Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

1.  
    Ojla moje življenje je prava polomija sovražim se in nimam nobenega ki bi mu lahko zaupala svojo stisko.
    Sej še sama nevem kam bi to temo uvrstila zato se opravičujem če je na napačnem mestu...Stara sem 15 let in tehtam okoli 95 kg
    kar je absolutno grozno :(( ker sem bila veliko časa v depresiji zaradi svoje samopodobe sem pridobila kar precej kilogramov.Nikoli nisem imela povsem normalne telesne teže.
    Poznam način s katerim lahko shujšam. Odločila sem se da je to poletje pravi čas za to :)) Upam da mi bo uspelo saj je to moja edina želja. Želim se imeti rada si biti všeč.
    Veliko ljudi odklanja mojo družbo samo zato ker sem debela :( Dokazala bom vsem ljudem da zmorem in da mi lahko uspe saj nič ni NEMOGOČE. Vsak dan bom zapisovala svojo težo
    Danes je prvi junij in danes začnem nesmem več stvari prestavljati na ''jutri'' zdaj takoj bom začela :) Od 1 junija do 31 avgusta bom zapisovala svojo težo in občutke sem upam da vam je prav in zelo bi si
    želela malo pomoči in kakšnega nasveta. ŽELIM SI ŽIVET NORMALNO IN ZDRAVO ŽIVLJENJE dovolj imam žaljivk in grdih pogledov :'( In kar je najbolj pomembno želim pridobiti veliko samozavesti saj mi tega
    zelo primankuje. Držite pesti in upajte z mano prosim verjemite vame :) Lp anonimna_oseba
    • CommentAuthortanč6
    • CommentTime1. Jun 2011

Zdravo anonimna!

Želim ti veliko sreče in uspeha pri hujšanju! Zastavi si cilj, vstrajaj, predlagam ti ločevalno dieto, ker sem jo že sprobala in sem v treh mesecih izgubila 20 kg! Drugače pa ne glej na druge kaj si mislijo o tebi, imej se rada, to je najpomembnejše da mamo sam sebe radi in da radi živimo! Tud jst si želim shujšati pa ne zarad drugih, ker se ne oziram na njih, pač pa zarad sebe in zdravja! Danes začnem z ločevalno dieto!

Vso srečo ti želim!

Lp, Tanja
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime1. Jun 2011

Anonimna dobrodosla med nami.
    Tukaj smo za to, da si pomagamo.
    Ker imas zastavljen cilj hodi po zacrtani poti, uspeh je zagotovljen.
    A.
  2.  
    Aicha in tanč6 hvala za lepe želje in nasvete :) No torej danes tehtam 95.5 kg
    sicer sem pred 3 meseci tehtala 99kg
    danes sem se pridno držala čeprav je zelo težko vem da bo s časom postalo lažje.
    Moj cilj je med poletjem shujšat 20kg :D Mislite da mi bo uspelo ?
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime1. Jun 2011

Seveda ti bo uspelo.
    Samo pocasi.
    Ker imas dosti za shujsati, bo ti slo lazje dol kot meni, ki moram shujsati 7 kg.
    Vztrajaj in ce bos kdaj na dnu hitro poglej na forum.
    In poste na locevalni dieti od marinolinke.
    A.
    • CommentAuthoralojzp
    • CommentTime2. Jun 2011

Hujšaj predvsem zaradi svojega zdravja in ne zaradi drugih. Ne hujšaj na hitro, max 2 kg na mesec. Naj bo hujšanje proces in ne enkratno dejanje. Predvsem se odloči za rekreacijo, začni počasi tek-hoja, s časoma boš sposobna premagovati vedno večje razdalje. Pri takem hujšanju se koža uspe prilagajati in ne ostane povešena. Vem kaj govorim iz lastne izkušneje, pri 52 letih pri zmanjšanju teže za 44 kg ( dobri dve leti), se koža lepo skrčila.
    Obilo uspeha
  3.  
    Ma sej vem samo jaz bi rada shujšala predvsem zaradi SEBE rada bi si bila všeč in se dobro počutila :)
    Danes tehtam 94.5 vendar sem precej zamočila s hrano danes :/// :neutral:
    • CommentAuthorewita
    • CommentTime3. Jun 2011

Poznam ta občutek anonimna, sama sem bila v isti situaciji samo vztrajati je potrebno in to zase... jaz sem sedaj stara 21 let in tehtam 67kg... pri 15 letih sem jih imela 86 :S ...
    Zapisovanje teže in vodenje dnevnika prehrane zelo pomaga saj se hkrati, ko zapišeš kaj poješ, zavedaš koliko in kaj si dala v usta... Ukvarjaj se tudi s športom za začetek kakšen pilates 20 min poberi si z neta ;) vaje so preproste in pomagajo... Če imaš možnost začni delati na mišični masi saj mišice porabijo več kalorij za življenje in boš posledično hujšala. Dobro je da med samo dieto kakšno pač izbereš zaužiješ dovolj tekočine ta te bo tudi nasitila in ti olajšala čakanje naslednjega obroka... Glede zapisovanja teže, zapiši si težo raje vsake tri do pet dni tako boš lažje vztrajala ker bo sprememba v teži vidna, tehtaj se vedno ob istem času najbolje zjutraj takrat se ti pokaže prava teža...
    Dieto izberi glede na jedilnik, kateri ti najbolj ustreza ne glej na to koliko kg. izgubiš z njim, saj če ti hrana nebo všeč se boš večkrat pregrešila ... Največ pomaga da iz jedilnika odstraniš OH in jih raje nadomestiš z beljakovinami sploh če boš športno aktivna. Ter po 6,7h zvečer naj te nasiti samo topel čaj nič drugega to pomaga verjemi.
    Ko te zagrabi pošastna lahkota pojej raje kakšno sadje samo ne jej banan ker so zelo bogate z energijo, banane raje jej za zajtrk ... Najbolje je da posegaš po borovničevju ker to pripomore k topljenju maščob.
    Ko ješ jej za mizo in se posveti hrani, ne jej pred TVjem, PCjem in za knjigo. Pred jedjo spij kozarec mlačne vodo, tudi tako boš hitreje sita...
    Moji kratki nasveti, če te zanima še kaj mi piši :D rada pomagam ...
    Uspešno hujšanje
  4.  
    anonimna uspelo ti bo prav tako vsem ostalim. prav tako predlagam loč dieto, pa dosti premišljevanja v smislu zakaj imaš toliko kil, kaj te je privedlo do tega da si jedla itd.
    jaz se spomnim da sem pri 5ih letih hodila sama v vrtec ob 5ih zjutraj s knjigico v roki ker sta ata pa mama delala že ob 4ih zjutraj(so bli mal težji cajti) in
    da sem si za dobro jutro pojedla kak sendviček pa čokolado ker sem bila sama in sem se s hrano ali tolažila ali bila vesela ali so me starši hoteli nagraditi ali pa mi je preprosto bilo dolgcajt in sem se družila s hrano. že ranem otroštvu nas eni vzorci podzavestno zaznamujejo. če se težave ne rešijo do pubertete se le še stopnjujejo saj je takrat izgled najbolj pomemben in zato lahko nastopi huda depresija.
    moja zgodba...pa še dosti bi bilo treba dodati...čustveni jedci premišljujmo o vzrokih naše debelosti ne samo kako jo bomo fizično popravili. vse je v glavi.
    da se shujšati če le hočeš,sama bi ti morda predlagala loč dieto. sama se jo začela januarja , z 22 leti, 173 cmetri in 105 kilami!
    danes, po 136 dneh loč diete jih imam 69!
    pa mi pol povej da se ne da;)))
    držim ti pesti, uspelo ti bo! kdo si pa ti, da ti ne bo uspelo?!izjema?:=)))))))))))))))))))))))))))ne, ker: uspelo ti bo!
    lp
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime3. Jun 2011

Vse se da, samo volja je potrebna.
    Jaz sem tako cvilila teden dni nazaj sedaj se pa mi ze malo pozna.
    A.
  5.  
    ma jaz sem pretežka ker sem bila veliko časa v depresiji in je bila hrana moja tolažba pustila sem treninge - sem se izpisala iz odbojke
    in cele dneve sem preležala in JEDLA :O zdaj ko sem se nekega dne zares zamislila sem opazila da res izgledam grozno definitivno imam 30kg preveč.
    še vedno mi je zelo težko in se privajam... :// že skoraj celo življenje si želim imeti lepo postavo ker je še nikoli nisem imela in si sploh neznam predstavljat življenja
    brez trebuha :S še eno vprašanje imam a strije izginejo ?? sej jih imam zelo malo in skoraj niso vidne ampak vseeno mi niso najbolj všeč nekateri pravijo da ostanejo zavedno drugi pa pravijo da s hujšanjem
    izginejo torej ? Aicha čestitam :)) ewita spoštovanja vredno ;))
    marinolinka od januarja do zdej si shujšala skoraj 40 kg ? :O waw s čim si se ukvarjala s katereimi športi ? :O ali samo hrana ?
    • CommentAuthorewita
    • CommentTime3. Jun 2011

Anonimana glede strij je tako nikoli ne bodo izginile, če boš hitro hujšala in svoje kože ne boš pazila jih boš dobila še veliko več ... najbolje je da se mažeš dnevno z olivnim oljem pomaga, da ne nastanjeno nove odstranit jih nemoreš oz. jih lahko smo lasersko pa še to odvisno od stadija .... Žal :S saj si vrjetno podvržena h temu ...
    • CommentAuthortarenka3
    • CommentTime4. Jun 2011

jaz imam tudi nekaj strij kljub temu da imam samo kaksne 3kg prevec, ampak samo po stegnih pa se te so bolj malo vidne. Tako pac je, tega se ne da odstranit najbolje da se ne sekiramo..sem brala da vec kot polovica ljudi dobi strije ze v puberteti. Moja sosolka je suha kot trlica pa jih ima po nogah vec kot jaz, ona jih je dobila ker je hitro zrasla..
    • CommentAuthorHanika
    • CommentTime4. Jun 2011

Anonimna, lepo da si se odločila spremeniti svoj način življenja, upam, da si si zastavila "normalno" dieto in ne kakšne pri kateri obljubljajo hitro izgubljanje teže, ker to je najslabše ker verjemi, da dobiš tri krat povrnjeno. Sama bi ti tudi predlagala ločevalno, saj lahko ješ vse v različnih dnevih.
    Kar se strij tiče je pa tako, da se jih razen s kakšnim laserjem ne da rešiti, pa še tam ni nujno da jih bodo v celoti odstranili, za v bodoče pa tako kot ti je napisala Ewita maži se dosti, pa kakšno rokavico iz sisal si kupi, pa kakšen masažni valjček, da boš po nanosu ali kreme ali olja masirala predele, verjemi novih strij ne bo pa še celulita se lahko na takšen način hitro "rešiš" oz. vsaj omiliš.
    In ja morala boš začeti telovaditi, če se slučajno nisi začela, najboljše ti je za začetek izkoristiti lepe dneve, začni s hitro hojo nadaljuj s tekom, pa boš hitro prišla v kondicijo, sama sem tek sovražila še kakšen mesec nazaj, pa verjemi hitro te "zasvoji" :)))
    Drži se in vstrajaj, boš videla tudi več družbe boš imela, ni vse v teži je pa nekaj v tem, da če sam sebe nimaš rad te bodo tudi drugi težko imeli, tako da začni najprej delati na svoji samopodobi in najpomembneje začni se imeti rada ne glede na odvečne kg, ti lahko gredo hitro vstran če boš le vstrajala ;)))
  6.  
    Vse se da če se hoče in ne obupaj!!! Tudi jaz sem imelia pri 26 letih 20 kg preveč, čeprav sem bila do 18 leta postavna plesalka. Redila sem se iz leta v leto z enotedenskimi poskusi grozljivih stradajočih diet, po tem pa sem še enkrat toliko dobila nazaj, ker sem se prenajedala. Sedaj teče 4. teden, ko sem se odločila, da bom poleg spremenjenega jedilnika spremenila tudi način življenja in ne bom stradala, vendar se prehranjevala bolj zdravo in več gibala. Vendar tu ni bilo vprašanja kdaj začeti. Ko je en večer v moji glavi kliknilo jutri začnem drugače, sem to naredila. Zbudila sem se v nov dan šla v trgovino po ogromno zelenjave, skuhala velik lonec zelenjavne juhe in se te diete držala 10 dni. Po tem pa začela naprej z več zelenjave, sadja in pustega mesa, jetrc, rib,.... Kadar me popade želja po kruhu, si vzamem nekaj riževih vafljev, kadar želja po sladkem si privoščim melono ali lubenico,... V 3. tednih je šlo dol 7 kg kar je kar veliko in sedaj pričakujem da bo šel dalje 1,5 kg na teden. Tudi če kak teden ne gre sem se odločila da ne bom obupala. Najdi si čas za šport in sodeluj na tem forumu-meni to izredno pomaga... Osebe kot so aicha, binko, evita, mariolinka, ti dajo zagon. Ko vidiš da one zmorejo, veš da tudi ti :)... Ne odlašaj in si reci danes je nov dan in danes je nov začetek in začni ! :) lp
  7.  
    okej torej se morem prijaznit da boje strije del mojega življenja :) sej delam na tem vsak dan iščem pozitivne stvari razmišljam kar se le da
    pozitivno in se trudim. Jaz se nisem odločila za nobeno posebno dieto samo pač veliko sadja in zelenjave skoraj nič oz. malo sladkega in mastneg na začetku raje ne ter vsaj
    eno uro gibanja na dan. Pravijo da ko si v mojih letih veliko lažje shujšaša kot kasneje ko jih imaš nad 40 :)) Tko da čas je pravi še poletje je samo volja more bit pa je
    sej veste kako gre vse je v glavi :) kar se teka tiče ti pa verjamem ja Hanika
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime5. Jun 2011

Redko katera zenska nima strij, obicajno se dobijo v nosecnosti.
    Za to se ne sekiraj prevec.
    Mazi kozo, hujsaj pocasi, telovadi in vedela bos, da si naredila vse kar je v tvoji moci.
    Strije so manj vidne na zagoreli kozi.
    A.
  8.  
    hej babe!
    glede strij,sama sem jih dobila enkrat prej z idiotskim hujšanjem in jojo učinkov. jih je par belih vzdolž bokov ne glih hudih,ampak to je skoro vse!
    pri tem hujšanju, letos prvič tudi tak uspešnem pa sem dobila mogoče 1,2 strijico pa še te so bolj rožnate in zelo nevidne.
    sama imam hvaležno kožo očitno:)oz. takšno ki mi odpusti grehe:) drugače pa ne zginejo nikdar, edino z laserji kar čez par let nebo tak drago,če vas še bojo motile;)
    drugače sem sama bila v velikem kakcu v zvezi z hrano,najpomembneje pa je bilo da sem premišljevala,tak da to predlagam vsem. pol dieta na krožniku in pol šprt za dušo.sama sem plesala 3-4x na tedenn pa vaje za moč (neki zametki trebušnih se delajo.zametki da ne bo pomote:) drugače pa definitivno je treba to narediti zase ne moremo takšne živeti in to bolj mislim kako se takrat počutimo ko smo debele ne toliko izgled. depresija, nesamozavest,itd... vse to ne rabimo v življneju in menim da je treba ukrepati!
    anonimna tudi tebi bo uspelo,če boš imel trdno voljo in boš vztrajala.nikoli v življenju nisem bila suha.v sr.šoli sem imela še celo enkrat 106 kil na 173 višine,zdaj pa jih imam 69. pa vem da mi bo uspelo do tiste 60. zakaj torej nebi tudi tebi?
    dan po dan je treba vztrajat,ti dnevi se enkrat naberejo in iz minus 0,2 kile na dan, nastane -20kil v 100 dneh.samo to treba osvojiti da se počasi daleč pride,in da je vsak trenutek ko daš nekaj v usta treba vklopit kliker za hujšanje in paziti kaj ješ in kako. naj vam hujšanje postane način življenja,temm ki smo imele,imamo 30,40 kil viška mora biti to dolg proces,(pri meni pol leta in se še nadaljuje),predvsem pa je pomembno da na tej poti uživamo in se veselimo malih spremeb,ker če bomo hujšali z nejevoljo in sploh mislili da sami sebi ful omejujemo in nam niti hrana niti dieta ne paše,to ne bo to.
    držim pesti, premišljujete in se negujte;)uspelo vam bo!
  9.  
    Z dneva v dan se redim :(( spet imam 97 kg kmalu 100 groza :O sama sebe sovražim... :((((
    NEZNAM začet nemorem začet s hujšanjem preveč sem obsedena s hranooo hepenim po tem da bi imela normalno telesno težo.
    to so moje sanje vendar se vsak dan oddaljujem sanjam ;// kako zelo si želim uspet vendar ne znam začet vsak dan se prekršim
    in če ne jem dovolj mi je slabo in cele dneve preležim PROSIM POMAGAJTE MI
  10.  
    Hej anonimna!
    Tudi jaz sem začela pred 4 tedni z ločevalno dieto. Do sedaj sem shujšala nekje 4kg. Na začetku je bilo zelo težko, saj tudi jaz obužujem hrano in velikokrat razmišljam o njej. Zato sem se odločila za ločevalno dieto, ker se ni treba oddpovedati hrani. Niti čokoladi ali torti. Res je super. Toplo ti priporočam, da si prebereš kako poteka. Sploh ni zahtevna, tudi za kuhanje. Pač ješ prilogo s solato ali meso solata, torej se lahko hitro prilagodiš kosilu doma ali v šoli. Ker si pa še zelo mlada, po moje lahko ješ na sadni dan eno žemljo brez vsega v šoli, da ne boš preveč lačna. Za kosilo pa zelenjavna juha pa obilo sadja. Vsakodnevno gibanje je ključ do lepega uspeha. Tudi sprehodi štejejo. Enourno sprehajanje je tudi nekaj! Pa poletje je tu pa počitnice pa si lahko na veliko načinov aktivna zunaj. Rolanje, kolesarjenje....Kaj je še lahko motivira? Pisanje dnevnika!!! Dneve si načrtuj - kateri dan imaš, kaj imaš v načrtu za ta dan, zvečer pa preveriš kako uspešno si izpolnila cilje. Kar sploh ni vredu je vsakodnevno tehtanje. Tehtaj se enkrat na teden, vedno isti dan, zjutraj, na tešče. Ko ti pa bo hudo in te spet lakota ali žalost prevzame, listaj po dnevniku, poglej kaj si že dosegla, kako ti je bilo včasih hudo in pomisli na to, da se odpoveduješ napačni hrani, ne pa hrani nasploh. Sadje in zelenjavo lahko vedno poješ, ko si lačna. In ne verjamen, da ne obstaja vrsta sadja ali zelenjave, s katero boš potešila lakoto in željo po dobri hrani.

LP in ne obupaj, si stojimo ob strani in si pomagamo medsabo, saj imamo vsi enak problem.:wink:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime13. Jun 2011

Anonimna_oseba sedaj ko je konec sole se lahko posvetis samo hrani.
    Nacrtuj si obroke, sestavi zjutraj jedilnik za cel dan.
    Samo razmisljaj o zdravi hrani, zelenjavi in sadju, pa kaksne mesek bos jedla zraven ali testenine.
    In veseli se OH dneva ko lahko pojes tortico.
    Ceprav moras shujsati to ne pomeni, da ne smes misliti na hrano.
    A.
  11.  
    anonimna če si trenutno v stakem stanju,imaš čas sedet za rač,pa pojdi kak moj post prebrat. pa ne da bi se hvalila ampak pred 6meseci sem imela 104 kile,kar je še več kot ti.! zdaj jih imam 68,2!!!!!! NEHAJ SE SMILIT SAMA SEBI,SPRIJAZNI SE DA SI TAKA,ALI PA NEKAJ NAREDI.TO TAKO NE GRE VEČ NAPREJ.
    vem da se čuje nesramno, ampak to kar sebi delaš,pa mislim predvsem MENATLNO ni ok se vprašaj kaj te drugega veseli poleg hrane.
    zakaj ješ nonstošp?kaj je narobe bilo,je,,v tvojem življenju? kaj je res tak slabo sadje jest,namesto cele milke?ni ,pa začni danes pa ne odlašaj,pa ne objukuj se nonstop,to sem sama delala 21let,zdaj pa ne želim zapraviti niti minute več.
    še vedno lahko ješ sladice ,torte vse,samo se moraš naučiti kdaj kako,koliko. predvsem pa naredi dolgoročni plan,skakanje iz diete v dieto ne bo šlo,sploh če imaš rada hrano.kot sem jo imela jaz.
    predlagam loč dieto,obroke ne zmanjševat,privoščit si isto količino hrane kot si jo jedla( če je bilo zjutraj 3 rogljičke,boš pojedla skodelico jagod,pa eno banano,pa čez dve ure spet sadje,pa spet če bo treba do kosila.takrat maš lahko 2 velika zrezka pa ogrooooooooomno solate pa zelenjave,plus kooos kruha)itd...po loč dieti.sama sem prvi mesec zgubla 10 kil s tem da sem jedla skoraj do sitega...počasi sem povečevala intenzivnost telovadbe-se vpisala v aktivnost družabno ki me veseli , in zmanjševala obroke.
    dnevi grejo in e naberejo saj vidišm, še 3 dni nažiranja pa boš 100 ...in kaj potem boš začela?
    ali pa 105?
    ali 110 ko ti res nebo več nič dobro...od tu naprej pa ti bolj rata vseeno veš in bo še bolj težje?
    kaj čakaš? nekoga ki bo namesto tebe? tega ne bo na žalost.lahko ti samo nudim podporo iz dna srca in vem da ne pomaga nobeno ujčkanje več,treba je začeti!
    držim ti pesti tak močno da sploh neveš in upam da sem te kaj premaknila:) če ne pozitivno vsaj negativno:) poglej se v ogledalo naga pa bi to vse jasno.
    če si nisi vščeč...ni fajn...jaz si nisem januarja bla,danes pa sem s zeloo..:)je bilo težko ampak gre samo začeti je treba.
    pa če ti bo težko boš vsak dan na forum pisala pa te bomo spodbujali,pa beležila boš hrano v dnevnik aktivnosti pa boš ponosna nase da ti je uspelo vsak večer ko boš viela da nisi grešila.in te bo odneslo,in boš nadaljevala in boš tam. ne predtsavljaj si samo cilj. its not just the destitination,its the journey:)))))
    in moraš uživat v tem hujšanju in biti pozitivna in vesela in ne zamorjena kot da moreš moreš,samo zaradi izgleda,ampak tudi zravja,pa sploh me mlade punce!
    ajde akcija,jaz vem da ti bo uspelo samo će se malo potrudiš!!!!!!!!
    držžim pesti!!!!:swingin:
  12.  
    aja,pa prvi trening februarja(plesne hiphop) sem obesedno bruhala od napora na wcju(delala sem se kot da je vse vredu::)) in si natrgala mišico ker sem mislila da pri 95 kilah to zmorem.
    danes nardim več kot 200 trebušnjakov v enem šusu brez problema(pa še pol vaje itd...) pa še zametki trebušnih se delajo.
    zametki ampak so:) ker prej je bilo tam kuuup in kup sala. če si z roko zgrabil je viselo čez obe zelo konkretno:)
    and it's gone.
    tak da se da!
    držte se,začnite danes!
    •  
      CommentAuthortunna
    • CommentTime14. Jun 2011

ja, to je bil tudi moj problem (zakaj od novega leta do sedaj še nisem nič shujšala) - ker enostavno začneš razmišljat o tem, kaj vse dobrega na svetu obstaja, kako bi pasala una pica iz fokulusa, kako bi se ti čokolada lepo stopila na jeziku, kakšno svežino bi ti dal sladoled ... ampak potem, ko to poješ, je pa kaj? tisti nagravžni okus, ki ti ga pustijo sladkarije v ustih, pa tisti občutek težkosti po veliki pici ... dej dej, brezveze ...
    pomisli, kako lahko ješ dobro brez prenažiranja - ker moji kompirjevi svaljki z melancani in bučkami danes bodo neskončno bolj dobri od neumne pice, zakaj? ker jih bo ravno prav, da bom sita, in ne nabasana, da se ne bom mogla ne premikat ne učit in bi samo spala spala spala in ko bo treba ven, bom oblekla trenirko? brezveze, vse se da lepo počasi, s pametjo in učinek in zadovoljstvo je veliko boljše in veliko več vredno, kot nek kratkotrajni užitek ..

samo en dan zdrži, pa boš videla, kako te ta občutek in zadovoljstvo prevzame, da nadaljuješ in potem je en dan in drug dan in tretji dan in sta 2 kili manj ;)
    •  
      CommentAuthorAicha

Saj ce pojes mali koscek pizze ali cokolade ni panike.
    Ker celo zivljenje ne bos brez teh stvari.
    Nauciti se moras zmernosti.
    Ali pa pojesti cel Magnum njami :devil: in ne imeti slabe vesti.
    Samo take izleti si lahko privoscis samo zelo redko.
    A.
    •  
      CommentAuthorcarrie

Aicha, MAGNUM JE ZAKON! :) Nesramno dober in pika!
    •  
      CommentAuthorAicha

Si poskusila karamelo?
    Zakon.
  13.  
    double chocolate mmmmm ;)
    •  
      CommentAuthorAicha

JAz bom danes karamelo poskusila.
    Me ze caka, in 340 kcal.
    A.
  14.  
    Imaste prav nesmem se več sama sebi smilit VSE je odvisno SAMO od mene in res morem dat vse od sebe
    ker nočem pridet na 100 kg še nikoli nisem in nikoli nočem :/ Morem ugtoovit če sem tega sposobna in ugotoviti kdo sem.
    jaz sem se ponavadi tehtala vsak dan in to mi je mogoče res zbijalo moralo od zdaj naprej se bom tehtala enkrat na teden. :)
    jutri vam sporočim težo in gremo v akcijo resnično morem spremenit svoje življenje IN ZAČET MOREM TAKOJ ZDAJ.
    Saj je samo hrana. Hrana me že ne bo premagala moje telo kliče na pomoč in jaz to zmorem z vsakim dnevom bo boljše..
  15.  
    Ja, anonimna, mi ti stojimo ob strani, upoštevaj nasvet z dnevnikom, mislim da bi ti res pomagalo, pridruži se še tudi drugim klepetalnicam - dnevnik prehrane in telesne aktivnosti je npr super - ko vidiš kako se drugi trudijo in delajo za svoje cilje te vzpodbujajo. Vsaj meni ta forum zelo pomaga!!! In tudi če grešiš kak dan se ne boj zapisat na forum - saj te ne bo noben obsodil - vsi ti bomo pomagali in te vzpodbujali. Saj smo vsi ljudje in vsi kdaj delamo napake!

Lep pozdrav in sporoči kako ti je prvi dan šlo!!

:cool:
  16.  
    anonimna čakamo tvoj odgovr;) upam da si začela res,treba nekaj narediti babe žabe če ne...kaj bomo ko američani,pa pri 30letih imele diabetis 2.stopnje,pa da o itmju ne govorim.
    sama sem bila isti pacient,zato vseeno ne obsojam čeprav se morda tako kdaj sliši,vem le iz lastnih izkušenj, da se te tolažbe v stislu "saj si samo močna" itd. pomagajo za en dan,do naslednjega nažiranja,potem pa si spet tak nizko kje si bil,če ne še bolj.
    treba noov odnos s hrano vzpostaviti, ne strinjam pa se da rečemo:saj je samo hrana.
    ker ni,je dosti več,so vsa čustva povezana s hrano,naš vzorec povezan z njo in podobne zadeve.ugotoviti moramo kaj nas muči,dobesedno in zakaj uporabljamo hrano za to. ...pri enih je izgled,pa zato začnejo hujšat itd...sto ljudi,sto čudi,zato anonimna predlagam da če hočeš res pravo pomoč napišeš kaj o tem,zakaj ješ,ali ješ kdaj si žalostna,jezna,torej če si čustveni jedec ali ti je samo dolgčas pa je hrana pač tu...itd...ali imaš res rada samo sladko,ali te pritegne tudi sadje...dosti stvari moraš razčistit v glavi dokler začneš z "dieto" na krožniku.
    napiši kak dnevnik ali esej ali karkoli o tem kako se počutiš ko ješ,kakšna si,kakšna hočeš biti,zastavi si cilj,naredi plan potovanja...ker moraš uživati v teh vsaj pol leta ko boš hujšala(ker če hočeš se res spopasti s tem ,ti ne uide toliko časa.) zato tudi premisli če je to le tedenski cilj ali dobesedno življenski.
    če urediš kile ...si dosegla življenski cilj.da o zavarovanju za zdravje ne govorim:) ampak pač kot vsako naložbo je treba plačat:) in to pomeni švic,pa malo odpovedovanja.)ampak jaz mislim da bo šlo,ampak res je pomembno da o zadevi premislo,se počimo,v nulo napišemo urnik(jaz vem kaj bom 30.6.jedla,primer samo) itd...za par mesecev naprej.v vsak teden dodamo prepovedano sladico ali jed(ker striktna omejevanja na dolgi rok ne gre,omejimo količine),to mislim če ne hujšaš po neki izbrani dieti...itd...pa z družino,prijatelji,fantom se pogovriti ker ko si na kavici,pa kolegica reče da bo ledeno kavo in boš imela krizo te lahko potegne. zato povedarti o dieti svojim ljudem in če te imajo radi in ti hočejo dobro te bodo spodbujali.in naj te ne bo sram telovaditi v družbi,to so idioti ki se norčujejo iz debelih ko ti telovadijo.saj pa nekaj delajo zase,ne pa ležijo na kavču.in to jim lahko vsak gladko pove.tak da začnite še danes.:)
    lep dan želim,waterloly ful si pridna:) držim ti pesti,uspelo ti bo,ah ja danes pa škrob a ne?:) uživaj (en recept:rjavi riž skuhaš v vodi,daš not kocko o knora z zelišči pa ol.olj,prepražiš čebulo,bučke,podušiš,dodaš malo malo žlico lahke k.smetane,začiniš premašaš,limonin sok malo,peteršilj,vmešaš rižo ki se samo pokuha v vodi z kocko in ekola:)zraven kos kruha in solata:))
  17.  
    Ma sej vem :) Ja danes sem resnično začela in verjamem vase. Začetna teža 97.9 se bom stehtala čez en teden pa bomo vidli rezultate
    Ne to je moj življenjski cilj res če bom to zmogla bom zmogla vse. Jedla pa sem zaradi depresije pa z športom sem se nehala ukvarjat pri 12 letih.
    Pila sem samo vodo do zdej za zajtrk sem pojedla nekaj lubenice za malico jabolko za kosilo testinen z mletim mesom mogoče sem jih pojedla malo preveč
    vendar bom to zvečer popravila saj grem rolat za malico bom pojedla korenček in ob 18 pred aktivnostjo še kakšno sadje. :smile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime15. Jun 2011

Anonimna z uro rolanja (malo bolj izntenzivnega) porabis 700 kcal.
    A.
    • CommentAuthorHanika

Anonimna tako kot je napisala Marinolinka idi brat njene poste, vse smo bile na dieti skoraj od januarja ampak mislim, da nobena ni bila s takšno tačetno težo tako, da ko ti bo hudo pojdi še enkrat čez tisti post ko se marinolinka "dere na tebe", ker boš čez čas spoznala, da ima punca zelo prav, ker mislim, da je pri tvojih letih bilo dovolj ujčkanja. Pa preberi še enkrat svoj prvi post, koliko optimizma je noter, da ti bo uspelo. Kaj pa družina, vem, da je zelo osebno vprašanje, pa vendar ti stojijo ob strani, si se že pogovorila z njimi. Vem, da je depresija nekaj najbolj groznega dandanes, ampak glej ko ti bo morala padala, hitro skoči na internet, pa res preberi še kakšno drugo temo ne samo te svoje, boš videla ogromno punc ki so na istem kot ti pa vendar se borijo. Pa marinolinkin dober nasvet youtube pa filmčki pa poglej malo angleže in američane, pa verjetno ne želiš biti čez kakšna tri leta (če ne že prej) neka depresivka ki se vsakogar izogiba zaradi svoje teže? Misli recimo, na to da te čez par kratkih let čaka maturantski ples in si predstavljaj sebe v kakšni lepi oblekici. Ne pravim, da moraš biti suha, suha ampak recimo neka motivacija, čeprav verjamem, da ti bo uspelo pred maturantskim plesom, pa vendar imej to v glavi. Letos boš pač malo bolj morala migati in jesti zdravo med poletjem, naslednje leto pa že lahko zažariš v kakšnih hudih kopalkah.
  18.  
    Ja rolanje je super se bom resnično potrudla da bom vsak dan rolala , ker mi je to res všeč :) Sej sem že spoznala da ima prav
    jaz vem da ima prav. Ma moja družina ja me podpira ja sej živim samo z mamo tko da ja imam tudi psa kar je super za kakšen sprehod.
    seveda mi lahko uspe do maturanskega do takrat so še 3 leta :D ma sej ni moj cilj pridet na 50kg samo da si bom sama sebi všeč in da me ne bo sram
    oblečt kopalke :/ ja to poletje je resnično čas za spremembe
  19.  
    Anonimna si se odločila za ločevalno? Ali?
  20.  
    Marinolinka - hvala za recept z rjavim rižem, sama ga obožujem, trenutno ga ni v hiši. Si ga moram nabavit in ga bom poskusila recept v nedeljo - ful se dobro sliši mmmm. Lahko smetano sem pa že iskala večkrat po trgovinah in nisem našla - vse so imele enak delež maščobe... Kje oz katero kupuješ?

LP:cool:
  21.  
    waterloly ni zakaj..ej kisla smetana nevem kera,saj je vseeno,glavno da je lahka:) nisem št.gledala,le da je kakovostna:)ker je žlička nebo nič narobe.
    drugače hanika hvala, si uvidela da sem mislila motivicisjko, ne kot hvalisanje,ker mi sigurno ni do tega,le toliko da drugim povem da se da:)(meni je pomembno kaj naš reče,pa sevede me,myself and I :)) drugače babe če živite v v hiši ali kaj,imejte res vso hrano prigrizke in vse v kuhinji. vidim kak je pri nas doma bilo,kuhinja z dnevno združena in obiski so bili neizogibni:)pri fantu pa moram po kar stopnicah it,da pridem do hladilnika:)
    nič,zamotite se,da ne bo vam težko...jaz se piflam v sobi,oz. pač delajte kar morate,to redvsem za mlajše,ker babnice v službi pa z otroci nevejo glih kaj pomeni brezdelje;) pa tak malo da neboste toliko mislile o hrani.

aicha 24.6. dopoldan od 9ih naprej?:) v mb,lokacija pa čas seveda točen javiš.;):bigsmile:
  22.  
    Nee nisem se odločila za nobeno posebno dieto samo zdrav način življenja 5 obrokov
    na dan nujno zajtrk pijem samo vodo uživam v vsakem grižljaju :) ne jem po 6 uri zvečer
    se izogibam mastni in sladki hrani uživam veliko zelenjave in sadja
    morem se pohvalit danes mi je uspelo čez dan sem pojedla malo lubenice jabolko testenine z mletim mesom korenček
    in jagodni jogurt sem precej zadovoljna z izbiro :) rolala sem eno uro čeprau počasi je bilo vsaaj nekaj tko da super
    morem se držat tko celo poletje pa bo super
    •  
      CommentAuthorAicha

OK marinolinka velja 24.6.
    Samo jutri ti javim za 100% ko bom videla urnik v sluzbi.
    Tako, da piseva se jutri.

Anonimna_oseba, pazi, da te stevilo obrokov ne zavede.
    5 obrokov je tako, da pojes zajtrk, kosilo in vecerjo in 2x malico, ki naj ne bo vec kot 100g sadja ali navaden jogurt ali zelenjava.
    Ker dve malici nas hitro zavedeta, da pojemo vec.
    A.
  23.  
    Ma ne sej moje malice so res čisto nekaj malega ponavadi jem korenčke za malice ali pa jogurt :))
    eno vprašanje a to da po 18.uri zvečer ne ješ več nič in samo piješ vodo a to deluje ?
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime16. Jun 2011

Odvisno kdaj gres spat.
    Ce gres spat ob 22-tih je ok.
    Ce pa hodis spat ob 1-ih pa ni.
    Naceloma velja, da 3-4 ure pred spanjem ne jes.
    A.
  24.  
    Ja, lačna vsekakor ne pojdi spat... za večerjo pa svetujem beljakovine - navadni jogurt - v njega daš narezano sveže sadje, posladkaš z pikico meda, je veliko boljše od sadnih jogurtov, ker ti imajo ponavadi veliko sladkorja!!, kakšna solata s tuno, kuhana jajčka, pišč hrenovke ali pišč solatka, poletje nudi toliko osvežujočih obrokov. Sadni frape je tudi odličen!!! Mleko (lahko dodaš jogurt) plus jagode plus banana (ali katerokoli drugo sadje), zmešaš in DOBER TEK!!! LAhko si tudi svoj sladoled narediš:mleko plus jogurt plus sadje - zmiksaš, po želji posladkaš z malo meda - zmrzovalnik - in imaš svoj sladoled mmmmm :)))))
    Prijeten dan vsem!!:cool:
  25.  
    Po 18.00 uri se naj ne bi več jedlo, ampak jaz se strinjam z Aicho. Vsak ima svoj način življenja, uro kdaj gre spati. Jaz sam hodim zmeraj bolj pozno, tako da jem tudi po 18.00 uri in s tem nimam nobenih problemov. Lačen ne morem iti spat, je zelo težko zaspati.

Če jeste 5 obrokov na dan, naj vsak vsebuje okoli 200 kalorij.

Lp, Mitja
  26.  
    jaz se pa strinjam z vsem:)3-4 ure pa tudi od človeka je odvisno a ne.
    jaz jem včasih še ob 21 ampak to je pol res en jogurt,(zdaj si včasih obroke razdelim popoldan seveda po loč) pa grem ob 23 spat;)in se pozna naslednji dan:)
    manj kil:)
    vsak je drugačen a ne,ne se skirati glede kil,vse bo šlo,pa hujšati je treba počasi. meni je tudi včasih bilo smešno ko sem bila tam na 85kilah,gornji del trupa je bil že kar fajn,ker sem shujšala v zgornji del,noge pa še debele in sem bla kot dva različna človeka skup spopana;) zdaj pa so nogice tudi šle papa,oz.salo na njih:)
    se je odločilo da je direkt 21 let staro in je polnoletno in je šlo po svoje;)(mam ameriške standarde,ker sem bila tudi tak debela ko oni eni:))
    no ja,babe skratka ne sekirajte se,poslušđajte telo,pa vedite da stres tudi lahko zafrčka o,5 kile na tehtnici.
    lp
    anonimna čeprav nimaš neke diete,ski urnik napiši za mesec dni naprej,točno po dnevih. pa testenine z mesom zamenjaj z zelenjavno ali gobovo omako,ker vseeno ni glih najboljša kombinacija če mene vprašaš.:) kako bučkino omako gor,pa polnozrnate nabavi,bo tvojemu telesu zakon,sploh če si dostii bele moke in ssladkarij prej.
    držite se babe,pridne bodite,to je zdravstveni plan,ne le hujšanje.debelost je direktno povezana z diabetisom tipa 2.,visoki pritiskom itd..malo morje zadev,najhujša mentalna pa seveda depresija. tak da dajmo vsi skupaj se potrudimo,za zdravje!
    lp:bigsmile:
    • CommentAuthoradelajda
    • CommentTime17. Jun 2011

Živjo!
    Sem nova tuki ker bi rada pomagala drugim in dobila kakšne dobr nasvet za vnaprej=)

Stara sem 20 let in v zadnjem letu sem se zredila 15 kg. Velika sem 166cm in imam 70 kg.
    Pri 14 letih sem že shujšala za 10 kg in so mi držale celo srednjo šolo, po maturi pa sem vzela leto pavze in zdj jih mam preveč. Ker nisem nikoli bila navajena imeti trebuha in velike riti me je to malo povozilo. Zadnji mesec pa sem se vzela v roke, saj sem enkrat gledala odajo super model in sem se zasikirala pa sem pomislna zakaj če bi js tud lohk tk dobr zgledala v kopalkah, nočem bit tk suha k manekenke k so preveč ampak da bom pa mogla bit na morju zavita v brisačo pa tud nočem=) Zato sm se začela mal športat mi ne vzame dost časa. Vsak dan hodim po 1 uro, zvečer pa rolam ( čeprav sem veliko na tleh=) delam tudi trebušnjake in me misel na kopalke in lepo postavo še bolj zažene da ne opustim svojih aktivnosti. Po enem mesecu si ne predstavljam dneva brez gibanja, me je prav malo zasvojilo.
    Na kilogramih se mi že pozna, še bolj se mi pa pozna na postavi kar me resnično veseli. Glede hrane, jem 50% manj kot prej in še zmeri se ful nažrem, in ne vem kam se dajala tolk hrane eno leto. Hrano pa zmanšujem postopoma. Pijem nesladkano kavo brez mleka in mi je bolj všeč kot prej k sm imela notr 5 vrečkic cukra in litr mleka čez=) sok mi sploh ni več dobr, ker je enostavo voda boljša. Probala sem že pred pobrteto velik diet in na koncu sm pristala na wc školjiki s svinčnikom v ustih in bruhala kar sem pojedla, namesto da bi ta čas šla na sprehod in neki nardila zase. Zdj bi probala tud kkšno dieto in z mojim novim navadam mislm da bi mi lohk uspelo zgubit 15kg, ki sem jih pridobila.
    •  
      CommentAuthorAicha

Poskusi z locevalno.
    Je nekako najmanj agresivna.
    A.
    •  
      CommentAuthorAicha

24.6. sem prosta.
    Marinolinka pisi mi na mail, da se dogovoriva.
    aicha_p@yahoo.com

A.
    • CommentAuthorjamaica
    • CommentTime24. Jun 2011

draga anonimna!

čisto slučajno sem prbrala tvojo objavo in se odločila, da ti morda malo pomagam s svojo izkušnjo glede hujšanja. lanskega oktobra sem stopila na tehtnico in ta je kazala 91,7 kg. kar nisem mogla verjeti svojim očem.. niti v sanjah si nebi mislila, da toliko tehtam. mogoče me je malo reševala moja višina, 174 cm. u glavne, vedela sem da to ne gre več. in sem začela... počasi! najprej sem začela piti po 2 litra vode na dan. ker v mojih 24 letih nisem ravno pila veliko vode, je bilo telo verjetno šokirano, in rezultati so bili hitro tu..
    bel kruh sem zamenjala z polnozrnatim (kolikor se je dalo), ker je kruh skoraj moja najljubša hrana, se mu seveda nimam namena odpovedati. parkrat na teden grem na enourni sprehod, kosilo še vedno jem normalno, poleg tega pa jem veliko sadja in zelenjave, ki ju na srečo obožujem.
    kakorkoli, do sedaj sem shujšala okoli 16kg. imam jih tam okoli 75-76.
    ampak po moje je najvažneje pri hujšanju, da ne posegaš po dijetah, ampak naj bo takšno prehranjevanje del tvojega novega življenja. razne ločevalne diete ti samo prinesejo nazaj kilograme, ki si jih izgubila in še več.
    zdaj ko je poletje, it itak paše voda, pojej veliko lubenice, paradižnika, v glavnem sezonskega sadja in zelenjave.
    sama jem tudi po 18. uri, skoraj vsak dan, ker grem bolj pozno spat.
    jaz držim pesti zate in verjamem, da ti bo uspelo. pa še enkrat: hujšaj počasi vendar zagotovo! :bigsmile:
    in to naj postane tvoj način življenja. še vedno pa lahko poješ kakšno sladkarijo!

lp, jamaica