Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthoržabica
    • CommentTime18. Feb 2007

lep pozdrav.

brala sem diete katere so napisane vendar se nekako ne znam odločit za pravilno. problem mi dela šola. npr v šoli si ne morem kupit vse hrane ko je navedena. pa mogoče mal nemogoče tud vse to nosit v šolo ali pač.
    prosila bi za pomoč, če mi lahko svetujete katero dieto. rada bi shujšala dobrih 10kg na hiter način. sem športno aktivna.
    zanima me tudi to, tu so navedeni samo trije obroki pa me zanima če moram potem imeti samo tri obroke ali še lahko imam katerega vmes (2) in kaj ?

prosim za odgovore
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime19. Feb 2007

Živjo Žabica,

zavedati se moraš, da bo potrebno kar nekaj časa, da boš izgubila 10 kg. Na hitro žal ne bo šlo.
    Svetovala bi ti, da se lotiš diete kemičnega razkorja (http://www.smsdieta.si/dieta/dieta-kemicnega-razkroja-15/), saj lahko zajtrk poješ preden greš v šolo in kosiloko prideš domov :wink:.
    Malce si še poglej jedilnik, če ti odgovarja. Drugače pa se moraš diete strogo držati, prigrizki med obroki niso dovoljeni, če pa si res lačna, pojej košček sadja :bigsmile:.
    Upam, da sem ti bila v pomoč.

lp,
    Petra
    • CommentAuthormillagros
    • CommentTime25. Feb 2007

Živjo!
    Tudi jaZ mam zelo podoben problem in nevem, kaj naj naredim! :cry:
    Hodim namreč na faks, ki ga imam ob 9h zjutraj do 18h zvečer, vmes pa skoraj nič prosto
    če že imam ravno toliko časa da skočim kaj pojest - seveda v restavracijo na bone (ki je v neposredni bližini):sad:
    tako da je skoraj nemogoče da jem 5 obrokov na dan, poskušam, pa če se le da, da po 18 uri ne jem.:tongue:

Kaj ima kdo mogoče kakšen nasvet, kakšna dieta, bi bila primerna zame in kakšne jedi naj naročam v restavracijah?

Hvala za odgovore!!! :smile:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime26. Feb 2007

Živjo Millagros,

preden greš na faks moraš obvezno pojesti zajtrk. Med odmori ( te menda imate :bigsmile:) pojej kakšno jabolko, ali jogurt z polnozrnato žemljico. Ko pa prideš domov poješ večerjo oz. pri tebi bolj kosilo :wink:.
    V restavraciji poskusi naročiti jedi kot so meso in zelenjava, kakšne zelenjavne rižote, ribo itd. Nikakor pa ne mešaj mesa in krompirja skupaj.

Upam, da ti bo uspelo najti najboljši način za prehranjevanje :thumbup:.
    lp,
    Petra
    • CommentAuthorrenata
    • CommentTime26. Feb 2007

ej jaz si želim shujšati 10kg v največ 5tednih pa kako?:cry:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime27. Feb 2007

Živjo Renata,

loti se ločevalne diete ali diete kimičnega razkroja. Zraven bodi še telsno aktivna pa bodi šli kilogrami dol :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorrenata

hvala za nasvet
    • CommentAuthorgirl

kako naj shujšam 15kg v čim manj časa dej mi svetuj ali z jačevo dieto al pa z telovadbo???:cry::shamed::shocked::confused::angry:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime28. Feb 2007

Živjo Girl,

po želji :bigsmile:. Kakor se odločiš, pri dieti bodo učinki vidni hitreje, vendar boš kilograme hitro dobila nazaj, če ne boš po dieti pazila na prehrano. Pri telovadbi pa so rezultati vidni kasneje, ampak ni bojazni, da bi se zredila nazaj :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorgirl
    • CommentTime28. Feb 2007 urejeno

Živjo Petra,

odločila sem se da bom imela dieto z jajci in telovadbo in pazljivost pri hrani res je bolje

lp,
    Girl
    • CommentAuthorsimona
    • CommentTime6. Mar 2007

hy. jaz sem začela s dieto kemičnega razkroja pred 10 dnevi.in je bila še kar uspešna.
    me pa zanima če se je lahko držim tri tedne brez pavz.
    ali lahko pripomore k hujšanju tudi sok iz ingverja? hvala za odgovor
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime7. Mar 2007

Živjo Simona,

diete se lahko držiš tri tedne, vendar je potrebno imeti vmes pavze. Dieta je zelo restriktivna, tako, da je resnično potrebno imeti pavzo.
    Ingver pa pospešuje presnovo in krvni obtok, priporočljiv pa je predvsem pri bolečniha v želodcu, zobobolu in glavobolu. Poleg tega deluje kot naravni antidepresiv :wink:.
    Mislim, da ne bi bilo nič narobe, če bi poleg hujšanja pila še ingverjev sok. Resnično ima kar nekaj pozitivnih učinkov :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorxaja
    • CommentTime7. Mar 2007

ojla ... mene pa zanima kje drzijo ingverjev sok ker sem ga že neki časa nazaj iskala pa ga nisem našla ...

lp
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime8. Mar 2007

Živjo Xaja,

naravni ingverjev sok se da kupiti pri nas v Ljubljani, kar za vas pravzaprav ne pride v poštev. Ingverjev sok lahko narediš tudi tako, da olupiš svež ingver, ga narežeš na tanke rezine in ga potem zmečkaš kot npr česen, da spusti malce soka. To potem ožameš in sok razrečiš z vodo in imaš ingverjev sok :wink:. Zraven si lahko vmešaš še kakšen drug naravni sok, pomarančni ali jabolčni naprimer.
    Baje pa obstaja tudi sok v obliki malinovca, samo to bi bilo pa potrebno najti v kakšni specializirani trgovini.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorxaja
    • CommentTime8. Mar 2007

petra hvala za informacije ... kje v lj pa se ga da dobit da vem svojega dragega poslat v pravo štarcuno...

lp
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime8. Mar 2007

Živjo Xaja,

v Ljubljani je lokal Sadni vrt (podkod Plava Laguna za Bežigradom) kjer delajo naravne sokove. Drugače pa mislim, da bi se dalo ingverjev sok dobiti tudi v trgovini z zdravo prehrano Kalček. Mogoče tudi kakšen večji trgovski center :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorxaja
    • CommentTime9. Mar 2007

hvala za info...
    • CommentAuthorsimona
    • CommentTime10. Mar 2007

še enkrat se oglašam.
    sploh nimam potrebe po kakšni hrani, zato bi z dieto kar nadaljevala
    • CommentAuthorenver
    • CommentTime28. Mar 2007

hiy.mene pa zanima kako naj shujsam bol aktivno kod pa doslej. to pomeni,prej sem imel 85 kg.z 3 mesecno dijeto,vsakodnevni obrok sadje,zelenjava,kaksna zelenjavna juha za vecerjo,in enkrat na teden majn mascobno malega kosa mesa.se pravi da sem v tri mesecev shujsal samo 15 kg.nevem meni se zdi to nekaj premalo.in se posebno vprasanje<<imam tudi poleg telesne obvecne teze tudi z napihnjenem zelodcu,kako naj odstranim zelocne mascobe:cry:ßßß:sad:
    •  
      CommentAuthorPetra

Živjo Enver,

mislim, da je 15 kg v treh mesecih kar lep dosežek :wink:. Maščobo na trebuhu boš odpravil samo z telovadbo 8trebušnjaki itd.), če pa imaš samo napihnjen želodec, pa mislim d ase dobijo v lekarni neke vitaminske tabletke, ki naj bi pomagale pri napetosti in podobnih želodčnih težavah.

lp,
    Petra
    • CommentAuthordanielle

Mene pa zanima na koliko časa naj bi imeli predah od diete????
    • CommentAuthorenver

HVALA ZA INFO.PETRA-GLEDE NAPIHNJENOSTI ZELOTCA SEM TUDI CAJ JEMAL<TA A SE PA IMENUJE:FENCHEN-ANIS-KÜMMELTEE;NO ZARADI TEGA SEM TAKO NAPISAL;KER TUDI SAM ZIVIM V TUJINI:ZANIMA ME PA CE JE TO TUDI RES;DA BI NAJ MINERALNA VODA;NAPR.radenska ali pa keri druge vrste vode z plinami BIL VZROK ZA NAPIHNJEN ZELODEC
    • CommentAuthormejrem
    • CommentTime29. Mar 2007

ziyijo sem mati 8 letnega otroka,in se imam dan danes od poroda napihnjen zelodec ,in na zelotce kot crtice so ostale od poroda,in tud na noge se mam crte.visoka sem 1m 65cm.tehtam 70 kg.tudi v boke in v rit mam obvecno mascobo<sem poskusla z dieto<ali zal ni bla dolgotrajna,ce sem ze pri dieti,kaksna naj bi bla primerna zame,da bi bila malo trajna,in zmes da ne bi me lakota izdala. :sad::cry:ALI OBSTAJA KAKSNA DIETA ;ZA SMANSEVANJE CELOLITA IN ZGORAJ NAVEDENEGA; KI SEM ZE IMENOVALA:confused:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime30. Mar 2007

Živjo,

Danielle: po končanju diete, je potrebno imeti predah vsaj en teden, če ne več, zato da se telo okrepi z vitamini in minerali.

Enver: vzrokov za napihnjen želodec je kar nekaj. Največkrat je vzrok govorjenje pri jedi, saj med hrano v želodec vnašaš tudi velike količine zraka, ki potem napihnejo želodec. Pogost vzrok je seveda tudi gazirana pijača, saj vsebuje pline, ki pridejo v tvoj želodec.

Mejrem: poglej si malce dieto proti celulitu (http://www.smsdieta.si/dieta/dieta-proti-celulitu/). Meni se zdi jedilnik zelo v redu, obroki so obilni tako da verjetno ne bi smelo biti problemov pri lakoti :wink:. Drugače pa se celulita znebiš samo z masažo in vnosom velikih količin vode v telo.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorvjk3
    • CommentTime10. Apr 2007 urejeno

Vam povem kak shujšat v najkrajšem času-vsak dan sem telovadla več kot 1h..to so bili trebušnjaki ( pilates vaje ) tek kolo in dejansko je naneslo okoli 2,5h vadbe...glede hrane pa...zlo malo sem zaužila mogoče 5oo kalorij ali manj in se nisem zredila nič skor nazaj 1kg zaj po praznikih....shujšala pa sem vse skupaj 7 kg v dveh tednih :peace::smile:...SAM DA NEBI PREVEČ ZAPADLI NOT
    • CommentAuthorvjk3
    • CommentTime10. Apr 2007

Vam povem kak shujšat v najkrajšem času.....vsak dan sem telovadla več kot 1h..to so bili trebušnjaki ( pilates vaje ) tek...kolo...in dejansko je naneslo okoli 2,5h vadbe...glede hrane pa...zlo malo sem zaužila mogoče 5oo kalorij ali manj...in se nisem zredila nič skor nazaj 1kg zaj po praznikih....shujšala pa sem vse skupaj 7 kg v dveh tednih :peace::smile:...SAM DA NEBI PREVEČ ZAPADLI NOT
    •  
      CommentAuthoraisha
    • CommentTime10. Apr 2007

VJK3 vse lepo in prav, ČESTITAM da ti je uspelo, ampak kot prvo, z 2,5 urno dnevno telovadbo ne moremo začeti vsi, posebej ne tisti,ki prej niso migali sploh nič.

Kar pa se tiče vnosa kalorij, pa je zopet rizično in se je potrebno posvetovati z strokovnjakom in prirediti kalorije glede na starost, težo, višino, zmogljivost....
    Kalorije morajo biti točno določene in vsebovati vse sestavine (maščobe, škrob, og.hidrate, beljakovine). In kako si ti odmerila svoje kalorije? Starost, teža, telesna aktivnost?

Veliko je na internetu napisanega tega in veliko je načetega zdravja glede vnosa kalorij, ki so skoraj vedno napačne, sploh če ne veš kako sploh poteka vsa zadeva.

Tvoje mnenje je dobrodošlo, ampak ker je spraševala oseba, ki je v fazi razvijanja in ji štetje kalorij nebi smelo hoditi po glavi, so bolj dobrodošla vprašanja glede diet, ki so jih preverili strokovnjaki.:wink:
    • CommentAuthormargo1
    • CommentTime18. Apr 2007

Slišala sem da se da hujšat z javorjevim sirupom-ima mogoče katera že izkušnje?:shamed::shamed:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime19. Apr 2007

Živjo Margo1,

žal jaz ne vem kako je s tem javorjevim sirupom. Vem pa da je sam sirup zelo dober :wink:.
    Upam, da ti bo katera uporabnica znala svetovati.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorenver
    • CommentTime20. Apr 2007 urejeno

hey eno prasanje aje to uredu -ce spijem istisnjen citron, ali pa eno zlicko kis pred kaksnem obroku---baje da to ubija mascobo , a obstaja kaksna hrana proti napihnjen debeli zelodec,naprimer ananas ,zeleni caj, .....pa se kaj zraven .???
    • CommentAuthormejrem
    • CommentTime20. Apr 2007

zivio, no jes sem koncala z jajcno dieto-moj cilj sem dosegla, samo imam na zelotcu in rit celolit . zato pa bi od danes naprej nadaljevala 7 dnevno dieto proti celolit. NEKAJ PA ME ZANIMA; sem prebrskala v ta menü-te dodatke kot so; cesen. petersil-hren-kisla smetana-in suho sadje, aso tile stvari ki ubijajao celolit???<< ME FUL ZANIMA: pol bi po koncani dieti veckrat dodala te znovi ki sem ji nastela in mesala v hano .
    •  
      CommentAuthoraisha
    • CommentTime20. Apr 2007

ENVER....da bi toliko kisline popil na dan, ni priporočljivo..sploh ne stvojim napihnjenim želodcem....
    Sej ti je nekdo napisal, da probaj kivi, moj drugi nasvet pa je bil tudi, da se oglasi pri osebenem zdravniku, ker se to ponavlja že kar nekaj časa, kot si napisal...

Mejrem, celulit ubija tudi telovadba in kreme, ter vsakodnevno spita velika količina tekočine in masaže...
    • CommentAuthormejrem
    • CommentTime20. Apr 2007 urejeno

ja to vem, saj telovadim ,npr. pilates-kolesarenje itd. ampak moje prasanje je blo:tam na dieti proti celolit pise da se naj doda, kisle smetane-feferon- hren-cesen- petersil- in suhu sadje. a majo tile sestavine kak pomen? DA UBIJA CELOLIT ALI PA CISTI; pol bi mi to prav prislo po dieti, kajti potem bi v nadalnjem dodala te stvari v drugi hrani..
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime23. Apr 2007

Živjo Mejrem,

načeloma nobena hrana ne pomaga pri odpravi celulita. Pomaga samo pitje veliko tekočine in telovadba (najboljša je plavanje, saj deluje kot drenaža). Najbolj znani pri boju proti celulitu so bršljan, kofein in lobodika.
    Paziti moraš, da je hrana lahko prebavljiva, da ima velik odstotek vode, mineralov in vitaminov. Jej veliko sadja in zelenjave.

lp,
    Petra
    • CommentAuthormejrem
    • CommentTime23. Apr 2007

ok , petra hvala za nasvet-delno sem razumela- samo kaj pa je to brsljan in lobodika??< sem v tujini doma pa tile 2 besedi ne poznam. se pravi kofein ima dober ucinek,pol morem kave pit. kaj pa dodatki hrane- ali sadje ki odpravjajo odvecno vodo iz telesa, pa proti napihnjenost zelotca? proim a mi jih lahko kere nastevas.
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime24. Apr 2007

Živjo Mejrem,

po pravici povedano tudi sama ne poznam lobodike :shamed:. Bršljan pa je rastlina, ki raste v gozdu po drevesih. Je ovijalka :wink:. Ananas drugače odvaja vodo. Proti napihnjenosti telesa pa pomaga artičoka, kamilični čaj in kumina.
    Če pa še kaj ne bo jasno pa kar vprašaj :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorlavra1213
    • CommentTime1. May 2007

čaw sory ker temotim vem da ti zelo ves veliko informacij ter mi lahko pomaggas 160cm sem velika ter70 kil imama toda k er sm ti ze napisala da mi določeni deli motijo bi te prosilace mi poweš v kolkih dnevih bi zgubila speh iz treboha ker mi je nagnusno se v kopalkah me je sram ker se vidi!!prosim pomagaj mi kere sestavine bi sle ker mi ne pomagajo naprave ter sporti vendar ne gre nic dol!!
    • CommentAuthordejca
    • CommentTime1. May 2007 urejeno

lavra1213. špeh s trebuha, zgolj in samo s trebuha? trebušnjaki al pa winsor pilates (20 minut workout)...? pa to ni vprašanje dni, misliš da bo dost en teden al kako? je treba kr mal dlje časa redne vadbe ...
    • CommentAuthorlavra1213
    • CommentTime1. May 2007

to sem ze poskusila vendar mi nič ne pomaga!!!predlagali so mi ze fitnes in take zadeve!:cry::cry::cry:
    • CommentAuthordejca
    • CommentTime1. May 2007

hm, če smem vprašat, kolk si pa stara lavra1213?
    • CommentAuthorlavra1213
    • CommentTime1. May 2007

ja stara sm pa na zalost 13let kar mam zlo hudo tezo vsaj zame:cry::cry::cry::cry::wink::wink::wink:
    • CommentAuthordejca
    • CommentTime1. May 2007

Lavra. No poglej. Nimaš tko zelo veliko kilogramov preveč. Svetujem ti, da se začneš zdravo prehranjevati, 5 obrokov na dan, velik telesne aktivnosti, pač malo zmanjšaj obroke in bo to to. Glede na to, da se tvoje telo še razvija, se ne odločaj za hitre in drastične diete. Res ni zdravo. Js sm bla zdej en tedn na dieti kemičnega razkroja, ampak sem starejša kot ti in sem šla v to zavedajoč se, da stvar ful ni zdrava. Fitnes je v redu, samo ti priporočam aerobne vaje (kolo, orbitrek, steper), ko shujšaš pa potem lahko začneš kej na mišicah delat. Prej ni preveč fajn. Sem hodila kakšen mesec potem pa zaradi časa in hudega "musklfibra" nehala. Če ne druga probaj vsaj kako urco sprehoda na dan al pa malo teka al pa kej:). No, to bi blo to zaenkrat.
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime1. May 2007

Lavra, kot ti je rekla že Dejča, ne hujšaj, ker si boš samo škodovala. Zmeni se s kako prijateljico, pa pojdita na sprehod za kakšno uro ali dve, ko sem bila jaz tvojih let, sem bila vsak dan zunaj, s prijateljico sva se sprehajali po naselju in neprestano klepetali. Čimveč migaj, pa tako, da ti bo všeč. V neki drugi diskusiji sem prebrala, da hodiš na odbojko. Odlično, kar tako naprej! Samo ne hujšaj po dietah, prav? Tvoje telo se še razvija in si boš bolj škodovala kot ne. Vsak dan se gibaj, pa bo šlo, tvoje edino dietno pravilo pa naj bo, da se izogibaš čipsom, drugim slanim prigrizkom in sladkarijam. Jej jih na kakšnih rojstnodnevnih praznovanjih, drugače pa ne. Saj bo šlo, boš videla. Imam sestro, ki je dve leti starejša od tebe, pa mi je kar groza pomisliti, da bi šla ona na kakršnokoli dieto. Pazi nase, zdravje je prvo, in nekaj preveč kil ne zgubljat s tem, da se stradaš, to ti tudi pri pouku ne bo koristilo, ker moraš nahranit možgane, da lahko ti delajo s polno paro. Samo uživaj življenje in pojdi na kak sprehod v naravo ali pa se podaj z rolerji ali kolesom naokoli, pa naj ti delajo družbo kakšna prijateljica ali družina. Lepo se imej,
    Pretežka
    • CommentAuthorlavra1213
    • CommentTime2. May 2007

hvala vama zlo ste prjazne pa kr dovg sta napisale nism bla tok prepričana!tko da bom vajine predlge in nebom stradala itak da ne pol jem normalno 5 obrokov na dan samo ne sladkarij, cipsa in ostalo! grem za dve uri z prjatlco kogar koli sordniki itd.okej pol bi lahko se ukvarjala s sportom,ampak diete pa ne smem!!!!!!!!ce bi se dal pa kksne te orbitrek dobit pa nebi bla slaba ideja!!!!:confused::confused::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    • CommentAuthorlavra1213
    • CommentTime2. May 2007

aja se neki bi vaju uprasala ce lahko! kolk sta pa vidve stari???:bigsmile:
    • CommentAuthordejca
    • CommentTime2. May 2007

kolk sm stara? 19.
    •  
      CommentAuthorpretezka
    • CommentTime2. May 2007

jaz pa skorajda lahko seštejem vajini teži ;), 27 :smile:

In Lavra, pravilno!, telovadba, oribtrek je tudi dobra stvar, ti samo uživaj, gibaj se in se izogibaj čipsom ... pa bo šlo, boš videla! :smile:

lp,

Pretežka
    • CommentAuthorneznana
    • CommentTime4. May 2007

Živjo! imam vprašanje, pa nisem vedela kam naj ga napišem (upam, da ni nič narobe če tukaj?)
    torej.... začela sem z dieto kemičnega razkroja, pri kateri piše : ˝Ne mešajte med seboj in ne nadomeščajte nobenega živila v zgornjem jedilniku.˝ <- Ali ta ˝ne mešajte med seboj nobenega živila˝ pomeni, da ne smem jesti npr. za večerjo mesa, fižola in rdeče pese hkrati, ali pa, da ne smem mešati npr. večerje in kosila?
    upam, da kdo razume vprašanje in, da mi bo kdo lahko odgovoril.
    LP
    •  
      CommentAuthorlona
    • CommentTime4. May 2007

Neznana pozdravljena,
    ješ točno tako kot ti piše na jedilniku lepo po vrstnem redu npr.kosilo jajca in prepečenec......moraš najprej pojesti jajce in potem prepečenec.Tako je tudi z večerjo najprej poješ tuno, nato repo,cvetačo,melono in nazadnje sladoled... vsa živila uživaj posamezno.....zato ti piše ne mešajte med seboj živila,ker dieta ni tako učinkovita kot sicer.
    Drugače pa se pridruži k nam na dieti k.r. če te bo kaj zanimalo kar vprašaj.
    veliko uspeha
    lp
    • CommentAuthorneznana
    • CommentTime5. May 2007

Hvala za odgovor!
    Me pa zanima še nekaj.... Ali lahko med obroki žvečim čigumije? (Ker mi precej pomagajo, da nisem tako lačna med obroki.)
    LP