo! prvi korak je najbolj pomemben in vsak naslednji korak te pripelje bližje tvojim ciljem. glede motivacije ti priporočam, da se vsak dan zamisliš kaj lahko izgubiš s tem, če ne boš shujšala in bi nadaljevala z nezdravim načinom prehranjevanja (bolezni, neprivlačnost, depresija, zaničevanje, posmehovanje, ...).

če rada ješ kruh, zamenjaj navaden bel kruh s polnozrnatim ali pa s črnim kruhom. jej ga čim manj. jej več obrokov po malo in se ne najedaj preveč. pred vsakim obrokom spij kozarec vode in pojej solato. s tem boš dosegla, da boš prej postala sita in se ne boš najedala. pojej toliko, da se ne počutiš več lačne.

jej veliko zelenjave, probaj jesti doma pridelano če je možno. jej tudi veliko sadja, z nizkim glikemičnim indeksom. čim manj uživaj industrijsko pridelane hrane.

glede na to, da "nimaš" časa za vadbo, zaradi izpitov mislim da nimaš prav :) čas se najde, če si res želiš, tko da si splaniraj vsak dan nekaj minut za vadbo. 30 min na dan si lahko vzameš za tek.

uspelo ti bo, mi ti bomo pa pomagali!

lp, Mitja
Dodajte vaš komentar
  • Uporabniško ime Geslo
    V primeru, da še niste registrirani v forum lahko to storite tukaj (postopek je zelo kratek).
  • Formatiraj komentar kot
Tukaj lahko dodaš priponko (slike, dokumenti):