Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

  • CommentAuthorMiia
  • CommentTime4. Sep 2011
   
  Torej...stara sem 16, velka sm 170, tehtam 61 kil...med tednom (ko je šola) pojem do 600 kcal, PROBLEM PA NASTOPI med vikendom! oz pri petku se začne! ko gremo ven s prjatli žurat in vsi vete, da alkohol nardi željo po hrani in lakoti, zato ob petkih pojem okoli 1500-2000 kcal :S to se nadaljuje vse do nedelje....zato gre ves moj trud med tednom po gobe, ker vse nadomestim med vikendom. sicer med vikendom tudi veliko telovadim, ampak useeno, ko se pa nažrem ko pujs...tudi do 3000 kcal...PROSIM pomagajte, kako naj se neham prenajedat med vikendi:SS!! HVALA <3:cry:
  •  
   CommentAuthortehtnica
  • CommentTime4. Sep 2011
   
  Pa se odreci alkoholu. A je res tako fancy, če piješ? Iz izkušenj vem, kako si lačen, ko piješ. Zato sem pa tu, ker bi rada shujšala! Alkoholu sem se odrekla že pred leti in mi ni prav nič hudo. Res pa je, da mladi drugače razmišljate, jaz pa bi ti bila lahko mama... Glede na tvoje mere si zelo vitka in se ti vikendi (še) ne poznajo. Zakaj bi se uničevala? Poskusi! LP!:wink:
  •  
   CommentAuthorEucika
  • CommentTime4. Sep 2011
   
  napij se tko da boš kozlala pa itq ne bo važn kolk poješ:rolling:
  •  
   CommentAuthorTalita
  • CommentTime4. Sep 2011
   
  :shocked:
  •  
   CommentAuthorEucika
  • CommentTime4. Sep 2011
   
  600 kcal na dan je premalo še posebej med delovnim tednom!
  •  
   CommentAuthorulala
  • CommentTime4. Sep 2011 urejeno
   
  Miia, čist v redu je tako..če bi ves teden jedla samo 600kcal, bi se ti telo navadilo na tako majhen vnos in bi se čez čas ob normalnem (kar za tvojo straost 2000kcal vsakodnevno(!) tudi je), začela rediti..tako da se ne sekiraj.. če pa se boš začela rediti (v kar dvomim), pa mogoče manj alkohola, sploh žganih pijač (ker so zelo kalorične), pa bo.. :)
  •  
   CommentAuthorAicha
  • CommentTime5. Sep 2011
   
  Miia stara si 16 let in pises kako se napijes za vikend in prenajes.
  Na dalec se izogni alkoholu, ker to ni fancy ampak je out in posledicno tudi ne bos jedla.
  Ne vem ce ves kako grdo izgleda punca, ki je pijana.
  A.
  •  
   CommentAuthorulala
  • CommentTime5. Sep 2011 urejeno
   
  socializacija mladih v sloveniji, žal, vključuje tudi kakšen bambus v soboto zvečer in pa hamburguer po tem..je to prav? ne, ni, ampak trenutno je splošno stanje še takšno..dokler je v mejah normale, brez večje vinjenosti, z vednostjo staršev, z varnim prevozom domov, potem se naredi že zelo veliko..kar je prav in narobe, pa bodo mladi morali preizkusiti na svoji koži in vsaj večina jih nekoč odraste..prepovedi odraslih pri adolescentih naredijo stvar še bolj zanimivo, začne se skrivanje, kar lahko ima resne posledice..kilogrami so tu še najmanjše zlo..(btw.miia, jaz vedno pijem vodo, ker potem lahko grem komot za volan(kar boš ti tudi kmalu, bolje se je že prej navadit:)), pa tudi naslednji dan sem kot nova, brez takšnega ali drugačnega mačka, zabavam pa se odlično, največ je itak odvisno od taprave družbe..želja po prenajedanju se pa med vikendi rada prikrade, tudi zato, če med tednom jemo premalo..;))
  •  
   CommentAuthortajga
  • CommentTime5. Sep 2011
   
  O ja, ulala, kako si to dobro povedala! Jaz tudi, kadar grem ven (če doma spijem pivo s prijatelji je drugače), voda ali sok, nič alkohola. Lahko se lepo odpelješ domov, kadar ti zapaše, kako sem sovražila tisto odvisnost od avtobusa! Groza ... Pa še naslednje jutro je vse fino, spet imaš voljo in motivacijo za karkoli, ne pa da zaradi 4 ur zvečer porabiš še en cel naslednji dan, da se spraviš k sebi ...
  •  
   CommentAuthorcarrie
  • CommentTime5. Sep 2011
   
  Torej, da še jaz pristavim svoj piskrček, ker sem bla 7 let nazaj tudi jaz stara 16 in se spomnem kako gredo take stvari :bigsmile:
  dejstvo je, da se mladi ob petkih napijejo. Mal me srček boli k jih vidim na ulici in si mislim a sem bla js tud taka? :shamed: Bila sem izredno družabna in vedno v družbi, ki je pač hodla vn in tako sem tud js ob petkih se napila. Ampak imela vedno uro ob kateri sem mogla bit doma, če je bla to pozna (ko avtobus ni več vozil) je vedno po mene prišel eden od staršev, tko da sem bla vedno pod kontrolo. Tko da nikol ni blo tok hudo, če ne bi doma "šiba pela" (hec) :bigsmile: Uglavnem...seveda je vedno po pijančevanju pasal kakšen burek, poleg tega je že alkohol dosti kaloričen. Res je, da sem imela v srednješolskih letih hudičevo srečo, da sem lahko jedla po mili volji in se me ni nič prijelo. No potem so prišla študentska leta in prvo leto v Ljubljani, kjer je tako noro k greš lahko kadarkoli se ti zljubi žurat. In to je seveda prineslo tudi odvečne kilograme. Še vedno grem na kakšno fešto (v primerjavi s prej sem pravi penzionist) in po fešti se ustavimo na bureku. Kako popravit napako? Zjutraj spijem lepo eno kavico, velikoooo vode potem pa čez dan LAHKO hrano, kakšno juhico, jogurt, sadje, čaj da se mal želodček pomiri in pa treba se je upret mačku in it tečt pa je.
  Predvsem pa je treba v glavi pošlihtat kar se prenajedanja tiče, drugače ti nič ne pomaga. Verjemi, vem ker sem se s tem spopadala in dokler ne nardi tisti klik... ko maš željo po hrani (nezdravi) se spomni ali hamburger ali super postavca? ali pica ali tiste lepe hlače, ki bodo tako dobro zgledale na lepi postavi? pa hitro ugotoviš kaj je bolj vredno :wink:
  •  
   CommentAuthormitja.drame
  • CommentTime5. Sep 2011 urejeno
   
  @Miia - Alkohol je problem. Kot so ti svetovale ostale uporabnice foruma, prenehaj z alkoholom. Jaz hodim občasno ven s prijatelji, nikoli ne vozim, pa vseeno pijem vodo. Tudi, če ostali pijejo alkohol. V tem ni nič dobrega. Sploh pa naslednji dan, ko se ti telo čisti. Alkohol je eden izmed največjih strupov za naše telo. S tem si uničuješ zdravje. Pa tudi malce več bi lahko jedla med tednom. 600 kalorij dnevno je zelo malo. S pravilno prehrano bi lahko pojedla več.
  •  
   CommentAuthorulala
  • CommentTime5. Sep 2011
   
  tunna, hvala :)in carrie, se strinjam.. sam da smo prišle do tega, smo dale kakšno prekrokano noč tud skozi, a ne :) saj, slej kot prej, vsak spozna kaj mu paše, ampak to so občutljiva leta in se mi zdi najslabše, da se obsoja in kritizira (pravila in sankcije itak postavljajo starši)..saj vem, da dobronamerno, ampak vedno je potrebno gledati širše in z neko mero senzibilnosti, madonca, saj smo pa vsi bili stari 16 :) in problem je marsikaj, tudi obsedenost z videzom..
  • CommentAuthormaria3471
  • CommentTime5. Apr 2014
   
Dodajte vaš komentar
 • Uporabniško ime Geslo
  V primeru, da še niste registrirani v forum lahko to storite tukaj (postopek je zelo kratek).
 • Formatiraj komentar kot
Tukaj lahko dodaš priponko (slike, dokumenti):