Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

•  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime7. May 2007

Živjo Maja T.,

pozdravljena na našem forumu :wink:.
    Ko se lotiš diete moraš vedeti, da bolj ko se boš držala navodil/jedilnika, bolj uspešna boš. Torej ne pride v poštev spuščanje obrokov. Raje pojej manj, kot pa da spuščaš obroke. Enako je s kruhom, če ga ni na jedilniku ga ne smeš jesti.
    Kilogrami ne bodo hitreje kopneli zaradi pitja vode, se boš pa bolje počutila, ne boš toliko lačna, pa še struktura kože se ti bo izboljšala :wink:. Priporočljivo je, da na dan spiješ vsaj 3 litre vode. Kar se pa kisa tiče pa bo najbolje, da ti povedo kar uporabnice same (sama osebno ga ne pijem) :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorMaja T.
    • CommentTime7. May 2007

Hvala Petra.

Bom poročala kako uspešna bom.

Če iamš še kak nasvet za začetek, se priporočam.
    • CommentAuthorMaja T.
    • CommentTime7. May 2007

Še to...

Če prav razumem, danes imam beljakovinski dan in lahko pojem meso na žaru + zeleno solato?
    • CommentAuthordejca
    • CommentTime7. May 2007

seveda
    • CommentAuthormillagros
    • CommentTime7. May 2007

heila :bigsmile:
    vsem ki ste na dieti bi prišel morda prav ta link:
    http://rapidshare.com/files/10399519/90-dnevna.locevalna.dieta.eBook-Wampek.pdf.html

tukaj boste našle knjigo od rine z 90 dnevno dieto in obilico receptov za posamezne dneve :smile:
    Pa veliko uspehov še naprej! :wink:
    • CommentAuthorMaja T.
    • CommentTime8. May 2007

Millagros,....ta link ne deluje. vsaj meni ne.

Kdaj pa lahko pojem kak navadni jogurt?
    Jaz bom edino to menda pogrešala!
    • CommentAuthoravokado
    • CommentTime8. May 2007

Pozdravljeni,
    Maja T.navadni jogurt lahko poješ na beljakovinski dan.Čeprav piše zvečer tudi meso, je verjetno bolje, da poješ za večerjo namesto zrezka jogurt če ga imaš tako rada.To je sedaj med dieto.Kasneje , ko samo paziš, da se ne zrediš, pa ješ jogurt lahko tudi zraven mesa.
    Kako je s kisom? Ne vem zagotovo, vendar se mi zdi, da pri 90-dnevni ločevalni dieti ni zaželjen.Samo malo v solati.
    Lep dan in veliko uspeha želim vsem.
    • CommentAuthorninika75
    • CommentTime8. May 2007

Zdravo, tudi jaz sem novinka. Danes je moj 6. dan in zgubila sem že 3 kg, ampak se bojim, da je to mogoče malo prehitro - potem se bo pa ustavilo pa nikamor več!! Pri 169 cm sem imela namreč na začetku 71 kg...:confused:
    • CommentAuthorMaja T.
    • CommentTime8. May 2007

POzdravljena Ninika75,

se ti zdi da je težko vzdržat?
    Mi zaupaš svoje jedilnike teh 6 dni?

Lp Maja
    • CommentAuthorSilvy
    • CommentTime9. May 2007

Lep pozdrav vsem!

Tudi sama sem se odločila drastično spremeniti moje nezdrave prehranjevalne navade (čez dan sem sicer zdravo jedla, toda zvečer se je začelo...čokolade, napolitanke, 500 g nutelle na žlico ipd.:shamed:).
    Drugače nimam težav s prekomerno telesno težo, a kljub temu sem se v zadnjem mesecu zredila za dobre 4kg zahvaljujoč nutelli na žlico in podobnim rečem. Visoka sem 168cm in sedaj tehtam okrog 64kg, aktivno se ukvarjam s športom (gorski tek, tečem tudi polmaratone).

V ponedeljek sem začela z ločevalno dieto (danes je 3. dan) in se počutim prav odlično. Zjutraj vstanem brez zgage in težkega trebuha, zaradi česar se počutim the best, pa sploh lačna nisem. Odločila sem se za primer jedilnika s te spletne strani, seveda bom določene dneve morala prirediti po svoje.

Na eni spletni strani, kjer je tudi govora o ločevalni dieti, sem prebrala, da lahko na ogljikovo- hidratni dan za kosilo lahko pojem dve pecivi. Sem malo v dvomih- kakšno pecivo je tukaj bilo mišljeno?

V primeru jedilnika s te spletne strani sem opazila, da sta dva dneva zamenjana (vsaj meni se tko zdi) - 7. dan je sadno- zelenjavni dan, potem pa je 8. ogljikovo- hidratni. A to je tiskarski škrat ali se dejansko dnevi ne izmenjujejo striktno po tem sistemu beljakovine- škrob- ogljikovi- hidrati- sadno- zelenjavni dan.

Pa še eno vprašanje imam. Ali je nujno, da v določenem dnevu ješ prav isto jed za kosilo in večerjo, pr. včeraj sem za kosilo jedla omako iz leče, solato iz stročnic, za večerjo pa sem si pripravila prebranec. A je to v redu ali je nujno, da sta kosilo in večerja ista?

10000x se vam zahvaljujem za odgovore, se še ičem v ločevalnem svetu:bigsmile:
    Lp,
    Silvy
    • CommentAuthorninika75
    • CommentTime9. May 2007

Maja T., to je moj jedilnik za prejšnje dni:
    1. ČET, 3. 5. 2007 BELJAKOVINSKI DAN
    ? 6.40 zeliščni čaj
    ? 7.50 oranža
    ? 10.20 zeliščni čaj
    ? 11.50 polnozrnata žemlja
    kos pečenke
    2 mala paradižnika
    ? 14.10 oranža
    ? 15.40 kava z mlekom
    ? 18.50 čaj
    ? 20.20 kislo mleko
    žemljica z otrobi
    2. PET, 4. 5. 2007 ŠKROBNI DAN
    ? 6.40 zeliščni čaj
    ? 8.30 lubenica
    ? 10.30 zeliščni čaj
    ? 11.30 kuhan riž
    ? 14.00 rizi-bizi
    rdeča pesa
    ? 18.30 kava z mlekom
    ? 19.50 rizi-bizi
    rdeča pesa
    3. SOB, 5. 5. 2007 OH DAN
    ? 6.30 zeliščni čaj
    ? 9.30 zeliščni čaj
    ? 10.10 banana
    ? 13.20 špageti s paradižnikovo omako
    ? 15.50 kava z mlekom
    ? 18.10 grozdje
    ? 21.00 bosansko-srbska hrana!
    4. NED, 6. 5. 2007 SADNI DAN
    VES DAN SADJE (višnje, grozdje, banana, jabolko, breskov kompot)!
    ? 9.00 zeliščni čaj
    ? 11.40 kapučino
    ? 15.20 kapučino
    ? 21.10 zeliščni čaj
    5. PON, 7. 5. 2007 BELJAKOVINSKI DAN
    ? 6.50 zeliščni čaj
    ? 8.10 jagode
    ? 11.45 2 polnozrnati žemljici
    goveji zrezek
    paradižnik
    ? 12.30 zeliščni čaj
    ? 14.20 kava z mlekom
    ? 19.50 2 polnozrnati žemljici
    pleskavica
    paradižnik
    ? 20.50 zeliščni čaj
    6. TOR, 8. 5. 2007 ŠKROBNI DAN
    ? 6.20 zeliščni čaj
    ? 9.10 višnje
    ? 9.40 zeliščni čaj
    ? 12.20 rizi-bizi
    paradižnik
    ? 13.50 kava z mlekom
    ? 14.40 2 banani
    ? 19.20 kava z mlekom
    ? 20.15 2 paradižnika
    ? 21.50 zeliščni čaj
    Kot vidiš, so tudi majhni grehi...
    Drugače pa, mi za spremembo (napram drugim dietam), pri tej ni težko držati se "reda", je pa res, da sem se psihično pripravila nanjo!! Pa navadila sem se na zeliščni (zeleni) čaj...

lp, N.
    • CommentAuthorMaja T.
    • CommentTime9. May 2007

Hej, hvala ninika...:-)
    Tole pa si izčrpno napisala:-)
    Sem se prav nasmejala....

Jaz sem danes 3 dan, pa se mi zdi da nikamor ne bo šlo, čeprav sem si v glavi porihtala in se držim,....
    Edino kar grešim je kava, ki jo pijem z malo mleka.
    Kolk si ti e shujšala? Tebi gredo kile hitro dol, ne??

Kolk si pa velika? Kolk tehtaš?

Lp Maja
    • CommentAuthorkarchy
    • CommentTime9. May 2007

a lahko pijem med dieto red bull (brez sladkorja)
    • CommentAuthorninika75
    • CommentTime9. May 2007

velika sem 1,69 m, tehtam pa zaenkrat 68 kg - bomo vidli jutri...

dieto si pa tako tudi vodim, po urah in količinsko, ker če nimam pregleda, lažje kaj prešvinglam in vržem puško v koruzo...

lp, N.
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime10. May 2007

Živjo,

Silvy: obstaja malo morje različic ločevalnih diet :wink:. Mi smo si izbrali tole, ki se ne ločuje na dneve (beljakovinski itd.) Kar pa se tiče enake hrane tako za kosilo kot večerjo, bi ti svetovala, da se držiš jedilnika diete. Tako boš bolj uspešna.

Karchy: osebno bi ti odsvetovala red bull, ker je kljub temu da je brez sladkorja, zelo kaloričen (mehurčki itd.). Pripravi si raje zeleni čaj ali kavo :wink:.

Vsem želim uspešno hujšanje :thumbup:. Kar tako naprej!

lp,
    Petra
    • CommentAuthorjustika

ojla,tudi jaz sem novinka velika sem 178 cm ,tehtam pa 91.7kg na dieti sem že tri dni. Zanima me pa kakšno razgibavanje mi priporočate med dieto,imam probleme z hrbtenico,rada bi pa naredila za telo čim več.hvala
    •  
      CommentAuthorPetra

Živjo Justika,

pozdravljena na našem forumu :wink:. Svetovala bi ti, da si kupiš Winsor pilates, saj imajo vaje prirejene za ljudi s podobnimi problemi.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorMaja T.

Zdravo Petra,...

danes je 4 dan moje diete, torej imam sadno-zelenjavni dan.

A lahko pojem za kosilo mešano solato, in za večerjo mešano solato in zelenjavne polpete?

Lp maja
    •  
      CommentAuthorPetra

Živjo Maja T.,

mogoče bi zelenjavne polpete pojedla raje za kosilo, drugače pa je vse ok :bigsmile:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorMaja T.

Hvala.

Še to.....

V nedeljo bi morala imeti Oh dan,....problem je ker gremo na piknik, ker vem da bo samo meso, zelenjava in kruh.
    Kaj naj storim?
    A lahko zamenjam dneve in imam v nedeljo mesni dan?
    Malo noro je, da nas povabijo na piknik, jaz pa ne jem....

LP Maja

Petra, hvala, ko si tako prijazna pa nam pomagaš z nasveti!
    •  
      CommentAuthorPetra

Živjo Maja T.,

svetovala bi ti, da na pikniku ješ normalno in potem naslednji dan nadaljuješ z jedilnikom diete :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorAurora

Ojla!

Tudi jazt sem začela z 90 dnevno dieto.... danes je že moj 5 dan... moram rečt da se za enkrat odlično počutim.... pa še lačna nisem! :bigsmile: Imam pa eno vprašanje in sicer ali lahko pijem vodo z okusom ter radensko ali donat oz. vodo z mehurčki?

Lp Aurora:peace:
    • CommentAuthorMaja T.

Petra,...a da bi jedla meso na pikniku???????

Mi ne bo to fejst škodlo??????????

Mast sem jezna ne te piknike!
    • CommentAuthorninika75

Zdravo, Petra!

Kaj lahko imam tri dni zapored beljakovinski dan, nato pa nadaljujem po urniku? Jutri imam namreč redni beljakovinski dan, v soboto grem tudi jaz na piknik, v nedeljo bi pa za družino pripravila ribe, pa se jih tudi meni "lušta"?!

Hvala, N.
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime11. May 2007

Živjo,

Aurora: lahko piješ vodo z okusom (Oaza je najboljša, ker vsebuje fruktozo, če se ne motim), prav tako lahko piješ radensko in donat. Nikakor pa ne drugih gaziranih pijač :wink:.

Maja T. in Ninika75: vedno poudarjam, da smo vsi ljudje in da se vsakemu kdaj pa kdaj nekaj zalomi (npr. piknik). Drugače pa sem tvoje vprašanje Maja T. malce narobe zastopila (očitno mi je nekaj drugega hodilo po glavi :bigsmile:). Najbolje je, da storita tako kot se vama zdi prav :wink:. Zaradi takšnih stvari se ne bo cela dieta izničila.

Obema želim lep piknik :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorAurora

Ojla!

Petra hvala za tvoj odgovor!!! Punce velik sreče pri dijeti!!!
    • CommentAuthorninika75

Petra, hvala.

Torej bom v ponedeljek nadaljevala z dieto - upam da ne bo kakšen kg skočil gor, do zdaj sem jih namreč spravila dol 3,5 v 8 dneh...
    Ja, vsem veliko sreče pri dieti, predvsem pa volje!! Se mi zdi, da mi je vsaki tretji dan zmanjkuje :(
    • CommentAuthorjustika

ojla,lep pozdrav sotrpinkam tud jaz sem že četrti dan na dieti,zanima pa me to,ker grem 2.junija na poroko in verjetno ne bo šlo brez tega da nebi grešila,me zanima kako potem naprej.Prosim če mi lahko kaj svetujete,hvala.
    • CommentAuthoranjaaa
    • CommentTime12. May 2007

Cau punce!

Po 1001 neuspeli dieti sem se ponovno lotila locevanja (enkrat mi je ze uspelo nekaj shujsat) in tokrat res nameravam vstrajat. Mam pa kr nekaj vprasanj in bi vas lepo prosila za odgovore.:wink:
    1. kako pecivo ve jeste pri OH dnevu? kaksne tortice? Po dieti iz Rine je na oh dan tudi slano pecivo..kaj je pod to misljeno?Bobi palcke?? :shocked: Pojma nimam..
    2. Ali lahko namesto sira na beljakovisnki dan jem jogurte?Koliko jogurtov max?
    3. po tej dieti naj nebi 10 min pred obrokom in 2 uri po obroku nic pil, jst pa sem navajena konstantno po malem srkat nesladkan caj ali vodo. Je zelo narobe, ce pijem tudi med obrokom??
    4. Kako se vam uspe drzat tega, da po osmi zvecer ne jeste?Jst mam zvecer vedno najvecjo krizo in jo navadno resujem s kakimi jabolcki. Mi gre tud zato teza tk pocasi dol?(v 5 dneh 0,7kg) :confused:

HVALA ze vnaprej za vso pomoc in drzim pesti za vse nas!
    :bigsmile:

A.
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime14. May 2007

Živjo,

Justika: najbolje je, če dieto nadaljuješ po jedilniku, torej po poroki kar naprej :wink:.

Anjaaaa: glede na to,m da ne poznam te diete iz Rine, bi ti zelo težko kaj svetovala. Gotovo pa katera uporabnica hujša po tej dieti in ti bo lahko svetovala.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorvolk

Pri OH sama jem tortico, 3 kepice sladoleda ali pa spečem rolado.Recept je v knjigi.Obvezno rebro 70% čokolado- Gorenka je meni dobra.Lahko ješ jogurt.Sama si večkrat pripravim grško solato- recept je v knjigi. Sama ne pijem sicer med obrokom, sem sicer brala. da ni dobro pit zaradi prebavljanja hrane.
    • CommentAuthorMaja T.

Pozdravljene...

:-( :-( jaz sem se pravkar razjokala....
    za mano je 1 teden, pa nisem izgubila niti kilograma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Smrk:......

Kaj delam narobe????
    Res je, da sem skoz ful napihjena, ko spijem dost vode,....ampak po mojem to ni vzrok, kaj mislite?

Maja
    •  
      CommentAuthorPetra

Živjo Maja T.,

eh nič se ne sekiraj, saj bo šlo boš videla. Človeško telo ni stroj in vplivi iz okolja (družina, služba in vse ostale težave) nam velikokrat naredijo kar nekaj škode. Ti kar lepo vstrajaj na dieti, boš videla da bo naslednji teden bolje :thumbup:.
    Kar pogumno naprej :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorKarlina

Pozdrav vsem puncam...
    Vidim.da ste vse zelo uspešne pri izgubi kilogramov in da pri vas dieta deluje.Sama sem na dieti slab mesec,danes imam prvi vodni dan.Zelo sem razočarana ker do sedaj nisem izgubila še nobenega kilograma,sicer sem se tehtala pred enim tednom in sem imela en kg manj kot sedaj .Moram priznati da sem se v nedeljo pregrešila pa vendar se mi zdi da je to kar mal huda da sem dobila zaradi tega celo kilo nazaj.Pa saj to ni res.Diete se držim pri ločevanju živil zelo, res je da pride včasih kakšen piknik ali zabava pa da se kakšen dan vse zamakne ampak glavno da živil ne mešam in potem naslednji dan nadaljujem z dnem ki bi sicer sledil.A ima katera kakšen nasvet ali kaj lahko poveste na to da kilogrami ne grejo nikamor.Hvala in veliko uspeha naprej.
    Lp Karlina
    •  
      CommentAuthorPetra

Živjo Karlina,

kot sem že velikokrat povedala, smo si ljudje zelo različni. Vsak človek hujša drugače. Poleg tega je tudi dejstvo, da tisti ki ima za izgubiti 20 kg, jih bo hitreje izgubljal kot nekdo, ki jih mora zgubiti samo 5kg.
    Svetovala bi ti, da si poleg diete še telesno aktivna in da še naprej vstrajaš. Mogoče ti tudi dieta ne odgovarja najbolje.
    Kot pravim, počakaj še malo, pa saj bo šlo :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthormichaela
    • CommentTime15. May 2007

Zdravo sem nova in tudi sem zacela z loč.dieto kar ze 9 dni ampak nevidim nobenih rezultatov.ZAKAJ?:cry:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime15. May 2007 urejeno

Živjo Michaela,

pozdravljena na našem forumu :bigsmile:. Veš vsako telo potrebuje nekaj časa, da se pripravi na hujšanje. Tako da ti kar pridno vstrajaj pa bodo rezultati kmalu vidni :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthoranjaaa

Cau punce!

Sam tok,da povem, da je danes moj 7. dan diete in se pocutim ODLICNO! Ravnokar sem pojedla zelenjavno pico (seveda brez sira) in veselo pricakujem 3 kepice sladoleda za vecerjo. Zdej pa mi sam povejte eno dieto,kjer lahk jes sladoled, pecivo in cokolado.. :cool: :wink:

No torej..V enem tednu sem izgubila 1kg, danes pa sem uspela nase dat hlace, ki so mi ble do zdej tk tesne, da niti dihat nisem mogla v njih..Od danes dalje je temu konec!:cool:Juhu..
    Zakaj vse to razlagam? Zato,da bi opogumla vse tiste, ki ze x casa razmisljate, kok ste nezadovoljne s svojim izgledom, da bi koncno nardile KORAK NAPREJ! Preizkusite to dieto, pejte tect, rolat, karkol, in boste vidle, da uspehi ne bodo izostali.
    :wink:
    SRECNO!

Anja
    • CommentAuthorafrodita

Pozdravljene!Po dolgem času se oglašam ,moja 90-dnevna dieta se počasi izteka in izgubila sem 13 kg,zdaj mi pa Pera lepo prosim svetuj mi naprej kaj naj delam?Izgubiti še mora m slabih 10 kg ne priporočajo pa podaljševanja te diete.Jaz ne bi rada tega prekinila ker mi to prehranjevanje ful odgovarja in kaj bi bilo če bi s to dieto še vseeno nadaljevala.Bojim se da pri tistem prehranjevanju ki ga priporočajo po tej dieti ne bodo šle kile dol.Prosim za izčrpen odgovor!!!!!Hvala že vnaprej!Afrodita
    • CommentAuthoranjaaa

Cau Afrodita!
    Cestitke za izgubljenih 13kg. BRAVO! Zdej pa prosim povej nam, ki smo na zacetku, kako ti je uspelo? Si skos jedla po jedilniku? Je fejst narobe, ce v prehrano dodatno vkljucis kak sadez? Kok pogosto si telovadla? Mal nam opis svojo izkusnjo, ce lahko.:)
    Hvala ti ze vnaprej!

A.
    • CommentAuthorpikaa

Živjo punce, evo oglašam se po dovgo časa... sem na 2/3 diete in mi je ful fajn, do sedaj sem izgubila 19 kilogramov, in mi je ql k mi ljudje rečejo ti s pa ful shujšala =) ei neverjeten občutek je. Tko da tiste ki berete forum, in bi se rade lotile nekega dne te diete vam jo priporočam, ni stradanja, malo telovadbe vsak dan in rezultati so več kot očitni.

LP pa fajn bodte =)
    • CommentAuthorKarlina

Živjo
    Petra hvala za nasvet,res bom vstrajala do konca,kar bo pa bo.Tako vsaj nekaj delam za sebe in se zdravo prehranjujem,kar se verjetno ne bi ,če ne bi bila na dieti.Pa temu kar teško rečem dieta ,ko pa lahko jemo vse.S telovadbo pa se bom res morala kar prisilit ,moram priznat, da mi kar slabo gre kar se tiče telovadbe.Čestitam vsem ,ki ste uspešno shujšale in veliko uspeha tistim, ki še hujšate.Sama bi rada shujšala 7-8kg in ,ko berem kako ste uspešne mislim ,da bo prišel tudi moj čas,ko vam bom lahko sporočila ,da sem zgubila kakšno kilo.
    Lp
    Karlina
    • CommentAuthoranjaaa
    • CommentTime16. May 2007

Karlina seveda bo prisel ta dan! Ce ne s to dieto,pa zagotovo s kako drugo. Baje je ta z jajci, ki je tudi objavljena na tej strani, prav tako zelo ucinkovita. Sam k sportu se bos pa res mogla prisilit..;/ Pa sej, ko bos zacela, bos vidla kk hitro clovek "not pade". :) Zacni s hojo, pejd na kak hribcek v okolici, mogoce kako minuto teci in potem spet hodi. Cas teka lahko potem poljubno daljsas. Jst sem bla totalni antitekac, zdej pa takoooo uzivam med tekom, res. Samo zacet je treba. :) Poleg aerobnih aktivnosti (kolo je tud fajn,al pa rolerji) pa mogoce poskusi se kak trebusnjak naredit, pa kake vaje za noge, o katerih je ze tud "nasa" Petra govorila v eni drugi temi. Skratka, ni vazno kaj poocnes, le da ti za nekaj casa pulz naraste, da se mal prepotis, predvsem pa pri vsaki aktivnosti poslusaj svoje telo. VELIK USPEHA!:)

a.
    •  
      CommentAuthoraisha

Karlina, če pa nisi prepričana v dieto, še vedno lahko poizkusiš sadno dieto, seveda če imaš rada sadje in zelenjavo.
    Pri tisti dieti tudi niso obroki tako strogo določeni, lahko že npr za zajtr poješ poljubno sadja.

Pikka, super, res pohvalno in lepo je prebrati tvoj komentar.
    Za boljšo voljo še napiši, koliko so tvoje mere, kdaj si začela in kdaj končaš, da daš še dodatni zagon puncam.

LP
    •  
      CommentAuthorPetra

Živjo vse :bigsmile:,

ČESTITKE VSEM za uspešno hujšanje :thumbup:. Zelo sem ponosna na vas, resnično :wink:.

Afrodita: najbolje je, da si prebereš diskusijo - temo Počasno hujšanje. Tam dekleta ne hujšajo, temveč se zdravo prehranjujejo. Svetovala bi ti, da se po končani dieti izogibaš težkim in mastnim jedem, tudi sladkarij. Poleg tega moraš biti še telesno aktivna pa boš z lahkoto obdržala kilograme :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorKarlina

Uuuuuu tale sadna bi bila zame huda,namreč tisti dnevi,ko je sadje(sadni dan) se res trudim da ga speljem pa ne da ne bi imela rada sadja ampak me ne nasiti,tako ,da skoz mislim na naslednji dan ko bom lahko jedla napr.meso .V to dieto res verjamem saj poznam malo morje ljudi ,ki so po njej shujšali pa tudi punce ki pišete vam uspeva.Mislim da je pri meni krivo kar to da premalo gibam.Tako da bom z mojega orbitreka zbrisala prah in začela telovadit.
    Povejte mi samo to, če greste napr, na piknik ali zabavo ali se pregrešite s kakšnim kozarcem piva ali vina.Sploh pa sedaj ,ko prihaja poletje in bo vroče in so zabave kar pogoste.Vem ,da alkohol upočasni hujšanje ,pa vseeno napr enkrat na teden napr.za vikend če spiješ eno ali dve pivi ne vem če je to fajn narobe glede na to ,da se pravilno prehranjuješ .
    • CommentAuthorlimonca

živjo!
    Jst mam pa en problem! Velika sem 169 cm in imam natanko 82 kg. Nujno bi mogla shujšat 20 kg. (Zaradi zdravstvenih težav pa tudi na svojo željo) Lansko poletje sem se odločila za 90-dnevno ločevalno dieto. Zdržala sem samo 2 meseca in izgubila 9 kg. Vsi so bili navdušeni nad mano, češ da se mi zelo pozna, ker sem shujšala. Meni se pa ni zdelo. Prijateljice, ki so hujšale tudi s to dieto so izgubile od 12 do 20 kg. Diete sem se strogo držala. No in zdaj prihaja spet poletje. MORAM shujšati vendar me vse mine že samo ko pomislim, da sem bom trudila 3 mesece za 9 kg. Sicer mi pa ni težko se držati določene diete. Prva dva tedna je mejčk krize potlej pa kr gre. Močno, močno držim pesti za vse ki hujšate!
    Lp,
    • CommentAuthorAurora

Ojla punce!

Danes je moj 11-ti dan dijete in moram povedati da sem shujšala že 4-kg.... suprca! No rada pa bi nekaterim puncam dve stvari svetovala:
    1.) pijte veliko vode najmanj 1,5 l
    2.) ne pozabite biti čim več fizično aktivne (pomlad je tukaj in kmalu bo poletje sprehodi po večerji so res suprca)!!!!!

Lp aurora
    •  
      CommentAuthorPetra

Živjo,

Karlina: alkohol med dieto ni priporočljiv, vendar en kozarec vina res ne bo drastično vplival na dieto. Vsekakor bi ti pa odsvetovala pivo, ki je zelo kalorično :wink:.

Limonca: mislim, da bi morala malce spremeniti odnos do hujšanja. V prvi vrsti moraš vzeti hujšanje kot nekaj, kar traja kar lepo obdobje (tudi če hitro izgubljaš kilograme, je potrebno po koncu diete še vedno paziti na prehrano). Saj ni važno v kolikem času shujšaš, važno je le DA HUJŠAŠ :wink:. Tako, da ti si izberi čas, ko boš najlažje hujšala in se loti diete. Tukaj na forumu ti bomo tako jaz kot ostale uporabnice stale ob strani :wink:. Želim ti vso srečo in obilo motivacije :thumbup:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorlimonca

Draga Petra!

Hvala. Vendar zdravniki to zahtevajo, da v roku dveh mesecev vržem dol 18, 20 kg. Ko jim povem, da se trudim mi ne vrjamejo, se začnejo smejat in mi rečejo "Prazen žakelj ni še nikoli pokinci stal". Ko sem bila stara približno 13 let, (imam namreč težave s ščitnico) pa je zdravnik staršem rekel, da bi me mogla "pretepsti" ko rečem da sem lačna. Zato se že deset let trudim shujšati pa nič. Poskuila sem že vse možno. Rada bi vsaj 10 kg manj. Danes zopet začnem z ločevalno dieto.Upam, da mi bo uspelo.
    Hvala za podporo!

LP
    p.s. Držim pesti za vse ostale!