Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

•  
      CommentAuthorsandrika
    • CommentTime22. Aug 2011

Živjo punce/fantje! :beard:
    Poletje se počasi odvija h koncu...tudi mojih počitnic bo počasi konec...ker sem se oz. se že vso poletje zaradi svoje teže oz. izgleda bolj ˝skrivam˝, sem se sedaj temu odločila narediti popoln konec za vekomaj!! Stara sem namreč 18 let, velika 160cm in moja teža zadnje mesece niha od 85 do 88 kg!! zavedam se da je to mnogo preveč. Lansko leto sem med počitnicami začela s to dieto. Zdržala sem mesec in pol in iz 88kg prišla na neverjetnih 80kg! bila sem presrečna. Motivacija pa mi je upadla na morju...ko sem z dieto prenehala. :cry: kar pa še danes obžalujam :sad: . U glavnem, začeti hočem znova, pa nekako nimam prave motivacije, zato se bojim da me bo prehitro minilo... :sad: lahko svetujete kaj za boljšo motivacijo? Predvsem pa me zanima vadba v času diete... kaj priporočate? bi bilo 15 min teka, 10min sobnega kolesa, nekaj trebušnjakov in skokov s kolebnico za začetek dovolj? PROOOOOSIIIM vas za pomoč, res sem že čisto obupala nad seboj in nad svojo težo, ki me preganja že vso življenje :sad: za pomoč se že vnaprej zahvaljujem.
    Lp
  1.  
    Pozdravljena!

Lahko bi pisala kar pod temo ločevalna, ker tam veliko punc piše o tej temi. Preberi objave @marinolinke, ki ima s to dieto zelo velike uspehe! Oglej si tudi fotografije, ki so objavljene.

Za motivacijo bi ti svetoval, da se najprej vprašaš, zakaj si sploh želiš to storiti, kaj boš dosegla s tem. Najbolj pa je pomembno, da se zavedaš kaj se bo zgodilo, če tega ne boš storila. S časom bo zdravje vse slabše, pripravljenost telesa tudi - kar pa ne pelje daleč. Neprivlačnost itd. Napiši si cilje, negativne stvari na list in ga prilepi nekam, kjer ga boš vsak dan videla večkrat.

Za vadbo pa sem ti napisal v tvojo objavo, ki si jo začela - glede kolebnice.

Najbolj pa je pomembno, da se boš držala pravilne prehrane - diete.

Lp, Mitja
    • CommentAuthorini
    • CommentTime8. Sep 2011

čaw sem nova na formu! razmišljam da bi tudi jast začela z 90 dnevno presnovno dijeto. saj ne da bi bila debella ampak kakšen kilogram man pa tudi nebi škodoval, ampak bolje bi zato da vnesem en red v prehrani,in zaradi boljšega razpoloženj.ampak imam eno težavo že nekaj časa nesmem jesti nobenih mlečnih izdelkov,bele moke, ter sladic, ker imam zelo počasno prebavo kaj se lahko podam v to dijeo in kako naj potem nadomesti tisste dni ki so sladice? bi lahko takrat jedla npr. puding iz sojnega mleka in piškote iz pirine mmoke? alii pa če vi veste za kakšno pecivo bi mi zelo prov prišlo se že v naprej zahvaljujem
    •  
      CommentAuthorEucika
    • CommentTime8. Sep 2011

Inyi pozdravljena, jaz začenjam z ločevalno po 17.septembru, bom zelo vesela če boš vstrajala do takrat. Poleg tega že sedaj nisi sama. Pojdi pod temo fotoalbum in si poglej zgodbo marinolinke, ki je hujšala po ločevalni. Sama sem pred letom..... hm ja mislim da je že eno leto, z ločevalno prišla iz 68kg na 50!!!!!:crazy:

Z nobeno drugo dieto nisem niti prilezla pod 60tko!

Torej,da ti sedaj odgovorim. Mlečni izdelki niso noben problem, ker jih dejansko skoraj ni potrebno jesti.Torej B dan: sadje, potem za kosilo in večerjo izbiraš med vsem mesom,ribami vso zelenjavo(pusti domišliji prosto pot).Š dan. saj veš rižotke, krompir,stročnice,ričet,leča,kaše.... OH:pice(brez meseka in sira seveda, sama si naredim čudovito pico ti lahko potem povem recept),testenine....
    Kot sladico so nekateri si včasih privoščili tudi košček navadne pice torej lahko ješ karkoli,sojini izdelki bodo čisto super.Piškoti,ssojini jogurti, če boš imela čas lahko sama narediš kakšen kolač in podobno iz sestavin ,ki jih smeš jesti. Zagotovo je na internetu dovolj receptov za sladice brez mleka ali bele moke.Če lahko ješ jajca bi bila primerna
    sahar torta, ker je narejena le iz jajc in temne čokolade.

upam da sem bila v pomoč:tooth:
    •  
      CommentAuthorulala
    • CommentTime8. Sep 2011 urejeno

eucika, iz 68 na 50?? to je pa res uspeh, jaz sem rabla par let, da sem od tam prilezla približno do 60..:S samo, kaj potem si se nazaj zredila? kako to? kako dolgo pa si se je držala, vse 3 mesece?? res me zanima..plus recept za tvojo pico!! :) hvala ;)
    •  
      CommentAuthorEucika
    • CommentTime8. Sep 2011

Držala sem se je strogo 2 meseca in vsak dan 1ura orbitrka in 40 min pilatesa. Ja zredila sem se nazaj ampak sem dobesedno žrla.Vmes spet shujšala in spet nazaj. Skoraj vsak večer sem šla spat tako sita da mi je bilo slabo.Ker sem bila s 50kilami res suha me potem ni tako zelo motilo 10kil več, ker je bilo to včasih vredu, ampak nikoli si pa nisem pustila več kot 68 to je pa ALAREM!

PICA: za testo zmešamo polnozrnato moko z navadno belo(lahko tudi pirina ali ajdova),dodamo vodo in pecilni prašek,ščepec soli,zamesimo v testo, razvaljamo in damo v pekač za pico.

V lončku zmešamo pasiran paradižnik (muti),ketchup,malo vode,in začimbe za pico(origano,poper,rožmarin,bazilika).Vse to razporedimo po testu.Po vrhu naribamo še korenje.
    Pečemo v pečici približno 20 min.(testo si ponavadi pripravim dan prej)

Na teflonski plošči in žlički olivnega olja popečemo na kolobarje narezane bučke,jajčevce in šampinjone.Razporedimo jih po pici.Nato narežemo še malo paradižnika in skupaj z nekaj vloženimi beluši damo na pico. Posipamo z žlico drobtin. Pa dober tek. PA ŠE NASVET: ne šparat z zelenjavo!
    •  
      CommentAuthorulala
    • CommentTime8. Sep 2011

hvala eucika za recept, zveni njamiii :)
    hm..ja..problem diet je, ko se pol prenajedamo..:(..upam, da ti ponovno rata!
    •  
      CommentAuthorEucika
    • CommentTime8. Sep 2011

In odločana sem da mi bo. Problem je bil v tem da se nisem znala ustaviti pri enem dnevu prenajedanja.In to mi je sedaj uspelo.

Prej sem si vedno rekla:"Jutri pa res začnem z dieto" In ker je bil zadnji dan se je bilo treba ornk napokat ker potem 3 mesece ne bo nič. Jaja...pol je bil pa vsak dan "tazadnji"

Jaz priznam rabim take dneve!Ampak samo eden in pol basta vsaj 3 tedne!No ok 2 da ne bomo prestrogi do sebe, ampak to pride v upoštev ko bom težo vzdrževala,ne pa hujšala!
    •  
      CommentAuthorulala
    • CommentTime8. Sep 2011 urejeno

seveda ti bo, ker si vztrajna! no, zdaj vidiš kaj je šlo prej narobe..jah..ti lačni dnevi..poznam..mogoče se ti bom pridružla pri ločevanju!! ampak mučijo me zajtrki..:S ampak 50kg..mamjivo..čeprav jaz sem bila že z 52 presuha..sama glava me je bila :S ampak 55 bi bilo pa sanjsko..:)
    •  
      CommentAuthorEucika
    • CommentTime8. Sep 2011

Meni so vse prijateljice govorile da izgleda že grdo, ker imam postavo v obliki peščene ure. Moj hrbet je spominjal na hrbet kakšne anorexične manekenke, z nogami pa tako nisem bila nikoli zadovoljna.... ja pa zizike mi je pobralo čist. Hm 55 ja se strinjam. Evo pakt grema do 55 :wink: ampak počasi! Dejva si eno leto, kaj praviš?
    •  
      CommentAuthorulala
    • CommentTime8. Sep 2011

no, prijatlce so ti vsak komentirale postavo :) moje niso niti omenle, kaj šele pohvalile (edino ena je rekla, da ne bo trajalo:))..čeprav sem več mesecev dobesedno garala za to in sama hodla na fitnes, ko so ostale (vsaj 10kg pretežke) doma jedle čips..ampak, to je že druga zgodba, zgodba o ženski zavisti..ja zmenjeno!! do 55 kg..stabilnih..v enem letu, je kar realno..moram se psihično pripravit..saj nekaj dni zdržim in jem ok..pol pa se bašem..zato pa ne shujšam..:)
    •  
      CommentAuthorEucika
    • CommentTime8. Sep 2011

Draga moja saj recimo če se zmenma da imava te "black dneve" enkrat na 3 tedne bi po moje lahk shujšale vseeno. Pa zdaj to ne pomen nujno enkrat na 3 tedne ampak če se ne bo dal zdržat maš tak dan ampak pol 3 tedne mir.

Jaz sem ugotovila da res rabim take dneve da se potem spet spomnim: Ja vau in kaj imam zdaj od tega??!!! Buši buba jutri bo ena kila več pa tko hitro je mimo to zadovoljstvo ob okusu te pice,pa onih keksov pa tiste milke....

In vedi da ta kila več je samo teža hrane, kalorije se še niso pretvorile v maščobo, za to telo potrebuje 48 ur časa in v tem času morema pol pokuriti kalorije tistega dneva.
    In to je potem tisto samokaznovanje ko se zaveš da nisi šla ne u minus ne u plus ampak si na nuli :smile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime8. Sep 2011

Jaz bom imela 55 do marca :devil::devil:.
    A.
    •  
      CommentAuthortunna
    • CommentTime8. Sep 2011

jaz bom imela 55 ... nikoli :D niti si jih ne želim :) bi bla s 65 čist zadovoljna :)

včeraj ponoči sem razmišljala, da bo letos spet treba na sistematski pregled. in ni vrag da bom tisti babi smotani, ki mi je v prvem letniku rekla da sem predebela (78kg), prišla tja z normalnim itm-jem!! :D
    •  
      CommentAuthorulala
    • CommentTime8. Sep 2011

eucika, super ideja..:) kaj torej? max.5 ciklov ločevalne (20dni) oz. dokler gre, potem pa 1 t.i."black day"(najboljše na dan kakšnega praznovanja)..potem pa naprej..do 55..? :) lahko začnemo kar 17.9...to imam še nekaj dni, da se res zmotiviram..
    aicha, se pridružiš?
    tunna, te pa sodeluj, ti do 65, ostale do 55..eh ti pregledi..po možnosti ti je to rekla kakšna z itm nad 30..:)
    •  
      CommentAuthortunna
    • CommentTime8. Sep 2011

ne morem sodelovati, ker pri meni ločevalna ne deluje več :D
    •  
      CommentAuthorEucika
    • CommentTime8. Sep 2011

17.9 imamo krst tako da jaz bi 18.9 začela.
    •  
      CommentAuthorulala
    • CommentTime8. Sep 2011

tunna..saj vseeno kako..pač kar tako sodeluj, do 65, če ti bo..:)
    ok, potem pa raje 19.9., ponedeljek, nov teden..in tako :)
    •  
      CommentAuthorEucika
    • CommentTime8. Sep 2011

Zmenjeno!
    •  
      CommentAuthorulala
    • CommentTime8. Sep 2011

eucika, velja!
    • CommentAuthorini
    • CommentTime9. Sep 2011

of hvala za nasvete jast se pa še nisem čisto odločila kdaj jo bi začela najprej si moram sestavit jedilnik aha še par uprašanj naprimer študencka hrana ki jo obožujem to spada pod sadni dan? ker jast sem jo do sedaj jedla takrat ko mi je upadev cukr? in moram podnujno jest jedilno čokolado? pri b dnevu in š dnevu piše da moraš popiti neprekuhano juho ali jo mogoče lahko izpustim? in ja bojim se š dneva ker sem vsa ta leta pojedla zelo malo škroba krompirja ne jem že 10 let koruzo sem jdla kadar sem se grešila rižota pa tudi nisem jedla že od sredne šole vse kar je biv škrob sem pojedla stročji (taprvi oz mlad fižol) fižol ker so mi zdravniki rekli da škrob upočasnuje prebavo in sem se mu večinoma izogibala ali ima mogoče katera iszkušne z slabo prebavo in ali i je po tej dijeti jo uredila?
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime9. Sep 2011

Dobro si poglej jedilinik, pregelj diskusijo Locevalna dieta, preberi knjizico.
    Juho lahko izpustis.
    Malo oresckov 30g lahko pojes na sadni dan.
    A.
    •  
      CommentAuthorEucika
    • CommentTime9. Sep 2011

Jaz sem malo gledala tale jedilnik. A ni več tko da za večerjo ješ isto kot za kosilo samo pol manj???? Pa da na OH dan po večerji še obvezno košček temne čokolade (vsaj 80%kakava) če ne je nevarnost sladkorne???

Jaz sem delala tako:confused:
    •  
      CommentAuthorulala
    • CommentTime9. Sep 2011

punce, a ima katera to knjižico od rine v elektronski obliki, pa bi lahko delila link?
    eucika, kateri jedilnik si gledala? ta med Diete? ker meni je tudi čuden..koliko vem, bi naj tvoj način bila ločevalna dieta..:S
    •  
      CommentAuthorEucika
    • CommentTime9. Sep 2011

Men je tud čudn in kaj dela ta kos kruha vedno zraven na B dan???? Jaz se bom držala svojga načina ker nazadnje je ratal super :bigsmile:
    •  
      CommentAuthortunna
    • CommentTime9. Sep 2011

kos kruha je zelo pomemben del. zakaj? beljakovine ob svoji razgradnji potrebujejo (poleg same energije) celo vrsto drugih snovi - kalcij, kalij ... in če teh snovi ne zaužiješ poleg samega obroka, jih telo črpa iz zalog, ki pa so (kalcij, kalij) v kosteh. zato ženske, ki jejo samo beljakovine (south beach dieta ipd.) velikokrat fašejo osteoporozo.

tako da tisti košček kruha nič ne škodi. poleg tega pa to piše tudi v rinini knjižici - da je treba kos kruha :)
    •  
      CommentAuthorulala
    • CommentTime9. Sep 2011

knjižica?
    •  
      CommentAuthorEucika
    • CommentTime9. Sep 2011

a ni bla knjižica na mailu včasih???
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime9. Sep 2011

sladka.pregreha@gmail.com
    sladoled

Mislim, da je pravi naslov in sifra.
    •  
      CommentAuthorEucika
    • CommentTime9. Sep 2011

Je pravo oboje,samo js ne najdem knjižce gor.
    •  
      CommentAuthortunna
    • CommentTime9. Sep 2011

jaz sem jo enkrat našla na partisu nekje med zbriko nekih knjig ...
    •  
      CommentAuthorEucika
    • CommentTime9. Sep 2011

Partis !Grem kr gledat. a ve katera kak naj dobim tele DvD-je http://www.youtube.com/watch?v=lQ0ag0IUIuM
    •  
      CommentAuthorulala
    • CommentTime9. Sep 2011

ja, na partisu je..sam ok..že imam zmenjeno za link, upam da zvečer dobim..na tem mailu pa jaz tudi nisem našla..:(
    •  
      CommentAuthortunna
    • CommentTime9. Sep 2011

•  
      CommentAuthorEucika
    • CommentTime9. Sep 2011

morem met utoren inštaliran na kompu da mi tole potegne???sprašujem ker na prenoscu ga nimam
    •  
      CommentAuthortunna
    • CommentTime9. Sep 2011

jap, tole je torrent :)
    •  
      CommentAuthorEucika
    • CommentTime9. Sep 2011

ok pol pa grem na drug komp.Tunna že drugič me rešuješ glede računalniških zadev
    •  
      CommentAuthortunna
    • CommentTime9. Sep 2011

hehe ni problema :) sem vesela, da lahko pomagam ;)
    •  
      CommentAuthorEucika
    • CommentTime9. Sep 2011 urejeno

Do ju3 bo že sigurno dol potegnjen, komaj čakam da si guzo razmigam:rolling:
    •  
      CommentAuthorulala
    • CommentTime10. Sep 2011

punce..sem se s prijateljico pogovarjala..v bistvu z dvema..oba sta imeli to ločevalno dieto(imeli pred tem tud obe normalen itm,enako kot jaz..tako, da ni bilo za izgubiti nekaj 10kg), nekaj sta sicer šli dol..ampak se zredili nazaj, ko sta ponovno začeli mešati živila..hm..je res tako?..ker potem ne vem..nočem za vedno ločevat..:S
    •  
      CommentAuthortehtnica
    • CommentTime10. Sep 2011

Saj ne, da bi bila proti ločevalni, bom pa delila svojo izkušnjo z vami.
    Nanjo moraš biti tudi psihično pripravljen, ker ni tako nedožna, se mi zdi. Res je, da imam ful apetit, obroke pa moraš imeti bolj kot ne majhne, če hočeš shujšat, vsaj pri meni je bilo tako. Po končani dieti (shujšala 11,5 kg) sem začela dobesedno žret in nisem se mogla ustavit. Zredila sem se dvakrat toliko, kot sem shujšala. Je pa še nekaj res: Zdravim se za depresijo in mogoče tudi zato ta dieta ni primerna zame. Vsak zase pač ve, kaj mu odgovarja in kaj ne. Meni ločevalna ne, marsikomu pa, tako, da ne gre stvari posploševati.
    Mislim, da če ne boš žrla tako kot jaz, se ne boš zredila nazaj. Marinolinka mi bo vedno zgled, da se vse da, če se hoče. Blagor se ji zaradi njene odločnosti in trme. Ko bi jaz imela polovico tega...
    LP!
    tehtnica
    •  
      CommentAuthorulala
    • CommentTime10. Sep 2011 urejeno

tehtnica..hvala, da si delila svojo izkušnjo..ta dieta ti očitno res ne odgovarja..poskusi DKR, če si sladkosnedna, tam je sladoled vsak večer in vsak 4.dan ješ po izbiri..mogoče ti bo ok..
    saj če gre teža nazaj, ker se dejansko prenajedaš, potem je ok..problem nastane, da se rediš, čeprav greš nazaj na režim, s katerim se je teža prej vzdrževala..to me bolj skrbi..:S
    drugač pa sem odkrila ta link http://www.zdravniski-nasveti.net/?nStran=aktualno&nid=3&nov=diete Zelo se mi dopade, ker se zjutraj ne je sadje, ampak kos kruha (to bi zamenjala za 2-3 polnozrnate prepečence) in pa izpustila kis (želodec mi vseeno več pomeni kot suha rit)..ostalo je vse enako kot pri "tradicionalni" ločevalni, čeprav se ta imenuje Dieta združenih narodov(? :))..ima katera izkušnjo s to verzijo?.
    •  
      CommentAuthorEucika
    • CommentTime12. Sep 2011

Moja mami je imela to verzijo.To je bilo takrat ko je Ločevalna dieta šele odkrila Slovenijo. Shujšala je 23kil.Od tega dobila nazaj 6.Ostalih 17 pa doooolgo ne.Sedaj pa ne bi znala povedati kako je s tem ker se mi zdi da se je malo zredila ,ampak tako debela kot je bila pred zaćetkom ločevalne pa ni bila nikoli več.

Pa tudi kisa ni pila,saj ima probleme z želodcem.Sama bom imela enak način kot nazadnje.Takrat sem v 2. mesecu uvedla tudi malice odvisno od dneva. Na B dan je bil to kakšen jogurt,na OH dan kakšna polnozrnata štručka,na Š dan nisem imela malice,ker nisem vedela kaj bi bilo primerno(riževi vaflji se mi zdijo preveč kalorični).

Iskreno povedano komaj čakam da začnem z ločevalno,in prebudim svoje kuharske sposobnosti.
    •  
      CommentAuthorulala

eucika, tnx za info..jaz bom kr to imela..mi paše prepečenček veliko bolj kot sadje zjutraj, ker sem vajena zajtrkovati bolj konkretno..tako, da kava z malo mleka in prepečenec..to bo sprejemljivo..ostalo pa po programu..jaz se tudi veselim začetka..juhuuu, še malo ;)
    •  
      CommentAuthorEucika

Saj veš mora bit tko da ti ustreza ,da se boš potem lahko držala. Brazveze da se siliš 2 tedna pa pol odnehaš, če meniš da ti bo tako ustrezalo sem zelo vesela.Pa glede na to da sma istega ITM-ja (približno) bo to super experiment, tako da se malo preveri učinkovitost obeh verzij.Morda bo to zanimivo tudi za ostale punce.
    •  
      CommentAuthortehtnica

Iskreno vama želim čimveč uspeha! Držim pesti!:boogie::boogie::boogie::boogie::boogie:
    •  
      CommentAuthorulala

eucika..imaš prav..ja, bo nek eksperiment tukaj..hihi..jaz sem sicer starejša(28), tako da bo verjetno zato šlo malo počasneje..je pa tudi moja mama shujšala z ločevanjem ene 15 kg, ki jih zdaj že nekaj let drži (za zajtrk je sicer mešala in pojedla tudi kakšno sladico (občasno in le zjutraj), potem pa kosilo ločevanje, večerja pa samo kakšen jogurt..)
    tehtnica, hvala ti! :)))
    •  
      CommentAuthorEucika
    • CommentTime13. Sep 2011

Bravo mami !:cheer:
    •  
      CommentAuthorulala
    • CommentTime14. Sep 2011 urejeno

eucika..pripravljam se..komaj čakam v bistvu, da vidim kako bo..in koliko vstrajnosti je v meni pri hrani..ker sem res velik gurman, rajš imam par kg več kot da bi si odrekala, če pa že pa max 7 dni:)..všeč sem si tudi zdaj..ampaaaaak..tu gre za moč volje, to bo glavni preizkus! :)
  2.  
    jaz sem tudi velik gurman.ampak nikoli ne zamenjam več tale odsev v ogledalu za hrano.pa če je torta zlata. moj želodec je še bolj inn nisem kontejner za hrano da bi bilo treba vse not zmetati. konec koncev je res da so včasih ob enem kruhu in vodi in kakšni juhi delali cele dneve po njivah. polenili smo se absolutno in to si treba priznati sicer nismo sami krivi v celoti(ker je družba taka) ampak vseeno treba prevzeti del odgovornosti.
    jaz nevem kaj res je tak slabo po loč.jesti?ker če nekaj dolgo delaš se ti tudi okus spremeni a ne?:) babe jaz vam vsem držim pesti,samo ne smete govoriti o nekih odrekanjih. kaj da ne poješ cele čokolade je odrekanje? kaj pol oni v afriki delajo...vem da je banalen primer,ampak poleg diete same je treba se navaditi in sprejeti da to kak žremo8(oz.smo) ni normalno...in človek ni na svet prišel debel.tak je postal.samo se moramo naučiti da lahko vse jemo,samo zmerno in da to niso nobena odrekanja.na dolgi rok je edino to pravo.
    saj vem da sem glasna in da sem mlajša in je bilo lažje shujšati,ampak veste moja mami je 45 let imela ko je imela loč.dieto,skinila 25 kil v 3eh mesecih,urnik dela pa je bil od 4ih zjutraj do 18 zvečer.in je pač dala v tupervere svojo hrano in v službi(ko so vsi malice,pa pize jedli)se je držala.pa je tudi imela moža in otroka ki takrat ni pazil kaj je in je skoz čokolade domov vlekel(jaz::)) in stresa do konca,ampak ji je uspelo.će si res želiš ni izgovorov.
    in zato vam pravim da če si res želite se lahko spremenite.pa tudi če imate cel vrtec doma,pa službo. je težje,ampak se da.
    in sama dieta bi morala biti uvod v nov način prehrane.ne pa samo dieta pol pa konec...na vas pa je ali hujšate za to poletje ali za celo življenje.jaz menim da smo vsi preveč odvisni od tele hrane,nagrajujemo se z čokolado namesto s čim drugim kar je totalno narobe.upam da bomo vsi to preboleli:)jaz vem da okrevam,čakam pa me še dolga pot...ker ko celo življenje ponavljaš ene vzorce in potem spoznaš en dan kaj vse si zafrčkal,moraš prav tako vložiti ogromno časa in truda da to popraviš.ker se nismo zredili čez noč...vse to že veste,jaz samo upam da nam bo res vsem uspelo.ker vidim kako lepše je ko ženske hodijo po cesti z dvognjeno glavo ker so lepše.same sebi.in to je glavno.držite se,bodite pridne,pa loč.diieta skoraj sploh ni dieta.je eno zdravo prehranjvanje,kjer dobiš v enem tednu od beljakovin,do škorba,do ohjev in sadja.skratka vse...kakšna dieta kem.rakroja pa to se lahko skrijejo pred njo ker so fejs restriktivne.tak da ne dojemite je kot neko odrekanje,ampak uživate na tej poti ker delate dobro zase.ampak vsi vemo da pa treba najprej delati,šele nato se pozna.
    srećno!