Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

•  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime13. Mar 2010

Full dobro.
    Sploh ona s ciceriko.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorminaa

Pridna Vandolina,da si si vzela čas in poskrbela malo za nas
    Recepti pridejo še kako v uporabo,hvala.
    LP
    • CommentAuthorsonchyyy

pomfri pečen v pečici je dovoljeno jesti na škrobni dan?
    • CommentAuthorEucica
    • CommentTime14. Mar 2010

sonchyyy je dovoljen v pečici pa brez olja :wink:
    samo ne ga preveč solit
    • CommentAuthorvinks

Živjo vsem
    Po dolgem dolgem času sem se odločila da se spet malo javim vam in vam povem kako kaj. Moja končana dieta je bila 1. sept 2009, takrat sem prišla do 70 kg. Je pa tako, danes imam 3 kg več, ampak res več kot tri kg se nikoli ne zredim, neglede na mojo prehrano in prepovedane kombinacije.Težava pa nastane drugje, ni problem dobiti tiste tri kile dol, problem je k se mi je prebava spet zakomplicirala. Ko je bil red in disciplina sem se počutila krasno, nič napet trebuh, veliko energije, ipd....zdaj pa nič energije, napeta....Tako da grem spet mal na ločevalno dieto iz zgoraj navedenega razloga.Tako da se bom spet mal bolj pogosto obiskovala forum.
    Lp
    vinks
    • CommentAuthorEucica

Punce jaz sem danes malo v dilemi imam OH dan in jem pri mami.Pogovarjali sva se kaj misli skuhati in sicer : široke rezance z gobovo omako v kateri je mesek.Rekla je da ima zame na zalogi polnozrnate špagete.

Torej je problem samo v omaki a je ok če si na špagete dam isto omako kot ostali samo da ne vzamem mesa iz sklede.Ampak v tej omaki se je dušilo meso je to vseeno ok? :confused:
  1.  
    Jaz bi si namest tebe dala tisto omako gor brez meseka...pa bi pol za večerjo kako sladico manj pojedla

Vandolina super recepti:
    jaz sem danes to juho naredila....je bila mnjami

na kokosovi maščobi sem popražila por na kolobarje narezan,potem sem noter dodala 2 velika naribana konenja
    in 1 naribano bučko(srednjo),to sem pražila,pol sem pa dala ven iz lonca in gobe(širtake) na rezine narezane popražila
    dodala nazaj zelenjavo in dodala noter še čičeriko in amarant in zalila z vodo in to kuhala cca 15min,pa mezgo sem noter tudi dala
    na koncu naribala malo ingvarja in to je to.....za prebavo super
    sam z ingverjem nisem pretiravala,ker je moja miška jedla tudi to juhico :-))
    •  
      CommentAuthorVandolina

Me veseli Trebušček, meni pa ni jasno tole z ingverjem, sem ga že kupila parkrat, pa nevem kam naj ga dam, pa se mi je posušil in sem ga zabrisala proč.
    • CommentAuthorDida
    • CommentTime14. Mar 2010 urejeno

Pozdrav! Sem novinka na forumu, ki se z ločevalno dieto trudi že 20 dni. Vse je bilo super do zdaj, ko se mi je kar ustavilo, kile ne grejo več dol, pa tudi volje mi kar zmankuje. Češ, saj tako ali tako ne bom shujšala. No skratka, menim da mi bo druženje z vami na forumu pomagalo :)
  2.  
    Dida ne obupaj....na koncu bojo vidni rezultati....

Vandolina:olupim ingver in ga naribam na koncu notri(pa ne pretiravat)
    zdaj ga bom v vsako jed naribala....je fanj:-))
    ali pa si skuhaj čaj.....v vodo daj ingvar cca 3 cm dolgega in pusti naj se vre cca 15 minut
    pol ga pa precediš in piješ.....pa pomaga pri hujšanju,čisti dihalne poti,če uporavbljaš ingver
    ti gripa in prehlad ne prideta do živega:-))

drugače so meni ful dobri recepti na www.zazdravlje.net
    pod rubriko,kuhajmo skupaj
    •  
      CommentAuthorVandolina

Hvala Trebušček, bom poskusila tudi jaz.:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha

Jaz sicer se nisem kupila svezega ingverja ampak ga hvalijo.
    Kot je napisala trebuscek: pomaga za vse sorte.
    Dam pa ga v prahu v paradiznikovo omako in sladice, kjer pase cimet, ingver in muskatni orescek.
    Aicha
  3.  
    sem enkrat prebrala v trač reviji,da je Angelina Jolie shujšala z ingvarjevim čajem
    v 3 tednih cca 10kg.....ga je pila po 3l na dan :wink:
    •  
      CommentAuthorAicha

Ja pa nic ni jedla.
    To so samo traci, obe z Viktorijo imata anoreksijo in nobenega mazanja oci z raznimi caji.
    Verjamem pa, da si prebrala.
    Aicha
  4.  
    saj jaz tudi popijem kak ingvarjev čaj,pa ne gre nič dol,sam dober se počutim
    je pa res,da so to sam trači
    • CommentAuthormajckula

Živjo,

no jutri začnem z 90 dnevno ločevalno dieto, tako da zaželite mi srečo, še bolj kot srečo, bi pa rabla eno zvrhano mero ustrajnosti,
    ker se kar malo bojim, da mi je ne zmanjka prehitro glede na to da je kar dolga tale.

No se vmes še kaj javim in kaj pojamram
    :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha

Dobrodosla.
    Kar pojamraj na forumu za to smo tukaj.
    AIcha
    • CommentAuthorKata
    • CommentTime15. Mar 2010

Živjo

Še ena povratnica k dieti :shamed:. Novembra sem se striktno držala jedilnika, decembra tudi še nekje do Božiča, potem je šlo vse narobe... Jezi me, da sem popustila, čeprav so kg-ji kar kopneli (-10kg). December sem očitno vzela preveč resno za veseli mesec.

Za zajtrk sem pojedla pomarančo, ob 14ih bom imela pečenico s kislim zeljem. Večerja bo enaka kosilu, le pol manj si bom odmerila.

Lp, Katarina:wink:
    • CommentAuthorEucica

Kata do poletja je še čas zdaj bo vse lažje decembra pa res brezveze hujšat sem jst tud pridno papcala tisti mesec

zdej pa veselo na delo:boogie:
    • CommentAuthorsonchyyy

od prijateljice sem slišala da lahko na škrobni dan jem tudi kokice narejene brez maščobe...je to res?
    • CommentAuthorEucica

po moje bi šlo saj je samo koruza toplotno obdelana :neutral: hmmm pa ti bo to vredu za obrok
    • CommentAuthorEucica

Pa da ne pozabim ju3 je moj prvi vodni dan.Joj kok sm živčna :confused:
    Punce držte z mano ker vas rabim :shamed:
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime15. Mar 2010 urejeno

Pridne punce.

Eucica, vodni dan sploh ni težek. Samo pripraviti se moraš psihično nanj, piješ lahko čajčke (seveda brez cukra) pa kavico brez sladkorja in mleka, pa vodo, vodo.
    Jutri imam tudi jaz vodni dan, saj začne

PRAZNA LUNA IN TO DANES OB 22,01 URI. TAKO DA SMO TISTE, KI HUJŠAMO MALO PO LUNI, JUTRI NA POSTU !
    • CommentAuthorEucica

Hah meni je pa čisto po naklučju naneslo da imam jutri vodni dan .Torej bo učinek še večji?:bigsmile:
    • CommentAuthormajckula
    • CommentTime16. Mar 2010

No punce kako vam kaj gre? Mene mal to zafrkava, sploh danes, ker sel lepo od osmih pa do treh bla na faksu, in okoli mene vsi neki jejo, potem pa da se dam pripeljem in si kosilo naredim je že ura pol petih, tko da dons je bla kr dolga ja.
    No ja pa še pozna se da sem čisto na začetku in mislim na hrano non stop :D
    • CommentAuthorEucica

Tako vodni dan gre počasi h koncu s tem da sem bila zelo pridna in tudi telovadila 1uro na orbitreku pa še čez kakšno uro bom 20 min pilatesa.
    Zdajle po vadbi se počutim odlično do poldneva pa je bila kriza.Ampak zdržala sem .Popoldne sem si privoščila dolgo kavo seveda brez vseh dodatkov-saj je kava dovoljena ane???

Danes pa čimprej spat.Jutri pa za kosilo lignji in špinača :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorkozoroginja
    • CommentTime16. Mar 2010 urejeno

Kar se bolj malo oglašam vidim da je kar nekaj novih. Uspešno hujšanje punce!!
    In pa dobrodošle!!!!
    Jaz sem pa včeraj imela bolj vodo. Danes pa sarmico in zeljno solato.
    • CommentAuthormajckula

Hvala za dobrodošlico kozoroginja :D jst mam eno vprašanje, bolj tehnikalije drugač, no zanima me ali na sadni dan lahko jem zelenjavo, pač da bi mela za kosilo eno velko solato, ker lih samo sadje mi nekak ni no, rajš bi mela mal več zelenjave, se oproščam če je že kje kaj na to temo napisanega
    in se vam že vnaprej lepo zahvaljujem za odgovor
    •  
      CommentAuthorVandolina

Jaz imam pa danes voooodooooo, je prazna luna.:shamed::cry::cry::devil:
    • CommentAuthorEucica

Majckula ta dan se imenuje tudi sadno-zelenjavni ali vitamisnki dan.Tako da je dovoljena vsa zelenjava pa tudi oreški.

Vandolina jaz sem s tabo samo malo še zdrživa pa sva zmagali :cheer:
    • CommentAuthormajckula

Hvala Eucuca :)) no pridne da sta zdržale čez vodn dan :)) upam da men tud rata ko pridm do ke :D in kakšni so kej rezoltati po enem mescu? rabim kkšno spodbudno zgodbo :)
    • CommentAuthorEucica

Meni je teža zelo hitro padla pa nimam oz nisem imela za izgubiti več kot 10.Do zdaj je bilo -6 kg .Tehtala se pa nisem že en teden jutri se bom (se pravi po prvem voodnem dnevu) pa sporočim novo težo.Drugače pa sem navdušila svojo prijateljico za tole dieto in ima po 5ih dneh -4 kg manj:surprised: To je še hitrjše kot pri meni.
    • CommentAuthormajckula

To je pa res hitr dost ja, mah jaz bi rada se znebila kakšnih 10 kil, saj so se mi kar nabrale in bi resnično rada se jih mal znebila
    • CommentAuthorpeti

živjo punce,
    jaz sem že itak obupala,ampak vsak dan pogledam na forum in berem vaše komentarje,ter spremljam kako vam gre.
    moram rečt,da ste res super:smile:
    da bi vsaj jst mela tolko železne volje.

kr tko naprej in vsaka vam čast:wink:
    •  
      CommentAuthorminaa

da vas na kratko pozdravim in povem svoje rezultate
    na dieti sem že mesec in pol tehtala se še nisem
    sem pa po hlačah opazila da so mi prevelike tiste
    hlače ki so mi pred nosečnostjo ble čisto prav
    in so mi prav pasale,,pomeni da sem bolj suha kokr
    sm bla prej,,,se splača vstrajat,pa saj ni nič teškega

vsem novim pa zaželim dobrodošlico
    • CommentAuthorEucica
    • CommentTime17. Mar 2010

Jaz pa imam po 29ih dneh 7.3 kg manj :shades:
    •  
      CommentAuthorVandolina

Bravo punce, kar tako naprej!!!!:clap::clap::clap::clap:
    • CommentAuthorEucica

Jaz sem tako zadovoljna res! Z nobeno dieto mi še ni uspelo priti tako daleč.Pa halo jem tortice ,tiramisu , kremšnite :crazy: Jaz lahko rečem da je tale dieta zame zakon :thumbup: Polna optimizma grem v drugi mesec diete.Kako je šlo hitro okoli.

Zdaj se bo pa še vreme polepšalo pa bomo začeli tečt.:boogie: Dieto zaključim 16. Maja.In to se mi niti ne zdi več tako daleč :surfing:

SKUPAJ GREMO DO KONCA!!!!
    •  
      CommentAuthorAicha

Do konca.
    Aicha
    • CommentAuthormajckula
    • CommentTime18. Mar 2010

ooo čestitke vsem res :bigsmile: komi čakam da vam bom lahko tud jaz kakšno lepo številko zaupala :bigsmile: sicer pa se je tudi mene tale dieta že prikupila, pa tudi sama sebe presenečam kako uspešno se uperam vsem mogočim skušnjavam :smile: pa tele vaši komentarji mi tud moralo dvigujejo, saj ni lepšega kot vidt zadovoljne ustrajna "sotrpinke"

Kar tko naprej!!!
    • CommentAuthorDida
    • CommentTime18. Mar 2010 urejeno

Čestitam punce!
    Jaz imam danes beljakovinski dan, pa sem se kar malo pregrešila. Jedla sem vmešana jajca, pa sem malo salame not dala. Zdaj sem pa prebrala, da se mesa in jajc ne meša. Me kar malo peče vest :angry:
    • CommentAuthorladybug

pozdravljene punce in fantje seveda :)

povem vam da je skoraj en mesec od kar sem zacela z dieto pa sm ze -2kg,pa hlace brez pasa ne stojijo gor :bigsmile:
    tako da sm prou vesela,upam da bo slo tako naprej.

kot je rekla Eucica SKUPAJ GREMO DO KONCA!!!!
    • CommentAuthorEucica

Dida ne sekiraj se pogumno dalje.To je največ vredno da si sposoben čeprav se pregrešiš se dalje prehranjevati po nekem redu.Ker do konca živlenja pa še imamo menda ja namen pojesti kakšno TA PRAVO pizzo ali kaj podobnega.Mene je zelo strah da bom ob prvi pregrehi izgubila kontrolo iz začela prazniti hladilnik češ saj sem se tako pregrešila. Pa ni tako nekateri majhni grehi se sploh ne poznajo!!!

Imam pa eno prošnjo zadnjič sem gledala rinino knjižico na sladki.grehi@... zdaj je pa ne najdem več a obstaja kakšna možnost da bi mi jo katera poslala?:sad:
    •  
      CommentAuthorNaya_Lyn

En lep sončkast pozdravček =)

Se nisem javila že dolgo dolgo časa. Dieta uspeva, včeraj sem bila na polovički in sem vse skupaj (tehtala sem se en teden nazaj) zgubila 13 kg :smile: Naslednje tehtanje bo 31. na 2. vodni dan pa vam takrat sporočim rezultate. Moja bolezen se nadaljuje, se nisem še čisto pozdravla, malo pa je boljše. Mori me samo do da ne smem laufat,...vse kar je fizičnega napora do nadaljnega odpade (dokler se ne pozdravim, ali ugotovijo kaj za hudiča mi je) :shocked: Zadnji teden pa aktivno preživljam prosti čas z obiskom trgovin, ker si morem kupit kavbojke, ki ne bojo predrage da mi ne bodo spet preširoke :wink: Aktivno ja, uspešno pa ravno ne, ker očitno se kavbojk pod 60e pri nas ne dobi :smile:

Sem pa vesela za vse vas punce ki ste tako pridne in vztrajate. Najboljpi občutek je ko nase daš cune v katerih si se en mesec nazaj dokaj slabo počutil, danes pa visijo s tebe ko z obešalnika :wink: Jaz se pa kar mal neumno nardim ko mi nekdo reče a si shujšala ane, sam počutim se pa super :smile: Držim pesti za vse, kar tako naprej! Jaz sem z vami :bigsmile: :tongue:
    •  
      CommentAuthorNaya_Lyn

Pa ne samo na punce, NA FANTE TUT!!!:bigsmile::bigsmile:
    • CommentAuthormarjetka_

Za mano je en mesec ločevalne diete. Danes sem se stehtala in tehtnica se ni premaknila niti za eno številko! Meni se bo zmešalo!
    Ne morem več! Vse sem že naredila. Vsak dan telovadim po pol ure na orbitrejku, če je čas grem na sprehod, kar pomeni, da grem na 1 urni sprehod najmanj
    4x na teden in še na aerobiko hodim 1x na teden. Diete sem se normalno držala pa nič!
    Kaj mi svetujete? Je sploh še kakšna možnost? :cry:
    • CommentAuthorlauramaya
    • CommentTime19. Mar 2010

Živjo punce. Jaz sem začela z ločevalno dieto. Danes je moj prvi OH dan. Se pravi hujšam 3. dan. Včasih mi je mal slabo, je blo še kteri? V 2 dneh sem shujšala že 1,7 kg. Bomo vidli, če bo držalo, da bo šlo tak hitro dol. :bigsmile: Kok ste kej po enem tednu shujšale približno? In kdaj se splača tehtat in pa merit cm?
    :wink:
    • CommentAuthorlauramaya

Marjetka za tebe pa ne vem, kak da ne hujšaš. Morda sploh nimaš nič preveč... Zato stoji. Moja kolegica je prvič shujšala 28 kg, drugič pa samo še 5kg, ker ni mela več tuk maščobe.
    • CommentAuthormajckula

ooo lauramaya potem sva midve obedve še na začetku :D jst mam danes ta drugi proteinski dan, početim se pa kar vredu no, slabo mi je sam po jabolkih, ker mi zgleda ne odgovarjajo preveč, tako da raje pojem kakšno pomarančo, grenivko ali kaj takega.
    Upam pa da bojo tudi pri nama tako dobri rezultati kot pri ostalih :D
    • CommentAuthorEucica

marjetka_ kar pogumno ne daj se! Moja mami je ravno tako bila na tej dieti in prvi mesec ni izgubila niti grama , potem pa kar na lepem v drugem mesecu 17 kg.Koliko pa tehtaš in koliko si velika? Morda je res lahko krivo to kot je rekla lauramaya bliže kot si idealni telesni teži težje je izgubljati kilograme.Oz se njihovo izgubljanje upočasni.