Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthorzmajcy
    • CommentTime9. Mar 2010 urejeno

hoj

eucica mava podobne probleme.tudi jaz sem imela podobne simptome kot ti in sem seveda šla k zdravniku da zvem če je to od diete in če bi morala prekiniti. dal me je na pregled vode in krvi in mi povedal da se pač moje telo še ni navadilo na takšen način prehrenjevanja(dieta ni bila šok za telo in organizem), če se ne boš bolje počutila ti vsekakor priporočam obisk zdravnika.
    lep zasnežen dan vsem
    • CommentAuthorEucica
    • CommentTime9. Mar 2010

Hej Zmajcy!

Danes je stanje kar se želodca tiče dosti bolše.Še vedno pa me daje vročina in bolečina v udih.Pri zdravniku sem naročena v petek pa da vidim kaj bo povedal.Razmišljala pa sem da nebi imela več sadnih dnevov.Saj so težave nastopile ravno po njem izgubiti pa moram še samo 4.4kg pa še nisem niti na tretjini diete. Če jih bom pa že imela bom pa jedla samo doma narejene kompote, sveže sadje in zelenjava mi očitno ne odgovarjata najbolje.Poleg tega je pa prekuhana hrana bolj prijazna za želodec.

A tebi se je stanje izboljšalo??:neutral:
    • CommentAuthorzmajcy
    • CommentTime9. Mar 2010

meni so se pa simptomi pojavljali največkrat pri oh dnevu in še to takrat kadar sem jedla testenine tako da sem sedaj testenine zamenjala za doma narejeno pico ali pa na tisti dan pojem samo kakšen kos slanega peciva in se naslednji dan veliko bolje počutim kot sem se prej. ja stanje se mi je po nekaj dnevni dieti, ki mi jo je priporočal zdravnik( samo kuhana živil - na podlagi ločevanja) zelo poboljšalo in imam zopet ogromno energije ki jo lahko posvečam telovadbi česar med bolečinami nikakor nisem morala početi :)
    •  
      CommentAuthorminaa
    • CommentTime9. Mar 2010

sonchyyy mislim da lahko ješ ananasov kompot sam brez soka,ki preide zraven.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime9. Mar 2010

Eucica: ananas in kumare so slaba kombinacija za zlodec.
    Mogoce je bilo to krivo, apmak vrocina+bolecine v telesu bi bolj kazalo na gripo ali kaj podobnega.
    Ta dieta ni ne vem kako skodljiva bolj so skodljive hitre restriktivne diete.
    Mogoce bi na sadni dan za kosilo pojedla minestro oz. kuhano zelenjavo in kaksno drugo sezonsko sadje.
    Vedno bolj spoznavam kako prav imajo makrobiotiki: nasemu telesu odgovarja samo to, kar raste pri nas.
    Ostalo pa je eksotika, ki si jo lahko obcasno privoscimo v manjsih kolicinah.
    Aicha
    • CommentAuthorEucica
    • CommentTime9. Mar 2010

Ja Aicha sem razmišljala da je bila tole kar kombinacija nepremišljene hrane + nekakšen prehlad.Moj želodček se po današnji rižoti počuti dosti boljše.Sem kupila neoluščen rjavi riž, ki naj bi bil bolj zdrav. Imam pa zelo slabo vest, ker se zdaj že drugi dan nebom gibala oz imela rednega treninga.:shamed:
    •  
      CommentAuthorminaa
    • CommentTime9. Mar 2010

kaj je to nasproti življenja,prvo se pozdravi gibanje pa še pride.
    No sam da bo vse ok
    lp
    • CommentAuthorEucica
    • CommentTime9. Mar 2010

Hvala punce.:grouphug:
    Ste me kar potolažile.V teh 2 dneh pa me je še pospešeno popralo gljub temu da ne telovadim upam da ne bom potem ko ozdravim vse dobila nazaj.:smile:

Kaj pravite o tistih juhah iz vrečke ki imajo notri testanine na OH dan.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime9. Mar 2010

Lahko.
    Aicha
    • CommentAuthormarjetka_
    • CommentTime9. Mar 2010

zdravo. jaz začnem svojo ločevalno dieto jutri... me pa nekaj zanima..
    Glede na to, da sem že shujšala nekaj kg in imam zdaj okoli 62 kg, mislite, da lahko shujšam tudi do 10 kg ali več?
    ponavadi je ločevalna dieta zelo učinkovita pri tistih ki imajo za izgubiti več kot 20 kg in imajo prekomerno telesno težo.
    bo tudi pri meni tako uspešna?:confused:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime9. Mar 2010

Poskusi izgubiti nimas kaj.
    Aicha
    • CommentAuthorEucica
    • CommentTime9. Mar 2010

Marjetka_ dobrodošla med nami!

Seveda ti bo uspelo jaz sem tudi že shujšala pred dieto.Ko sem začela z ločevalno dietoje bil moj cilj 8.7 kg manj.Danes mineva 22 dan diete jaz pa sem izgubila že 4.3 kg :bigsmile:.Tako da kar korajžno če pa boš potrebovala nasvet ali pa pomoč pa se oglasi kaj vsi tule na forumu so super.
    •  
      CommentAuthorminaa
    • CommentTime10. Mar 2010

dobro jutro vsem,vidim da se še nobena ni oglasila pa sm rekla da bom prva
    je katera s primorske in kaka noč je bla,,za preživet? ko so tko napovedovali

danes je moj sadni dan in mi prav paše da se malo prečistim,sm že jedla slive
    ob šestih in pa mandlje zdaj.Zunaj sneži jaz pa uživam ob kaminu in se grejem
    porodniška pride prav:)

Marjetka dobrodošla,uspelo ti bo,že sam to da maš občutek da se prehranjuješ
    po nekem redu je super pa še - kako kilo dol :) ,vstrajaš do željene teže
    sam 10 kg manj se mi zdi full preveč,,kaka pa boš presuha??

lp in lepo snežno jutro vsem
    •  
      CommentAuthorminaa
    • CommentTime10. Mar 2010 urejeno

veste kaj me sam še zanima a lahko danes jem neolupljene arašide
    nebi jih samostojno jedla.Zmiksala bi jih z orehi in kokosom pa
    še suho sadje zraven,neki bi ustvarla..hvala za odgovor

pozdravček
    • CommentAuthorEucica

Mina daj mi neki povej a tebi grejo kilce dol kljub temu da ješ oreške? Jaz jih na sadni dan še nisem prakticirala pa bi jih začela počasi.
    • CommentAuthormarjetka_

ne ne...pomojem ne bom ravno presuha...sem manjše postave :smile: glede na izračun ITM bi
    imela normalno telesno težo..
    ima že kera izkušnje z izgubljenimi kg s to dieto? so se vrnili? najbolj me je strah, da se mi bodo kg po vsem trudu vrnili
  1.  
    Pozdravljeni spet z moje strani, da se vam malo oglasim.
    Poteka 10 dan vzdrzevalne diete, in me malo skrbi ker sem v teh 10 dneh zgubil se dodatne 1,5kg.

Kaj pravite na to? Jem dokaj velike porcije, za vecerjo se kos kruha ce jem meso, samo da ne mesam hrane med seboj..

Lp
    • CommentAuthorEucica

Ojla spet jaz

Danes mi je tale juhica s testaninami tako zelo pasala.:smile:Zvečer pa posladek.poleceman90 a ni to fajn da ti še vedno grejo kg dol.

A mi lahko ti poveš če si na sadni dan jedel oreške
    •  
      CommentAuthorminaa

eucerica,,tudi jaz jih nisem do zdaj prakticirala sam sm si z gmaila sladki greh
    potegnla dol dieto iz knjige in tam piše da lahko,,celo recept kako si kaj za sadni
    dan narest je tam,pa da lahko sadje mešaš pa suho sadje tud
    tko da si jst danes nardim neko torto od sadja,,komaj čakam
    to je že psiha ko nekaj ješ v obliki torte se počutiš da si nekaj takega prepovedanega
    pojedel in se p očutiš fenomenalnoo ker v resnici veš da se točno držiš diete in kg grejo dol

lp
    • CommentAuthorEucica

Minaa kje točno pa si si to dol potegnila bi mi lahko dala link:smile:
    •  
      CommentAuthorminaa

ja valda pa vključi se na gmail če ga maš preden odpreš
    ta link ker vsaj pr men ga noče odpret če nism na gmailu
    pa ne vem zakaj
    drugače pa če nimaš gmaila mi sporoči,pa ti dam drugo
    varjanto
    https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=gmail&attid=0.1&thid=12730f671b696e7a&mt=application%2Fpdf&url=https%3A%2F%2Fmail.google.com%2Fmail%2F%3Fui%3D2%26ik%3D6681783874%26view%3Datt%26th%3D12730f671b696e7a%26attid%3D0.1%26disp%3Dattd%26realattid%3D0.1%26zw&sig=AHIEtbSKRKxxaav1WLnQpSDqxDsVwuBgmQ&pli=1
    poskusi če bo šlo..
    •  
      CommentAuthorminaa

policeman to je ve redu,ker to pomeni da si se pravilno držal
    diete vsa tri mesca in tudi piše, če po končani dieti
    zgubiš še 3kg pomeni, da je prišlo do spremembe metabolizma
    in garantirajo da se ne boš zredil v nadaljnih treh let
    • CommentAuthorlaalaa.

žiiujoo.

sseem se končno odločila da se pridružim tut sama na temu forumuu.:bigsmile:
    namreeč sama sem se trii mesece drzala diete in izgubila 5 kilogramou.ze po drugemu mesecuu se potem ni tehtnica nikamor več premaknila:confused:
    sedaj sm en mesec jedla se vedno po načelu ne mešaj skupaj vendar sem velikokrat sadni dan preskočiil pa tut dneve seem mešala.in kilogrami so se mi vrnili:cry:
    sedaj vsa obupana nevem kai nei naredim.ali lahko spet začnem z dieto nazaj.bo enako učinkovita.
    hvala za odgovor.

lep dan še naprej.
    •  
      CommentAuthorminaa

spet jst

laalaa nikar ne obupaj ampak začni ponovno in čist po pravilih
    brez pregreh ,zgoraj sem dala link tam je dieta točno napisana
    in se drži tega,boš videla da bo šlo dol
    tudi pri meni je blo tko dva mesca sem se držala
    in ni šlo nič dol tako da sem tudi prenehala
    na novo sem zaćela ćez cca pol leta in zdaj imam 35 dan v prvem mescu nisem
    kaj veliko zgubila -1kg.Sem skoraj obupala,punce na forumu so mi dale voljo za naprej HVALA JIM
    zato pa se lahko danes pohvalim da sem sigurno shujšala kakih 6 kg (tehtala se še nisem)
    po hlačah vidim ,ker so mi prav hlače ki sem jih nosila preden sem zanosila...

poskusi še enkrat nimaš kaj zgubiti
    •  
      CommentAuthorAicha

Policeman naslednjih 90 dni je namenjeno vzdrzevanju.
    Tako, da je super, da ti je slo se 1,5 kg dol.
    Kar tako nadaljuje in se zacni pripravljati na prehranjevanje po 90 dneh vzdrzevanja.
    Kajti sedaj moras najti nacin, da to tezo obdrzis. Lahko do konca zivljenja locujes hrano, mislim,
    da ne bo nic narobe.
    Namesto kruha, pojej veliko skledo solate pa bos sit.
    Aicha
    • CommentAuthorpeti

ojla,
    minaa!
    živjo,jst sem z primorske in ti povem,da je še vedno grave.tle v gorici ruva drevesa,odkriva strehe,vse je v zaščitnih trakovih ker je po nekod kjer je nevarnost padajočih predmetov prepovedano gibanje.sneži,povsod so gasilci,in tle v eni ulici je večina avtou razbitih,ker so veje letele na okrog.

uglavnem moja dieta je zaključena,ni bilo dovolj vztrajosti.moram pa povedat,da sem nabavla orbitrek,zajtrk kosmiči,sadje,jogurt.kosilo piščanec ali ribe in obvezna zelenjava,večerja jogurt,sadje in obvezno dve malici vmes.in ne boste verjeli v enem tednu -2kg.
    •  
      CommentAuthorAicha

No, vsaj nekaj je slo dol.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime10. Mar 2010 urejeno

:devil:
    • CommentAuthorpeti

ja no saj vem,da je boljše počasi in so rezultati pol verjetno dolgotrajni,ampak tko je.in kar je super,še sladkemu se v tem tednu nisem odrekla.je pa res,da se za zajtrk fejst najem,ne šparam in sem pol manj lačna.in obvezno telovadba vsak dan.
    • CommentAuthorpeti

ej,vandolina jst sem iz nove gorice in tle je bla res huda ura oz.hude ure.je pa tud na obali ful zoprn vetr.sem bla dol v ponedeljek,pa sem mislila,da me odpihne v kopru in še uni mraz ki prau reže:sad:hudo,hudo.
    •  
      CommentAuthorminaa

groza ej,upam da bo z vsemi vse v redu in da bo čimprej konc tega

kolk doug si se pa držala diete in obupala? kk resni težka sam v glavi je treba
    razčistit

danes sem si nardila za sadni dan po knjigi,suhe fige,marelce,slive in grozdje
    namočila v vodi pustla dve uri,odlila vodo in zmiksala
    posebej zmiksala kokos in pa orehe in združla skupaj in nardila kroglice ,,,<BOŽANSKOO
    • CommentAuthorlaalaa.

heei.

hvala minaa za vspodbudne besedee.jutrii ponouuno začneem in upam da se srečam s težoo ki si jo žeeliim.
    priidem še po kak nasveet.

nooč.
    • CommentAuthorpeti

ja sej to je to.razčiščeno v glavi!!!!15 dni,vse kot piše in niti kg.ma ne vem.jst sem velika 165cm in tehtam 66 kg.nisem neki prou zalita,ma če se ne počutiš dobro v svoji koži je hudo.rada bi pršla vsaj do 60kg.mi manjka vztrajnost verjetno,mogoče če bi nadaljevala bi se rezultati pokazali.ampak,sem prou obupala,ko sem vidla vago še vedno na 66kg po tolkih dneh.sem pa dve leti od tega držala dieto zelenega slapa,skrajno nezdravo,pa sem shujšala 10kg.iz 72 na 62 in sem se zdaj od septembra zedila 4 kg.v teh dveh letih pa niti kila,pa sem res jedla vsega.razlika je edino ta,da sem se prej vsak dan gibala,potem pa sem se zanemarla malo in se je takoj poznalo.:cry:
    •  
      CommentAuthorNaya_Lyn

En lep zasnežen pozdravček bejbe...in fantje :)

No jest sm še vedno bolna, ampak priprave na rojstnodnevno zabavo pa kar uspevajo :)

Policeman90: če na vzdrževanju zgubiš še 3 kg pomeni, da je prišlo do spremembe v tvojem metabolizmu tko da to je supeeeeer :smile: Bravo :wink:

Oreške tut sama jem na sadni dan in mi grejo kile še zmerej dol. U bistvu sm kr mal zaskrbljena glede tega, ker so mi šle v 9ih dneh dol še tri kile in to res ni dobro! V 38 dneh sem shujšala 13kg in to res ni zdravo. Sem planirala zgubit recimo 6kg na mesec, pa še to bi blo preveč. Moje porcije so normalne, lačna tudi nisem nič, ampak to je pa absolutno prehitro in predvsem nezdravo!! Kaj nej nardim, ne bi rada čez dva tedna zgledala ko šarpej!:neutral:
    • CommentAuthornrl

minaa kako pridem do teh receptov pri gmailu ker jst sem jih iskala pa jih ne najdem, tisti link ki pa si ga pripela pa mi noče delati
    • CommentAuthornrl

hvala sem že najdla no saj tako imam doma sem mislila da so še kakšni drugačni recepti
    • CommentAuthorEucica

Minaa jaz bi te pa prosila da mi to nekako pošleš v wordovi obliki ali pa nekak ker mu noče odpreti :sad: sem se registrirala na gmailu pa še vedno ni efekta

pa mi prosim pošlji na tale naslov eucica_yuecy@hotmail.com
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime11. Mar 2010

Peti jaz sem pa iz Tmina. No sedaj živim v Kopru.

Nrl, pojdi na naslov: sladki.grehi@gmail.com, geslo: sladoled
    Tam sta obe knjigi 90. dnevna ločevalna in naslednjih 90. dni.

Lep pozdrav Vandolina
    • CommentAuthorAjna

Dan.

Še ena nova. :)

Že 11. dan vztrajam. Zaenkrat mi uspeva brez večjih težav.
    Me pa zanima, kaj vse jeste na vitaminski/sadni/sadno-zelenjavni dan? Lahko mešam sadje in zelenjavo?

Hvala in LP!
    • CommentAuthorEucica

Dobrodošla Anja!

Ja na sadno -zelenjavni dan lahkomešaš sadje in zelenjavo lahko ješ tudi oreške:bigsmile: Jaz sem jih danes prvič prakticirala med dieto.Čeprav sem pojadla samo pest oz še manj mandljev se počutim dosti boljše kot takrat ko sem bila samo na sadju.

Samo eno vprašanje tam u Rinini knjižici piše da na škrobni dan lahko ješ sojo in da jo celo lahkoprimešaš rižu ali ni soja tipično beljakovinsko živilo ali potem lahko u rižoto dodam tudi lečo???
    • CommentAuthorsonchyyy
    • CommentTime12. Mar 2010

evo...11 dan diete je za mano in lahko povem, da imam 3 kg manj...dober občutek:D...
    •  
      CommentAuthorVandolina

Ajna dobrodošla!!!

Eucica katera št. recepta je to ? Lahko daš lečo v rižoto. Jaz si za škrobni dan rada naredim stročnice, kjer je že rdeča in zelena leča, pa suh grah, par vrst fižola, čičeriko, dodam še malo ječmena ali ješprena, korenček in jušno zelenjavo, 1 krompir in kuham do mehkega. Seveda je treba stročnice in čičeriko namočit čez noč, čene predolgo traja, da se skuha. Poskusi, meni je ful všeč. Zraven kos PZ kruha in še za večerjo je super.
    Na škrobni dan lahko škrob mešaš med seboj, dočim pri beljakovinah pa se to nesme.

Na sadno-vitaminski dan, pa da se lažje zdrži se lahko skuha zelenjavna mineštra, seveda brez riža, krompirja in takih stvari. Samo zelenjava vseh vrst, se
    popraži na 1 žlički olja malo čebule, dodaš poljubno zelenjavo, malo dušiš in potem zaliješ z vodo, dodaš petršilj in malo vegete ali jušno kocko.

Lep pozdrav vsem Vandolina
    • CommentAuthorEucica

Super moram povedati da mi je zdejle v dveh dneh ko nisem bila tako zelo stroga pri dieti. Ugotovila sem namreč da sem bila do zdaj preveč. Kaj vse je dovoljeno in kako raznoliko zdaj jem in bom jedla :bigsmile:

U glavnem u teh 2 dneh ne tako strogega špartanskega načina sem izgubila kar na lepem 1.4kg prej se je pa malo zaustavilo.:jumping:

Zdaj sem spet v polnem zagonu tudi kar se tiče telovadbe zaradi zdravstvenih težav 2 dni nisem telovadila pa saj se ne pozna :tooth:
    •  
      CommentAuthorminaa

Hvala Vandolina tudi meni pride prav tvoj recept in nasveti,nisem vedela da lahko mešam skupaj med sabo škrob

lp
    •  
      CommentAuthorAicha

Soja ima rastlinske beljakovine, kot ostale strocnice.
    Tako, da te naj to e moti Eucica.
    Spada pod skrob.
    \Tisti Vandolinin recept pa je super.
    Aicha
    • CommentAuthornrl

u hvala vandnolina za obrazložitev kako priti do knjige. Ampak jaz ko jaz pogruntam in najdem takrat ko že vprašam.
    Glih dones sem spraševala kolegico ki je prekticirala njena mama že to dieto če si je kdaj skuhala zelenjavno juhico na vitaminski dan namreč jaz imam na vitaminski dan probleme z prebavo se matram ku pr norcih al pa pol sploh ne grem dva dni, To sem pa opazila že pri prejšnji dieti z jajci da sem imela hude probleme, ampak dovolj od prebave.
    Aja danes me je firbec matrav koliko sem kaj shujšala namreč je šele 9 dan ampak ne boste verjele lažja sem za kar 1,4 kg in sem bila zelo vesela in presenečena ker telovadim bolj malo ker enostavno zvečer ko gre tamala spat malo manj tud jst ne padem z njo v posteljo, no ampak ta bi se pol podrla zaradi moje teže :) Edino kar delam pa so trebušnjaki ker je moj največji problem trebuh od poroda.
    U probala sem tisto kremo od afrodite pitaya in jo moram res pohvaliti po enemu tednu imam zlo lepo in napeto kožo in sam še mal celulitka.
    • CommentAuthorsonchyyy
    • CommentTime13. Mar 2010

mene zanima če lahko na škrobni dan jem njoke z zelenjavno omako...glede na to da so njoki iz krompirja in moke?
    •  
      CommentAuthorAicha

Njoki so OH.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina

Pridne punce, kar tako lepo naprej. Uspehi pridejo!!!
    •  
      CommentAuthorVandolina

? Ajdova kaša s papriko in porom
    Sestavine: 40 dag ajdove kaše, čebula, trije stroki česna, 1 zelena in 1 rdeča paprika, por, sol, poper, olje, vegeta. (recept je za 4 osebe)

Na olju prepražimo sesekljano čebulo in dodamo ajdovo kašo. Prepražimo, med mešanjem dodamo strt česen in potresemo z malo vegete. Zalijemo z dvakrat toliko vode, kot smo uporabili kaše, premešamo in zmanjšamo ogenj, potem na srednji vročini kašo dušimo do mehkega. Tik preden ugasnemo ogenj, vmešamo v kašo na drobne kocke zrezano papriko in sesekljan por, solimo in popramo ter pustimo pokrito okoli deset minut.
    Kašo lahko postrežemo kot solato, le da jo, ko se ohladi, zalijemo z bučnim oljem in kisom ter dobro premešamo.

Gobov ješprenj s porom
    Sestavine: 20 dag ješprenja, 60 dag svežih gob (jurčki, lisičke ...), 3 žlice olivnega olja, 2 pora, peteršilj, sol, poper.
    Ješprenj namočimo za nekaj ur (najbolje pa kar čez noč). Nato ga oplaknemo in skuhamo.
    Gobe očistimo in narežemo na rezinice, očistimo tudi por in ga narežemo na kolesca. Na maslu in olju oboje skupaj dobro popražimo. Prilijemo nekaj žlic vode in dušimo še približno 10 minut. Začinimo s soljo in poprom.
    Odstavimo in zmešamo z odcejenim ješprenom. Potresemo z nasekljanim peteršiljem in ponudimo.

Kremna juha s špinačo in grahom
    Sestavine: 50 dag graha, 1 velik krompir, 1 čebula, 20 dag špinače, 4 žlice olivnega olja, 1 liter zelenjavne jušne osnove, sol.
    Krompir olupimo in narežemo na kocke. Čebulo nasekljamo in popražimo na olju. Dodamo krompir in grah, solimo in dušimo nekaj minut.
    Prilijemo vročo juho, pokrijemo in kuhamo približno 25 minut. Odstavimo. Nekoliko ohlajeno pretlačimo ali zmeljemo s paličnim mešalnikom. Postavimo nazaj nad ogenj, dodamo špinačo in kuhamo še slabih pet minut

Porova juha s čičerko
    Sestavine: 1 kg pora, 1 vrečka čičerke ali konzerva kuhane, 3 do 4 krompirji, sol, poper, 1 strok česna.
    Tako zelene kot bele dele pora narežemo na kolobarje. V eni posodi skuhamo bele dele pora skupaj s krompirjem do mehkega.
    V drugem loncu kuhamo do mehkega zeleni del porov, narezanih na obročke. Ko vidimo, da sta por in krompir kuhana, ju zmeljemo s paličnim mešalnikom ali dobro pretlačimo skozi cedilo.
    Čičerko namočimo čez noč in jo naslednji dan skuhamo. Lahko pa vzamemo tudi tisto konzervo, v kateri je je že skuhana. Tako čičerko kot kolobarje kuhanega pora stresemo v juho (namesto jušnega vložka). Solimo, popramo, začinimo s stisnjenim česnom in postrežemo.

Ajda z zelenjavo
    Sestavine: 300 g ajdove kaše, manjši por, bučka, korenček, zelena paprika, olje, sol, poper, majaron.
    Ajdovo kašo za kakšno uro namočimo v vodi. Zelenjavo narežemo na koščke, por na kolobarje. Na olju najprej prepražimo por, bučko, korenje in papriko. Začinimo po okusu. Hitro dodamo ajdovo kašo, zalijemo s kakšnim decilitrom vode in mešamo, dokler ne izpari in je ajda kuhana.