Kategorije

Dobrodošli na forumu!

Želite sodelovati v naših diskusijah, izmenjavati mnenja? V primeru, da ste že registrirani se vpišite.

V nasprotnem primeru se lahko takoj brezplačno registrirate.

Registracija na forumu je zaradi občutljivih osebnih podatkov na servisu SMS Dieta ločena. Na forumu se morate registrirati ponovno.

Vanilla 1 je izdelek podjetja Lussumo. Več informacij: Dokumentacija, Podpora.

• CommentAuthorBina
    • CommentTime16. Mar 2007

Živjo!

Moja teža je že strašno prevelika, saj imam pri 163 cm kar 82 kg. Velikokrat sem se že lotila hujšanja in omejevanja hrane, vendar sem na koncu pokasirala vedno kakšen kg več in ne manj. Problem pa je predvsem v tem, da nekaj dni zdržim in se držim prehrane, telovadim,..., potem pa se mi vse podre, se nabašem in pozabim....

Malo sem že obupana :cry:!

Prosm, povejte mi kakšen nasvet, kako se predvsem držati diete in ne izgubiti volje!

Lp, Bina
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime16. Mar 2007

Živjo Bina,

kot sem že velikokrat napisala, enostavno reči si moraš :" jutri začnem z dieto in ni hudiček, da ne bom zdržala do konca!" :wink:. Ko se boš tri dni uspešno držala diete, se nagradi npr. s kakšnim kopanjem, potepom po trgovinah, savni ali čim podobnim (naj ne vključuje hrane :wink:). In tako na vsake tri dni do konca diete. Poleg tega, ko te bo prijelo jesti, napiši na forum svoje frustracije in videla boš, da ti bodo vsi uporabniki svetovali in te motivirali. Tako da kar pogumno se loti dieta pa bo :thumbup:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorBina
    • CommentTime17. Mar 2007

Živjo!

Hvala Petra za vzpodbudo. Res sem se odločila, da jutri začnem s 5 dnevno sadno dieto. Upam, da zdržim, in da bodo kile, ki bodo šle dol motivacija za naprej.

Lp, Bina
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime19. Mar 2007

Živjo Bina,

seveda, da bo šlo :wink:. Tale dieta je zelo lušna, sploh če imaš rada sadje, tako da boš brez problema zdržala. Kar pogumno :thumbup:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthordreychy
    • CommentTime30. Mar 2007

živijo bina!

upam, da dieta uspešno teče. :bigsmile:
    verjemi, če sem jaz uspela shujšati iz 70 kg na 55 kg, boš tudi ti. sama se namreč prištevam med zelooooo lene osebke, ko je potrebno narediti kaj, kar mi ni ravno najljubša dejavnost. ampak imaš možnost, da ti nov način življenja postane celo všeč. jaz držim te kilograme že skoraj 9 let (ok plus minus 3 kg), način življenja pa mi je všeč. sploh ne vem več, kako sem prej živela.

zato ne obupaj! tudi jaz grem na dieto - v nedeljo. pa ni prvi april.:fingersear:
    • CommentAuthorteja-1
    • CommentTime9. Apr 2007

Ker sem se tudi jaz odločila, da je treba narediti konec kilogramom in nezdravemu načinu življenja, sem se vpisala. Upam, da bo to moj dober motivator, ker sem poskusila z mnogimi dietami, pa mi ni uspelo. Po nekaj dneh mi je minilo, pa sem spet začela s prenajedanjem. Danes sem začela s sadno dieto, čeprav je še "žegn" na mizi. Misliš, da mi bo uspelo?
    •  
      CommentAuthoraisha
    • CommentTime10. Apr 2007

Živjo punce.

Jaz sem lansko leto hujšala po eni dieti in ni bilo uspešno.
    Potem pa sem prišla do zaključka, da ravno zaradi mene ni bilo uspešno. Zakaj? Ker sem izpuščala obroke, jedla prepovedano itd....

Tudi jaz od včeraj naprej hujšam. Poleg tega, da obožujem krompir na vse možne načine, sladke stvari, mi je uspelo prebroditi prvi dan, pa čeprav so bile na mizi še velikonočne jedi.
    In danes se počutim tako super in fino, da ne morem povedati, ker sem ponosna nase, da mi je uspelo.
    Bilo je hudo, posebej ker sem popoldne prehodila jezero in sem bila zelo lačna. In kaj se je zgodilo pri večerji? Da že prvi dan nisem mogla pojesti navedene količine. Seveda se mije luštalo sladkega, pa sladoleda, ko ga je včeraj vsaj 2 lizal, ampak, sem si rekla, kaj boš imela od tega, če sedaj poješ eno tortico? Potešila bom lakoto po sladkem, ampak, sama sebi bom dokazala, da ne zmorem se upreti skušnjavi in kilogrami se bodo kopičili.

Naredila sem si plan za naprej, izpisala jedilnik za vsak dan posebej in pripisala opombe, kamor vpisujem, če sem pojedla kak sadež več in telovadba.
    Spijem res ogromno vode, poleg tega 2x na dan popijem vitaminsko tabletko. To vitaminsko tabletko razpolovim na polivico, en del popijem dopoldne, drugi del popoldne.
    Z službo začnem že dokaj zgodaj, ob 6.00 uri in do prve kave (ob 8.00) uri, sem jedla razne piškote, sicer polonozrnate, ampak vseeno se je poznalo na kilogramih.
    Za malico sem večinoma se dobesedno nažrla, čeprav sem vedno pazila, da ne kombiniram sestavin. Posledica? Kg so stali, ampak hujšala pa nisem.
    In do 21. julija sem si dala cilj, da shujšam vsaj 15 kilogramov.
    Sedaj imam do 30. aprila dieto, katero takrat končam. Na dopustu si bom privoščila vse jedi, ki mi sedaj ne smejo priti v usta. To je moja motivacija, poleg tega, da sama sebi dokažem, da zmorem.
    Po končanem dopustu pa se vračam na dieto, ker bi po 5 letih rada izgleda v kopalkah čudovito.

Ena izmed mojih razvad je bila tudi ta, da sem morala pred televizijo zvečer vedno kaj gristi. Pa sej jedla arašide, pistacije, pa si govorila, sej to pa ja ne redi. Ker hodim dokaj pozno spati, sem bila takoj lačna in jedla sem vse povprek.
    In sedaj sem ugotovila, da če ne jem pred tv, se rvno tako dobro počutim.
    Da se zamotim in ne mislim na hrano, spijem skodelico zelenega čaja in zvečim žvečilne.

Tako da vsem priporočam, da se najprej same s sabo pogovorite kaj želite in koliko ste pripravljene storiti za to.
    Poleg hujšanja s hrano je treba paziti tudi na telovadbo.
    Jaz imam 2x na dan sprehod z psom, 10 minut steperja, vaje za celo telo, pred spanjem pa 20 minut pilates vaje.
    Po tuširanju se vedno namažem s kremo proti celolitu, za večjo motivacijo pri telovadbi pa si zasučem najljubšo muziko in se v mislih sprehodim na plažo.

Upam, da sem kateri pomagala pri odločitvi, seveda napišite brez skrbi svojo žalost, mnenja, ideje, vprašanja, karkoli,...

In če meni uspe, čisti zasvojenki z redilno hrano in lenobi na kvadrat, bo tudi vam!
    •  
      CommentAuthorPetra

Živjo

Teja1: seveda ti bo uspelo, imej malce več zaupanja vase :thumbup:.

Aisha: s tvojim odnosom boš do poletja suha ko trlica :bigsmile:. Zelo pozitivno res :thumbup:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorteja-1

Hvala Petra, pravi psiholog si.Danes sem si privoščila solarij, pa je bilo tak fajn. Drugi dan sadne diete bo počasi za mano, pa bom vztrajala. Všeč mi je, da ne daješ milih odgovorov, ker je to še večja vzpodbuda. Hvala!:wink:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime12. Apr 2007

Živjo Teja-1,

hvala se trudim :wink:.

lp,
    Petra
    •  
      CommentAuthorpretezka

Zdravo, Dreychy,

kako pa držiš te kilograme (+/- 3) že 9 let? Kakšen je tvoj življenjski slog, ko nisi na dieti? Jaz sem zdaj (že :wink:) drugi dan na dieti kemičnega razkroja, zgubiti moram kar okoli 20 kg, in me skrbi, da ne bom po končani dieti podlegla jojo učinku. Vsakršen nasvet dobrodošel. :smile:
    Sicer pa, Aisha, je tisti tvoj post izpred dveh dni totalna inspiracija! :smile:

Lep dan vsem,

Pretežka
    •  
      CommentAuthoraisha

PRETEZKA, hvala :)

Tudi jaz se bojim enakega učinka, vendar sem se zarekla, da si bom "privoščila" samo na morju.
    Je pa pri meni tako, da ko je vroče, sploh nimam teka čez dan, sicer zvečer je, ampak se da nekako preživeti.
    Pretežka, tudi jaz želim izgubiti 20 kg, cilj pa sem si zadala do sredine julija. Upam, da mi bo uspelo in se mi ne bo treba skrivati in nositi velika oblačila.
    •  
      CommentAuthoraisha

Da malo potožim...danes je bil res obupen dan zame.....
    Lačna okoli 13.00, ko je bil čas kosila, pa sita....
    Telovaditi se mi ni dalo in poleg vse najljubše muzike, sončka itd...se nekako nisem mogla pripraviti da bi kaj migala. Sicer sem, ampak vseeno.

Najhujše pa mi je bilo, ko sem pomislila, koliko dela me še čaka.:cry:
    Jezna nase, ker sem se tako zanemarila...:cry:
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime13. Apr 2007

Živjo Aisha,

nikar se ne prepusti pesimizmu. Mislim, da si lahko prekleto ponosna nase, saj si naredila prvi in hkrat najtežji korak. Zastavila si si cilj in začela hujšati :thumbup:. Verjemi mi, da je to prav najtežje :wink:.
    Tako da nikar ne izgubi upanja, boš videla da bo šlo :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthormaŁaa
    • CommentTime15. Apr 2007

Pozdravček!
    Tudi meni zmanjkuje volje..res je težko ker se zelo slabo počutim v svoji koži...:cry:
    Sicer nisem pretirano debela 175 in imam 68kg..rada bi šla nekaj kg navzdoool..zaradi trebuha nog in zadnjice...:shamed:
    Vse te diete so v ogromnih količinah...mene pa zanima če bi jedla par dni samo beljakovinska živila...recimor za zajtrk jajce trdo kuhano pa za kosilo nekaj podobnega pa za večerjo tudi...katero beljakovinsko živilo ima najmanj kalorij...ali bi bila boljše zelenjava ali pa sadje...nujno moram po hitrem načinu shujšat...drugače pa tudi telovadim...sicer zmerno:shamed:pa s čim bi pospešila prebavo...helpp meee..ker res niam izkušenj se pa že že več let močno sekiraaam:cry:
    •  
      CommentAuthorpretezka

Zdravo, maLaa,

obstaja cel kup vaj za ta področja, trebuh, noge, zadnjica, po mojem bi bilo dobro, če bi telovadila z vajami, ki ciljajo prav na ta področja, skupaj s kako vadbo, ki je dobra za vse, že samo hoja po stopnicah, dve stopnici naenkrat in ne po eno, je dobra za zadnjico, pa ena vaja, ki jo garantirano zmanjša: sedeš na tla, noge daš v razkorak, roke za glavo, in se potem z zravnanim telesom premikaš naprej, tako da daš najprej naprej eno nogo, potem pa drugo. Kar se tiče pa hitre diete, pa ne vem, kaj bi bilo najhitreje, jaz sem se odločila, da bo najhitreje (v smislu, računam na to, da ne bo jojoja, da bi se morala lotiti še enkrat vsega znova), če spremenim svoj odnos do hrane, in predvsem, da si dajem manjše porcije in pazim, da vsak dan pojem dovolj vsega. Pa nikar se sekirat, kot prvič zato, ker sploh nisi pretežka, kot drugič zato, ker ko boš stara šestdeset let, si boš rekla, pa kaj mi je bilo, da nisem uživala v tem, kar sem imela :smile:, kot tretjič pa preprosto zato, ker če si se res odločila, da boš nekaj spremenila, boš to tudi naredila. Zeleni čaj je dober za prebavo. Kaj več ti bo pa še kdo drug vedel povedati, ti se samo odloči in ne obupaj, če pa obupuješ, pa pridi na ta forum, kjer imamo vsi podobne težave, in se bo vedno našla kakšna spodbudna beseda.
    Lahko noč :smile:,
    Pretežka
    •  
      CommentAuthoraisha

MALA, glede da praviš, da so ti diete količinsko prevelike, najbrž ciljaš na večerjo.
    Če pa ciljaš na zajtrk ali kosilo, pa količinsko ni preveč..mogoče se ti tako zdi, ampak vednp lahko obrok zmanjšaš, bistvo je, da zaužiješ vse količine, lahko pa jih zmanjšaš.

Kako svojo dieto ti jaz nebi priporočila..edino sadje in zelenjava ti pride v poštev.
    Vendar naj ti povem iz lastnih in mnogih izkušenj, najslabše se je iti dieto na svoje roke. Če boš pogledala te diete, boš videla da so sestavljene in vseh živil in strokovno preverjene. Najbolj so rizične beljakovinske diete, ki se jih poslužujejo mnogi napačno, dejansko pa jih prakticirajo vrhunski športniki pod nadzorom osebnih trenerjev.

Glede na to, da res nimaš za izgubiti veliko kg, jih boš sigurno, če črtaš sladkor, poješ več zelenjave, sadja, piješ veliko tekočine in vsakodnevno telovadiš.
    Lahko pa si kako dieto priprediš po svoje, izbereš sestavine, ki so ti všeč, se držiš ur obrokov in črtaš slabo hrano in ti bo uspelo.

Na hitro boš shujšala, vendar pri nepazljivosti bodo šli kilogrami samo navzgor.
    Glede motivacije ti je na forumu na voljo ogromno punc, vendar najprej si moraš cilj začrtati sama in razmisliti kako in zakaj želiš shujšati.

LP
    • CommentAuthoraninoel
    • CommentTime16. Apr 2007

pozdravljene!

jaz sem sicer nova na tem forumu. že cel dopoldan prebiram vaše članke, odgovore, vprašanja. zelo dobra in velika motivacija za vse , ki želijo shujšati. tudi jaz bom jutri začela. že več diet sem probala, vendar ne uspešno. sedaj bom pa začela z dieto kemičnega razkroja, 31 dnevno, saj imam za izgubiti kar precej kilogramov. do začetka augusta moram in moram zgubit od 25 - 30 kg. če bo samo 20 kg bo tudi vredu. upam da mi bo sedaj uspelo z vašo in petrino pomočjo. vsak dan bom pogledala na tole stran in vem da bom imela dovolj motivacije, da mi bo uspelo.

je mogoče katera že probala tole dieto kemičnega razkroja. zanima me uspeh?!

napišite mi svoje predloge, opombe!

sandra:tongue:
    •  
      CommentAuthoraisha
    • CommentTime17. Apr 2007

Anonoel pozdravljena...

za komenatrje o dieti se premakni v forum te diete, kjer boš sigurno našla veliko nasvetov.
    • CommentAuthoraninoel

pozdravljena!

evo, danes je moj prvi dan diete. gre vse lepo, upam da bo vse do konca tako ok šlo. sproti vam bom sporočala izgubljene kilograme. odločila sem se, da se bom tehtala na vsake tri dni? oz, kaj priporočate?

papa
    •  
      CommentAuthoraisha

ANINOEL, tehtaš se kot želiš. Je pa nekaj...če telovadiš, popiješ veliko količine tekočine, čaja, skoraj vedno tehtnica pokaže kako kilo več. Poleg tega se shujševalni proces kdaj ustavi, stoji, potem pa se hitro premakne...in nekatere tukaj izgubijo voljo.

Jaz osebno imam hlače, ki si jih želim do poletja zapeti brez težav. In namesto da se tehtam, se pustim presenetiti in večkrat probam te hlače, tako dobim dodatno motivacijo za hujšanje, grem na kak sprehod, odmislim prepovedane stvari, ali pa malo potelovadim.

Bi ti pa priporočila, da se oglasiš tudi na forumu te diete, da dobiš še dodatno motivacijo.
    • CommentAuthoraninoel
    • CommentTime18. Apr 2007

ZDRAVO AISHA!

mislim da imaš prav. ne bom se tehtala, ker če res par dni ne bodo šle kile dol ali celo gor bi sigurno izgubila voljo.
    mislim, da bom jaz tudi tako nadaljevala.

hvala
    • CommentAuthorsad_angel
    • CommentTime23. Apr 2007

PROSIIIM ZA MOTIVACIJO DEKLETA!

hujšati sem začela pred dvema tednoma! s kakšnimi 64-65 kg en teden sem jedla samo sadje in zelenjavo...obsesija!zajtr, večerja kosilo vse vlaknine...nisem bila lačna...nacejala sem se z vodo...potem pa sem se kake tri dni stradala ...dobesedno nisem pojedla nič...in rezultat je!!! 64kg..bla sem ful motivirana, zai pa sem na nuli dobesedo... tiste dneve ko nisem nič jedla sem mela čist raven trebuh kai pa zai napihnjen je... tak mi je groznooo, ful se slabo počutim vsako uro grem pred ogledalo pa me sili na jok...seveda moram povedati da sem zravne stradanja še telovadila trebušnjaki pa to...pa sprehodi... ='(...pa ni rezultatov...pa nič ne hodima navlko potrebo nič v 2tedna 1x al pa 2x...so vraaaažiiim seeee in niiimaaaam voljeeee!...

PROSIIIM MOTIVIRAJTE MEEEEE PROSIIIIMMM!!! Ta vikend (pet, sob ned) grem na dieto kemičnega razkroja 3dni mislite da bo učinkovala?! (velika sem 175 in imam 64 kg rada bi jih imela pod 60)!
    • CommentAuthorsad_angel

aja...pa če sem v tem času kai pojedla sem pred vsakim obrokom (po stradanju) pojedla dve kapsuli jabolčnega kisa...pa NIČ MI NE POMAGA ZAKAAAI KAI DELAM NAROBE...PA SE NEI SEKIRALA JO-JO EFEKTA SAO DA BI VIDLA DA TUDI JAS LAHKO SHUJŠAAAM!
    • CommentAuthormillagros

hmmm.... mogoče bo vzrok, da imaš za svojo višino idealno težo....
    •  
      CommentAuthoraisha

Tvoje ravnanje je povsem napačno in oprosti, ampak zdis se mi zelo mlada, kajti drugače bi nekako razumela, kaj delaš s svojim telesom.
    Pri svoji višini in teži se ti kg ne premaknejo nikamor, ker imaš popolno napačno predstavo o vsem.
    Petra, upam, da ne boš huda, ampak mogla sem povedati.
    Zakaj ne greš na potebo? Ker ne zaužiješ nič.
    Eno je post in čiščenje telesa z sadjem, drugo pa je stradanje in uničevanje samega sebe.
    Motivacijo ne moreš imeti, ker je ne moreš črpati iz nikjer.

Prepuščam besedo Petri....
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime24. Apr 2007

Draga Sad_angel,

zelo me je zaskrbelo, ko sem prebrala tvoj komentar. Razumeti moraš, da stradanje ne bo rešilo nič. Telo bo samo kopičilo maščobo, tako da stradanje ni način. Dosti bolje bi bilo, če bi imela pet obrokov na dan in zraven telovadila.
    Žal si si s tem načinom hujšanja naredila več škode kot pa koristi.

lp,
    Petra
    •  
      CommentAuthorkaca86
    • CommentTime24. Apr 2007

POZDRAVLJENA Sad_angel!

Tud jaz sem prebrala tvojo sporočolo in me je kar malo stisnilo......ni pravilno kar delaš.
    Ti povem kako bo tvoje telo sedaj odreagiralo: kar koli boš pojedla, ti bo telo shranilo v maščobe, saj se bo želev pripraviti na ponovno popolno stradanje.....
    Ampak ne se sekerat..vse se da popraviti.
    Pać tvoja višina 175 cm in 65 kg....halo punca...kam bi pa še rada. to je najlepša postava. ja res pa je da ti ne bo nič pomagale te besede in tudi če tvojih 10 prijateljev reklo da si sexsi, vredu, dobra postava in vse... boš ti imela v glavi še vedno isto.
    Jaz sem velko enako 175 cm in imam 75kg. Želim priti tm okoli 65-67 kg...in to je bla zame postavco aaaa....

daj se res enkrat res postavi pred ogledalo in se vpraši:
    -ali sem res debela
    -zakaj mislim da sem debela
    -v čem je problem
    -zakaj toliko jeze, ki je nepotrebna??????iz kot izhaja????

sovražim se......zakaj se sovražiš....koga bolj sebe kot osebo, ali maso, ki je na tvojem telesu.
    oprosti hočem ti samo malo pomagati, ker to so besedo, ki so zelo hudo in da imaš tako mišljenje o sebi....vodi lahko samo v najslabše.

lep pozdrav
    • CommentAuthorsad_angel
    • CommentTime26. Apr 2007

sexy...?!?!moram pa se pohvalit da več ne stradam pač pa jem male obroke, pa sladkarije zelo občasno...sedaj mam malo čez 62kg..malo še...pa bom zadovolna sei sem rekla pod 60 ;)..hvala vam za besede...sei tak hudo pa spet ni ne..se pa moram pohvaliti da sem danes kolesarila in delala trebušnjake(2x) in še na 3 dolge sprehode sem šla wiuuu..sao sem pa za kosilo pojedla 4 palačinke,2 z orehovo fulo...tu me je malo stisnilo..zato sem moglaa telovadit hihi...naslednič me čaka dieta kemičnega razkroja (z malo manjšimi obroki, predvsem večerja...upam da bom shujšala...upaam..)!!!!!
    • CommentAuthorsad_angel
    • CommentTime26. Apr 2007

aja pa velika sem 175 al pa 176 sem se včeraj merla ;)
    •  
      CommentAuthorpinky-dieta
    • CommentTime29. Jul 2007 urejeno

zdravo!

jaz sem tudi velikokrat rekla zdaj pa bom shujšala in pika,a je že v naslednjih minutah na mizi bila moja najljubša jed,nisem se ji mogla upret,a od danes mi gre za res,držim se diete za pospeševanje metabolizma.
    vsem želim veliko sreče pri dietah!

lp,
    pinky-dieta:thumbup:
    • CommentAuthorpunchika
    • CommentTime5. Aug 2007

ejla
    js se full bojim da ko bom shujsala se mi bo teža spet vrnila....
    in zdaj ko berem te komentarje me prijama kar groza....
    koliko je sploh idealna teza zame..velika se namreč 174..in tehtam 67 kg
    tnx ze vnaprej za odgovor
    •  
      CommentAuthorPetra
    • CommentTime6. Aug 2007

Živjo Punchika,

kot prvo se moraš zavedati, da dieta ni neko čudežno zdravilo, po katerem boš celo življenje suh. Tudi po dieti je potrebno paziti na prehrano in biti zraven tudi športno aktiven, saj boš drugače pridobila vse kilograme nazaj.

Torej če boš po dieti zmerno jedla in še telovadila zraven ne bo problema. Če boš pa po dieti takoj začela jesti sladkarije in mastno hrano, boš seveda vse (če ne še več) kilograme dobila nazaj.

Idealna telesna teža zate bi bila okoli 63 kilogramov :wink:.

lp,
    Petra
    • CommentAuthorpunchika
    • CommentTime6. Aug 2007

petra
    res hvala ti...
    msf..
    • CommentAuthorBina
    • CommentTime24. Aug 2007

Živjo!

Vidim, da se je moja tema kar prijela in vsi pridno in motivirano hujšate. Jaz sem takrat zdržala 2 dni, do sedaj pa pridobila še kakšen kilogramček...
    Takrat me moja teža še ni pretirano motila, sedaj pa me je začela precej...
    Verjetno bom začela z 90 dnevno dieto in vsaj malo gibanja na orbitreku in upam da mi tokrat uspe...

Želim vam veliko uspeha...

LP, Bina
    • CommentAuthorpatpol
    • CommentTime24. Aug 2007

Zivjo Bina!
    Tudi jaz sem na 90 dnevni dieti,danes je moj 12 dan in ti povem da meni je zakon. Upam da se nam kaj pridruzis tudi v diskusiji za 90 dnevno dieto. Vsaka motivacija pomaga..

Lp
Dodajte vaš komentar
  • Uporabniško ime Geslo
    V primeru, da še niste registrirani v forum lahko to storite tukaj (postopek je zelo kratek).
  • Formatiraj komentar kot
Tukaj lahko dodaš priponko (slike, dokumenti):