Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthorkiss
    • CommentTime9. Feb 2012

Hej punce, kako vam gre?

Danes imam OH dan in sem si za kosilce privoščila čapatije (no, kakorkoli se jim že reče :D) in sem jih lahko pojedla samo 3, zvečer pa si bom privoščila krof. Se pa, presenetljivo, veselim jutrišnjega vitamiskeda dne, ko lahko jem sadje čez cel dan :).

Obljubila sem si, da se ne bom vsak dan tehtala, ampak se moram no, joj, in danes imam 100g manj kot včeraj, tako da sem v 11-ih dneh shujšala 1,8 kg. Saj ne vem, če je to ravno "veliko", ampak v redu, gremo naprej, dokler ne gre v +, je v redu.

Želim vam čim več dobre, zdrave hrane in čim manj kilogramčkov!
    • CommentAuthorMajc
    • CommentTime9. Feb 2012

Helja!
    a se vam zdi da je za kosilo en kroznik riza prevec?(globok kroznik)
    kake pribl. bi naj bile velike porcije?
    hvala!:)pridno hujsajte
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime9. Feb 2012

Majc okoli 50-70 g surovega riza za zensko je dovolj.
    V casu hujsanja in tudi vzdrzevanja.
    A.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime9. Feb 2012

Bolj realno je ce se tehta 1x tedensko v casu diete, ker 1x dnevno je relativno, v tednu dni pa se bolj realno vidi koliko smo izgubili.
    A.
    •  
      CommentAuthorAJA
    • CommentTime9. Feb 2012

Pozdravljene,

Z ločevalno dieto sem pričela januarja? danes mineva 25 dni in sem na OH dnevu.
    Diete se držim (do sedaj in upam v prihodnje) 100%, vendar si ne tehtam hrane. Jem dokler ne občutim sitosti. Za zajtrk pojem sadje, potem vedno globok krožnik kosila, obvezno veliko skledo solate? in za večerjo, zadnje čase, največkrat posegam kar znova po sadju. Prav tako na sadni dan nikoli ne jem samo sadja ali samo 3 obroke na dan. Pri bivšem kompulzivnem jedcu to preprosto ne gre. Zato imam za kosilo v tem dnevu obvezno sataraš, kjer si popečem več vrst zelenjave.

Tehtam se enkrat tedensko. Po navadi po sadnem dnevu. Prav tako (še) ne telovadim redno, vendar hodim na vsakodnevne sprehode. Imam pa tudi takšno službo, ki mi ne omogoča sedenja, saj sem neprestano na nogah, malo tu malo tam ? vsaj malo dodatne rekreacije.

Začela sem z 95 kg. Visoka sem 166 cm. Danes imam 88 kg. Do sedaj sem se naučila zdravega hranjenja, v zmernih količinah, večkrat dnevno. Prvi korak k cilju je storjen.
    Čaka me še dolgo potovanje. Z ločevalno želim priti do 75 kg. Če mi bo uspelo, ne vem. Upam pa lahko.
    Nato želim z fitnesom, rekreacijo v toplem vremenu in zdravo prehrano izgubiti še dodatnih 10kg do poznega poletja. Končen cilj je torej 65 kg. Kot sem jih imela pred 9 leti. Daleč, daleč nazaj.

Vsem sotrpinkam (in sotrpinom) želim obilo uspeha. Se tipkamo!

Lp

:wink:
    • CommentAuthorTeja_g
    • CommentTime9. Feb 2012

Pozdravljena AJ!
    Tudi jaz imam danes 25. dan. Samo jaz sem zdaj spustila en OH dan in sem imela včeraj že vodnega, ko je bila polna luna istočasno. Tudi jaz sem šla do sedaj dobrih 6kg dol.
    Glede na to, da praviš da ješ sadje še za večerjo bi te opozorila, da baje to ni priporočljivo, ker se sadje zvečer slabše prebavlja. Po kosilu naj ne bi več imela sadnih obrokov. Če ti je večerja preobilna je bolje pojesti samo solato ali kako zelenjavo.
    Tudi za vitaminski dan, komot lahko ješ tudi kako zelenjavno juhico, jaz si jo skuham vsakič, pa me fajn pogreje. Včasih jo jem še za večerjo.

Sicer pa ti gre res odlično!! Bravo! Še dobro da imamo ta forum, da se malo spodbujamo!
    • CommentAuthorbasketa94
    • CommentTime9. Feb 2012

Da se sadje slabše prebavlja ni res. Ni pa sadja priporočljivo jesti zvečer oz. v poznih popoldanskih urah ker vsebuje veliko sladkorja- preprostih Oh-jev, ki jih takrat več ne potrebujemo. Vse kalorije ki jih dobite iz OH-jev je najbolje pojesti zjutraj in pa po aktivnosti(in pred aktivnostjo), ker je telo takrat v katabolnem stanju in Oh-ji se bodo porabili, če pa jih ješ zvečer, ko ne delaš nič več se bodo ob preveliki količini pretvorili v maščobe. Zato če si na shujševalni dieti pozno popoldne ne jej OH-jev temveč le Beljakovine in zdrave maščobe.
    • CommentAuthorTeja_g
    • CommentTime9. Feb 2012

basketa94 - hvala za ta dodatek k mojemu komentarju. Jaz sem samo vedela, da pri ld ni priporočljivo jest sadja po kosilu, točnega razloga pa ne, se mi je samo zdelo da je nekaj v zvezi s prebavo....
    • CommentAuthormaciuska
    • CommentTime9. Feb 2012

• CommentAuthorbasketa94
    • CommentTime9. Feb 2012

Seveda sadje reedi(ob prevelikih količinah). 2-3 kose na dan maxiumum. Je pa vsekakor bolj zdravo od raznih slaščič, cukra in podobnega. V dopoldanskih urah je ok pojesti nekaj sadja. Izogibajte pa se banan, saj so zelo kalorične. Vsekakor pa sadja ne uživati proti večeru, isto velja za vse druge vire OH.
    • CommentAuthorLanterna
    • CommentTime9. Feb 2012

waterloolilly - hvala za spodbudne besede.
    Sem vesela, prva 4-ka je za mano. Hvala AJ -za idejo o sadnem dnevu. Ta mi je v preteklosti delal največ težav (pa imam sadje in zelenjavo rada)...

pridno hujšajte še naprej - se kmalu spet tipkamo. :wink:
  1.  
    Maciuska tale prispevek o sadju je res dober. In jaz nisem zasledila nikjer, da nebi smeli jesti popoldne ali zvečer sadja, ali da bi sadje samo po sebi redilo.... Redi samo, če pretiravamo in napačno sadje jemo. Mogoče bi si samo malo zamislili, katero sadje lahko uživamo zjutraj in katero popoldne in zvečer. Ločevalna sama po sebi sadje dovoli do 20h zvečer, kadar bi se naj prehranjevalni ciklus končal in preidemo h prebavi in počitku. Sama se tega ne držim, nikoli tudi nisem pomislila na kaloričnost posameznega sadja, razen banan, za katere vem, da jih je najboljše uživati zjutraj. Mogoče bom zdaj malo bolj razmislila kaj bom jedla popoldne, zvečer. Bolj nizkokalorično sadje kot kisle jabolke, citrusi, ananas in še kaj bi se našlo. Mogoče bi pa celo zvečer zamenjala z kakšno zelenjavo. Čist možno, da mi kilce stojijo tudi zaradi tega, ker tudi 100% sokove pijem ne malo. Boljše je seveda jesti cele sadeže, zaradi vlaknin in prebave.... No, bom še to poskusila upoštevati.
    Glede sadja po kosilu/večerji. Koliko sem jaz razumela, ga ne smeš jesti po obroku zato, ker se sadje hitro prebavi in ne more mimo ostale hrane, ki si jo prej pojedel. Zato se predolgo zadrži v telesu - kar ni dobro - sadje ni tako škodljivo glede vsebnosti sladkorjev ravno zato, ker se hitro prebavi!! Tako sem si jaz to razlagala.
    Poglejte si video, se mi zdi zelo zanimiv. In se strinjam s profesorjem, da stvari o hrani radi mistificiramo... sadje v mojih očeh ne bo nikoli škodilo telesu (razen če RES pretiravaš)

Moje mnenje: raje po sadju kot po slaščicah

Pridne bojte!!:wink:
    • CommentAuthorkiss
    • CommentTime10. Feb 2012

Lepo napisano, waterloolilly! Tudi sama sem še vedno mnenja, da sadje, tako kot si rekla, v normalnih količinah, ne redi. Sama sem dostikrat pozno popoldne posegla po kakšni pomaranči ali dveh namesto večerje/slaščic in se zato nisem (z)redila. Je pa po mojem odvisno tudi od posameznika, koliko mu sadje sploh odgovorja in predvsem kdaj.

Danes imam vitaminski dan in sem že snedla skledico sadne solate (no, notri sta bila samo sadje in banana) :), zdaj pa veselo naprej.

Uspešno hujšanje želim!
  2.  
    Glede sadja,mislim da vsi ki smo na tem forumu in imamo preveč kg se sigurno nismo zredili zaradi sadja!Zato koliko sadja pa kdaj,vsak naj rajši namesto piškotov in druge redilne hrane poje sadje vsaj ob krizah in hudi lakoti namesto cele čokolade.Ko pa shujšamo,potem pa sadje dopoldne in za popoldansko malico za večerjo pa solatke in drugo zelenjavo!!!
    • CommentAuthorbasketa94

Problem v sadju je ta, da vsebuje veliko sladkorja in vam dvigne inzulin in posledično veliko večjo željo po hrani(beri sladkarije). Vekakor pa sadja ne smemo odstraniti iz prehrane, samo proti večeru ga ni priporočljivo uživati.
    • CommentAuthormetkica

Ojla!
    Lep pozdrav vsem skupaj! . Sem nova na tej strani, samo vidim,da se nas kr dosti sooča z večnim problemom..KIIIILEEEE:))). Jaz začnem jutri z ločevalno in me prav zanima,če mi bo ratalo:).
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime11. Feb 2012

Metkica dobrodosla.
    Seveda ti bo uspelo.
    • CommentAuthorkiss

metkica, pozdravljena! Če imaš voljo, ti garantiram, da ti bo uspelo. Včasih zna biti težko, meni je bilo prvih nekaj dni, ker sem imela občutek, da sem vedno lačna, sedaj pa se počutim super.

Jaz pa imam danes že 13. dan diete in v tem času sem izgubila 2,3 kg. Moram reči, da sem zadovoljna in upam, da bo šlo tako naprej!
    • CommentAuthorrina

Pozdravljene, tud jaz sem nova in prav redno prebiram vaše komentarje, ki mi dajejo spodbudo.
    Danes je moj 20. dan in imam - 4kg ful vesela.
    Počasi se pripravljam na vodnega in upam, da mi bo uspelo.
    Lepo vas pozdravljam.
  3.  
    Hoj rina, metkica in ostale!!
    Rina vodni dan je prava preizkušnja, vendar ne dvomim v to, da ti bo uspelo!! Danes je moj 40. dan, sadni dan in sem si za dobro jutro privoščila sadno solatko, o kateri velkokrat prebiram na forumu in se je tako tudi meni zaluštala. :)

Moj recept:
    1/2 mango
    1 banana
    1 pomaranča
    sok limone in 1/2 dcl 100% soka
    žlička medu

Olupiti, narezati na kocke, vse v skledo in dobro premešati. Pojedla sem 2/3 te solate, ostalo sem odstopila mami, naj še ona kaj zdravega poje :OOO

Dan se je odlično začel ;)
    :bigsmile:
    • CommentAuthormarinolinka
    • CommentTime11. Feb 2012 urejeno

Heja babe!

Vsem novim želim lepo dobrodošlico in čestitam da ste se odločile nekaj narediti. uspe, lahko vsakemu, torej bo tudi nam a ne;)
    drugače vidim da vam dieta laufa, samo tako se naprej držite in bo.
    sama tudi pazim, pridno ločujem, ta vikend sem rekla da nebom nobenih sladic jedla:) (za vikend imam oh večer-a;)) ker je v torek valentinovo, ki sicer resda precenjeno in ne delamo velike panike, ampak vem da se bo moj domov pritihotapil s kakšnim sladkim presenečenjem in se šparam za takrat. v nedeljo imava s kolegico in trenerko en plesni nastop na nekem športnem dogodku in bom prvič v življenju imela v javnosti,na nastopu,skratka pred drugimi:) oblečen zeleni kratki športni top. tak ko se vidi trebušček a ne.:) sicer vem da nimam še vsega porihtanega ampak sem v fazi da si ga lahko recimo privoščim (čez je še črn odpeti sako-dobro zgleda:)). tako da sem kar vesela:) (btw enkrat v sr.šoli nisem šla na televizijo nastopat samo zaradi tega ker sem imela trebuh in so morale plesalke biti no ne glih suhe-normalne-pač tv je tv.in sem sama super plesala in bi lahko šla, pa nisem zaradi svojih kil.tako da je to nekako zdaj "povratek":))
    hvala vam še enkrat za vso podporo na tej poti, ve babnice tukaj gor ste moje gonilo tudi za naprej in jaz resnično verjamem v vsako od vas da vam lahko in vam bo uspelo. še hujše stvari smo dale skoz in eno hujšanje nas ne bo ubilo a ne:)
    lepo bodite, na sadni dan pa za popoldan priporočam tudi kako solato, pa juho seveda, kako bolj sladko sadje-banane,grozdje,hurške.jejste dopoldan,popoldan pa kako bolj kislo...na sadne dneve ko je cel dan a ne...ker res je da sadje čisto drugače funkcionira ko je zaužito zjutraj ali zvečer...banana zvečer ni najbolj,zjutraj pa komot zakaj ne...tudi pri hujšanju mora biti preh. piramida popolna, le količine je treba prilagoditi in zmanjšati.saj vidimo da se vse lahko je-tudi sladica;)
    držite se in če se vam bodo luštale sladice,stisnite zobe in počakajte na oh večer.misel da bo dejansko vsake 3 dni,vas malo potolaži in bo vse šlo.
    držim pesti!
    • CommentAuthorkimmy

ta OH dan! se mi zdi, da ko pojem tisto pico se mi kar apetit sproži! najbrž zaradi ogljikovih hidratov.

na ostale dneve z lakoto nimam problemov, samo ko imam pa OH dan bi pa pojedla cel hladilnik!!
    ma še katera podobne izkušnje?
    • CommentAuthormaciuska

Men se tud to dogaja kr naprej hodim do hladilnika pa nazaj. Sam sm pa full vesela, da si na koncu rečem ne:)
    Mormo bit pridne. Ju3 mam škrobni dan bo rižotka za kosilo njamiiii:))))))))))))))) :shamed:
    • CommentAuthorkiss

Zanimivo, sama pa sem na OH dan ful sita in sploh ne mislim na hrano. Hm ... Ampak vsekakor je potrebna volja, da te hrana in vonjave ne premamijo in ko vidiš - na tehtnici, si ponosna nase, da si se uprla svojim željam :).

Tudi jaz imam jutri rižotko z zelenjavo za kosilo :)
    • CommentAuthorkimmy
    • CommentTime11. Feb 2012 urejeno

sej se upiram, samo na OH dan zelo težko! :devil:

mogoče je res kaj na tem, da je človek lahko odvisen od OHjev... pa sem mislna da to nism jst :(
    • CommentAuthorrina
    • CommentTime12. Feb 2012

Pozdravljene, komaj sem se prebila skozi vitaminski dan.
    Vendar sem uspela, to mi je najhujši dannnn....
    Danes pa mesek in solatka, juhuhuuu...
    Imejte se lepo.
  4.  
    hello !
    tudi jaz sem se odločila da jutri začnem z ločevalno dieto :wink:
    upam, da mi bo uspelo ! :tongue:
  5.  
    opala čestitam rina za prvi uspešen sadni dan!!! naj jih bo še veliko - uspešnih :))) Jaz sem tudi včeraj imela sadni dan....cel dan sem se učila za izpit...in počasi kradla kockice čokolade....ojojoj :(((
    annja dobrodošla :) Uspelo nam bo!

LP
  6.  
    annnnnnnja js tudi jutri začnem z ločevalno,bova skupaj potrpeli eheheh
    • CommentAuthorkimmy
    • CommentTime12. Feb 2012 urejeno

jaz pa obožujem sadni dan :hungry: ravno danes ga imam

meni najmanj odgovarja OH, ker se mi apetit kr sproži hehe

aja smotkica in annnnja .... veselo na delo in kile bodo odletele :peace:
    • CommentAuthorkiss
    • CommentTime12. Feb 2012

Včeraj popoldne sem imela spet kup obveznosti in s fantom sva šla "na pico", ki je jaz seveda nisem jedla in moram priznati, da sicer je lepo dišala, ampak sploh nisem občutila tiste močne želje, da bi jo tudi jaz jedla. Ker sem imela P dan, sem si privoščila malo čevapčičev in ogromno solate. Počutim se krasno, ker vem, da so včasih le oči tiste, ki so lačne, želodček pa ne.

Tehtala se sedaj ne bom in se bom raje pustila presenetiti - vsaj upam da :).

Tudi ostalim "sotrpinkam" želim veliko uspehov še v prihajajočih dnevih :)
    • CommentAuthormaciuska
    • CommentTime13. Feb 2012

Jutro punce moje evo jaz sem se tehtala, kot sm rekla vsak ponedeljek in sm zelo zelo vesela -4, 500 kg sem lažja jaaaa :))))))))))))))))))
    pridne bodite danes pa zelo dobro kosilce testeninice jaaaaaaaaaaa:)))) čestitam vsem za mius kilogramčke. Ju3 pa ne pozabite
    svojim najdražim povedati koliko vam pomenijo in srečno valentinovo vsem ju3:heartsabove: RADA VAS MAM:rainbow:
    • CommentAuthorrozica4

Dan beybe :)...... jaz tudi vaša "sotrpinka" 2 dan :) Zdaj še ni panike, ju3 tortica, hihi, sej ni slabo :)
  7.  
    hvala za dobrodošlico ;))
    1.dan je uspešno za mano, sicer brez sladke kavice ni šlo, pa nič za to :))
    • CommentAuthorkiss

Hej!

Za mano je 15. dan diete in danes imam neko čudno krizo, imela sem OH dan, privoščila sem si krožnik špagetov in ogromno solate, ampak se mi že cel ljubi dan zdi, da sem grozna in debela in da postajam zavaljena :( . Ne vem, kaj mi je in mogoče je to le zato, ker imam PMS, ampak mi ta občutek res ni všeč. Sploh pa ne dejstvo, da postajam bolj okrogla.

Do sedaj je tehtnica pokazala -2,5 kg in sedaj se mi to sploh ne zdi več veliko, pa vsak dan hodim na dolge sprehode, telovadim, uporabljam ročke (tiste uteži),... Upam, da mine. :(
    • CommentAuthorbasketa94

-2,5 kg v 2 tednih je veliko ;)
  8.  
    Čao babe!
    vidim da ste pridne in da kilce grejo! ne se sekirati če ne gre tako hitro, tudi jaz se strinjam da je 2,5 kg v dveh tednih lep in pravi dosežek... celo če nimate 30 kil za shujšati, gre bolj počasneje in tako hujšanje je tisto pravo. jaz sem prvem mesecu shujšala dosti,ampak mi je bilo jasno da je to pol vode, malo mišic itd...kasneje ko sem hujšala po kilco,še manj na teden,tedaj so bile prave razlike opazne. tako da lepo počasi babe samo in vse bo šli.nikamor se vam ne mudi ker ne hujšate samo za to poletje a ne ampak za vsa za naprej. in ni važno če je 3. dan ali 30.vsak večer ko se držite ste zmagale in tako boste počasi na cilju.
    Jaz trdno verjamem v vas in vam držim pesti.
    sem videla da nekaterim oh večer vzbudi apetit in se jim lušta še bolj a ne...včasih tudi tako pride.mogoče se izognite takrat kakšnim sladkarijam pa kaj drugega pojeste če se ne morete potem ustaviti. vse bo šlo boste videle samo dan na dan.kdor se trudi,temu uspe;)
    lep dan!
    • CommentAuthornrl
    • CommentTime14. Feb 2012

hmmm vidim da nas je res veliko s prevelikimi poblemi-kg. No jaz sem pred časom tudi že hujšala s pomočjo ločevalne in rezultati so bili zelo odlični. predlani sem pa zanosila in tako spet pridobila kg nazaj v bistvu še malo več zakaj ne vem ker sem manj jedla kot pri prvi nosečnosti ampak bomo že. Sedaj ko pa ne dojim več pa sem se spet spustila v tole dietko in morem rečt da mi je bilo prvič bolj všeč ker so kg kar puhteli, sedaj se mi pa zdi da ne grejo nikamor, samo obseg se mi je mal zmanjšal tako da ene hlače lezejo spet dol to je pa tudi vse in se morem skuz mal motivirat "saj bo šlo saj bo šlo" si govorim.

Po drugi strani pa mi nekateri govorijo da je še prekmalu po porodu (7mesecev) in da naj še malo počakam.

Danes je moj 19 dan to se pravi OH, jutri pride pa najhujši dan to je sadni dan ko se ga še zdaj ne morem navaditi, kar mi je bilo prejšnje leto ko sem hujšala s to dieto najboljši dan brez problema sem bila ob samem sadju.

Skratka jaz upam da mi bo mal motivacija narasla ker drugače se bojim da bo vse v vodo padlo in bom odnegala kar se najbolj bojim.

punce upam da si bomo še naprej stale ob stani in drug drugo motivirale, da bodo kg puhteli.

Lepo valentinovo vam želim
    • CommentAuthorbasketa94
    • CommentTime14. Feb 2012

Vsem priporočam da si vzamete 20 minut in si pogledate to odajo:

http://rts.si/video/3560/Ziva_torek_7_februar_212_1_del

Notri je strokovnjak ki vam bo veliko stvari razložil in videle bote kaj delate narobe :)
  9.  
    Čakam naslednjo oddajo :bigsmile:

Drugače pa jaz vse vem kako pa kaj,samo v praksi je pa drugače,še kar grešim :devil:
    • CommentAuthormaciuska
    • CommentTime15. Feb 2012

Jutroo punce včeri sem bila v kinu in sem se pregrešila z kokicami :shamed: imela sem pa sadni dan upam, da se ne bo poznalo to na tehnici :sad:
    prebrala sem na internetu, da kokice v planet tušu srednja porcija ima 1100 kalorij o joj kr žal mi je, da sem si jih privoščila. No vseeno danes lepo
    naprej štartam z mesekom in zelenjavo. Na oh dan sm se pa odločila, da ne bom si privoščila sladice zaradi teh kokic. No bomo videli kaj me čaka
    v ponedeljek na tehnici vam sporočim.Tiste, ki smo nove na tem forum mam idejo, da bi se malo poslikale in pokazale:bigsmile: ko dosežemo svoj
    cilj teže.Upam, da se strinjate z mano. Lep dan še naprej :wink:
    • CommentAuthormaciuska

Ocena kaloričnih vrednosti nekaterih priročnih obrokov:
    obrok kalorična vrednost koliko teka, da bi to pokurila*

Big Mac z velikim pomfrijem (brez pijače in brez posladka)

980 kalorij

več kot 2 uri

Porcija špagetov s paradižnikovo omako v restavraciji

850 kalorij

2 uri

Pizza v restavraciji

1600 - 2400 kalorij

od 3 do 5 ur

Srednja merica kokic v kinu

1100 kalorij

debeli 2 uri

meni za eno osebo v kitajski restavraciji

od 1400 do 2000 kalorij

od 3 do 4,5 ur

100-gramska Milka

od 550 do 600 kalorij

1,5 ure
    • CommentAuthorrozica4

Zdravo punce, imam eno vprašanje........v kateri dan spada filana paprika, sarma, jota??? Hvala, če se bo katera potrudila mi odgovorit :)
    • CommentAuthorbasketa94

http://rts.si/video/oddaja/11

Drugi del oddaje, če koga zanima. Priporočam ;)
    • CommentAuthorVesna_1

Pozdravljeni sotrpini,

vsi, ki imate pomisleke glede na 90 dnevno dieto - vam lahko povem, da deluje in deluje tako, da se jo držiiš zraven malo špotra in moj rezultat po 90 dneh je bil:
    - prsi 5 cm manj
    - nadlaht 4 cm manj
    - obseg pasu 10 cm manj
    - boki 8 cm manj
    - stegna 4 cm manj
    - ITM se je zmanjšal za 4,22
    - izguba teže 10 kg

če to ni spodbuni rezultat
    :clap::clap::crazy::swingin::jumping:

Ampak dragi moji, če se ne boste po dieti držali nekih pravil, se pravi, da boste spet prešli na svoje stare tire bodo kilogramčki počasi spet na vaši zadnji plati.
    Zato pa ne obupat me dieto tudi, če ste se pregrešili nič hudega nadaljujte z dieto. Splačalo se bo!!!!

Lep pozdrav Vsem

Vesna :thumbup:
    • CommentAuthorVesna_1

Draga basketa94,

in vsi, ki mislite, da ste v prvih dneh shujšale, ne ne to pa ne gre tako - teh 2,5 kg imaš zato man, ker v prvih dneh izgubi tvoje telo vodo in samo vodo. Šele po tem se začnejo izgubljati kg pri enem mesecu pa se kg ustavijo, kot, da se telo zoprstavi ampak TAKRAT je kjučnega pomena, da ne obupaš. Kajti to obdobje lahko traja tudi do 14 dni. Po tem pa spet kilogrami rapidno padejo.

pa pa

Vesna :thumbup:
    • CommentAuthorbasketa94

Kot prvo nisem draga ampak kvečjemu dragi. Kot drugo pa naj povem, da takoj ko si v kaloričnem deficitu telo začne hujšat. Logično je, da na začetku ko zmanjšaš OH hrano hitro izgubiš kg, na račun tega ker so se glikogenske zaloge spraznile. Kdor misli da je v enem tednu ali v krajšem obdobju kaj shujšal še moti. Za kilogram izgubljene maščobe moraš porabiti 7000 kcal. Več kot 500 kcal na dan ni priporočljivo. Naj to prevedem, vse kar je več kot 2-3 kg izgubljene teže na mesec ni maščoba ampak misična masa. Temu se pravi nezdravo hujšanje. Vesna1, da prenehaš izgubljati kilograme je vzrok tega, da se ti je metabolizem upočasnil. Če si v prevelikem deficitu hujšanje ne more biti dolgotrajno, na začetku rezultati bojo, po kakšnem mesecu pa se bo vse skupaj ustavilo. Tukaj je problem večine, saj preveč stradajo, potem pa ko se ustavi pradejo v krizo in jedo še manj, dokler se telo temu ne upre in se spet začnejo nažirati in pridejo nazaj na prvotno stanje. Še enkrat naj povdarim, da hujšanje vsekakor ni lahko in za to je potrebno veliko znanja ter truda, če boš na netu ali reviji ubral prvo dieto ki jo vidiš si že vnaprej obsojen na razičaranje.
    •  
      CommentAuthorAJA

Pozdravljeni,

basketa94, hvala za vse nasvete!

Vprašala bi, kam spada koruzni zdrob? Hvala že vnaprej za odgovor.

V nedeljo imam prvi vodni dan - po manjših grehih v zadnjem tednu (beri čokolada), upam, da bom vzdržala. Vsem "sotrpinom" želim še naprej obilo potrpljenja! In pridobljenih rezultatov.

LP
    • CommentAuthorbasketa94

Vse vrste kruha, testenine, zelenjava, itd... so OH-ji. Cikliranje med Škrobne in OH- dni je neumnost, ker škrob je pač sam OH in nič drugega.
    • CommentAuthormalibu

hello,....kr dovg se že nisem oglasila....polna glava vsega :) in nič časa za računalnik :(....uglavnem,jutri je moj prvi vodnii dan - jupiiiiii,se ga prov veselim,oz. se veselim,da je tok hitro minilo teh 28 dni :) in vem,da bo naslednjih 60 tud.
    fajn mi gre,počas,ampak ziher,do zdej sem zgubila vsak teden 1 kg,se pravi 3kg v treh tednih ((pred dieto pa post 10 dnevni in 6kg manj)torej skupaj 9 kg :)
    jst se že kr veselim vzdrževanja in sem si danes kr napej naredila plan kako in kaj,vse si pišem in zapisujem...marinolinka,kaj če bi ti odprla novo temo o vzdrževanju,al pa tuki kej napisala,da nas mal poučiš kako deluje naslednijh 90 dni.
    no,grem še mal prečekirat kaj ste pisale,pa vam sporočim jutri kako sem preživela vodni dan...nočkicoooo