Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

  • CommentAuthorbluesky
  • CommentTime11. Jan 2013
   
  Živjo!

  Vidim da vas veliko sodeluje v forumu in pohvalno, si med sabo zelo pomagate. Mogoče je ta tema že odprta, vendar nisem zasledila nobene iz podobnimi problemi. Upam da bo imela katera čas prebrati in mi pomagati v hudi stiski.

  do pred leta in pol sem imela "idealno življenje" (pustimo ločitev staršev in veliko selitev), vendar čustveno, fizično in psihično sem bila stabilna. vedno sem imela službo(preko študenta), šola mi je šla odlično, prijatelji so mi stali ob strani in se veselili z mano, v glavnem ni se bilo za pritoževati, optimistično življenje. se sliši zelo super ampak so bli tudi vzponi in padci, ki sem jih rešila brez problem, vedno ko padeš se pobereš in nekaj novega naučiš, tudi iz telesno težo nisem imela nobenega problema, ter samozavest v mejah normale.

  stara sem 22 let. sedaj se mi je pa življenje obrnilo za 360 stopinj, izgubljena sem in nevem kaj naj naredim. dobila sem redno službo(v vrtcu) seveda sem zelo vesela, vendar imam občutek kot da se mi je življenje ustavilo, od tistega dne so se začele same negativne stvari dogajati, imela sem sodelavko ki je manipulirala z mano( delaj kar ti rečem...), in ker nisem zaposlena za nedoločen čas tudi nisem upala nič reči in samo delala. potem so se začeli problemi kot so: telesna teža se mi je povišala za 20 kg, o hrani razmišljam dan in noč, niti minute ni ko nebi pomislila na hrano, vem da ni dobro zame ampak ko me zagrabi želja po hrani se nemorem ustaviti, na začetku so bile to sladkarije in seveda dobra hrana v vrtcu, sedaj pa je že čisto vseeno kaj je samo da se bašem in nažiram, pa sem vedno rekla zdaj pa dosti, jej normalno, normalne porcije nikoli nisi imela problemov itd.. ampak ko vidim katero koli hrano, je kot bi me obsedel demon in me začel upravljati in že grabim za hrano :sad: tako močna želja po spet normalni telesni teži, energiji in volji do življenja je, da sem verjetno sedaj že v depresiji, ker je nisem sposobna izpolniti. sem odšla tudi k psihiatru vendar mi je bilo tako dolgčas, ker mi ni nič svetovala samo antidepresive mi je napisala, in vedno sem morala hoditi na njene ure kjer sem sedela tudi po 2 uri, ter govorila ona pa je samo poslušala in nikoli nič rekla, tako da sem včasih že kar nekaj v tri krasne govorila. za to sem počasi prenehala iz adji(sama) in tudi obiskovati psihiatra. tako globoko sem zabredla, da se ne vidim več ven. nevem kaj naj naredim, enostavno nimam volje - moči, vstrajam 2 dni, naslednji dan pa kot da že 1 leto nebi jedla, zelo rada sem imela šport, sedaj pa nimam niti več želje niti energije da začnem iz čemerkoli, včasih se prisilim iti v hribe ali sprehod, vendar mi je odveč iti iz prijateljico ker se mi enostavno ne da govoriti, in poslušati tujih problemov, saj noben noče poslušati mojih (pa saj jih nočem niti obremenjevati in nobenmu ne povem kaj se mi dogaja, samo svoji mami)... pa tudi sodelavko sem že zamenjala, pa je super ženska se razumeve, tako da nevem kje je vzrok. sedaj mi je nerodno iti iz hiše, kaj hujšga da bi imela fanta, izgubila sem vso samozavest. prebirala sem knjige, forume, ma razne načine kako izvedeti kaj mi dejansko je, kaj me je pripeljalo do tega... pa še nič ugotovila...

  kako hitro se življenje obrne iz vesele optimistične punce v najbolj žalostno stvor...

  upam da se bo dalo kateri prebrati tale roman in da je vsaj kokr toliko razumljivo napisano.bila bi zelo vesela če bi mi lahko katera pomagala, ali že pozna to situacijo(upam da ne!), za kakršne koli nasvete sem vam zelo hvaležna.

  hvala in lepo se smejte še naprej

  :bigsmile:
  • CommentAuthormelody
  • CommentTime12. Jan 2013
   
  Pozdravljena Bluesky!

  Odpisujem ti jaz, upam, da se tudi še javi katera druga, ker imam podobne izkušnje kot ti. Stara sem 24let, življenje je še 3leta nazaj bilo veliko lepše... Študij je vedno šel super, študirala sem to kar sem si najbolj želela in bila pri tem dobra. Odnosi doma so (bili) super, finančno sem hitro postala precej neodvisna, tudi delala preko študenta, imela štipendijo ipd. Sedaj še zaenkrat (ker pišem diplomo) delam v svoji stroki in sicer učim na šoli, kar z veseljem počnem. Ponuja se mi tudi priložnost zaposlitve kar me pomirja.

  Vse pa se je v bistvu obrnilo na glavo, ko mi je umrl dedek, ki mi je bil pravi očetovski vzor, saj moj oče od 2leta starosti ni hotel imeti stikov z mano. Po smrti dedka sem bila na tleh, kar je čisto razumljivo in sem čakala na trenutek, ko bo minilo in bo bolje. Bolečina/žalost iz dneva v dan pojenjata, depresija in nezadovoljstvo v življenju pa še vedno ostaja. Tudi ne poznam načina kako bi se s tem pravilno spopadla. Od dedkove smrti sem se zredila skoraj 20kg, ki jih kar in kar tudi ne morem izgubit. Imam fanta, ki me ima zelo rad, jaz pa njega, življenje navzven res izgleda popolno in zadovoljivo pa še vedno nekaj manjka. Nisem zadovoljna s seboj in edini način da to nadomestim je s tem, da si vsak dan zadam več in več dela. Da včasih konec tedna utrujena padem v posteljo, živim za vikende ko pogledam kakšen dober film in lahko dolgo spim.

  Zaradi delovnega tempa trpijo moja prijateljstva, preprosto si ne vzamem dovolj časa zase in za svoje telo in dušo, telefon prevečkrat zvoni, da bi ga najraje vrgla v koš... in to se mi še kako pozna na samem zunanjem izgledu. Bojim se, da si ne škodujem samo kratkoročno pač pa dolgoročno.

  Ne verjamem v te terapije na katere si hodila (verjamem, da so dobri psihiatri, ampak roko na srce, težko je do njih prit), verjamem pa, da si lahko med seboj pomagamo, če mora biti to forum sms diete, pa naj bo, jaz bom vesela, če bom lahko komu kaj svetovala, kdo pa meni :wink:

  Verjemi, nisi edina! Zaenkrat pa glavo pokonci, službo imaš (kar je dandanes res pomembno), ostalo si bomo počasi uredile, potrebno je poskrbeti tudi za svoje zdravje (psihično in fizično)!

  Želim ti mirno noč in se tipkamo :bigsmile:
  • CommentAuthorbluesky
  • CommentTime13. Jan 2013
   
  živjo melody,

  me zelo veseli da si tudi ti napisala svojo izkušnjo, vidim da tudi tebi nekaj ne da miru, saj imaš super življenje. vendar problem v vsem tem je, da neveš kaj dejansko je tisti majhen delček, ki ti dela težave, tako kot jaz ne. Mogoče je pri tebi naveza na svojega dedka, zelo težko je ko izgubiš ljubljeno osebo. tudi jaz sem izgubila družino in nimam več prijetnega občutka, ko se družina zbere skupaj ko se enostavno počutiš priljubljen, občutiš ljubezen obeh staršev in skupno druženje, lahko se reče da nimam več doma. seveda me imata oče in mati še zmeraj rada, vendar živim le pri materi, očeta vidim 2x na mesec(čeprav sva bila zelo navezana en na drugega), kot da bi ti nekdo odrezal polovico življenja. ko sta se starša ločila sem bila stara 16 let, v času pubertete. takrat se mi je odpiralo življenje, razni žuri, spoznavanje sveta tako sem se zgleda zamotila in se nisem soočila s svojimi občutki, izgube družine enostavno se prisiliš da pozabiš in se sprijazniš s spremembo. v tem času sem še končala vezo s fantom pa tudi to zatrla v sebi.
  Ko pa se enkrat ustaviš, umiriš imaš čas zase in se začneš zavedat samega sebe, pa se zgleda vsa bremena, ki si jih takrat zatrl v sebi, prikažejo na plan. in to vsi na enkrat, ni druge kot da nastopi depresija saj ne moreš vse rešiti na enkrat.

  verjetno sem naredila napako, saj moraš imeti čas za žalovanje in težave sproti reševati, ohraniti prijetne spomine in jih podoživljati in tako priti do svetle točke. miniti mora čas. zato si daj čas da preboliš svojo močno žalost, nauči se reči NE vsem nepomembnim opravkom(vprašaj se če ne grem iz prijateljico na kavo ali se bo porušil svet?) imej čas zase, podoživljaj lepe dogodke s svojim dedkom in ga ohranjaj v sebi naj ti da to moč in se vprašaj, kaj ti je rekel ko ti je bilo težko. na srečo imaš ob sebi fanta, kateremu zaupaš vse svojo težave predvsem pa ti daje ljubezen, ki jo sedaj zelo potrebuješ. ceni to, jaz trenutno nimam nobenega, mama in oče imata partnerja, sestra pa svojo družino, tako da zame od ločitve ni časa in vsak misli da sem že velika punca.
  jaz imam veliko prostega časa, nimam pa dovolj moči da se poberem, ne vem niti načina KAKO SE?... začela sem iz raznimi športi, dejavnostmi, ki sem jih oboževala ampak prehitro obupala, zato se zatečem k hrani in kavču. samo to me pomori, seveda pa nastopi tudi močna slaba vest, ki mi govori ponižujoče besede in tako padem na dno. dan za dnem. kako pa to rešiti res ne vem, poizkušam 1 leto iz vsem mogočim ampak nimam moči vztrajati. kaj je tista težava, ki me vleče v žalost v obup ne vem, mogoče je to kar sem navedla mogoče pa kaj drugega.

  upam da ti je kaj pomagalo, saj vem govoriti je lahko ampak najtežje je spreminjati sebe oz. se soočiti s samim seboj. Zato pa vsaka pomoč pride prav :bigsmile:

  lep dan še naprej in uživaj v ljubezni, ki ti je dana :bigsmile:
  • CommentAuthorquongada
  • CommentTime12. Oct 2013
   
  jwh 307 suppliers
  <a href=http://www.titaniumwf.com/>jwh 307 suppliers</a>.
  • CommentAuthorontosunk
  • CommentTime12. Oct 2013
   
  ??????? ?? ? ?? ?????? ?? ????????? ?????????, ?? ?????? ????? ?????? ??? ?????. ???? ?????? ??? ???? ???:
  <a href=http://agromotomir.com.ua/index.php?option=com_virtuemart&view=category&virtuemart_category_id=75&Itemid=145>?????? ????????</a>. ???? ????? ??????????!
  • CommentAuthormydaysiz
  • CommentTime13. Oct 2013
   
  ??????? ? ?????????? ??? ????, ??????? ??? ????????? ??????? ?? ????? ??????? ???????. ??? ???? ????? ???????? ??????????, ????????:
  <a href=http://modelirc.ru/drugie-radioupravljaemye-igrushki.html>???????????????? ???????</a>. ???? ????? ??????????!
  • CommentAuthorKigngand
  • CommentTime15. Oct 2013
   
  ???? ??????? ??????? ?????! ??????? ????? ? ????????? ???? ????????????? ??????. ??? ?????????? ??????????:
  <a href=http://board.matrixplus.ru/>?????????? ? ??????? ???????????? ?????</a>. ???? ????? ??????????!
  • CommentAuthormedgegut
  • CommentTime15. Oct 2013
   
  ????????????! ??????????? ??? ????? ??????? ??????, ? ??????? ?? ??????? ??? ????? ??????:
  <a href=http://www.matrixplus.ru/ultra4.htm>????????? ??????????? ?????????????? ???????? ??? ???</a>. ??????? ????!
  • CommentAuthorSapexips
  • CommentTime16. Oct 2013
   
  ? ?????? ? ????????????? ??????? ???? ????. ???? ???? ????? ?????? ???????? ??????????, ???????? ???:
  <a href=http://www.wt.matrixplus.ru/kliningseatransport.htm>?????????? ??? ????? ??????????? ? ??????????? ?????, ?????????? ? ????????? ? ??????????</a>. ???????-?? ??????? ???-?? ???????.
  • CommentAuthorNushtusa
  • CommentTime17. Oct 2013
   
  ????????????! ??????????? ??? ????? ??????? ??????, ? ??????? ?? ??????? ??? ????? ??????:
  <a href=http://www.ekolestnica.ru/tag/prodazha-mebelnogo-shhita>??????? ?????????? ????</a>. ?? ?? ?????????, ??? ???????? ???.
  • CommentAuthorRowovace
  • CommentTime17. Oct 2013
   
  ? ???? ?????????? ???, ??? ? ???? ??????? ??????? ????????????? ???????? ??????, ? ???? ?? ??? ????:
  <a href=http://baletky.ru>??????? ????</a>. ????? ??????????!
  • CommentAuthorCorndink
  • CommentTime17. Oct 2013
   
  ??????? ??? ????? ?????????????? ??????????? ? ?????????? ????? ?????????? ? ???, ?.?. ??? ????? ?????
  <a href=http://anekdot.tel>???????? ???????</a>. ?? ?? ?????????, ??? ???????? ???.
  • CommentAuthorlopreorb
  • CommentTime18. Oct 2013
   
  ???? ??????? ??????? ?????! ??????? ????? ? ????????? ???? ????????????? ??????. ??? ?????????? ??????????:
  <a href=http://www.tristar77.ru/>?????? ? ???????? ? ??????? ??????</a>. ???? ????? ??????????!
  • CommentAuthororiplida
  • CommentTime19. Oct 2013
   
  ??????? ??? ????? ?????????????? ??????????? ? ?????????? ????? ?????????? ? ???, ?.?. ??? ????? ?????
  <a href=http://adimaster.ru>????????? ??????</a>. ???????????, ?? ?????? ??.
  • CommentAuthorGedPaini
  • CommentTime20. Oct 2013
   
  ??????? ?? ? ?? ?????? ?? ????????? ?????????, ?? ?????? ????? ?????? ??? ?????. ???? ?????? ??? ???? ???:
  ??????????? ??????, ?????????? ????????? ????????, ????????????????, ????????? ? ???, ??????????? ??????. ????? ??????????!
  • CommentAuthorPafemash
  • CommentTime21. Oct 2013
   
  ???? ? ???????, ????????? ??? ???????? ???? ???????????? ????. ???? ?????? ??? ?? ???????:
  <a href=http://www.citrus.abc64.ru/bookgardene131.htm>???? ? ???????? ?????? ?? ??????? ???????, ???????????, ????? ???????, ??????, ?????, ??????????? ??????? ? ????, ??????????, ????????? ????, ??????? ? ?????? ???????</a>. ????? ??????, ??? ???? ????? ?????.
  • CommentAuthorSymnWamy
  • CommentTime22. Oct 2013
   
  ? ?????? ? ????????????? ??????? ???? ????. ???? ???? ????? ?????? ???????? ??????????, ???????? ???:
  <a href=http://www.uzo.matrixplus.ru/ultrasoudbath.htm>????????? ????????? ? ?????????????? ?????? ? ??????????????? ??????? ????? ? ???????? ? ?????? ?????, ?????? ? ?????? ? ??????????? ? ????????? </a>. ????? ??????, ??? ???? ????? ?????.
  • CommentAuthorDupassub
  • CommentTime22. Oct 2013
   
  ??????? ??? ????? ?????????????? ??????????? ? ?????????? ????? ?????????? ? ???, ?.?. ??? ????? ?????
  <a href=http://bortsovki.ru>???????? ??????? ????????</a>. ????? ??????, ??? ???? ????? ?????.
  • CommentAuthorCaksLoff
  • CommentTime23. Oct 2013
   
  ???? ? ???????, ????????? ??? ???????? ???? ???????????? ????. ???? ?????? ??? ?? ???????:
  <a href=http://cheshky.ru>?????????????? ?????</a>. ?? ?? ?????????, ??? ???????? ???.
  • CommentAuthorgerelich
  • CommentTime23. Oct 2013
   
  ? ???? ?????????? ???, ??? ? ???? ??????? ??????? ????????????? ???????? ??????, ? ???? ?? ??? ????:
  <a href=http://dzhazovky.ru>?????? ??????? ????????</a>. ????? ??????????!
  • CommentAuthorreonclex
  • CommentTime24. Oct 2013
   
  ??????? ??? ????? ?????????????? ??????????? ? ?????????? ????? ?????????? ? ???, ?.?. ??? ????? ?????
  <a href=http://www.danke-v-spb.ru>??????????? ????? ??????</a>. ??? ????????????? ??, ??? ?? ??????.
  • CommentAuthorMyclehet
  • CommentTime24. Oct 2013
   
  ? ?????? ? ????????????? ??????? ???? ????. ???? ???? ????? ?????? ???????? ??????????, ???????? ???:
  <a href=http://www.market-spb.com/catalog/floor_coverings/>karelia ????????? ?????</a>. ???? ???????!
  • CommentAuthorVenIcesy
  • CommentTime25. Oct 2013
   
  ? ? ?? ????, ??? ?????????? ????? ???????????? ????. ???? ??? ???? ????????? ?????????? ??????????, ? ??? ?????:
  <a href=http://exie.ru/>??????? ?? ?????</a>. ???? ????? ??????????!
  • CommentAuthorreonclex
  • CommentTime25. Oct 2013
   
  ??????? ??? ????? ?????????????? ??????????? ? ?????????? ????? ?????????? ? ???, ?.?. ??? ????? ?????
  <a href=http://www.danke-v-spb.ru>??????????? ??????????</a>. ?? ?? ?????????, ??? ???????? ???.
  • CommentAuthorMyclehet
  • CommentTime26. Oct 2013
   
  ? ???? ?????????? ???, ??? ? ???? ??????? ??????? ????????????? ???????? ??????, ? ???? ?? ??? ????:
  <a href=http://www.market-spb.com/catalog/floor_coverings/>????????? ????? ??????</a>. ???????-?? ??????? ???-?? ???????.
  • CommentAuthorVenIcesy
  • CommentTime26. Oct 2013
   
  ? ???? ?????????? ???, ??? ? ???? ??????? ??????? ????????????? ???????? ??????, ? ???? ?? ??? ????:
  <a href=http://exie.ru/>??????? ?? ????? ? ?????</a>. ?? ?? ?????????, ??? ???????? ???.
  • CommentAuthorbiorerag
  • CommentTime26. Oct 2013
   
  ??????? ? ?????????? ??? ????, ??????? ??? ????????? ??????? ?? ????? ??????? ???????. ??? ???? ????? ???????? ??????????, ????????:
  <a href=http://www.matrixboard.ru/>???????????????? ?????????? ??? ???, ??????????????? ?????? ??? ??????? ? ???????????? ??????????, ???????? ????????, ????????? ?????????</a>. ???????????, ?? ?????? ??.
  • CommentAuthorbiggaugs
  • CommentTime27. Oct 2013
   
  ? ?????? ? ????????????? ??????? ???? ????. ???? ???? ????? ?????? ???????? ??????????, ???????? ???:
  <a href=http://www.zoomed.abc64.ru/>?????? ????? ? ???????????, ??? ? ?????????? ????? ? ??????, ???????? ????? ?????</a>. ???????-?? ??????? ???-?? ???????.
  • CommentAuthortwictuth
  • CommentTime28. Oct 2013
   
  ? ???? ?????????? ???, ??? ? ???? ??????? ??????? ????????????? ???????? ??????, ? ???? ?? ??? ????:
  <a href=http://statmodelyu.com/>?????? ?? ???????? ????</a>. ??? ????????????? ??, ??? ?? ??????.
  • CommentAuthorvarriell
  • CommentTime29. Oct 2013
   
  ???? ??????? ??????? ?????! ??????? ????? ? ????????? ???? ????????????? ??????. ??? ?????????? ??????????:
  <a href=http://minecraft-time.ru/>????????? ???????</a>. ????? ??????, ??? ???? ????? ?????.
  • CommentAuthorLestywew
  • CommentTime1. Nov 2013
   
  ???? ??????? ??????? ?????! ??????? ????? ? ????????? ???? ????????????? ??????. ??? ?????????? ??????????:
  <a href=http://www.catalog.matrixplus.ru/>?????? ? ??????????, ????? ???????, ???? ???????, ?????????? ? ??????????</a>. ??? ????????????? ??, ??? ?? ??????.
  • CommentAuthorHotheDob
  • CommentTime2. Nov 2013
   
  ???? ??????? ??????? ?????! ??????? ????? ? ????????? ???? ????????????? ??????. ??? ?????????? ??????????:
  <a href=http://pozzdravlenie.ru>??????? ?????????? ????? ????????????</a>. ????? ??????, ??? ???? ????? ?????.
  • CommentAuthorCiccoibe
  • CommentTime2. Nov 2013
   
  ???? ??????? ??????? ?????! ??????? ????? ? ????????? ???? ????????????? ??????. ??? ?????????? ??????????:
  <a href=http://www.cats.abc64.ru/medcats.htm>??????? ?????, ????????, ?????? ????????????, ???????, ???????? ? ?????????? ???????</a>. ???????-?? ??????? ???-?? ???????.
  • CommentAuthorAgomRorp
  • CommentTime2. Nov 2013
   
  ??????? ?? ? ?? ?????? ?? ????????? ?????????, ?? ?????? ????? ?????? ??? ?????. ???? ?????? ??? ???? ???:
  <a href=http://smotretifilmi.ru/>???? HD</a>. ????? ??????????!
  • CommentAuthormingsiny
  • CommentTime2. Nov 2013
   
  ??????? ??? ????? ?????????????? ??????????? ? ?????????? ????? ?????????? ? ???, ?.?. ??? ????? ?????
  <a href=http://www.matrixplus.ru/soap08.htm>?????? ??????? ??? ????????? ??????? ?????? ?????, ?????????????? ?????????? ??????? ?????? ? ??????, ??????, ????????, ??????, ??????, ????, ????????? </a>. ????? ????!
  • CommentAuthorbahweaky
  • CommentTime5. Nov 2013
   
  ??????? ? ???????? ????????? ?? ???? ????? ?????????? ????. ?????? ? ??? ??????? ???:
  <a href=http://proxxx.net/>??????? ???-??????</a>. ????? ??????????!
  • CommentAuthorVaplyday
  • CommentTime6. Nov 2013
   
  • CommentAuthorverDrync
  • CommentTime10. Nov 2013
   
  ??? ? ????????, ??? ????? ??? ???? ???? ????! ???? ?????? ????? ????? ????? ??? ???:
  <a href=http://www.fleetdog.kinologiyasaratov.ru/soderganie.htm>?????????? ? ???? ?? ?????? ???????, ??????????? ????? </a>. ???? ????? ??????????!
  • CommentAuthorlurceRut
  • CommentTime10. Nov 2013
   
  ???? ??????? ??????? ?????! ??????? ????? ? ????????? ???? ????????????? ??????. ??? ?????????? ??????????:
  <a href=http://www.knowledge.matrixplus.ru/index3.htm>????????, ????????, ??? ??????? ????? </a>. ???????????, ?? ?????? ??.
  • CommentAuthorPiereact
  • CommentTime11. Nov 2013
   
  ???? ? ???????, ????????? ??? ???????? ???? ???????????? ????. ???? ?????? ??? ?? ???????:
  <a href=http://www.rgd.matrixplus.ru/kliningrgd02.htm>?????????? ??????????? ? ????????? ??????? ?? ??????????????? ?????????? </a>. ??? ????????????? ??, ??? ?? ??????.
  • CommentAuthorgopagill
  • CommentTime13. Nov 2013
   
  ??????? ?? ? ?? ?????? ?? ????????? ?????????, ?? ?????? ????? ?????? ??? ?????. ???? ?????? ??? ???? ???:
  <a href=http://onlinekredit-zayavka.ru/fast-microloans/bystrye-zajmy-v-belgorode/>??????? ????? ? ?????????</a>. ??????? ????!
  • CommentAuthorGlomocax
  • CommentTime14. Nov 2013
   
  ????????????! ??????????? ??? ????? ??????? ??????, ? ??????? ?? ??????? ??? ????? ??????:
  <a href=http://dosug-nn.com/>??????????? ???????</a>. ??? ????????????? ??, ??? ?? ??????.
  • CommentAuthorAssotNop
  • CommentTime19. Nov 2013
   
  ??????? ?? ? ?? ?????? ?? ????????? ?????????, ?? ?????? ????? ?????? ??? ?????. ???? ?????? ??? ???? ???:
  <a href=http://www.matrixplus.ru/ultra1.htm>?????? ??????????? ???????? ??? ???????????? ???????? ? ?????? ?????? ???? ??????? ????? ???????? ????????????? ?????? ??????? ??????? ?????? ?????? </a>. ???? ????? ??????????!
  • CommentAuthorlypevopy
  • CommentTime19. Nov 2013
   
  ???? ??????? ??????? ?????! ??????? ????? ? ????????? ???? ????????????? ??????. ??? ?????????? ??????????:
  <a href=http://www.seo.matrixplus.ru/emailrassilki.htm>???????????? ????? ???????? ????? ???????????????, ???????? ???????????, ???????, ????????? ???????</a>. ???? ???????!
  • CommentAuthorFactlync
  • CommentTime19. Nov 2013
   
  ???? ? ???????, ????????? ??? ???????? ???? ???????????? ????. ???? ?????? ??? ?? ???????:
  <a href=http://www.uzo.matrixplus.ru/cleaningfiltr.htm>?????????????? ??????? ????????, ?????? ????? ??????????? ????????? ?????? ??????? ???????? ???????? ?????????? ?????????? ??????? ?????? </a>. ??????? ????!
  • CommentAuthorcincLymn
  • CommentTime23. Nov 2013
   
  ??????? ??? ????? ?????????????? ??????????? ? ?????????? ????? ?????????? ? ???, ?.?. ??? ????? ?????
  <a href=http://????.net/>????</a>. ??? ????????????? ??, ??? ?? ??????.
  • CommentAuthorzequeRet
  • CommentTime25. Nov 2013
   
  <a href=http://www.moderntrader.ru/>auto-profit 2.0 ???????</a>.
  • CommentAuthorincossix
  • CommentTime26. Nov 2013
   
  ??????? ??? ????? ?????????????? ??????????? ? ?????????? ????? ?????????? ? ???, ?.?. ??? ????? ?????
  <a href=http://iksmiks.ru>????? ?????</a>. ???? ???????!
  • CommentAuthorliaisuap
  • CommentTime1. Dec 2013
   
  ??????? ?? ? ?? ?????? ?? ????????? ?????????, ?? ?????? ????? ?????? ??? ?????. ???? ?????? ??? ???? ???:
  <a href=http://mangatyt.ru/load/manga/khentaj_manga/15>hentai manga online</a>. ????? ????!
  • CommentAuthorgobCoany
  • CommentTime3. Dec 2013
   
  <a href=http://visacenter.biz/infa/102-perevozka-gruzov-i-banderolej-po-vsej-evrope/>????????? ?????? ? ?????????? ?? ???? ??????</a> ???? ?? ?????-?????? ???????????? ? ????? ???????????? ?????????? ???????????????