Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

•  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime21. Feb 2010

Joze, seveda na sadni dan lahko jes suho sadje in malo oresckov.
    Ker je to zdravo.
    Vandolina pa ti bo povedala ce lahko to jes tudi kdaj drugic. Npr. za zajtrk suhe slive in fige.
    Samo saj ves, da je suho sadje kaloricno, ker ima do 6x vec sladkorja kot sveze.
    Aicha
    • CommentAuthorEucica

Imam super recept za B dan :

Papriko (rdečo lahko pa katerokoli) prerežeš na pol tako da dobiš 2 posodici in nadevaš z nadevom iz skute v katero nariblješ sir (seveda začinimo po želji umešamo notri tudi drugo zelenjavo-sama prepražim bučke)
    Damo na pekač pokrijemo z alufolijo in v pečico za 20 min. Potem uzamemo ven in na vsako papriko po vrhu še eno rezino sira.Pa nazaj v pečico (brez folije da se lepo zapeče)

:thumbup: super je res.Kot v mehiški.Recept sem zasledila na drugem forumu pa sem ga morala takoj preizkusiti.
    •  
      CommentAuthorAicha

Hvala bom preizkusila.
    Aicha
    • CommentAuthorjoze
    • CommentTime22. Feb 2010

nisem vedel da ima DO 6 KRAT več sladkorja suho sadje od svežega.
    opažam pa na sebi da od kar se ne nažiram-dobesedno- imam mnogo več energije.

žena en pozdravček, ker sem prepričan da to prebiraš.
  1.  
    zivjo

mene pa zanima za mlado zelje..bi ga namrec imela pri sadnem dnevu
    kot solato(narbano zelje+nariban korencek+olje+kis+sol+poper)pa
    nevem ce spada tja.ker nisem pretirana ljubiteljica sadja bi kar imela zeljenavo.::confused:
  2.  
    za EUCICO,

recept je doberpa mislim da bi mogel biti zelo okusen.a pa ni malo prevec kaloricen.
    pa malo sem zbegana.zaradi sira in skute kaj nebi mogli to dvoje posebej jesti.vsaj jaz sem tako razumela.
    • CommentAuthorjoze

dober recept če zelje lahko ješ namesto sadja-po moje ni priporočljivo

zanima me a lahko na pizzo poleg ketchapa dodaš ne vem npr.pelate oz, vsaj kakšen "konček" zelenjave oz. kako začimbo
    feferone, olive ali nič, če prav razumen, naj danes(se pravi 3 dan) ne bi jedli solate pri kosilu-mislim da sem jo jaz ob izvajanju pred 2 letoma jedel in očitno sem falil
    • CommentAuthorjoze

pa da naj bi za pizzo oz. testo uporabljali črno moko-a to drži a je lahko bela pa kaj je tuki razlike:shocked:
    • CommentAuthorEucica

Stella ana : Po moje lahko sej oboje spada u isto beljakovinsko skupino večji problem bi bil da bi mešala meso in sir.
    Kalorično pa sigurno ni edino kaj je kaloričnega (sir) jaz dam nemastno skuto (cerka 77kcal na 100 g) pa nemasten sir zraven pa jem samo zelenjavo po moje je manj kalorično kot nek svinski zrezek pa solata.
    •  
      CommentAuthordany

Ojla :bigsmile:

Stella ana: na sadni dan lahko brez skrbi ješ tudi vso zelenjavo. Jaz si tudi večkrat naredim zeljno solato in jo tudi začinim. Večkrat imam celo kislo zelje in mu dodam malo bučnega olja, sol in poper in česen. Mislim pa da k vitaminskemu dnevu (sadni, zelenjavni) ne spada fižol in grah. Nisem pa sigurna?

joze: na pico lahko daš tudi pelate in vso ostalo zelenjavo. Črna moka pa je bolj zdrava od bele. Kemično sicer ne vem razlage. Vem, da ima polnozrnata moka manjši glikemični indeks in tako drugače vpliva na izločanje inzulina.
    Na OH dan si jaz zraven špagetov tudi privoščim solato tako, da tudi tukaj mislim, da ni nič narobe, če jo ješ.

Če sem kje sfalila me prosim popravite :wink:
    • CommentAuthorzmajcy

hoj!

sem nova na tem forumu.na dieti sem od 13.1 in do danes sem zgubila 9kg .diete se ne držim čisto do potankosti saj zjutraj namesto sadja spijem ribezov sok ker imam zelo slabo kri.zatakne pa se tudi pri večerji, ki je nikakor ne morem jesti, če pa se prisilim mi je pa potem samo slabo in zaradi tega je raje ne jem več. tako da jem samo kosilo in čez dan še kakšno sadje če mi zapaše.vsak dan razen nedelj pa tudi telovadim.ponavadi dan pričnem z 30min pilatesa nato grem z kužkom na sprehod in po kosilu še 30min orbitreka ter najmanj 50 trebušnjakov dnevno. pred spanjam pa uporabljam še 90min abtronicX2. vse tiste,ki imate izkušnje z to dieto bi rada vprašala, če jo moram po 90ih dneh nujno prekiniti ali lahko z njo nadaljujem še nekaj časa dokler ne izgubim zaželjenih kilogramov,saj sem se v roku 3 let zaradi kontracepcijskih tablet zelo zredila.
    • CommentAuthormajčula30
    • CommentTime22. Feb 2010 urejeno

lep pozdrav..danes imam očiščevalni dan..jutri pa začnem z beljakovinskim dnevom..nikoli se še nisem držala ločevalne..ker pa imam kr precej nad 100 težo..upam, da mi uspe.je res..da ljudje z precej prekomerno težo ri tej dieti še hitreje izgubljajo kg?
    predvsem bi bila zelo vesela podpore:)))
    lep sončkast dan vam želiiiiiiiiiim):

maja
    •  
      CommentAuthordany

Pozdravljena majčula30 :bigsmile:

Ja pri nas totih, ki imamo precej odvečne teže gre na začetku hitreje, kot pa tistim, ki nimajo toliko kilogramov za izgubit. Koliko pa je tvoj cilj in koliko si visoka? Če ni skrivnost.
    No jaz sem štartala pri 101 in sem po mescu dni prišla na 96 kg. S tem, da sem nekajkrat grešila in da moje porcije niso ravno majhne. Vendar sem sama s sabo zadovoljna, ker sem si zadala daljši rok hujšanja. Vem, da ne morem v mesecu dni izgubit 30 kg. Tako, da sem si nekako za letos zadala prit na dobrih 70 kg. Že sedaj po dobri polovici prvega kroga se počutim veliko bolje. Ko pa lahko oblečem hlače, ki so mi bile premajhne mi pa kar samozavest raste. Pa še kakšna jopa zraven, ki mi je bila prej zelo na tesno in je takoj volja za naprej. Saj jedilniki niso tako slabi in vsak dan se kaj dobrega najde, tudi na vitaminski dan :wink:
    Danes pa je 50. dan in po vodnem dnevu se tehtam.

Lepo se imejte vsi :wink:
    • CommentAuthorladybug

pozdravljeni!

sem nova na tem forumu in danes sem zacela z locevalno dieto.vidim da se usi lepo uspodbujate med sabo in sem se odlocla da se vam pridruzim,lepo je brat kako so nekateri izgubili kar nekaj kilogramou in upam da bo tudi meni uspelo.ce bom pa potrboala kaksen nasvet pa upam da mi boste priskocili v pomoc :smile:

LP pa uzivajte
    •  
      CommentAuthorTalita

Pozdravljena Ladybug! Če bomo znali, ti bomo svetovali. Lep uspeh ti želim.
    •  
      CommentAuthorAicha

Pozdravljene novinke.

Res je, da nekdo, ki ima dosti kilogramov za zgubit pri vsaki dieti hitreje zgublja odvecne kilograme kot nekdo, ki jih ima manj za izgubit.
    Zmajcy vidis, da nisi na pravi locevalni dieti pa vseeno gredo kilogrami lepo dol.
    Vazno je, da imamo neko dieto.
    In, da jemo manj kot obicajno.
    Vsaka najde zase pravilni nacin in najlazjo pot za izgubljanje kilogramov.
    Za to pa imamo forum, da se podpiramo in si pomagamo.
    Aicha
    • CommentAuthorEucica

Saj je za sadni dan dovoljeno jabolka tudi skuhati ane (kompot) pa ga pač ne sladkam samo cimet in klinčki?:smile:

In pečena jabolka... ? Cel dan da svežem sadju mi nekako ne paše najbol v tem letnem času.
    •  
      CommentAuthorAicha

Lahko skuhas kompot.
    Pa speces tudi lahko jabolka samo brez vsega, sploh ne z maslom.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorminaa

hvala vam za nasvete,,sm poskusila sol zmešan z vodo na tešče in je zelo dobro pomagalo

Jože kar se tiče pice ti lahko daš vso zelenjavo gor razen koruze in fižola
    jst vedno bolj opažam da govorimo o več različnih ločevalnih dietah??

Bolj zdrava je črna moka ni pa nič narobe če uporabiš belo,,jst npr.dam pol bele pol pa črne
    moke,dam veliko čebule,paprike,gobic,korenčka ,kečapa in mi je res full dobra pica skor boljša
    od standardne
    lp
    •  
      CommentAuthorTalita
    • CommentTime23. Feb 2010

Jože kar se tiče pice ti lahko daš vso zelenjavo gor razen koruze in fižola

Pa tudi brez graha.
    • CommentAuthorEucica

Ja verjetno res govorimo o različnih ločevalnih dietah.Saj obstaja več različic. Veliko se jih ravna po Rinini knjižici. Jaz pa po svoji logiki ločujem in si pomagam z internetom (forum):bigsmile:

Pri različici ki sem jo uzela za osnovo je vsak zajterk in malico sadje.Zanima me če kdo je kaj drugega glede na dan , ki ga ima takrat .Na OH dan bi na primer zelo pasala kakšna polnozrnata žemljica ali kaj podobnega.
    • CommentAuthorjoze

za zajtrk oz. pri meni celo dopoldne se pravi tudi malica je sadje(2 jabolka ali 2 pomaranči ali 1 banana,2 hruške)samo sadja med seboj nebi mešal-jaz se tega držim

pizza je bila fenomenalna s feferoni,čebulo in pelati.hvala minna.

majčula30- predvsem se ne obremenjuj z težo in bodi močna.Prepričan sem da ti uspe,sploh če boš dodala še malo telovadbe-lahko samo več pešačenja.Ne obremenjuj se z okolico.
    Pri večji kilaži-tudi moja je 120 kg- je seveda uspeh večji. Meni je pred 2 letoma s to dieto ratalo 30kil dol spravit(na90).

tko da korajžno naprej, je pa res da če zdržiš prvih 14 dni si na konju.
    :swingin:
    • CommentAuthorjoze

talita hvala za nasvet za čez 4 dni če si spet omislim pizzo-po moje si bom makaroneali torteline z špinaco
  3.  
    lepo pozdravljeni:))

aaaaaaaaaa, danes je tako lep sončkast dan na koroškem...da je sam za gledat:)..in ja..danes štartam z beljakovinskim dnem..zjutraj oz zdaj malo sadja..za kosilo pa bom naredila piščančje ražnjiče s papriko in zelenjavno prilogo..ter zeleno solato..za večerjo pa seveda 1 ražnjič in solato..upam, da je to ok?..ali lahko vmes tudi jem kaj, če se mi zalušta?...sam da preguram 14 dni..ko je rekel jože..pol bo pa že zlaufalo!
    ena me je spraševala zgoraj..koliko sem velika..velika sem 175, stara pa 29( še par dni:))) namen imam pa shujšat s to dieto okoli 40 kg..pa še vedno ne bom tam kjer si želim, ampak dobr..neki bo..:)) ma saj se ne obremenjujem toliko..ker veste kaj..js sem sam premajhnaaaaa..ne pretežka:))

cmokaaaaaaaaa vsemmm:)
    • CommentAuthorzmajcy

hoj!
    spet mal pišem.zanima me če je kateri zaradi diete zamujala menstruacija?meni je ta mesec 3 tedne in ne vem ali je to zaradi diete ali je čas da obiščem ginekologa :) problem pa se je pojaviv tudi pri prebavi.čeprav sem probala že vse kar ste v tem forumu priporočili ni nikakor pomagalo tako da razmišljam da bi v lekarni kupila odvajalno sredstvo in me zanima če je kdo že poskusil z njim?
  4.  
    oj..zmajcy
    meni je zaradi diete menstruacija enkrat zamujala več kot dva mesece..pa se je pol uredilo, ampak za vsak slučaj...tk veš..baby check:)
    glede prebave pa ne vem..js sem mela skoz super..je pa nadležno..to ti pa verjamem
    • CommentAuthorEucica

Jože : jaz tudi ne mešam sadja med seboj ,za malico sicer jem drugo vrsto a samo eno vrsto.
    Danes imam sadni dan in ... groza.Za ostale člane sem morala za malico speči palačinke:cry::cry::cry: tako se mi jih je luštalo!
    Pa sem premagala to veliko željo in šla rajši sem na forum po malo podpore ker danes sem čisto brez energije in elana :neutral:
    • CommentAuthorzmajcy

majčula 30
    ja sej pol po 3h tednih je pršla :) no noseča nism k test ni nč pokazu sam me je mal skrbel vmes da ni kej narobe slučajno.bom pa za vsak slučaj vseeno šla mal pogledat ginekologa sam kaj ko pri nas čakaš skoraj 2 meseca preden si na vsti.
    •  
      CommentAuthorAicha

Zmajcy si vse probala kar sem napisala?
    Donat moras vsaj tri dni piti, da pomaga, ce si zelo zaprta.
    Ali pa se res posvetuj v lekarni.
    Aicha
    • CommentAuthorzmajcy

aicha po donatu mi gre na bruhanje, že samo ko ga vidim se mi želodec obrača ne da bi ga sploh pila.sem pa poskusila z slivami, jabolčnim kisom, slano vodo... grem čez kakšno urco ko končam z učenjem v lekarno pa da vidim kaj bodo tam rekli.
    • CommentAuthorjoze

kaj pa aktivia-sliva; ne delam reklame pa ta s slivo ni nič dobr sam men je pomagal
    • CommentAuthorEucica

A potem vas je več imelo težave z upočasnjeno prebavo med to dieto po kolikšnem času pa se to pojavi?
    :confused:
    •  
      CommentAuthorAicha

Ja odvisno od organizma.
    Nekateri niso imeli problemov.
    Vedno pac poskusis sproti resevati problem.
    In najmanj agresivno. S suhimi namocenimi slivami.
    Paziti je potrebno, da sploh ne pride do problema.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina

Slive se namočijo zvečer, zjutraj jih poješ in popiješ še tisto vodo. Meni pomagajo tudi dateljni. Tudi arašidi so OK. No vsak ima drugačno
    presnovo, tako, da kar enemu pomaga, drugemu ne. Jaz lahko spijem 2 l donata in mogoče bom šla potem čez 2 dni na ...
    • CommentAuthorjoze
    • CommentTime24. Feb 2010

dobro jutro
    včeraj sem imel sadni dan, tako da se mi "šnicel" za kosilo že vozi pred očmi.:shocked:
    Danes sem pa res lačen.

Spomnil sem se da imaš pri mesu lahko ribe.to mi je čisto O.K. Ali imam potem lahko zvečer npr. eno konzervo ribic rio mare ali delamaris v olivnem olju, če se ti ne da kuhat- olje seveda odstranim.
    Meso je meso, a se motim.

Moram se pohvalit, da sam sebi dvignem samozavest-nisem več tako napet, da bi me skrbelo, da mi na hlačah odnese kakšen gumb ob nepravem trenutku, kar se je že dogajalo.
    •  
      CommentAuthordany

Zdravo :bigsmile:

joze: mislim, da bo odgovor na tvoje vprašanje takole: če ješ meso za kosilo, ga bi naj tudi zvečer -polovico manj. Tako tudi piše v knjigi. Glede rib, da bi jedel popoldan kuhano/pečeno zvečer pa konzervo ne vem ali je vredu. Vendar si sama tudi včasih privoščim kar konzervo.

Glede gumbov pa: tudi manj elegantno izpopolnjenim se dogajajo nerodne zadeve, tako da je to relativno. Sem pa se sedaj spomnila, da je meni na novoletni zabavi pri izgranju pikada šla zadrga k vragu, pa sem se tudi za nič počutila. Še dobro, da sem imela daljšo jopo, ki je segala preko zadrge :wink:
    • CommentAuthorEucica

Joze : če se ti ne da kuhat je odlična tunina solata (tuna iz konzerve) Lahko jo daš v zeleno solato in narežeš še notri malo paradižnika strok česna sol,poper kis (olja ne rabiš če je že u tuni)
    Pa je zelo dobro in nasitno.Poskusi :wink:

To je še bolše kot pa če ješ samo tuno.Ker zelenjava ima tako imenovane "negativne" kalorije. To pomeni da telo za njeno prebavo porabi več energije kot jo dejansko vsebujejo torej greš v minus.(To ne velja za tuno) ampak ti zelenjava odšteje nekaj tuninih kalorij.:bigsmile:a ni to super
  5.  
    Ločevalna dieta gre proti koncu, samo jutri se sadje, potem voda, mesek, ter krompir...Se pravi se 4 dni:) Potem sledi vzdrževalna dieta..Po 3 mesecih vzdrževalne diete pa nameravam zopet priceti z ločevalno..da dosežem svoj cilj..

Samo v vednost, v 2 mesecih in 24 dneh sem izgubil natanko 23 kg. Imel sem 128kg, sedaj sem na 105 kg. (pa se ni konec meseca:):) Imam pa cilj 90 kg, kar je glede na mojo visino in definicijo telesa, 185 dovolj:)

Tako da, le pogumno naprej:)

Lp
    •  
      CommentAuthordany

Super policeman90. Čestitke :clap::clap::clap::clap::clap:

Res ti je uspelo zelo veliko dol spravit in prepričana sem, da boš tvoj cilj tudi dosegel v drugem krogu. Sicer pa tudi, ko boš na vzdrževanju boš nekaj kg šel dol.

Ciao :shades:
    •  
      CommentAuthorTalita

Policeman, kakšne pa so tvoje porcije? Poješ manj ali normalen obrok? Jaz sem pri ločevalni dieti izgubljala težo samo po sadnem dnevu in vodnem. Na sadni dan sem izgubila kakih 400 g, kar je v 1 mesecu okoli 4 kg minusa.
  6.  
    bravo policeman...................
    • CommentAuthorjoze

Eucica bom probal pa ti sporočim to solato s tuno

Policeman vsa čast- kapo dol-kjer je volja je moč!!

Talita to skor ne morem verjet. Razen če nisi že sedaj normalno težka in imaš samo"ženski konpleks", in idejo da ti na sebi nekaj ni všeč.
    Normalen obrok- samo če rečeš v trgovini dva puranja zrezka, jaz doma naredim 4 komade, saj dva zrezka lahko tehtata tudi čez pol kile, kar pa je po moje za en obrok odločno preveč. solate oz.zelenjave pa kolikor se mi je srce poželi.Zame je na primer en zrezek velik kot ženska dlan.
    Talita ne obupaj pri nekaterih traja do uspeha malo dlje-važno je priti na cilj-ali5 ali pa 30kil nima veze-gre za PRESNOVO metabolizma, ki naj bi bila za telo celo pozitivna.
    •  
      CommentAuthorTalita
    • CommentTime24. Feb 2010 urejeno

Joze, startala sem z 89 kg, zdaj pa sem že na 64-65 kg. Je pa res dolgo trajalo, da sem prišla do sem.
    • CommentAuthorjoze

ja madona to je to-draga moja to je 25-30 %. kaj bi še rada. KAPO DOL-sam da ti rata obdržat, meni pred 2 letoma ni in sem v 2 letih dobil nazaj VSE; razen ene2 kilce, kar vedno niham.
    Jest sem sedaj na dieti šele en teden in vem da bom shujšal-SKRBI ME VZDRŽEVANJE moje telesne teže po dieti
    •  
      CommentAuthorTalita

Ja, saj jaz se nič ne sekiram, ker kilogrami ne gredo več dol. Priznam pa, da sem zaskrbljena, da mi bodo, še preden se bom prav zavedala, skočili gor. Imam občutek, da bom morala biti na dieti vse življenje, ker metabolizem se je čisto na glavo obrnil. Malo kaj bolj kaloričnega pojem, in se zato odpovem večerji, pa je takoj kilogram več.
  7.  
    Talita, prvi mesec so ble porcije res manjse, sedaj zadnja 2 meseca pa jem normalne porcije, ne glih tako majhne, pa gre vseeno dol:) Kosilo ob 12.00, vecerjo ob 18.00..in nic drugace..In 3 mesece sem jedel eno in isto, primer: krompir z ketchapom, ali pa spagete z ketchapom, in nic drugega. Vmes mogoce 2x prebranec. Drugace pa eno in isto, ker mi sede ta hrana. Obvezno pa Ketchap. No razen ko je bil mesni dan sem jedel popecenega piscanca, ali cevapcice, ali pleskavice. Zraven pa VELIKO solate:):) Res pa da tudi na delu ne mirujem glih, se kar gibljem:) Kruha tudi nisem probal ze 2 meseca in pol:) Sladkega tudi zadnji mesec zelo malo, rajsi pol porcije od kosila:) Obvezno pa vodni dan, na sadni dan pa pojem zelo malo sadja, ker mi ne pase:)

Prekrsil sem se samo 1x do zdaj, ko sem plaval, sem pojedel cez cel dan samo manjso pico:)
    • CommentAuthorEucica

Talita jaz te čisto razumem !Mene je tudi tako strah tega.Jem zelo male porcije in danes se počutim tako sito po včerajšnjem sadnem dnevu zdi se mi da sem težja za 5 kg :cry: čeprav se zavedam da nisem naredila napake.Pa še vedno več se gibam.Ne morem in ne morem se pa znebiti tega občutka.

Tudi meni marsikdo reče da naj preneham če mi ni dovol.Mislim da je dosti bol pomembno da se sami počutimo dobro v svojem telesu.Imamo tudi različne postave in kilažo zelo različno razporejeno. Zato teža bol malo pove o sami podobi.:confused:
    Tko da Talita pogumno naprej :wink: pa čestitke za že izgubljene kg in tudi tebi poliuceman90
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime25. Feb 2010

Policeman90 bravo. !!!!!
    •  
      CommentAuthorminaa

čestitam Policeman90 in Talita

žalostna novica ampak ni šlo drugače.Pri tašči na rojstnem dnevu včeraj....mogla sem jesti kosilo,ker jim ni jasno zakaj ne.
    Kaj predlagate v takem primeru,jaz sem imela kar vodni dan in jutri nadaljujem z sadnim?
    Zdaj pa dragi je večerjo...paradižnik s čebulo z bučnim oljem in sezamov kruh,,kaj čem kot gledat:(
    Hvala bogu da imam vas da sem šla takoj na forum in sem že "pozabila" na hrano.
    • CommentAuthornrl

ojla
    čestitam vsem ki vam je uspelo zgubit kg. Jaz sem končala hitro dieto z jajci sedaj pa bi poiskusila to ločevalno dieto mi je nekako boljša ker je hrana tudi na žlico kar sem pogrešala pri prejšnji dieti. Sedaj pa bi imela vpašanje ker nisem ravno ljubiteljica zelene solate - no saj jo pojem ampak mi nekako ne gre po grlu, se zelo mučim, če lahko potem namesto te pojem rdečo peso