Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

1.  
    Stara sem 13 velika 170 in tehtam 80 kg to je prkomerna teža za vsaj 20 kg . Probala sem shujšati že z veliko dietami knjigami pa nič se me ne prime no za 1 tedem maksimalno 2 izgubim par kil pa jih mam čez dva tedna spet tolk za to prosim za pomoč kako shujšati in za nasvete kako se najlažje spraviti ven na gibanje.:neutral:

Hvala za odgovore že v naprej :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthortehtnica
    • CommentTime16. Sep 2011

Lepo pozdravljena!
    Moje mnenje je:
    - vsaj 5 manjših obrokov na dan
    - izogibaj se slanih prigrizkov, mastne in ocvrte hrane, Mc`Donaldsu
    - zelo pomembno je vsakodnevno gibanje

Če boš to upoštevala, bo že veliko. Diete niso zate, ker še rasteš, skratka, premlada si za to. Najprej pa pri sebi razčisti, zakaj si želiš shujšati. Če si nečesa resnično želiš, boš tudi dosegel svoj cilj, moral pa se boš ZELO potruditi.
    Upam, da sem ti kaj pomagala. Oglasi se še kaj, pa lep pozdrav!
    tehtnica
  2.  
    Tehtnica ti je zelo lepo napisala!
    •  
      CommentAuthortehtnica
    • CommentTime18. Sep 2011

Hvala! Pa še to: Od začetka sem se morala prav prisilit h gibanju, potem pa mi je prešlo v navado in zdaj mi je v veliko veselje!:bigsmile:
  3.  
    Tudi sam zelo rad gibam, ne morem brez tega :)
    • CommentAuthormasie
    • CommentTime22. Sep 2011

stara sem 12 let vlka 170 cm tžka pa 80 :sad: no u glavnem mam en hud problem sm ni pomembn rada bi shujala najman
    10 pa največ 20 kg zaj pa nevem za nobeno dieto tako ko je zihr a mi lah do pomaga??:sad::sad::sad::sad::sad:

lp :bigsmile:
    • CommentAuthorKenzooki
    • CommentTime23. Sep 2011

OMG, oprosti, ampak najprej odrasti. ne moreš se pri 12ih obremenjevat s težo, ko imaš pa še 3 leta do konca OSNOVNE šole, kam gre ta svet?? Oprosti še enkrat, nisem mislila nič slabega, ampak pri teh letih je to ena zadnjih stvari s katerimi bi se najstniki morali obremenjevati...
    •  
      CommentAuthorulala
    • CommentTime23. Sep 2011 urejeno

@piki skos xD in @masie..že tehtnica je lepo razložila..tudi jaz priporočam, da črtata sladkarije, hitro hrano(hamburgerji, pomfri, pice), sladke sokove in gazirane pijače. Nato si določita en dan v tednu, ko bosta za kosilo lahko pojedli nekaj iz "prepovedanega"seznama..;) kdaj pa kdaj probajta tudi ločevati...tudi za to si določita en dan v tednu in npr. za kosilo pojejta krompir in solato, meso in zelenjavo pa prihranita za zvečer..drugače pa v prehrano vnesita veliko sadja, zelenjave, vode, jogurtov (najboljše navadnih, noter si pa narežeš sveže sadje, dodaš kosmiče..), polnozrnat kruh, pusto meso..in seveda gibanje, gibanje..vzemita si uro na dan in pojdita na sprehod, vozita se s kolesom, doma naredita nekaj počepov in drugih vaj..ena ura tv in računalnika manj bo naredila velikooo..;) bosta videli, da bodo kg kar kopneli in počutili se bosta super..želim vama veliko uspeha! :)

@Kenzooki..splošne družbene smernice so naravnane tako, da mladi že zelo zgodaj vstopajo v svet potrošništva, ki vsiljuje tudi lepotne ideale, po drugi strani pa konstanto oglašujejo nezdravo hrano..glede na to, da smo v informacijski dobi, otroci tudi veliko, veliko preveč časa preživijo na ritkah pred ekrani in ne v naravi, tudi prehrana je zelo kalorična in se toliko niti približno ne porabi..poleg tega se pa vitkost promovira na vsakem koraku..k prekomerni teži lahko prispevajo tudi različna psihološka stanja posameznika..zato je žal veliko pretežkih otrok(in tudi odraslih)..toliko zelooo na grobo, upam, da razumeš..je dobro malo premisliti, preden se začne obsojati, četudi ni mišljeno slabo, ker gre za precej kompleksne in občutljive zadeve..biti odrasel pa je tudi lahko precej relativno, a ne..pa brez zamere..;)lp
    •  
      CommentAuthorTalita
    • CommentTime23. Sep 2011 urejeno

Če je za otrokovo zdravje potrebno, da shujša, lahko to samo po zdravnikovem nadzoru.
    Nikakršnih drastičnih diet, samo dieto, ki mu jo predpiše zdravnik.
    Otrok pri 12-ih letih še raste in se razvija.
    Kar tako kakršnakoli dieta lahko ogrozi otrokov razvoj, kar bi kasneje obžaloval.

Zato, Masie, pojdi do svojega pediatra in se pomenita o tvoji želji, da shujšaš.
    Zdravnik ti bo zagotovo dobro svetoval.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime23. Sep 2011

Danasnji otroci (iz foruma pro ana): stara sem 12 let in moja najvecja zelja je, da bi imela ano.
    Nekako tako.
    Kultura hranjenja se zacne doma in v vrtcu ze v zgodnjem otrostvu.
    Ce je to sfizeno potem se nadaljuje vzorec v motnjah hranjenja vse zivljenje.
    A.
  4.  
    Ja, to je res problem. Jaz kot mladenič nisem nikoli razmišljal o tem, niti o fitnesu, ker so mi odsvetovali zaradi rasti in razvoja.
    • CommentAuthorbrezlj
    • CommentTime30. Sep 2011

Da bo hujšanje uspešno, predlagam gibanje, če se težko giblješ pa ti predlagam, da si doma omislite kakšnega psa, ki prisili k sprehodom. Drugače pa predlagam v tej starosti podobno kot prejšnji pisci: črtanje sladkarij in mastne hrane. Ostalo telo, ki se še razvija potrebuje. Če so zelo velike porcije hrane, pa se mora seveda zmanjšati tudi količina zaužite hrane.
Dodajte vaš komentar
  • Uporabniško ime Geslo
    V primeru, da še niste registrirani v forum lahko to storite tukaj (postopek je zelo kratek).
  • Formatiraj komentar kot
Tukaj lahko dodaš priponko (slike, dokumenti):