Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthorAna1989
    • CommentTime22. Sep 2011

Pozdravljeni,

čeprav nikoli nisem bila pristašica kakršnih koli hitrih in nezdravih diet, sem nekaj dni nazaj na spletu zasledila doslej meni še neznano Atiknsovo dieto, ki naj bi obljubljala odlične rezultate. Atkinsova dieta temelji na uživanju mesa in zelenjave ter skoraj popolnoma izključuje uživanje OH.
    Zanima me, če ima kateri od vas tukaj izkušnje s to dieto, kakšni so rezultati ipd.?

Za vse odgovore se zahvaljujem,
    Ana
    •  
      CommentAuthorAicha

Ana mislim, da nima nobena na forumu izkusenj.
    Moja sodelavka je hujsala po Montignacu in je shujsala od marca 20 kg.
    Atkinsonova je po moje dobra odskocna deska ce imas za izgubiti dosti kg.
    Ne gre pa, da v zivljenju ne jes OH.
    Naceloma moras na 7 dni pojesti OH, ker ne bos imela energije.
    Jaz ne bi poskusila.
    A.
    • CommentAuthorAna1989

Aicha, najlepša ti hvala za tvoj odgovor. Malo sem prečekirala tudi dieto po Montignacu, za katero tudi prvič slišim.
    Sama sem na Atkinsovi dieti od tega ponedeljka, torej že štiri dni, a moram priznati, da ni prišlo do obljubljenih razultatov. Za poskus jo bom držala še dober teden (če mi bo uspelo), potem pa raje zdravo in uravnoteženo prehranjevanje naprej. Res pa je, da se že zdaj počutim zelo brez moči, bolj kot kakšne testenine, riž ipd. OH mi manjka sadje in jogurt, priznam.
    Hvala ti še enkrat!
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime23. Sep 2011

Nekaj koristnih nasvetov lahko najdes na
    http://www.the-xtreme.com/index.php?PHPSESSID=bcgq40d4gjcrd5lgpjh1eh4hp6&

pod zavihkom na desni: Prehranske strategije.
    Sploh kako je z uzivanjem samo B in malo OH.
    A.
    • CommentAuthorAna1989
    • CommentTime23. Sep 2011

Aicha, hvala ti!! :)
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime24. Sep 2011

Malenkost.
    A.
  1.  
    Ana, zmeraj opazuj telo kako se odziva. Če se počutiš utrujeno oz. čutiš "negativno počutje" verjetno ne paše tvojemu telesu. Boš videla čez par dni kako in kaj. Sicer pa nikoli z glavo skozi zid. Zdravje je najbolj pomembno.
    • CommentAuthorAna1989
    • CommentTime26. Sep 2011

@mitja.drame, hvala za nasvet. Nisem čisto prepričana, kaj je krivo za moje ne-tako-dobro počutje. Možno, da prazna luna, ki se bliža. Drugače pa bom probala na tej dieti ostat še vsaj dva tedna, čeprav do zdaj obljubljeni rezultati še niso prišli. Imaš morda kak nasvet zame, ko preneham s to Atkinsovo dieto, katera bi bila dobra zame? Veliko sem razmišljala o ločevalni dieti.. Kaj misliš?
    •  
      CommentAuthorAicha

Locevalna, ker vnese nek red v prehrano.
    Potem pa vzdrzevanje, lahko dozivljensko.A.
    • CommentAuthorAna1989

Ojej, doživljensko zveni meni zelo zastrašujoče.. Rada bi jedla spet čokoladno torto in smetano kolikor si želim, ne da bi imela pri tem slabo vest (seveda ne vsak dan, ampak nekega dne en dan pa si to želim!!). Ojej jaz sem res odvisnik od hrane :/
    Kljub temu pa se ti zahvaljujem za nasvet, tudi sama mislim da bi ločevalna dieta bila zelo primerna zame.
  2.  
    glej ana tak pač je:prej se sprijazniš da nisi ena od tistih ki lahko žrejo vse pa se jim ne pozna,lažje in boljše zate:)
    žal je tak da eni lahko,me pa ne:(( ampak ko se enkrat navadiš neboš niti imela želje pojesti toliko čokolade.dovolj ti bo malo.verjemi mi,jaz si nisem znala dneva predtsavljati brez milke...zdaj skoraj nevem več kaj je to:)
    in glej ko enkrat reciimo shujšaš lahko preprosti držiš kile:moj plan je recimo tak:od pon.do petka jem po loč.,zajtrk ostaja sadje(meni paše ker nisem jedec zjutraj ampak zvečer)potem pa za vikend lahko poješ kako kosilo po želji ter en obrok sladic..saj ni tak hudo a ne.vsak dan pa tudi sladkarije ni zdravo jesti:)
    vseživljensko se mogoče čuje strAAŠNO ampak to zato ker smo taka družba in resnično v trgovinah vidiš junk food na vseh straneh.ampak za svoje dobro se moramo naučiti na novo jesti,izolirati te stvari in misliti z glavo.gre za odločitve na dnevni ravni,ko vsakič ko daš kaj v usta premisliš o tem.in če izbereš zdravo zadevo namesto slabe se ti obrestuje.meni recimo so prej dišale samo sladkarije,zdaj pa uživam v vsej hrani.
    ko osvojiš mentaliteto in se sprijazniš da bo treba odplačat dolge:)vse gre:)
    držim vam pesti,vedite pa da bo treba čedalje bolj paziti pri hrani ker kaj vse nam ponujajo-to so čuda.saj je družbi namen da smo debeli in da kupujemo,kupujemo in zbolimo in podpremo farmACIJO s tabletami proti holesterolu(primer samo)itd...tako da pamet in zdravje vzammimo v svoje roke.vse pa se začne in velikokrat konča pri hrani.
    primer:v roku dveh tednov je moj bratranec ki je diabetik tipa 1,zmanjšal doze inzulina na polovico in to samo z dieto oz.zdravo hrano..zamislimo se in se potrudimo ne samo za izgled,temveč za zdravje.ker mi vidimo samo salo,kaj pa je odznotraj v telesu,pa je dosti hujše kot na zunaj.
    držite se,poskrbimo zase,in bo vse dobro.in nikamor ne hitite.nismo na šprintu ampak na maratonu:):bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime27. Sep 2011

Ana nic ni narobe, da si tu pa tam privoscis cokoladno torto ampak to naj bo izjema.
    Ker nima smisla, da se najprej trudis, potem pa se vrnes v stare tire.
    A.
  3.  
    @Ana - Oprosti, ker nisem takoj odpisal. Sem bil preveč zaposlen. Ja, ločevalna bi bila super. Tukaj ima veliko deklet izkušnje z njo, zato ti bodo lahko veliko pomagale in svetovale. Drugače sam nisem na dieti, ampak se držim načina življenja. Enkrat ko se navadiš, ko veš kaj je dobro za tvoje telo, ti to ni problem ampak pozitivna izkušnja. Rad živim zdravo. Sicer pa če boš jedla zdravo, pravilno in vmes tudi gibala - boš lahko kdaj pojedla kakšen kos čokoladne torte itd. Zaradi ostalih stvari se ti ne bo poznala. Ampak po pameti in brez pretiravanja. Drži se nekaj pravil in to je to. Kot je omenila Marinolinka, zdravje prihaja od znotraj in ga bolj težko meriš navzven. Tudi, če boš recimo vitka, to ne pomeni da imaš zdravo kri itd. Veliko je odvisno od prehrane in gibanja. Jaz sladkarij sploh ne potrebujem. Če res kdo je čokolado, bom mogoče vzel 1 košček in imam dovolj, pa še to zelo zelo redko. Sadje mi zadovolji apetite po sladkorju.
    • CommentAuthorAna1989
    • CommentTime30. Sep 2011

Draga Marinolinka, hvala za vse tvoje nasvete in besede. Prav imaš, morala se bom sprijaznit s tem, da bom morala celo življenje pazit na to, kaj in koliko bom pojedla. Ker zame namreč to ni prva dieta, imam velik strah, da se bom spet zredila nazaj, da bom prešla na stare navade, čeprav tokrat je zelo drugače kot je bilo pri prejšnjih dietah. Počutim se bolj odraslo in odgovorno za svoje telo, več vem o zdravi prehrani, telovadbi.. Kar si napisala o vseh reklamah s hitro prehrano, se popolnoma strinjam. Tudi sama sem mnenja, da se gre prehrambeni industriji za zaslužek, niti malo za zdravje človeka.. Ja, okus je res dober in te zasvoji, ne moreš nehat, zboliš, potem kupuješ tablete, farmacija službi.. Začaran krog, tako kot si napisala. Ja, prehranjevanje je doživljenjski maraton, zelo dobro si to napisala!!

Za konec bi ti rada napisala še to, da sem videla tvoje fotografije tukaj na forumu. Ne me razumet narobe, tudi drugi tukaj so moji vzorniki in imam veliko spoštovanje do njih, kako se borijo dan za dnem in kako jim s trdo voljo uspe priti do cilja. Ti pa si mi še posebna vzornica, morda ker sva istih let. Res te občudujem, tvojo voljo in vztrajnost! Želim si, da bom nekega dne lahko tudi jaz nekomu takšna vzornica, kot si ti meni!
    • CommentAuthorAna1989

Dragi mitja.mare, prav tako tudi tebi hvala za vse besede in nasvete! Zelo sem vesela, da si tukaj kljub temu, da sam nisi na dieti in nam deliš svoje nasvete in mnenja. Hvala ti!
    • CommentAuthorAna1989

Še nekaj besed za "dnevnik" Atkinsove diete, modra bo koga zanimalo :)

Danes je minil 11 dan, odkar sem na Atkinsovi dieti. Če je žvečenje žvečilnih dovoljeno (tega nisem nikjer zasledila?!), potem se diete držim 100-odstotno. Razen danes, ko sem se čisto spozabila, da sem na tej dieti in odprla plastenko vode z okusom in spila dva požirka. Hvalabogu se je potem v glavi sprožil alarm in plastenko sem takoj vrgla v najbližji koš, ki mi je bil na dosegu roke. :-)
    Ob začetku te diete sem imela 84.1 kg, danes zjutraj sem tehtala 79.2kg. Zasledila sem, da sta prva dva tedna nekako !uvod" v dieto, šele nato se maščoba začne topit, takšna naj bi bila reakcija telesa. Ker sem sama drugače zelo skeptična glede teh hitrih diet in prej še nikoli nisem nobene preizkusila, bi rada to dieto držala še cel oktober, se pravi še nekje 4 tedne. Zanima me, če je to res šudežna dieta s katero mi bo uspelo izgibiti vsaj še 9kg.
    Do zdaj sem meso, ribe in zelenjavo dobro kombinirala, uspelo mi je zdržati. Pojem veliko zelene solate s svežim paradižnikom, pečenega piščanca, tune iz kozerv (z raznimi omakami ali samo v lastnem soku), pripravim si trdo kuhana ali umešana jajca s slanino ali brez, včasih sem jedla klobase in salame z ajvarjem (ogromno ajvara). Zelo rada si skuham brokoli ter porovo ali paradižnikovo juho. Svežo kolerabo jem vedno, pijem pa veliko čajev, vode, dvakrat tudi črno kavo - espresso, ko pa je največja kriza po sladkem, kar tako pojem kakšen natren, en dan sem jih pojedla gotovo 15 :-)
    Kar se tiče športa, sem v teh dneh zelo malo aktivna, saj mi služba vzame preveč časa - res pa je, da tam 8 ur skozi stojim in hodim sem in tja, vsak dan prevozim s kolesom skupaj 10km (avta ne uporabljam). V prihodnje bi rada dodala vsaj 3-krat tedenski obisk fitnesa, 1-krat plavanje, vendar bom videla kako bom s časom.

Morda je kdo tukaj tudi na tej dieti in vesela bom vsakega, ki bi se mi pridružil, da bi lahko z njim delila svoje izkušnje.

Čez kakšna dva tedna se spet javim in napišem "dnevnik", upam, da se bom takrat lahko pohvalila z manjšo številko kg :-)

Lep pouzdrav vsem!!
    Ana
  4.  
    Malenkost, pa le srečno in uspešno na tvoji poti! :) Bomo z veseljem spremljali tvoje rezultate!
    • CommentAuthorbrezlj
    • CommentTime10. Oct 2011

Atkinsonova dieta ni samo ena .. vse pa temeljijo na omejenem vnosu OH, popolni izločitvi sladkorja iz jedilnika in uživanju beljakovin ob vsakem obroku...

Zadnjo Atkinsonovo dieto sestavlja več sadja in zelenjave.. Precej kmalu, po okol 14 dneh, pa lahko začneš jesti stročnice, oreščke, jagodičje.. Ko izgubite dovolj kil pa lahko začnete nazaj jest tut riž, kruh, testenine in podobna živila..
  5.  
    Ana hvala na lepih besedah:grouphug:
    upam da ti gre dobro in da vztrajaš na svoji poti ker ti bo enkrat uspelo.in verjemi da si sama sebi lahko največji vzor in tudi si!
    ne dvomim pa da si že zdaj prava deklina:)s kilcami manj boš lepša le sebi ker drugi te nimajo radi zaradi zunjanega izgleda,ampak notranjega a ne;)je pa najpomembnje res da imaš rad sam sebe:saj veš,na koncu res ostane:me,myself and I :)
    držim ti pesti ful in verjamem da ti bo uspelo!
Dodajte vaš komentar
  • Uporabniško ime Geslo
    V primeru, da še niste registrirani v forum lahko to storite tukaj (postopek je zelo kratek).
  • Formatiraj komentar kot
Tukaj lahko dodaš priponko (slike, dokumenti):