Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthorTurbika
    • CommentTime21. Mar 2011

Hojla, tu se dobimo vse, ki smo premagale prvih 90 dni.
    Tudi naprej se moramo spodbujati, da bomo obdržale težkoprigarane kile.
    Pridružite pa se tudi tiste, ki nam lahko pomagate z nasveti.

Jaz imam do konca ločevalne še 12 dni, pa se že psihično pripravljam na nadaljevanje. Prosim za pomoč- nasveti!
  1.  
    Haj Turbika! Še slab mesec pa grem na vzdrževanje? Kak boš ti? en dan pauze po dieti pa pol vzdrževanje ali kar takoj vzdrževanje? edino kar je meni tudi bad (prebrala na drugi temi) so zajtrki.včasih pogrešam kaka jajčka,saj sendvičev ne,pa pol prestavim pač na pozno kosilo pa je. Tak da absolutno bomo sodelovali še naprej:) sicer pa če si dieto zdržala boš po moje to tudi. Moj predlog:kakšen zajtrk več,pa kak oh večer manj:)
    Sicer pa boš prava baba letos na morju!!:cheer:
    • CommentAuthorTurbika

Hoj, Marinolinka!
    Jaz bom kar takoj nadaljevala. Tako kot ti praviš, naj bi bil to način prehranjevanja.
    Je pa res, da bo vsaj začetek pri meni težek. Saj imam zadnji vodni dan 1.aprila, takoj naslednji dan pa 40 letnico in to tako v koči za čez noč. Ampak, če sem bla tri mesece karakter, bom tudi tam.
    •  
      CommentAuthormams

Hehe, Turbika, jaz enako - glede fešte za RD, na isti večer, 2 . aprila:) Jaz imam 3. 4. RD :wink:

Sicer si se pa prav odločila - nič pavze, če se tako prehranjuješ že toliko časa ,potem je brezveze en dan vmes nardit zmedo s preobilico hrane.
    Kot greh vzemi kak kozarček za nazdravje, ješ pa lahko še vedno ločevalno... V nedeljo zjutraj ti pa verjetno itak ne bo pasalo nič drugega kot kak sveže stisnjen sadni sok ali pa sočna pomaranča:bigsmile:
    • CommentAuthorTurbika

Haha, upam, da ne
  2.  
    Hej!
    Eno mogoče malo neumno vprašanje. se vam je kaj zmanjšala številka noge?
    ker jaz mam št. 42 in folk se je pač odločil da to ni več ženska številka(večina,se najdejo izjeme,ampak moraš zapraviti dosti časa) in sem prikrajšana za toliko lepih čevljev. pol pa mi v humanicu v mb ponuja prodajalka neke bedne čevlje ki bi jih babici predlagala,in mi ponosno pove da imajo 42. hehe,jaz pa se smejem ob tisti eni ubogi stalaži in premišljujem če je ženska slepa in ne vidi da sem prišla v petah itd...nevem no,upam vsaj na pol številke,ker mam prstke tudi take "mesnate":) moram reči da so mami določeni čevli po dieti velki pa sprašujem če je kdo izkusil podoben pojav:):bigsmile:
    • CommentAuthorTurbika

Hoj, sem bivša prodajalka čevljev, tako da ti povem, da ne obupaj. Trendi grejo v smeri povečanja št. ženskih čevljev. Če malo pogledaš po trgovinah, boš hitro našla par takih, ki so *specializirane* na velke št. Bi ti jaz povedala, a obvladam samo Lj. Mislim pa privat trgovine.
    To, da se ti je noga zmanjšala, bi pa jaz prištela k dejstvu, da je manj sale tudi na prstkih, ter da manj teže pritiska na uboge nogice, ki so do zdaj mogle nosit vso to težo.
  3.  
    TURBIKA HVALA RES! Pol ko bom enkrat dokončno prenavlala garderobo,se bom podala tudi v lj,pa te pol kontaktiram za kakšen nasvet.:flowers:
    • CommentAuthorTurbika
    • CommentTime22. Mar 2011

Dobro jutro,
    sem zvedla eno novo stvar, da imam do konca diete še 15dni. Sem zvedla, da je po zadnji vodi še en ciklus. No pa nič zato, saj nam je ta način prehranjevanja že čisto zlezel pod kožo. Imam pa tudi štiri dni več časa, da se pripravim na nadaljevanje.

Me pa še vedno skrbijo zajtki. Ful težko zdržim na sadju. Ima mogočee katera izkušnje, da je dopoldne pojedla kaj konkretnega. Kakšni so potem rezulzati. Bojim se namreč, da bi mogoče s tem zrušila cel sistem. S tem mislim, da če zgodaj začneš, potem si tudi naprej bolj lačen? Upam, da se motim. Potolažite me!
  4.  
    Hej turbika!

Jaz sem prva dva tedna deite ob sadju jedla kosmiče fitness z 1,5 dcl mleka. pa so mi kilce šle ful dol. samo nevem če je to zate tolažba,ker kot berem si ful pridna pa ti nekaj kile zdaj stojijo. sicer pa je tak.sadje naj bi bilo tudi oh tak da jaz dvomim da sem s kosmiči pokvarila,nehala pa sem jih jesti 3. teden diete in so šle kile počasneje:) tak da nimam pojma,ker drugače te razumem, ker je dieta drugače popolna(kot je dieta pač lahko) razen da ni nekega zajtrka. super da je pol še en ciklus po vodnem,da nebi slučajno naslednji dan kaj zafrčkal:) Drugače pa je pri različnih ljudeh različno:včasih ko kasneje zjutraj jem,mi je kosilo že prehitro ker nisem lačna,včasih moram tri sadne malice met da zdržim do kosila tak da kak kdaj. Ti se ne sekiraj preveč, če ti bo težko pa si razporedi po dnevih.ko bo B dan,lahko poješ zjutrAJ nemastni jogurt,pa pol sadje za malico pa pol obroke loč.,recimo ko maš škrob kake kosmiče, ko maš oh kako polnozrnato štručko,ko pa sadje pa sadje:))) joj čisto te razumem kaj bi (jajčka,pa kak toast zraven,pa paštetko gor itd),saj tu pa tam boš lahko veš...
    Jaz sem si tak zadala:konec diete čez 4 teden nekje,potem vzdrževanje po knjigi pač (ker nimam tega problema zjutraj glede sadje,mneni se ponavadi nič ne da jest),potem BOM : 5 DNI JEM PO LOČ.(CEL TEDEN),EN DAN JE FRAJ DAN,KJER JE LAHKO ZAJTRK NEKAJ DRUGEGA IN EN OBROK NE LOČUJEM(PO ŽELJI),EN DAN SADNI.potem vaganje vsak pon. in ni šans da ne držiš:)
    ali pa ješ nonstop zajtrk kar hočeš,potem obroke ločuješ,večerjo brez kruha ...več variant maš kako bi lahko obdržala,najpomembnejša pa je da spremljaš stanje,da malo paziš kaj daš v usta,da si mogoče zapisuješ da te nebo zavedlo, ali pa da sešteješ kalorije kadar se ti zalušta zajtrk. ker kakoli,tudi če nebi en obrok ločevala,moraš pojesti tolko kot potrošiš a ne...ločevati pa je itak super ker se pozna pri prebavi.
    Pa glej,saj boš vidla zdaj ko boš na morju,bojo sami komplimenti kapali,tak da boš namesto hrane, mislilla na svoje lepe nogice;)
    LP
    • CommentAuthorTurbika
    • CommentTime23. Mar 2011

Ja, jaz se bom povečini zjutraj držala sadja, sigurno bom pa grešila, vsaj na morju, pa mogoče, tako kot praviš Marinolinka, popoldne pazila. Bom verjetno malo sprobavala. Nasplošno pa zeeelo pazila.
    • CommentAuthorTurbika
    • CommentTime23. Mar 2011

Ali mogoče katera ve, kaj se zgodi, če dieto malo podaljšaš. Recimo za 14 dni ali celo 1 mesec. V knjigci sicer piše, da tri mesece ne smeš. Ali katera kaj ve na to temo?
    • CommentAuthorTurbika
    • CommentTime25. Mar 2011

Hoj, ali še vse hujšate, a se nobena ne pripravlja na nadaljevanje?
    • CommentAuthorlady.gaga
    • CommentTime25. Mar 2011

Jaz se vam pridružim 2. maja!!! :updown::updown:
    • CommentAuthorTurbika
    • CommentTime28. Mar 2011

Evo, jaz sem dans ravno dobila Naslednjih 90 dni, pa jo grem takoj preštudirat.
  5.  
    hojla,
    sem 12.dan zadnjega mesecaa.počasi pa sem tu:)
  6.  
    aja,turbika: za 14 dni če podaljšaš ne bi smelo biti panike,ker po zadnjem vodnem maš še en ciklu štirke.več pa jaz nebi nevem,saj je naslednjih 90 dni tud ločevanje pa takrat kak oh zvečer spustiš,ali pa vržeš not še kak sadni.malo bi bilo dobro da se nardi mali premor,da se ti telo navadi na novo stanje,pa pol naprej a ne,seveda pa poslušaj sebe pa boš najbolj vedlla.
    lp
    • CommentAuthorTurbika

No, sem v knjigci prebrala, da je to kljub vsemu napor za telo. In da moraš tri mesece počakat, da se telo odpočije in opomore. Upam, da ne v smislu kilogramov. Če bom pridna, naj bi šle še tri dol. Sicer ne vem kako, saj mi že tri tedne pri dieti stojijo kile, le kako naj bi šle potem pri več hrane še dol. No si bomo zaupale kako nam uspeva, pa bomo vidle.
    • CommentAuthorHanika

Helo, evo jaz se pridružim 9.4. ker 8.4. zaključim. Mene pa zajtrki več ne skrbijo toliko, čeprav sem se prej vedno sploh tiste dni ko sem delala popoldne zjutraj nažirala sendvičev, jajčk, toplih sendvičev, čokolina...eh ni da ni :) Sej pomojem če boš za zajtrk pojedla kakšen probiotičen jogurt z musliji, ali pa z ovsenimi kosmični pa se pomojem svet tudi ne bo podrl. Nevem no moja mami recimo ni na ločevalni konkretno, se recimo drži kosil pa večerij...samo za zajtrk vedno poje kakšen zdrav obrok... Danes sem recimo glih brala: http://vizita.si/clanek/zdravi_z/5-zamisli-za-zdrav-in-okusen-zajtrk.html recimo nekaj takega pa sej ful najdeš takih prispevkov na netu. Sama bom sicer poskusila s sadjem samo poleti na morju pa ko mi bodo vsi dišali z tistimi hrvaškimi bombetkami....grrr hehe no sicer gremo že maja na jadranje tako da to te še mam čas da se spravim v formo, vem pa da bomo jedli zdravo prehrano hehe. Če ne druga si bom za sebe vzela za jest. Pa na jadrnici me še pomojem nebodo preveč mučili zajtrk ker ne bomo vsak dan v kakšni marini uf vsaj nekaj...Eh malo ga že bluzim, tako, da se slišimo naslednji teden. p.s. sem si pa sama tudi nabavila knjižico za nadaljevanje če ne drugega bom pogledala kakšne recepte kaj recimo lahko zdaj mešaš, ker par receptov mi je že v prejšnji knjižici bilo malo "mimo" pač žal nejem vsega kaj je noter napisano :)
    •  
      CommentAuthorAicha

Jaz jem za zajtrk vedno ovsene kosmice, cez noc jih namocim v vodi, zjutraj pa dodam malo 1,6% mleka ali pa kar vodo.
    In nisem nic lacna vsaj 4-5 ur.
    A.
    • CommentAuthorTurbika
    • CommentTime29. Mar 2011

Ja z musliji bi lahko probala, pa recimo te polnozrnate štručke, z kako tuno, to bi šlo. Ovseni kosmiči, groza men se že sliš grozn.
    •  
      CommentAuthorAicha

Saj so kot musliji brez dodatkov :wink:.
    Vcasih si noter nadrobim suho sadje in potresem s cimetom.
    A.
    • CommentAuthorTurbika

Bom probala, samo ni mi jasno kako namočene. Jaz sem jedla tiste Fitnes s sadjem, pa Šparove, pa so ble pol, ko so se namočile bljak. V začetku, ko so hrustale, pa njami.
    •  
      CommentAuthorAicha

Potem pa jih prelij in takoj pojej.
    Jaz imam pac raje ko so namoceni, hrustajo pa ne ce so namoceni ali ne.
    Tisti kosmici so vcasih obdelani zato hrustajo.
    A.
    • CommentAuthorTurbika
    • CommentTime31. Mar 2011

Hojla, moj konec diete se prav hitro bliža. Šestke pa še kar ni. Upam, da mi bo jutr voda pomagala
    • CommentAuthorTurbika
    • CommentTime2. Apr 2011

O šestka dobrodošla. V sredo pa začetek nadaljevanja. Šestka mora bit odslej stalnica.:boogie:
    • CommentAuthortarenka3
    • CommentTime2. Apr 2011

braavo! kar tako naprej!
    • CommentAuthorTurbika
    • CommentTime4. Apr 2011

Tudi zadnji vikend diete, čeprav smo imeli dvodnevno fešto, uspel.

Imam drug ponatis knjigce Naslednjih 90 dni in preverim, če je kaj novega v njej.
    • CommentAuthorHanika
    • CommentTime4. Apr 2011

Turbika mene tudi že čaka doma, ta teden malo preštudiram knjigico in recepte, ker malo je sprememb, sploh ta z pizzo in mozzarelo me najbolj veseli pa lazanja sicer zelenjavna ampak bešamel lahko prav tako narediš :) mmmm komaj čakam. Samo še 5 dni jupiii
    • CommentAuthorTurbika
    • CommentTime4. Apr 2011

Lahko povem, da se prva izdaja od druge bistveno ne razlikuje. Jaz sicer ne gledam receptov do potankosti, zato nisem opazila razlik. Bistvo je prvih par strani, kjer so napisana bistvena pravila. In to je napisano v obeh izdajah isto. Recepte pa samo preletim, da dobim kakšno novo idejo. Ja je pa malo več svobode, haha. In tudi kakšno mešanje živil je že dovoljeno. Poudajeno pa je še vedno, da Š živil ne smeš mešati recimo z krompirjem ali z sirom.
    • CommentAuthorTurbika
    • CommentTime5. Apr 2011

Joj že sanjam pizzo z olivami in mozarelo.

Pa fajn je ker lahko pri vzdrževanju v dnevu mešaš. Ne bo tolk zakomplicirano, predvsem, ko kuhaš za familjo. Ko kuhaš za njih, si za kosilo vzameš eno njihovo stvar, drugo pa prihraniš za večerjo. Naprimer zrezke za kosilo in riž za večerjo. Veliko bolj se lahko prilagajaš okolici, sploh če si kam povabljen. Vitaminski dan ni čist striktno določen in si ga prilagodiš k svojemu tempu oziroma urniku.

Se prav veselim novih izivov. Torej jutri veliki nadaljevalni štart.
    • CommentAuthorTurbika
    • CommentTime6. Apr 2011

No pa smo tukaj. Z rezultati sem zadovoljna minus 15 kg. Tudi z rezultati merjenja sem zelo zadovoljna.

Imam pa dans za zajtrk in malico hruške. Za kosilo polpete z velik solate. Večerja pa je še odprta. Kar ne morem se prepričat, da v bistvu lahko jem karkoli.:shocked:
    • CommentAuthorTurbika
    • CommentTime7. Apr 2011

O kolk mi je luštn, k se sama s abo dopisujem.
    :cry::fingersear:
  7.  
    Čestitam za rezultate turbika!uspešna misija za tabo,nadaljevanje pa bo še bolj boš vidla:) drugače pa je fajn odprt urnik a ne? :)jaz komaj čakam na vzdrževanje, ker mi je malo premalo mesa včasih...drugega niti ne pogrešam. drugače upam da si se malo bolj sprijaznila z zajtrki (si rekla da pogrešaš zajtrke) da te nebo kaj trgalo..sicer pa sii pridna vidim. želim ti uspešno nadaljevanje,sama se pridružim čez cirka 10,11 dni...nevem točno:)danes teden je zadnji vodni...hm...mam treninge ob četrtikih...zadnjič se mi je na sadni dan malo vrtelo. mislim da s je hanika glih vode držala, pa sem jaz tudi malo bojkotirala sadje,pol pa drunk party na treningu:) ja vidim da je napor za telo tale dieta,čeprav um še ni utrujen:) ampak naj bo.vztrajnost bo naša nova največja vrlina.
    lep pozdrav,pa dosti sreče ti želim:)
    • CommentAuthorTurbika
    • CommentTime7. Apr 2011

Ja pri zajtrku je težko, ampak malo potrpim, pa je.
    Ja včeri mi je blo čist čudn. Sem se že navadla, da mal vnaprej načrtujem, kaj bom jedla. In mi je ta režim očitno ful zlezel pod kožo. Včeri pa čist čudn. Pojem kosilo (hrenavko pa solato) in zvečer, ko sem prišla domov : veliko vprašanje, kaj naj pa zdaj jem. Prišparala si nisem nič, odprem hladilnik, joj nič pametnega. In kar bluzim in ne vem kaj naj sploh jem. In to sem tuhtala kakšne 15 minut. Potem sem si pa nahitro skuhala mal makarončkov z drobtincami. Ampak kr neki. Sploh mi ni blo jasn, kaj lohk jem. Glede na to, da imam veliko več možnosti, me je čist zbegalo, namesto olajšalo. Ampak se bom že navadla. Zdaj je strah, da bom šla na stara pota še tolk velik, da me je kr mal strah, kaj lohk jem.
    Ampak smo dokazale, da se ne damo.
  8.  
    hej turbika!
    ja te razumem glede širokih možnosti,ti pustiju včasih tudi mesto za sračkanje:) ne se dat,saj bo šlo...bo treba tudi splanirat kaj večer,da res ne ostaneš brez kaj pametnega in pol posežeš po kakem brezveznežu-sendviču.
    glej držim ti ful pesti,prvi del si itak razturala tak da bo!
    jaz si bom kar en dan naprej splanirala..recimo b kosilo,š večerja da ja nebo kakega ful odstopanje. bom se držala kot da je drugi del tudi stroga dieta,v smislu da bom pazila kaj bom jedla pa da si nebom tak širokih možnosti v hladulniku puščala:)
    saj bo,držim pesti!!!
    • CommentAuthorTurbika
    • CommentTime7. Apr 2011

Ja itak, da bo. Ampak, tko kot pravm, ti tastar režim kr zleze pod kožo. Zdaj nam bo pa tanov.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime7. Apr 2011

Turbika saj se lahko prehranjuje po starem rezimu.
    Ampak malo bolj ohlapno.
    Ali pa nacrtuj vnaprej. Kaj bos jedla za cel teden si napravi plan, kupi, shrani in pojej.
    A.
    • CommentAuthorTurbika
    • CommentTime8. Apr 2011

Ja bo kr treba načrtovat. Imaš pa več možnosti in če kaj spremeniš ni grešenje, ampak je še vedno v okviru vzdrževanja. Sem včeraj za kosilo nardila zrezke z njoki, pa solato. Pa sem hotla za kosilo meso, za večerjo pa njoke. Ampak sem se premislila. Sem kar za kosilo njoke pa solato, za večerjo pa mal skute. Ne morem verjet. Jaz najbolj mesnat človek, kar jih je, sem rajš pojedla njoke kot pa meso??? Dans pa zopet njoke (jih je še mal ostal), zraven pa zadnji vzdihljaji regrata. Ker sem pa dans popoldan v službi, sem si sabo prinesla kumarčno solat z koščki posebne salame.

Aja,kar se tiče pa mojih težav, se mi je pa včeraj kar ulilo. In dans še kar teče. In to po 14dnevih. In sem se včeraj kar naročila ginekologu, da vidmo, pri čem smo. Pa dons se mi je ful neki vrtel, pa taka švoh in brez volje sem. Dohtarje imam v sredo, pa poročam, al je od shujševalne al ne.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime8. Apr 2011

Zna bit, da je od shujsevalne.
    Saj bos videla.
    A.
    • CommentAuthorTurbika
    • CommentTime9. Apr 2011

Jutro!
    Danes smo spet povabljeni na piknik. Lahko jem karkoli, kar mi bo najbolj všeč, samo mešat ne smem. Itak pa je ponavadi na žaru meso, zraven pa zelenjava, malo surova, mal pa kr pečena. Nič več tupevare posod sabo.

Moram pa nujno omaro pregledat, ter vse prevelke cunje spravt. Se mi zgodi, da vzamem hlače iz kupa, pa joj ful prevelke. Ja pa zimske cunje moram tud pospravit, pa dat ven poletne. Upam, da bo kaj uporabnega.

Zaenkrat se kar držim nadaljevanja, čeprav sem rekla, da bom počasi začela normalno jest, samo brez prenažiranja. Ampak zaenkrat se kr držim in bom probala čimdlje.
    Po eni strani se mi zdi, da moram začet normalno jest, pa obdržat težo. Po drugi strani pa mislim, da če sem se tri mesece držala, se bom pa še tri.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime9. Apr 2011

Turbika telo se mora malo spociti.
    Vsaj vecrjo jej drugacno, da ne bos ujeta v okove diete.
    Locuj pa se naprej in bo.
    A.
    • CommentAuthorTurbika
    • CommentTime9. Apr 2011

Narobe sem napisala,*zdržala bom še tri*. Mislila sem tri mesece vzdrževanja. Ja kosilo in večerjo jem drugačno. Hvala Aicha za skrb. Kakšne obroke imaš pa ti zdaj?
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime9. Apr 2011

Jaz moram sedaj postimat kolicino obrokov se mi zdi.
    Potem ko b om zmanjsala bom sla na dieto. Za en teden.
    Sicer se pa trudim locevati.
    A.
    • CommentAuthorTurbika
    • CommentTime10. Apr 2011

Hojla,
    ful sem pozitivno presenečena. Danes zjutraj mi je pokazal še eno kilo manj. Sploh mi jasn kako, a je to še zapoznelo od diete. Ker jem tko kot je treba v nadaljevanju. Clo se mal pregrešim, včeri sem za kosilo sarmo, za vmes en jagodov kornet, za večerjo pa dva umešana jajčka z dvemi toasti zraven. Pa še menstruacijo imam ( sicer ne vem kako, saj je od prejšnje minilo 14 dni). Tko, da mi ni nč jasn. Pa tud na hlačah vidm, da mi je fuuul širokih. Dobre so sam dvoje. Ostale pa ravnokar perem, pa jih bom dala na ful v sušilca, če bojo šle kej skup. Izločla sem jih pa kar zajeten kupček. Še dobr, da imam velko zalogo.
    • CommentAuthorHanika
    • CommentTime11. Apr 2011

Hej Turbika. evo mene ti bom delala malo družbe pri vzdrževanju teže da si ne boš sama pisala hehe :)
    Jaz sem v petek imela zadnji dan diete sedaj pa lepo nadaljujem do cilja mi sicer ni uspelo priti, če ne bi parkrat grešila in predvsem na zadnji vodni dan naredila največje bedarije v celotni dieti mislim, da bi mi uspelo. Ampak se ne sekiram preveč, ker mislim, da mi bo do poletja vseeno uspelo priti do zastavljenega cilja to je 65 kg. Sedaj jih imam nekje 68-69 ful mi niha med tema dvema številkama. samo vseeno boljše to kot pa da pridem nazaj na 7-ko to pa več ne grem :)
    Včeraj sem imela dejansko oh dan za kosilo testenine potem za "večerjo" oz. pozno kosilo pa smo šli na sladoled ki sem ga čakala že od prejšnjega tedna :)
    Danes pa bom imela za kosilo meso verjetno si bom naredila neke vrste hamburger s piščančjim mesom in polnozrnat kruh zdaj pa nevem s čim naj si namažem da ne bo tako suho? Bi si dala za namaz nek jogurt z kurkumo? Večerje tako ne bo ker še kosilo bom jedla komaj ob kakih 16 potem ob 19 pa tako imam aerobiko :)
    Je pa res kljub temu, da lahko zdaj ješ bolj mešano dokler se ne bomo navadile na to bo pomojem "kar težkoo" pripravljat jedilnik
    Se slišimo kaj papa
    • CommentAuthorTurbika

Hojla, Hanika. Po mojem ne bo dober jogurt v hamburger. Saj ne smeš mešat v obroku. Mlečno pa meso kakor ne nsmeš skupi. Probi kakšen zenf ali pa kar narezano zalenjavo paradajz, paprika, zelje...

Tudi moja želja je bila prit na 65. Dieto sem končala z 69, in v parih dneh mi je šlo na 68. Če bo šlo tko naprej bo mogoče res 65, če pa slučajno ne, pa ne bo krize, saj mi je važno da je pod 7.

Jaz bom pa danes za kosilo govedno iz juhe v solati, za večerjo pa še ne vem, sem v službi- po mojem bo kakšna skuta al jogurt??

Za jutri sem se pa že odločla, da bo vitaminčkov dan. Imela ga bom enkrat tedensko. Ponedeljki so prekruti, zato bojo verjetno kar torki.
    • CommentAuthorHanika

Ah šment sem mislila, da gre če že na pizzo lahko daš gor mozarelo :)))) Bom pa dala domačo paradižnikovo omakco, ki jo je mami naredila (2uri je pekla paradižnike) pa bo prav tako verjetno dobro :) No pa seveda paradižnik sveži in solatka mmmm komaj čakam ;)

Jaz bom pa imela vitaminčkove dneve ob četrtkih, ker ob ponedeljkih in sredah imam aerobiko pa se mi zdi, da mi bo tako najbolj odgovarjalo :)
    • CommentAuthorTurbika

Ja, kolk je luštn, k lahko jedilnik prilagodiš svojim planom. Če kaj pride vmes pa spremeniš in je to to.
  9.  
    Vidim, da dieta kar deluje, ampak me skrbijo posledice le te. Vidim, da imate nekatere nekaj težav, tudi z menstrualnim ciklom.

Ta dieta povzroča preveč zakisanosti v telesu, to pa povzroča bolezni na dolgoročni rok. Gospod, ki je izumil to dieto, je umrl zaradi raka na prostati. Rak se pojavlja zaradi mutacij v telesu, sploh, če je telo zakisano in telo ne dobiva več toliko kisika in hranilnih snovi v celice. Zaradi tega se morajo celice prilagajati novem okolju v telesu - mutirajo.

Zdrav način prehranjevanja kmalu postavi telo na pravilen nivo in kilogrami sami izginejo.

Najbolj pomembna je pH vaše krvi v telesu, taka dieta pa ne vpliva ravno dobro nanjo.

Že, da opazite rezultate in imate manj kg, ampak se zavedate, da je telo res pod velikim stresom? Hujšanja se je treba lotiti najprej od znotraj, poskrbeti za zdrav pretok krvi, da celice dobijo veliko kisika, da se lahko razmnožujejo pravilno.

Verjetno ste že videli kakšnega športnika ali pa fitneserja, ki je mlad izgubil življenje. Fitnes oblikuje telo od zunaj, notranje okolje pa ostaja onesnaženo.

Nočem vas nič napadati, da ne bo to kdo tako razumel, hočem samo pomagati :)

Vsak naj počne to, kar mu paše. Ampak še enkrat, najprej poskrbite za zdravo okolje v vašem telesu - okolje kjer se ne morejo razmnoževati bakterije itd. Te slabe bakterije povzročajo debelost, željo po sladkem (njihova hrana), bolezni itd.

Lp, Mitja