Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

  • CommentAuthorinči
  • CommentTime8. May 2012 urejeno
   
  http://www.njena.si/zdravje/diete/dukanova-dieta.html
  http://www.aktivni.si/prehrana/diete/dukanova-dieta/

  Na kratko o njej. Slučajno sem na srečelovu zadela knjigo ''Ne znam shujšati'' in jo začela brati. Gre se za beljakovinsko dieto v več fazah. Zagotavlja počasno, a dolgoročno uspešno hujšanje.

  V prvi, tako imenovani FAZI NAPADA, ki traja od 1-10dni, povprečno 5 (odvisno od kg, ki jih je treba izgubiti) se prehranjuje izključno z beljakovinami. Načeloma so to: perutnina, govedina, nemastni mlečni izdelki, ribe, jajca... Dnevno lahko zaužijete 1,5 žlice ovsenih otrobov, ki jih vmešate v jogurt, mleko ali iz njih pripravite palačinko, da ne pride do zaprtja. Pri vsem tem potrebno spiti vsaj 1,5l vode, da se telo prečisti! Količine, zaporedja, sestava... vse je po želji. Jemo lahko kadarkoli in kolikor želimo, le da je iz seznama. Ostalim stvarem se je treba STROGO odpovedati! A le za kratek čas. V tej fazi naj bi izgubili od 1-5KG, odvisno od trajanja, starosti, predhodnjih (jo-jo) diet...

  Zakaj so beljakovine boljše od OH in maščobe pri hujšanju?
  Telo potrebuje zaradi najkompleksnejše in najdaljše zgradbe molekul beljakovin največ časa in največ energije, da jih prebavi. Naprimer: Če pojemo 100kcal beljakovin bo telo za njihovo prebavo pokurilo cca 30kcal, torej jih bomo v bistvu uporabili le 70. Posledično, zaradi daljše razgradnje, smo več časa siti, kot bi bili npr. pri OH in maščobah. Pri OH in maščobi je energija za prebavo veliko manjša in izkoristek večji, sitost kratkotrajnejša. Po tretjem dnevu faze napada naj bi bili prav zaradi tega siti in ne lačni, kot je značilno za ostale diete.
  OH in maščob načeloma sploh ne potrebujemo, saj smo jih sposobni tvoriti iz drugih virov. Kar pa ne velja za beljakovine. Če teh primanjkuje, telo napade lastne zaloge, navadno mišice, posledično pa imamo manj ''kurilcev energije'', naš metabolizem se ustavi in kg ne gredo več dol. Tega se pri tej dieti ne moremo bati. So tudi sestavni del las, kože...-> pri običajnih dietah zato izgledamo slabše, kar navadno opazi tudi okolica.

  No..to sem do sedaj prebrala. Kopiram še ostale faze:

  STOPNJA KRIŽARJENJA
  Druga stopnja dovoljuje, da beljakovinskim živilom postopoma dodate še zelenjavo (s škrobom bogata zelenjava, kot so krompir, koruza, grah, fižol ipd., je prepovedana). Ko vstopite v to fazo diete, največji učinek dosežete tako, da prvi dan proteinom dodate zelenjavo, naslednji dan se držite jedilnika, kakršen je v napadalni fazi, tretji dan spet vključite zelenjavo in tako naprej, dokler ne dosežete želene teže. Izgubiti bi morali KILOGRAM NA TEDEN  STOPNJA UTRJEVANJA
  V tretji fazi se lahko počasi vrnete k normalnemu načinu prehranjevanja. To pomeni, da v svoj jedilnik vnesete živila, ki so bila prej prepovedana, le da je to zaradi IZOGIBANJA JO-JO EFEKTU potrebno narediti čim počasneje. ZA VSAK KILOGRAM, ki ste ga prej izgubili, morate v tej stopnji ostati 10 DNI
  Jedilnik naj še vedno vsebuje relativno velik odstotek proteinov in zelenjave.

  Na jedilnik dodajte sadje (bananam, grozdju, češnjam, suhemu sadju in oreškom se je zaenkrat bolje izogibati).
  Vključite lahko dva koščka polnozrnatega kruha, s tanko plastjo manj mastnega masla na dan.
  Dovoljeno si je privoščiti tudi 40 g trdega sira.
  V prvi polovici te faze si lahko privoščite en obrok hrane z visoko vsebnostjo škroba (testenine, krompir, riž, fižol, polenta ipd.), v drugi pa si to lahko privoščite dvakrat na teden. Z malo maščob, seveda.
  Svoj spekter vira proteinov enkrat do dvakrat na teden obogatite z jagnjetino ali svinjino z malo maščob.
  V prvi polovici stopnje se enkrat na teden nagradite s čimerkoli želite, v drugi to storite dvakrat na teden.
  Priporočljivo je, da en dan v tednu uživate samo proteine.
  Pojete 3 žlice otrobov in ovsenih kosmičev na dan.
  Repete je prepovedan!  STOPNJA STABILIZACIJE
  Po uspešno zaključeni fazi utrjevanja lahko vstopite v fazo stabilizacije. Kljub temu, da ste dosegli želeno težo, se morate zavedati, da še vedno obstaja nevarnost, da jo pridobite nazaj, če se ponovno začnete nezdravo prehranjevati.

  Priporočljivo se je držati prehranjevalnih navad stopnje utrjevanja (neomejen količine beljakovin in zelenjave, ena porcija sadja na dan, dva koščka polnozrnatega kruha in 40 gramov sira na dan ter dve porciji hrane, bogate s škrobom, in dva obroka po želji na teden.
  EN DAN V TEDNU SE OHRANI ZA PROTEINSKI DAN- kot na začetku v fazi napada.
  Za ohranjanje dobre prebave spijte vsaj dva litra vode na dan in pojejte tri žlice ovsenih kosmičev in otrobov.


  Kot velja za vse ostale diete, tudi v to (v vse štiri stopnje) vključite rekreacijo.  Tako, za razmisliti, mene je kar prepričala. Po vsej verjetnosti bova s prijateljico začele drugi teden in imele fazo napada 5dni. Bi se še kdo pridružil? :)
 1.  
  vse lepo in prav.poskusita. ampak morata vedeti naslednje: da se beljakovine prebavijo,kemično,rabijo ohje...če ne nastanejo kisli ostanki. tvorijo se ketonska telesca ki na dolgi rok zakisajo telo in skratka niso ok.zraven tega nastaja laktat-mlečna kislina ki bo pekla ko hudič ob telovadbi....toliko iz biokemije. vsak zagovarja svoje,in ne pravim da ne probajte ampak ni vse črno belo.
  in vse kjer se STROGO odpoveduješ predvsem ohjem na dolgi rok ni zdravo. ker kakorkoli oh je največji vir energije za člov.telo in preh. piramida ni popolna brez njih.seveda ne mislim na cuker ampak na pz kosmiče, pz kruh,pz pasta,rjaviriž,oh iz zelenjave,sadja...itd...in par neumnost piše: oh in maščob ne potrebujemo? sestavljeni smo iz njih. logično da jih potrebujemo..včasih ne smemo nasedati. in niso to stvari s katerimi bi se špilal ker vplivajo na zdravje kar fejs. dieta je podobna atkinsonovi-visokobeljakovinsa ...
  poskusita ampak po pameti. in veš da hitre diete ne dajo dolgoročnih rezultatov. seveda pa ti,vama želim vse najbolje!!!nočem vaju od česarkoli odvrniti ampak najustreznejša dieta je manj jej,več se gibaj ,ne jej sladkarij in jej vse ostalo. želim vama super duper polno uspeha;)
  pa brez zamere;)
  • CommentAuthorinči
  • CommentTime8. May 2012
   
  Hvala, tega da rabijo oh nisem vedela. Ampak..saj jih telo praktično nima le prvih pet dni? Potem jih dobiš iz zelenjave. Za te odpadne snovi pa trdi, da je voda rešitev problema in v prvih petih dneh otrobi? Nevem, boš pa že ti morala vedeti več, saj boš specialistka na tem področju! :)

  No, mogoče sem jaz OH in maščobe preveč poenostavila :shamed: .Misliš, da jih je drastično premalo? Jaz si to razlagam kot da jih itak dobimo iz mesa in zelenjave dovolj. vsaj za shujševalni del. Potem, ko pridež na zaželeno težo, jih itak postopoma dodajaš u ti. tretjem obdobju da ne butneš nazaj na obično prehrano in je jo-jo efekt takoj nazaj. V četrtem pa imaš itak samo en dan na teden beljakovine.

  Meni osebno pa se zdi ločevalna dieta z premalo beljakovinami. Ampak itak je vsaka dieta (ne govorimo o tistih brezvezno-drastičnih) na dolgi rok lahko uspešna in ima vsaka svoje pomanjkljivosti.

  Neee, tega sploh ne jemljem kot odvračanje. Če nebi želela tujega mnenja se nebi niti oglašala na forumu :wink:
  Ta dieta pa res ni hitra, je vseživljenjski plan praktično. Le v prvi fazi izgubiš od 3-5kg (pa še to bolj ali manj na račun vode, kot sam avtor lepo opiše) v do 10dneh kar je normalno, a ni? In v shujševalnem delu 0,5-1kg/teden, traja do zaželene teže in potem za vsak izgubljen kg moraš imeti 10dni stabilizacije, ko postopoma uvajaš nazaj vsa živila. Nima tudi omejevanja (vsaj v prvih dneh), kar vemo da je glavni problem diet, kot sama večkrat poveš: Na koncu se metabolizem tako ustavi, da nam eno jabolko na dan nebo prineslo rezultatov.
  • CommentAuthormarinolinka
  • CommentTime8. May 2012 urejeno
   
  Hejla!

  veš da se strinjam glede loč in premalo beljakovin. zato sem probala uvajati tudi živila ki naj bi vsebovala več bjev,recimo kvinojo,pa gobe itd...ja sem malce preveč posplošila tudi sama. prva faza torej ni dolga.superca ker imaš prav,pol dobiš oh iz zelenjave a ne...veš da sem še daleč od nekega "velikega" znanja:) zato tudi ne mislim da imam vse prav a ne:) zato pa smo tukaj da vsaka kaj doda in se nekaj novega naučimo:) tudi imaš prav da ima vse svoje pomankljivosti,vse diete na dolgi rok a ne...aha pa vidim da ni hitra nekaj,sem šla malo bolj prebrat. ja pa vseeno ni tako slabo:) otrobi pa so itak super in dejansko dobiš ohje iz njih. tak da probaj seveda pa boš poročala da kaj novega izvemo:) kakorkoli po slikicah sodeč si super punca in ne rabiš nekaj dosti dietkat;) če sploh:) ampak vsak zase ve;)glavno da boš zdrava in da boš čutila svoje telo in če ti bo česa manjkalo si boš mirne duše privoščila.
  veš da ti držim pesti,kerokoli dieto imaš,nimaš ker dejansko je vse to veliko delo,kerikoli režim ubereš! in res lepo da si ena od tistih ki malce na širše razmislijo pred dieto.sigurno pa je boljše iti po tej metodi kot po neki drugi drastični.
  resnično verjamem da bo vse šlo,pa še v dvoje je lažje:) drži se,želim ti lep preostanek večera,pa hvala da si mi malce bolj razložila in me spodbudila k "študiranju";)))))))
  papa:***
  • CommentAuthorinči
  • CommentTime8. May 2012
   
  Opa, da sem pa mariolinko spodbudila k študiranju :updown: :wink:
  Ja, bomo poizkusile, komot se nam katera pridruži, smo se odločile, da začnemo kar v soboto:) Mesek, jajčka, ribice.. here we go! :)
  Hvala za pohvale, si mi kar večer polepšala! :) Sem pridna že od novega leta, večinoma redno športam, mam pa večje kikse pri prehrani. Ampak se trudim. :) Še najbolj pa sem vesela da že od konec januarja nisem bruhala, če se še spolnite..
  noooččč mariolinka ***
 2.  
  adijo pamet čisto sem pozabila na tvojo težavo. jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeejjj zakon punca,ful sem vesela zate,veš kako daleč si prišla?!!!neverjetno res pridna.to je tisti pravi dosežek!!!res ti iz srca čestitam veš da je v končni fazi najbolj pomembno da si zdrava.in predvsem to želim vsem puncam,potem vse ostalo. super super,super;))))) kar tak naprej!!! pri prehrani mamo kikse vse;) ampak bo šlo a ne:) torej sobota dan d:) držim ti pesti na pune prav tak kolegici in sigurna sem da bosta vedve to zmogle!!nam boš poročala o rezultatih in počutju in sigurno bo vse ok.
  lepo bodi,se tipkamo,papa:***
  • CommentAuthorinči
  • CommentTime12. May 2012
   
  Jaaaaaaaaaa. Sem tudi jaz ponosna nase. Ne morem verjeti, kaj sem počela s svojim telesom. Pri tem pa sem še mislila da je vse super, pod kontrolo in neškodljivo. Resnično upam, da se ne vrnem več nazaj. Sem bila v tem že večkrat zadnjih 5 (?!) let?! Ne konstantno na srečno...navadno po kakšnem izgubljenem kg..pa vendar. Recimo da zdaj res bo, ko sem se kar veliko naučila o prehrani in zdravem življenju nasploh...pa še vas imam, kajne? :grouphug:

  Torej, danes je za mano prvi dan 'faze napada':

  Z: 2 jajci na oko (brez maščobe seveda)
  K: ribica(file)
  M: lahka šunka, navaden jogurt
  V: 2 piščančji krili, navaden jogurt

  Še štirje tako močno beljakovinski dnevi, potem dodam še zelenjavo na seznam dovoljenih živil. :tongue:
  In še pomigat bo treba kaj danes.:confused: Se mi po doolgem času ne da preveč.
  • CommentAuthorinči
  • CommentTime13. May 2012 urejeno
   
  ''Faza napada'', drugi dan:
  Z: ovsena omleta (2 jajci, skuta, 2 žlički ovsenih kosmičev)
  K: goveje meso, navadni jogurt
  M: ? zmešala skuto, jogurt in slim&fit salam :D . no ja
  V: jogurt, črni čaj
  Pila veliko vode.
  Naredila insanity (40min, power&resistance)
  Popoldan spala in se kooončno prebudila polna energije po enem tednu. Premalo sem spala zadnje dni. Sedaj se pa počutim super. Let's go on! :surfing:

  P.S: ... mi lahko katera razloži, zakaj svinjsko meso ni dovoljeno, goveje pa je?
  • CommentAuthorinči
  • CommentTime14. May 2012
   
  ''Faza napada'', 3. dan:
  Z: Ovsena omleta
  M: navadni jogurt
  K: 3 piščančje perutničke
  M: 1 perutnička, navaden jogurt
  V: navaden jogurt

  1 šol ura fitnesa(vaje za moč), 1 urica teka HIIT

  57,8kg.
  • CommentAuthormelody
  • CommentTime16. May 2012
   
  Inči, najlepša hvala, da si delila to dieto in da deliš svoje jedilnike in izkušnje!!

  Navdušila si še mene, da poskusim s to, ker mi je všeč, da dejansko očitno nisi lačen. Torej, če prav razumem, moram jaz, če želim izgubiti 8kg, ostati v fazi napada 8dni? Kako si si pa perutničke naredila; na kakšen način? :)

  danes se ti pridružim! :)
  • CommentAuthorinči
  • CommentTime16. May 2012
   
  Ja, seaj se bom ustavila, da nebom smetila z mojimi jedilniki v prazno:)
  Ne, v fazi napada bodi 5 dni recimo, ker spet nimaš toliko kg za izgubiti. Tukaj samo beljakovine.
  Potem greš ''do konca'' v drugi fazi, do zaželene teže, brez ustavljanja. Izmenjuješ beljakovinske dneve in beljakovinske dneve z zelenjavo. Moram še točno previriti.

  Perutničke sem kupila že kar začinjene in sem jih potem samo v ponvi popekla, brez dodane maščobe. Nimam časa za kaj več. Lahko pa napišem še recepte omakic, ki jih lahko narediš, če želiš.

  Super, bo skupaj veliko lažje! Da ne bojo samo ločevalke debatirale o receptih ;);)
  • CommentAuthormelody
  • CommentTime16. May 2012
   
  super, hvala ti za nasvete! :))

  5dni sploh ni veliko, pa če potem nadaljuješ vsaki drugi dan z zelenjavo je zakon, ker jo obožujem :) skoraj tako kot čokolado ;))

  super, lahko si delimo mal recepte, meni bi to zelo pomagalo, ker sem zjutraj na faksu, popoldan pa do večera delam in tudi nimam neki veliko časa kuhat. Sem gledala oddajo z Jamie Oliverjem in je naredo puranje zrezke tako, da jih je začinil s kajenskim poprom, koriandrom in parimi ostalimi začimbami po želji in ga speko na pekaču za tople sendviče - brez maščobe in še pomivanja ni veliko :)) bom poskusla

  lp
  • CommentAuthorinči
  • CommentTime16. May 2012 urejeno
   
  Ej bom danes pogledala v knjigo za recepte pa še kakšno drugo fazo bolj podrobno, ker sem ostalo le na hitro prebrala.

  So različni načini za 2.fazo, ''fazo bitke''. Lahko imaš 5/5, torej 5 dni zelenjavno-beljakovinsko, 5 dni beljakovinsko; če imaš za izgubiti manj je tudi 1/1, 3/3 mislim da tudi.

  Ne, 5 dni se tudi meni ne zdi veliko. Sem pa na splošno malo brez energije, kar se mi pozna predvsem pri športu. Ampak to je normalno, saj se mora telo potruditi (in s tem pokuriti dodatne kalorije), da pride do energije. Bo jutri boljše ko dodam zelenjavo..ki pa meni ni toliko všeč kot tebi;) Me pa čaka matura, tako da je pestro tudi pri meni...jupi.

  U, ta priprava pa izgleda odlična in preprosta. Saj toaster je kot en mini žar. Zakon. Bom probala danes. Pomoje lahko tudi ribice pripraviš na enak način..in sploh vse meso:)

  Včeraj:

  Z: ovsena omleta
  M: jogurt (pijem kar Mu z 1,3% m , tisto ta veliko 1kg pakiranje cuzam čez dan)
  K: cca 250g prekajene šunke&piščančjih prsi v ovitku (kok je pa meni žur tak narezek jesti:)) in malo jogurta
  M/V: 300g lahke šunke (od active life)

  Vadba: Insanity 40min

  Sem bila cel dan naokoli tako da nisem imela časa za noben topel obrok. To je to.:)
 3.  
  super ti gre;) kar tak naprej.pravi žur je z tem narezkom:) sama si tudi kdaj privoščim. kaj naj rečem razen:kar tak naprej!držim pesti ,uspelo ti bo.pridna si ful!!!
  • CommentAuthormelody
  • CommentTime16. May 2012
   
  Inči, ti delaš vaje Insanityja po urniku? Jaz vsak dan nekaj delam od tega, odvisno od razpoloženja in energije... včasih tudi kar fit test nardim, če se mi ne da po dolgem dnevu :bigsmile:
  • CommentAuthorinči
  • CommentTime16. May 2012
   
  Hvala mariolinka. :) Še dveh ali treh kilic se otresem, potem grem pa na stabilizacijo. In naslednji cilj je enoletno vzdrževanje.

  Ne, ne delam. Sem naredila na začetku par tednov. Potem sem recovery week izpustila in prešla na vaje druge stopnje. Sedaj pa ga delam, kadar ne tečem ali ne grem v fitnes ali je slabo vreme. Tudi odvisno od razpoloženja in energije. Mi pa vaje prvega meseca skoraj ne predstavljajo nobenega izziva več. Drugi mesec..je pa nekaj drugega:)

  In? kako ti je šel tvoj prvi dan?:)
  Jaz sem pred ta rdečo pa sem kar lačna..pa še zaspana ker sem spala le 5ur... bo jutri boljše.
  • CommentAuthormelody
  • CommentTime18. May 2012
   
  Živijo!

  Sem opravičujem, da se pozno javljam, sem mela gužvo, pa še za izpit, ki ga mam jutri se je bilo treba učit...

  Včeraj sem jedla:
  z: trdo kuhano jajce, zeleni čaj
  m: jogurt
  k: ribice pečene na kapljici olja (ker fant nima toasterja ;))), fobro začinjene
  v: jogurt in mozzarela

  danes:
  z: jogurt, zeleni čaj
  m: limonada
  k: tuna v lastnem soku
  m: sadni jogurt (se sme??)
  v: šunka in mozarela

  pijem veliko, sem si pa privoščla ene 3kavice (nesladkane) :)

  kako gre tebi Inči že v drugi fazi? :)

  lahko noč
  • CommentAuthorinči
  • CommentTime18. May 2012
   
  Hej hoj! Super, da si se nama še ti pridružila res. Tudi prijateljica povzroča o uspehu: Včeraj je šla za cel kilogram dol s tem da je ogromno pila in imela normalne obroke. A ni to super?:)

  Sirov se naj nebi smelo jesti, ne vem zakaj. Limonado pa tudi šteje pod sadje on in se jo naj bi le kot začimbo uporabljalo. Po knjigi govorim. Jaz to upoštevam, sicer mi pa ni jasno zakaj se sirov in limonade nebi smelo jesti/piti.

  Meni gre kar vredu v drugi fazi, čeprav sem danes premalo pojedla, ker sem bila cel dan okoli. Ampak..boljše kot preveč:) Me je pa malo zaprlo po 4. dnevu faze napada. Tako da ti res priporočam da si narediš nekaj z dvemi, tremi žličkami ovsenih kosmičev.

  Pridni smo usi! Le vztrajat moramo:) Se moram pohvaliti. Že od začetka maja nisem imela niti ene pregrehe! :) Sladkarije, kruh..nič:) In se mi kar veliko pozna. V prehrani je očitno res 70%. Prej sem telovadila ogromno + malo slabše jedla pa rezultatov enostavno ni bilo. So pa zdaj toliko slajši!

  Ja, lahko noč tudi tebi ;)
  • CommentAuthorinči
  • CommentTime20. May 2012
   
  Včeraj:
  Z: Omleta (2 jajci, 2 žlički kosmičev, posneto mleko)
  K: Popečena lahka šunka v toasterju, kisle kumarice
  M: Isto taka šunka, vložene paprike
  V: Beljakovinski napitek- 20g

  Tek: lagano 40min
  • CommentAuthormelody
  • CommentTime20. May 2012
   
  živijo :)

  danes je moj 5.dan, kar se držim samo beljakovin, shujšala sem zaenkrat 2,5kg in sem zelo zadovoljna :)

  pa že komaj čakam, da bom lahko začela jest zelenjavo, ker mi res manjka :)

  mogoče mozarele res ne bi smela, ampak jo imam zelo rada in sem potrebovala nekaj malo bolj "kaloričnega" :)
 4.  
  punce super vam gre. siri se po moje ne smejo ker imajo velik delež maščob. seveda pa imaste tudi lahke sire,za naprej ko boste msele.:mocarela,feta,šmarski rok(25%), lahka livada(35%) to so siri ki si jih komot privoščite seveda ko boste pač lahko.držite se plana vidite da se splača;)
  kar tak naprej,ful ste pridne;)
  • CommentAuthorinči
  • CommentTime21. May 2012 urejeno
   
  Hvala mariolinka:) Ja,včeraj mi je spodletelo, ker sem bila na birmi in se res nisem mogla upreti vsemu:shamed:..ampak, gremo naprej, še finiš pri meni. Še zadnji kg!:)

  Danes malo kazensko:
  Z: kivi (ja..nebi smela sadja, sam bi pomoje bruhala po navadnem jogurtu ker mi res ni pasal)
  M: 2 banani.. spet
  K: zelenjavna mineštra, piščanec, kisla paprika
  V: malo whey

  40min fitnesa- na polno
  55min insanity - že dolgo ni šel tako fajn.


  Prijateljici pa gre tudi odlično:
  -5kg v 8dneh. S tem da JE jedla. Sounds great,right? ;)
  • CommentAuthormelody
  • CommentTime24. May 2012
   
  Punce, pozdravljene!

  Jaz se nič ne javljam, ker se pridno učim in sem v Lj, tu pa nima vage da bi poročala o napredku... se pa striktno držim že od prejšnje srede in komaj čakam, da lahko javim končne kg:bigsmile:

  vem pa da se pozna in se tudi počutim drugače! :wink: Sedaj, ko je zraven beljakovin tudi zelenjava je velikoooo boljše

  se tipkamo:bigsmile:
  • CommentAuthorinči
  • CommentTime26. May 2012
   
  Nevem, koliko kg imaš za izgubit... sam verjemi da boš zeloooo prijetno presenečena :) Komaj čakam, da slišim še tvoje rezultate:)

  Jaz bom še do četrtka v fazi bitke (ki je pri meni, ki ne maram preveč zelenjave bolj podobna fazi napada), potem pa grem na stabilizacijo do konca mature :)

  Včeraj:
  Z: jajce
  M: jogurt 200g
  K: riba popečena na žaru
  M: jogurt 100g, piščančje prsi v ovitku 100g

  fitnes: 40min intervalnega teka (7km) + vaje za moč (noge, rit, trebuh)
  tek: 40min (spet cca 7km)

  Danes pa tehtam 55,4kg in sem takooo vesela:)) 55 je namreč moj cilj, mogoče pridem še čez do četrtka :)
  • CommentAuthorinči
  • CommentTime26. May 2012
   
  Z: jajce s piščančjimi prsi v ovitku
  M: cottage cheese (100g) in tuna v lastnem soku (75g)
  K: goveji zrezek
  M: cottage cheese in tuna v lastnem soku - isto

  tek:
  1. 42min, slabih 7km
  2. 33min, slabih 6km
  tako je, če prevečim obljubiš tek :D
  • CommentAuthorTotika
  • CommentTime27. May 2012
   
  hej punce...kako pa je recimo z gobovo juho, ki ji pol dodas kislo smetano? pa pol pri carskem pražencu?? pa ostalim jedem...ali moras samo meso? pa ribe in ostalo???
  • CommentAuthorTotika
  • CommentTime27. May 2012
   
  aja pa s kruhom?? lahko malo več...jaz ne razumem prav...faza napada traja 5 dni in takrat jes samo beljakovine?? kako je s kavo s mlekom?
  po petih dneh vsak drug dan dodajam zelenjavo?? to so kumare, čebula, pač te stvari, ki jih bom sedaj nasla na vrtu, razen krompirja, graha ipd??
  torej če imam za izgubit kakih 5 kg, imam potem 50 dni utrjevanja, ki lahko včasih dodam riž, krompir, sir, pz kruh...aha torej je kruh prepovedan v prvih dneh?
  sem razumela prav? mislim, da bom zacela drug petek s tem, ker za ta tedn se imam v sluzbi naroceno malico za locevanje...me mika :) rada imam piscancje in puranje meso, na zaru vse in se ribice so zakon mjamiiiiiii :) zelenjava iz domacega vrta pa je tako zakon. testenine me ne mikajo neke...edino hitra hrana in sladkarije :( ampak za izgubljene kg bom potrpela :)
  • CommentAuthorinči
  • CommentTime27. May 2012
   
  Ni ni kruha, testenin, krompirja... v prvih dveh fazah. Torej prvih 5 (recimo) dni in še naslednjih nevemkoliko, dokler ne prideš do zaželene teže.
  Kavo pomoje lahko, le z posnetim mlekom. Avtor zelo promovira mlečne (in ostale) izdelke z skoraj nič maščobe.
  1g maščobe = 9kcal, 1g beljakovin = 4kcal, 1g alkohola = 7kcal
  ...tako malo za primerjavo:)

  Ja, prva faza traja od 1-10dni, jaz sem jo kar na ene 8 raztegnila, ker nisem preveč od zelenjave :bigsmile: In še zdaj raje izpuščam dni z zelenjavo...naj vam v tem nebom zgled. Nadomeščam z vitaminčki. :)

  Če imaš rada piščančje in puranje meso, ribice, goveje zrezke, morske sadeže... Potem je to super. Jaz uživam v jedeh pripravljenih jedeh na žaru (beri ponvi, v katero daš malo olja in obrišeš s servetko). Pa tudi v slim&fit narezkih... piščančjih prsih v ovitku (v lidlu imajo ene super za slaba 2?, imajo pa kar 20g B, 1g OH, 1g. meni so super, si tudi to kar v toasterju popečem in je v drugi fazi odlično s kakšno zelenjavo). Potem so še navadni jogurti dovoljeni, tuna v lastnem soku... takšne reči, ki meni super ustrezajo.
  Jedilnike pa lahko prebereš za nazaj, upam da ti bojo kaj koristili.
  In še lačna nisem preveč, ker se beljakovine dlje časa prebavljajo. Me pa seveda prime želja po sladkem tu in tam..ma se ne damo! ;)
  Danes imam spet manj: 54,8kg !!! :) (-0,6 od včeraj)
  • CommentAuthorTotika
  • CommentTime27. May 2012
   
  aha, meni ni problem, da nebi jedla vitaminckov...zelenjavo torej lahko skoraj vsako...bom pogledala zgoraj katera je prepovedana?? oziroma ne pise...kje to najdem katera zelenjava ja in katera ne? no jaz bom zacela naslednji petek... kako pa je s hrenovkami? pol jajca tud lahko? kaksna umesana z prsi ali samo jajca in samo prsa? ali lahko mesam? jaz bom do petka locevalno drzala, ker imam res naroceno po locevalno v sluzbi, potem pa zacnem v petek s tem. upam, da kaj pade...vsaj 5 kg :) da pridem na 55 nazaj :) kako pa je s sirom? pa sirnimi namazi? pa kečap?
  ajvar? to je vse prepovedano? pa juhca...recimo cista goveja brez vsega?
  • CommentAuthorTotika
  • CommentTime27. May 2012
   
  aja pa se toooo...hehe kako je z čevapi ali pleskavicami?? =)
  • CommentAuthorKamilla
  • CommentTime28. May 2012
   
  Živjo !
  Tkole,jst smm cit nova tuki in sm ze slisala za to dukanovo dieto in me res mika da bi jo probala :) Res probavam ze use mozne diete pa to sam so mi nekak brezvezne ...Za 90 dnevno locevalno dieto sm slisala od prijateljice sam men je to zlo cudna dieta usaj kokr sm jo jst prestudiralaa en dan se bases z sladkarijami za vecerjo drug dan si pa sam na vodi..res da pomaga sam men osebno je brezveze :) drugac pa glede moje teze nism zdj tok debela da morm dat dol ene 20kg..kje pa najvec 10kg :) sam nevem rada bi jih usaj 5 dala dol do 20.7. ker pac grem na morje in to usaj mjcken da se pozna..drgac pa mam se celo poletje da se ukvarjam z temu :)) tko da a je mozn da bi mi tud ratal? No ugl. ce se odlocm za to dieto bi prosila pac cimvec teh jedilnikov ker bi mi zlo pomagal..se pa bojim da bi se zredila ker sm nekje brala da je mozno da se zredis :O sam uglavnem bi rada da mi pomagate tiste k mate izkusnje ker mi je res ze dost tega hujsanja pa usega skupi :) bi bla pa zlo hvalezna ce bi mi katera od vas dala kaksen nasvet ! Lp :*:winkkiss:
  • CommentAuthorTotika
  • CommentTime28. May 2012
   
  Hej Kamilla. tudi jaz sem nova pri tej dieti in v petek zacnem zares. jaz sem lani tega casa z locevalno dieto shujsala 10 kg, in skozi leto pridobila tri kg, ki je ze dovolj da se slabo pocutim v svoji kozi. v petek zacnem z locevalno dieto in ce si za lahko zacnema skupaj. jaz sem imam do cet v sluzbi naroceno locevalno hrano, v petek pa zacnem na novo. z locevalno v teh 41 dneh novega kroga nisem izgubila niti kg in se full trudim, veliko kolesarim, tekam in se sprehajam, pa nic. moje telo je full navajeno na locevanje in ne pomaga nic. sedaj pa bom malo telo nahecala in zacela drugace, mogoce pa kaj pomaga. glej na te stvari tako, po vsaki dieti se lahko zredis nazaj, ampak ce se vsaj 3x tedensko gibljes, lahko obdrzis tezo. jaz sem res tukaj pametna, ker imam same tezave s to tezo, vendar eni recejo da dobijo duplo nazaj, jaz sem samo 3 kg in se to zaradi MILKE!!! :(
  • CommentAuthorinči
  • CommentTime28. May 2012
   
  Ekola, vam kar citiram vse iz knjige. Upam, da vam odgovorim na vprašanja.

  1) KRATEK POVZETEK FAZE NAPADA
  V tem obdobju, ki lahko traja od enega do desetih dni, se smete prehranjevati z živili iz osmih spodaj navedenih kategorij.
  Iz teh osmih kategorij lahko brez omejitev izberete toliko živil, kolikor vam poželi srce ali vam ustreza, zaužijete pa jih lahko ob kateri koli uri dneva.
  Ta živila lahko tudi mešate med seboj.
  Ukaz je torej preprost in brezkompromisen: vsa živila s seznama v nadaljevanju so vam na voljo in še enkrat: popolnoma na voljo, živila, ki jih ni na seznamu, pa vam niso dovoljena, zato začasno pozabite, da obstajajo, pri čemer vedite, da jih boste lahko kmalu znova uživali.

  seznam:
  -pusto meso (teletnina, govedina in konjsko meso razen goveje bržole in reber), pripravljeno na žaru ali pečeno brez maščobe
  -drobovina: jetra, ledvičke ter teličji ali goveji jezik (konica)
  -vse vrste rib: mastne, puste, bele, plave, surove ali toplotno obdelane
  -vsi morski sadeži (lupinarji in školjke)
  -vsa perutnina razen race, vendar brez kože
  -lahka šunka, tj. pusta puranja, piščančja in svinjska šunka, narezana na rezine
  -jajca
  .posneti mlečni izdelki
  -liter in pol neslane vode
  -dodatki: kava, pravi in zeliščni čaj, kis, dišave, zelišča, začimbe, kisle kumarice (le kot začimba), limona (ne kot pijača), sol (v čim manjših količinah) in gorčica (v zmernih količinah)

  Razen teh dodatkov in prej opisanih osmih velikih kategorij živil NIČESAR DRUGEGA.
  Vse, kar ni izrecno navedeno na tem seznamu, je v sorazmerno kratki fazi napada, predpisani v okviru tega shujševalnega načrta, prepovedano.
  Torej se osredotočite na vse, kar je dovoljeno in pozabite na ostalo. Naj bo vaša prehrana čim bolj raznolika, navedena živila si lahko privoščite v kakršnem koli (ne)redu, poskusite biti ustvarjalni ter nikoli ne pozabite, da so vam dovoljena živila, navedena na tem seznamu, resnično in popolnoma na razpolago.

  Kadar traja faza le tri dni: pričakujete lahko, da boste shujšali od 1 do 2,5kg.
  Le en dan: pogosto se zgodi, da uporabnik shujša za cel kilogram, saj je ravno prvi dan učinek presenečenja največji.


  2) KRATEK POVZETEK FAZE BITKE
  Ohranite vsa živila, ki so bila dovoljena v fazi napada, jim dodajte še spodaj našteto zelenjavo in sicer prav tako brez kakršne koli omejitve, kar zadeva količino, čas zaužitja živil in njihove kombinacije.
  Dovoljeni so: paradižnik, kumare, redkvice, špinača, beluši, por, stročji fižol, zelje, gobe, zelena, koromač ter vse vrste solate, tudi belgijski radič, blitva, jajčevci, bučke, paprika ter celo korenček in pesa, če si ju ne privoščite ob vsakem obroku. Skozi celotno obdobje bitke naj se izmenjujeta obdobji čistih beljakovin v kombinaciji z zelenjavo in samo čistih beljakovin, dokler ne dosežete zaželene teže.

  3) KRATEK POVZETEK FAZE UTRDITVE
  Trajanje prehodne faze izračunajte glede na izgubljeno težo, in sicer tako, da za vsak kilogram izgubljene teže prištejete 10 dni nove prehranjevalne sheme.
  (shujšaš 20 kg--> 20x10dni=200dni=6mesecev) Vsakdo lahko na podlagi te formule najpreprosteje izračuna, koliko časa bo potreboval do dokončne stabilizacije.

  Skozi celotno obdobje utrditve pridobljene teže se morate čim bolj strogo držati predpisane diete, med katero boste lahko uživali spodaj navedena živila:
  - beljakovinska živila iz faze napada
  -zelenjavo iz faze bitke
  -1 porcijo sadja na dan z izjemo banan, grozdja in češenj
  -2 rezini polnozrnatega kruha na dan
  -40g zorjenih sirov
  -2 porciji škrobnatih živil na teden (najboljše testenine)
  -jagnječjo kračo in svinjsko pečenko (file)
  In za piko na i:
  -dva "gala" obroka na teden
  Vendar obvezno in brezkompromisno tudi:
  -1 beljakovinski dan (dieta iz faze napada) na teden, ki ga ni mogoče prestavljati in o katerem se ni mogoče pogajati (npr.četrtek-vedno)


  4)KRATEK POVZETEK FAZE DOKONČNE STABILIZACIJE
  Odslej se lahko 6 dni na teden spet normalno prehranjujete, pri čemer so vam v pomoč tudi refleksi, ki ste jih pridobili med shujševalno dieto. Vendar pa nikar ne pozabite na beljakovinske četrtke (oziroma v primeru neodložljivih obveznosti srede in petke), ko se morate redno, strogo in do konca življenja cel dan prehranjevati po pravilih čiste beljakovinske diete iz faze napada. Prav tako do konca življenja pojejte 3 jušne žlice ovsenih kosmičev na dan.
  Če navedenih ukrepov, ki sta podporna stebra, ne boste upoštevali, ste lahko povsem prepričani, da boste srednjeročno nazaj pridobili prav vse izgubljene kilograme.
  • CommentAuthorinči
  • CommentTime28. May 2012 urejeno
   
  Nekaj omak za fazo napada (kopiram tiste, ki se meni zdijo všeč)

  BELA OMAKA:
  Pripravite dve jajci, lahek jogurt in pol skodelice posnetega mleka. Mleko segrevajte dokler ne postane mlačno ter ga posolite in popoprajte. Nato z njim prelijte jajčna rumenjaka in pri tem dobro stepajte. Dodajte jogurt. Na koncu vse skupaj segrejte v vodni kopeli.
  Če boste omako postregli z ribo, lahko dodate sesekljano kumarico.

  KISLA OMAKA Z JAJCEM
  Za 4 osebe: pretlačite trdo kuhano jajce. Dodajte 2 kavni žlički gorčice, 1 jušno žlico kisa in 1 kavno žličko parafinskega olja, zmešanega z gazirano vodo ter nato še 1 jušno žlico navadnega stepenega jogurta, sol, poper, peteršilj in sesekljane kisle kumarice.
  Odlično se prilega h govedini iz juhe in hladnemu mesu, zlasti jeziku.

  PARADIŽNIKOVA MEZGA
  Za 4 osebe: v neoprijemljivi ponvi zlato-rumeno zapecite na tanke rezine narezano čebulo in ji dodajte 6 do 8 olupljenih svežih paradižnikov brez bečk ali - za tiste z manj časa- pretlačen paradižnik iz pločevinke. Posolite in popoprajte.
  Dvajset minut pokrito kuhajte na šibkem ognju. Pustite, da se ohladi in pretlačite z mešalnikom. Začinite s svežo meto, baziliko in pehtranom.
  Tako pripravljeno mezgo lahko postrežete s pečeno ribjo ali zelenjavno pašteto.

  BOŽANSKA OMAKA
  V posodi za kuhanje zmešajte 2 jajčna rumenjaka, 1 jušno žlico gorčice, 150g nemastne skute, 1 kavno žličko koruznega škroba, sol in poper. Počasi segrevajte, dokler ne zavre. Odstavite z ognja ter dodajte šopek sesekljanih zelišč in malo limonovega soka. Prilega se k paštetam in toplim ribam. Najboljša je topla ali mlačna.

  TATARSKA OMAKA S SKUTO
  Sestavine: 150g skute z 0% maščobe, 1 trdo kuhano jajce, 4 fileji inčuna, 1 jušna žlica kaper, 1 kisla kumarica, sol, poper in sesekljan peteršilj.
  Šalotko olupite in jo drobno sesekljajte. Inčune, kapre, kislo kumarico in trdo kuhano jajce zmeljite z mešalnikom. Dodajte preostale sestavine in vse skupaj zmešajte. Preverite, ali je dovolj začinjeno.

  BEŠAMELNA OMAKA
  Zmešajte četrt litra hladnega posnetega mleka in 1 jušno žlico koruznega škroba ter dodajte govejo jušno kocko brez maščobe. Kuhajte nekaj minut na šibkem ognju, dokler se ne zgosti. Po okusu dodajte sol, poper in muškatni orešček.
  Odlično se prilega h gratinirani zelenjavi, še zlasti belgijskem radiču s šunko.

  HRENOVA OMAKA
  100g skute dodajte kavno žličko naribanega hrena, sol in poper ter mešajte dokler zmes ne postane voljna.
  Odlično se prilega k ribam, pripravljenim na pari, v ovoju iz pergamentnega papirja ali alu folje oz v mikrovalovni pečici. Tudi dobra priloga k belemu mesu.
  • CommentAuthorKamilla
  • CommentTime28. May 2012
   
  Hej Totika :) ja lej tko ane meni je sestricna ucerej povedala za to dukanovo dieto in pravi daje njena sodelavka v 1 mesecu in pol zgubila od 10- 15 kg pravi da pac se drzi te diete in da se res dobr pocut pa pravi da ubistvu nima potrebe po temu da bi skoz jedla ane :) pa ja tud usak dan se giblje po 20 min kaksn sprehod al pa mal kolesarjenja in pravi da ji grejo kr klice dol :) Drgac bi pa jst probala z tole dukanovo deto ker sploh ni tok teska sm ze mela tako podobno dieto "brez OH-ja" same beljakovine pa to pa ono pa je zlo podobna teli in tale me je pa zlo prtegnila in sestricna prav da je kr uredu sam pac z gibanjem se pospesi use in to je to :) Zdej jst sm tukej lej http://www.dukandiet.co.uk/en/350-subscribe.html?UnitW=2&Firstname=&WeightWanted0=&WeightWanted1=&x=163&y=30 na Dukanovi strani izracunala svojo idealno tezo ubistvu izpolnis anketico in ti pove v kolikem casu naj bi shusala ce bi se te diete drzala..in meni je prislo da od jutri naprej npr. do 21.8.2012 bi imela 65kg pac 12kg manj,ker jih zdj imam 77..kar se sploh ne slis tok velik..samo ja na mojo visino ki je 161cm je kr precej ane :) In rada bi zacela to dukanovo od jutrr pa probala bi z kombiniranjem plavanje-tek..In lahko pa bi skupaj jaaa zacele z tole dieto pa kar bo bo enkrat se morm odloct za nekej :)
  Drugac pa kokr pravjo manj jej pa vec se gbat pa bo..sam pri meni to ne gre ker sm ze tko cist genetsko imam mocna stegna in meca,trebuh in pas pa kr ozka mal mocnejse rokice in malo okrogel obraz in usi pravijo da 5kg je cist dost da dam dol ane sam jst pa nism zadovoljna v svoji kozi z tole kilazo in res upam da mi bo uspelo ane :) Tako da ce si za si lahko kar takole pomagava ane ker preko foruma ob pomoci drugih deklet :))
  • CommentAuthorKamilla
  • CommentTime28. May 2012
   
  Inči rada bi te nekaj vprašala glede te 3 IN 4 faze ki mi nista cisto razumljivi..Torej :
  1.FAZA je samo z beljakovinami in me zanima a lahko v tej fazi nwm za kosilo pojes meso pa jogurt,skuto al pa spiješ mleko ? mislm tko če lahko mešaš? Pa ce je nujno jesti 5 obrokov na dan ker jst zrdi obveznostih ne utegnem lih pojest 5 obrokov na dan maksimalno 3-4 ?
  2.FAZA tukaj je en dan same beljakovine,drugi dan dodas zelenjavo (npr.solato ?) in tako delas dokler ne prides do zeljene teze (to mi je do neke mere jasno )
  3.FAZA IN 4. STA MI RES TKO NEJASNI : pri 3. fazi sestejes izgubljene kg x 10 dni in kaj delas (npr. ce shujsas 10kgx10=100 dni) te dni ubistvu kaksna je prehrana ista kokr v 1 in 2 fazi al dodajas postopoma sadje pa to ? pa tale 4 mi tud ni jasna tok ..ugl bi te prosila ce mi lahko kr po domace napisees tako kr z prostimi besedami bom mogoce bolj razumela te 2 fazi ker tole kar sm prebrala se kr malo izgubim :/ drugace pa ja ti se ze drzis te dukanove diete ? ce se a ti gre dobr mislm kolko casa ze to drzis ? drugace pa ja hvala za odgovor ze vnaprej pa upam da mi bo kj pomagal :*
  • CommentAuthorinči
  • CommentTime28. May 2012
   
  Poglej malo gor, boš videla moje jedilnike..ja, se držim že od 7. maja.

  Mešaš lahko komot vse, kot je napisano, ampak samo če je na tistem seznamu. Ni mus imeti toliko obrokov, je pa zaželjeno. Jaz sem jih imela povprečno 4 pa je kar šlo. Začela sem z 59 in sedaj imam 55 (razen danes ko sem se pregrešila :( )

  Pri drugi fazi imaš več variant. Najbolj naj bi bila učinkovita 5/5 varianta (se pravi 5 dni čisto beljakovinski, 5 dni isto skupaj z zelenjavo), lahko je 1/1 (kot si ti napisala), 3/3, 1/3, ali pa celo 2/0 (se pravi 2 dni beljakovinska in nekaj dni normalne prehrane).

  V tretji fazi lahko ješ v neomejenih količinah (razumno seveda) beljakovine in zelenjavo. + kar je tam lepo napisano na seznamu. Imaš dovoljeno npr. eno porcijo sadja na dan, kosa polnozrnatega kruha na dan, 2x na teden lahko ješ npr testenine/riž/krompir/kuskus...

  Četrta pa je za zmeraj. Imaš pač enkrat na teden do konca življenja beljakovinski dan (tak kot je v fazi napada) in ostalih 6 dni v tednu preprosto ješ normalno :)

  Upam, da razumeš?? Čene pa kar vprašaj.

  Super, Kamilla, za to stran pa nisem vedela. Hvala! :))
  • CommentAuthorKamilla
  • CommentTime28. May 2012
   
  ej hvala ti zdj mi je use jasn :) hvala :) pa ja drgac pa ni kj za to stran sm jst tud zvedla od drugih tko da ..:)

  drugace kokrat si se pa pregrešila umes? a ti je danes prvic al si se se ksnkrat ..ker jst res nujno v 1 mesecu in pol morm zgubit vsaj 5kg mislm mal sm se prepozn zbudila in zacela razmislat o hujsanju sam useeno ane :) tko da me res zanimaa ce to deluje pa tko ..pa hvala za use odgovore ;)
  • CommentAuthorinči
  • CommentTime28. May 2012
   
  No super, da ti je! :) Hvala tebi;)

  Prvič prejšnjo nedeljo, ko sem fotografirala eno birmo in se je bilo res težko upreti vsem dobrotam in drugič pa včeraj, danes...
  Don't quit, it becomes a habbit!
  Resno, ne si dovolit tega, niti ne razmišljaj o tem:) Ker pol si takoj noter... veš kok mi je žal trenutka prejšnje nedelje, ko sem se odločila, da bom 'grešila'. :/

  Smem vprašat koliko cm/kg imaš?
  Načeloma nebi smel bit tak problem pri tej dieti izgubiti 5kg v enem mesecu, sam pol pa pazi, da ne gre spet gor, ker bo vsakič težje:)
  U can do it girl! :)
  • CommentAuthorTotika
  • CommentTime28. May 2012
   
  Kamilla to je super zadevca. do svoje teze bi prisla nekje 27.7. ce zacnem jutri, vendar bom na zalost komaj v petek. sicer pa se ze veselim, ker upam, da mi rata :) imam full volje, pa se mesek in ribice in mlecni izdelki so mi zakon...razen skute bljak :P ampak kaka omakca mi odgovarja. Inči kje si kupila to knjigo? je v tiskani obliki? tudi jaz bi jo imela...lahko naslov?? aaa pa te omakce...paradiznikova, hrenova...to je zelenjava ki je v fazi napada naj nebi...kako je s tem...joj punce moje jaz upam da mi rata ker si to full zelim...jaz sem se zdaj ze 41 dni matrala z locevalno ampak nisem izgubila niti kg, ker je moje telo prevec navajeno na vse to...aja pa v tem izracuni mi pise faza napada tri dni...jaz sem mislila da bi potegnila na 5 ali 6 celo, ker mi ni problem s tem. kaj mislite??
  • CommentAuthorinči
  • CommentTime28. May 2012
   
  http://www.bukla.si/?action=books&book_id=3729
  Jaz sem jo dobila na srečelovu, kot da bi mi bila usojena :updown:

  Hmm, ne vem, ampak očitno so ok, ker piše recepti za fazo napada. ;)

  No, skuta je že ok, če jo lahko mešaš s sadjem recimo..ampak. zelenjava ali ostale beljakovine? umm. no go:)

  Pomoje lahko potegneš, jaz nategujem že več časa, ker nisem od zelenjave :D
  • CommentAuthorTotika
  • CommentTime28. May 2012
   
  aha oki..knjiga ze imam rezervirano in jutri zjutraj letim po njo :) a mi hoces reci kako je s sadnimi jogurti?? pa ti ovseni kosmici...tega se nisem jedla...pa me zanima kako to zgleda, a imas kako povezavo ker tega je full razlicnih. pa se to pise, da bi naj zraven pil vitamine...ce kupim multivitaminske šumeče tablete?? ali ni to potrebno? skutina omakca na goveji zrezek fajn pase :)
  • CommentAuthorTotika
  • CommentTime28. May 2012
   
  aja caki zdaj malo v fazi napada kolk dni pac imas samo beljakovine..potem v naslednji fazi pa sem jaz razumela da lahko vsak drug dan dodajas zelenjavo? ali pet dni skupaj jem sam beljakovine potem pa pet dni skupaj z zelenjavo??
  • CommentAuthorKamilla
  • CommentTime28. May 2012
   
  inči ..ja sj vem sm se velikokrat pregrešila pr kakšni drugi dijeti in mi je potem skoz žou ..sam sej najprej si pošlihtaš v glavi pol pa gre :) ..pr men je zacel to v glavi delovt sele takrt k sm zadnic prsla v trgovino pa probala 10 hlac in nobene mi niso bile prou in pol sm si rekla zdj pa zares in od jutrii pa zacnem :) in sm se zdej odlocla za takle en forum in svoje izkusnje pa jedilnike in use tkole delit se z ostaimi puncami bo pac lazje :)) drugace je pa tkole z mano mam 77kg,visoka sm a 161 cm ampak ne zgleda zdej to tko da sm široka kokr omara to glih ne sam je najvec mascobe in usega na stegnih pa mjckn na rokicah ,trebuh je pa bl ozek in ce shujsam ze 3 kg lahko komot oblecem bolj oprijeto macko sam problem so pa noge..:S zdej ce te je to zanimal ja 77kg ,161 cm in primerna teza zame je pa recmo od 60-65kg tko da upam da mi bo ratal pa ne samo meni ampak res usm puncam tukile k si to zelijo :))

  TOTIKA: ja men je tud zlo usec tale zadevca k ti na nek nacin priblizno pove v kolikem casu prides do zelene teze samo drzat se bo treba ane :)) UPAM DA NAM BO USPELO :))
  • CommentAuthorinči
  • CommentTime29. May 2012
   
  Jutroo!
  Totika, le pojdi in si preberi. ;) Kot vidiš ga ni na seznamu in se ga ne sme:) samo navadni jogurti s čim manj maščobe so dovoljeni.
  Jaz imam te kosmiče: http://c2157932.r32.cf0.rackcdn.com/deal_30706_popup.jpg Mišljeni so taki, čisto navadni, brez kakšnih dodatkov. Jih pa daš 2 žlički v omleto (jajca, posneto mleko ali skuta, ovseni kosmiči in začimbe po želji..vse zmešaš in to je to) - da te ne zapre ob toliko beljakovinah. In ne pozabi na min 1,5l vode!

  Vitamini v obliki šumečih tabletk so neumnost. Iz njih lahko namreč izkoristimo le 10 ali 15% vitaminov (ne me vzet za besedo, v glavnem fuul malo), ker so v obliki oksidov. Najbolje, da greš v lekarno in si tam kar kašne v obliki tabletk kupiš. Jaz jih imam tudi take.

  Izbereš si kako boš cirkulirala sama, s tem da naj bi bila 5/5 varianta najbolj učinkovita. Pa tudi za tiste, ki imajo največ kg za izgubiti.

  No super da boš še ti, Kamilla, delila jedilnike! Moji so prevečkrat dolgočasni, ker sploh nimam časa za kuhanje ali karkoli. Tudi jaz tudi ''pršutke'' ;D, te čisto razumem. Poglej pod fotografije članic pa boš videla, da imam tam največ problemov.
  Mora vam uspet, samo glejte na to kot na zadnjo dieto! Da nebo drugo poletje spet isto in težje, ker se bo telo navadilo. Tudi zase govorim...
  • CommentAuthorinči
  • CommentTime29. May 2012
   
  melody, še živeča?? Kako ti gre?? :)
  •  
   CommentAuthormušnica
  • CommentTime29. May 2012
   
  U sem prebrala tole dieto in mi je kar všeč,sem bolj mesni tip človeka :bigsmile:,ampak sedaj sem na ločevalni dieti,mogoče po končani ločevalni če bo ostalo še kaj kg viška :bigsmile:
  • CommentAuthorKamilla
  • CommentTime29. May 2012
   
  ja inči jst tud nimam časa za tole kuhanje tako da bojo moji jedilniki kr malo monotoni..sam sj to ni tok pomembn..pomembno je da grejo kilce dol :))
  Me pa zanima to katere jogurte kupujes ? pa te mlecne izdelke ?
  • CommentAuthorinči
  • CommentTime29. May 2012
   
  Sej moji so tudi. Pa kaj. Kilce grejo v kombinaciji z vadbo dol, jupi.
  Jogurte..različno. Ali od Mu 1,3% navadnega, ali od zelene doline LCA probiotični tekoči 1,3%. V lidlu imajo enega fajn, netekočega, v običajnem jogurt pakiranju (bele barve v kombinaciji s svetlo modro) ki ima le 0,1% maščobe, veliko beljakovin malo OH in je super. Pa enega v tetrapaku 0,9%.
  • CommentAuthorKamilla
  • CommentTime29. May 2012
   
  ahaa no super jutri grem mal telih jogurtkov kupit pa to..sm pa prebrala da piscancije perutnicke niso preporočljive ker vsebujejo največ maščob..miislm nevem ce je to res ale pa ne..:)