Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthoralmica
    • CommentTime25. Jan 2012

:thumbup:
    •  
      CommentAuthortunna

Punce, tole si preberite ... je Aicha nalepila v eno drugo temo, pa jo jaz za vsak slučaj še semle, da ne bo komu "ušlo" ... http://plamencki.files.wordpress.com/2012/01/jebes-kalorije.pdf
    •  
      CommentAuthorAicha

:bigsmile:
    • CommentAuthorDeniz
    • CommentTime29. Jan 2012

A veste kaj si pa jaz želim, da bi obstajal takšen kamp za nas debele ljudi. Meni osebno bi bil to najlažji začetek. Kamp, kjer bi bil 1-2 meseca in izgubil 10-15 kilogramov,potem bi se pa pomojem itak tako discipliniral da tudi ko bi bil prepuščen sam sebi doma ne bi bila muka nadaljevati. A to obstaja kje? Jaz takoj reskiram dopust za en mesec in grem da spremenim okolje,ljudi in nareedim nekaj zase brez motečih dejavnikov. Ps:je moj 2 dan diete zaenkrat še zelo motivirana.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime29. Jan 2012

Jaz bi imela cudezno tableto.
    V varijanti pojeste lahko 3000 kalorij vzamete tableto in 2700 jih bo izpuhtelo.
    Ker kamp je res odskocna deska samo odvisnost od hrane se dolgo zdravi.
    A.
  1.  
    Najlažja pot ni vedno najboljša. Hujšanje je preizkušnja za nas in ko se odrečemo to krepi našo dušo, samodisciplino. Zame je izziv in tudi če velikokrat ne uspemo se pa vendar nekaj naučimo. In ko bomo mentalno zadosti močni, bomo tudi uspeli. Pomembno je, da se nekaj naučimo iz tega, spremenimo način celotnega življenja, osnos do hrane in svojega telesa.

Aicha se strinjam, odvisnost se dolgo zdravi, zato je boljše, da se počasi odvajamo slabih stvari in navajamo na spremenjen način življenja. Lažje rečeno, kot storjeno. :confused:
    • CommentAuthoralmica
    • CommentTime30. Jan 2012

No naokoli je še en teden in meni je tehtnica pokazala natačno toliko kot prejšnji ponedeljek. 118,5 kg. Dol ni šlo nič, čeprav sem se kar držala in tudi nekaj migala. Ostajam optimist in veselo dalje.:cheer:
    • CommentAuthorksena
    • CommentTime30. Jan 2012 urejeno

almica tudi jaz kar stojim na teži,ni najbolje ,ni pa več,tudi to je nekaj.
    kako smo že rekle,majhne spremembe,da se niti ne opazijo ,morda je pa to za začetek,glavo pokonci in v tej smeri naprej:hungry:
    •  
      CommentAuthorTalita
    • CommentTime30. Jan 2012

Mogoče pa so obroki nekoliko preveliki?
    • CommentAuthoralmica
    • CommentTime31. Jan 2012

Ma mislim, da obroki niso preveliki. Je pa res, da sem imela menstruacijo, kar se mi ponavadi kar pozna.
  2.  
    Almica to je čist možno, da zaradi tega. Tudi jaz sem imela tiste dneve in kg niso šli nikamorr. Ta teden bo ziher boljše :D
    • CommentAuthoralmica
    • CommentTime1. Feb 2012

Uf sem prav malo jezna nase. Saj ne, da bi kaj posebno preveč jedla, samo apetit imam ogromen. Sem še v službi in sem malicala eno pomarančo in 5 orehov kolikor sem si prinesla od doma. Drugega tu nimam a imam občutek, da bi kar jedla, če bi imela. Pa 3 kave sem si že skuhala. A je možno, da tole mrzlo vreme upliva na apetit ? Ali je le stres glavni dejavnik. Trenutno imamo kar nezavidljivo situacijo v službi.:devil::confused:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime1. Feb 2012

Stres in bujna domisljija.
    Ce imas caj si ga skuhaj in ga spij vsaj liter.
    Potem bos tako hodila na WC in ne bos imela casa premisljati o hrani. :devil:
    Ce je zeleni pa se boljse.
    A.
  3.  
    indeed:)
    stres pa preveč premišljevanja. almica drži se, vedi da si močna in da lahko zdržiš in ti bo uspelo. glej kako lepo napreduješ in verjemi ta občutek tudi mine. Samo zadosti dolgo ga ignoriraj;)
    • CommentAuthoralmica
    • CommentTime1. Feb 2012

Jah sej se kar držim, samo kak dan mi pobere vso energijo da zdržim.:shocked:
    Pijem ogromno in sicer dopoldan popijem najmanj pol litra zelenega čaja, na tešče 3 dl vode, namesto kave zeleni čaj z malo mleka. Preko dneva popijem od 2 do 2,5 l minimalno.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime1. Feb 2012

Cimvec zelenega caja tem boljse.
    A.
    •  
      CommentAuthorTalita
    • CommentTime1. Feb 2012 urejeno

Meni pomaga, če sem s čim zelo dosti zaposlena. Kar pozabim na hrano.
    Seveda mi pomaga tudi to, da se ob poželenju po hrani vprašam, ali bi raje jedla, ali pa bi raje jutri zjutraj imela nižjo številko na tehtnici.
    Nižjo številko si tako zaželim, da se raje obvladam pred skušnjavo in si s tem pridobim zmago.
    • CommentAuthorEzi
    • CommentTime3. Feb 2012

Mraz vpliva na večji apetit. Ko je mrzlo, telo porabi več energije za ohranjanje telesne temperature. Npr.: eskimi pojejo ogromno maščobe, pa so suhi, ker jo porabijo za ohranjanje toplote.
    • CommentAuthoralmica
    • CommentTime4. Feb 2012

Ojla drage punce :bigsmile:. Prav hudo sem "bubana" :confused:. Že 3. dan imam 38 vročine, boli me grlo, močno sem prehlajena, glavobol neznosen... Danes sem pač pojedla kar mi je možek skuhal. Eeee... mineštro iz skrinje :wink:. Sicer pa sploh nimam pravega apetita. Samo prekladam se iz postelje na kavč in obratno. Sita sem že vsega. Na srečo je vsaj vreme grozno, da me ne vleče ven. Bomo videli v ponedeljek, kaj bo tehtnica povedala. Grrr kako je včasih nesramna :shocked:
    • CommentAuthoralmica
    • CommentTime6. Feb 2012

Ponedeljek in tehtnica je pokazala 116,6 kg :jumping:. 1,9 kg manj kot prejšnji teden. Predvidevam, da mi je odtekla vsa voda, ki sem jo imela v telesu zaradi menstruacije in je to rezultat dveh tednov. Zelo sem :cheer::cheer::cheer::jumping::jumping::jumping:
  4.  
    ČESTITKE!!!!!!!!!
    SAMO TAKO NAPREJ!
    •  
      CommentAuthorTalita
    • CommentTime6. Feb 2012

:clap::cheer::clap:
  5.  
    bravo almica, le tako naprej!!!:bigsmile:
    • CommentAuthoralmica
    • CommentTime6. Feb 2012

:boogie: hvala, hvala punce:thumbup:
    • CommentAuthoralmica
    • CommentTime19. Feb 2012

Punce, zalomilo se mi je :cry:. 10 dni sem zdravila angino in večinoma samo mirovala. Jedla kar normalno, sem pa popila litre čaja z medom. Tako imam kilo plusa :confused::shocked:. Trenutno sem čisto brez volje in še ta pust mi je napoti, saj se že izgovarjam nanj. Na krofe in ocvirkovco. No tako, začetna evforija je tokrat hitro minila in začeti bo potrebno znova. Pa še naša firma je čisto brez financ in ne vem kako se bomo izvlekli. To je še dodatno breme. Ponavadi me pokoplje ravno psiha. Vesela bom vsakega nasveta kako se spopadate s takimi težavami. Trenutno ne najdem moči, da bi zdržala vsaj toliko, da teža ne gre gor. Vem, da moram začeti z gibanjem. Danes sem šla na kratek sprehod in ne morem nikamor. Bolezen je vse samo še poslabčala. Saj vem, počasi in vstrajno. Samo kje najti moč ? Trenutno je nimam prav za nič :cry::cry::cry:.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime20. Feb 2012

Ko se zjutraj zbudis si reci: kako je danes lep dan.
    Vesela sem, da se se zbudila in cel dan bom vesela, ker je zivljenje lepo.
    Potem pa tako naprej.
    A.
  6.  
    Življenje je kot vreme, včasih dežuje, včasih sije sonce.... nikoli pa ne pozabi da bo enkrat spet posijalo sonce in bodo prišli boljši časi. Včasih si moramo enostavno rečt: ne, ne bom se sekirala, nekak bo že - ali ne bom se preveč sekirala - lahko bi bilo veliko slabše --> stvari je potrebno gledati s pozitivne strani, drugače nas življenje pokopa.... Krofov se enostavno moraš izogibati, tudi jaz jih nisem jedla za pusta, ker vem da niso vredni te trenutne sreče, ko jih pojem. Ostane pa samo slaba vest in zalogaj okoli pasu :) . Ko ti je hudo, bodi aktivna, da pozabiš na probleme sivega vsakdanjika --> spravi se neke omare pospravljat ali pojdi na res DOLGI sprehod, tek, daj si glasbo gor, ki ti je zares všeč in pleši pleši pleši, da se res zmučiš --> intenzivno gibanje včasih čudeže dela!!! Pa če si čaj z medom pila ni tako hudo no, poskušaj ga (količino medu) res zmanjšati, ali si izmenično kuhaj - enkrat z medom, enkrat brez itd...

Stres je eden glavnih vzrokov za številne bolezni....ne pusti da ti uniči življenje. misli na to, da bo kmalu boljše. da bo kmalu pomlad in poletje (jaz sem zelo veseliiimm!!) pri hrani pa pazi, da bo vedno veliko zelenjave zraven, in vsaj 3 kose sadja na dan.

Ne obupaj!!
    • CommentAuthorksena
    • CommentTime20. Feb 2012

kako že pravijo,ko ima hudič mlade jih ima na enkrat veliko,.........
    venar lahko to objokujemo ali pa damo glavo pokonci in gremo naprej.Nič na svetu ni vredneje od nas samih. Če se sekiramo ,še slabše delujemo in nam tema kali razum. Verjemi, da se vse izpelje najbolje kar se more.Včasih nekatere stvari izgledajo grozno ta trenutek,takrat pomisli kako boš na te stvari gledala čez pet let.(pogled z balkona)temu pravijo psihologi.
    KAKO JE DANES RES LEP DAN,....
    za vsakim dežjem posije sonce a tudi dež je potreben,da imamo vodo. Preizkušnje nas naredijo močnejše.:shades::boogie:
    • CommentAuthoralmica
    • CommentTime20. Feb 2012 urejeno

Hvala vam za lepe in sočutne besede. Premlevam jih že par ur, razmišljam in se potapljam vase. Zaslužim si biti zdrava in navsezadnje tudi lepa, o tem sem prepričana. A kaj, ko pridejo dnevi, ko se je najlažje samopomilovati in geldati v hladilnik. To je očitno tisto dno iz katerega pot vodi samo navzgor. Vsaj upam tako :neutral::sad:
  7.  
    almica!

to je le obdobje ki bo minilo, verjemi. človek mora včasih resnično udariti dno...kajti kot si rekla:le tako se lahko dvigne. in verjamem da ti lahko uspe in ti bo. prava pot je da premišljuješ in "razmastiš" misli. Če si človek ki ga stres hitro dotolče vedi da se s hrano hočeš le potolažiti. razmisli kaj še rada delaš, tako za dušo,malo se razvajaj če ti čas dopušča.predvsem pa vedi da je zmotno misliti da si zaslužiš biti lepa. kajti lepa si že. ko boš končno uvidela kako lepa in super oseba si, boš še bolj skrbela za svoje lepo telo. sprejmi se taka kot si ker dejansko tele kile niso konec sveta. ampak iz tega izhajaj: da si super,ampak si lahko še boljša! da boš s par kilcami manj samo še lepša! in da tebi tudi lahko uspe. na zdravje pa pomisli vsakič ko se odpoveš sladkariji ki ti le uničuje življenje. pridejo težki trenutki ampak naredi vse kar je v tvoji moči da se izogneš skušnjavi in stisni zobe ker vseeno čutiš da je vredno.
    držim ti pesti! (vsaka nočna mora enkrat mine in spet sanjaš lepe sanje;))
    • CommentAuthoralmica
    • CommentTime6. Mar 2012

Punce kako vam gre ? Meni teža stoji na 117,2. Se še kar trudim, ma so tudi prekrški vmes. Nisem pa obupala :bigsmile:.
  8.  
    almica pozdravljena!

super da nisi obupala, kar tako naprej. teža stoji, nič novega:)probaj malo telo šokirati: jej dva dni več dobre hrane,solate sadja, prav prisili se če je težko in potem spet manj. ti povem kilce spet grejo dol. to da stoji teža je čisto normalno, telo se je malo navadilo, tako da ga moramo zmesti spet:) lepo se drži, probaj čimmanj kršiti in ko bo težko se tolaži da bo oh večer kmalu:) jaz ti držim pesti in z forumom ali brez bodi močna ker veš da zmoreš!
    • CommentAuthoralmica
    • CommentTime9. Mar 2012 urejeno

Hvala za nasvet mariolinka. Pri vseh shujševalnih izkušnjah, na to še nisem pomislila, da bi telo malo okoli prinesla s kakšnim dnem obilnejše hrane. Logično razmišljanje. Probam že jutri, ko pečem pico za razširjeno družino :hungry:. Zase samo s pelati, mozarelo in obilo zelejnavce. Pa solato zraven.
  9.  
    super almica!
    držim ti pesti in verjamem vate!
    • CommentAuthoralmica
    • CommentTime19. Mar 2012

Mene je zlomilo :cry::cry::cry:. Imam občutek, da ne obvaldujem več svojega življenja. Vse se mi ruši. Družinska firma je na robu preživetja. Posledično je mož naspidiran, da ne vem več kaj naj z njim. Delo v pisarni me ubija, mori mojega umetniškega duha. Nimam ne časa in še manj volje, da bi naredila kaj za svojo dušo. Hči je najstnica, sicer ne hudo problematična. Hodi na gimnazijo in saj ji kar gre nekje po srednji poti. Samo non stop ji morem viseti za vratom, saj se ji nič več ne ljubi. samo spala bi in se nič učila. Prvo polletje je bilo super za njene sposobnosti, zdaj pa popušča. Po vrhu vsega sta z možem neprestano v konfliktu. Pravi, da ga sovraži. On je po srcu dobričina, žal pa malo kolerične narave in marsikdaj reče kaj, česar ne misli resno in čez 5 minut sploh ne ve več kaj je rekel. Ali meni ali pa njej. In ona je silno nesamozavestna in vsaka kritika jo potepta do konca. Jaz ga malo drugače jemljem, saj vem kako je na stvari, ona pa ga mora še dobro spoznati. Tako se neprestano krega z njim. Tudi, če jo lepo pozdravi, nežno, vljudno ga ona kar nadere. Jaz pa sem amortizer med njima, ki mora blažiti izrečene besede. To mi je izpilo še zadnje moči. Ne morem več. Potem pa še ta moja teža. Začelo se je delo na vrtu in jaz se komaj sklonim in kaj naredim. Pri urejanju gredic imam stolček, saj zaradi križa ne morem biti sklonjena, če počepnem pa me noben več ne dvigne. Zadiham se po parih korakih in ena ura dela na vrtu je zame pravi podvig. Nerodna sem, trebuh me ovira pri vsem in neskončno se sovražim. Sovražim svojo nemoč...ali kaj jaz vem kaj za eno silo, ki mi ne dovoli narediti koraka naprej. Vse vem kaj bi morala a kljub temu trdno stojim na zavori. Zakaj ? Se bojim sprememb ? Se smilim sama sebi in čakam čudež ? Moja psiha je izčrpana. Sem že na antidepresivih in ni kakšnih rezultatov. Najraje bi se zaprla v sobo in samo spala. Odrezala bi se od vsega sveta in skrbi, ki me ubijajo. Na momante me prime izjemna volja, potem pa ob prvih težavah izpuhti. Danes sem recimo za kosilo pojedla ričet z veliko zelenjave in košček sira. Super koslilo. Potem pa pride hči iz šole z novico, da je test pisala 1. In kaj sem naredila ? Pojedla sem cel zavitek napolitank :shamed:. Še zdaj mi je slabo in boli me želodec, še bolj pa me peče vest. Kaj si delam ? Kakšne bolečine zadevam svojemu telesu ? Zakaj ? Iščem sebe in iščem ljubezen do sebe, ki je tako prekleto zmuzljiva. Kako naj se imam rada, če pa nisem kos ničemur. Odvisna sem od moževega dela, čeprav tudi jaz marsikaj naredim v firmi. Nisem dvolj samostojna...:cry::cry::cry:. res ne vem več kaj naj sama s sabo. Zdaj to pišem, ker sem vstala iz postelje. Seveda me muči nespečnost. Zraven antidepresiva sem zdaj pojedla še apaurin in mogoče bom malo zaspala. Zjutraj pa ne bom mogla iz postelje. Privlekla se bom v službo kot senca in z vso muko kaj naredila. Ta utrujenost me ubija. Mož bo nezadovoljen, jaz pa nesrečna in sita takega življenja. Pisarno imam v razsulu saj jo tako sovražim, da mi kraj pameti ne pade, da bi pospravila. Vse prevečkrat založim kakšne pomembne paiprje in jih ne nejdem. Joooj, kako sem vam zatežila. Ne zamerite mojemu zmedenemu pisanju, ampak nekam sem mogla izliti svojo nemoč. Edino do ene stvari imam voljo. Do hrane. Jedla bi do onemoglosti, do slabosti, do bruhanja :shamed:. To tudi marsikdaj naredim. Sem odvisna od hrane in ugotavljam, da tega ne morem rešiti.:confused: Ali pa nočem, ali...
  10.  
    almica moram priznati da sem skoraj zjokala ko sem brala tvoj post. sočustvujem s tabo zelo in mi je žal da se ti to dogaja. vedi da nisi sama in da se marsikdo enako težko bojuje s tem. vem da je slaba tolažba ampak mogoče boš videla da nisi tako sama. sitiuacija doma ni preveč rožnata ampak za vsakim dežjem enkrat posije sonce, mora!
    sama sem tudi bila ujeta v začaranem krogu prenajedanja in depresije ampak da se izvleči verjemi mi! vidim da je hrana prav tako kot je bila pri meni nekaj s čimer se tolažiš, oz. jo uporabljš ne samo ko si fizično lačna ampak ko ti psihično nekaj manjka, je preveč obremeitev ali podobno. ješ zato da bi zapolnila neko praznino, nek stres, neko neugodje...seveda ko ješ si 5 minut srečna, nato spet depresivna, se obtožuješ in počutiš krivo. vedi da to ni tako enostavno včasih sprejeti in da se kar ne moreš iztrgati iz začaranega kroga...vem kako ti je, vsaj to te naj tolaži da te razumemo in te spodbujamo in smo v mislih s tabo ter ti držimo pesti. glej s te strani: ok vse gre k vragu,doma je kriza itd...ampak da bi to lahko rešila in preživela moraš sebe najprej porihtati. nemoreš nikogar in nič popraviti če sama nisi kot želiš. in vem da te kile obremnjujejo vsepovsod in da niso samo kile je celotna zadeva povezana s hrano.
    in nić nisi zatežila , vsaj lažje ti je ko si se izpovedala. almica moraš vedeti da je to dejansko prehranjevalna motnja in če je do te stopnje da te ovira pri vsakodnevnem življenju bi morda poiskala kako pomoč, v obliki pogovora ali kaj takega? nočem pametovati ampak včasih je lažje če se s kom profesionalno pogovoriš. nadalje glede hčere: to so taka leta in en cvek pač je in jih bo še:) bo jo tudi to minilo, sama sem bila ista dosadna najstnica:) tako da razumem da ti ni lahko ko še arbitražo tiraš med hčerjo in možem ampak vedi da tudi če tega ne bi bilo ne bi bilo enostavno.
    moj predlog je da se probaš nekako sprostiti v glavi, da daš misli na papir ,se telemljito in odkrito pogovoriš z možem, prav tako s hčerjo glede vsega kar te, vas muči. poskusi narediti nek plan kako naprej in kaj če se res zgodi najhuje in gre firma k vragu... ker vse to je del življenja in nekako nam vseeno uspe preživeti a ne:) vem da sem samo en mladi picek ki nima teh problemov in lahko pametujem ampak to ni moj namen ker vem kako težko ti je včasih...poskusi začeti znova pri hrani, ni mus da imaš kake posebne diete, poskusi jesti samo takrat ko boš fizično lačna...ker čustveno bi tudi jaz lahko jedla cel dan,vse dni dokler nisem ugotovila da če jem zaradi stvari ki me mučijo, stvari po jestju še vedno ostanejo,bolečina ne izgine. je še večja krivda in samoobtoževanje....
    morda se bojiš spremebe kot si rekla? včasih je morda lažje se skriti in se ne soočiti in se potalažiti...ti se pač tolažiš s hrano. težko je, ko ti je teoretično vse jasno ampak izvesti to pa je druga pesem. vem da včasih poskusiš tisočkrat vendar zmanjka moči...nič se ne obtožuj za nazaj.kar je bilo je bilo. poskusi se kak dan resnično odklopiti(vem da je težko ob vsem delu, vsaj kak urco če ne gre) in razmisliti o sebi o svoji poti in dosežkih. verjemi da si vredna in da se imaš rada, samo da si pač malo pozabila na to. spomni se na vse svoje dobre lastnosti, saj te ne definira samo služba in kile ampak čustva ki jih gojiš do drugih in kako ljubeč in dober človek si. poskusi se razumeti v zvezi s hrano, poskusi ločiti občutke in ugotoviti kdaj hočeš jesti zaradi in čustev in kdaj si pač lačna. in če bopš to ugotavljala nekaj časa in ne shujšala nima veze, glavno da si v glavi pshičino bolje.
    spala in ležala....in se skrila...ni to iz trte izvito, praviš da že jemlješ tablete za depresijo. ti kaj pomagajo pri razpoloženju? ker če ti, je super, če ne, vidiš da je problem drugje...poskusi vmes pojesti kaj sadja, pravijo da zmanjšuje depresijo ali pa se kljub težavam pockrljati z možem zvečer...obema bo lažje...
    spremeba je včasih težka, saj se oklepamo nekih starih vzorcev ker je to bolj varno kot podati se v nekaj novega, neznanega..tvegamo neuspeh...tega nas je strah.
  11.  
    da se bomo trudili in bomo spodleteli. ampak če ne probamo, ne bomo nikdar vedeli... odvisnost od hrane sama verjamem da obstaja...je ena najtežjih, saj vseeno rabiš hrano da preživiš in faktorja ki ti povzroča odvisnost nikoli ne moreš skenslati kot recimo narkoman drogo ki je ne rabi da živi. to mi je zelo jasno in še živo pred očmi, odvisna sem bila od čokolade...povem da ti je težko na začetku, tudi fizično sem se tresla in bila ko furija jezna na cel svet....ampak je minil dan na dan in občutek ko nekaj manjka je bil manjši...seveda izbruhnejo takrat vsa čustva ki si jih prej utišal z hrano in je potreben tudi kakšen konflikt-sam s sabo da se končno rešiš. ...če se prenažiraš (žal je to termin za hranjenje do onemoglosti, been there, done that) poskusi omejiti tisto hrano s katero se najbolj "fiksaš"(morda sladkarije) da te ne bi povleklo...jej pa meseka, zelenjave, sadja dosti in po želji kot ti paše...za nas AJ (anonimne jedce:)) je najboljše če nismo preveč lačni med dieto.čisto siti seveda ne (ker kje je sitost nimam pojma, ko si pa lačen nečesa drugega) ampak pač tako da nismo nervozni...poskusi se zamotiti s čim drugim takrat ko si jezna. čisto vredu bi bilo tudi da bi hčeri malce napela za tisti cvek, morda si šla pač jest in jih ona ni tako slišala:) hočem te malo razvredriti z smeškoti, niti slućajno se ne delam norca it situacije...
    nevem kaj bi še lahko rekla da bi ti bilo lažje, verjetno ne prav dosti...še težji so trenutki ko delaš neko delo ki ti ne diši...zato sem pa bila 4 leta v 1. letniku prava...zdaj sem pa nardila več izpitov v pol leta kot v štirih...da se stvari obrniti. morda razmisli in uberi neko novo karierno pot? skupaj z možem? kaj vaju zanima, skupni interesi ipd...vendar kot rečeno vsak začetek je najtežji, na keremkoli področju v življenju...
    poskusi se znova najti in odkrij kdo v resnici si...morda se ne poznaš dovolj, in ne odkriješ tistega poguma v sebi.ki ga sigurno imaš.
    treba je imeti poguma da se odkleneš od tega obroča okoli sebe, vseeno je to nekaj kar je tam in te spremlja ko ti je težko, lepo in skratka ti pomaga skozi težke dneve. hrana te ne nikoli ne pusti na cedilu, si misliš,prava prijateljica, ki jo v naslednjem trenutko sovražiš...nek nov odnos moramš vzpostaviti in najpomembneje : SI UBILA KOGA DA SE SOVRAŽIŠ?! ZAKAJ SE SOVRAŽIŠ? si ena in edina in neponovljiva in unikat in imaš čudovitega otroka in moškega ki si jima mama in žena in bi brez tebe težko sploh živela. in si še miljon drugih stvari...probaj videti to kar vidijo drugi ki te imajo radi...ker tu se vse začne;pri ljubezni do sebi. najdi jo,samo pozabila si nanjo...in vse bo lažje;)
    vedi da ti držim pesti in vedi da sem po eni strani šla skozi ene zadeva(čeprav smrklja) v zvezi s hrano in da se da stvari spremeniti in obrniti na bolje.
    in tudi zate bo posijalo sonce!
    •  
      CommentAuthortehtnica
    • CommentTime20. Mar 2012

Tudi jaz sem čustven jedec. Trenutno imam dva problema hkrati: Imam hud bronhitis (sem spet na bolniški) in zdravnica mi je rekla, naj takoj neham kadit, če hočem živeti še par let. Drugi problem je, da se moje kile spet nevarno nagibajo k 100! Včeraj sem poskusila biti brez cigareta in za tolažbo sem si kupila 400 g vrečko napolitank od Mannerja. Pojedla sem celo vrečo! Danes spet kadim. Pa še nekaj je: Ko sem doma (dopust ali bolniška) ,mi ni problem pojesti manj, a ko sem v slubi, je katastrofa. Domov pridem vsa nervozna in brezvoljna in potem jem, jem jem... Zadeva z Nupom itak da ni stekla. Prav zagabil se mi je. Začela sem spet več jesti in se kakopak v parih dneh zredila za štiri kile! Iščem pri sebi kako dobro lastnost, pa vidim le slabe. Raje se umikam v svoj svet, ležim in spim in me preprosto ni. Sem polna načrtov, da bom s tem prekinila in šla raje ven magari hodit ali laufat, pa nimam nikogar, ki bi me nabrcal v rit. Tudi jaz jemljem antidepresive. Pomagajo mi v toliko, da ne mislim neprestano na samomor, kot sem včasih. Tudi mene je strah, da bi ostala brez službe. Ne obeta se nam nič dobrega. In zato spet jem. Začaran krog. Potrebujem pomoč, da se rešim iz tega. Sama ne zmorem.
    •  
      CommentAuthorTalita

Almica, tarejo te težave, zato ni čudno, če se tvoja volja nekoliko sesuva. Imam pa občutek, da za probleme, ki ti jih povzročijo drugi, nezavedno kaznuješ sebe in to tako, da narediš s prenajedanjem svojemu telesu to, česar si v bistvu ne želiš. Ali pa se morda hočeš nekako nagraditi, dati si veselja ob občutku sitosti, da bi ostali problemi bili videti nekoliko pomanjšani, počutje pa zadovoljivo. Težko je kaj svetovati. Morda le to, da če se vznemiriš ali razžalostiš, se namesto kalorične hrane raje najej sadja, in to tistega, ki ga imaš najraje. Kakšno jabolko, kivi, morda se pa nagradiš z mamljivimi jagodami ali dobro sadno solato. Ta bi lahko bila zdrav nadomestek peciva. Tudi skodelico mleka, če ga imaš rada, je dobro spiti, če imaš slučajno beljakovinski dan, saj je v njem neka snov, ki človeka pomirja. Napolitank in ostalih sladkarij sploh ne imej doma. Niti za goste ne. V tem si bodi najbolj stroga. Če so takšne reči pri roki, postanejo oči lačne in skušnjava je nepremagljiva. Če pa kljub temu kloneš in se naješ kalorij ali hrane, ki ni predpisana za tisti dan, mirno nadaljuj s hujšanjem naslednji dan. Pri hujšanju gre rado tako: 2 koraka naprej, 1 nazaj. Vsi smo dali to skozi. A glej, tudi tako lahko nekam prideš, če le vztrajaš. Ko narediš napako, se ne ustavi in pojdi dalje. Tako se je dogajalo meni, a sem vseeno z devetke prilezla na šestico, a upam, da bom dosegla tudi petico. Če pa ne, pa tudi nič hudega, ker sem že s šestico kar zadovoljna.

Vzemi si, Almica, dovolj počitka, če je le mogoče. Pojdi na sonce, ker sonce tudi zdravi depresijo. Potrebuješ čim več svetlobe. Tudi kakšno plavanje, če imaš možnosti za to, deluje antidepresivno in pomirjujoče.

Le zaupaj vase! Bo ti uspelo in nagrada bo na koncu velika.
    •  
      CommentAuthorTalita

Tehtnica, cigarete pa res stran! Vsak 5 kadilec umre zaradi pljučnega raka. Vidiš, kakšne možnosti imaš, da ga dobiš? Poznam kar nekaj kadilcev, ki so umrli zaradi pljučnega raka. En zakonski par srednjih let smo srčno nagovarjali, naj neha kaditi. Nista ubogala. On nas je celo prepričeval, da so cigarete za nekaj zdrave. Leto dni zatem sta oba hkrati zbolela za pljučnim rakom in v presledku par mesecev drug za drugim umrla. Sosed kadilec nam je vedno zasmradil dvigalo. Žal je tudi umrl za pljučnim rakom. V službi - 1 operni režiser - je tudi končal na isti način.

Glej, tehtnica, bronhitis je znak, kako ti cigarete škodijo! Tudi jaz sem nekoč kadila in dobila tak bronhitis, da sem se skoraj zadušila od njega, saj so bila vsa pljuča polna gnoja, za zrak v njih skoraj ni bilo prostora. Sem mislila, da ne bom preživela noči. Pozneje me je le srečala pamet in zdaj že 24 let ne kadim. In povem ti, da mi zdaj cigaretni dim smrdi in če na avtobusu zavoham kakšno osebo, ki smrdi po zakajenem, mi postane slabo in poskusim sesti čim dlje stran.

Tehtnica, prosim te, tudi ti ne vrzi puške v koruzo glede hujšanja. Saj veš, kako zelo si želiš, da bi shujšala. Imej v glavi trdno predstavo, kakšna si želiš biti. Živi za ta cilj dan za dnem, dokler ga ne dosežeš. Boš videla, takrat bo depresija kar nekam izginila, tebe pa bo napolnjevalo veselje, da si dosegla zmago. In tudi ponosna boš nase. To pa je neprecenljiva nagrada za ves trud.
  12.  
    draga tehtnica!

vse isto kot sem almici napisala nekako velja tudi zate a ne...sama praviš da si kompluzivni jedec. ampak veš kako daleč si mogla priti da si to ugotovila in si priznala to dejstvo? eni nikoli niso ugotovili niti se niso ubadali s tem, kaj še da bi hoteli se spremeniti..tista goreča želja ki je v tebi in vem da je ni neuresničljiva, vse to že veš...včasih res ne moreš sam...poskusi se morda s kom pogovoriti...in resnično naredi nek plan, kako naprej, ker tako vidiš ne gre ...in na konc koncev si edino ti tista ki lahko kaj spremeni. poskusi zdržati samo en dan...samo ta dan in noben drug. in ko ti to uspe,naslednjega...počasi, ne rabiš vse naenkrat...in seveda se izpovej ko ti bo težko in ne skrivaj vse kar čutiš in potem to izliješ s hrano...napiši na papir kako se počutiš,kaj te muči,poskusi najti nova zanimanja in prekleto ženska vredna si!!! vsakega dihljaja in vse sreče na tem svetu.vsak posebej...
    nevem kako naj te potolažim, upam da tako razpoloženje čimprej mine in boš gledala na svet z lepšimi očmi.
    v mislih sem s tabo in te spodbujam in verjamem vate...pa če je en dan brez binga je en dan!to je vredno!
    drži se, stiskam pesti !
  13.  
    almica in tehnica hej hej:)
    upam da ste kaj boljše volje babe!
    držite se,vse bo ok!
    • CommentAuthormelody
    • CommentTime22. Mar 2012

Žalosti me dejstvo kaj se dogaja dobrim in poštenim ljudem dandanes, to je res!! Ampak, punce pomislite, da so žal še vedno hujše stvari na svetu in da marsikdo nima še tega kar imamo mi... Tudi nam je bilo včasih lepše postlano, danes je katastrofa! Ampak vztrajamo!!

So stvari, ki te potolčejo in so stvari zaradi katerih je dan lepši! :smile:

To, da pa sami sebi in svojemu telesu delamo škodo je pa neodpustljivo! Pri nas doma je po novem prepovedana tv od 18-20ure zvečer, poročil se ne bere več (z izjemo nujnega) in se več ob večerih druži z družino s katero si delimo kaj se nam je čez dan zgodilo...Res da se najdejo slabe novice, s katerimi se moramo znati soočit, dobrih se vsi razveselimo! Tako dejansko premagujemo to, da nas slaba poročila depresirajo...
    :wink::wink:

Almica, tehtnica - vidve imata moč! In živim po maminem načelu in verjamem da pomaga: MISLI POZITIVNO IN POZITIVNO SE TI BO VRAČALO! NEGATIVNE MISLI NA SEBE VEŽEJO ŠE VEČ NEGATIVNIH STVARI! :wink:

verjamem, če si bomo nekaj močno želele bo bolje! Almica, pogovori se s hčerko in se ji zaupaj kako se počutiš, ker te skrbi zanjo. Verjamem da bosta za njene težave v šoli našle rešitev (sama učim) in vem, da če se hoče se zmore! Počasi in z voljo...

POGUMNO!:wink::wink: :kissing:
    • CommentAuthorksena
    • CommentTime23. Mar 2012 urejeno

ojla,ženske,
    vse smo vredne velikega spoštovanja in vse zmoremo vse le če to zares hočemo,
    almica zelo te razumem,ko ima hudič mlade ima vse na enkrat,ampak vse enkrat mine ,še tako hud vihar, za njim posije sonce,obelodani vse razdejanje ,ki ga je pustul vihar,vendar korak za korakom saniramo razdejanje.KAR ME NE UBIJE ME NAREDI MOČNEJŠO, preženi apatijo in malodušje,zaradi sebe, zaradi ljudi ki jih imaš rada,....včasih se paše malo pocrkljat,pobožat po duši,ne smemo pa si dovolit, da se zasmilimo same sebi,to nam samo škoduje,

MISLI POZITIVNO IN POZITIVNO SE TI BO VRAČALO, melody tvoja mama ima čistio prav.V vsaki slabi stvari je tudi nekaj dobrega,nekaj se lahko naučimo.Velike stvari se rojevajo v bolečini(tudi roditi otroka niso plesne vaje),vendar kar sledi je neprecenljiv biser ki raste,....

almica ,tehtnica glavo pokonci,pozitivne misli na plano,iščite lučko sredi teme morda je čisto ,čisto majhna,zagotovo pa je,verjemite v dobro,....
    stiska v službi,doma, morda je trenutek ,ki lahko družino poveže ali pa vsak najde svojo pot in zaživite skupaj ali vsak zase,pomembno je da žite ne životarite.(mislim da je danes ravno na to temo debata v polnočnem klubu na TV slovenija-zna biti zanimivo)
    tehtnica cigarete stran,tudi sama sem kadila in je sedaj veliko lepše, ko je to življensko obdobje za mano.Nobenih skrbi ali bodo doma cigareti ali ne,kaj je kašljanje zjutraj sem že pozabila,prehladi minejo hitro in brez zapletov,....SPLAČA SE PREVIRJRNO!!!!

dekleta POGUMNO podpiramo vas,...:grouphug:
    •  
      CommentAuthorulala
    • CommentTime24. Mar 2012 urejeno

Po vsem prebranem sem ostala brez besed..pa kaj vam ni jasno, da vaše misli, odnos krojijo vašo "usodo"? smiliti se samemu sebi je najslabša možna izbira, ker je v bistvu posledica nerazumevanja življenja samega, predvsem pa odtujenosti od sebe..nihče ne more spremeniti vašega življenja kot VE same..vsak človek ima vedno možnost izbire ..tudi meni so se dogajale težke stvari: od neurejenih družinskih odnosov, finančne stiske, rejenja, depresije(ampak na tablete nisem pomislila, to z antidepresivi in apaurini je povsem zgrešeno; je katera dejansko ozdravela na ta način?človek je večdimenzionalno bitje, uradna/zahodna medicina je precej omejena, kar je dobro znano tudi v stroki, sploh kar se tiče psihe je še veliko neraziskanega), izgube volje do življenja, do totalnega porušenja vsega kar sem gradila in za kar sem garala, do izgube ljubljenih, do izgube zaupanja, vere, upanja, občutek samote, izoliranosti in z vsakim dnem novo razočaranje..ampak..v življenju prideš do točke, ko imaš samo dve izbiri..ali se zrušiš pod težo bremen in stisk ali pa se dvigneš nad to in pogledaš na stvari iz drugega zornega kota..to je stvar odločitve, ki pride sama po sebi, ko resnično ne moreš več hoditi po stari poti..odločitve za življenje, ki je dragoceno, ki je lepo, ki je dar..morda ga je iz lastne teme težko tako dojeti, če z negativizmom in ne ljubeznijo povzročaš še več tega..preverjeno..in preverjeno tudi nasprotno..nikoli ne smeš izgubiti ljubezni..ljubezni do sebe, do drugih, nedolžnosti, zaupanja, vere v dobro..pa če si še tolikokrat poteptan, razočaran, sam..ker v bistvu nikoli nisi sam, tukaj nas je skoraj že 7 milijard in vsi bijemo svojo bitko, ki vodi k enemu cilju-biti srečen..sčasoma tvoj odnos pripelje nazaj svetlobo v tvoje življenje in mir v tvoje srce..pa srečno, ne se mučit z odrekanjem, čeprav je nažiranje itak samo način, da bi otopele svoja občutja, zato začnite najprej z ljubeznijo in sprejemanjem gledati na to kar ste, kar ste doživele, kar imate in kar se vam dogaja..vse ostalo bo nato steklo samo od sebe in strah bo izginil..lep pomladni dan vsem! :)
    •  
      CommentAuthorTalita
    • CommentTime24. Mar 2012 urejeno

Ulala, vem, da si svojim postom imela dober namen, vendar jaz se ne bi strinjala z vsem napisanim. Čestitam ti, če si premagala svoje težave in sem vesela, da si jih. Vendar moram napisati, kako jaz vidim stvari:

Depresija ni vedno samo posledica težkega življenja. Lahko je tudi dedna. Želim pa poudariti, da je depresija tudi stvar kemije v možganih. Pomanjkanje hormona serotinina je eden od vzrokov, ki je kriv za depresijo. V teh primerih so zdravila potrebna. Človek tu ne more premagati depresijo s svojo lastno voljo in s trudom, ker mu je volja bolezensko prizadeta.

Depresiven človek ne potrebuje brce, ker je depresiven, ampak razumevanje, ker ga že sama bolezen dovolj hudo udari. Navadna žalost in stiska zaradi problemov in prava (bolezenska) depresija nista eno in isto in se tudi drugače obravnavata.

Zmotno je mišljenje mnogih ljudi, da smo vsi ljudje med seboj enaki, in da če eden premaga neko svojo težavo, bi jo moral tudi nekdo drug. Nikakor. Med ljudmi so razlike. Nekateri so nagnjeni k bolezni, nekateri trpijo samo zaradi življenjskih problemov. Kdor trdno stoji, pa bi moral podati roko tistemu, ki pada in omahuje. Tako bi bilo na tem svetu prav. Če je nekdo zdrav, naj ne misli, da sam ne more enako zboleti, in da se enako ne bo zmogel potegniti iz vsega tega. V moji službi je nek mlad pameten in perspektiven mož, zdrav kot riba, skrbel je za svojo kondicijo, iznenada, v eni sami uri, ko se je vesel spravljal na maškarado, hudo psihično zbolel. Sodelavci so se mu posmehovali, zavijali z očmi in ga obirali, on pa je tako zelo trpel, da bi se še kamnu zasmilil. Njegov kolega ga je oponašal, kako se mu tresejo roke. Pojma ni imel, da se bo čez 15 let tudi sam znašel v enakem položaju in pristal na psihiatriji. Žal sta oba dokaj mlada umrla. Samomor? Za enega je zelo verjetno, ker je to že dvakrat poskušal. O drugem vem manj, ker nisem več v službi.

Hvala za vse tiste, ki podpirate slabotnejše in jim vlivate upanje. Vesela sem, da je tu na forumu še toliko dobrih ljudi. Almica, tebi pa od srca želim, da bi našla svoje veselje in dosegla svoj cilj. :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorulala
    • CommentTime25. Mar 2012

Talita, hvala ti, res je, nisem mislila ničesar slabega in se tudi zavedam, da je depresija tudi stvar kemijskega neravnovesja, vendar samo tablete nikakor niso dovolj..poleg zdravil, ki ti vrnejo voljo do življenja, je potrebno izboljševati življenje na vseh nivojih, vsak dan, tablete so pomoč in ne rešitev..potem kar se tiče stati šibkim ob strani..ja, absolutno, vendar žal zgolj podpora ne zaleže, kajti objokovanje povzroča še večji občutek nemoči in slabe sreče..zato je potrebno biti realen, ne zgolj sočuten, ker s tem se ne premakne nič..konstantno sem v kontaktu s tem in moje mnenje ni stvar nesočutja in nerazumevanja..da pa življenja ubira svoja pota, da nikoli ne vemo kaj nas čaka, da je bolezen nepredvidljiva in se stvari lahko hitro obrnejo je nesporno dejstvo..zdravniki, strokovnjaki, podporniki, prijatelji lahko naredijo veliko, vendar je končna odločitev za spremembo v tistem, ki išče in rabi pomoč, kaj mu najbolj ustreza se pa seveda razlikuje od človeka do človeka..in to je seveda težko garanje..ampak povsem realen cilj, mnoge tukaj ste ga dosegle in iskreno verjamem, da ga boste tudi ostale..:)
  14.  
    moram se strinjati z ulalajko:)
    vse to pomaga, ampak če človek sam ne štarta ne bo nič...sama sem tudi bila depresivna, in ko sem ugotovila da lahko že zdrava hrana pomaga in malo gibanja je vse lažje...in ne se skriti pred problemi.soočiti se treba tudi če je svet gnil do konca. bolj navzdol ne gre takrat, samo še gor!
    čeprav ne podcenjujem nobenega bol.stanja..
    edino kar lahko da vam vsem držim pesti in upam da bodo kmalu boljši časi za vse!
    uspe pa lahko vsakemu vse in bo tudi vam babnice, v to ne dvomim!
    dosti sreče in pozitivnih misli vam želim!
    • CommentAuthoralmica
    • CommentTime25. Mar 2012 urejeno

Moje drage punce, tako lepo vas je brati. Toliko pozitivne energije zaznam malokje. Toliko empatije in skrbi do sočloveka, ki ga v bistvu sploh ne poznate. Hvala vam za to. To mi daje upanje, da ima ta naša družba še možnost, da se izkoplje iz apatičnega stanja v kakršnem se je znašla. Jaz zase mislim, da nisem preveč močna osebnost. Prav zato me prizadenejo stvari, ki jih nekateri še opazijo ne. Pa naj si gre za človeka, žival, naravo... Popolnoma se strinjam z ulala, ko pravi, da mora človek sam narediti prvi korak. Jaz to VEM, samo...iščem in iščem pravo pot zase. Na momente imam občutek, da je sploh ni, spet drugič, da je namanoma nočem dobiti. Saj bi ta pot pomenila korenite spremembe in res ne vem, če imam dovolj moči zanje. Želim, moram, hočem, zaslužim si... Kot bi me življenje nekam sililo in jaz se moram temu upreti pa čeprav na svojo škodo. Zapleteno je opisati vsa ta občutja in razdvojenost. Občutek imam kot, da hočem nekaj narediti na silo (zato ne uspem), ker enostavno še ni prišel moj trenutek. Da še nisem dozorela za tisto pravo spremembo. Po drugi strani pa se bližam petdesetim. Že celo življenje nekaj iščem, skušam najti svoj pravi jaz, nekaj delam na tem in nikamor ne pridem. Vem, da te stvari niso pogojene z leti pa kljub temu, kaj nisem že dovolj stara za premik na bolje ? Nisem dovolj dobra, si ne zaslužim...? Nebroj vprašanj mi roji po glavi. Vprašanj brez odgovorov. Vem, da se moram vzljubiti. Ampak kako ? Kako naj ljubim svojo šibkost, nemoč, nesamostojnost...? Kako naj sprejmem lastnosti, ki me delajo nesrečno ? Je to začaran krog ali ga je le mogoče kje prekiniti ? V svoji globini ostajam optimist z upanjem, da bom nekoč našla svojo srečo. Samo tako dolgo jo že iščem in toliko križišč je na tej poti... :sad:
    • CommentAuthorksena
    • CommentTime26. Mar 2012 urejeno

ojla punce,
    hvala vsem ,ki delite pozitivno energijo z nami na forumu
    vse imamo svoje izkušnje, vse je res kar je katera zapisala,res je da nikoli se ne smej na račun nesreče drugega,ker nikoli ne veš kdaj si lahko na istem mestu.
    depresija je huda bolezen,ki lahko najde vsakogar,kolikor je ljudi toliko je oblik depresije (in tudi spekter anti depresivov je velik),prav je da se bolezen zdravi,res pa je da so za vsako bolezen različni načini zdravljenja,
    almica probaj se sprejet takšno kot si,z vsemi napakami,šibkostmi,vso nemočno,odvisno od vsega mogočega,......
    to si ta trenutek ti,neobrušen diamant,brusilni kamen (beri življenje) pa brusi diamant,...in prav ta trenutek si nekomu zelo potrebna,morda nam tu na forumu,da zapišemo svoje pozitivne misli,da spoznamo ,da je na svetu še mnogo dobrih izjemnih ljudi,ki jih skomercializirana,potrošniška družba prekriva s prahom pohlepa in zavisti.VERJAMEM,da je svet lep,da je mnogo dobrih ljudi,ki se vsak na svoj način bori za svoje mesto pod soncem.
    verjamem ,da nam uspe
    lep dan