Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

1.  
    pozdravljeni,
    imam samo eno vprašanje pa začnem:bigsmile::ali lahko tuno nadomestim s piščancem ali čim podobnim???:bigsmile:
    hvala:shamed:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime14. Dec 2006

Živjo Močvirnik,

najbolje je, da namesto tune uporabiš mozzarello ali kakšno zelenjavo. Mislim pa, da ne bi smelo biti problema če jo boš zamenjav z piščancem.
    Opozarjam te samo, da diete verjetno ne bo imela enakega učinka:wink:.

lp,
    Petra
  2.  
    hvala za odgovor:bigsmile:,saj bom skušal tudi s tuno,ampak kar je ribjega mi ne gre in ne gre:cry:,bom pa kombiniral,vsakega malo,pa saj ni nujno da sem "suhec":bigsmile:,bolj mi gre za počutje.
    lep pozdrav!
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime15. Dec 2006

Živjo Močvirnik,

zelo pameten odgovor:wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorrozy
    • CommentTime16. Dec 2006

rada bi samo povedala da sem nad to dieto resnicno navdusena,obe z mamo jo izvajama in sma resnicno po 3 dneh obe shujsale 5 kg.....tako da bom vztrajala do zastavljenega cilja -zgubit 20 kg in prvic imet 56 kg.......kar je po dveh porodih po mojem mnenju kar pohvalno a ne?:)koncno dieta ki uncikuje,mi je pisana na kozo glede sestavin in ni drasticna.....ceprav mi je malo cudno da so vecerje tako obilne....kako to?
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime18. Dec 2006

Živjo Rozy,

super, da vama je všeč dieta, predvsem pa sem vesela, da deluje. Dieto so sestavili izkušeni strokovnjaki in je sestavljena tako, da prihaja do kombiniranega delovanja vnesenih živil, ki skupaj učinkujejo na razkrajanje maščobnih celic v organizmu. Zato naj te nikar ne skrbi zaradi obilnih večerij:wink:.

Uspešno hujšanje še naprej:cheer:.
    lp,
    Petra
    • CommentAuthorxaja
    • CommentTime22. Dec 2006

Rozy!
    sem ti kr mal fauš,... kaj bi jst dala da bi imela doma nekoga ki bi skupaj z mano spremenil navade prehranjevanja... no ja sej gre sam če jih je več je bolj luštno ... no ja zato sem pa tuki našla sorodno dušo , ki mi je v pomoč pri krizah...

lepe praznike
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime23. Dec 2006

Živjo Xaja,

sej smo vsi tukaj tvoje sorodne duše, tako da če te bo karkoli mučilo, smo tukaj da te podpiramo in ti pomagamo.:wink:

Lp,
    Petra
    • CommentAuthorxaja
    • CommentTime23. Dec 2006

Petra!
    Ja sej sam je doma bolje če jih več je isto hrano , kot pa če ti ješ pusto govedino oni pa malinove cmoke :angry: al pa k malemu spečem palačinke pol pa k on ne more vec pa jih na vsak način tišči men v usta pa pravi mami am... jst pa ne , pol je pa jok....
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime26. Dec 2006

Živjo Xaja,

ja poznam to. Pri nas je bil tudi zmeraj problem ko sem bila na kaki dieti. Mama se je zmeraj pritoževala, da posebej zame pa že ne bo kuhala. To moraš kar odmislit in si enostavno skuhati samo zase. Drgače je zelo težko sploh če kaj hrane ostane in jo je škoda vreči stran.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorimpulz
    • CommentTime9. Jan 2007

Pozdravljeni,

zanima me če je učinek diete enak, če dvakrat na teden spremenim vrstni red živil, ki jih pojem.Ker obiskujem Hipoxi terapijo in moram pred terapijo jesti ogljikove hidrate po terapiji pa beljakovine. To pa samo 2-krat na teden.

Hvala in lep pozdrav.
    :confused:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime10. Jan 2007

Živjo Impulz,

mogoče se bo malce poznalo, ampak mislim, da ne bo nič hudega če zamenjaš živila.:cool:

lp,
    Petra
    • CommentAuthorninCa

Hallo!
    Sem se odločla, da sprobam to dieto... Pa iščem, pa išlem pa ne najdem... Koliko so velike te skodelice?

Hvala za odgovor...

Lep dan
    •  
      CommentAuthorPetra

Živjo Ninca,

Kolikšna je količina ene skodelice?
    1 skodelica = 238 ml

Primer:
    1 skodelica (kateregakoli) živila - z živilom do vrha napolnjena skodelica s prostornino 2.5 dcl (1/4 litra).

Priporočamo uporabo plastičnih 2.5 dcl kozarčkov z označeno merico.
    Koliko dkg tehta 1 skodelica posameznega živila je odvisno od živila samega.

:wink:
    lp,
    Petra
  3.  
    živjo vsi,
    pa sem res začel in to že 3. januarja,takoj po "razkošju"praznikov:bigsmile:.Najprej je bil šok potem je pa steklo kot namazano in ker je uspeh viden:bigsmile:,pravzaprav tisti del mene ,ki ni več viden je uspeh:bigsmile:,bom nadaljeval do samega konca.Priznam ,da takšne hrane kot jo jem zadnji teden:cry:nisem v življenju pojedel prav veliko,sedaj mi pa postaja celo všeč:bigsmile:.Priporočam vsem ,ki se odločajo pa ne vedo bi ali nebi!!!Držite se jedilnika,nič prekrškov,čimveč rednega gibanja:shocked:po enem mesecu bodo že kosti žvenketale:devil:lep pozdrav!
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime13. Jan 2007

Živjo Močvirnik,

odlično, da si zadovoljen sam s sabo in da si dosegelj zastavljene cilje. Zelo sem ponosna:cheer: :cheer:.
    Kar nadaljuj z dieto in oglasi se še kaj:wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorNejika
    • CommentTime31. Jan 2007

Hey vsem,

hmm jaz sem šele začela z dijeto pa se mi zdi tk k da bi že ful dolg bla na dijeti zelo se dobro počutim:) oz začnem šele jutri:) pa upam da se bom lahko držala urnika sej drugače je pa kar ql:pirate::cheer:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime2. Feb 2007

Živjo Nejika,

super, da ti je dieta všeč in da se dobro počutiš. KAr pogumno naprej :cheer:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorpikicaf
    • CommentTime31. Mar 2007

Pozdravljeni,

Petra hvala za odgovor na moje prvo vprašanje na forumu (dieta za alergike). S fantom sva že skoraj 2 leti na svojem in v tem času se nama je nabralo kakih 10 kg viška. Problem je v tem da moram kuhati stvari, ki jih oba jeva - jaz alergik, on pa ne mara ne solate (kisa ne prenese) in nič ribjega. Nekako sem ga prepričala da se skupaj odpravima na dieto k.r. vendar mam še prašanje glede njega. Prebprala sem da lahko tuno zamenjaš z mocarelo - to drži? Kaj pa naj s svojimi velikimi količinami kave - še posebej čez teden,ko sem v službi - vse ostalo prenesem, ampak kavi se steška odpovem.
    Pa še to. Ker moj dragi ne je ne repe ne pese, zelje pa je kislo (torej spet odpade) - kaj lahko dragemu ponudim namesto tega?

Hvala vsem za odgovore, saj je zelo teško skombinirat najina 2 jedilnika.

Lep dan.
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime2. Apr 2007

Živjo Pikicaf,

ribo lahko zamenjaš z mozzarelo ali pa koščkom piščančjega mesa. Kar ap se kisle repe in zelja tiče, lahko zamenjaš s drugo zelenjavo. Npr, pripravi mu navadno zelje (zeljno glavo očisti, nareži na trakove in popraži na čebuljici. Mi temu doma rečemo sladko zelje).
    Brez kave je zelo težko ane, sploh če delamo :wink:. Poskusi malce zmanjšati, vsaj na tri skodelice na dan. Predvsem pa ne smeš piti kave s sladkorjem in polnomastnim mlekom :wink:.

Želim vama uspešno hujšanje :thumbup:.
    lp,
    Petra
    • CommentAuthorpikicaf
    • CommentTime3. Apr 2007

Živjo Petra,

najprej hvala za odgovor. Moj dragi se je odločil, da bo počakal na rezultate pri meni - sem namreč začela včeraj. Glede kg še nič ne vem, ker se ne želim tehtati vsak dan ampak po enem tednu. Moram povedat, da sem zaenkrat zelo zadovoljna z dieto, če sem iskrena, večerje skoraj da nisem mogla pojesti - nisem vajena toliko obrokov dnevno (enega samo), ampak tisti sladoled je pa teknil.

Vsem, ki se misliko odpravit na dijeto pa... vstrajajte - meni je enkrat že uspelo in verjamem da mi bo spet.

Pikicaf
    •  
      CommentAuthorlucya
    • CommentTime21. Jun 2007

Živjo!

jst sem se odločila za dieto k.r.-31.dnevno!
    sam zdej je pa problem k se ne morm odločt kdaj naj začnem! mam kr ene izgovore!
    pa še mal me skrbi, da se nebi počutla ful brez energije, glede na to da zdej jem zelo velik!ne vem kr ne upam začet!:cry::cry::cry:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime22. Jun 2007

Živjo Lucya,

ja nič začni kar v torek po prazniku :wink:. Te bomo držale za besedo in če ne boš bom kar malce huda :bigsmile:.
    Evo pa imaš motivacijo :thumbup:.

lp,
    Petra
    •  
      CommentAuthorlucya
    • CommentTime25. Jun 2007

Živjo Petra,

morm ti sporočit, da na žalost ne bom mogla jutr začet z dieto k bom počakala do plače, da si bom lohk kupla potrebne stvari!Od hrane pa do tehtnice!tko da enkrat okrog 5.julija pa res začnem! sem čist trdno odločena in vem da bo ratal! če pa bo kej krize se bom pa na vas vse skupaj obrnla k vem da me boste razumeli pa mi znali pomagat! res ste super vsi skupaj! aja pa enih 15 kg morm zgubit!

bye bye!lep večer
    :swingin:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime26. Jun 2007

Živjo Lucya,

oh ja to pa poznam :bigsmile:. Denar večna ovira.
    Važno je le, da si si zastavila cilj, kar je praktično polovica dela že narejena :wink:. Prvi korak je vedno najtežji.
    Tako kot si že sama rekla, če te bo pa kaj težilo, smo ti tukaj na forumu vedno na razpolago :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthornatalija
    • CommentTime7. Jul 2007

Sporočilo za skeptike: v 4 dneh sm izgubila 3kg,brez prevelikega napora,tko da mislim vztrajat vseh 31:cheer::clap::swingin:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime9. Jul 2007

Živjo Natalija,

vse čestitke za uspešno hujšanje :thumbup:!

lp,
    Petra
    • CommentAuthorleiia
    • CommentTime13. Dec 2008

kje dobim to dieta k.r.-31dni??
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime13. Dec 2008

Odgovor imas napisan
    •  
      CommentAuthorkozoroginja
    • CommentTime16. Dec 2008 urejeno

DIETA KEMIČNEGA RAZKROJA:
    1.Dan
    Z:črna kava ali čaj, 1/2 grenivke, 1 prepečenec 1 žl.arašidovega masla
    K: 1/2 skodelice tene, 1 prepečenec, črna kava ali čaj
    V: 2 rezini mesa (90 g) 1 skod.stročjega fižola, 1 skod. pese, 1 majhno jabolko, 1 skod. vanili sladoleda

2. dan
    Z:1 jajce, 1/2 banane, 1 prepečenec, črna kava ali čaj
    K: 1 skodelica skute, 5 slanih krekerjev (napr. Tuc krek.)
    V: 2 hrenavki, 1 skod.brokolija,1/2 skod.korenja, 1/2 banane, 1/2 skod. sladoleda vanilij.

3. dan
    Z: 5 slanih krekerjev, 1 rez.sira Gavda manj masten,1 majhno jabolko, črna kava ali čaj
    K: 1 trdi kuhano jajce, 1 prepečenec
    V: 1 skod. tune, 1 skod. repe, 1 skod. cvetače, 1/2 melone (majhne), 1/2 skod. vanilijevega sladoleda

Vsak 4. dan je prost in lahko ješ kaj drugega oz. kar ti paše, v mejah normale.
    Skod. je 250 ml.
    Veliko uspeha pri hujšanju.

kozoroginja:bigsmile:
    • CommentAuthorbegonija
    • CommentTime4. Jan 2009

Pozdravljeni

Ker sem zaposlena v trgovini, me zanima kako je z zajtrkom in malico. Ali lahko za zajtrk pojem prepečenec z arašidovim maslom, za malico pa 1/2 grenivke. Včasih moram biti v službi že ob 6.00 in do kosila ob 15.00, bom verjetno lačna kot volk.
    •  
      CommentAuthorkozoroginja
    • CommentTime4. Jan 2009 urejeno

Begonija, mislim da to lahko storiš. Ne pozabi pa pri zajtrku pit nesladkan čaj ali kavo. Tudi drugače pij veliko vode.
    Na žalost ta dieta je taka, da moraš zdržat. In drži se vsega napisanega v dieti . Lakoto pa si ublažiš z vročim čajem, kadar koli.
    p.s. malica drugače ni dovoljena, če ne gre drugače pa le pojej 1/2 grenivke ali 1/2 pomaranče ali 1 mandarino
    .
    kozoroginja:bigsmile:
    :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime4. Jan 2009

Ce bos vzdrzala potem bo kar OK.
    Kaj ne mores jesti v sluzbi okoli 8-ih?
    Aicha
    • CommentAuthorbegonija
    • CommentTime6. Jan 2009

Delam v trgovini interspar, tako da malice res ne morem imeti prej. Sem pa se odločila, da se bom držala diete tako kot piše, samo volja mora bit.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime6. Jan 2009

Drzimo pesti.
    Vem, da je v sluzbi tezko ampak z malo prilagajanja in dobre volje pa se da.
    Aicha
    • CommentAuthorAkuna
    • CommentTime20. Jan 2009

Živjo!
    Tudi jaz sem se odločila, da poiskusim to dieto, saj mi je predvsem všeč, ker je hrana ful enostavna in ni treba met v hladilniku 100 tisoč različnih vrst hrane (študentsko življene namreč ne omogoča nekih zahtevnih diet..) Velika sem 175cm in imam 70 kg, rada bi prišla na 60...
    Zanima me, če se lahko čez dan pije nesladkan čaj in črno kavo - ali je to samo takrat ko piše. Se potem pije med obroki samo vodo? Kaj pa sveži sokovi iz agrumov?
    Upam, da mi bo uspelo - začnem jutri, kajti doma nimamo kikirikijevega masla (sklepam, da je to ameriška dieta? ) :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime20. Jan 2009

Ja ameriska je.
    Namesto masla pojej samo prepecenec.
    Ja zeleni caj lahko pijes neomejeno cez dan.
    Aicha
    • CommentAuthorAkuna
    • CommentTime21. Jan 2009

Aicha, hvala za odgovor!
    Danes sem začela s to dieto in bom seveda pisala o uspehih..
    Zanima pa me kako je s tuno - je to iz konzerve? Se jo lahko zamenja s sardinami al pa pečeno ribo (v pekopapirju v pečici - brez maščobe torej). Kaj pa repa - je to kisla repa, ali lahko svežo skuhamo (meni je taka FUL boljša) in za zajtrk - lahko iztisnemo sok grenivke, ali je nujno, da se jo poje?
    Hvala za odgovore, morda pridejo prav še komu...
    P.s; sem kupila arašidovo maslo in je ful dobro ;):cool:
    •  
      CommentAuthorAicha

O tuni sem se razpisala vceraj v eni drugi diskusiji.
    Lahko jes na "suho" peceno ali iz konzerve.
    Repo lahko skuhas grenivko pa je boljse da pojes. Ce pa ne pa vsaj sok spij.
    Aicha

Sem mislila, da ga ne bos ker je malo drago. Jaz ga ne smem meti doma ker potem pojem kar celega.
    •  
      CommentAuthorAicha

TRI DNEVAN DIETA V ORIGINALU IN ZAMENJAVE:
    3 Day Diet

The 3 Day Diet is one of the most popular short-term fad diets around today. Many people adopt the diet to try and achieve short-term weight loss. However, unfortunately most people simply gain the weight back on again.

The 3 Day Diet is simply a low calorie diet (as can be seen by the meal plan). There is nothing magical - no mystical chemical reaction that goes on (as some seem to think). Weight loss is due to a sudden drop in calories - some of this may be fat - but most will be from water loss.

3 Day Diet Meal Plan
    This diet is not recommended and should never be used for more than 3 days. This kind of diet is often used by those who experience ?yo-yo? weight - it is not a good habit to get into.

DAY 1
    Breakfast Lunch Dinner
    Black coffee or tea (Sweet & Low or Equal) or water
    1/2 Grapefruit or Juice
    1 slice toast with 1 Tbsp. Peanut Butter 1/2 Cup of Tuna
    1 slice toast
    Black coffee or tea (Sweet & Low or Equal) or water 3 oz. any lean meat
    1 cup green beans
    1 cup carrots
    1 cup vanilla ice cream
    1 medium apple
    DAY 2
    Breakfast Lunch Dinner
    1 egg (any style)
    1 slice toast
    1 banana 1 cup cottage cheese or tuna
    5 saltine crackers
    Black coffee or tea (Sweet & Low or Equal) or water 2 beef franks or hot dogs
    1/2 cup carrots
    1 banana
    1 cup broccoli or cabbage
    1/2 cup vanilla ice cream
    DAY 3
    Breakfast Lunch Dinner
    5 regular saltine crackers
    1 oz.(slice) cheddar cheese
    1 apple 1 hard boiled egg
    1 slice toast
    Black coffee or tea (Sweet & Low or Equal) or water 1 cup tuna
    1 cup carrots
    1 cup cauliflower
    1 cup melon
    1/2 cup regular vanilla ice cream

Condiments Allowed
    Lemon (and lots of it, if you like)
    a dash of salt and/or pepper
    mustard
    cooking spray
    Substitutions
    Some people use the following substitutions for the 3 day diet:

Orange instead of Grapefruit
    Tuna instead of Cottage cheese (and vice versa)
    Frozen yogurt instead of Ice Cream
    Cauliflower instead of Broccoli (and vice versa)
    Green beans instead of Broccoli or Cauliflower
    Beets instead of Carrots
    Toast instead of 5 crackers (vice versa)
    • CommentAuthorAkuna
    • CommentTime22. Jan 2009 urejeno

Aicha, hvala, ker si se ful potrudla...
    V originalu torej ne poudarjajo, katera živila je treba jesti skupaj in v katerem obroku - če prav razumem original vezijo, potem na ta dan pač zaužijemo vsa ta živila kadar nam paša.... Ker je tud omenjeno, da ni fore v kombiniranju, da gre samo za nenadno znižanje kalorji. Zato ne vem zakaj je v prevedeni verziji tako poudarjeno, da živil in obrokov med seboj ne mešamo, če pa v originalu obroki sploh niso določeni???
    Jaz se zamenjav ne bom posluževala, ker itak vse od naštetega jem. Bom pa razmislila glede vrstnega reda unašanja živil, ker mi je do večera kar huda muka zdržat...
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime22. Jan 2009

No malo ze gledajo na obroke mogoce niso v tej napisali. Ce te zanima kaj vec samo vtipkaj 3 Day diet v googl.
    Aicha
    • CommentAuthorAkuna

Aha... Smo ker si copi-paste-ala se je nekak zbrisala oblika, zato je tko čudno pršlo, ku da ne bi blo obrokov, pa da je hrana kr nametana.. Hvala ti za namig - sm koj dobila - zdej pa vem že skor vse. Samo še kile morjo it DOL!!!! ;)
    •  
      CommentAuthorAicha

Ja copy-paste sem. Ves, da je bilo prevec za pisat.
    Aicha
    • CommentAuthorsandrela
    • CommentTime16. Mar 2009

pozdravljeni nekaj pa tudi mene zanima....:confused:

danes sem za večerjo namesto stročjega fižola in rdeče pese pojedla zeleno solato...
    bi mi lahko to kej škodilo pri dijeti glede na to da je solata še manj kalorična?''??:wink:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime16. Mar 2009

Pri tej dieti moras jesti kot pise.
    Aicha
    • CommentAuthorsandrela
    • CommentTime17. Mar 2009

oki hvalaaaaaaa
    lp
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime18. Mar 2009

Ni kaj, malenkost.
    Aicha
    • CommentAuthorsandrela

oj neki me pa še zanima a se lahko je kisla repa a more bit prov kuhana???

hvalaaaaaa
    •  
      CommentAuthorAicha

Lahko kisla repa. On menda ni uzitna.
    Aicha