Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

  •  
   CommentAuthormušnica
  • CommentTime27. Mar 2013 urejeno
   
  Odpiram novo temo za vse ki želite oz.že hujšate z dieto brez oh!
  Pa še ena povezava za pomoč,kjer je vse lepo opisano,kaj se sme jesti in kaj ne: www.alter.si/tabla/download.php?Number=847079 :

  DIETA BREZ OGLJIKOVIH HIDRATOV

  To je dieta, pri kateri se morate najprej trdno odločiti in sami sebe prepričati, da se boste točno držali navodil kaj smete jesti. List nalepite na zid, kjer največkrat pripravljate hrano.

  Ta dieta izključuje vnos ogljikovih hidratov v vaš organizem. Posledica je, da se začnejo topiti odvečne zaloge maščob. Pri tej dieti je najvažnejše, da niste lačni, hrane ni potrebno tehtati, lahko jeste kolikokrat hočete, obroke ni treba posebej pripravljati, ni potrebno piti tablet ali čajev proti apetitu. Skuhajte zelenjavo, ki jo imate najraje in ji dodajte meso, ki ga imate radi in vse to začinite (sol, poper, česen in ostala drobna zelenjava, malo olja).
  Skuhajte malo večje količino za cel dan. Ko ste lačni, lahko jeste do sitega. Obroke pripravljajte samo iz dovoljenih živil.

  KAKO DELUJE: Brez zaužitja kakršnih koli ogljikovih hidratov telo začne uporabljati vašo odvečno maščobo, ki se začne topiti. Prav tako pa telo za presnovo beljakovin potrebuje 30 % več energije kot za presnovo hidratov. Če ste se pregrešili, telo preneha topiti vaše maščobe. Po izkušnjah lahko v prvih 4 tednih shujšate 10 kilogramov, drugi mesec 5 kg. Nato je priporočljivo dieto prekiniti za kak mesec. V kasnejših mesecih v povprečju izgubljate 5 kg na mesec.

  PREPOVEDANA ŽIVILA
  - kruh, krompir, moka, riž, leča, grah, fižol, drobtine, pohano meso, ocvrto meso, testenine, arašidi, mandlji, lešniki, hrenovke
  - nobenih mlečnih proizvodov ? mleko, maslo, sir, jogurt, smetana, pudingi, margarina, pecivo, sladice, sladkor, čokolada, slane palčke, sladoled
  - nič sadja!

  POMEMBNO: Da nadomestite potrebo po zgoraj navedeni hrani obvezno jemljite dnevno 1 tableto Multivitamina.

  Najteže pri dieti je prvih 6 dni. Če to zdržite je laže, ker se želodec skrči in potrebuje vse manjšo količino hrane. To dieto lahko držite toliko časa, kolikor kilogramov želite izgubiti.

  DOVOLJENA ŽIVILA:

  VSE VRSTE MESA: Telečje, goveje, svinjsko, vsa perutnina, divjačina. Meso je lahko kuhano, pečeno (ne sme biti ocvrto ali pohano). Jeste lahko ocvirke, klobase, sušeno meso in vse vrste narezkov razen hrenovk.

  VSE VRSTE RIB: sladkovodne, morske; sveže, v konzervi,?

  VSE VRSTE SOLAT: sveže, vložene, morske; z oljem, kisom, soljo; ajvar in jajca na vse načine.

  VSE VRSTE ZELENJAVE: razen krompirja, leče, graha, fižola in riža.

  LAHKO PIJETE: mineralno vodo, limono, črno kavo, čaj brez sladkorja (lahko z umetnim sladilom). Po šestem dnevu diete lahko spijete kozarec ali dva belega vina.


  Nekaj idej kaj si pripraviti:

  - Dober nadomestek kruha je bela čebula (ne pekoča) Primer: pol čebule narežite na tanko, ter čeznjo date konzervo tune (80 g) ter vse skupaj premešajte.
  - Solata: mešanica paprike, čebule, paradižnika, konzerve tune, sol, kis (lahko pripravite vse hkrati ali katero živilo izločate, da se okus ne ponavlja)
  - Solata: kuhana govedina, jajce, čebula
  - Korenje: zaradi sladkega okusa je zelo dober nadomestek sladkorju oz. želje po sladkem
  - Jajca: pečena, z ocvirki; prej popecite salamo ali narezek ali šunko, ter čez ubijte jajce ? ko se zapeče vse skupaj obrnite (da se zapeče rumenjak); jajca s papriko (sataraš) ? na olju prepražite rezine paprike, ki jim dodate jajca in začimbe; jajca z gobami (predhodno popražite gobe) dodate jajca,?
  - Šunka: skuhajte si večji kos šunke, ki jo lahko jeste s solato (zlasti v prvih dneh, ko se želodec krči in imate občutek da ste stalno lačni)
  - Suha salama ? z belo čebulo, in surovo papriko (osoljeno).
  - Zeljnata solata?narezano zelje, čez tunina in malenkost kisa ter sol.

  Če pripravljate hrano tudi za družino: specite zrezke, in prilogo za ostale, sebi pa pripravite malo večjo količino solate (zelene, zelja, paradižnik, paprika, vložene: paprika, 'srbska',?) ali pa si skuhajte zelenjavo (korenje, leča, sladko zelje,?).

  V začetku si nakupite: tune v konzervi (80 g), ribe v konzervi (lahko z zelenjavo), multivitaminske tablete, suho salamo, šunko za kuhanje, meso za narezek ('doručak'), jajca, belo čebulo, paradižnik, papriko, korenje, zeleno solato.

  S temi živili lahko kombinirate večinoma obrokov (razen kosila ? ki je običajno pečeno ali kuhano meso z zelenjavno prilogo (kuhano) oz. solato).


  Dieta deluje. Le odločiti se je treba. Srečno.
  •  
   CommentAuthormušnica
  • CommentTime27. Mar 2013
   
  ni mi jasno kaj ga biksa moj rač :confused:
  • CommentAuthorp3trusha
  • CommentTime19. Apr 2013
   
  mika me tale dieta že kar nekaj časa...ampak nekako ne upam :/ je pa to dieta katera bi mi sigurno najbolj prijala,ker namreč večino živil nasploh nesmem jesti ki so pri tej dieti prepovedana (razen sadja in graha)... me pa skrbi po eni strani to da se bom počutila preslaba (imam 45kg pri 153cm)... ker sem namreč taka da dobim po prvih pozitivnih razultatih preveč motivacije in se pol težko ustavim... sicer imam namen iti dol še 3kile (s katerimi se mučim že dobra 2meseca,in negre pa negre dol -,-")... kaj mi drugi priporočate???? je kateri že poskusil to dieto-izkušnje???
  • CommentAuthorp3trusha
  • CommentTime19. Apr 2013
   
  se opravičujem,spregledala sem drugo diskusijo na isto temo in tam sem sedaj prebrala vaše izkušnje ;)
 1.  
Dodajte vaš komentar
 • Uporabniško ime Geslo
  V primeru, da še niste registrirani v forum lahko to storite tukaj (postopek je zelo kratek).
 • Formatiraj komentar kot
Tukaj lahko dodaš priponko (slike, dokumenti):