Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

•  
      CommentAuthornancy 555
    • CommentTime24. Aug 2010

Pozdravljene nove sotrpinke, pa stare seveda tudi :boogie:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime24. Aug 2010

Zenske vsa zelenjava je nevtralna.
    Razen nekaj izjem seveda.
    A.
  1.  
    že v drugem dnevu prekršek, ob pol polnoči-kebap-želela sem si ga že 2 meseca in glih danes vse uničla.... :fierce:
    bom si pa tu zapisala kg (doma nimam koledarja)-88kg
    • CommentAuthorMajcy
    • CommentTime27. Aug 2010

Pozdravljene!
    Pred nekaj leti sem po porodu z ločevalno shujšala 8kg v 1,5 meseca. Res sem se strogo držala,pa še doma sem bila,da sem lažje kuhala.

Pred dvema tednoma sem se ponovno lotila diete, skupaj z možem. Rada bi shujšala 5kg,a nekaj ne štima. Shujšala sem 1,5kg.Zdaj vmes sem se enkrat pregrešila na 3.dan,naslednji dan sem pa imela sadni dan.Pa so kg takoj skočili nazaj na 60.Kriza!Razočaranje!

Ker začnem delat ob 6h zjutraj,vsatenm ob petih,tako,da te 4 ure pojem 1.2 sadeža,ob 10 pa že imam malico-kosilo,po predvidenem dnevu.Vzamem s sabo že pripravljeno. Ker bi drugače imela prvi obrok komaj ob 15 ali celo 16h. Ko pridem domov, imam ob 16h večerjo,po tistem pa več nič ne jem. Zakaj ne gredo kg hitreje dol? Mislite, da je kriva prezgodnja ura ? ob 10h? Ali kaj je napaka?

Prvič so šli kg hitreje dol,ampak sem jedla kosilo šele ob 12h.
    • CommentAuthorjanchy
    • CommentTime27. Aug 2010

Pozdravcek vsem skupaj!
    Malce sem prebirala vaše izkušnje, pa sem se odločila, da vam še jaz povem svoje mnenje. Ravnokar namreč končujem 90 dnevno ločevalno dieto in sem čisto navdušena nad učinki. Prepričana sem, da me vsi ki preberate ta forum popolnoma razumete, če vam povem, da sem sporbala na tisoče različnih diet. Celo življenje sem imela najmanj 10 kilogramov preveč in ne glede na to kaj sem probala se je končalo vedno isto - če sem imela srečo samo z malo več kilami kot sem pa jih imela pred dieto. Res pa je tudi :shamed: , da nobene diete nisem izpeljala do konca. Vse preveč sem pri vsaki pogrešala navadno hrano, da bi vztrajala. Nekoč sem stradala 4 dni in na koncu pojedla vse kar mi je prišlo na krožnik in izgubljeno seveda ustrezno nadomestila v dveh dneh.
    Tokra pa mi je uspelo...izgubila sem 10 kg in (z malo samovšečnosti) izgledam tako kot še nisem nikoli. Poleg diete mi je pomagal še wii-fit - pri čemer sem se še dodobra nasmejala. :bigsmile:
    Lačna skoraj nisem bila, če odštejem vodne dneve, kjer so mi pred očmi plesali hamburgerji, pice...ampak sem nekako z mislijo na slasten zrezek naslednji dan preživela.
    Goljufala sem med dieto le toliko, da sem občasno zamenjala kakšen dan (recimo škrobni za še en mesni - predvsem zaradi rojstnih dnevov in piknikov) - nikoli pa nisem spustila sadnega dne in nisem mešala beljakovin, škorba in oh skupaj. Nikoli nisem ločevala beljakovin med sabo - jedla sem zrezke s pršutom in sirom, rižote z zelenjavo, makarone s pestom...zelo rada kuham (kar se mi je vedno poznalo :bigsmile: ) zato mi je bilo ustvarjanje novih jedi znotraj pravil v užitek. Je pa res da sem jedla zjutraj samo sadje za zajtrk in kosilo šele ob 13 ali kasnjeje (služba pač) večerjo pa nikoli po osmi. Pa za večerj skoraj nikoli nisem jedla isto kot za kosilo - kljub pravilom - razen če je ostalo, drugače sem si pripravila kaj drugega znotraj dovoljenih zadev tsitega dneva. Skoraj vsak dan sem pojedla še ogromno količino paradižnikove solate navadno s paprikami, na mesni dan pa tudi s sirčkom.
    Vmes je prišla kriza, ko so se mi kile kar ustavile in sem se (ob vsakotedenskem tehtanju) celo za pol kile zredila, ampak sem nekako preživela in danes sem navdušena.
    V zadnjem mesecu diete sem si še namerno zmanjševala obroke in jih počasneje jedla, da bi se malce pripravila na pravo hrano in moram reči, da mi je uspelo, saj sem že zelo hitro prijetno sita.
    Zato - vse moje drage sotrpinke - pomislite na vse nenormalne diete in poskusite uživati v pripravi nenavadnih kombinacij, ki jih omogoča ta dieta. Jejte počasi in z užitkom, predvsem pa ne obupajte! Držim pesti, da bi vam prav vsem uspelo, da bi bile srečne v svoji novi koži!:swingin:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime28. Aug 2010

Super cestitam.
    Aicha
    • CommentAuthormogwai329
    • CommentTime28. Aug 2010

živjo vsem,

no, pa da se malo pohvalim še jaz. na tej dieti sem že en mesec in sem izgubila 5 kg!!! to je zame več kot sem pričakovala, saj imam skupaj za izgubit cca 10 kg, torej sem na polovici. res je, da sem vmes kaj grešila, ampak v grobem pa se zelo držim vrstnega reda dnevov in ločevanja živil, tud telovadim (sicer v teh deževnih dneh malo manj).
    tako da ... VZTRAJAJMo do konca!!!

pozdravčke :cool:
  2.  
    o, mogwai329, vesela sem sem zate in dala si mi zalet za naprej:clap:
    upam, da bom tudi sama čez slab mesec rekla, imam (vsaj) 3 kg manj. in potem počasi naprej...
    pa malo na sobno kolo :boogie:
    lep pozdrav in veselo naprej...
    vv
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime29. Aug 2010

Sodelavka mi je povedala (vceraj), da je od novega leta shujsala 8 kilogramov samo s tem, da je nehala jesti sladko in kruh.
    Ji kar verjamem.
    A.
  3.  
    jaz kruha in sladkarij ne jem že cca. 2 leti, pa mi nič ne pomaga. tudi začimbe in sol sem zminimalizirala. res pa je, da imam neredno prehranjevanje- čez dan bolj malo, med 20. in 2. uro pa precej :sad:
    tako da si moram, poleg prehranjevalnih navad, uredit tudi bioritem.
    vv
    •  
      CommentAuthormams

Med 20. in 2. uro? A ponoči vstajaš in ješ ? Al sploh ne greš spat do takrat....:wink:

Mater, si predstavljam en vredu kos pice okrog pol dveh:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
  4.  
    spat ne grem do takrat in mi samo hrana hodi po glavi :cry:
    •  
      CommentAuthorAicha

Joj kdaj pa spis?
    Najprej bioritem potem vse ostalo.
    A
    • CommentAuthornrl
    • CommentTime30. Aug 2010

ojla sotrpinke
    ponovno začenjam z dieto ki sem jo končala pred poletjem. In se morem pohvaliti da nisem pridobila niti enega grama nazaj čeprav se nisem držala točno vzdrževalne samo trudila sem se da nisem mešala če se je le dalo, sedaj pa morem ponovno shujšati vsaj še 13kg tako kot sem prvič.

veselo na delo največ problemov mi ponovno delajo OH ker moja dva že kar obračata oči od teh makarončkov sploh mož, hja zvečer pa uživata če jima naredim kakšne palačinke takrat sta pa vesela oh- ja:smile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime30. Aug 2010

Super nrl kar pogumno naprej.
    1.9. bo za marikatero nov zacetek.
    Pa cilj 31.12.
    A.
    • CommentAuthorAbs
    • CommentTime31. Aug 2010

Pozdravljene,
    tudi jaz imam pozitivne izkušnje z ločevalno dieto. Pred poletje sem shujšala 10 kg, sedaj bi si pa želela še 10. Premišljevala sem kdaj naj spet začnem s "starim načinom prehranjevanja" in mi je Aicha dala lep namig: ZAKAJ PA NE 1.9??? Jupiii tudi jaz jutri začenm - nov začetek.
    Pozdravček sotrpinke in "se slišimo".
    •  
      CommentAuthorVandolina

No, jutri pa se spet začne! Kdo gre z mano novi krog???:bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha

Najboljši način za izgubo odvečnih maščobnih zalog je za enkrat ločevalna dieta v kombinaciji z gibanjem. Če ste zdravi, morate telesu pustiti, da deluje - v zahvalo za vsakodnevno intenzivno gibanje vsaj 30 minut vam telo vrnilo z dobrim počutjem, večjim elanom, vitkejšo postavo in boljšim zdravjem. To si lahko in morate privoščiti! Vsekakor nobena dieta ne more rešiti težav z debelostjo, če boste po končanem obdobju zmanjševanja vnosa energije spet zašli na stara pota. Da bi ohranili vitkost, morate spremeniti prehranske in gibalne navade - za vedno.
    suhica2

Zakaj ločevalna dieta?
    Ker deluje. Vendar naj vas ne zaslepi njena preprostost in celo dovoljenje za košček čokolade in pecivo ? navsezadnje se je ni l tako zelo lahko držati. Dieta je funkcionalna ker:

* količina dnevno zaužite energije se v primerjavi s prej običajno zniža - ne glede na to, da je resnično energijsko vrednost priporočenih obrokov praktično nemogoče izračunati, saj so količine navedene premalo natančno (primer sira ali pomaranč);
    * kljub siromašnim "pol-obrokom" v prvem delu dneva dejansko za mnoge, ki so bili vajeni jesti samo enkrat dnevno, pomeni velikanski napredek v disciplini prehranjevanja.
    * Tudi dobro počutje, o katerem pričajo privrženci, je dejstvo. Problem je, da to nastopi kljub kombiniranju prehrane, ne pa zaradi njega.

Po drugi strani pa je res, da je kombiniranje dni in posameznih obrokov po hranilih nesmiselno. Večina zdravih ljudi normalno prebavi obroke, ki vsebujejo vsa hranila. Zapomnite pa si, da je pri vsaki dieti pomembno, da vnos energije zmanjšamo, a ne preveč.

Kako ze gre?
    S, B, OH, sadje?
    Aicha
    • CommentAuthormell

jutri tudi jaz začnem....:cry::clap:
  5.  
    Aicha:
    opažam, da se kar dobro spoznaš na "našo dieto". sama se še malo lovim, tako z ločevanjem, kot tudi z bioritmom :sad:
    včeraj sem spet do pol štirih zjutraj bedela ob knjigi, mislila na hrano in seveda jedla-zelenjavo. do te točke sem se lahko kontrolirala, da nisem posegla po kebabu, pici,....
    kako je pa s salamami iz trgovine ali pa z domačimi (npr. zamrznjenimi) klobasami, ki jih kuhamo (kranjska ipd.)?
    a to lahko jem? brez oh oz. škroba poleg, seveda...
    verjetno pa tudi brez dodanih konzervansov oz. t.i. E-jev?
    grem se pa v četrtek tehtat, po prvem tednu diete. pa da vidimo :boogie:
    lp
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime1. Sep 2010 urejeno

Base mogoce lahko jes na B dan, ce nispo premastne seveda.
    Jaz se skidam iz sladkarij ze milijontic in trenutno sem sedaj en teden cista.

Torej vsem zelim manj bolec zacetek in cim lazje hujsanje.
    Jaz sem z vami ampak v mojem stilu.
    Tiste, ki me poznate veste kaj to pomeni.
    Aicha
    • CommentAuthormell
    • CommentTime1. Sep 2010

Kaj boste danes jedle? Lahko namesto skute,kakršen koli jogurt?
    • CommentAuthortaya82
    • CommentTime1. Sep 2010

hoj, jest se vam pridružim v ponedeljek na ločevalni, upam da bom vztrajala z dieto.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime1. Sep 2010

Lahko mell
    • CommentAuthorMajcy
    • CommentTime1. Sep 2010

Ponovno pozdravljene!
    Kar nisem dobila odgovora,ali je mogoče vzrok za ne hujšanje v prezgodnjem ksoilu-ob 10h,ker pač vstajam ob 5h,sem malo pobrskla po postih in ugotovila,da je verjetno tu napaka.V 21 dneh sem izgubila le 1,5kg...:(((.Zgleda,da bom mogla imeti kosilo šele ob 15,ko pridem iz službe.

Edina možna napak je še,da se ne gibljem dovolj in mogoče še količina pri večerji.Prvič sem se tega strogo držala in je šlo.

Moja višina je 165cm,tehtala sem 60kg,zdaj po 21dneh imam 58,5.Nikamore se ne premakne.Tako rada bi mela spet 56kg ali pa 55. :)Čeprav mi govorijo,da pri 32l je moja teža čist ok.A na slikah ne izgleda tako :)
    • CommentAuthormell
    • CommentTime1. Sep 2010

danes imam 59kg,tehtam se ponovno čez 14 dni.A lahko kdo reče,kdaj je prvi napredek.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime1. Sep 2010

Majchy ker imas samo recimo 5 kg viska bo slo tezje dol kot ce bi jih imela 20 za izgubit.
    Pa tudi v letih si ko telo ni vec tako ubogljivo kot 10 let nazaj.
    Zmanjsaj kolicino, opusti kruh in pa sladoled.
    Verjetno bo pocasi slo.
    In seveda kot sem napisala poskusi dopoldan jesti samo sadje magari 3x in jej kosilo ob 15 uri. In potem se malo vecerje.
    Jaz ze 3 leta poskusam izgubiti 2-3 kg, sem starejsa kot ti in ne gre.
    Sedaj sem po 14 dnevni res dietini hrani poskusila se to, da sem nehala jesti kruh in pa sladko.
    Bom videla.
    Pa uspesno hujsanje ti zelim.
    • CommentAuthorsandrica
    • CommentTime1. Sep 2010 urejeno

Majcy,

vidim da imas enak problem kot jaz, ampak sem se sedaj ze navadila. do skoraj 16.00 ne morem zaradi sluzbenih obveznostih jesti kosilo. tako da si nosim s seboj sadje in ga jem ob 8 ( manjso kolicino npr. eno vecje jabolko) ,10 ( posodico lubenice cca. 300-400 g ) in 12 ( spet manjso kolicino sadja ).

probam si en dan prej pripraviti kosilo za prihodnji dan, da potem ko pridem ne skocim v hladilnik ampak si narejeno pogrejem in v miru pojem. kosilo pojem najpogosteje med 15-16 uro, odvisno kdaj koncam z delom, vecerjo pa potem okrog 19. jaz sicer nisem na nekem ekstra hujsanju saj moja teza skace in se niza za cca. 3-5 kg, tako, da si vzamem vsake toliko en mesec locevanja.

v glavnem pripravi si prej ce ti je panika pocakati da naredis, saj jaz ko sem lacna pojem vse kar vidim, ce ti to ni problem toliko bolje.

lp in uspesno hujsanje vsem sotrpinkam :)
    • CommentAuthorMajcy
    • CommentTime2. Sep 2010

Z možem skupaj hujšava in kot sem napisala,jaz nimam dosti za shujšat z razliko od moža.Zato še bolj vztrajam,da za oba kuham.

Nimam ideje,kaj naj mu jitri spet pripravim.Jaz obožujem testenine,katerim dodam samo prepraženo čebulo,njemu pa ne dišijo ne testenine,ne pica,le ajdova kaša,ampak po mojem se bo tudi te naveličal.

Mi date kakšno idejo za tretji dan,kaj skuhat?
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime2. Sep 2010

Ce poves kaj je tretji dan?
    S: jaz obozujem fizol, koruzo ciceriko s pelati ali kar skuhan riz
    OH: njoki, testenine, rizevi rezanci ali pa njemu skuhaj kaso sebi pac testenine.
    Vcasih je treba narediti izjemo.
    Imas polno receptov na internetu samo vedno je problem uskladiti dva in pa zelje :)
    A
  6.  
    samo, da se pohvalim oz. skritiziram :confused: - dobra kila dol v prvem tednu. sem, kljub rahlemu goljufanju, upala na več.
    ampak, vseeno, dobila večji zagon :jumping:
    lp vsem
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime2. Sep 2010

Mene zanima kaj bo rekla tehtnica po 7 dneh neuzivanja kruha in sladkorja (samo zlicka na dan v kavi).
    A.
  7.  
    Aicha,
    upam, da vsaj toliko manj kot meni :)
    lp
    • CommentAuthormell
    • CommentTime3. Sep 2010

Srečnice tiste,ki že imate napredek. Jaz imam danes tretji dan in ni nič problemov,tehtam pa se 14.kot sem si zadala. Vsak dan grem za 1 uro hodit v hrib,konec tedna na kolo (70km).Sicer sem kolesarila ogromno,samo po kolesarjenju preveč piva in hrane.Sedaj pijem cedevito.
    LP
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime4. Sep 2010

Lep pozdrav novinkam in vsem ostalim.

No danes je "spet" prvi sadni dan za mano. Jutri pa spet B dan.

Mell, jogurt lahko ješ za kosilo, samo potem ga moraš tudi za večerjo!!!??? Cedevita pa ni priporočljiva. Popij rajši vodo z limono (ne vodo z okusom)!!

Lp Vandolina
    :bigsmile:
    • CommentAuthormell
    • CommentTime5. Sep 2010

Vandolina hvala za nasvet,sicer pa vodo z limono pijem vsak dan v službi(1-2 limone).Ker nisem zdržala sem se danes po prvih 4 dneh stehtala in je 1kg manj,kljub temu,da sem se sinoči pregrešila.No saj je 3 mesece čas,to je kar pomirjajoče.

lp
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime5. Sep 2010

:bigsmile:
  8.  
    dober dan.

tudi jaz sem se odločila za to dieto, vendar imam manjši problem...kosilo zame ne bi prišlo v poštev. zato me zanima, kako bi dieta delovala, če bi jedla le zajtrk in večerjo, kosilo pa izpustila. bi dieta še vedno delovala?

lp
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime6. Sep 2010

Ne nebi.
    Vedno moras jesti vec manjsih obrokov.
    Ne vem mogoce bi izbrala kaksno drugo dieto.
    In zakaj ne mores jesti kosila?
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime6. Sep 2010

Valentina 123 nič nebo s to dieto. Pravilo je, zjutraj sadje, potem kosilo in večerja ista kot kosilo samo 1/2 manj.:bigsmile:
    • CommentAuthormell
    • CommentTime7. Sep 2010

Ali mora res vedno biti enak obrok? Saj tisti jedilnik po dnevih ni tako formiran. Sicer je pa tako še bolj enostavno. Jaz sem 7 dan brez problema(vendar pri večerji spijem kozarček vina) pa nisem nič obremenjena.

LP
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime7. Sep 2010

Alkohol je strup za dieto.
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime7. Sep 2010

Točno tako!:bigsmile:
    • CommentAuthorzmajcy
    • CommentTime7. Sep 2010

elow!!! kako ste kaj na te mrzle dni :) morm rečt da sm zbrala najbol katasrofalen teden za počitnice.brrrrrrrrr je mrzlo.hujšanje bo pa počasi šlo k koncu saj bo zelo kmalu tu 1.10 ko naj bi končala z hujšanjem. upam da mi do takrat uspe shujšati še ene 5 kg.sicer pa sem do danes iz mojih katasrofalnih 97,6kg pršla na 60,5kg(tehtanje 2.9 pred dopustom).upam da ko pridem z dopusta da tehtnica pokaže že pod 60.morm rečt d sm kr presenečena sama nad seboj k vsi okol mene jedo sladoled,sladkarje,krompirček...jaz pa se še vedno držim dietke brez oh :D in kako gre kaj ostalim hujšanje??
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime7. Sep 2010

Bravo zmajcy.
    Ne sekraj se tudi zame se zacne danes dopust.
    Ampak samo, da nisem v sluzbi.
    A.
    •  
      CommentAuthortehtnica
    • CommentTime7. Sep 2010

Zmajcy, kapo dol. Do gležnjev ti ne sežem!:shamed:
    • CommentAuthorzmajcy
    • CommentTime7. Sep 2010

tehtnica vse se da.mal dali traja ampak gre.če si boš zadala nek cil ga boš tudi dosegla sam ne obupat
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime8. Sep 2010

Zmajcy to je pa lep uspeh. V kolikem času si toliko shujšala? Koliko si stara????
    • CommentAuthorzmajcy
    • CommentTime8. Sep 2010

vandolina ta mesc bom stara 23 let. staram se že :) 13.9 bo 8 mesecev od kar sem začela hujšat.mal dali je k sam 3 mesce kot naj bi blo po ločevalni sam bol da grem bol počas.upam da mi uspe še do 1.10 shujšat na 55kg
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime8. Sep 2010

:shocked::shocked::shocked: