Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

•  
      CommentAuthorniks
    • CommentTime2. Mar 2010

mi imamo danes vodni dan... in se bomo tehtale... 1.vodni dan sm zdržala, sedaj tega pa sem morala pojesti eno kajzerico, ker sem imela kar luknjo v želodcu. :neutral: popila sem samo 1 l vode in 1 skodelico zelenega čaja z limono. od vode se mi kar meša... ampak se bom mogla 3. mesec bolj potrudit, ker se mi zdi, da voda vpliva saj malo na kg. upam da je teža ista kot pri tazadnjem tehtanju, ker če ni mam občutek, da me bo kar mal minil use skup. ampak ker sm si zadala nalogo, da pridm čez ločevalno dieto bom to tut naredila. 3. mesec se pa res ne mislim čisto nič kršit. upam da mi bo uspelo :D

za tiste, ki ne morejo na vodni dan s samo vodo... sestrična mi je rekla, da je dovoljeno piti sadne sokove in čisto zelenjavno juho, če keri to pomaga??
    pa jaz osebno pijem tudi čaj, malo sladkan z limono. :D
  1.  
    Manj strogo locujes? Lahko katera to malo obrazlozi, da primer? Ker jaz se vedno locujem meso, krompir, sir, itd....

=/

Lp
    • CommentAuthorsonchyyy
    • CommentTime2. Mar 2010

vandolina hvala:D
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime2. Mar 2010

Policeman:
    za kosilo jes B
    za vecerjo OH
    ali obratno.
    In sploh ne mesas ob nobenem obroku B in S ali OH.
    Za vsak obrok velja zivila iz ene skupine in zelenjava.
    Zajtrk pa sadje.
    In porcije ostanjeo male.
    Sem bila jasna ali spet konfuzna kot obicajno.
    Z: sadje
    M: sadje
    K: meso in zelenjave, ali testenine in solata, ali riz in solata
    V: skuta (vsi ostali siri so mastni) paradiznik, testenine in zelenjava, pizza

V glavnem nimas vec samo B ali S ali OH dneva ampak locujes samo znotraj obrokov.
    Aicha
    • CommentAuthorsonchyyy
    • CommentTime2. Mar 2010

eno vprašanje...lahko juho izpustim z obroka...ali jo moram obvezno jesti?
    • CommentAuthorEucica
    • CommentTime3. Mar 2010

Sonchyyy: Jaz nikoli ne jem te juhe.Mirno jo lahko spustiš.:smile:
    •  
      CommentAuthorminaa
    • CommentTime3. Mar 2010

oj,
    sonchyyy ..jaz bi ti priporočla da ješ juho,ker pospešuje presnovo
    pa saj je to sam dva dni za B on Š dan
    uspelo ti bo sam ne delaj pregreh

jaz mam v soboto prvi vodni dan in sem se do zdaj enkrat prekršla
    ampak sem naslednji dan nadaljevala z vodnim dnem
    nič boljše se ne počutim da bi kaj shujšala,bomo pa videli v soboto
    javim rezultate,,sem pa zelo aktivna hodim vsak dan na aerobiko
    in plavam 2krat na teden,,tako da nekaj bo iz mene

Vsem novinkam: "Dobrodošle"
    • CommentAuthorEucica
    • CommentTime3. Mar 2010

A res bi mogle to juho prakticirat ?:shocked:
    Men se zdi da imam zaradi tega sadja že malo preveč dobro presnovo :rolling:
    vse gre ven iz mene.Po moje je ta juha da nisi spet hitro lačen ker tam kjer sem si jaz ogledovala dieto je pisalo. "Na koncu popite juho (NA KONCU!)ker se najdlje prebavlja." Tko da mislim da zato da malo zaposliš trebušček .

No meni so šli kg dol brez te juhe :tooth: hvala bogu.
    • CommentAuthorEucica
    • CommentTime3. Mar 2010

Pa še nekaj mi lahko katera pove ali je sagedim golaž dovoljen n B dan.Tak manj masten saj bi lahko bil a ne če je notri le prepražena čebula ,mesek.paradižnikova mezga in pa zelje. :neutral:
    •  
      CommentAuthorminaa
    • CommentTime3. Mar 2010

ne vem sam vem da sm tko slišala da naj bi se juhaobvezno popila po kosilu,
    jst se tega držim,in svetujem kot se meni zdi prav
    jaz mislim da se to tudi lahko je za B dan tko da počakaj na še kak odg.,ker
    nisem čisto sigurna,da ti ne bom kaj narobe svetovala
    kateri dan pa imaš po vrsti,,jaz v soboto 29

lp
    •  
      CommentAuthorminaa
    • CommentTime3. Mar 2010

naj mi kdo predlaga kaj bi danes jedla za škrobni dan
    sm se naveličala vedno sno in isto,koruzo,prebranec,pasulj,riž
    a je še kaj kar bi lahko jedla

hvala
    • CommentAuthorovcka
    • CommentTime3. Mar 2010

<blockquote><cite>Posted By: minaa</cite>naj mi kdo predlaga kaj bi danes jedla za škrobni dan
    sm se naveličala vedno sno in isto,koruzo,prebranec,pasulj,riž
    a je še kaj kar bi lahko jedla

hvala</blockquo

lahko ješ krompir...jaz ga ponavadi spečem v pečici,seveda je pa zelenjava zraven
    • CommentAuthorEucica
    • CommentTime3. Mar 2010

Jaz sem si zadnič na škrobni dan naredila zelo dobro solato z lečo.

Lečo daš namakat čez noč zamenjaš vodo in jo kuhaš nekje 45 min. Na 2 žlicah olivnega olja prepražiš čebulo ,strok česna, in na zelo tanke rezine narezan korenček ,dodaš paradižnikovo mezgo ,origano,soliš ,popraš na koncu dodaš malo jabolčnega kisa.

V večjo posodo narežeš zelenjavo po želji (paradižnik,čebulo,papriko) in preliješ s to polivko ,premešaš in to je to.:bigsmile:
    Meni je bil okus zelo všeč. Leča naj bi bila zelo dobro dietno živilo.Poskusi :wink:
    • CommentAuthorpeti
    • CommentTime3. Mar 2010

oj.pozdravljeni.jst sm danes na škrobu.neki me zanima.če maš mogoče pozno kosili je večerje še vedno obvezne,al jo lahko izpustiš?
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime3. Mar 2010

Segedin lahko jes za B dan.
    Saj je iz mesa in zelja.

Na S dan lahko jes vse zive solate, rizote samo malo se je treba znajti.
    Jaz jem dostikarat solato iz cicerike in strocjega fizola, pa krompir pecen v pecici.

Lahko izpistis vecrjo ni pa priporocljivo.
    Aicha
    •  
      CommentAuthordany
    • CommentTime3. Mar 2010

Na škrobni dan lahko tudi jemo kašo (ajdovo, ječmenovo). Narejeno na solato ali pa prepražena čebula (malooo olja) in zmešamo zraven kašo. Lahko se doda še paradižnik, paprika.
    Malo se da eksperimentirati :wink:
    •  
      CommentAuthorminaa
    • CommentTime3. Mar 2010 urejeno

hvala vam vsem za odgovore
    sem si kar lečo nardila ,je blo super
    kaj pa kus kus tud spada pod škrobni dan ,(je od pšenice)?
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime3. Mar 2010

Kus-kus je OH.
    A.
    • CommentAuthorEucica
    • CommentTime3. Mar 2010

Ja mole popestritve tako prav pride.Čeprav moram priznati da največ domišlije imam pri OH večerji sahar tortice,tiramisu,palačinke,nutella ,krofi.... :smile:

Znam pa tudi eksperimentirati pri drugih dnevih in sem našla tudi take jedi ki jih bom zagotovo jedla tudi po dieti.Če pa kdo najde kak novi recept pa naj kar napiše.
    •  
      CommentAuthorminaa
    • CommentTime3. Mar 2010 urejeno

ja hvala enako eucerica,zadnič je bla kolegica pr men in sva delali
    korenčkovoo torto,,se sliši zanič sam je blo superrrr,,ne vprašaj kako
    se dela ker sm jo naslednjič sama poskusila in......slabo izpadlo
    pa še to ,a ti si sama delaš doma tortice za ta dan??
    maš kak recept enostaven

zdj sm mal v dvomih jst celo dieto jem polento za Š dan
    a je še ker tak pa da mu je uspelo shujšati???
    •  
      CommentAuthorNaya_Lyn
    • CommentTime3. Mar 2010

Minaa polenta je OH. Na škrobni dan sem si ponavadi nardila cvetačno juho pa kakšen krompir še notri vrgla in jo pojedla s kosom kruha. Fuuuul paše za želodec pa za prebavo tudi. Včasih sem si pa na čebuli prepražla sveže šampinjone in tudi to pojedla s kosom kruha. Ni mi pa ravno odgovarjalo, ko sem jih potem jedla za večerjo ker so pretežke. Juhe pa na B in Š dan nisem vedno pila, mogoče 2x ali 3x, pa so šle kile vseeno dol.

Ravno včeraj sem nardila ananasovo jogurtovo tortico in komaj čakam jutri da jo probam. Za večerjo na OH dan se pa nisem ravno prepuščala pregreham. Ponavadi sem pojedla 1 ali 2 kepici vanilijevega ali jogurtovega sladoleda, se mi zdi če ješ čokoladni sladoled ali kšno čokoladno torto še vseeno malo "golfaš". Sem bila kar stroga do sebe 1. mesec in vrjetno so bili tudi zato rezultati taki kot so. Mi pa ni prav nič žal, ker se mi je kar posmejalo na prvi vodni dan :bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime3. Mar 2010

Naya lepo bi bilo ce bi dala recept za tortico slisi se vabljivo.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorNaya_Lyn
    • CommentTime3. Mar 2010

Zmešaš žitne kosmiče in malo medu in cimet za aromo, toliko da pokriješ dno modela (0,5 cm, paziš da ne pustiš nobene luknjice), to daš v pečico za 10-15 minutk da se malo zapeče.
    V drugi posodi zmešaš en navadni jogurt in pol sadnega (jaz sem dala ananas-banana light), žlico limoninega soka, dodaš 3,5 dcl stepene smetane in želatino (vedno uporabljam tisto v lističih in potrebuješ za to 2 paketa = 12 lističev) ki ste jo prej namočili in potem nad soparo raztopili. To vse skupaj smešaš v gladko maso in dodaš poljubno sadje (ananas). Naliješ vse skupaj na pečene kosmiče in daš v skrinjo da se strdi. Čez kakšne tri, 4 ure pa lahko še malo okrasiš s sadjem. Vse skupaj pa naj stoji v skrinji vsaj 5 ur, ampak merkaš da ne zamrzne! Potem se pa lahko malo igraš in daš kakšen drug sadni jogurt in drugo sadje. V originalnem receptu je sicer še sladkor ampak sem ga jaz kar preskočila. Uporabila pa sem navadni jogurt z 0,1% MM in sadni z 1,6% MM.

Jaz jo bom probala jutri ampak sem jo enkrat že nardila z jagodnim jogurtom in jagodami in je superca, za prste obliznit :bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime3. Mar 2010

Kaj veljajo koruzni kosmici?
    Slisi se dobro, vsekakor bom poskusila.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime3. Mar 2010

Naya ali lahko dam noter Gelatina Fix?
    S temi listici nisem najbolj prijatelj.
    A.
    •  
      CommentAuthorNaya_Lyn
    • CommentTime3. Mar 2010

Pardon, ovseni kosmiči :) Mislim, da lahko ja, samo da je želatina. Meni osebno so lističi bolj enostavni. Namočih jih v mrzlo vodo za pet minut, da nabreknejo in potem vodo odcediš. Želatino pa lahko tudi kar direkt na štedilniku raztopiš, samo paziš da ne zavre. In jo potem zmešaš skupaj z ostalo maso.

Simpl ko pasulj :bigsmile:

No moj dragi se ravnokar baše tukaj pred mano z mojo tortico, še dobro da sem se po enem mesecu že navadila in da me ne gane več :tongue:
    • CommentAuthorsonchyyy
    • CommentTime3. Mar 2010

Naya_Lyn koliko kg si shujšala do zdai z to dieto? in to samo z dieto ali maš še kakšni trening zraven?
    •  
      CommentAuthorNaya_Lyn
    • CommentTime3. Mar 2010

Sonchyyy: začela sem 1.2., 1.3. sem imela prvi vodni dan in sem zgubila 9,3 kg. Mam pa kar nekaj treningov še zraven. Vsak dan naredim 4 serije vaj po 15 za roke (biceps, triceps), prsi, trebušnjaki (vse skupine mišic), hrbet, stegna, ritka :bigsmile: Zraven si nabijem muziko in gre vse skupaj lažje, traja pa ene pol ure vse skupaj. Vsak dan prehodim najmanj 5 km, včasih vmes še malo laufam, če imam kaj volje, 2x na teden grem na kakšen okoliški hrib (500 - 700m), enkrat na dva tedna si privoščim plavanje in savno ...kar aktivno. Treniram zares zelo veliko ker se "bojim" odvečne, mlahave kože. Zraven pa uporabljam še mleko za čvrsto kožo, baby olje in gel za prsi in dekolte. Ta mi sploh pomaga ker sem v enem mesecu zgubila 7 cm okoli prsi in je treba ukrepat!!
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime3. Mar 2010

Ok bom dala ovsene kosmice in poskusila z Gelatino fix.
    Hvala.
    Aicha
    • CommentAuthornrl
    • CommentTime3. Mar 2010

ojla
    jutri bi začela z to dieto in imam še eno vprašanje ki mi je zelo pomembno. A bi bilo zelo napačno če bi jedla sadje do treh, štirih popoldne potem pa kosilo ker mi čas nikakor ne dopušča za kosilo ker imam na faksu predavanja na polno, za večerjo bi bilo pol pa verjetno že pozno če bi jo jedla ob osmih zvečer
    •  
      CommentAuthorNaya_Lyn
    • CommentTime3. Mar 2010

Sonchyyy kako daleč si pa že ti s to dieto?

Aicha sporoči kako ti je všeč :smile:

nrl: večerjo moraš obvezno pojesti do osmih zvečer, po osmi uri zvečer ne ješ ničesar več. Za kosilo je pa pomoje ok, ampak naj ti raje pove še kdo drug.
    • CommentAuthorsonchyyy
    • CommentTime3. Mar 2010

hvala za odgovor...kajti sama vsak dan po eno uro in pol uporabljam orbitrek...in me zanima če je to dovolj...
    •  
      CommentAuthorNaya_Lyn
    • CommentTime3. Mar 2010

To je pa od vsakega posameznika odvisno če mu je dovolj. Včasih sem delala pilates pa mi je bilo premalo 20 minut. Sedaj grem pa rajši ven, da se še nadiham svežega zraka in fajn prešvicam. Ni boljšega občutka kot pa priti domov ves prepoten in maš naslednji dan musklfibr :bigsmile::bigsmile:
    • CommentAuthorsonchyyy
    • CommentTime3. Mar 2010

Naya_Lyn sem čist na začetku...danes je bil drugi dan diete...telovadim pa redno že dva tedna...vprašala sem te za kg zato ker me zanima kolko lahko pričakujem po enem mesecu...moj cilj pa je na koncu diete shujšati 12 kg vsaj:D
    • CommentAuthorEucica
    • CommentTime3. Mar 2010

Naya_Lyn : jaz mislim da se s tem nič ne goljuvaš (sladice) ker ravno v tem je poanta da se zdresiraš da lahko poješ samo tisti en kos.In ravno to je to da si v skušnjavi in na preizkusu. In tak trening ti pomaga za čas ko ne boš več na dieti.Poleg tega je čokolada pri tej dieti obvezna zaragi alergij.

Bom pa vseeno preizkusila tole tvojo tortico ker zveni božansko. Hmmmm..:smile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime3. Mar 2010

Ni mi jasno zakaj bi bila cokolada obvezna zaradi alergij?
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime3. Mar 2010

:shocked::shocked::shocked::shocked: 37 postov za prebrat in to samo ker me en dan ni bilo. Grrrrrr
    •  
      CommentAuthorNaya_Lyn
    • CommentTime3. Mar 2010

Tudi meni ni jasno zakaj temna čokolada zaradi alergij.

Eucica: Ne zato ker bi mogla bit na preizkušnji ampak ker je kos čokoladne torte precej bolj kaloričen kot kos jogurtove torte, plus sladkor in vse. Temne čokolade pa pojem samo en košček ker mi enostavno ne gre dol. Je navadna milka še zmerej najboljša, kmal bom pozabla kakšna sploh je :bigsmile::bigsmile:

Sonchyyy: jest mam po mojem mnenju za shujšat 23kg, no zdej še 14 :bigsmile: In vem da to kar sem jest zgubila v enem mescu je cist prevec in nezdravo, to je blo pomoje tudi zarad vseh nezaužitih sladkarij, ker jih enostavno obožujem :bigsmile: Na 168cm bi rada imela 50 - 53 cm. Ampak sem si dala čas do 1.6., dieta se mi pa konča 4.5.
    • CommentAuthornrl
    • CommentTime3. Mar 2010

Naya_Lyn hvala za odgovor se bom potrudila da bo vse tako steklo kot mora bit sam se bojim da bo premalo premora med kosilom in večerjo.
    no tako zdaj sem glih iz kitajske restavracije ker me zdaj ne bo več videla nekaj časa jutri pa veselo na delo popravici povedano komaj čakam da začnem s tem da vidim če sem vzdržna ampak kaj čmo če homem bit kokr tok kul v kopalkah čez poletje na morju je treba delat tud na tem a ne punce. Sem pa zelo vesela da sem našla eno tako skupino ki se lahko z njo odkrito pogovarjam glede svojih problematičnih odvečnih kilogramov.
    A še katera začne jutri da bomo lahko skupaj debatirale o kakšnem dnevu in da si bomo v oporo pri kakšnih dnevih ko nam ne bo šlo?
    • CommentAuthorsonchyyy
    • CommentTime3. Mar 2010

jaz sem pri drugem dnevu...in moram priznati da je težko...me prav mikajo kokice in sladkarije...a se pogumno izogibam....upam da bo z časom lažje
    •  
      CommentAuthordany
    • CommentTime4. Mar 2010

Aicha: temna čokolada je proti alergijam in jo zato priporočajo eno rebro na OH.
    Lep dan vsem :boogie:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime4. Mar 2010

Ne razumem kaksnim alergijam?
    Kaj jes takega, da moras jesti cokolado, ki iznici alergijo?
    Ne vem.

Naya_Lyn pa bos v redu s 50 kg pri 168 cm?
    Jaz imam 165 s 50 izgledam malo presuho.
    No, je pa odvisno.
    Pozdrav Aicha
    • CommentAuthorjoze
    • CommentTime4. Mar 2010

pozdrav vsem
    Po dolgem času se vračam, pa ne da bi na vas pozabil , ampak "biznis je biznis".
    Te dni se nisem mogel ravno držati strogega reda diete, tako da sem čez dan, kljub tempu zdržal ob sadju, zvečer pa na obroku , ki je padel na tisti dan. Moram reč da kile pri moji teži lepo padajoin da se mi po dobrih 14 dneh že kar lepo pozna.
    Sem pa nekaj opazil. Če jem obrok npr. zvečer ob 7 ali 8 celo noč slabo spim. Od kar sem na dieti kar kipim od energije čez dan in zvečer sploh ne morem zaspat, zjutraj bi pa poležaval do osmih....
    Ko vstanem je bolje-takoj sem na 110%:smile:.
    Držim pesti, da nam vsem skupaj uspe.

Madona gledam zgornje komentarje- a so si nekateri vzeli dopust, da tako vstrajno telovadijo-ne vem če je to zdravo, saj smo kile pridobivali npr.2 leti shujšati pa hočemo v 3 mesecih-seveda vsakemu privoščim uspeh, samo.......:devil:
    po 1,5 ure orbiteka + ostala telovadba se pravi ene 3 ure na dan. Kapo dol da najdeš toliko prostega časa, samo pred ene 3 leti sem bil jaz na istem in sem dobilobratni efekt-po končani dieti in mojem pol manjšem gibanju so se kilogrami vsi vrnili+ še kakšen za po vrhu.
    Seveda ti želim, da pri tebi nebi bilo tako.

Danes imam dopoldne čas in prvi dan-se pravi meso...komaj čakam.....
    Sicer pa se še kaj oglasim pa sporočim kako napreduje moja dieta
    IMEJMO SE RADI:boogie:
    • CommentAuthorjoze
    • CommentTime4. Mar 2010

predlagajte kako naj se ognem praznovanja rojstnega dne -ne udeležbe ampak torte- če mi na ta dan ne padejo makaroni in popoldne tortica:dinner:.
    Izgovor da imam slab želodec ne bo dovolj, saj je tako širok da se vanj skrije polovica torte ne samo košček:whorship:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime4. Mar 2010

Joze reci, da ti ni dobro po sladkem. Da ne ves ali imas tezave z zelodcem ali pa zato ker ti metabolizem ne prenasa hrane z visokim GI.
    Sirina zelodca pa ni vazna za tezave.

Zato pa jaz zmerno telovadim ves cas ze dve leti z istim tempom.
    Sem pa prebrala, da so za trebusne misice najboljsi pocepi.
    Kdo ve.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime4. Mar 2010

Glede alergij pa tole:

jaz sem na začetku diete imela prečiščevalno dieto, imela sem grozno alergijo. Na vratu so se mi pojavili veliki izpuščaji, ki so zelo srbeli,
    pa še poleti je bilo, ker sem se zaradi velike teže tudi zelo potila v glavo in vrat in me je stalno peklo. Dokler se vseskupaj ni umirilo je bilo
    zelo zoprno.
    Potem se tudi po TV videla eno oddajo, ko so za preiskus hujšali dve ženski. Ena je dobila enako alergijo in na istem mestu kot jaz.
    Grenka čokolada pa je najbrž zaradi takih ali drugačni alergij.

Pa lep pozdrav Vandolina
    • CommentAuthorEucica
    • CommentTime4. Mar 2010

Ja jaz sem tudi po drugih forumih tko brala da je treba to temno čokolado jest meni je pa ta grenka kar ušeč no .

Naya_lyn : nekako se mi zdi da ni vse v kalorijah meni grejo (sem začudena ampak je tako) kilce ravno po OH dnevu najbol dol in pa seveda po sadnem.Ampak jaz za večerjo jem samo sladico, ne pa večerjo in pol sladico.

Kako pa je kaj s sladkorno a je tud kakšna nevarnost pri tej dieti???
    :confused::confused:
    • CommentAuthorpeti
    • CommentTime4. Mar 2010

oj,ko berem vse te vaše komentarje...kako vam gre dobro bi se kar zjokala.od začetka diete je minilo 8 dni pa še nič.vem da je potrebna vztrajnost,ampak vsaj en kilogramček.vsega se držim po navodilih.kdaj lahko realo pričakujem prve rezultate?bojim se da mi tudi ta dieta ne bo pomagala.
    •  
      CommentAuthorNaya_Lyn
    • CommentTime4. Mar 2010

Ne, ne nisem vzela dopusta za trening, hehe:) pa saj ne vzame toliko casa. Hoja mi vzame 1uro, vaje za moc pa zvecer pol ure. Med vikendi pa kaksni hribi. Ne mislim se po 90dneh vrniti nazaj tko kot je blo vcasih, bi rada da to postane moj zivljenjski slog ker se v zadnjem mesecu pocutom fenomenalno, lahkotno:)
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime4. Mar 2010

Eucica to bi naj Joze uporabil samo za izgovor.

Preden sem po kosilu sladko zaspala (po dolgem casu sem spala samo 7 in ne 12:shamed: ur) sem razmisljala:
    ce bi zenske pri 20-tih zacele skrbeti za postavo, prehrano in rekreacijo, nam sedaj ne bi bilo treba, ker nam bi redna rekreacija
    zlezla pod kozo.
    In nacin prehranjevanja.
    Ne pa, da se moramo na stara leta mucit.

Dobila sem pismo od komisije, da vidim kaj je z zdraviliscem.
    Moram ponj na posto.
    Sicer pa mi je danes fizijater predpisal terapijo do konca marca samo blago razgibavanje, vec pa: se bomo pogovarjali po tem.

Aicha