Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

•  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime2. Nov 2010

Zdravo cupcake*.
    Ne vem kaksno locevalno dieto imas ker jih je kar nekaj, sigurno pa lahko izpustis ketchup. Prebranac se v originalnem (srbskem) receptu dela brez paradiznika in s papriko v prahu. Zraven pa lahko pojes skledo zelene solate ali pa paradiznik samo soljen.
    Ta dietai iz foruma je drugacna od Rinine lovcevalne (v kioskih jo kupis) diete in tudi bolj dolgocasna.
    Aicha
    • CommentAuthorcupcake*
    • CommentTime2. Nov 2010

ja jaz imam to dieto po formu, ker mi je včeš to, da so živila točno določene, ker če ne, potem bi se vedno kje pregrešila. potem tako torej lahko kakšna živila izpustim.
    hvala za odgovor
    lp:)
    • CommentAuthornrl
    • CommentTime3. Nov 2010

hvala vsem za čestitke.
    cupcake*, saj pri rinini imaš tudi določeno kaj ješ na določen dan, pa še fino je da če ti ne odgovarja glih npr, mesona b dan lahko pogledaš naprej in vidiš kaj vse lahko ješ na tisti dan in si sama sestaviš jedilnik, meni osebno je to bolj odgovarjalo ker sem kuhala še poleg za moja dva in se nista nič pritoževala glede hrane
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime3. Nov 2010

Jaz tudi mislim da je Rinina boljsa.
    A.
    • CommentAuthorhanna
    • CommentTime3. Nov 2010

Kje se pa kupi ta rinin jedilnik? A se tudi reče ločevalna d.?
    pozdravčki
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime3. Nov 2010

V kioskih kot revija Rece se Rinina dieta jaz sem videla v Tusu.
    Pa mogoce bi prej malo po internetu pogledala samo knjizica stane 11 ali 13 evrov.
    A.
    •  
      CommentAuthorlollipop
    • CommentTime3. Nov 2010

Pozdravljeni,sem nova članica,stara 14 let ki bi rada pripomnila da ločevalna dieta res pomaga.Bila sem že na dieti kemičnega razkroja,ki mi ni pomagala.Potem na jajčni dieti s katero sem v dobrih 10 dneh izgubila cca 5kg,ampak ločevalna dieta je tista s katero sem v dveh mesecih,s tem da sem za 1 dan prekinila ker smo šli s šolo na izlet in smo šli tudi na kosilo (jedla pa pomfri pa medaljone) izgubila cca 10kg.RAJE NE GOVORIM KOLIKO SEM IMELA.(še zmeraj nisem imela toliko kot nekatere res močne vrstnice).Najpomembneje pa je da se mi je apetit zmanjšal in želja po sladicah.Saj jih že obožujem,vendar zdržim da pojem vsake 3 dni biskvit,košček čokolade,nutello,sadni jogurt.predal pa je poln sladkarije,ki pred 2 mesecema ne bi zdržal dolgo poln :wink:
    Spremenila sem način prehrane,vendar imam pa zdaj problem ker se bojim jesti preveč.Jaz pravim da jem normalno,starši pravijo da jem premalo.Bojim se,da bom vse dobila nazaj.Teta je shujšala z enako dieto in 1-2 je normalno in ni dobila niti kilce.No da ne bom tečna s svojimi težavami,vas vse lepo pozdravljam.tistim ki ste uspele shujšati na zdrav način čestitam,ostalim želim srečo. Aja prosim (če je kdo prebral kaj sem napisala,naj mi odgovri) kako se vam zdi da sem včeraj pojedla zjutraj kos peciva (bil tisti dan s sladicami) s sojinim napitkom/mlekom,za kosilo pojedla tuno in 2 prepečenca,za večerjo mamino enolončnico. Danes pa zjutraj 2 prepečenca,žličko arašidovega masla,za kosilo jogurt s prepečencem ter za večerjo zeljnato solato in rezino sira.
    Jutri pojem za zajtrk črno žemljico,za koslilo golaž (ki so ga danes jedli starši) s polento za večerjo pa sicer še ne vem mogoče sadje ali jogurt... Se vam zdi premalo. In se opravičujem za dolg in izčrpajoč spis.!
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime3. Nov 2010

Lollipop cestitam.
    Velikost porcije je tista, ki doloca ali pojes prevec ali premalo.
    Jutrisnji jedilnik izgleda OK samo potem pa je odvisno koliko golaza bos pojedla in koliko polente. Vsakega zlico ali dve ali poln kroznik.
    Porcije naj bodo normalne ali malo manjse.
    Se naprej jej kot si v casu diete in bo.
    Zrezek za tvojo dlan, priloge za tvojo pest.
    Zelenjave kolikor hoces.
    Zjutraj bi morda jedla ovsene kosmice ali kaksen kornfleks. 20 g ovsenih kosmicev, mleko in malo cimeta (ne mislijev) ali 30 g kornfleksa brez sladkorja z mlekom.
    Prepecenec mirno zamenjaj s polnozrnato zemljico ali rezino kruha (ne belega) in kaksno sadje pojej.
    Ce bos videla, da pretirano izgubljas tezo jej vecje porcije ce pa ti bo teza sla gor pa jih zmanjsaj.
    Mlada si se za to po pameti.
    Aicha
    • CommentAuthorhanna
    • CommentTime4. Nov 2010

Čestitam lolipop pa tudi tebi Aicha, da si skos tukaj ko te rabimo in veselo odgovarjaš na naša vprašanja,,namreč berem te že sigurno eno leto in vidim da si zelo aktivna tukaj gor in si vsakokrat odtrgaš svoj čas in ga nameniš nam, tako da nam res profesionalno odgovoriš na vprašanja....bravo
    Hvala in lep pozdrav vsem.
    Jaz še vedno vstrajam:)
    • CommentAuthorhanna
    • CommentTime4. Nov 2010

sam ne vem kok je to dobr da sem danes za B dan pojedla 2 sendviča,ker nisem imela izbire.
    Zjutraj iztisnjeno limono in kasneje jabolko,potem pa ob 16 ta dva sendviča,,,ali je to ok?
    Hvala že vnaprej za odg.
    LP
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime4. Nov 2010

Hanna hvala za pohvalo.
    Trudim se kolikor lahko.
    Sendvic mogoce ni najboljsa izbira na B dan. Sicer ko pise, da pojes zrezek in nato kos kruha je skoraj isto kot sendvic.
    Ali pa salama iz piscancjih prsi in kos kruha.
    Majhen prekrsek, ki pa te ne bo dosti stal ker ni velik greh.
    Mogoce bi kdaj ce nimas druge izbire z B dan pojedla piscancje slim fit hrenovke, ki jih lahko jes tudi hladne.
    Sicer niso vrhunec kulinarike so pa zelo nizko kaloricne.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorlollipop
    • CommentTime4. Nov 2010

Hvala obema.Bom upoštevala tvoje nasvete.Jutri jem za zajtrk cornflakes z mlekom ali sojinim mlekom,mogoče Gorenjkino roladico ker jutri spet na meniju sladki prigrizki.Bolje zjutraj,ker čez dan porabim.Za kosilo bom pojedla mogoče ribo ki mi jo bo mami ocvrla (če se ji bo dalo) ali pa hrenovko (že dolgo nisem jedla mesa,ki ga sicer ne pogrešam tako..) za večerjo pa spet kaj lahkega npr. sadni jogurt (če bom ne bom jedla roladice) ali pa navadnega z 2 prepečencema.Še nič ne vem :D
    Pozdrav lollipop
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime4. Nov 2010

Ja ko si na dieti je najboljse, da si jedilnik pripravis za dan naprej.
    A.
    • CommentAuthorhanna
    • CommentTime5. Nov 2010

Hvala Aicha za nasvet,,sem pa res jedla polnozrnat kruh in piščančja prsa slim fit,,
    Gremo malo ven dokler je še dan,,pozdravčki vsem
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime5. Nov 2010

No vidis pa je bil zdrav sendvic.
    :wink:
    A.
    •  
      CommentAuthorlollipop
    • CommentTime5. Nov 2010

pozdraveljene.Hanna želim vso srečo pri hujšanju.Da bi kg kar zdrseli dol ampak na pameten način.Moram pa s5 pripomniti (meni podobno) kaj sem danes jedla.Sladico sem prestavila na soboto ali nedeljo,ko bo mami imela rojstni dan in pripravlja ruske kape(kar je dobor ker jih brat obožuje in bo use pobral,pa še ne pride jih veliko baje) pa še kremšnite hoče narediti.Sem ji rekla da vsaj kremšnit ne ker tako redijo ampak hoče porabiti sladko smetano :( Vsekakor danes sem zjutraj pojedla jabolko,za kosilo mamino enolončnico (neki z fižolom) in pravkar pojedla jogurt z 2 prepečencema.Če bom kasneje lačna pa si bom privoščila jabolko ali 1-2 mandarini.Ali je to ok.Pa oprostite ker sem pišem o tej temi,ampak se drugje še nisem predstavila samo vama.pozdravček
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime5. Nov 2010

Lollipop cisto OK si jedla, lahko pa to kar jes pises v dnevnik prehrane in aktivnosti
    pa bomo tam pokomentirali.
    A.
    •  
      CommentAuthorlollipop
    • CommentTime5. Nov 2010

hvala Aicha.Saj bom,probelm samo k sem se takoj navadila na to temo hh..pa za aktivnost nimam kej preveč za napisati.mogoče samo razmišljanje-šola,zato tudi manj jem :D
    • CommentAuthorsandrica
    • CommentTime6. Nov 2010

pozdravljene,

na eni strani sem prebrala da je dobro vsako jutro spiti limonin sok na tesce.
    Zanima me ce mogoce to katera prakticira zjutraj in ali na racun limone zmanjsate kaj sadje do 12.00 ure?
    Ali na vodni pijete samo vodo ali si stisnete tudi kaj vode not, in ko pijete limonin sok ali pijete cisti ali dodate kaj vode?

Jaz sem probala in mi je cista limona po parih dneh razdrazila zelodec, tako da dodam dve-ri zlicki vode da malo ublazim. sadje pa jem normalno kot prej, pred limono.

Lp
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime6. Nov 2010 urejeno

Meni kis nic ne ustreza, cist limonin sok ali kis je strup za zelodec.
    A.
    • CommentAuthorhanna
    • CommentTime6. Nov 2010

lolipop hvala tudi tebi želim tako,, nič problemov pri vzdrževanju
    Bi hotela sandrici komentirat kar se tiče limoninega soka,tudi jaz ga pijem
    vsako jutro in to dve limoni vendar z pol litra vode in to takoj spijem, da vitamini
    ne "zbežijo" ven, tako sem enkrat prebrala.
    No velik sreče in se tipkamo..
    •  
      CommentAuthorlollipop
    • CommentTime6. Nov 2010

Moje mnenje je,da to sploh ni potrebno,ker res da nimam izkušenj s tem da bi zjutraj pila limonin sok ali kis kot nekateri pravijo,mislim da to ni zdravo,ali pa pomaga pa tudi nevem..če pogledaš po forumih opaziš da te ne pomaga.vsekakor pa se ne odpovejta sadju.In hanna hvala na želji,če lahko tako povem.
    • CommentAuthorhanna
    • CommentTime7. Nov 2010

seveda lahko lolipop,ni zakaj.
    jaz pijem limonin sok ker mi resnično
    pomaga pri prebavi ,pa še zjutraj
    je fajn nekaj spit pa pol limonin sok
    no fajn se mejte,,papa
    • CommentAuthorKikiriki
    • CommentTime8. Nov 2010

Živjo!
    Jaz sem pa nov tukaj! :D
    Star sem 17 let, imam blizu 190 cm in okoli 100 kg (nisem se že dolgo meril ali tehtal, zato ne vem natančno)

Danes sem začel z ločevalno dieto in sem se prijavil na forum s par vprašanji ter z željo po kakšnem dodatnem nasvetu...
    Nameravam hujšati 9 mesecev in zraven tega še spremeniti moj stil živlenja. Torej, 3 mesece se mislim maximalno držat diete in se vsak dan vsaj eno uro rekreirati, nato 3 mesece pavze (ostalo bo sadje za zajtrk in rekreacija, kosilo in večerja pa po želji) in potem še enkrat 3 mesece diete, po tem pa težo držat! :D
    Kaj mislite o tem, a je izvedljivo?

Drugače me pa zanima kdaj naj jem? Zajtrk pojem pred šolo, okoli 7 ure zjutraj.
    Zdaj ali naj pridem med odmorom od 9:35 do 10:30 domov na kosilo in potem okrog 3h, 4h večerja ali naj med odmorom pojem kako sadje in počakam do konca pouka (do 2h) in takrat jem kosilo in potem ob kakšni 7h večerja? Uglavnem šolo mam od 7:10 do 9:35 in od 10:30 do 13:45, katera opcija bi bila najboljša?
    Drugače me pa še zanima glede posameznih dnevov... Ali si lahko sam sestavim jedilnik?
    Mam eno knjigo, v kateri piše:
    "Proteinski dan-KOSILO: Kuhano ali dušeno meso nemastne perutnine (tudi govedina, svinjina, kunec ali puran, rube ali morski sadeži, tofu, sejtan). Namesto mesa lahko pojeste 2 jajci ali sir ali skuto v enaki količini kot meso. Mlečne izdelke prištevamo k beljakovinam, zato jih lahko jeste samo ta dan. Zraven si pripravite veliko sveže solate in druge zelenjave, ki jo lahko tudi podušite ali popečete, da ostane hrustljava. Zraven pa še kos kruha in 3 dl juhe, lahko tudi iz jušne osnove, brez zakuhe. Juho morate obvezno piti na koncu obroka. Ne kombinirajte različnih vrst proteinov (meso in mlečni izdelki, meso in jajca, jajca in mlečni izdelki).

VEČERJA: Jeste enako hrano kot za kosilo, le brez juhe. Če ste za kosilo jedli meso, ga morate tudi za večerjo, enako velja za druga izbrana živila. Količina hrane za večerjo je vedno za polovico menjša in je brez kruha.

Zdaj me zanima, bi bilo v redu, če bi si jaz naredil 3 različne jedilnike za proteinske dneve, 3 različne za škrobne dneve, 3 za OH in 3 za vitaminske dneve in bi potem prvi proteinski dan jedel 1. meni, drugi proteinski dan 2. meni, tretji proteinski dan 3. meni, četrti proteinski dan 1. meni, peti proteinski dan 2. meni... In tako potem za vse skupine dnevov? Ali je bolje, da upoštevam že narejene jedilnike?

Recimo danes sem za zajtrk jedel 3 majhne mandarinčke, za kosilo (domov sem prišel med odmorom) sem jedel 3 kuhana zmešana jajca z rahlo kuhanim korenčkom in grahom, kos črnega kruha in na koncu 3 dl knorr juhe iz vrečke, za večerjo pa bom pojedel 1 kuhano zmešano jajce z manj kuhanega graha in korenčka. Recimo če bi to jedel vsak četrti beljakovinski dan, bi bilo to v redu? Pa da bi si za ostale dneve sam sestavil jedilnik, ki bi vseboval samo dovoljene jedi. Ali naj upoštevam že narejene jedilnike?

Upam, da nisem preveč radoveden, pa da mi bo kdo znal malo svetovati.

Že vnaprej se zahvaljujem za pomoč!

Pozdrav, Kikiriki! ;)
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime8. Nov 2010

Ojla Kikiriki,

kar nekaj casa sem potrebovala, da sem se prebila skozi tvoj post :wink:.
    Sicer pa pozdravljen in dobrodosel.

Prva napaka, ki si jo naredil: grah spada med skrobna zivila in ni primeren za B dan. Korencek, solata, sladko zelje pa.
    Ampak ni panike, vazno je zacti.

Tvoj sistem je v redu samo pazi kako bos kombiniral zivila. Skrobna zivila so: fizol, grah, koruza, cicerika, riz, ajdova kasa, jecmen.
    Zelenjava pa je skoraj vse ostalo od zelenjave samo strocnice niso.
    Njoki testenine, testo za pizzo je OH.

Sestavi si jedilnike in se drzi zacrtane poti.
    3 mesece diete
    3 mesece vzdrzevanja (obstaja tudi knjiga)
    3 mesece diete II. krog, kjer bo slo dol manj kot v prvem krogu.

Zavedaj se, da bos najvec shujsal I. krog, potem bo teza sla pocasneje dol.
    Samo res se moras drzati diete in se potem naprej si naredi nacrt prehranjevanja in rekreiranja.

Jaz bi na tvojem mestu za zajtrk pojedla sadje, kot pise v dieti, in tudi med odmorom bi pojedla 2 kosa sadja (izogibaj se grozdja, banane pa kar crtaj).
    Skratka zjutraj dva kosa sadja, za malico tudi.
    Nato ob 15 uri kosilo.
    In vecerja ob 19-20 uri.
    Ker kosilo ob 10:30 je prehitro, potem je se dalec do vecerje in nimas malice.
    Jedilnike si sestavi sam ker bo hrana po tvojem okusu. In ti bo lazje.
    Jajca lahko kombiniras s paradiznikom in papriko, okus je krasen.
    Za zacetek jej meso za kosilo in vecerjo te bolj nasiti kot pa skutka (to je za nas zenske
    :devil:)
    Kasneje bo tudi skutka zadosti za obrok, seveda manj mastna.
    Pa na OH dan lahko jes isto kot za kosilo (pol manj) ni potrebno jesti tortic (samo 1 kos!) za vecerjo ce ti ni.
    Na sadni dan lahko pojes za kosilo zelenjavno juho (brez krompirja), da bo zelodcek bolj poln.

Upam, da sem odgovorila na vse kar te zanima ce ne pa pisi.

LP, Aicha
    •  
      CommentAuthorlollipop
    • CommentTime8. Nov 2010

pozdravljen Kikiriki,najprej vso srečo pri hujšanju.Glede časa za obroke ti ne bi znala kaj preveč svetovati.Najbolje bo,da poskusiš in preveriš kaj ti bolj ustreza (kdaj si manj lačen..). Tudi jaz hodim v šolo,in sem
    Z jedla okoli 7.00 -7.30,kosilo,ko sem prišla to je bilo lahko okoli 13.30 ali 14.30 drugače pa tudi ob 15.00.meni je uspelo,saj si lahko prebereš zgoraj ,zagotovo pa je to kar si si zadal izvedljivo,vse je če si močno želiš.Upam da ti bo še kdo svetoval glede zajtrka. Glede jedilnikov pa ti lahko zaupam,da jih jaz osebno nisem sestavljala,jedla sem to kar mi je mami pripravila,vedno nekaj drugega. Največkrat sem (po mojem okusu pojedla ) za B: jogurte,mlečne izdelke s kruhom npr.sir,tudi meso,ribe...
    Za Š:riž (res velikokrat),krompirjevo solato,koruzo,kakšne enolončnice (iz stročnic,seveda brez mesa..)itd..Za OH pa sem vedno jedla za kosilo testenine,špagete s kečapom,pa tudi pizzo sem pojedla ampak samo s kečapom,lahko pa dodaš seveda tudi veliko zelenjave...za večerjo pa vse sladice,ki so mi prišle pod roko.Od tortic ki so ostale za rojstne dneve,pa čokolada (seveda 1-2 koščka) največkrat sem pa jedla sladoled..Sladice so bile pred dieto moj velik probelm..res sem jih imela rad..saj jih imam še zdaj,pa si jih privoščim 1x na 3 dni.Tudi apetit se mi je zmanjšal.hrana me še privlači na način da bi jo gledala,ne da bi jo žrla. Okej vrnimo se k temi..torej jedilnika sploh ne rabiš,če ti je pa tako lažje pa izvoli.Jej ka si zaželiš,upoštevaj samo to da so beljakovine,škrob in ogljikovi hidrati..Saj me razumeš.In pazi koliko olja uporabiš,raje uporabljaj začimbe pa take fore. sei veš. Če boš imel prestroga pravila,se boš kmalu naveličal..Jaz sem bila na dieti 2 meseca,toliko da sem izgubila kolikor sem želela,in sem si želela še,pa so me prepričali naj neham..Dobro zdaj že nakladam..Aja pa glede juhe,jaz sem jo na začetku jedla,potem nič več..saj to ni narobe...
    Upam da ti bo kdo bolje razložil,jaz sem mogoče malo nejasna pa z napakami :D
    Povedala sem svojo izkušnjo. Srečno in brez slabe vesti ti kr uprašaj..mi radi svetujemo in pomagamo.
    •  
      CommentAuthorlollipop
    • CommentTime8. Nov 2010

Drugače pa nekaj predlogov

BELJAKOVINE :
    divje race, drobovina (telet, govedi, prašičev, jagnjeti, konj, zajcev, kuncev, srnjadi, jelenjadi, divjih prašičev), fazani, golobi, gosi, jajca (npr. kokošja, gosja, račja, galebja,) jajčni beljak, jerebice, jogurt, kaviar, soja, kis (in limonin sok za okisanje), hrenovka na žaru, čufti, kuhano ali pečeno mišično meso, mesni izdelki- kuhani ali pečeni- (jetra, ledvica in svinina, če je le mogoče, samo od živali iz ustrezne reje), mleko, tudi posneto ali delno posneto, Morske ribe - kuhane ali pečene, neprekajene sladkovodne ribe, pegatke, perutnina (piščanci oz. Kokoši, prepelice, purani),pusta šunka, race, raki, sir -mehki in trdi- ( z manj kot 45% maščobe v suhi snovi, npr. camembert (30%), edamec (30%) limburžan (20%), masleni sir (30%), romadur (20 ali 30%), westlight (30%)), sejtan (pšenična beljakovina), sirov burek, Skuta, smetana, smetanov sir, sojina moka, školjke, tatarski biftek, Tofu, vsi izdelki iz sojinih zrn, npr. namazi za kruh

ŠKROB:
    Arašidi, divji riž, fižol v zrnju, gobe, ječmen (to je ričet), jota, koruza, koruzni njoki, ajdovi žganci, kostanj, čičerika, krompir (sladki krompir, krompirjev škrob), pečen ali kuhan krompir, kruh, kvinoa, leča, oves, polenta, prebranac, krompirjev golaž, proso, puding, riž, stročji fižol, suh grah, svež grah, tofu

OGLJIKOVI HIDRATI:
    Ajda, bambusovi vršički, bulgur, aromatičnega vina, citronat, češpljevi cmoki, dušene gobice, kaneloni, kruh (vse vrste kruha in krušnega peciva brez dodatka beljakovin), kaneloni, Kuskus, lešniki, mandeljni, oranžet, oves, palačinke, pecivo (vse vrste, če je le mogoče iz polnovredne moke ali sveže zmletega žita, pečeno brez dodatka beljakovin), pecilni prašek, pira, pistacije, pivo, proso, pšenica, rižev papir, rožičeva moka, rž, sadna ali zelenjavna pizza, sezamova semena, sladila (koncentriran jabolčni in hruškov sok, javovov sirup, med, trsni sladkor ter neprečiščen trsni sladkor), ščir, tapiokin škrob, testenine (vse testenine brez jajc oz. jajčnega beljaka, npr. ajdovi, durini, riževi, stekleni rezanci ),topinambur, tortilje, zdrob, zelena pira, zelenjavna lazanja, žita

SADJE:
    ananas, banane, breskve, brusince, čerimoja, češnje, črni bezeg, črni ribez, dateljni, fige, granatna jabolka, grenivke, grozdje (belo in črno); gvava, hruške, hruške, jabolka, jagode, kaki, karambola, kivi, klementine, kosmulje, kumkvati, kutine; liči, limone, maline, mandarine, mango, marelice, melone, mirabele, naši, nektarine, opuncija, papaja, pasijonka, pomaranče, rabarbara, rakitovec, reklode, ribez, robide, robidnice, slive, smokve, šipek, trnulje
    • CommentAuthorcvetlica
    • CommentTime9. Nov 2010

Pozdravljeni,

ko prebiram tale forum si ne morem kaj, da ne bi še sama napisala par besed...
    10.10.2010 sem začela z 90-dnevno ločevalno dieto (hujšam po Rinini knjižici z recepti),
    včeraj sem imela prvi vodni dan (katerega sem se striktno držala, kljub praznovanju otrokovega rojstnega dne)
    Zvečer sem se stehtala in mi je tehtnica pokazala 7 kg manj :smile: poleg tega sem se izmerila tako kot na začetku in povsod me je več kot 5 cm manj
    Tako, da res deluje...:wink:
    Vso srečo vsem...vztrajnost se splača...verjemite....
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime9. Nov 2010

Cvetlica cestitam za uspeh.
    A.
    •  
      CommentAuthorlollipop
    • CommentTime9. Nov 2010

cvetlica čestitam.še veliko uspeha
    • CommentAuthorcvetlica
    • CommentTime9. Nov 2010

Hvala obema...
    • CommentAuthorKikiriki1
    • CommentTime10. Nov 2010 urejeno

Živjo spet! :D

Ugotovil sem, da je najboljši urnik za moj jedilnik tak:
    - zajtrk ob 7h
    - kosilo od 3h do 4h
    - večerja od 7h do 8h
    Ni mi treba med odmori domov hodit in še ni mi težko zdržat do treh, tudi brez sadja med odmori. Mislite, da je to v redu?

Drugače pa ma še par dodatnih vprašanj in prosim za pomoč:
    - ali je važno, kakšno sadje jem za zajtrk? Jaz sem mislil 2 jabolki ali hruški, pomaranči, mandarini, karkoli pač mamo doma. A ima razporeditev sadja kakšen pomen? Dobr, ne bom glih vsak dan isto jedu, ampak ali je kakšen problem če jem recimo po 2x zaporedoma isto? In pa Aicha, kaj si mislila glede banan, ali naj jih crtam ali črtam? Nisem razumel, ali so priporočljive ali ne? Upam, da ni neumno vprašanje... :D

- Pri vsakem dnevu mi piše, da naj zraven glavne jedi jem solato in zelenjavno prikuho. Jaz sem zelenjavno prikuho prvi dan razumel kot zelenjavo nasploh, zato sem si pripravil korenček in grah zraven, kar pa očitno ni bilo v redu, saj je grad škrobno živilo. Kakšne vrste zelenjave si lahko pripravim ob beljakovinskih dnevih, kakšne ob škrobnih, kakšne ob OH in kakšno zelenjavo lahko jem na sadni dan (piše, da svežo, ampak točno katero)?
    Kot sem razumel, lahko ob beljakovinskih dnevih jem korenček, sladko zelje, ob škrobnih grah, koruzo, fižol, ob OH in sadni dan pa ne vem... Upam, da vam ne bo problem našteti par zelenjavnih in drugih prilog, ki lih lahko jem ob posameznih dnevih. Hvala!

- Za sadni dan, ali je v redu, če zjutraj pojem 2 pomaranči, ob 9:30 2 jabolki ali hruški, ob 2h popijem malo sadnega soka, ob 4h kak recept iz knjige in še zvečer mogoče kakšno jabolko ali hruško?

- In še zanima me, če lahko kdaj spustim večerjo? Danes sem jedel za zajtrk 2 jabolki in ob 4h pašto z ketchupom (OH dan) in sploh nisem lačen, če veliko pijem, tako da ali je kaj narobe, če kdaj spusti kak obrok?

Upam, da ne težim preveč, hvala že vnaprej za odgovore in lep preostanek večera! ;)

@cvetlica: Čestitke, 7 kg je kar precej za en mesec! Upam, da meni uspe vsaj blizu pridet!:D
    Drugače pa mam jaz isto to Rinino knjižico z recepti, sicer iz leta 2004... Upam, da niso kaki zstareli podatki noter... :D
    Srečno še naprej! ;)
    •  
      CommentAuthorVandolina
    • CommentTime10. Nov 2010 urejeno

V novi knjigi so neke spremembe pri zajtrku. V tastari knjigi piše, da ješ zjutraj 2 sadeža in potem do kosila nič več.
    V novi knjigi pa zjutraj poješ 2 sadeža, narediš premor 2 uri in potem lahko spet ješ sadje in tako do kosila, seveda mora biti premor med sadjem in kosilom, to je jasno !!!!:bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime10. Nov 2010

Kikiriki:
    dobro si se odlocil za jedilnike.
    Zelenjavo lahko jes vso razen tiste ki sem ti napisala da ne skrob.
    Boljse je, da nekaj malega zvecer pojes.
    Da nisi predolgo brez hrane, ce pa nisi lacen pac nic.
    Boljse nid kot 100 g cokolade.
    A.
    • CommentAuthorcvetlica
    • CommentTime11. Nov 2010

Hvala Kikiriki, jaz se držim po Rinini knjižici iz leta 2005...seveda bo uspelo tudi tebi...:bigsmile:
    • CommentAuthorkristinca

živjo!
    pred osmimi dnevi sem začela s to dieto. na začetku sem bila zelo kritična in skeptična do vseh diet a zdaj vidim da pri tej dieti ne ostaneš lačen in že po parih dneh sem občutila razliko v počutju in razpoloženju. s kilami sicer še ni sprememb a vidim da morem še kakšen dan počakati =) šele zdaj ugotavljam kako zelo narobe sem se prehranjevala...vem pa da četudi kilogrami še vztrajajo se jaz počutim odlično in imam energijo ki je prej nisem našla!
    •  
      CommentAuthortehtnica
    • CommentTime11. Nov 2010 urejeno

[Pozdravljeni vsi novinci in novinke!
    Za menoj je 39. dan ločevanja. Teža po enem mesecu: - 6,5 kg. Sem zelo zadovoljna in ponosna nase. Zakaj? Rešila sem se žretja sredi noči - lahko rečem, da sem bila odvisna od tega!-, zmanjšala sem obroke, sem boljše volje in nič več tako zagrenjena. Seveda včasih kiksnem, pa se poberem in grem naprej. danes sem prvič v tem tednu delala samo osem ur: v PO 14h, v TO in SRE pa 12h. Hrano sem si prisiljena nositi s seboj. Možnosti pogrevanja nimam. Ima kdo kako idejo, kaj naj bi nesla na OH dan?
    Sinoči sem se komaj izognila prometni nesreči. Bila sem grdo izsiljena. Posledično sem se najedla piškotov in čokolade. Zavedam pa se, da če zdaj popustim, je konec, zato sem šla danes naprej, kot bi nič ne bilo.
    Tehtam se 1X tedensko in to ob nedeljah. Vsako spremembo sporočim v diskusijo DANES TEHTAM. Strašno sem vesela vsakega napredka. Najbolj pomembno pa je, da sploh nimam občutka, da sem na dieti. Prepričana sem, da bi s takim načinom prehranjevanja zmogla živeti, kolikor mi je pač še namenjeno. Če bom pazila, se ne bom več zredila nazaj. Malo pozno mi je prišlo sicer, a pravijo, da ni nikoli prepozno.
    Vesela sem, da lahko delim svoje izkušnje z vami, ki prebirate ta forum in vas vse lepo pozdravljam!
    Tehtnica

•  
      CommentAuthorAicha

Tehtnica na OH dan si lahko odneses tudi testeninsko solato.
    Ali pa hladno pizzo.
    Sicer pa le tako naprej.
    Aicha
    •  
      CommentAuthorVandolina

:clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap:
    • CommentAuthorceljanka1
    • CommentTime15. Nov 2010 urejeno

živjo !!
    sem nova pa me zanima pod kateri dan lahko jem kislo zelje :confused:
    hvala za pomoč in čestitke vsem ki že veselo hujšate :clap:

no pa da se pohvalim in povem da imam danes 3.beljakovinski dan in -2 kg
    z veseljem bom prebirala vaše nasvete in izkušnje še naprej :thumbup::thumbup::thumbup:in svoje delila z vami saj sem si zadala cilj -10 kg :shamed::shamed::shamed::shamed: in vem da bom zmogla z mojo vztrajnostjo in vašo pomočjo:shamed::shamed::shamed:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime15. Nov 2010

Pozdravljena cejanka1,

kislo zelje lahko jes kot zlenjavo torej na B in S in OH kot solato, ali segedin na B dan.
    Spada pod zelenjavo.
    A.
    •  
      CommentAuthormams

Lahko ga pa ješ tudi v hamburgerju , namesto solate... tako kot jaz:neutral:
    •  
      CommentAuthorAicha

:devil::cry::cry:
    • CommentAuthorceljanka1
    • CommentTime15. Nov 2010 urejeno

hvala Aicha , hvala mams;
    vidim da ste že marsikomu pomagale z nasveti in veselim se deliti z vami izkušnje;:thumbup::boogie:

jaz sem imela danes za B dan piščančja prsa potresena z poprom, čilijem, origanom, česnom in kanček cimeta ter par kapljic olivnega olja ter pečeno v ponvi zraven pa zeleno solato z paradižnikom in pokapljano z balzamičnim kisom, pol kosa kruha zraven in na koncu 3 dl čiste zelenjavne juhe in zvečer še čisto malo kar je ostalo od kosila,:bigsmile:
    jutri bo pa za kosilo krompir potresen z rdečo papriko v prahu in z rožmarinom pečen brez maščobe v pečici in solata :hungry:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime16. Nov 2010

Kosilo se slisi zelo okusno.
    Njami.
    • CommentAuthorceljanka1
    • CommentTime16. Nov 2010 urejeno

:thumbup: res je njamiiii;
    punce jaz grem po Rina knjigi, a je morda katera zasledila, da naj popoldan ne bi uživali sadja za malico, kot mi je dejala znanka ???
    •  
      CommentAuthorAicha

Ne popoldan se sadje ne uziva.A.
    •  
      CommentAuthorVandolina

Ja, točno tako! Meni se pa vedno je zvečer, bljak!!!:devil::devil::devil:
    • CommentAuthorceljanka1
    • CommentTime16. Nov 2010 urejeno

hvala punce:shamed::shamed::shamed::shamed:
    •