Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthorviviana
    • CommentTime13. Feb 2007

Pozdravljeni vsi z istim faktorjem. Danes poteka moj 31 dan diete in teža se je zmanjšala za 6,5 kg:bigsmile:
    Zanima me če je padec teže na mesec konstanten ali se zmanjša.
    Lp Viviana
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime14. Feb 2007

Živjo Viviana,

zelo težko bi ti rekla, kako ti pada teža pri ločevalni dieti. Človeško telo je zelo komplekso in tudi najmanjša stvar lahko vpliva na hujšanje. Npr. če si živčen se lahko teža že samo zaradi tega malce poveča.
    Ampak mislim, da boš še kar nekaj kilogramov shujšala do konca diete :wink:, tako da kar pogumno do konca. Držim pesti zate :thumbup:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorgirl
    • CommentTime28. Feb 2007

ej petra a mi svetuješ dieto z jaci?:smile:
    • CommentAuthorOdPiSaNa
    • CommentTime1. Mar 2007

Viviana:

če si do 31 dneva shujšala 6,5kg je to ogromno , čestitam:clap:
    V drugem mesecu še gre kar nekaj kg dol, v tretjem pa malo manj, vsaj pri meni je bilo tako.
    velko uspehov še naprej :swingin:
    • CommentAuthorgirl
    • CommentTime2. Mar 2007 urejeno

no zdaj sem shujšala za 3kg kr prej sem mela več no sem vesela in hvala viviana ql si še pridem gor še sploh pa takrat ko bom imela toliko kg kokr si želim od nekdaj in hvaaaalaaa petra zdej bom še nadaljevala dieto če prav ne maram jajcev pa bom zdržala:cheer: res tnx:swingin: lepo se mejte:clap:

lp,
    girl
    • CommentAuthorancifla
    • CommentTime7. Mar 2007

hm, danes mam pa jst vodni dan...jutro je še kar zanimivo...držte pesti z mano, čeprav mislim, da bo šlo brez problemov:)
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime7. Mar 2007

Živjo Ancifla,

DRŽIM PESTI :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorancifla
    • CommentTime8. Mar 2007

ola, hvala petra...iii, pa mi je res brez problemov uspelo in niti zajtrk danes nism pojedla s takšnim poželenjem kot prvi dan...torej 90 dni je za mano...dosegla sem zaželjeno težo 50 kg, v pasu, bokih in nogah sem izgubila vsepovsod 5 cm..torej vesela sem, da mi je uspelo...sedaj sem se že odločla, da pazim na svoje prehranjevanje, še naprej ločujem hrano pa se tko dobr počutim...

za vse držim pesti, pa nikol ne obupat, ker vam bo občutek zadovoljstva fejst manjku...res je fajn:)

lep pozdrav
    se še kej oglasim:)
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime9. Mar 2007

Živjo Ancifla,

ČESTITAM za vse izgubljene kilograme :clap::clap::clap:. Fantastično :thumbup:. Saj je kar hitro minilo ane :bigsmile:, občutek zadovoljstva bo ap verjetno trajal precej dlje.

Še enkrat super :cheer:.
    lp,
    Petra
    • CommentAuthorancifla
    • CommentTime12. Mar 2007

ahm, ja občutk je nor..pa tut ni mi problem, da bi se sedaj hotla nažirat s stvarmi, ki jih prej nism smela..enostavno, ne ješ stvari, ki jih do sedaj nis...čokolada te ne vleče nikol, razen na dan ko lahk:)...

no, res vsem pravim, da ne obupat, k so nori občutki:)

lep pozdrav
    • CommentAuthorafrodita

Prosila bi Anciflo če mi lahko približno pove kako je šla dol njena teža?!!!!Tako za informacijo!:thumbup:
    • CommentAuthorancika

Hej, ancifla, tudi mene zanima, s koliko kilogrami si začela to dieto?

lp
    • CommentAuthorancifla

ola,afrodita

hja, prvi mesec sem zgubika 4,5 kg..pol drugi mesec se nism vagala...na konc sm vse skup zgubila 7,5 kg...mgoče se ne sliši veliko,sam za mene je veliko, predvsem na oblekah se pozna...

ne obupat, ker jst sm mela drugi mesec skos občutk, da se redim, ampak očitno ne:)...gre dol, sigurno..lahk da počas, gre pa...

lep pozdrav
    • CommentAuthorancifla
    • CommentTime15. Mar 2007

ola..jst sm začela hujšat s 57,5 kg..ahm, pa morm se pohvalt, da se še kr lepo držim pa ločujem..tut sladkarije me ne vlečejo..no, kdaj bi mi zapasal, ampak je fajn...
    lepo se mejte pa se smejte:)
    • CommentAuthorteja987
    • CommentTime29. Mar 2007

Lepo pozdravljene vse (hm, vsi :) na forumu!

Danes je moj prvi sadni dan in ko me je vse skupaj že malo minevalo, sem našla tale forum...da se!

Imam pa eno vprašanje, no par jih je in sicer ali med dieto pijete tudi kavo ali čaj z mlekom? Jaz se te razvade nikakor ne morem odpovedati, je preveč tistih nekaj kapelj mleka dvakrat na dan?

Kako je s kisom, nekatere ločevalne diete ga priporočajo ( za zajtrk dcl jabolčnega), drugje sem zasledila, da se mu je potrebno med celo dieto strogo izogibati kakor tudi konzervansom, katera ve kako je s tem?

Hvala za vsak odgovor!

lp
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime30. Mar 2007

Živjo Teja987,

med dieto lahko piješ čaj in kavo, bolje sicer če brez mleka ampak če se na vsake toliko malce pregrešiš ne bo nič hudega :wink:.
    Kar pa se tiče kisa, mislim da ne bi smelo biti nič narobe če piješ kis. Najbolje je, da si kupiš domači jabolčni kis :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorlačna
    • CommentTime7. Apr 2007

Čao Petra in vse ostale...Imam eno vprašanje! Jaz sem tudi nova na tem forumu(od ponedelka 2 april), takrat sem tudi začela z dieto-to sem sicer že na eni drugi strani napisala. Me pa nekaj zanima: v pon. sem začela z vodnim dnem-potem sem pa nadaljevala približno tako kot narekuje ločevalna dieta;zjutraj samo sadje, spijem ogromno vode, jem 4-5 na dan, in seveda ločujem hrano.Ne ravnam se pa po tem jedilniku(ker trenutno nimam dovolj denarja-ni službe), pa sem šla do danes(sobota 7 april) dol že za 4 kg.Ne me narobe razumet sem FULLLL VESELA, ampak ko prebiram komentarje ostalih punc so vse malo žalostne ,ker jim kile ne grejo takoj dol, a to pol pomen da se bojo pa men zdej ustavle al kaj,ali je to kej odvisno od teže človeka?Jaz osebno sem visoka 170 cm, tehtam pa lepih 114 kg(zdaj,prej 119) mam pa 27 let teh zadnjih 8 kg sem pridobila v pol leta odkar sem nehala kadit,ker grem pa v maju na operacijo, sem se odločila da MORAM shujšati čene.....Glede diete pa tako, sem se že parkrat odločila da bom kao hujšala, pa sem samo enkrat zdržala 1 teden z neko zelno juho...jak, dol sem šla pa takrat 3 kg.Ta dieta mi je zakon ker v bistvu lahko res skoraj vse jem...Ta teden mi je minil bres vsekakršnega problema-kar mi je zelo čudno, upam pa da mi bo uspelo-opazila sem da (tako je bilo tudi pri kajenju-iz danes na jutri)pomaga če se sama s seboj malo pogovoriš(jst sem mela te pogovore kar par let ha ha ha).V glavnem ful sem vesela da sem našla ta forum,k mi je kr dost pomagu. o.k. zdej pa grem jest-ne sej ne telovadt!Nč dost je blo, se javim ko bo vaga pokazala še kako kilco manj pa-pa
    • CommentAuthordarjas
    • CommentTime8. Apr 2007

Lep pozdrav!
    Tudi sama se spravljam k dieti, vendar imam par vprasanj: ali lahko solato zabelimo (olivno olje, balzamični kis), ali moram vedno pojesti ketchup IN ajvar? NIsem ravno ljubiteljica sladkega, zato me zanima, ce je saldice mozno s cim nadomestiti (npr. sadje in kruh, ali kaj podobnega ...).
    Najlepsa hvala!
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime10. Apr 2007

Živjo,

Lačna: veseli me, da si tako uspešna :wink:. Tako kot si že sama napisala, izgubljanje telesne teže je odvisno od vsakega posameznika. Pravila ni!. Torej, če nekatere naše uporabnice ne hujšajo tako hitro kot ti, to ne pomeni, da se bodo tudi tebi kilogrami ustavili na tehtnici. Tako, da kar pogumno naprej :thumbup:.

Darjas: solato lahko začiniš s kisom, olja pa se izogibaj :wink:. Ni potrebno pojesti ajvar in ketchup, to je bolj mišljeno za prilogo, oz. da se nasitiš. Sladice pa seveda lahko nadomestiš s sadjem, samo paziti moraš, da vseeno poješ malce sladkega. To pa zato, da ti ne bo sladkor v telesu padel :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorlačna
    • CommentTime10. Apr 2007

Hvala za odgovor Petra, motivacija še narašča. L.p.
    • CommentAuthorlačna
    • CommentTime26. Apr 2007

Čao Petra, evo sem se spet odločila da ti malo pišem in hkrati sporočim da sem zgubila še 3,5 kg- skupaj od 2 aprila do danes torej celih 7,5 kg.Imam pa eno vprašanje- moja menstruacija zamuja že 4 dni, kar se mi prej ni nikoli dogajalo-a je možno da zaradi diete?Upam da jo dobim še letos-aja pa nisem noseča!!!!!!!!!!
    Lepo prosim za odg.
    Čaooooooooo
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime7. May 2007

Živjo Lačna,

čisto možno je, da ti zaradi sprememb v telesu, ki so nastale zaradi diete, zamuja tudi menstruacija. Nič ne skrbi, bo že prišla :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthormartincy
    • CommentTime30. May 2007

Zdravo!!!! stara sem 16 let, imam 58kg in velika sem 157,5cm. Prosila bi vas, če bi mi dale kakšen nasvet, kako najhitreje shujšati in koliko bi morala??? največ maščobnih blazinic imam na trebuhu in na stegnih. hudo je, ker diete ne zdržim, zato bi rada z kakšnimi vajami, če se da shujšat??
    :cry::cry:
    Lp Martina
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime31. May 2007

Živjo Martincy,

glede na to, da si še zelo mlada in v fazi razvoja, dieta zate ne bi prišla v poštev.
    Malce si oglej tole temo (http://forum.smsdieta.si/discussion/117/2/telovadba/#Item_33), kjer boš našla veliko nasvetov in telovadnih vaj :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorelektra
    • CommentTime31. May 2007

ojla punce...
    na forumu sem zasledila da vas kar nekaj sprasuje po tem koliko kilogramov je treba izgubiti v 1. 2. ali 3.tednu...stavar je taka zgelda pa takole:bigsmile:...zgubljanje teze je odvisno od tega koliko kilogram prevec imamo....tisti ki so le malo nad svojo idealno kilazo, bodo torej izgubili veliko manj kilogramov kot tisti ki jih imajo 10,20, 30 prevec....pri meni osebno, morda se pri kateri ....je hitrost izgube kg odvisna tudi od tega v koliksnem casu sem se zredila....nazadnje pridobljeni kg gredo hitro dol, tisti ki jih s seboj nosim ze nekaj let, pa so bolj tezka naloga, vendar tudi tu se napredek pozna, le pocasneje...
    torej draga dekleta....NE OBUPAT (petra ne se jezit zaradi velikih crk) :bigsmile:, z pozitivno mislijo tudi kg letijo sami od sebe, (ob majckeni pomoci pravilne prehrane in telovadbe :rolling:)

Vsem en lep pozdrav,
    anja:swingin:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime1. Jun 2007

Živjo Elektra,

eh sej načeloma ni nič hudega, če pišeš z velikimi črkami :bigsmile:. Samo, da ni celoten komentar pisan z velikimi (nekatere uporabnike takšne stvari lahko zmotijo) :wink:. Saj tudi sama velikokrat uporabljam velike črke če hočem kaj poudariti :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthortanšek
    • CommentTime30. Aug 2007 urejeno

heloooo...
    mene pa sam zanima..ker moja dieta poteka že 28 dni pa sm shujšala že kr 9 kil..a je to preweč naj neham..hwalaa!!
    :shocked:
    lepo se mejte:bigsmile:sonja
    • CommentAuthoramy
    • CommentTime30. Aug 2007

POZDRAVLJENA !Tansek jaz tudi hujšam približno toliko,pa sem shujsala samo 6 kg tko da mislim da je to zelooooo v redu,mene pa zanima nekaj drugega:danes sem imela skrobni dan in sem jedla ričet ampak za večerjo full ker nisem imela časa za kosilo.a je to hudo narobe?
    • CommentAuthorsuhica
    • CommentTime21. Sep 2007

Heloo a bi katera začela z mano jutr to dieto!prijavite se gremo skuppp

moj cilj 15kg:surprised:
    • CommentAuthorVanja
    • CommentTime21. Sep 2007

Zdravo suhuca!
    Jst bi skupaj s tabo začela ločevalno dieto::..upam,da misliš to
  1.  
    js ne morem shujšat pa če se še tak trudim!!!
    nevem kak je vam uspel
  2.  
    nk,jfhggfolkghglrlfhfčfk fjčktr lhgflk
    • CommentAuthorursika
    • CommentTime14. Apr 2008

zdavo,
    ker se počasi približujejo poletni dnevi sem se tudi jaz odločla,da grem malo dol z kilami.V bistvu sem že od malega bolj okrogla,vmes mam obdobja ko shujšam čez čas pa zopet dobim nazaj,začaran krog.Pred leti sem delala ločevalno dieto po knjigi,sem v dveh mesecih shujšala 9kg,nato pa sem jih 15 dobila nazaj,mika me da bi zopet dala skozi to dieto sedaj ko vem da moram po končani dieti tudi pazit kaj dam v usta,mi bi mogoče uspelo obdržat kile.Koliko se spomnim pa to niso enaki recepti kot v knjigi a ne?Svojo knjigo sem namreč nekam založila,bom probala po vaših receptih,čeprav mi cvetača za kosilo in večerjo nena diši,

lp,Urška
    • CommentAuthoralma20
    • CommentTime18. Apr 2008

pozdravljena ursika.

Lahko ti povem eno informacijo da imaš zelo vleiko ločevlanih diet ne vem sicer katero si ti imela samo jaz sem po ločevalni dieti shujšala 30 kilogramov v štirih mesecih in zdaj že pol leta držim isto kilažo. tako da ti lahko jaz svojo napišem oziroma povem katero semmela pa da to probaš.

Lp
    • CommentAuthorlutka
    • CommentTime18. Apr 2008

alma20, mene zanima katero dijeto si uporabljala, naslov knjige ali še bolje če mi dijeto napišeš
    • CommentAuthor5rca
    • CommentTime13. May 2008

živjo, tudi sama sem se odločila za ločevalno dieto, ampak sem zdržala le en teden, sicer je res da sem izgubila 3kg, vender se zdej že 3dni prenažiram. obupala sem ravno v nedeljo.med tednom še nekak gre in mi ni problema, med vikendi, ko pa sem sama pa skuz razmišljam le o tem. kak nasvet? bi blo dobrodošlo...........:confused:
    • CommentAuthorsanika
    • CommentTime3. Jun 2008

pozdravljene. ja sem se odločila za ločevalno diaeto in sem v sedmih dneh shujšala za 4.7kg. Za zajtrk vedno pojem neko sadje, za kosilo pa tisto kar pač sledi...ampak ne jem večerje in me zanima če je s tem lahko kaj narobe"
    • CommentAuthorursika
    • CommentTime4. Jun 2008

oj sanika,mislim da nebi smelo bit kaj narobe,edino pač ko boš končala z dieto,glej da takrat tud neboš jedla večerje,ker je treba full pazit potem ko zaključiš ker drugače dobiš vse pa še več nazaj

lp
    • CommentAuthorVirchy
    • CommentTime23. Jul 2008

Odlocu sm se tud jst napisat en post in kot ugotavlam bom verjetno edini tip k je pustu svoj post na tej strani...Govori pa o tem kako si zenske stemi vasimi prepricanji o hujsanju in dietah unicujete zivljenje...a ste se sploh kdaj resno zamiselne kaj si delate stemi dejanji? Kaj delate svojemu telesu in svojim bliznji? sm 100%, da vam je vsak od bliznjih dopovedoovau da to ni zdravo, da to ni dober pocet, in vam prihajal na plano z podobnimi nasveti, katere ste jemale kot tezenje...A se jee kera od vas preden se je spravla pocet to (neumno) dejanje, posvetovala s svojim bliznjim, ( tipom, mamo, zdravnikom), ce ste sploh telesno zmozne znizevat svojo tezo v ekstremno nenormalne pogoje...Neobtozujem tistih katere so te diete nujno potrebne...Vsi vemo da obstajajo ljudje z povecano telesno tezo, kater jim ogroza zdravje...taksne deljao to za svoje dobro...kaj pa tiste k imajo ze normalno telesno tezo, in se ogrozajo stem da se spravljajo v nevarnost stemi dietami? a je to normalno? a se vam zdi prov da se unicujete, ceu svet se pa bori proti lakoti in umiranju lacnih otrok ki nemorejo priti do hrane...Lahk bi ble vesele da sploh mate kej zajest doma...predstavlite si kaj bi blo ce bi zivele v afriki, kjer ni hrane, pa tud skor vode ne...a bi se tok jamrale kok ste predebel..pomoje bi...ker ste obsedene stem...izmikate se pa resnici...Pa to kar vam pisem ni zraslo na mojem zelniku, ampak preverjeno iz clankov katere so pisali pritznani psihiatri in psihiatrinje...enostavno nimate predstave kaj je normalna telesna teza...kok berem vas je pov na temu forumu anoreksicnih deklet...zakaj? kaj vidite na taksni suhosti...a vam je to vsec da se vam vidijo vse kosti?? da ste nemocne, da vas ob najmanjsem udarcu vse boli???res nezastopim tega... Dejte se mal zamiselt pa se spravte v roke...ker ce se same nebote, vam noben nebo mogu pomagat( sam se kaksna infuzija, pa priklenjenost na postlo)

(pa da nebo pomoto, ta post vela za vse z prenizko telesno maso...to pa vemo kere so)

prilagam se dve povezavi ( filem in clannek) v katerem lepo opisuje in pove o vasih znacilnostih...in ni vam treba skrbet, pr vsaki se to opazi...

LP Virchy

http://www.genspot.com/ShowVideo.aspx?video_id=3018

http://sl.wikipedia.org/wiki/Anoreksija
    • CommentAuthorsportman
    • CommentTime24. Jul 2008

Sicer je že pozna ura... ko pišem tale post...
    No takole kritičen ne bom kot je moj predhodnik...
    Vendar ne morem mimo gornjih postov.... kako lahko recimo ursika svetuješ ali bo kaj narobe ali ne s saniko... Tega si namreč ne smeš dovolit, ker nimaš nobenih pristojnosti oz. kvalifikacij za tako resen nasvet kot ..***mislim da nebi smelo bit kaj narobe,edino pač ko boš končala z dieto,glej da takrat tud neboš jedla večerje,ker je treba full pazit potem ko zaključiš ker drugače dobiš vse pa še več nazaj***
    Postane mi rahlo vroče, ko berem resnične bedarije....
    Sem že razmišljal da bi vas *** pametne zbral na kup*** in vam nardil eno predavanje, kaj in kako se je treba lotit... pozabite besedo hujšanje že enkrat... temveč preoblikovanja telesa v to smer, da vas bo pripeljalo do boljšega počutja, večje samozavesti, samopodobe...in seveda zdravja.
    To kar počnete resnično ni zdravo in prosim premislite malo preden napišete kak nasvet komu.
    Sam jem ..recimo sedaj je ura pol ena in grem pojest 250gr skute, pest orehov in 25g počasnih beljakovin v prahu... pa lahko rečem da imam postavo kot se šika...
    Ne nisem napihnjen bodibuilder temveč imam lepo definirano športno postavo, kar mi je tudi cilj... zdrav duh v zdravem telesu... to tudi prakticiram drugim.
    Prosim v prihodnje naj se na ta forum prijavi kakšna oseba z zdravniško izobrazbo, ki bo smela dajati nasvete posameznikom.
    Imam občutek, da vas je nekatere res odneslo izven normalnih meja...
    Jejte vsaj 4 -5 obrokov dnevno,ne pa da vidim ponekod ...cel dan nič zvečer pa dva kosa pice... sramota kaj počnete iz sebe, svojega telesa in zdravja.
    Prosim začnite razmišljat o svojem početju, vzamite v roke kakšno knjigo o prehrani... revije pa pustite na miru, saj je zelo redkokateri članek napisan kot se spodobi.
    Ne padajo te besede na vse, sami pa vidimo ...upam da .. katere tu istopajo ...

Veliko sreče na poti do uspeha!
    • CommentAuthorVirchy

Mogoce je res mal pregrobo napisano vse skupi...Ampak kaj ko prides do meje razuma in pocnes stvari ki niso normalne...Nekje je meja normale in treba se je drzat...Vtem primeru se je tud jst nisem...Sam kaj ko sem pa sam v taki situaciji...Ze eno leto pa pov sem s punco do katere cutim taksna nepopisljiva custva da se sam skor nemorem verjet...In ko sem jo spoznau je imela oko 60kg...Zaljubu sem se vnjo in njeno postavo...Res za moje oci, prava oaza lepote in srece...Kr naenkrat jo je pa picel da bi shujsala...Nevem zakaj, mogoce zaradi moje bivse ( je pustila tud svoj komentar na temu forumu, pod to temo, se zdej nemorem verjet ka je nardila iz sebe) in tako se je tud moja zdajsnja punca odlocla...Shujsat...Pa zato nisem kriv jst, ker sm ji vedno govoru da ma lepo postavo in da ji nic nemanjka...A kot polovica teh punc, tud ona ni poslusala...In je s hujsanjem zgubila 12 kg...tako da jih ima sedaj 48...wtf????? a je to normalno...Probavu sm jo prepricat da vsaj mal porihta svoje kg-je in pride mal cez 50, kar ni vlke razlike...a pravi da bi se ji poznalo, da bi bla debela...od treh kg-jev???maloverjetno, raznc ce bi vsi ttrije sli na en deu telesa...kar je pa nemogoce...brezvezno sekiranje in unicevanje samga sebe...in a ste se kdaj vprasale a to bliznjo osebo boli, ko gleda to ko se clovek unicuje...pred tvojimi ocmi...Ce se neveste odgovora, vam ga jst pove...BOLI...se posebi ko se trudis in imas zvezane roke in pritemu nemores nic naredit...Trudis pa se na vse mozne nacine...Se v skrajnost sm probavu it, in ji na grd nacin dopovedat da je presuha...Pa sem dobu seveda odgovor da nej nelazem..???????Sm probavu tud na lep nacin, da sem se strinju znjo, in ji reku daa ima lepo postavo, da je glih prov suha( kar sm seveda izreku pod prisilo) in nato dobim odgovor, da je razbrala med vrsticami da je se predebela in da bo se shujsala...alo folk, ka je to normalno....No tud stem postom sem sou mal predalec tak da ga bom kr zaklucu...Sam se to vam polagam na srce...Vzemte se v roke...Naredte kej iz sebe in neunicujte si zivljenja...Takintak je prekratko, zato si ga nekrajsajte se same...Zivite zdravo in brez taksnih nepotrebnih blemov...Skoda vas je...In smilite se mi...Tak kot se mi smili moja punca, ki pocne taksne stvari....Odnehite stem...

Tud vem da vas ta post nebo cist nc ganu...Ker mate svoja prepricanja, in zavas naj bi blo to prov...Sam kok vem je vecina proti temu...Tak da bi lahko vedle da delate narobe...Mi je pa lazje ce sm se kle razpisu...tud ce vem da vam je vseen...

LP Virchy
    • CommentAuthorChiky

Moj post leti na Virchyja.. Hm, si se kdaj vprašu o vseh teh stvareh še iz kakšnega drugega vidika? Vsak izgubljen kg se ti zdi cela tragedija, ker imaš mogoče raje obline. Mogoče pa tvoji punci pomeni ta kg lepo merico zadovoljstva, zmagoslavja, tudi sreče. Mogoče si je po njem bolj všeč, mogoče zdaj končno samozavestno zleze v kopalke in se sprehodi po plaži. Mogoče se počuti v celoti bistveno bolje in je samozavestnejša. Vsak ima svoje potrebe ali - če hočeš - razloge, da hujša. Mogoče njeni niso bili povsem zdravstvenega izvora, mogoče predvsem lepotnega ter duševnega. Zagotovo pa ni hujšala zaradi tvoje bivše (tule lahko js napišem WTF??).. Dejstvo je, da si je zdaj verjetno bistveno bolj všeč. Sploh pa sem prepričana, da jo pri dobrem počutju oviraš ti sam, s kritiko in psihiranjem in ji kvariš zadovoljstvo, zaradi česar si ne bo všeč in se ne bo sprejela taka kot je, če le imaš tak vpliv, pa upam, da ga nimaš. Zagotvo pa ne moreš razmišljati da bi rada s svojim početjem kogarkoli prizadela, kajti telo je njeno in pravico ima, da ga oblikuje po lastni želji. Vsak je samosvoj človek, okusi pa različni. Če skrbi za svoje zdravje, jst pač v tem ne vidim nobenega večjega problema. Naj ima težo, kakršna njej najbolj ustreza. Sploh pa nisi napisal, koliko je visoka.. Če je nižje rasti, ta teža zagotovo še ni sporna. Pomiri se, saj verjetno ve, kaj počne.
    • CommentAuthorsportman

Pozdrav!
    Glede zgoraj napisanih besed se delno strinjam... Navedena ni bila nobena višina, način kako se je partnerica odločila za takšno izgubo teže... V kolikor pa Virchy opaža da njegova partnerica zelo malo je, je slabotna, brez življenske energije, potem pa pride še na vrsto poživilo kava in cigaret, ga popolnoma razumem. Če ti nekdo pomeni vse na svetu, mu ne enostavno ne moreš dovolit da dela zase nekaj kar je splošno znano slabo in nevarno.
    Začnite se do sebe obnašat oz. ukvarjat kot s svojim otročičkom... Mu boste za zajtrk dale skodelico kave, za večerjo kos pizze?

Vem da so moje besede kaj malo vredne..... V redu potem pa Vam priporočam eno *dieto*, ki jo kombinirate z v mojem prejšnem postu opisaim načinom prehranjevanja.

POSKUSITE ...AMPAK SAMO TISTE KI STE VSTRAJNE, IN SE BOSTE DOSLEDNO DRŽALE...TU NI NAPAK...
    MODIFICIRANO KETONSKOali pod drugimi imeni NOVO ATKINSONOVO, MAŠČOBNO DIETO Z VIKEND GLIKOGENSKIMI POLNITVAMI... TA DELUJE 1000% KER TEMELJI NA OHRANITVI MIŠIČNEGA TKIVA KOT NAJVEČJEGA PORABNIKA ENERGIJE. Načrtno ne bom napisal več, ker potem se boste mojih besed, držale kot pijanec plota. Lepo se boste spravile na rač. in se podučile o tej dieti. Tako jo boste najbolje razumele in se je pravilno lotile.
    Zagotavljam da deluje in zredile se nazaj ne boste, normalno pod pogojem da Vas ne popade kakšna neumnost in se boste začele prenažirat z nezdravo hrano. Načeloma bi lahko ATKINSONOV način prehranjevanja upoštevale na dolgi rok, vendar ker vem da se boste malo naveličale, zato prestopite na Zmerno hidratni proteinski način prehrane... in kilogrami ne bodo šli gor , to vam garantiram.

Stradanje vam bo upočasnilo celotni metabolizem, možgani bodo brez energije,nesposobni za normalno um sko delo pučutile se boste na tleh, energije za partnerja ne boste več našle, zdravje se vam bo poslabšalo... ob takem načinu telo najprej začne topit mišična tkiva, celo organe, in v mali meri maščobe... to je nardila evolucija. Ko pa ne boste več zdržale pa boste z standardno prehrano dobile nazaj vse kilograme...a žal samo v maščobnih oblogah.
    Ukvarjajte se s športom..prinese vam veliko več kot samo prepoteno majčko... zdrav duh v zdravem telesu.
    Mislim da vam obremenjevanje z dietami ne prinese niti zdravega duha, kaj šele zdravo telo.

Vsem lep pozdrav!
    • CommentAuthorChiky

Sportman...

Ne bom se sprenevedala, ker sem tale ženska jst. Sm majhna, sm visoka okol meter 62.. Vem, da živim zdravo (tudi kajenje zmanjšujem, ki je res edina grda navada).. jem nizkokalorično hrano, se veliko gibam, počutim se pa OK. Slabotna nisem, ker ko so se mi kdaj zgodile take stvari, sem se vzela v roke. Tako da res pazim. On pač pretirava. Me je šokiralo, da sem našla njegov post, ampak OK, pač je izrazil svoje mnenje. Samo sebe najbolje poznam, vem, kako se počutim. Hujšati pa tako ne mislim več, si pa želim svojo težo ohranjati, ne pa se zrediti, kot bi on npr. rad. Ja, je že kar malo osebno to postalo, ampak ne škodi v tem primeru. Pustimo konkretne primere zdej. V glavnem, Virchy, eni nismo take presnove in gradnje, da bi si kuhali špagete ob 1h zjutraj in jedli vsak dan hitro hrano, pa se nam ne bi nič poznalo. Tako da, tudi tvoj način življenja ni niti približno zdrav, čeprav se ne zrediš. Tako. LP :)
    •  
      CommentAuthorAicha

Virchy in Chiky osebne stvari je boljse urediti med stirimi zidovi in ne na forumu bi rekla.
    Chiky ti ves kako se pocutis in kako je ce ima 6 ali 48 kg.
    Zal mi je deklet, ki se mucijo s hujsanjem da bi imele ITM manjsi od normale in izgledajo vedno bolj anoreksicno.
    Sportman strinjam se s tabo. Samo individualna zdrava prehrana in v zmernih kolicinah je zadovoljivo. Pa res mora vsak zase vedeti kaj in kako. Jaz recimo ne morem pojesti 250 g skute ob pol enih, ce sem vecerjala. In se orescke. No, skute sploh ne jem :smile:.
    Vse je odvisno od posameznika in posplosevanje nima smisla.
    Aicha
    • CommentAuthorursika
    • CommentTime6. Aug 2008

sportman,
    ne delam se jaz pametno tukaj jaz sem saniki svetovala iz svojih izkušenj,kaj se je pač meni zgodilo,po končani dieti,in če je ona rekla da zdaj ko je na dieti NE je večerje sem ji pač rekla da mora pol tud pazit!Nevem kaj je tu spornega,ker je ta forum namenjen temu da si svetujemo iz lastnih izkušenj in si pomagamo!?Pardon,če ona zdaj zaradi mojega mnenja ne je večerje,sicer pa tak ko je rekla aicha vse je odvisno od posameznika,ti pač prisegaš na svoje metode nekdo drug pa na svoje!!!
    Svoboda govora,
    Lp,Urška
    • CommentAuthorursika
    • CommentTime6. Aug 2008

aja pa nevem po čem ti sklepaš kdo je kaj in kdo lahko nasvete deli,a zarad tega ker sem samo prodajalka nesmem povedat svojih izkušenj in jih delit in debatirat z ostalimi???potem tud ne vem zakaj ti deliš svoje nasvete,ker nisi nikjer omeno da si kaki zdravnik,če sem spregledala pardon.V bistvu pa nisem zato tukaj,da bi se s tabo prepirala,ampak zato da vidim kake izkušnje majo drugi z hujšanjem,pa kake mam sama
    • CommentAuthorsportman
    • CommentTime6. Aug 2008

Pozdravljena ursika.
    Kaj se je Vam zgodilo po končni dieti je ena plat, kaj pa se bo njej pa je druga plat...
    Da bo dobila kilograme nazaj... Dobila si jih ti ... in kako lahko trdiš da bo jih tud ona...če bo jedla večerjo...?
    Predebatiramo sedaj te besede. Skoraj prepričan sem da s takšnim jedilnikom z malo vadbe teško obdržiš izgubljeno težo...pa tu večerja nima velikega pomena temveč kaj se je zgodilo s telesom da je prišlo do povrnitve teže... to je poglavitno vprašanje... Od večerje??? Ne. Zaradi izrazito upočasnjenega metabolizma in delovanja telesa v načinu shranjevanja če se lahko tako izrazim.
    Diete brez kurjenja kalorij in samo zmanjševanja obrokov in kalorij so v večini neuspešne...telo je premočno, ne moreš ga istradat... Ko podležeš pritisku psihe se vrneš na stara pota in vsaj pol izgubljenih kg se vrne. Izjeme so psihično motene osebe z motnjami v hranjeju....vendar to sedaj ni tema.
    Večerja je obvezna, saj se morate zavedat da je čas od zadnjega obroka ..popoldanske malice ali celo kosila pa do zajtrka predlog za ohranitev metabolizma na normalnem nivoju.
    O vsem kar vam nakladam, si lahko ustvarite svoje mnenje... ki ga vsak človek, lahko izraža... na podlagi življenskih iskušenj...ki pa niso vedno pravilna.
    Vse ki ste *podlegle* takoimenovanem jojo efektu diet... nekaj bo treba spremenit, da bo uspeh dolgotrajen... ukinitve obrokov zagotovo ni pot do zaželenega DOLGOTRAJNEGA cilja.
    Lep pozdrav in veliko uspeha!
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime6. Aug 2008

Ursika ne jezi se, res ima pravico vsak povedati svoje mnenje.
    Nekdo ima izkusnje po enem hujsanju, drugi po vec letih dela s tezjimi primerki. nekdo prisega na svoje izkusnje, drugi na svoje.
    Tako kot ti in jaz ima tudi sportman pravico, da poda mnenje.
    Aicha
    • CommentAuthorsportman
    • CommentTime6. Aug 2008

Še en pozdrav.
    Moji sklepi o pristojnosti Vaših izjav so temeljili po Vaših komentarjih. Izobrazba ki jo imaste, ni tukaj sporna, temveč teža in vsebina vaših odgovorov. Odgovor mora vsebovati tud razlago vašega mnenja... na tak način se trudim tudi sam podati odgovor...in še nekateri. Glede na vsebino vaših izjav, pa je bilo moč sklepat, da se na področju človeškega telesa, anatomije... niste izobraževali. Mogoče boste nekoč študirali tudi literaturo iz tega področja, in vam bodo moje besede bolj blizu in jih boste lažje razumele. Teh si jaz namreč nisem zmislil, oz niso samo plod mojih opažanj oz. dogajanj z mojim telesom, temveč so globjega spoznanja, in kar nekaj prebranih knjig, seminarjev, noči preživetih za rač...
    Vaše besede pa so plod vaših iskušenj. In v tej smeri naj tudi ostane. Vsak jih sme predstavit ...zakaj pa ne. Na podlagi sebe pa naj ne posplošuje in daje napotkov nekomu, kar tako...
    Lep pozdrav!