Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthortarenka3
    • CommentTime27. Feb 2011

zdravo. sem nova tukaj gori, sem pa ze nekaj casa brala razlicne diskusije ali kako se temu rece tako da priblizno razumem kako ta stvar deluje. stara sem 15 let, merim 152cm in imam 53 kilogramov. nevem ce bi sebe pristevala kot debelo, vsekakor pa nimam idealne teze kar se tudi opazi. to mi je na sistematskem pregledu omenil tudi zdravnik in moram reci da taka opazka vsekakoror prijetna. zato se ze nekaj casa spravljam k hujsanju ze nekaj mesecev ubistvu a brez uspeha. moj nacin prehranjevanja ni zdrav in tega se prav zagotovo zavedam. zelo tezko zdrzim, do zdaj mi se ni uspelo brez vsaj 2 kosckov cokolade na dan. ponavadi pojem kar celo cokolado pa mi se ni dovolj. zavedam se da ce bo slo tako naprej se bodo kilogrami kar nabirali tega pa si prav gotovo ne zelim.
    no pa da preidem na stvar. odlocena sem da mi bo do maja uspelo izgubiti 7 kilogramov in vas sprasujem, katera dieta mislite da bi bila zame najboljsa? jaz se najbolj nagibam k sadni dieti ubistvu bom jutri ze zacela z njo in jo ponavlja v ciklu 5-ih dni z pavzo med vikendom dokler ne pridem do ciljne teze. mislite da bi bilo tako uredu? s prejsnim tednom sem zacela tudi redno hoditi v fitnes(2-3x na teden), treniram pa tudi plesne.
    vem da nimam veliko vprasanj, a bi bila zelo vesela ce bi kdo komentiral kaj si misli o mojem nacinu hujsanja ali se bolje ce bi se mi pridruzil pri hujsanju ker se bom gotovo s tezavo drzala svojega ''nacrta'' torej spodbuda bi prav prisla. bom javljala kako mi gre z izgubo kilogramckov in predvsem spremenbo nacina prehranjevanja.

Lep pozdravcek, tarenka:wink:
    • CommentAuthorfabada
    • CommentTime4. Mar 2011

Hojla :)
    Super, da si se odločila, da hodiš v fitnes! tudi jaz se m nameravala, pol pa prijtaelca ni htela zrauno, pa se je izjalovilo use skupaj. Jaz sem začela z zeljno juho (dieta) pa sem se strogo držala tk štiri dni ... pa sem šla dou dva kg, potem pa sem začela grešiti!!! zdaj si pa ne upam na tehnico.:S Pač ja bi rabla mal vzpodbude. Enako kot praviš ti, tud js nisn debela, debela, mi pa rada shujšala tk ene 4 -5 kg. zeeelo :S
    Pač js sem že lani hujšala med poletnimi z sadno pa mi je bila zlo ušeč in sem kr opazno shujšala. Zdaj se je pa med zimo spet nabralo ... in sem pač poskusila z to zeljno. Ti jo tudi priporočam, ampak le če imaš rada zelenjavo ker če ne ti bo juha ogabna :D meni je drugače ušeč ker pač mam zelo rada zelenjavo pa sadje :))
    Tudi jaz bi rada imel nekoga ki bi hujšal in mi tako kdaj dau vzpodbudo! :)

lp , faaabada
    • CommentAuthortarenka3
    • CommentTime4. Mar 2011

zivjo! Jaz sem danes bila na dieti 5dan, zgubila sem 2kile kljub temu da sem gresila in sem kar zadovoljna :bigsmile: ta vikend je pust in se bojim da bom zaradi vseh dobrot dobila kile nazaj..
    na dieto z zeljno juho nebom sla ker nemaram zelenjave..naslednji teden bom sla spet na sadno, ali pa kaksno za pospesevanje metabolizma ker imam zelo slabo prebavo.
    Upam da mi bo uspelo, zate pa tudi vrjamemd da ti bo!
    Lp, tarenka
    • CommentAuthorfabada
    • CommentTime4. Mar 2011

Hojla:)

Zelo si pridna, da si že v 5 dneh izgubila 2 kg! To ti mora dat velik motivacije za naprej. Tudi jaz grešim pa resnično ne vem ka naj, da ne bom ... joj :/ na začetku še gre potem pa vedno manj... ;(
    Tudi jaz se bojim pusta, pa krofov, ki se jim ne bom mogla upreti! :D Ker sem en VELIK sladkosned :))

rDrugače sem razmišljala tudi o dieti z jajci, ker pač gledam takšne, da si lahko za zajtrk predpisano nesem zraven v šolo.
    http://www.zdravniski-nasveti.net/?nStran=aktualno&nov=diete&nid=%
    Pa tudi te za pospeševanje metabolizma niso slabe? Že imaš kakšno?
    Občutek, ko se držm diete je fenomenalen in sem tako zadovoljna sama s seboj, Ko pa grešim pa sem čist brez volje, da bi splohnadaljevala z dieto ... maš tudi ti podobne izkušnje?

Drugače pa: vztrajaj, jaz sem si nalepla sliko malo bolj okrogle ženske na hladilnik ;) sm pač najboljš je, da se usakič ko uzameš nek keks, čokolado, čips itd.uprašaš: Kdo odloča o tem, da ga pojmem al ne? jaz al kdo drug? Al pa pomisli kako se boš počutla če boš premagala samo sebe in se mu boš odpovedala? In kako slabo vest boš mela če ga boš pojedla. :) ... mam take psihološke nasvete, lol :) sm meni resnično pomagajo! Upam da tudi tebi!

lepo bodi
    • CommentAuthortarenka3
    • CommentTime5. Mar 2011

imam zelo podobne obcutke in sem nepopravljiv sladkosned! ;) dieto pa sem ze nasla ja, sam se odlocam ce bom sla na to ali pa bom samo vsako jutro spila namocend slive ki so dobre za prebavo in pila veliko vode ter bila na sadni dieti..mislim da bom naredila tako. zdaj imam vec motivacije ko mi je slo ta teden tako dobro. jaz sem si u zvezek nalepila nekaj bolj okroglih in nekaj vitkih zensk, notri pa si tudi zapisujem jedilnike za dolocen dan ter tezo..no jaz verjamem da ti bo uspelo, hvala pa tudi za ta nasvet glede krsenja saj imam res potem vedno slabo vest :/
    No lep pozdravcek, tarenka3
    • CommentAuthorfabada
    • CommentTime6. Mar 2011

No super:) sam da je motivacija! Moram rečt da za namočne slive še nisem nikoi slišala, mogoče pa tudi jaz poskusim! :)
    Jutri pa spet resno (po tem pustnem vikendu polnem prekrškov )! :D
    Lepo bodi, pa se še slišiva kaj. Sporočaj napredovanja! Tudi js jih bom :))

Fabada
    • CommentAuthortarenka3
    • CommentTime8. Mar 2011

Hej!
    glede namocenih suhih sliv: so zelo dobre za prebavo, vsak veces si das ene 3, 4 v kozarec in zjutraj spijes (sliv ni treba pojesti). jaz sem to pocela nekaj casa nazaj pa je dobro vplivalo na prebavo pa se povsod to priporocajo tako da nekaj mora biti :)
    Z dieto je pa takole: v soboto zjutraj sem imela 51,1kg kar je okrog 1,5kg manj kot en teden prej. Potem pj je nastopil vikend in prazniki in v ponedeljek zjutraj sem imela 52kg. bla sem tok jezna sama nase da je joj. zdaj sem spet na sadni dieti, ta mi najbolj odgovarja.
    Ugotavljam pa eno stvar: odkar sem na dietah sem konstantno slabe volje in tega sem pocasi sita. nevem kaj naj naredim.

Poskusila bom najti vec motivacije da pridem do cilja!
    Bom sporocala kako gre, ti pa tudi daj!

Lp, tarenka3
    • CommentAuthorfabada
    • CommentTime9. Mar 2011

Ojla:)

Mislim, da bi bilo pametno probat te namočene slive. :))
    Pa če ti bo kaj lažje, jaz če ceu teden grešim in ne jem tako kot bi mogla. In ja zredila sem se nazaj za 2 kg. krofi, krofi, krofi .... in ja tut meni je motivacija na dnu. :// Sam jamram, joj :)) ne sej bo se bom že dala zrauno! Če že ne kaj drugega lahko že danc manj jem! In se ne bašem, jutr pa je takoaltko nov dan in BO vse okej. Joj, resnično!!! Pač moj cilj je 54 kg:)) kar je ubistvo čist okej glede na mojo velikost( 163 cm) ... saj bo če ne hitro pač malo počasnej! :D
    Drgač pa ja js sem mal bolj razdražljiva in pomoje sitna tut bolj;) Ja ... dieta nardi svoje :P

Pač en predlog zdaj se zmenima, da resnično pet dni ne grešima? pa ČISTO za res ;)

bodi fajn : D
    • CommentAuthorfabada
    • CommentTime9. Mar 2011

Ojla:)

Mislim, da bi bilo pametno probat te namočene slive. :))
    Pa če ti bo kaj lažje, jaz če ceu teden grešim in ne jem tako kot bi mogla. In ja zredila sem se nazaj za 2 kg. krofi, krofi, krofi .... in ja tut meni je motivacija na dnu. :// Sam jamram, joj :)) ne sej bo se bom že dala zrauno! Če že ne kaj drugega lahko že danc manj jem! In se ne bašem, jutr pa je takoaltko nov dan in BO vse okej. Joj, resnično!!! Pač moj cilj je 54 kg:)) kar je ubistvo čist okej glede na mojo velikost( 163 cm) ... saj bo če ne hitro pač malo počasnej! :D
    Drgač pa ja js sem mal bolj razdražljiva in pomoje sitna tut bolj;) Ja ... dieta nardi svoje :P

Pač en predlog zdaj se zmenima, da resnično pet dni ne grešima? pa ČISTO za res ;)

bodi fajn : D
    • CommentAuthortarenka3
    • CommentTime9. Mar 2011

drzim pesti zate! pojamras pa ja lahko, sej jst morm tud kdaj kej..jst sm uceraj kar fejst gresila pa je slo useen malo kil dol najbrs zaradi telovadbe..danes se pa kar drzim pojedla sem sicer koscek cokolade ampak moje pocutje je boljse, nisem vec tako razdrazljiva :)
    ta ideja se mi zdi super! Od danes naprej ok? ce nama uspe pa si lahko 6dan privosciva kaksen koscek cokolade :D

Joj upam da mi bo uspelo tebi pa tudi!

drugace pa glede tvoje ciljne teze pa se strinjam. ce te ne moti me zanima koliko kg imas zdaj in koliko si stara? ni treba povedat ce ne zelis.;)

Caubau, tarenka3
    • CommentAuthorfabada
    • CommentTime9. Mar 2011 urejeno

.
    • CommentAuthortarenka3
    • CommentTime9. Mar 2011

jaz bom pa maja 15 joj kako sm ponosna haha :P
    jaz hodim 3x na tedn u fitnes kjer 15min kolesarm, pa delam ene pou urce vaje za moc pol pa se ene 10minutk tecem, pa 2x na tedn na plesne ampak to pa bol na ''izi'' tam se ne zmatram tolk ampak nekej useen je :) s fitnesom sem sele zdaj zacela tako da se se ne pozna veliko ampak upam da se bo kmalu ;)
    ena stvar je se ki jo poskusam, to je da vedno probam it po stopnicah ceprav bi sla lahko z dvigalom. ker oma sem v petem nadstropju in je to potem ker grem veckrat na dan kar nekaj potrosenih kalorij;)
    Sicer pa ko pravs da nimas casa za sobno kolo, sm zihr da si lah najdes 15min casa usak dan pol pa nardis se nekaj trebusnakou :D najbol je da delas zjutraj pravjo ker se takrt najvec mascobe porablja al nekej tazga :) mogoce lahko zjutraj pol urce prej ustanes da nardis to..sam se je pa tesko spraut telovadt, toj pa tud men muka. se mi neda pa nevem kaj use sam pol pomisls na to da bo kmal poletje pa da bi rada kr najbol zgledala u kopalkah :P poskust ni greh no tko da probej :D

Ja super bi blo da bi ble na isti dieti pa se men je tale taka lustna..edin kr sm jst nardila je da sm dons glih na novo s prvim dnem zacela ker si prostih dni (pavza brez diete) med vikendi nemorm prvost k mamo skos taka ''obilna'' kosila pol mi grejo pa skos 2kile gor :/ tko da ti se kr pridruzi bova skupej ''trpele'' ;);)

Tud ti se mej fajn, upam da nama skupej uspe :D

Tarenka3 :bigsmile:
    • CommentAuthorfabada
    • CommentTime9. Mar 2011

Joj si še mlada mlada :))
    Kerega maja pa rojena? js sem 15. :))
    Ja. sem že razmišljala da bi prej ustala, pa malo telovadla, mam neko knjigo ko delaš vaje 8 min. na dan... je kao dovolj:) pa nameravam prakticirat to. Drugale je čist res da si mrm sm čas uzet, ... :)) Ampak probem je da dam jst šoli prednost, kr če se mam kaj za učit, se mi zdi kr škoda časa za na sobnem kolesu bit! :) Drgače pa tudi razmišljam o fitnesu,ampak še nisem čist 100% :D

Pa men je tut vlka motivacija ker gremo letos na konc počitnic na maturanca :) in ja ... :))
    Drugače pa ... tej pa jst jutri začnem tudi z zo dieto. Pa bom začela z drugim dnem,da bova na istem. :)
    Pa tudi jaz ne nameravam imet vikenda fraj umes... kr pol bom spt jedla kt nora!
    To pomeni da bova čez 5 dni že najmanj 2 kg. lažji! jupeeej ...:DD

se slišiva jutri ! :))
    • CommentAuthortarenka3
    • CommentTime11. Mar 2011

zdravo! kako ti gre kaj? men gredo kile pocasi dol, pa tud nic sladkega nisem pojedla ze 2 dni kakor sva zmenjene ceprav mi je muka, res. komaj zdrzim da nebi zavila v kuhinjo :/ ampak kaj naj, brez muje se se cevelj ne obuje, treba je potrpet :) zdajle enkrat bom sla po vsej verjetnosti se malo ven tect da se odstranim iz kuhinje :)
    no lepo se mej, pa veliko srece cez vikend :)*:tongue:
    • CommentAuthorfabada
    • CommentTime11. Mar 2011

hejhej:)
    no superca, da ti tak fajn gre:) tut jaz se držim, sicer pojem kr fejst sadja med posamezni obroki, ampak boljš to, kot pa da obupam. Drugače pa je tk, da sm šla kilo pa res že dol. boljš kot nič! :D
    pa ja je kr težko ja ... je pač treba potrpet mal, če ne pač ni rezultatov. Ja upam da zdržim ta vikend, kr bo to zdaj pa res najtežji del, glede na to da bom ceu dan doma! :/
    Pa mi pa daš kr velik motivacije, ko vidim da si res čist not padla!:)) ful fajn

uspelo nama bo, tolk težko pa spet ne sme bit! :P

nič lepo bodi, pa drži se;)
    • CommentAuthorfabada
    • CommentTime14. Mar 2011

Še dihaš? ;))
    • CommentAuthortarenka3
    • CommentTime14. Mar 2011

se se, pa ti? hrepenim po cokoladi neves kako hudo mi je haha :P;)
    ampak kilce grejo pa pocas dol..sem pa slabe volje zaradi diet in vsega in obcutek mam da mam manj energije tko da nevem ce jo bom nadeljevala..mogoce bom sla samo na bolj zdravo prehranjevanje brez sladkega pa manj kalorij cez dan.zracunala sem da ce hocem normalno obdrzati svojo teyo potrebujem okrog 1700kallorij na dan, ce pa zelim hujsati pa jih moram zauzit 500manj. tko da..se se odlocam kako bo slo ;)

caubau tarenka :bigsmile:
    • CommentAuthorfabada
    • CommentTime15. Mar 2011

Jaaa js tut :) in danc sem si prvošla en twiks :P
    pač js tut mam že dojst usega ... in ja pač sem ceu vikend jedla nomalno pa pondlk pa danc. Ampak dons sem si pa juhco uno zelenjano skuhala pa bo zdaj en cajt na njej - čeprav mi pomoje spet nebo ratalo. Pol pa nameravam jesti normalno... pač že mam par revij, ki sem si jih kupla (z recepti) pa mislim da bo ok. pa tut pomoje najbolj učinkovito, pa zdravo. :D pa za zdržat!!! :)))))
    se slišiva :))

have fun, byby
    • CommentAuthortarenka3
    • CommentTime15. Mar 2011

ja, se slisiva! ;)
    • CommentAuthortarenka3
    • CommentTime19. Mar 2011

evo danes zjutraj sem se hujsala in je sla 1kila dol! in ja sem zelo vesela in bom nadaljevala s takim nacinom prehranjevanja :bigsmile:

kako gre kaj tebi? jaz upam da se ta vikend nebom prevec pregresila, vendar se bom malo za nagrado saj ves :bigsmile:

Velik srece, baay:wink:
    • CommentAuthorfabada
    • CommentTime20. Mar 2011

Hej:)

Uauu, fajn sem zeelo vesela za tebe. Res!
    Js pa sem že k enmal obupala... :O In mam šti tedn nomalno prehranjevanje, ker mama že mal teži ;)
    Pol drug tedn pa pomoje spet dieta. :))
    Drgač pa ja js sem se kr fejst ta vikend pregrešila in seem toooooooolk jezna na sebe, da brezveze. :S
    Tehtat se pa ne upam ... :O

Saj bo, juri je nov dan ! :D
    • CommentAuthortarenka3
    • CommentTime20. Mar 2011

res je jutr nou dan in jst vrjamem da ti bo uspel. da nebos misla, jst sm se ta vikend kr fejst prekrsila, jutr zjutri se stehtam, upam da ni slo prevec gor ker ce je slo bom tok jezna nase! ze zdej me pece vest :/ no jutr je nou dan kokr si rekla in bomo vidl kako bo :)

Cauu ;)
    • CommentAuthortarenka3
    • CommentTime21. Mar 2011

hojhoj, hotla sm sam povedat da dons zjutri ni blo nc kil vec in sem super vesela ;) zdej se pa do sobote ne vagam. upam da bo ta tedn tok uspesn kokr prejsn :) byby
    • CommentAuthorfabada
    • CommentTime21. Mar 2011

hej:)
    Super, vrjamem da si bla ful vesela:)
    Ej, ja js sem šla danc zjutro na vago in sem bla pol kile lažja :D loool, tk sem bla vesela, da sem dans kr manj jedla:)) ne vem kk mi je to ratalo res ne ! :) Drgač js mam zdaj šti tedn tak plan: Zjutro popijem čaj + jabka, u šoli pojem dve jabolki, ko pridem domov kosilam(kr mal bolj orng :D ),pol pa zvečer čajčki pa sadje. Pač sploh se ne mućim in je super.!
    Zdaj se tut js ne tehtam vse do sobote zjutro;) bomo videli!

ti poročam moje uspehe :P

Aja, si ti še na sadni dieti?
    • CommentAuthortarenka3
    • CommentTime22. Mar 2011

no super si tole zrihtala ;) ne nism vec na sadni sem na normalnem prehranjevanju z 1200 kalorijami in jih prestevam kot nora :D

upam da se bo obrestoval use tole :);)
    •  
      CommentAuthorAicha

Stetje kalorij se vedno izplaca. :wink:
    A.
    • CommentAuthortarenka3

:bigsmile:
    • CommentAuthorfabada

No fajn, tej pa fajn jih seštevaj skup :))
    Pa vrjemi, da se ti bo obrestovalo vse skupaj. Boš vidla! :D ti js povem :P

:)
    • CommentAuthortarenka3
    • CommentTime23. Mar 2011

dans sm tok jezna ker je 0,2kg vec kot vceraj. grrr
    • CommentAuthorfabada

pa no ... 0,2 to ja ni nič :) en šluk čaja več kot pa ponavadi :PP pa je to pokazalo! ;))
    • CommentAuthortarenka3

joj lahko bi vsaj na enakem ostalo! ampak uredu se tolazim s tem ja ;)
    • CommentAuthorfabada
    • CommentTime24. Mar 2011

Smo te občudujem, resno! :D
    • CommentAuthortarenka3
    • CommentTime25. Mar 2011

Hvala! kako gre pa tebi? pri meni je danes -600g manj in sem na 50ki :D ce bo vse po sreci jutri ugledam 4ko. joj upam da mi uspe :P
    • CommentAuthorfabada

Oj:) Ful fajn držim pesti da jo ugledaš!,
    ej nisem se še vagala. kr šti tedn je biu tsti "ta pregrešni" tko da mah ... bomo vidli. Jutri pa spet zalaufam u nov krog resnega hujšanja! :D čist zares ... :!
    • CommentAuthortarenka3

drzim pesti! :bigsmile:
    • CommentAuthorfabada
    • CommentTime26. Mar 2011

Ej 57 kg sem imela dans zjutro:) tk da ne vem, kk mi je to ratal. Prav vesela sem da ni šlo kaj gr?

Ti si ugledala štirico?
    • CommentAuthortarenka3

u bravo! in ja sem! 49,9 sicer ampak 4ka pa je haha :P
    joj ampak potem sem se pa malo pregresila upam da se nebo prevec poznalo..;)
    • CommentAuthorfabada

Uaaaauuu :) čestitam!
    • CommentAuthorMajdica
    • CommentTime27. Mar 2011 urejeno

Hey punce jest sem tole naročila danes in komaj čakam da pride da poskusim, soseda jo ma pa je deklina za dobrih 20 kg v 4,5 mescih shujšala pa baje sploh ni nobene diete gre se zato, da ti prav svetujejo kaj je dobro zate za jest pa za delat ful dobro baje, sem čula da je to ena najbolj znanih zadev za hujšanje na svetu.

http://thedietsolutionprogram.comoj.com/
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime27. Mar 2011

Vse kar se placa je namenjeno temu, da se zasluzi.
    A.
    • CommentAuthorfabada
    • CommentTime27. Mar 2011

Kaj pa vem, jaz še vedno vztrajam pri navadnih dietah. :bigsmile:
    Ravno jutri začnem ponovno z zeljno juho, ki pa jo zelo priporočam. :wink: Traja pet dni in upam da mi uspe odpraviti vsaj 2 kg. No, pa tud 1kg bi bil že dovolj. :)

lp, fabada
    •  
      CommentAuthormams
    • CommentTime28. Mar 2011

A lahko nekdo pobriše očitne reklame - Majdica se je odločila za gverilski marketing, sicer ga hoče malce zakrit, ampak ji manjka še par let prakse, pa kak hitri tečaj odnosov z javnostmi:devil:

Mater mi gre na živce, če se kdo dela norca iz mene. Ker to namreč tako jemljem. Pa saj nismo budale.:devil:
    No ja, razen kadar nam paše.:bigsmile:
    • CommentAuthorMajdica

Kakšna reklama kaj je stabo a človek ne sme napisat kaj poskuša, jeb*** mast soseda ga ma in kaj zdej a sosedo reklamiram al kaj pač sem napisala da sem tole naročla pa dala povezavo zraven da vidte kaj sem naročila nisem pa rekla mams dej to kupi, da bom jas zaslužla, halo kaj pa mam jas od tega sem vam sam hotla pokazat kaj bi rada poskusla in vprašat če ma kera izkušnje stem.
    • CommentAuthorMango

:devil:
    •  
      CommentAuthorAicha

Majdica prav je, da z nami delis izkusje, nasvete...

Jaz sem link pogledala in to je to.

Mams ne da se brisati, ker je nekdo "od zgoraj" zbrisal te moznosti.
    Jaz sem enkrat ze prosila za pomoc in so potem oni zbrisali.
    A.
    •  
      CommentAuthormams

Japaja.

Registrirala si se prvič na ta forum 22 ur nazaj, da nam, ker nas imaš rada ,to poveš.:devil:Namreč, kako je soseda fajn shujšala. Hehe. Pa saj nihče ni rekel, da reklamiraš sosedo ( momogrede, a je Marica ? , hehe )
    A res misliš, da smo od včeraj? Ne se smešit, prosim. Na ta način ne boš NIČ prodala, verjemi. Ti dam zastonj nasvet, ki sicer, v sklopu predavanj, stane 40 evrov na uro :
    " Nikoli ne smeš biti pokroviteljska, nastopaška ali pa podcenjevalna do tistega, za katerega meniš, da bi lahko kaj imela od njega. In nikoli, nikogar ne imej za neumnega, se ne izide, kajti, tudi če so neumni, ne želijo tega slišat." V življenju je že tako. Pri prodaji pa sploh:bigsmile:

Napačno si se lotila, res. Svetujem ti, da razmisliš, se odlogiraš, si čez kak teden, ko bomo že malo pozabile, da si bila tu, nadeneš novo ime in poskusiš
    znova.:bigsmile:

Aja, BTW, ko si napisala jeb*** mast - kul, probaj, morda bom tako hitreje hujšala:crazy::jumping::crazy:
    • CommentAuthortarenka3

vseeno kljub temu da ni bilo receno tocno daj to kupi! so pravila foruma NIC reklamiranja! kakor jaz vem..
    • CommentAuthortarenka3

Oziroma da reklamiranje ni zazeljeno. da se popravim :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha

Malo sem brala clanke na linku za te diete.
    Sklep: americani in mi se v prehrani razilkujemo.
    Mi potrebujemo drugacna navodila. Kdo pa pri nas npr. je sendvic za mandljevim maslom in jabolcnim sokom ( koncdentrat) potreseno s cimetom
    kot sladico?

Definitivno ne! Mogoce pa lahko katera ce se ji ljubi prebere knjigo Mrha koscena.
    A.
    •  
      CommentAuthorAicha

Zakaj se redimo in kako 'za vedno' shujšati

Kako shujšati - to je vprašanje, ki tudi v Sloveniji muči čedalje več ljudi. Če naj uspešno in predvsem 'za vedno' shujšamo, moramo najprej prepoznati vzroke, ki so pripeljali do debelosti.

Debelost je civilizacijska bolezen, ki je tako množična, da je postala vodilni javnozdravstveni problem. Definicija debelosti pravi, da gre za kronično bolezen z več vzroki, za katero je značilen povečan volumen maščobe v telesu. Poleg genetske nagnjenosti debelost povzroča tudi pozitivna kalorična bilanca, torej prevelik vnos hrane glede na porabo. Samo pri enem samem odstotku posameznikov s povečano telesno težo je primarni vzrok bolezen, najpogosteje ščitnice ali kakega drugega endokrinega organa.

V zadnjih desetletjih se ljudje redijo bolj in hitreje kot eno generacijo nazaj. To se zlasti kaže pri otrocih in mladostnikih. Za zdaj velja, da je do epidemije debelosti pripeljalo življenje v okolju, ki spodbuja debelost. Hrane je v izobilju, ponudba nezdrave hrane je večja kot kdajkoli, hrana je poceni in povsod dosegljiva. Če temu dodamo še sedeč življenjski slog, ko skoraj vse, kar potrebujemo za zadovoljevanje osnovnih potreb, dosežemo 's kavča', vidimo, da zlahka zapademo v premajhno porabo ob prevelikem vnosu kalorij.

Debelost je torej posledica sindroma zapečkarstva (angl. couch potato syndrom). Gre za problem modernega 'praznega jaza' (angl. empty self) posameznika, ki svoje življenje živi skozi televizijski ali računalniški ekran, brez lastne notranje vsebine. Svoje potrebe zadovoljuje predvsem z opazovanjem življenja drugih, zadovoljstvo pa si krepi s prigrizki iz pisane šumeče vrečke.

Zakaj splošno znani nasvet - manj jej in več telovadi - v sodobnem svetu enostavno ne deluje več? Ker zgolj vedeti in slišati ne pomaga. Ključni razlog za neuspešnost tega napotka je potrošniški način razmišljanja. K lagodnemu reševanju problemov nagnjeni potrošnik je usmerjen v iskanje rešitev, ki jih je mogoče kupiti. Potrošniška družba ga v njegovih napačnih prepričanjih uspešno utrjuje in tudi usmerja: spodbuja ga h kupovanju vedno novih pripomočkov za hujšanje, dietne hrane in pijače, vodnikov in tehnik za uspešno izgubo teže. Namesto o tem, da je treba manj jesti, potrošnik razmišlja, kaj bi si še lahko kupil ?

Skratka - vsa skrivnost je v tem, da ljudje pozabljamo res živeti svoje življenje in bežimo v svet iluzij, ki si jih po prepričanju večine lahko kupimo. Vse manj pa smo se pripravljeni za uspeh fizično potruditi. Tudi lepota in vitkost postajata vse bolj zadevi, ki sta enostavno na tržišču - če imaš denar, si lep in vitek. A v bistvu je to vse skupaj le navidezna lepota in mladostnost. Zdrav način življenja je še vedno tisti, ki z nekaj truda in odrekanj da najboljše rezultate.