Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

•  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime2. Jul 2007

Živjo bLabLa,

superca, da si se uprla vsem skušnjavam :wink:. Kar tako naprej :thumbup:.

lp,
    Petra
    •  
      CommentAuthorbLabLa
    • CommentTime4. Jul 2007

evo... moje diete je konec... sem jo uspešno zdržala in shujšala 3 kilograme. Priznat morm da je blo proti koncu že precej težko...vse količine obrokov delila z dve in se mi je proti koncu tedna že precej vrtelo.

Pravijo za lepoto se trpi... in še veliko sm pripravljena pretrpeti...
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime5. Jul 2007

Živjo bLabLa,

suprca, da si zadovoljna z rezultati. Vse čestitke za uspešno hujšanje :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorabc
    • CommentTime9. Jul 2007

<blockquote><cite>Posted By: bLabLa</cite>evo... moje diete je konec... sem jo uspešno zdržala in shujšala 3 kilograme. Priznat morm da je blo proti koncu že precej težko...vse količine obrokov delila z dve in se mi je proti koncu tedna že precej vrtelo.

Pravijo za lepoto se trpi... in še veliko sm pripravljena pretrpeti...</blockquote>

Pozdravljeni! ;)

Torej ne rabiš pojesti točno določene količine kot jo navajajo? :)
    Lep pozdrav..
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime9. Jul 2007

Živjo Abc,

količine so okvirne in če si sit že preden poješ do konca, ti seveda ni treba pojesti vsega.
    Bolje da pustiš hrano, kot pa da se bašaš do onemoglosti :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorabc
    • CommentTime9. Jul 2007

Hm..spet jaz :)
    Danes sem začela s to dieto, zanima pa me glede zelene - jo lahko izpustim? Kateri 'del' zelene pa se bi naj jedel?
    Hvala za odgovore :)
    Uživajte :cool:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime9. Jul 2007

Živjo Abc,

ponovno pozdravljena :wink:. Zeleno lahko spustiš, ker mislim da ni ne vem kako dobrega okusa :wink:. Drugače pa lahko zeleno n(arezane kolobarje) spaniramo, lahko jo skuhamo kot zelenjavno prilogo (z malo soli, popra, limoninega soka in veliko nasekljanega peteršilja) ali pa jo uživamo surovo, nastrgano skupaj s korenčkom, jabolki, ananasom, pomarančami in oreščki.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorandro
    • CommentTime10. Jul 2007

Zanima me če obstaja redukcijska dieta brez mesa ali ga lahko zamenjam z drugimi beljakovinami???
    •  
      CommentAuthorPetra

Živjo Andro,

žal ne vem kakšna dieta je to - redukcijska? Tako da bi ti zelo težko karkoli svetovala :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorandro

Redukcijska je enaka kot ta za pospeševanje metabolizma le da naj bi se je držal 14 dni in shujšaš 9kg
    Zanima me s čim lahko zamenjam meso s sojo , mlečnimi izdelki??? Ker itak večin enostavnih dijet temelji na mesu pa me zanima če je to zato ker je meso beljakovina ali prav meso omogoča hujšanje??
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime11. Jul 2007

Živjo Andro,

meso lahko zamenjaš z ribo ali tofujem :wink:.
    Za uspešno hujšanje je zelo potrebna ohranitev mišične mase, saj so mišice največji porabnik kalorij. Prav zato je potrebno pri dieti jesti tudi beljakovine, saj se tako ohrani mišična masa :wink:.

lp,
    Petra
    •  
      CommentAuthoraNčQ
    • CommentTime11. Jul 2007

ojLa*
    Js BoM začeLa s Dieto In Me ZaNiMa...KaKo Se PriPrAvI StEbELNo ZeLeNo...:wink:
    Pa gLede ZeLiŠčiNiH PrEPaRaTov..ALi Je UčInEk DiEtE MaNšI..Če JiH Ne UPORaBLJaš..
    FsM =)*
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime12. Jul 2007

Živjo aNčQ,

zeleno (narezane kolobarje) spaniramo, lahko jo skuhamo kot zelenjavno prilogo (z malo soli, popra, limoninega soka in veliko nasekljanega peteršilja) ali pa jo uživamo surovo, nastrgano skupaj s korenčkom, jabolki, ananasom, pomarančami in oreščki.
    Zeliščni preperati pa niso nujni pri tej dieti, so zgolj za pomoč :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthornaima2
    • CommentTime13. Jul 2007

v nedeljo se vam pridružim.
    zanima edino glede zelene, če se lahko surovo zmeša z solato ?
    pa kateri del le te ?
    •  
      CommentAuthorPetra

Živjo Naima2,

lahko jo nastrgaš - koren in zmešaš v solato :wink:.

lp,
    Petra
    •  
      CommentAuthoraNčQ

OjLa=)*
    jS bi UpRašaLa Če LaHko NaMeSto JaJc PoJeM KrEkEr aLi PrEpEčENeC...:wink:
    FsM=)*:winkkiss:
    • CommentAuthornaima2
    • CommentTime15. Jul 2007

LP vsem.
    danes sem štartala.sedaj ravnokar pijem zeleni čaj.do kosila bo še potrebno počakati :D
    upam, da bom uspešna. zraven bom jedla ene kapsule kot prehrambeno nadomestilo. javim kako bo z rezultati.
    • CommentAuthornaima2
    • CommentTime15. Jul 2007

mam en problem, stebelne zelene ne dobim nikjer. lahko nadomestim z gomoljem ? oziroma če zelene sploh ne dodam solati bo to negativno vplivalo na potek diete ?
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime16. Jul 2007

Živjo Naima2,

nič ne bo hudega, če ne boš uporabila zelene :wink:.

lp,
    Peta
    •  
      CommentAuthortink-smart
    • CommentTime25. Jul 2007 urejeno

oi!
    zanima me kaj bi lahko na jedilniku nadomestilo vso meso(piščančje meso,šunka,zrezek) in špinačo ter mozarello?namreč nimam rada:cry:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime26. Jul 2007

Živjo Tink-smart,

meso lahko nadomestiš s sojinim mesom, špinačo lahko zamenjaš z drugo zelenjavo, npr. brokoli, cvetača itd. Mozarello pa lahko nadomestiš z navadnim manj mastnim sirom. Opozorila bi te le, da bo pri vseh zamenjavah hrane po vsej verjetnosti učinek diete drugačen :wink:.

lp,
    Petra
  1.  
    oi!
    jaz bom pa od danes naprej začela s to dieto,ponavljala jo bom do konca 2 septembra,želim shujšati 15 kilogramov,poskusila sem predvčerajšnjim samo s prvim dnevom in odziv telesa je odličen,čez dan sem shujšala 1kg.zato sem se takrat odločila da bom poskusila s to dieto.pisala bom tudi dnevnik moje aktivnosti in prehrane,tudi tukaj bom sporočala rezultate.

lp,
    pinky-dieta
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime30. Jul 2007

Živjo Pinky-dieta,

srečno pri hujšanju :wink:.

lp,
    Petra
    •  
      CommentAuthorpinky-dieta
    • CommentTime30. Jul 2007 urejeno

hvala,od včeraj sem izgubila 1,1 kg!:bigsmile:

lp,
    pinky-dieta
    • CommentAuthorbell=)
    • CommentTime30. Jul 2007

Zdravo=)
    Prebrala sm dieto in se mi zdi zanimiva...vendar sm na branju naletela na eno vprašnje in sicer ob katerih urah bi se bilo najbolj primerno prehranjevati?koliko časa nja bi njamanj minilo vmes...ali tukaj velja kaj podobnega kot pri 90 dnevni ločevalni dieti kjer naj bi prehranjevalni ciklust trajal ob 14-20 ure zvečer?

lp:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime31. Jul 2007

Živjo Bell=),

urnik obrokov si moraš sestaviti sama glede na tvoj življenjski ritem (če se zbudiš ob 9-ih imej zajtrk ob 10-ih, kosilo ob 14-ih in večerjo ob 18, 19-ih) :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorBibaB
    • CommentTime1. Aug 2007

Pozdravljeni.
    Mi lahko, prosim, poveste, s čim nadomestiti meso v tej dieti? Oziroma, kako naj se po tej dieti ravnajo vegetarijanci, ki so obenem še celiakaši, in soje (pa še kakega žita) kot v tem forumu najpogosteje navedeni zamenjavi za meso ne smejo uživati? Če lahko pri tem navedete še količino nadomestka - predvidevam namreč, da 180g mesa sestavno ni povsem enako 180g sira oziroma v tej dieti pač ustreznega nadomestka, če ta obstaja. Hvala in veliko uspeha vsem želim!:wink:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime1. Aug 2007

Živjo BibaB,

meso lahko nadomestiš z ribo ali sirom (tudi jajci samo ne vem če te ješ). Kar pa se količin tiče je precej odvisno od vrste sira (če vzameš manj mastni sir ga pojej približno pol manj kot mesa) :wink:.

lp,
    Petra
    •  
      CommentAuthorpinky-dieta
    • CommentTime1. Aug 2007 urejeno

oi!
    rada bi vam sporočila moj uspeh po 1 tednu.izgubila sem 2 kg!

lp,
    pinky-dieta
    • CommentAuthormoytsa
    • CommentTime18. Aug 2007 urejeno

Lep pozdrav!

Danes sem začela z dieto in vam bom v kratkem sporočila rezultate. upam, da bom shujšala čim več, do sedaj je šlo dol že 30 kg, pa še okoli 15 jih imam namen izgubiti. Vsak dan hodim na fitnes in treniram po 2 uri, poleg tega pa še jemljem določene preparate (ne zeliščne), ki pomagajo pri zapiranju teka in večjemu izgorevanju maščob. Upam, da mi bo uspelo. Nekaj časa nisem niti trenirala, sedaj pa sem se odločila, da zares pridem na idealno težo, tako da...S to dieto sem začela, da se spet privadim na malo manj hrane, po enem tednu pa bom verjetno šla na kaj bolj strogega, ker računam, da se bom s to dieto privadila na okus določene hrane in bom kos tudi zelo strogi dieti, ki mi jo je predpisal moj trener.

Pa lep pozdrav.

Se tipkamo kmalu

Mojca
    • CommentAuthorancka
    • CommentTime14. Sep 2007

Pozdravček!

Malo brskam po netu in iščem pravo dieto zame
    :wink:. Tale dieta za pospeševanje metabolizma izgleda kar vredu, samo tisti paradižniki me motijo :bigsmile: Ali je možno, da namesto tega pojem kuhane pelate? Ker surovega paradižnika ne morem dat v usta :bigsmile:

Hvala za odgovor in lep pozdrav,

Anja
    • CommentAuthorgeisha
    • CommentTime25. Oct 2007

živjo!
    samo eno vprašanje imam: ali lahko ribo zamenjam s piščancem(ali kaj podobnega)?

hvala :*
    • CommentAuthorSbančy
    • CommentTime31. Oct 2007

Lep pozdrav!Sem ravnokar brala vaše komentare itd.Zanima me,kaj naj storim,če recimo hodim delat vsak dan ob 15 uri in delam do 23 ure.najboljše,da si pripravim vnaprej ane?:bigsmile:
    • CommentAuthorvalen
    • CommentTime17. Feb 2008

oila...sedaj imam že 2 dni to dieto...meni se osebno zdi zelo nasitna...prej sm jedla ful narobe in ful malo razen za zajtrk :S...zej je za zajtrk res skori nič za pojest....hodim pa na srednjo in sm precej lačna do kosila..........kaj bi lahko še uklučla od 5. 00 do 15.00(do takrat sem v šoli oz od doma)..????.........
    ZEJ PA NEKI UPRAŠANJ...UPAM DA NE BOJO PRETEžKA;)
    1)ali lahko pijem vodo z okusi?
    2)je narobe če pijem nesladkano kavo z posnetim mlekom?(kave spijem dosti!)
    3)ful ful pa pogrešam sadje...katero je najbolj priporočlivo jesti?
    4)slišala sem da z dijetami lahko kilograme tudi pridobiš...je to res?....TEGA ME JE GROZNO STRAH...
    • CommentAuthorvalen
    • CommentTime17. Feb 2008

aja hvala za odg. že v naprej!!:wink::bigsmile:
    •  
      CommentAuthorsnoopy
    • CommentTime6. May 2008

Mene pa skrbi tako velika količina jajc v tako kratkem času? To nikakor ni piporočljivo, kolikor sem seznanjena...
    PA še če imate kakšne alternative za vegetarijance pa z kaj več sadja in zelenjave?

Hvala!!!
    • CommentAuthorspranka
    • CommentTime11. Jun 2009

zeleno popicite z zrezkom vred je zelo okusno
    • CommentAuthorLeona
    • CommentTime7. Aug 2009

dan!
    danes začenjam z to dieto. problem je le, da sm vegetarjanka. ribe še jem, a le tuno in občasno morskega lista, na mosrke sadeže (školjke, rake..) sem pa alergična.
    lahko jem namesto tega ribo, ali pa sojo, tofu in podobno?
    •  
      CommentAuthorkozoroginja
    • CommentTime7. Aug 2009 urejeno

Leona lahko ješ ribo ali tofu ali sojo....Pazi na maščobe
    Lep pozdrav in veliko uspeha.Tu smo da si pomagamo.

Kozoroginja:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime7. Aug 2009

Sojo, tofu lahko jes namesto mesa.
    In pac veliko zelenjave.
    Aicha
  2.  
    mogoče si že komu odgovorila, ker nisem nič brala komentarje.
    Kakšno meso je treba jest za 1. dan?
    nejem graha in rib, s čim bi lahko nadomestila?
    malo me je strah za veliki zrezek in šunko, ker se bojim da se bom zaradi tega zredila!!!!!!!!!!!!!!!

malo me moti ta stavek:Poleg sporočil o obrokih uporabniki ne prejemajo nobenih drugih sporočil. TO POMENI DA MI NIHČE OD PRIJATELJEV NE MORE PISATI SMS? PA KJE SI NARIHTAM OB KOLKI URI ?

sem na novo in to je zame prvič ;) hvala že vnaprej in help mi!

LP
    • CommentAuthortiti87
    • CommentTime20. May 2011

Prejšnji teden sem se držala te dijete in v 6 dneh (čeprav se je nisem držala prav natančno) shujšala 2 kilograma. Sem zadovoljna, saj moj ITM ni ravno tako visok, da bi lahko shujšala 7kg v 7 dneh.
    •  
      CommentAuthorAicha
    • CommentTime20. May 2011

No super.
    A.
    • CommentAuthorHopi
    • CommentTime5. May 2012

Oooii,

v ponedeljek začnem s to dieto in se počasi že pripravljam...
    Pred 12 leti sem z njo oz njeno različico Ukc diete in veliko gibanja shujšala 12kg... Tudi tokrat bo uspelo!! :)
    Zanima pa me, če bi še katera začela oz.je že začela ne tako dolgo nazaj? Kako vam gre? ...za spodbudo in čvek;)

Lp vsem
    • CommentAuthoranjac
    • CommentTime4 dni nazaj

No da povem še jaz moje izkušnje.... v ponedeljek 14.5. sem začela z dieto...seveda sem tudi najmanj 1 urco na dan hodila (hitra hoja) in danes ko sem stopila na vago kaže -7kg... zaenkrat je moj trud poplačan :tongue: upam da bo tak rezultat tudi naslednjo nedeljo... :bigsmile:
    • CommentAuthorHopi
    • CommentTime4 dni nazaj

Anjac :) wow!! Čestitam!!! Bravo, le tako naprej!! :)
    Naj povem, da sem sama morala prekiniti dieto zaradi bolezni in antibiotikov :s ,
    a jutri brez bolniške - juheeeeej in z novim jedilnikom! :)
    Anjac, meni se je v preteklosti po določenih izgubljenih kg teža ustavila in takrat sem zagrabila za bolj inteziven šport:
    tek, telovadba, orbitrek in je zopet šlo, ampak šele čez teden in počasi. Je bila zahtevna preizkušnja... Zato ne bodi žalostna, če se kg ustavijo,
    saj si dosegla zelo hitro neverjeten rezultat!! Obdrži način prehranjevanja, četudi se pregrešiš =)
    Si tipkava, piši&piši in go girl!! :)
    Lepo nedeljo, nasmešek on in spodbudno naprej!
    •  
      CommentAuthorkatja007
    • CommentTime3 dni nazaj

Jaz tudi danes začenjam... enkrat sem že bla ne tej dieti in sem bila od vseh...s to še najbolj zadovoljna...
    • CommentAuthoranjac
    • CommentTime1 dan nazaj

Evo danes sporočam spet moje rezultate nad katerimi sem zelo zadovoljna... -9kg... vem da se bo počasi ustavilo zdej...in prav tu bom morala met dovolj volje... kot recimo včeraj ko je moja hči jedla sladico in so se meni 100/h cedile sline hehehe.....

Hopi hvala za spodbudo, jo zeloooo potrebujem... imam namen namreč izgubit še najmanj 20kg... in vem da ne bo to od danes do jutri... upam samo da ne zmanjka volje....

Lp :bigsmile:
Dodajte vaš komentar
  • Uporabniško ime Geslo
    V primeru, da še niste registrirani v forum lahko to storite tukaj (postopek je zelo kratek).
  • Formatiraj komentar kot
Tukaj lahko dodaš priponko (slike, dokumenti):