Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

•  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime8. Apr 2010

Ja, saj obicajno je tako.
    Zato pa pravim, da je vzdrzevanje skoraj tezje kot hujsanje.
    Ker se hitro spustis z vajeti.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime8. Apr 2010

Točno tako Aicha!
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime9. Apr 2010

Jutro,

vzdrževanje bo mene menda čakalo kar do konca življenja, letos poleti pa začetna faza. Ker se mi obeta veliko morja, hvala bogu. Če mi je vroče, nisem lačna, pa še plavam rada. Pa še kolo in rolerje, pa bo. Glede hrane je kul, ker si itak sami kuhamo, sicer bom pa bolj na zelenjavi na vse načine.Mmmmmm, bučke na žaru, jajčevci na žaru, paprike na žaru in potem žlička olivnega olja in česen in jabolčni kis. Pa namesto mesa kak dober sir za žar.

Evo, jutro je, jaz pa spet mislim na hrano. Dobro, da me potem čez dan mine, ker nimam cajta mislit. In dobro, da imam vas, da vas pridem mal prebrat. Saj ne, da imam skušnjave, a a , super mi gre ta moja dieta, je pa dost lažje, če veš, da nisi sam v tem.:hugging:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime9. Apr 2010

Jaz sem sinoci izvedela, da bomo mogoce sli na morje v Grcijo (imamo namestitev zastonj) ampak sele septembra, sedaj pac ne moremo.
    Pa se princeska bo sla zrven.

Jaz tudi vem, da bom na vzdrzevanju do konca zivljenja, ker cim zacnem jesti nekako normalno (za mojega dragega) mi gredo kilogrami gor.
    Nimas kaj. Samo saj ne morem imeti OK postave in jesti kot tank. Nekako ne gre skupaj.
    Izbiram med dvema moznostima in sem pac izbrala videz in ne hrano.
    Zjutraj sem tudi jaz takoj ko sem odprla oci pomislila da bi ze jedla.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorkozoroginja
    • CommentTime9. Apr 2010 urejeno

Krasno Aicha za morje v Grčiji. Jaz pa eno leto ne smem na sonce, ali pa moram imeti dolge tanke rokave.Upam da na morje bomo vseeno šli. Pa še nekaj kilc sem nazaj dobila.
    Grrr:devil::sad:
    Še dva meseca, potem pa spet malo lahke diete shujševalne.:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime9. Apr 2010

Kozoroginja, to da imas dolge rokave poleti na mocnem soncu je tako bolj zdravo za kozo.
    Jaz prakticiram tanko tuniko cez vse. Ker sem 3 leta nazaj imela blazne alergije na sonce.
    Lani je bilo boljse, rokavi pa so ostali.
    Sicer pa sedaj ne skrbi za kilazo, hujsala bos ko bos zdrava.
    Sedaj pa pac jej cimbolj zdravo in vse!
    Ker so nove raziskave pokazale, da ni cisto res, da ce je v prehrani vec sadja in zelenjave, ter manj mesa ni sigurno, da ne zbolimo za rakom.
    Tako, da clovek res vec ni pameten.
    Pametno je vse po malem, bi rekla.
    Aicha
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime10. Apr 2010

Punce, tiste , ki ste na ločevalni, mene pa nekaj zanima.
    A se še katera počuti "čudno" na OH dan? Pri sebi sem namreč že dvakrat do zdaj ugotovila, da mi nekak ne ustreza (več). Kot da bi OH "nabasali" in polenili. Komaj sem se spravila delat trebušnjake, komaj na leg magic, ven sploh nisem šla hitro hodit ( ker laufat zaradi gležnja še ne morem kaj prida)..skratka, ni mi fajn.Prav prisilit sem se morala za tisto rebro temne čokolade zvečer, ob šestih pa sem komaj pojedla dve polnozrnati piškoti ( pa so mi Gran cereale od Mulino bianco drugače najboljši, tudi ko nisem striktno hujšala). Ne vem, morda malo pretiravam in imam te občutke zaradi tega, ker vem, kako kalorični so OH in mi podzavestno ne pašejo....

Da skratim priču, komaj sem čakala, da bo konec dneva in sem danes najsrečnejši človek, ker imam vitaminski dan. Pojedla sem že dve rezini melone, seveda pa prej popila domač kis z vodo in skodelico črne kave.

Komaj čakam da bo prišel mož iz trgovine, ker danes on kuha, jaz pa grem na pohod po eni stari poti (okrog 5 kilometrov). Organizirajo ga kmečke žene (jaz sicer nisem, sem pa poklicala eno gospo in je rekla, da se lahko pridružim:bigsmile:) S sabo bom vzela dve jabolki in liter in pol vode. Okrog dveh bomo nazaj. Poročam, kako mi je šlo.
    •  
      CommentAuthorAicha

Mams znano je, da sportniki pred tekmo jedo OH (testenine, njoke), da dobijo energijo.
    Meni se pa tudi zdi, da ko se najem OH sem dosti bolj zbita kot ce se najem mesa.
    No, to je bilo vcasih, ker sedaj se redkokdaj res napokam do onemoglosti.
    Sem pa opazila, ko sva bila z mozem na brezglutenski dieti, da mi po obilnem obroku OH ni bilo nic.
    Sem se pocutila boljse.
    Mogoce, bi kaj pa vem zmanjsala kolicino OH in povecala zelenjavo, da bi se bolj najedla?
    Aicha
    •  
      CommentAuthormams

Ja, Aicha, saj to sem že zdaj nardila , npr. skuham manj kot polovico 250g paketa graham širokih rezancev, se pravi kakih 10 dag, pa jih za kosilo včeraj nisem mogla pojesti - samo malo paradižnikove polivke s papriko čez.Če zraven štejem še skledico, ne skledo, zelene solate, potem je to zame že zadosten obrok.
    Tako da, najraje bi OH dan izpustila, pa vem, da ni dobro, da čist črtam OH.

V glavnem, danes je kul, sem se nahodila, ob jabolku in vodi, ženske so carice, dobro da sem karakter, s sabo so imele boga in pol, od pogač s sirom, do šnopca:bigsmile: in metliške črnine, jaz pa karakter in me ni premaknilo niti do, da so mi rekle, da se DELAM FINO:shocked: Okrog šestih sem še ananas in metin čaj, zdaj pa mal raziskujem po netu.
    •  
      CommentAuthorVandolina

Kozoroginja kam boš šla na morje letos?
    •  
      CommentAuthorAicha

Cisto mirno lahko poskusis s 50 g testenin.
    Ne vem kako bi bilo ce bi namesto OH imela S?
    Aicha
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime11. Apr 2010

Tudi jaz sem to tuhtala.
    Hruška in solata namesto pica in solata:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorVandolina

Saj na embalaži, ki naj bi bili Š večkrat piše tudi OH, potem je pa čisto vseeno kaj poješ, samo da je v dovoljeni količini?!?:shocked::shocked:
    •  
      CommentAuthormams

Ja, itak. Druga fora so pa recimo testenine - ponavadi so not tudi jajca, po logiki te diete jih potem ne bi smel jest , ker so jajca B:shocked: Al pa kruh zraven mesa itd...
    To s tem škrobom in ogljikovimi hidrati mi pares ni čist jasno. Kakorkoli že, jaz ne kompliciram preveč, itak obojega pojem zelo malo odkrar sem na dieti, razen seveda OH kar jih je v sadju in zelenjavi. Tistim z visokim GI pa se izogibam, niti mi ne potegnejo.
    Vandolina, ti si zdaj na ločevalni?
    •  
      CommentAuthormajav8

Jaz pa sem se danes vagala prvič po začetku diete (danes je 12.dan).
    Imam 2,8kg manj. Kar pa je manj, kot sem pričakovala :( (imela sem 80kg, sedaj imam 77,2kg)

Kaj je vam na začetku tudi šlo tako počasi dol - ali je res moj organizem tako grozen? je res, da sem se malo prekršila za veliko noč, ampak pretirano pa zopet ne...
    •  
      CommentAuthorAicha

Maja cisto OK je za 12 dni. Rajsi pocasi kot prehitro, tisto tudi ni nic. ne velja.
    To je priblizno 18 kg v 90-tih dneh.
    Aicha
    • CommentAuthormajckula

No danes je moj prvi vodni dan, mi gre za enkrat kar vredu, je pomagalo tudi to, da sem komaj pred pol ure prišla dam iz službe, sedaj pa me čaka še ogroooooomnoooo dela za faks tako da bo kar šlo se mi zdi. Sicer sem pa v 29 dneh izgubila 6 kilogramov, s tem, da sem včeraj malo grešila, drugače pa mi tudi vedno ne paše, predvsem na škrobni dan, da bi krompir ali riž jedla še za večerjo, tako da ponavadi pojem samo solato ali zelenjavo. Sem kar zadovoljna, počutim se tudi super, nase spravim hlače, ki jih prej nisem več mogla tako da :bigsmile: sicer pa imam 171 cm na začetku diete sem imela 76,6 kilogramov, danes pa sem "natehtala" 70,4 kilograme. Tako da, kar gre no, še ene pet kilc dol pa bom presrečna :bigsmile:

lp
    •  
      CommentAuthorAicha

Vidis pocasi se dalec pride.
    Aicha
  1.  
    Pozdrav!

Zanima me ali lahko po 2 mescih zopet zacnem z locevalno dieto, sedaj sem namrec na vzdrzevalni. Ali mora biti nujno vmes 3 mesece premora, ali je lahko tudi 2?

Lp
    •  
      CommentAuthorČebelca

Tak še sem napišem .... včeraj je bil moj zadnji vodni dan.... tehtam 12 kg manj kot sem na začetku diete. Pomemben povdarek je, da namensko nisem prispevala k dieti nobene telovadbe. To se začne zdaj :D . V glavnem z izgubljenim zadovoljna :D . Zanima me samo ali ima katera kakšno posebno zaporedje dni tudi po tej dieti ..... Zdaj je B Š OH V ... je potem na vzdrževanju kako podobno zaporedje?

Aja pa še to... punce in fantje zakon ste! Lažje je bo z vami ;)

LP

Maja
    •  
      CommentAuthorAicha

Cebelca mislim, da je na sladkih grehi knjiga 90 vzdrzevanja.
    Pridna punca. Cestitam.
    Aicha
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime12. Apr 2010

Policeman, po moje presodi sam kako se počutiš. Mislim, da je odvisno tudi od tega, koliko shujšaš v "prvem krogu" . Če tehtaš veliko in imaš še vedno tudi po prvem delu za zgubit konkreten špehec, potem da, če bi pa rad samo lepotne popravke, potem se ti pa ne mudi. Pa saj je ločevanje tudi v vzdrževanju. Ob dieti je pa tisti ki hujša spet samo bolj strog do reda in porcij.
    Probaj, saj če ne bo nobenega tvojega prispevka več bomo vedeli, da ni blo vredu:bigsmile::wink:
    • CommentAuthortaya82

Hoj punce,

kljub vsemu sem se odločila da grem na ločevalno dieto, pretekle tedne sem bila na jajčni dieti in izgubila 4-5 kg, en teden premora na katerem sem pridobila en kg, danes sem začela z ločevalno dieto in upam da mi uspe zdržati do konca, ali se mi katera pridruži danes?????
    No vsekakor računam na vas na vspodbudne besede v težkih trenutkih, in za nasvete.

l.p.
    • CommentAuthorBINA-JANA

Želim ti dosti uspeha, moja kolegica je v 3 mesecih izgubila 30kg.
    •  
      CommentAuthorminaa

čebelca zdaj po končani dieti se držiš samo ločevanjamed obroki
    npr.za kosilo meso kruh solata
    za večerjo riž ,kruh solata
    zajtrk pa še naslednjih 90 dni enak
    potem pa če želiš lahko začneš spet vse iz začetka,če bi želela še shujšat

taya82 jaz imam danes mesni dan lahko kar začneš,pa itak je tukaj gor tok spodbudnic
    da boš videla da je super
    v soboto smo imeli poroko in sem se prekršila z tortico zato včeraj imela vodni,tako da danes nadaljujem z mesnim dnem

bina-jana tvoja kolegica je verjetno tudi imela veliko kil da ji je šlo tok dol,ker močnejšim gre hitreje dol,saj pravzaprav imajo
    res kaj za izgubit

policeman90 mislim da lahko kar štartaš na ločevalno,ampak vseeno počakaj na še kak nasvet
    povej nam malo o vzdržuvanju diete,kako ti gre in kako je s kilami,je šlo kaj dol,gor in kaj se tebi
    zdi lažje vzdrževanje al dieta?????

vsem veliko sreče pri svojih ciljih in lep deževen dan želim..
  2.  
    Pozdrav!

Glede vzdrzevanja se mi zdi da je lazje kot locevalna, vsaj zame. Nisem se nekaj zelo drzal vzdrzevalne, samo da nisem mesal skupaj to je to. Vcasih pojem tudi kaksen kos kruha, ali pa si privoscim pico..Kdaj pa kdaj tudi kaksen sladoled, rogljicek, itd..vecinoma pa jem testenine,krompir..In moram rect da sem v dveh mesecih vzdrzevanja izgubil se dodatne 3kg. Sedaj se je ustavilo na 101,9kg, vcasih kaksna deka manj, vcasih vec, odvisno kdaj se tehtas:) Tudi ce se "pregresim kdaj", se ne povrne noben kg nazaj:) Imam pa cilj izgubiti se nekje 10 kg, da pridem na 90 kg:) Naj spomnim na zacetku locevalne sem imel 129 kg.
    •  
      CommentAuthorAicha

Policeman pozdravljen.
    Mislim, da ne bi bilo nic narobe ce se povernes na locevalno. Bos pac spet na dieti.
    Prekinil bos vzdrzevanje kar pomeni, da bos spet jedel malo bolj po stogem rezimu.
    Po moje ni narobe, slabse bi bilo ce bi prekinil dieto.
    No "oklesti" se za 10 kg, potem pa bi se spodobilo, da posljes sliko "prej in potem".
    Lahko brez obraza :wink:.
    Aicha
    •  
      CommentAuthormams

Točno. Obraza ne rabimo. Pokaži mmmmišice:bigsmile:
    (hecam se...da me ne bi kdo tožil zaradi nadlegovanja na delovnem.. ups... shujševalnem mestu)

LOČEVALNA - minaa je pisala o rižu in kruhu. Jaz za vse na svetu zraven riža ne bi mogla jest kruha.Tudi zraven špagetov ne. Ali pa zraven pice.:bigsmile: Nasploh se mi ne zdi potrebno, da na škrobni ali OH dan jeste zraven kruh. Jaz ga ne, niti na beljakovninski ne.
    Je pa res, da če si še lačen, je zraven mesa ali sira čisto nekaj drugega pojest košček kruha kot zraven riža.
    Torej da skrajšam - prepričana sem, da ne bo nikomur nič manjkalo, če zraven kosila pri ločevalni dieti ne bo jedel kruha. Če pa ga že, naj bo polnozrnat ali graham ali samo ržen. In KOŠČEK, ne kos ali cel krajec od hleba.:devil:
    •  
      CommentAuthorAicha

Koscek ja 30g, ker mi ko rezemo kruh ga obicajno odrezemo celo "kavljo" kar pa je ze 150 g.
    Prec sluzbi dobimo za malico 3x100g kose kruha. Sem zadnjic tehtala. To je samo kruha 600 kcal pa se vec, ker dobimo polbelega.
    Rajsi bi dal kosev nepotrebnih kalorij sploh zraven riza.
    Mi v sluzbi dobimo za nocno malico 3 kose po 100g kruha. To je vec kot 600 kcal. Rajsi bi dali jabolko vez zraven.
    Aicha
    •  
      CommentAuthormajav8

Jaz pa sploh ne razumem tega, da lahko ješ zraven KRUH!
    Kruh je škrob...torej bi ga po logiki ločevalne diete lahko jedli le na škrobni dan. Če ga jemo na katerikoli drug dan mi moja logika pove, da grešimo.

Kaj menite o tem?
    • CommentAuthormala_jana

Pozdravljene drage dame in gospodje :D

Malo sem prebirala tale forum, pa moram reči nice zadeva. Se mi zdi, da kr da malo vzpodbude, ko nimam več volje :D
    Torej danes je moj 8. dan ločevalne diete (sadni dan - ki ga mal težko prenašam :D).

Torej, diete se lotevam že drugič (z nekajletnim zamikom). Prvič je zelo pomagalo, pa upam da bo v drugo tudi, glede na to da sem se tokrat še zagnano lotila telovadbe. Nabiram si kondicijo za tek (tak prisrčen, v naravi) :D.

Me pa zanima, kakšne vrste vadbe se vi poslužujete?

Jaz sem pred kratkim odkrila eno kr fajn zadevico (sparkpeople.com), kjer je ogromno vadbe (razni videi), ki se jih kr poslužujem. Za vsakogar se najde kaj. Pa me zanima če imate s temi videi kaj izkušenj? Kak se vam zdijo? In mogoče, kaj bi vi priporočali? Me pa zanima še, kdaj bi priporočali tehtanje?

Hvala za odgovore

Lep preostanek dneva :wink:
    •  
      CommentAuthorminaa

mala_jana nč nisem slišala o teh videih,bom pa malo pogledala.
    Tehtaš se pa lahko po občutku,ko boš začutla da si šla kaj dol,greš zjutraj ko vstaneš kr na tehtnico.
    •  
      CommentAuthormams

mala jana, jaz se tehtam enkrat na teden, na začetku sem se dvakrat. Enkrat na teden zato, ker mogoče kak dan teža zaniha zaradi različnih razlogov (luna, slaba prebava, menstra itd.) in potem se človek sprašuje, zakaj in morda bi kdo celo voljo zgubil. V enem tednu pa se lepo vidi, kako zares napreduješ. Sparkpeople bom pregledala zvečer, ko pridem s fitnesa, nisem še slišala. Osebno pa sem prepričana, da je tek daleč najbolj učinkovit kot pomioč pri izgubi teže in nasploh za zdravo telo in dobro počutje. Pa seveda potem še lepotni trebušnjaki za povrh:cool:
    •  
      CommentAuthorAicha

Majav8 kruh je OH.
    Mala_jana jaz telovadim po svoje imam vaje za roke, noge, zadnjico in se vrat ter ramena (to dvoje iz zdravstvenih razlogov).
    Ko lahko grem tudi na Pohorje in cim vec hodim, kolesarim. Trudim se, da sem vsaki dan aktivna tudi zunaj.
    Kombiniram.
    Za telovadbo je najboljse, da vsak vidi zase kaj mu ustreza.
    Grem sedaj na sparkpeople.com gledat.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorAicha

Sem pogledala, kup vaj za telo, ki so uporabne.
    Samo delati je treba.
    Aicha
    •  
      CommentAuthormams

Jaz sem tudi pogledala. Dobra fora ta portal. Sploh tam, ko odšteva kalorije, ki jih uporabniki porabljajo. Pa vodo, ki jo popijejo. Vaje so pa tudi ok.:thumbup:
    • CommentAuthormala_jana

Ja, men je huda stran to. Tut sam si lahko preračunaš koliko kalorij si vnesel, koliko porabil, kolk vode popiješ dnevno, so tut recepti, za takrat ko pač ni idej :bigsmile:
    Ni da ni :thumbup:
  3.  
    Pozdrav!

Bom poslal sliko (z obrazom,hehe), da primerjate, ljudje ne morejo verjet kaksna sprememba ze zdaj:) Kaj bo sele potem:) Kam pa se to poslje slika sploh?:)

Lp,policeman
    •  
      CommentAuthorAicha

sladki.grehi@gmail.com
    sladoled + geslo

Ja kar daj.
    A.
  4.  
    Dobite cez par mesecov:)

Lp
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime13. Apr 2010

A si ti za hece?! Kje si že srečal potrpežljivo žensko?

Jaz sem včeraj zvečer nekaj medlela in sem sfižila škrobni dan s kompotom in temno čokolado.
    Danes je OH dan. Jedla bom sadje in zelenjavo, brez OH.
    Ker bom pridna bom šla za nagrado k frizerju:winkkiss:
    • CommentAuthorhousebaby

Čau...

joi punce kak ste pridne...:)..prav z veseljem berem kako daleč ste že..prav ponosna sem na vas......jz sm po parih neuspesnih poskusih včeraj ponovno zacela...zdej bomo pa vidli kak delec bom prsla...:)najbol me matra tm po enih 10 dneh...pa pol pade kak ogromen sendvic...hehe....mislim da bi mi pomagalo cvekanje z vami, da lazje preguram...vam verjetno je...??

Tko da k bo najhujsa kriza...pridem jamrat...

:shamed:

Maja
    • CommentAuthormala_jana

Pozdravljene:bigsmile:

No men je danes 9. dan. Tolk sem ponosna nase, da me je kr sram :shamed::bigsmile::surprised:
    mal heca

Danes sem se tehtala, zjutraj in ugotovila, da mi tehtnica kaže -4 kg, če pa kaj, tole da ogromno motivacije. Noro fajn :smile:

Drugače mi je pa fajn k nikol nisem lačna. No sadni dnevi so mal težki, pa se zaposlim in ne mislim (oz. se trudim ne mislit) :bigsmile:
  5.  
    @mams: A to name leti? hehehe:)

Lp
    •  
      CommentAuthormams

Normalno, da nate:cool:
    Kako nas lahko tako matraš? Par mesecev... do takrat se lahko že nazaj zrediš:devil:

Hihi, potem boš moral pa nalimati prej, vmes in potem:wink:

Ženske, meni je danes mož kupil un pas za okrog trebuha in riti, ki vibrira. Le kaj bi mi rad povedal s tem?:confused::shocked:
    Drugače pa - mala_jana, pravilno! Človek mora najprej sebe pohvalit in rad imet, da lahko tudi druge... (čakam):bigsmile:
    • CommentAuthormajckula

ja sej mala_jana jaz sem tud tako ponosna name, da me majo moji doma že dost hehe:bigsmile: ker si nisem mislila da bom tkole en mesec zdržala brez pretiranega grešenja, je pa res, da je tudi tale forum ena zlo fajn motivacija, pa seveda tudi vidni rezultati te kar spodbudijo da ustrajaš :bigsmile: tako da res vas je fajn tkole mal prebirat, pa da vidš da nisi sam :wink:

Lp, Majckula
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime13. Apr 2010 urejeno

Mams jaz bi se zamislila :wink::rolling: nad dejanjem tvojega moza. :devil:
    Sicer pa pohvaljen, ti je dal malo motivacije. Pa se pas si dobila.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorkozoroginja
    • CommentTime13. Apr 2010 urejeno

Dober možek. Pas za dvig samozavesti in utrjevanje mišic in večje vztrajnosti.
    Pa boljšega počutja.
    kozoroginja:bigsmile:
    •  
      CommentAuthormams

Aicha in kozoroginja - zdaj ga bom pa spet rada imela, ker sta ga pohvalile. Pa saj se mi vsi režijo, ko se je vse treslo prej.
    Še naš pes je bežal od mene:shocked:

Še ena motivacija danes - obljubila sem si, da si bom do 13. maja kupila nekaj lepega za oblečt, predvsem pa nekaj z manjšo cifro kot jo imam zdaj:cool:

A zakaj do 13. maja? Hmmm.... ne upam povedat.:shamed:
    •  
      CommentAuthorAicha

Za kaj pa ne?
    Kaj imas obletnico poroke, ali kaksen rojstni dan?
    Jaz ze celo vecnost iscem neko krilo zase pa nic ne najdem.
    Ce mi je kaj vsec je predrago, ali pa nimajo stevilke.
    Aicha