Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthordietetko
    • CommentTime12. Sep 2011

Pozdravljene!

Če želite informacije o zdravem hujšanju oz zdravem načinu prehranjevanja vam z veseljem odgovorim. Sem absolventka študijskega programa prehransko svetovanje-dietetika. Trenutno pišem diplomo z naslovom Poučenost staršev o pravilni prehrani otrok v prvem letu starosti. Ponujam vam prehranske posvete na področju prekomerne telesne teže in klinične prehrane (sladkorna bolezen....). V oktobru bom tudi organizirala v Sežani in Kopru dvourni seminar z naslovom Zakaj shujševalne diete redijo?. Več informacij na saragomizelj@dietetko.com ali www.dietetko.com.

Lep dan še naprej!
    •  
      CommentAuthorAicha

Hvala za prijazno pomoc.
    Dve pripombi:
    -tukaj smo bolj na brezplacni pomoci in forum je neprofiten
    - zakaj so pri dnevniku (niste edini) obroki razdeljeni v: zajtrk, malica...
    Kaj se dogaja z osebami, ki delajo ponoci in ne zauzijejo dop. in pop. malice?
    A.
    • CommentAuthordietetko

V dnevniku kjer se zapisuje kako se prehranjujete, ki ga dobim v analizo je prostor za pisanje živil, količin in ure in ni razčlenjeno na malice, kosila... ravno zato, da sami zapišete kdaj, kaj in koliko. Nimam edina takega dnevnika, ker je tak kot je, svetovno priznan in ga uporabljajo dietetiki in klinični dietetiki po vsem svetu.

Lp
    •  
      CommentAuthorAicha

No jaz sem videla
    zajtrk
    dop. malica
    kosilo
    pop. malica
    vecerja

na vasi spletni strani.
    Zelim vam veliko uspeha, izbrali ste zelo zanimov poklic.
    A.
    • CommentAuthordietetko

Ravno zaradi takih in podobnih reči so individualna svetovanja z izdelavo individualnih prehranskih načrtov najuspešnejši način učenja zdravega načina prehranjevanja.
    Hvala za lepe želje in tudi vam želim obilo uspeha!
    Lp
    Sara
  1.  
    Hvala za pomoč.
  2.  
    Mene je pa ZELO ZMOTIL tvoj stavek dietetko...ker kot študent dietetike dvomim da je pravilno reči da diete redijo.
    DIETE NE REDIJO.ZREDIJO SE LJUDJE KI PO DIETI NAZAJ ŽREJO...DIETA PA JE LAHKO in je beseda za način prehranjevanja ali pa reduciran način prehranjevanja namenjen izgubi teže...
    sorry za pametovanje ampak me ful razpizdi ko nekdo reče da se boš po dieti zredil...če je bila dieta uvod v nov način prehranjevanja se neboš zredil.
    in dieta mora biti najprej v glavi,šele nato na krožniku....tisti ki vejo zakaj so na dieti in kaj bo po dieti nemoreš reči da jih bo dieta zredila.
    ker vem pri sebi da je teh 8 mesecev ko sem bila na dieti bilo moj najbolj zdravo prehranjevanje kar sem imela v življenju.
    IN NOBENA DIETA NE REDI...LJUDJE PO DIETI MISLIJO DA LAHKO NAZAJ ŽREJO in se ne držijo novih prehranjevalnih navad,...
    jaz menim da bi bilo bolj pomembno ljudi ozaveščati da tistih 30 kil se ni nabralo ker radi žrejo in ker diete redijo ampak ker imajo ČUSTVENE PROBLEME ki jih zdravijo s hrano oz. se z njo drogirajo.in to je dosti večja težava.....
    se opravičujem da sem tak osebno vzela ampak vseeno mislim da je pri večini ljudi dieta neuspešna oz.se po njej zredijo ker niso pripravljeni se spremeniti do konca...pozdravili bi le posledico-kile in salo,glavne razloge-glavo,pa ne...in tako je to bilo tudi pri meni v preteklosti.
    sedaj sem pa z dieto shujšala 42 kil in dvomim da se bom nazaj zredila če bom jedla po pameti in dnevnik prehrane in vse...zredila bi se le,če bi žrla nazaj.ampak:been there,done that,no more!;)
    (doštudirala v izoli? tam je edini program za nutricionista? )
    •  
      CommentAuthorEucika
    • CommentTime15. Sep 2011

dietetko 0: 1marinolinka
    :cheer::cheer::cheer::cheer::cheer::cheer::cheer:
    mene tud ista stvar razp....
  3.  
    Diete redijo zato, ker po dieti ljudje preidejo na star način prehranjevanja. Če bi ostali na dieti, oz. bi jedli podobno kot narekuje dieta, potem bi ljudje imeli veliko več usppešnih rezultatov. Marinolinka, lepo si to opisala! Bravo :) Sedaj pa kar naprej tako kot si počela do sedaj, ker si dosegla res ogromen in hvale vreden rezultat! Vse je v pravilni prehrani in glavi, tako kot si napisala. Sam lahko včasih pojem ogromno obrokov v enem dnevu, ampak potem tisto hrano tudi pokurim z različnimi aktivnostmi. Jem pa tako hrano, ki je zdrava in ne "junk" hrane kot ostali, ki so leni in se jim ne da vzeti 5 minut, da naredijo kakovosten obrok.
    •  
      CommentAuthortehtnica
    • CommentTime18. Sep 2011

Tudi jaz ne jem junk hrane, niti je nikoli nisem. To je sama mast in kup nepotrebnih kalorij. Potem si pa nabiješ holesterol, pa jetra se ti zamastijo..... Uporabljam samo olje, masti pač ne. In ugotavljam, da se stvari obračajo na bolje. Sicer počasneje, kot bi jaz želela, ki sem preveč nestrpna, pa vendar. Go go go!:boogie::boogie::boogie:
    •  
      CommentAuthortunna

jaz tudi sicer načeloma ne jem junk hrane, ampak ko me pa prime, potem je pa joj ... da bi jo tako vsak dan jedla, nikakor. ampak pride pa dan, ko sem pa samo na tej hrani. kot npr. zadnjih par dni - rezultat je seveda temu primeren.
    •  
      CommentAuthorAicha

Jaz ne morem pomisliti na to, da bi spravila po grlu hamburger.
    Mogoce kaksen krompircek in pa sladoled magnum, ki je cista poezija.
    A.
    •  
      CommentAuthorTalita

Jaz pa sem spekla danes skutin zavitek in se kar izogibam kuhinje.
    Ne mislim pojesti niti grižljaja.
  4.  
    jaz pa menim talita da moraš pojesti košček:)saj si ga pa spekla:)ampak košček:)
    sama menim da si treba tu pa tam privoščiti,recimo čez teden ne ješ sladic,za vikend pa si dovoliš eno kosilo po izbiri(ali sobota ali nedelja).to mislim da mešaš če že moreš(meni se skoraj nič nemešanega ne lušta več:)edino kaka mesna lazanja,pa še to redko)pa eno porcijo sladic.ampak ko ješ sladice jih ješ kot obrok in si lahko privoščiš komot dva kosa torte,peciva karkoli...ampak da ostaneš pri teh kosih,..:)
    glede junk fooda pa:pizo si doma lahko nardim stokrat boljšo:)za testenine imamo tisoč in eno zdravo polivko,brez mesa, kebab si tudi doma lahko nardiš,lepo koščke mesa spečeš pa začiniš,pa nardiš jogurtovo omako z začimbami(paprika rdeča,čebula,kajenski poper),zraven solata pa kruh,pa je kebab:)isto hamburger isto vse...doma nardiš in z užitkom poješ ker veš da so čevapi v olj.olju spečeni in da ni toliko masti, več da jogurt lahki in podobono...
    junk food celega sveta lahko nardimo doma v zdravi različici...problem je ker se marsikomu neda priti domov,pripravljati hrano,nakupiti vse itd...in je lažje kaj slabega pojest...ampak ne smemo se poleniti!!!ker je kuhanje zabavno:)pa stokrat boljši okus ima moj homemade zdravi burger stoposto:)ker pri šiptarju me je skoz strah kaj je not...sanjam pol o žlicah olja:)
    nič ne de,če se bomo potrudili pa male spremebe uvajali,bomo čez čas dosegli veliko...malo po malo,pa sploh nevemo kdaj.samo enkrat smo tam.
    uspelo nam bo,samo ne smemo zaspati:)

jaz sem si letos zadala,da čez zimo še bolj stisnem,da bom spomladi rady to go:)ne pa kot lani,ko sem cela depresivka sanjarila o kratkih hlačah:)
    uspelo nam bo,trma trma pa bo!!!!:)
    lp
    •  
      CommentAuthortehtnica

Se strinjam s tabo, Marinolinka! Že dolgo nisem imela takega zagona!:boogie::boogie::boogie:
  5.  
    a ne da se da:)))) ohrani ga še naprej,ko pa pade cuker,pa brž na forum:))))
    zagon pa imaš ker si pridna in je v telesu že sprememba od znotraj..počakaj samo da se bo še na zunaj poznalo pa si zmagala;)
    •  
      CommentAuthortehtnica

:cheer::cheer::cheer::crazy::crazy::crazy:
  6.  
    @Talita - dobro, da ne maram skute! :D
    •  
      CommentAuthorTalita
    • CommentTime19. Sep 2011

Hehe, Mitja!
    Še imam pol pladnja. Nekaj kosov sem nesla mami in sestri, nekaj pa jih je mož zmazal.
    A po pravici povem, da sem se obvladala in nisem jedla. Pridna! Se moram pohvaliti.
  7.  
    PRIDNAAAA!!!:):cheer:
    •  
      CommentAuthortehtnica
    • CommentTime19. Sep 2011

:clap::clap::clap:
    • CommentAuthordietetko
    • CommentTime21. Sep 2011

Ime dietetko kot izpeljava iz dietetika, kar je veda o prahrani in zdravem načinu prehranjevanja. In ne izpeljava iz diete. Sicer pa klasičen pomen diete (ne jej oh, ne jej po 7 uri...)ni enakovredno pomenu diete v dietetiki.

Pa še razlaga....diete niso uspešne, ker prinesejo le začasne rezultate, ne da bi se v resnici spopadle s prikritimi vedenjskimi navadami, ki človeka pripeljejo do težav s težo in zato po končani dieti, ki seveda zaradi raznoraznih restrikcij ne more bit "vseživljenjska", začnemo s prehranjevanjem, kot pred dieto. In zato se kilogrami vrnejo...Nikoli nisem rekla da diete redijo..ampak da ne odpravijo težav...
    Seminar pa je s tem naslovom, ker je na koncu rezultat vseh diet vrnitev kilogramov...Tisto o čemer nekatere pišete pa ni dieta ampak sprememba prehranjevalnih navad oz stila. In to ne gre inačiti. To bom tudi v seminarju razlagala. Kako se spremeni prehranjevalne navade in katere.
    Ne vem zakaj se nekateri razburjate...želim samo promovirat zdravje brez prodaje kakršnih koli zelišč ali drugega...Zgolj podajanje dejstev. Ker, če bi vsi že toliko vedeli kot mislijo da vejo..potem nebi imeli debelosti in posledično kroničnonenalezlijiv bolezni.
    Upam, da sem vam odgovorila na vprašanja.
    Ja doštudirala pa v Izoli.
    nutricionist ni enako dietetik!
    Brez zamere
    Lep in uspešen dan še naprej
    Lp
    •  
      CommentAuthorAicha

Upam, da bos boljsa kot nasa dieteticarka v sluzbi, ki pise taksne diete, da se mi smilijo
    tisti, ki morajo jesti taksno hrano.
    Ker vem, da bi lahko jedli boljse, ce bi zenska uporabila vsaj znanje iz kaksnih knjig in se potrudila,
    ce ze sama nima pojma.
    Npr. pri brez glutenski dieti je samo koruzen kruh, trd kot kamen, ali pa samo iz BG moke cel pockast, ker je tako vlazen.
    Pa se tako dober kruh lahko naredi ce uporabis domisljijo.

Tema seminarja bo verjetno zelo zanimiva.
    Ce bos kdaj imela seminar v MB pa e bo se za kaksne licencne tocke, pa javi.
    A.
    • CommentAuthordietetko

Hvala za lepe želje. Seveda se da tudi brez glutena narediti dobre jedilnike. Potrebena je domišljija in seveda izkušnje.

Če bom imela v Mb pa sporočim.
    Lep pozdrav
    •  
      CommentAuthorAicha

Velja.
    A.
    • CommentAuthorbrezlj
    • CommentTime30. Sep 2011

Marolinka, res zelo dobro napisano. V veliko prispevkih na tem forumu je tako, da sodelujoči pišajo, da pač ne jejo veliko, da lahko na hitro izgubijo kilograme. Ampak potem pride po 2-3 mesecih do hudega spoznanja: imam še več kilogramov kot pred začetkom diete. Vendar pa, vsi ki imamo vsaj malo trezno glavo točno vemo, da taka dieta ne bo uspešna. Dieta mora namreč postati način življenja in ne sme biti le nekajmesečni projekt. To mora namreč človeku postati neka rutina. Zato je še toliko bolje, da najdemo dieto, ki nam je všeč oz. se znamo v življenju zadržati pred prehranjevanjem nezdrave prehrane.
Dodajte vaš komentar
  • Uporabniško ime Geslo
    V primeru, da še niste registrirani v forum lahko to storite tukaj (postopek je zelo kratek).
  • Formatiraj komentar kot
Tukaj lahko dodaš priponko (slike, dokumenti):