Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

1.  
    Ja super Zdenka!! Koliko časa si pa kadila? Matr da bi men to ratal, bi se mi pa že zdel - ja, ja sej vem sam odločt se je treba pa se da vse nardit!:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime22. Jan 2009

Jaz sem kadila 16 let.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime22. Jan 2009 urejeno

:jumping::jumping:
    •  
      CommentAuthorAicha

No, jaz pa alkohola nisem pila.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina

O, pa ja ne misliš, da sem ga jaz? Ha, :shocked:
    • CommentAuthorZdenka

Moje kadilsko obdobje šteje kar približno 30 let. Vmes so številni kratkotrajni in tudi daljši presledki. Tudi število pokajenih cigaret je bilo kakšen dan 0, v katerih drugih dneh pa lahko tudi 20. Zadnje čase pa sem konstantno dnevno pokadila po 10 cigaret, pa čeprav se užitek konča že pri cigareti ob kavici. Več pa mi je postalo že moteče. Bolj kot zdravje so me vsebolj motila zadimljena oblačila in lasje ter zakajen zadah.

Zimsko mirovanje je dodalo še kakšen obroč okoli pasu in končno mi je kapnilo, da mi vse to pravzaprav ni potrebno. Lepotica nikdar nisem bila in tudi več ne bom, neko svežino ter vitalnost pa vseeno želim še nekaj let obdržati.

Zaenkrat imam trdno voljo. Dosledno se poskušam držati dovoljenega pri pripravi hrane. Grešim samo z jutranjo in popoldansko kavico z mlekom; tega si ne pustim vzeti. Sicer pa imam danes OH dan. Za kosilo sva z možem jedla ajdove žgance z gobovo omako ter zeleno solato. Za večerjo pa bo košček jabolčne pite in bučni kompot.

Aha, še to vam moram povedati. Danes sem pričela z osnovnimi vajami Pilatesa (Winsor-DVD). Uspelo mi je s približnim ponavljanjem vaj slediti 2 x po 20 min trajajočim vajam. Sedaj me boli in se trese vsaka mišica in ugotavljam, da sem že zares v letih, predvsem pa telesno zanemarjena in s kondicijo na minimumu. Sem si mislila, saj sem se vedno dosti gibala, vendar po stopnicah gor in dol, po 2 uri držati likalnik v roki, kuhlo vrteti v roki, ipd. ni isto kot vaje Pilates. Že prvi dan so mi dale vetra.
    To sem omenila tako mimogrede; bo pomagalo pri hujšanju.
    •  
      CommentAuthorAicha

Zdenka pri meni je za prenehanje bilo tako: zdravje (moz mi je prigovarjal), na drugem mestu pa so bila smrad iz ust in zakajena in zasmrajena oblacila.
    Jaz sem ves cas kasila 1 skatlico, ko pa sem bila nocna tudi 2. In se kavica pa pozabis na hrano.
    Sedaj imam 8 kg vec, ampak se pocutim bolj samozavestno ,ker se okoli mene ne siri smrad.
    Za Pilates pa le vztrajaj vaje so v bistvu ko se navadis prijazne za telo. Tudi za vse nas v letih.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorAicha

Vpisi se na tabelo
    Aicha
    • CommentAuthorMoca

Jaz kadim približno 8 let, zadnjih nekaj let približno 3 škatle na teden. Je pa to res, tista ob kofetu je čisti užitek (mogoče še po kosilu in prva ob pivu), naprej je pa že navada, ampak kaj ko nimam dovolj močne volje, da bi se ustavila pri dveh, treh na dan. Zato sem se odločila, da bom povsem nehala, če pa kdaj kakšno prižgem pa ne bom (kot do zdaj) rekla: ah, zdaj je itak vseeno, tako ali tako sem se pregrešila, ampak bom vztrajala.

Pilates je pa res fajn, jaz sem ga nekaj časa kar redno delala, potem pa ne več. Aja, pa da ne boste mislile, da imate muskelfiber samo ve, ki pravite, da ste v letih. Pilates pošteno zmatra vsakega brez kondicije :wink:
    •  
      CommentAuthorkozoroginja

Hojla, ko se ravno pogovarjate o kajenju, jaz ne kadim že 6 let. Kadila sem pa približno 40 let. Prenehala sem brez problema. Težko verjetno ampak resnično.
    Potem sem se pa močno zredila nažalost.
    Zdaj sem pa spet zbolela, se je vrnila gripa al kaj jaz vem kaj. Pa čisto brez glasu sem.

Lp kozoroginja:cry::cry::cry:
    •  
      CommentAuthorAicha

Joj, revica boga. SSedaj pa se mi ze prav smilis.
    Saj tudi jaz ze 1 mesec smrcam.
    Kar tako si nehala, kaj te res ni nic mucilo?
    Jaz sem tudi nehala ampak me je malo mucilo. V smislu: joj kako bi sedaj en cigaret pokadila, pa sem odvrnila misli in je tudi ta misel odsla. Tako nekako po dveh tednih sem nehala mislit na to in uzivati v tem ,da sem nekadilka. Tudi smrdela nisem. In to mi je bilo blazno vsec.
    Sem pa preden sem popolnoma prenehala najprej zmanjsala na 12 potem pa na pet cigaret dnevno to je trajalo mogoce nekaj dni.
    Aicha
    • CommentAuthorAimi

Ojla, mene pa zanima, ko imam za kosilo piza s crno moko, ajver, ketchup, paradiznikova solata. Ali to pomeni samo testo od pice z ajverjem in ketchupom ali pizza z dodatki po zelji(npr. sir, sunka,...) plus ajver in ketchup.

Hvala za odgovor!

Lp
    • CommentAuthoranja33

sir in testo ne gre skupaj (B in OH...)
    •  
      CommentAuthorAicha

Samo ajvar in ketchup.
    Mogoce bi kaksno zelenjavo dala gor.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina

:shocked:
    • CommentAuthoranja33

V restavraciji sem enkrat naročila margarito brez sira - samo omaka in origano. Je tudi blo božansko,
    • CommentAuthorZdenka

Ste poskusile na tanke rezine narezano banano in posuto z grobo narezanimi orehovimi jedrci ali lešniki? Meni je ta jed zelooo okusna in bo zagotovo eden od obrokov na jutrišnji sadni dan.

Ko prebiram Rinin priročnik z recepti, se mi zdi, da je juha po kosilu obvezna le na proteinski dan. Se motim?
    •  
      CommentAuthorAicha

Slisi se dobro samo, da jaz ne jem banane in na orehe sem alergicna.:crazy:.
    Aicha
    • CommentAuthoranja33

Aicha, potem pa še nisi poskusila nutelinih palačink z banano? A si na lešnike tudi alergična?
    To je moja najljubša slaščica...
  2.  
    Jaz sem pa danes sprobala Montignacov basmati riž, ki sem ga kupila že kar nekaj mesecev nazaj...sem zelo zadovoljna :bigsmile: torej, jedla sem:
    Z: jabolko
    K: polnozrnat basmati riž z grahom, kisla paprika
    V: enako kot kosilo, samo pol manj
    in seveda hektoliter čaja :bigsmile:
    Jutri pa OH dan :hungry: Zdaj pa grem, sem "zaposlena" z gledanjem Futurame :bigsmile:
    lp in ln, NG
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime23. Jan 2009

Jaz pa sem kupila kosmice iz quinoje bom jih poskusila jutri.
    Kar lepo zbirko hrane imajo.
    Aicha
  3.  
    Aja, za to pa še nisem slišala. Kvinojo velikokrat jem namesto riža, ker se ga naveličam, ampak nisem vedela, da so tudi kosmiči. No, med ločevalno mi itak ne bi prišli prav, ker jih ne bi mogla jest z mlekom. Mogoče poskusim po dieti :wink:
    •  
      CommentAuthorAicha

Ja pri locevalni ne pridejo v postev pri celiakalni pa ja. In bila sem presenecena ko sem jih videla.
    Vem, da sem te ze vprasala ampak je ze davno: jo uporabis kot navaden riz z zelenjavo?
    Ali jo najprej skuhas?
    LP Aicha
    •  
      CommentAuthorkozoroginja
    • CommentTime23. Jan 2009 urejeno

Jaz imam danes B dan. Bo padel en segedin, ki ga imam zelo rada, za večerjo isto. Zjutraj pa sem popila sok dveh grenivk.
    Jutri bo blitva s krompirjem. Včasih malo pomesam Š in OH.Praženo, kuhano ali surovo zelenjavo pa imam tako vsak dan.
    Aicha, pri prenehanju kajenja res nisem imela problemov.Vsi so se čudili kako sem lahko tako naenkrat prenehala. (anginapektoris -pogosti napadi- potem pa nehaš kadit).

Lp kozoroginja:bigsmile::updown:
    •  
      CommentAuthorAicha

Ja ce te po zdravju udari je res, da se nimas kaj igrati.
    Mene so pa danes ob 2 klicali, da bi morala ob 3 v sluzbo pa nisem mogla, moram pa zato jutri delat. Zelo sem jezna ampak dve bolniski sta. In mene vedno porabijo za vse.
    Bom pa jutri sla slikat ramena vsaj med tednom ne bom rabila.
    LP, Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina

Aicha :cry::cry::cry::cry::cry::cry:

Lp Vandolina
    •  
      CommentAuthorAicha

Kaj hocem sodelavec si je skoraj do kosti opekel prst z vrelim oljem. Jaz sem pa lani no 2006 konec leta imela prometno pa sem bila 2 meseca doma.
    Aicha
    • CommentAuthorZdenka
    • CommentTime24. Jan 2009

Danes mi poteka 9. dan ločevalne diete in sem nad odločitvijo še vedno navdušena. Tehtnica sicer še ne pokaže veliko manj, vendar že lahko trdim, da imam cca 1kg absolutne teže manj. Čez dan pa teža, zaradi zaužite hrane in popite tekočine, tako ali tako niha. Začela sem s 54 kg, sedaj pa niti pri večernem tehtanju ne pridem več, kot pa na 53 kg. Kar fajn se mi zdi.

Med obroki me sicer občasno zgrabi, da bi kaj prigriznila, vendar se uspem premagati. Zelo mi pomaga popoldanska kavica, sicer bi bil čas do večerje zelo dolg.

Sem pa tudi opazila, in vesela sem zaradi tega, da količinsko ne morem več toliko pojesti, kot prej. Danes sem za kosilo pripravila pečena/dušena svinjska rebrca (brez vidne maščobe:fierce:), dušeno blitvo v omaki in kos črnega kruha. Na juho sem pa žal čisto pozabila. Torej, v starih časih bi lahko brez skrbi pojedla eno za drugo dve rebrci in bi me morda mikala še tretja, danes pa mi je popolnoma zadostovala ena.

Se mi zdi, da je ta dieta v korist gospodinjskemu proračunu.:cheer:
    •  
      CommentAuthorAicha

Zdenka oprosti ce sem bila povrsna sem samo na hitro preletela zadnji dve strani ampak nikjer nisem zasledila koliko si stara in visoka.
    Ker ce ima 53 kg potem ni panike po hujsanju samo, da se ne zredis zardi prenehanja kajenja.
    Grem sedaj pogledat pod drugo diskusijo ce si kje to napisala.
    Kosilo pa imam jaz jutri isto, samo da je sv. vrat namesto rebrc.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorAicha

Zdenka nasla sem te.
    In sedaj vidim zakaj dieta.
    Oprpsti se 1x.
    Aicha
    • CommentAuthorZdenka

To pa je križ, nas, ta malih. Se čez praznike malo bolj naješ in že dobiš obroč okoli pasu. Sicer še nisem okrogla, pravzaprav je koeficient moje teže blizu zgornje meje normalne teže, vendar nekaterih oblačil že nekaj časa ne morem več obleči. Salo pa se tudi nabira predvsem tam, kjer je najbolj moteče.
    Evo, zato malo hujšanja.
    • CommentAuthorMoca

Meni se tudi nabira okoli pasu, če se zredim, gre vse direktno v trebuh.

Danes je za mano sadni dan, sem bila kar pridna. Za zajtrk sem imela dve banani, za malico skledo zelene solate s šampinjoni in olivami, za kosilo tri krožnike juhe iz ohrovta in pora, približno 70 g surovih indijskih oreškov in eno pomarančo, za večerjo pa spet skledo solate z olivami. Še dobro, da obstaja zelenjava, drugače jaz ne bi zdržala tega sadnega dneva.
    •  
      CommentAuthorAicha

Kaj pa stegna?
    Aicha
  4.  
    noge ima dolge in suhe, kot manekenka, ta naša Moca :wink: samo nad trebuhom skoz jamra :tongue:
    •  
      CommentAuthortuna
    • CommentTime25. Jan 2009

zdravo, jaz pa imam eno vprašanje. vodni dan naj bi nastopil po 28 dneh (torej 7 krat 4), pa me zanima, če je zelo narobe, če ga imam 4 dni prej? torej po 24 dneh? ker grem namreč smučat in raje ne bi bila cel dan na vodi in še na veliko smučala hkrati ... :confused:
    •  
      CommentAuthorkozoroginja
    • CommentTime25. Jan 2009 urejeno

Eno vprašanje. Kam spadajo krvavice?

Kozoroginja:bigsmile:
    • CommentAuthorMoca

Hehe, hvala :smile: Ja, trebuh je moje skladišče, saj pri nas smo vsi take postave. Potem pa družno jamramo, samo kaj, ko pa tako radi jemo :tongue:

Tuna, to ti bo sicer bolj znala povedati kakšna, ki se bolj spozna, ampak mislim, da ne bi bilo nič narobe. Vsekakor bolje to, kot pa da na smučanju cel dan nič ne ješ, s tem se ni za igrat.
    •  
      CommentAuthorAicha

Kozoroginja kar sem prebrala v odgovoru iz urednistva ajda bojda ni skrob. Ce ni skrob je OH sigurno (vsaj ena vrsta), ce so krvavice iz ajdove kase. Oz. iz kase so samo odvisno katere. Kri pa je po moje nevtralna.

Tuna mislim, da ti bo Vandolina odgovorila ampak sigurno je razlog zakaj je vodni dan po 28. dnevu. Ce ga bos prestavila pa nadaljuj dieto kot moras po vodnem dnevu.
    Aicha
    • CommentAuthorLenor

Pozdravcek!

Kdaj se zacne luna? In kako je s tem potem,jaz bi morala jutri imeti 3..dan,ga potem izpustim in nadaljujem z 4.dnem ali imam luno in potem kateri dan? Mi ni jasno najbolj,zal...
    V sredo pa imam zopet vodni dan,ker bo za mano 2.krog.

Hvala,lp
    •  
      CommentAuthorAicha

To ti bo povedala Vandolina.
    Mislim, da nadaljujes s 4. Potem pa spet v sredo vodni dan.
    Aicha
    • CommentAuthorursy83

Oj sem nova na forumu.Danes je moj osmi dan in sem dala dol 2,2 kg.Začela pa sem z 71,7kg.Upam da mi bo šlo fajn dol.Rada bi shujšala še ene 8 kg.
    •  
      CommentAuthorAicha

Saj bos, volja velja.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorkozoroginja
    • CommentTime25. Jan 2009 urejeno

Hvala Aicha.Jih bom kar med OH uvrstila.
    Kozoroginja:bigsmile:
    • CommentAuthorMoca

Danes sem pojedla več, kot sem načrtovala, predvsem pa preveč OH stvari na B dan. No, ja, tudi taki dnevi pridejo. Sem pa po dolgem času spet delala pilates. Moj jedilnik danes:
    Z: banana
    K: dva ribja fileta, kos domačega črnega kruha, zelena solata, krožnik juhe
    M: krožnik juhe, kos kruha z mortadelo, sirom in kumaricami
    M 2: dva koščka skutinega zavitka
    V: jogurt

Bomo pa jutri bolj pridni, bo ješprenj :bigsmile:

Aja, prej sem se malo za hec stehtala, sem šla dol dve kili, ampak se ne bom prehitro veselila, ker je to najbrž na račun vode.
    •  
      CommentAuthortuna

Tudi jaz sem danes imela B dan. Pojedla pa sem: za zajtrk ananas, za kosilo malo cvetače in ohrovta in puranov zrezek, za večerjo pa isto kot za kosilo. Malo sem v skrbeh, ker pijem premalo vode. Če nimam plastenke ob sebi, potem sploh ne pijem. Ima lahko to kakšen vpliv na sam potek diete? Jutri bodo 3 tedni, kar sem začela z dieto, shujšala pa sem 5 kg. Tale vikend sem imela sicer rahlo krizo, OH dan sem malo izkoristila in se "napokala" sladkarij, ampak saj danes sem bila pa pridna :wink:
    •  
      CommentAuthorAicha

Vec vode boljse je, ker ti odplavlja svinjarijo iz telesa.
    Aicha
    •  
      CommentAuthormaydka
    • CommentTime26. Jan 2009

Pozdravljeni!
    Po enem tednu končno mal časa, da se vam javim.:bigsmile: Grozna gužva v službi. Pa še stehtala sem se v sredo in ni šel dol niti gram.:cry: Ful sem slabe volje zarad tega in me je že skor minila volja držat se diete še naprej! Please HELP!:shamed: Se še komu to dogaja, da teža kr stoji oz. ne gre nič dol?
    •  
      CommentAuthorAicha

Ja tudi Kozoroginji in meni.
    Tako, da si mislim da si telo hoce odpociti od vsega.
    Ne sekiraj se.
    LP Aicha
    • CommentAuthorMoca

Jaz sem se pa tehtala zjutraj in mi je pokazalo 67 kil, zdaj mi jih pa kaže 70. Je to možno ali je naša tehtnica pokvarjena? Razumljivo je, da imaš na tešče manj kil, ampak takšna razlika?
    •  
      CommentAuthorAicha

Tezko skoraj da ne.
    Aicha