Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

•  
      CommentAuthorulala
    • CommentTime14. Sep 2011 urejeno

marinolinka, super povedano, ko se nekaj odločiš in si to res želiš, boš našel pot..:)
    glede ločevalne, ja, to ne bo nobeno odrekanje! (btw.meni je odrekanje, da "ne smem" jesti mesa na Š dan recimo, ker pač praviloma pojem kaj mi paše in vem, da me bo na začetku zafrkavalo predvsem to..tu pa potem nastopi samokontrola..:)) bravo za tvojo mamo!! vse pohvale..obema:)
    drugač pa DKR-meni je super, ker je vsak dan sladko in ok zajtrk..tud restriktivna se mi ne zdi..tako nekako je izgledalo moje normalno prehranjevane, da sem ohranjala skor 10kg manj kot zdaj..če hočeš bit res suh in te mati narava s tem ni obdarila, je potrebno konstantno paziti (pohvale aichi) in ja, se tudi čemu odreči..kar ni nujno slabo zate in zdravje, ampak vseeno je to odrekanje, če si tisto želiš, te mami in zavestno rečeš ne zaradi drugih prioritet..
    bomo vidli zdaj z ločevalno..in le čas bo prinesel odgovor..;)
    • CommentAuthormarinolinka
    • CommentTime14. Sep 2011 urejeno

hej ulala.maš prav,vseeno je neko odrekanje će si na Š dan zaželiš mesa,in ga vseeno ne poješ. imaš prav:)to sem jaz mislila bolj za sladkarije,pa tiste čipse pa sendviče zvečer:) dieta dkr pa priznam da je to le zaradi mene same,da se mi je tako zagnusila...jaz sem jo ponavljala v nedogled,sicer tisto 3 dnevno dieto in sem imela valda 15 rund po 3 dni...takrat sem shujšala ono ful,v dveh mesecih 30 nekaj kil,ampak je vse prišlo nazaj,pa sem samo normalno začela jesti...tak da meni osebno ne diši:)zato tudi tak odgovor,seveda enemu drugemu ful paše,same pa itak vemo(ker enim meso ne diši,drug spet kruh itd...)
    tak da jaz pravim kerokoli dieto uberemo,se moramo najprej pripraviti v glavi pa videti če nam stvari odgovarjajo ter se še dodatno poučiti o tem.
    nekaj pa je res:prve tri mesece diete sem se jaz tudi včasih počutila tako-odrekanje. ampak zdaj sem se pa navadila da tako pač jem,eksperimentiram z dovoljenimi okusi,začimbami in probam stvar narediti zabavno...predstavljate si včasih ko vam bo težko, da kaj če bi bile bolne in bi mogle v nulo paziti kaj jemo?da nebi smele nobenega cukra brez tega da si pol daš inzulin ali pa kaj...temu jaz pravim pravo odrekanje(pišem glih o diabetisu za primer,ker se je na novo pojavil v družini,celo hujša oblika,tip 1)..ker vseeno če se sam odločiš da neboš neboš.in lažje je le uporabimo namesto besede odrekanje:boljša izbira:))
    ker po dieti bo na vsakem koraku treba izbirati zdrave odločitve.tudi jaz zato spoštujem in občudujem aicho saj je vzdrževanje teže še večja stvar kot samo hujšanje(celo če si bil prej fejs debel) pa tudi ko nisi več 20let star je vse težje,od hormnonov,do življenja,do manj elastične kože in vsega..
    zato se moramo čimprej naučiti sebe obvladati,da nam pozneje nebo težko.
    in bomo vse izgledale kot aicha;)))
    ulala ti se samo pridno drži,pa verjemi da če boš vztrajna se bo nekje poznalo.če ne na telesu,pa def. v njem ker boš ziher bolj zdrava.poznalo pa se bo tudi na telesu,samo zadosti dolgo treba vztrajat.
    jaz verjamem da ti bo uspelo,ker si super baba;)
    •  
      CommentAuthorulala
    • CommentTime15. Sep 2011

ja, boljša izbira je res posrečen izraz..:) imaš prav, vse se začne v glavi..zato pa disciplina, disciplina in vztrajnost..:)
    uuu, 30kg v 2 mesecih z DKR in pol vse nazaj?? :( no, DKR se meni zdi bolj primerna za vzdržavanje teže..npr. ko se nekaj časa prenajedaš, pol pa zna hitro bit kg ali 2 viška, pa nardiš cikel ali dva te DKR..to zame učinkuje, pa grem lepo 1-3 kg dol..in potem je teža vedno v nekih okvirjih..
    za dolgoročne spremembe, pa je res primernejša ločevalna oz. nasplošno je potrebno spremeniti prehranjevalne in predvsem miselne navade, kot si že velikokarat omenila in tudi dokazala..:)
    in hvala za vzpodbudo, marinolinka! :))
  1.  
    ;)

komaj čakam da vidim tvoje nove slikice..ker že stare so :winkkiss:
    drži se,itak si pridna,in ti bo vse uspelo!
    p.s.:hvala tebi:wink:
    •  
      CommentAuthorEucika
    • CommentTime18. Sep 2011

Ulala pripravljena na ju3???
    • CommentAuthorKenzooki

kaj je to DKR? velikokrat sem že zasledila, pa tudi google ne zna razčlenit tega :p
    •  
      CommentAuthorTalita

Dieta kemičnega razkroja.
    •  
      CommentAuthortehtnica

Zelo striktna dieta, a se da res veliko zgubiti z njo. Je pa težje vzdrževati. Je že boljša ločevalna, verjemi.:wink:
  2.  
    se strinjam zelo. jaz sem samo normalno začela jesti po dkr pa sem dobila vseh 30 kil nazaj takrat,pa seveda še bonus kile zraven,ker sem bila pridna v žretju.
    zame je ta dieta osebno prestroga,vsaj na dolgi rok...ker pol si tako zelo odrekaš in ko meniš da si bil priden in se lahko prekršiš, ti tudi tisti mini kos nečesa že zafrkne stvar.vsaj tako je bilo pri meni,ne rečem pa da bo tako še pri komu.
    osebno pa menim da je loč,boljša ker vseeno skoz celo dieto daš telesu tudi sladko,tudi belo moko,skratka vse od mesa,do rib,do riža in je najbolj raznolika..pa še prilagodiš sestavine sebi,pa tudi če ješ vsak š dan krompir ni panike in hujšaš. tak da..po želji.
    vseeno pa menim da je lepše hujšati z dobro in raznoliko hrano in da si rajši vzamemo več časa za dieto da lahko počasi zmanjšujemo obroke in vse, da telo ne navadimo na neko malo količino hrane in se potem celo življenje mučimo...seveda moje skromno mnenje samo.
    ve pa poslušate svoje telo in veste pri sebi kako in kaj.
    srečno,pri kerikoli dieti!!!!
    • CommentAuthorKenzooki

Ne, saj sem samo vprašala ker je bila že tolikokrat omenjena, pa nisem vedela kaj je. Že prej sploh nisem razmišljala o tem, sedaj, glede na tvoje besede pa še manj :P bom kar pri tej ostala ker mi zaenkrat precej odgovarja :) vsake toliko najdem kakšen nov recept da ne jem non stop krompirja, in je fino :)) za jutri recimo.. moram malo razmislit kaj bi, imam spet Š. pa pomoje bom kakšen riž, samo razmislit moram kaj noter ker zelenjave itak skoraj ne jem :D
  3.  
    :) hehe,vprašati se mora;)
    jaz sem samo svoje izkušnje napisala,saj veš,enemu mogoče ful ustreza in prav je tako,saj smo različni.
    ti samo sledi svoj plan,neglede kaj kdo pravi,sama se poznaš in vidiš kaj je zate dobro a ne...
    na š dan ti mogoče predlagam kak pasulj ali prebranec...iz konzerve od naturete prebrranec je super,jaz sem ga dosti jedla na š dan pa shujšala...edino tisto olje od zgoraj sem odlila...ali pa kkakšno zelenjavo ki jo imaš rada daš v rižoto..samo če je neš si malo omejena:) kake bučke?
    krompir pa itak tisoč in ena oblika...pa kaka juha od knora gre tudi v škrob.ali pa sojini polpeti,zelenjavni polpeti,polpeti iz 5ih žit(vs od hukousa) gre na š dan.
    tudi v knjigi naslednjih 90 dni je dosti teh polpetkov priporočenih.pa ni ti treba pečt,samo na pek papir,v pečico pa je to to.pa še brez olja.:)
    ali pa kake jote,repe,zelja so dovoljene na ta dan...
    recimo riž ,če imaš rada koruzo po moje laho tudi s tem zmešaš...ker je oboje škrob. jaz sem se načelo držala ločevanja ampak v isti skupini pa sem mešala.torej sem si privoščila bljakovine skup pa škrob skup itd...recimo kosilo:jajčka plus kruh plus jogurt plus solata, večerja pa solata s feta sirom in solata.
    primer samo...

drži se,pa predlagam včasih rjavi rižžž..skoraj ni razlike,je pa fejs fajn,saj ugodno vpliva na vse...pa probaš enkrat rjavi,drugič basmati itd...da ni dosadno:))))
    lahko tudi samo čebulo popražiš,vmešaš riž pa eno malo žličko l.kisle smetane,pa maš tako kremno varianto.ker je žlička mala,ni panike:)
    drži se samo naprej,uspelo ti bo,saj si not in delaš in si pridna.ko pa si priden pa so rezultati neizogibni:)
    • CommentAuthorKenzooki

tud pasulj pa tele varijante mi ne grejo :p hvala pa vseeno za trud hehe :D itak krompir delam dostikrat v konvekcijski - no pa meso tudi, in mi je zakon! feta verjetno spada pod beljakovine ne, pa mozzarela pa to..? rjavi riž pa itak skoz jem, ker mi je veliko boljši, pravtako rjave makarone.. tole z kislo smetano pa bom naslednjič probala :)
    •  
      CommentAuthortunna

meni osebno se pa zdi kisla smetana brezveze - a ni potem že boljše, če je ni? če je itak samo ena žlička? :D zakaj bi mešal, če ni treba ...

mozzarela in feta in vsi ostali siri so pa jasno da beljakovine, hehe :D
    • CommentAuthormarinolinka
    • CommentTime18. Sep 2011 urejeno

Tunna smetana je zaradi tega da se rižota lepo sprime,pa rata taka kremna. jaz tako rada jem,seveda pa odvisno od okusa. tiste žlice se ne čuti,sprime skup pa rižotko z zelenjavo...recimo jaz prepražim bučke in podušim,začinim pol umešam tisto eno žličko,pa riž ki se skuha posebej in mi pride taka kremna rižotka.
    kak komu paše, seveda, po okusu. je pa res, da boljše če je ni;)
    •  
      CommentAuthortunna

mogoče mal čebule popražiš na začetku, pred bučkami, več kot je čebule, bolj je na koncu omaka "omakasta" :D in je isti efekt, samo da ni kcal :)
    •  
      CommentAuthorulala

Eucika!!! jaaaaaaaa, jutri :) veš da sem pripravljena, ti??..odločila sem se, da bom vseeno zjutraj jedla sadje..in belo kavo..tako..pa začnimo..:)

ooo, malo kuharskih nasvetov..super :)rižoto se res da narediti na veliko načinov..da dodam še svoje..najprej popražim zelenjavo, nato dodam riž, premešam da riž postekleni, nato vse skupaj zalijem z vodo, začinim in se lepo skupaj kuha..tako ni nikoli preveč suho..bom pa poskusila tudi vajini varianti, rižote so njamiii! torek..:)
    •  
      CommentAuthorEucika
    • CommentTime19. Sep 2011

Seveda sem tudi jaz pripravljena,komaj čakam da bo kak teden ali 2 mimo. Se spomnim da se mi je nazadnje zelo hitro poznalo,mislim da mi je že po 2.sadnem dnevu Ata reku, in ko on reče je res,ker nikoli ne reče kar tako kot recimo mami.

Punce namesto rižote in krompirja lahko kdaj poskusite tudi lečo, zeleno naprimer in si jo naredite na solato,lahko jo skuhate v paradižnikovi omaki in polijete preko kuhane zelenjave,potem so tu še druge stročnice kakšne kaše pa ričet...Ali pa kuhane kumare oz. murke po domače,kjer je notri seveda krompir,ampak je majčken drugače, na isti način pa lahko pripravite bučke.
    •  
      CommentAuthorEucika

Eva babnce prvi dan! Kako vam kaj gre???? Jaz sem si za zajtrk pripravila kompot iz 2jabolk, za malico po sem pojedla 2 manjši pomaranči. Za kosilo podo pa najverjetneje piščančja prsa z brokolijem in cvetačo, za večerjo pa 1/2 kosila.

Miganja pa še danes ne bo,saj me še vedno kuha rabim energijo ker grem delat popoldne. Koliko kave pa mislite da je dobro popiti na ločevalni? Seveda navadne brez sladkorja ali mleka???
    •  
      CommentAuthorulala

Eucika, super:) jaz sem imela za zajtrk 2 nektarini in pa kavo (z 0,5dcl mleka), za malico pa banano..za kosilo si bom pa kr jajca z zelenjavo naredilaa in pa zeljno solato..tak da gre..miganja tud nič..:S
    glede kave mislim, da ni omejitve..jaz bom bila kot ponavadi..2-3 na dan..
    •  
      CommentAuthorEucika

O super danes mi bo kava prišla še posebej prav 2-3 je ravno prav.Neumesna: A bo zelo čudno če imam danes obute Ugg-ice??? Če je že pa tk mrzlo :confused:
    •  
      CommentAuthortunna

moje mnenje - bo čudno ja :D ali kot je rekla moja babica - spomladi dolgo oblečen, jeseni dolgo slečen.
    •  
      CommentAuthorAicha

Uggice laho vedno nosis ampak meni bi jih bilo skoda po dezju.
    Suri jih tudi nosi s poletnimi oblekcami.
    A.
    •  
      CommentAuthorulala
    • CommentTime21. Sep 2011 urejeno

Eucika, kje si? kako ti gre? včeraj sem po rižoti bila kr lačna..naslednji Š dan bom raje krompir..:) danes pa OH! zelo sem vesela, da grem po nekaj sladkega v trgovino..:))
    •  
      CommentAuthorEucika
    • CommentTime21. Sep 2011

Bila sem u MB ha in našla sem fitnes kamor bom zahajala ob večerih,tko sem srečna komaj čakam, gre mi pa zelo lepo. Čeprav sem ga prvi dan malo posračkala cel dan sem se lepo držala a sem bila v službi do dveh zjutraj in ko sem prišla domov sem bila tako lačna da bi lahko skupaj padla. Na kajzarco sem si vrgla solato pa dve rezini kuhane šunke pa je bila zjutraj vseeno kilo manj:bigsmile:

včeraj ko sem pa šla lahko šla spat zgodaj pa ni bilo problemov.
    •  
      CommentAuthorTalita

Včasih je potrebno potešiti preveliko lakoto. Mogoče je le koristno.
    Čestitam, da si spet izgubila na teži!

Punce, nekam pridne ste v hujšanju. Kar tako naprej!
    •  
      CommentAuthorulala
    • CommentTime21. Sep 2011 urejeno

a tako..super :) kam boš to zahajala? drugač pa saj se nisi tako prekršila, jedla si za tisti dan predvideno in glede na takratni dnevni ritem, tudi približno v času večerje..kot je pokazal tudi rezultat na tehtnici! :) bravo!
    hvala Talita, je veliko lažje, ko nas je več in ob vsej podpori! :)
    •  
      CommentAuthorAicha

Eucika pridna.Kam bos hodila?
    A.
    • CommentAuthorbrezlj
    • CommentTime23. Sep 2011

Posted By: tunnane morem sodelovati, ker pri meni ločevalna Dieta ne deluje več :D

Več? :) Ravno zato bi mogla še sodelovati, da nas seznaniš z razlogi, če jih veš ali predvidevaš seveda.
    •  
      CommentAuthorulala
    • CommentTime23. Sep 2011

tunni se je telo navadilo na takšen način prehranjevanja in ji več ne pomaga pri hujšanju..je pisala o tem v preteklih postih..:)
    •  
      CommentAuthorTalita
    • CommentTime25. Sep 2011

Tudi meni se je tako dogajalo. Potem sem začela zmanjševati obroke in je šlo.
    Torej, kakor pri kom.
  4.  
    Vsake toliko časa je treba presenetiti telo, na nekaj česar ni navajeno.
    •  
      CommentAuthorTalita

Točno tako.
  5.  
    Enako je v fitnesu. Ko se mišice navadijo na enako gibanje in enake vaje, počasi začne mišica stagnirati. Vsake toliko časa je potrebno zamenjati program.
    •  
      CommentAuthorAicha

Jaz se komaj na novega najam.
    Mitja kaj je boljse, da delam pocasi in veckrat z utezmi ali hitro in manjkrat?
    A.
  6.  
    Ja, kar počasi Aicha, se nikamor ne mudi :) Ponavadi je ravno obratno, večja teža - manj ponovitev, manjša teža več ponovitev. Večja teža in manj ponovitev je bolj za pridobivanje mišične mase, več ponovitev z manjšo težo pa bol za kurjenje. Sicer pa sedaj na začetku priporočam, da se navadiš na vse mašine, delaš lepo z normalno hitrostjo, da se naučiš pravilne gibe, vsak 3 tedne. Nato, ko boš vse to osvojila, pa začni dodajati težo. S časom boš postala močnejša, tako da bo to že samoumnevno. Delaj z malo težo, od 12-15 ponovitev. Vaja dela mojstra, na začetku pa je treba počasi začet.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime26. Sep 2011

OK hvala.
    Delam pocasi zaenkrat, za roke manj teze, za noge malo vec. Ker zmorem.
    Potem bom pa nadaljevala po obcutku.
    A.
  7.  
    Ja, kar poslušaj telo. Počasi boš daleč prišla, potem boš pa kmalu kot Hulk :)
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime29. Sep 2011

Jap.
    Tako bom misicasta.
    Samo rjava in svetleca pa ne bom.
    A.
Dodajte vaš komentar
  • Uporabniško ime Geslo
    V primeru, da še niste registrirani v forum lahko to storite tukaj (postopek je zelo kratek).
  • Formatiraj komentar kot
Tukaj lahko dodaš priponko (slike, dokumenti):