Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthorsandrica
    • CommentTime26. Mar 2010

Zdravo punce,

po dolgem casu se vam spet oglasam, en kup tezav je za mano tako da nisem utegnila nic pokukati.

MINAA, jaz osebno teh tablet ne poznam, lahko ti pa samo povem da ta dopolnila k hujsanju niso vredna denarja. zanimivo da jih skoz reklamirajo zacetek pomladi, sedaj se zacne se sezona celulitnih kremic. Jaz sem poizkusila izkljucno FAT BURNERJE, nasvet sem dobila v sportni trgovini, tudi trener mi je le to svetoval, fat bnurnerji pa povzrocajo hitrejse kurjenje mascob. seveda je to ucinkovito le ce sportate, saj se pijejo na tesce in pa pol ure pre treningom.

niks , super, si pridna. koliko ti je pa slo dol v prvih dveh mesecih?

tanjak - jaz si v vodo stisnem malo limonce, natocim si v 0,5l in mam vedno s seboj, prisilim se da spijem 4-5 flask na dan. samo navaditi se moras, enkat ko ti pride to v kri pol skoz pijes, sam pri sebi imej in se sili. sej bo :)

pozdravcek vsem, jaz pa sibam delat.

lp
    •  
      CommentAuthorVandolina

Sandrica strinjam se stabo. Sma spomladanska reklama, da še malo zaslužijo na "budalah".

Lp Vandolina
    •  
      CommentAuthorminaa

hvala za odgovore,sm šla skozi vprašanja in ne bi blo čisto
    zastojn,bi mogla za vsako škatlo odštet 4 eure,,mislim
    da čeprav je tako malo denarja se jim splača služit na "budalah"
    tko kot je že Vandolina rekla:)
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime27. Mar 2010

Ja zanimivo spomladi se zacne vse na veliko reklamirati, ceprav moras to uporabljati cez vse leto.
    Aicha
    • CommentAuthorDida

No pa mi uspelo prebroditi 1. vodni dan :smile: Niti ni bilo tako hudo, kot sem mislila da bo. Vidim, da vas ima dosti probleme s pitjem vode, mogoče bi vam šlo bolje, če bi pile vodo z okusom npr. z limono, sicer ne vem če se to sme ampak mogoče bi vam pomagalo. Pa še eno vprašanje imam..za kosilo sem jedla piščanca, kaj potem ga moram jesti tudi za večerjo ali lahko jem kakšno drugo meso? LP Dida
    •  
      CommentAuthormams

Dida, najbolje, da tudi za večerjo, le pol manj, al pa purana al pa kaj podobno "belega" , če že moraš menjat.

Glede vode - kupljene vode z okusom so vse sladkane, tudi limonine. Če pa doma stisneš mal limone not pa ne bi smelo bit nič narobe, le da pretiravat po moje tudi tu ne gre. Mislim pa, da ni tak problem pit navadno vodo, fora je le v tem, da enostavno pozabimo. Meni se je danes spet zgodilo podobno kot pred dnevi. Šla sem na tekmo s ta srednjo hčero dopoldne in sem jo morala čakat, da je blo konec. S sabo sem vzela dve costelli in ene orbit. Prvo vodo sem odprla šele na poti proti domu... Jao meni.

Držte se ženske, naj vikend mine brez grehov - jaz sem danes na sadju in na veceju :)
    • CommentAuthornrl
    • CommentTime28. Mar 2010

mams mene pa sadje nikakor ne pelje na wc imam pol še drugi dan do popoldneva probleme, res pa je da imam od vedno probleme s prebavo in minaa sem tudi jaz gledala tiste talbletke in fora je ta če si kaj brala da moraš nujno vpisat št. računa, pol pa moraš v roku 14 dni pisati na njihov email ali jih pojlicati in se odjaviti drugače ti iz računa avtomatsko poberejo 100eurov kao za članarino in poleg vsega tega pa ti pošiljajo potem še na mesec vak zavojček ali stekleničko tistega in plačuješ potem okoli 15 eurov. Skratka jaz sem se odločila da me ne bodo več nat..... kakor pravi moj mož da me vsaka taka stvar s izgubljanji kg nat.... in sam dnar vstran mečem. Še tiste alli imam ku sem mislila da so pa res dobre ker se jih dobi samo v lekarni ampak so bolj ko ne lari fari. Skratka ja razpisala sem se.
    Punce kaj boste pa za veliko noč naredile ko bo toliko šunke pa potičk na mizi , že cel teden premišljujem če bi pol imela dva dni proteinski dan potem pa še enga vodnega, namreč imam ga v petek glih prav ko je strogi post:cry:
    • CommentAuthorDida
    • CommentTime28. Mar 2010

Jaz imam na veliko noč ravno beljakovinski dan! JUUUUPIIIIII :D
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime29. Mar 2010

nrl, a alli si kupla? Moja sodelavka jih je tudi, njej so kao pomagale. Je pa res, da je precej "močna" , tako, da bi morala vsega skupaj shujšat kakih 30 kilc. Fora pri teh tabletah je menda v tem, da malo manj ješ (ampak še vedno vse) in potem hujšaš hitreje kot bi sicer. Njej se je poznalo v enem mesecu 4,5 kil. Morda to pomeni, da bi brez tablet shujšala le 3. Kaj pa vem. Hujšanje je zastavila na dolgi rok, eno leto in noče slišati za kake posebne diete. Men se bolj mudi:bigsmile:
    Pa še funkcioniram tako, da "manj jest" zame ni učinkovito, ker rata vsega "po malem" in učinka ni. Dieta in pika!:devil:
    Za veliko noč ne bom grešila, to sem se odločila, čeprav bodo skušnjave velike, saj imam v soboto še rojstni dan po vrhu vsega:cry: In polno bajto in vrt ljudi - tako da mislite name, prosim lepo:neutral:

Nrl, a si glede prebave probala na tešče pojest 5 suhih sliv? Vem, da se ne sme pri ločevalni, ampak če se ti bo prebava uredila se bo tudi na teži poznalo, predvsem pa se boš ti boljše počutila. Jaz vsake toliko cajta kar prakticiram, pa potem "normalnega" sadja ne jem zjutraj...

Dida, a boš šunko iz testa odvila?:bigsmile::wink:
    • CommentAuthorGagalina

Jaz vsem odsvetujem kakršne koli čudežne tabletke, ali čaje in nevem kaj še vse obstaja. Če ste zdravi si raje omislite kolo, morda nove športne copate in športno uro, s katero vidite koliko kalorij porabite. Sej ni mus, da je to drago, edino športni copati morajo biti kvalitetni, ne kaki lidlovi za 10 eur.:wink: (Ni pa rečeno, da kakšni za 40 eur niso kvalitetni, torej ni potrebno za njih odšteti 100 eur.) Pa pejte malo na sprehod, ali s kolesom. S športno uro pa boste opazili, da če grabite listje okoli hiše, urejate okolico, popravljate stanovanje, greste na sprehod...itd, porabite kalorije. Torej za tiste, ki ne marate šport oz. tek, raje začnite z lažjim vsakdanjim delom. Recimo jaz sem s kolesom izgubila 8 kg v mesecu in pol, enkrat pa 5 kg s pomočjo športne ure. Takrat sem vsak dan pospravljala, redno sesala, šla 4 okoli hiše, malo v goz..itd, nisem sedela in ležala, kajti to je prepovedano oz. s tem kurite zelo malo kalorij.
    Povedat tudi mislim, da si lahko s kakšno strogo dieto samo še bolj pokvarite življenje, mogoče izberite kakšno majn strogo in se je držite doživljensko. Pač to jaz zdaj počnem, sej mi kaj druga tudi ne preostane. Ampak bom vztrajala.
    Ostalim sotrpinkam pa želim čim več uspeha. Pa danes je lep dan, pejte mal vn.
    • CommentAuthorsandrica
    • CommentTime29. Mar 2010 urejeno

Imam samo eno vprasanje, a prakticirate na beljakovine kaj feto, mozzarelo al pa jajca?oz. imam tudi zelenjavne merkatorjeve skuse.
    kaj od tega najbol priporocate? sem namrec bolna in samo ene take prčkarije mam doma, ne morem pa do trgovine. bi pa najraje jedla kaksen zrezek ampak bo pocakal do naslednjega kroga.

LP
    •  
      CommentAuthorVandolina

Ko me prime, si za kosilo vzamem samo košček fete in kruh, pa solato seveda. Potem isto jem tudi za večerjo.
    Tudi jajca z mlado čebulo ali gobami so fajn. Odvisno od tvoje želje.

Lp Vandolina
    • CommentAuthorsandrica
    • CommentTime29. Mar 2010 urejeno

Hvala,

kaj pa pravis na konzervirane ribe - zelenjavna merkator skusa. imam namrec vneto oko in nesmem ven :cry:
    •  
      CommentAuthorAicha

Sandrica lahko pojes ribe.
    A ti imas tudi vneto oko?
    Jaz imam vneto levo oko, na desni pa mi "dela" zivec in sem ze blago nervozna.
    Aicha
    • CommentAuthorsandrica

Superca, potem bom pa raje kar to zelenjavno skuso pa zeleno solato in radič :)

Tudi jaz levo :( zgleda me je prepihal , oz. nevem kaj bi lah drugega blo.
    pru grozna sem, cist rdece, solzi se mi, groza.

:cry:
    •  
      CommentAuthorVandolina

rib ne jem!:bigsmile::confused:
    •  
      CommentAuthorniks

sandrica..... v 1. mesecu sem zgubila 6 kg, potem sem 2 mesec pa še 2 kg. vmes mi je teža malo nihala sedaj ko se bom tehtala upam, da bom imela okrog 60. se mi pa zdi, da imam težke kosti
    • CommentAuthorEucica

Punce a je katera na beljakovinski dan za malico jogurt na b dan, na Oh dan pa kakšno polnozrnato žemljico ??

Mislim da mi ne bi smelo škoditi,če jem samo sadje do kosila se mi prebava upočasni.Na B dan sem že začela za malico jesti jogurte (navadne seveda) Pa je s prebavo dosti bolše.Nerabim več intenzivno hujšati,bi pa dijeto rada pripeljala do konca,zaradi spremembe metabolizma ki jo obljublja.
    • CommentAuthornrl

hvala mams za proporočilo glede suhih sliv ampak sem že vse mogoče probala tudi donat na tešče ampak mojo prebavo ne gane nič razen menstruacijak, no saj ko imam beljakov. dan mi še kar gre enkrat mi pa rada na dan na b dan, SAj sem glih zaradi tega hotla naročiti tiste tabletke ker ti baje kao prebavo uredijo ampak ne bom reskirala saj bo se že enkra uredilo jaz pravim. Mislim punce da nam bo uspelo brez tabletk pospravljejmo, pa mal po vrtu rihtajmo pa za hčerkicami ali sinkoti tekajmo pa bo. Zvečer če me je le volja pa naredim še trebušnjake ampak sem ponavadi tako crknjena da sam v posteljo padem
    a bi bilo hudo narobe da pred vodnim dnevom naredim dva vitaminska ker bi si rada vodnega predstavila na petek ki je strogi post in bi mi to zelo prav prišlo a bi bilo to hudo narobe?
    •  
      CommentAuthorAicha

Ce ti ustreza pa naredi 2 vitaminska.
    Ves ne pomaga ce popijes Donat samo en dan, jaz sem ga pila 5 ali 6 dni, da mi je potem pomagal in nisem imela tezav.
    Prav tako sem morala jesti slive 3 dni, zjutraj in zvecer da so zacele ucinkovati.
    V lekarni dobis Marilax tabletke, ki so zeliscne in jih ob vecjih tezavah lahko uporabis. Svoj cas sem pila Maskam caj in je bil super nic me ni zvijalo, kot po navadnem odvajalnem caju.
    No, si ze poskusila spti 2 dcl slane tople vode (pol zlicke soli) na eks?
    Vcasih tudi to pomaga.
    Aicha
    • CommentAuthorket

Živjo vsem :) sem nova tukaj. Danes je moj 20 dan in mislim, da mi gre kar v redu. Tehtala se sicer še nisem, saj imam namen počakati na vodni dan, saj bojo takrat verjetno bolj vidni rezultati. Se pa seveda že vidi po oblačilih, da sem izgubila par kilc. Pred začetkom diete sem tehtala 70 kg, velika pa sem 165 cm, tako da je moj cilj je priti nekje na 50-55 kg. :bigsmile:
    • CommentAuthorAjna
    • CommentTime30. Mar 2010

Jutro!

Včerajšnji vodni dan sem uspešno prestala, danes zjutraj mi je pa tehtnica pokazala točno 6,6 kg manj. Sem zadovoljna.

Lp
    • CommentAuthorDida

Aicha, jaz sem tudi imela vneto oko, samo eno...ne vem, mogoče je tudi dieta kriva, ker prej nisem pojedla niti enega koščka čokolade. Zgleda, da je res nekaj na teh alergijah. Potem, mi je pa zdravnik dal Maxitrol kapljice, pa je bilo takoj boljše. Definitivno pa ni bil kriv prepih, vsaj tako je zdravnik rekel.
    •  
      CommentAuthorAicha

Ja pri meni tudi ni prepih, se veter ne, ker pazim.
    Maxitrol sem pustila neodprt za vsak slucaj.
    Aicha
    • CommentAuthorsonchyyy

evo pa je za mano prvi vodni dan...bilo mi je ful težko:/...a je mimo...in sicer rezultati po prvem vodnem dnevu....4 kg man...obseg pasu 4 cm manj...obseg bokov 3 cm manj...obseg stegna 2 cm manj...in obseg prsi 4 cm manj...se pravi gre dol...če gledam da sem se parkrat prekršila....so rezultati še dobri...samo še 9 kg pa bo:D
    • CommentAuthormajckula

Živjo, čestitke vsem ker vidim, da vam/nam kar uspeva, no jaz sem danes vsa presrečna ugotovila, da mam v nedeljo, ko je na sporedu velikonočni zajter beljakovinski dan :D tako, da niti ne bom rabila toliko grešiti :D dobro sm to prekalkulirana na začetku hehe :D
    • CommentAuthormitja
    • CommentTime31. Mar 2010

Živjo,

v ponedeljek sem uspel prestati prvi vodni dan, tehtnica je pa tudi že kar fajn:bigsmile:, mi je že uspelo zmanjšati težo za 6,8 kg v tem mesecu.
    Na pol poti smo že po kilogramih, je pa res da bodo šli glede na mojo izkušnjo z dieto pred leti, sedaj kilogrami bolj počasi navzdol...

Zdaj pa upam da bo šlo z čim manj skušnjavami do naslednjega vodnega dneva...

Še vprašanje: Na mesni oz. kateri koli drugi dan, ko je za večerjo mišljeno pol od kosila... mora nujno biti ista hrana... ali lahko menjam vrsto živali:bigsmile: (oz krompir in fižol) npr. med kosilom in večerjo
    •  
      CommentAuthorNaya_Lyn

Hello,

no pa se vam še jest javim po zelo zelo dolgem času. Danes je moj 2. vodni dan in je tehtnica pokazala -14kg :surprised: jeeeeeeeeeeej :bigsmile: Tako da upam da bom v naslednjem mesecu zgubila še ene 4-6 kg pa sem na konju! :bigsmile: Iz omare sem že zvlekla stare kavbojke ki so mi po dveh letih spet prav in še veliko veliko ostalih oblačil :bigsmile: Počutim se super in se že veselim zadnjega meseca moje diete! :bigsmile:

(s)Mejte se :wink:
    •  
      CommentAuthormams

kukuc,

same lepe novice, čestitam mitja in Naya - Lyn, vzpodbudno je prebrat take novice. Tudi jaz sem danes srečna - tehtnica je pokazala -7,9 kg od začetka diete, to pa je že napredek, če upoštevam, da zadnje dni zaradi zvitega gležnja ne gibam prav dosti - do veceja in kuhinje in nazaj na kavč.

Mitja, mislim da živali ne smeš menjavat:bigsmile: Pri tej dieti je isto kot s punco ali ženo - fajn je, da je opoldne in zvečer ista:rolling:
    •  
      CommentAuthorNaya_Lyn

mams...hehe ta je pa dobra :))
    •  
      CommentAuthormajav8

Lepo pozdravljeni prvič še od mene :swingin:
    Tudi jaz se že par dni držim te ločevalne diete, pa me zanima par osnovnih stvari. Sicer sem dosti prebrala na vašem forumu, a še vedno mi ni čisto jasno ali imam prav tega:

1. Vsaki dan lahko poleg kosila jemo: svežo solato (zeleno solato), paradižnik, cvetačo, brokoli, gobe, papriko, zelje, repo, korenček??
    Predvsem me zanima za kislo repo in pa rahlo kuhan korenček! (kajti kuhano korenje ima zelo visok GI po Montignacovi metodi hujšanja)?

2. Za popoldansko malico lahko jemo sadje ali ne? Jaz imam zvečer treninge in tako večerjo izpustim. Med kosilom in treningom pa moram še vseeno nekaj pojesti...

3. Lahko na beljakovinski dan jem meso skupaj s sirom in recimo trdokuhanimi jajci? Ali mora biti meso+solata za kosilo, za večerjo pa sir (naprimer za kosilo: piščanec z gorgonzolino omako)?

HVALA! :thumbup:
    •  
      CommentAuthorVandolina

Majav8

Zelenjava je OK, tudi kakšen korenček si lahko privoščiš, kislo repo pa sploh saj je zdrava.

Sadje jemo samo do kosila in to vsaki dve uri 2 sadeža (2 jabolki, 2 hruški, 2 kivija....) Popoldan ni malice, saj mora med obrokom preteči 3-4 ure, odvisno kateri
    dan imaš. Pri B je 4 ure, pri Š in OH pa 3 ure presledka za večerjo. Sadja popoldan ne jemo.

Na beljakovinski dan ne mešamo beljakovin, če ješ za kosilo meso, ga ješ tudi za večerjo, če pa ješ za kosilo sir in solato, imaš lahko za večerjo sir, vedno 1/2 manj kot za kosilo. Jjca spadajo med beljakovine, tako, da se moraš sama odločiti kaj boš jedla za kosilo, ker imaš isto za večerjo.

Če nimaš knjige, si jo skopiraj iz sladkih grehov.

Lep pozdrav Vandolina
    •  
      CommentAuthormajav8

Hvala za tako hiter odgovor!

Razumem, da večerja in popoldanska malica odpadeta...hmmm...težko bo na treningu, ker bom brez energije :(

Sedaj ko bo velika noč torej NE smem jesti sir + šunka + trdo kuhano jajce (če se striktno držim diete)?

Knjige res nisem nabavila...grem gledati "SLADKE GREHE" :devil:
    •  
      CommentAuthorAicha

Maja kaj pa treniras?
    Obicajno ljudje, ki se ukvarjajo s sportom nimajo tezav s tezo, kajti trenerji jih usmerjajo v pravilen nacin prehranjevanja.
    Odgovore pa ti je podala Vandolina.
    Aicha
    •  
      CommentAuthormajav8

Igram badminton. Ker nisem več "otrok" spadam sicer med rekreativce, a sem vseeno 5x na teden na igrišču po najmanj 2 uri.

Na višino 175cm imam 78kg, kar je vsaj 10kg preveč :confused:

Sem vse pregledala, a ne najdem jedilnikov, ki jih je omenila Vandolina. Mi lahko katera prilepi link, če ve kje to najti?
    Hvala.
    m.
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime31. Mar 2010 urejeno

sladki.grehi@gmail.com, geslo: sladoled

Sem pa preverila, če je knjiga še tam, je!!!! Samo snet jo moraš dol, je I. in II. del. 90. dnevna dieta in vzdrževanje
    • CommentAuthorEucica

Kako pa je zdaj s tem vzdrževanjem.Po nekaterih virih piše da po dieti za zajterk še vedno samo sadje ostalo po želji.Po drugih isto za zajtrk samo sadje ,ostalo pa še vedno ločuješ samo ne po dnevih ampak znotraj obroka.

Do konca diete imam še mesec in pol pa že zdaj malo razmišljam o tem saj hujšala več ne bom veliko nimam niti veliko več za izgubiti.
    •  
      CommentAuthorVandolina

Eucica imaš knjigo?
    •  
      CommentAuthormajav8

Vandolina HVALA!
    Si jo jutri (ko bom v službi) naprintam!
    •  
      CommentAuthorAicha

Ja majav8 bo treba malo oklestit kilograme.
    Aicha
    • CommentAuthorEucica
    • CommentTime1. Apr 2010

vandolina imam tole 90 dni.Zdaj sem gledala da obstajata 2 ,tale pa še :Naslednjih 9o dni.
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime1. Apr 2010

Seveda, saj sem rekla, da sta dve knjigi, tudi ti če je nimaš je na sladkih grehih oboje.
    • CommentAuthorpeti
    • CommentTime2. Apr 2010

ojla punce:bigsmile:

pri meni je pa nekaj novega.....POROČIM SE!!!!!!:bigsmile::bigsmile::bigsmile:

tko,da sem se dala na dieto in tokrat ni izgovorov.poroka bo septembra in se moram dat v red.
    volja je železna-očitno sem rabla stimulacijo:wink:-upam samo na uspehe.

čestitke vsem, ki ste že dosegle želene rezultate:smile:
    • CommentAuthorDida
    • CommentTime2. Apr 2010

O kako lepo! Čestitam!
    • CommentAuthornrl
    • CommentTime2. Apr 2010

čestitam peti!
    No danes je skoraj zamano prvi vodni dan in vse do sedaj ni bilo panike ker sem imela toliko dela s peko potic in vmes skočla še za tri ure na faks zdaj se pa počasi ko sem se umirila začenja glavobol in glasno kruljenje v želodcu:cry: in vidim vse povsod samo hrano ampak upam da mi bo uspelo speljati do konca in jutri je pa tehtanje me je kar groza ker nimam nobenega občutka da bi se full poznalo ampak me je danes kolegica videla po dolgem času in je rekla da sem fulll shujšala, mal pred tem pa še moj dragi mož da sem full zgubila ampak zdaj ne vem ali je to samo motivacija za na prej in za ta dan da ga preživim al kaj. no bomo vidli jutri pri tehtanju sporočim kako mi je šlo prvi mesec.
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime2. Apr 2010

Peti, čestitam,

nrl, mogoče ti ravno zato kruli, ker vsepovsod vsi pretiravajo s hrano. Mene je danes tudi zasukalo, ko sem videla vrle gospodinje s polnimi vozovi HRANE.
    Le kam bodo ljudje vse to pospravili v teh treh dneh?:shocked:

Tudi jaz se jutri tehtam spet, za motivacijo, potem se bom pa samo še enkrat na teden.Jutri imam OH dan in bo kar veselo, v nedeljo pa vitamini:thumbup: V ponedeljek si bom pa kakšno jajce privoščila, pa nariban hren in solatke, ker nisem ravno ljubiteljica šunke. Potica me pa sploh ne gane.Tako bo šlo naprej.

In že bo torek in nov škrobni dan:swingin: Če bi pa pa v teh treh dneh kaj zamrdala, bi se pa potem zagotovo sto na uro v torek sekirala in sama sebe ne bi mogla razumet, zakaj je blo treba - toliko se že poznam.

Držte se, tiste ki boste vztrajale in tudi tiste, ki boste malo (ali pa malo več) grešile.
    Šibam na fitness za eno urco.:rasta:
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime2. Apr 2010

Peti čestitke, koliko želiš shujšat?
    • CommentAuthorsonchyyy
    • CommentTime3. Apr 2010

mene zanima kakšno mnenje imate o uporabi fatburnerjev...kajti meni je prijateljica ki jih je enkrat uporabljala predlagala da jih poleg telovadbe in ločevalne diete jemljem fatburnerje za hitrejšo izgubo maščobe...in zdai me zanima vaše mnenje ...če jih lahko kombiniram z to dieto in če ima katera izkušnje z njimi?

hvala za odgovore...
    • CommentAuthorEucica
    • CommentTime3. Apr 2010

Vandolina js ne najdem te druge knjige samo prvo :confused:
    Peti vse čestitke !

Sonchyyy fatburnerje priporočajo vsi fitnes trenerji.Ampak moraš zraven dosti telovadit, samo id sebe ne bodo delali čudežev.Sama sem jemala L-karnitin pa lahko rečem,da se je kar poznalo.
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime3. Apr 2010

No potem jo je nekdo zbrisal, lepo. Bom pogledala, če imam v arhivu.